Engeland verslaat Argentinië ondanks uitblinkende Vanina Correa

Vrijdag, 14 juni 2019 om 22:49Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:10

Engeland staat in de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Het team van Phil Neville was vrijdagavond in Le Havre met minimaal verschil te sterk voor Argentinië, dat met Vanina Correa de uitblinkster aan haar zijde had. De keepster was tegen Japan (0-0) verantwoordelijk voor de eerste Argentijnse clean sheet ooit op een WK, maar kon in het Stade Océane niet voorkomen dat de Engelse voetbalsters met 1-0 wonnen.

Engeland, dat eerder Schotland al had verslagen, domineerde de eerste helft en had de beste kansen op een doelpunt, maar de ploeg van bondscoach Carlos Borrello verdedigde goed en kende in Correa de uitblinkster van de eerste en later ook tweede helft. Na nog geen half uur ging de bal op de stip, na een late tackle van Ruth Bravo op Alex Greenwood. Correa bleef lang staan, raadde de intenties van Nikita Parris en keerde de elfmetertrap met behulp van de paal.

Correa wist ook raad met een andere grote kans voor Engeland. Oog in oog met Beth Mead keerde de keepster van Argentinië de bal met haar voet. Het team van Borello liet in offensief opzicht weinig zien en beperkte zich tot het vertragen van het spel van Engeland. Zes minuten na de onderbreking liet Correa zich weer gelden: de keepster reageerde goed op een schot van Parris door een bos van speelsters.

Na een uur spelen kreeg Engeland alsnog het verdiende doelpunt, na een snelle tegenaanval. De pass van Mead vanaf links op Taylor was scherp en perfect, waarna de vrijstaande aanvalster de bal binnen kon prikken. Dat was ook meteen de winnende treffer, daar Argentinië niet in staat was om te scoren en Engeland te slordig speelde om uit te lopen. Een kopbal van de vrijstaande Jill Scott, achttien minuten voor tijd, had een beter lot verdiend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door palko)

Ik snap dat het voetbal in Argentinie bij de vrouwen in de kinderschoenen staat, maar dit doe je toch die meiden niet aan joh. Wat een anti voetbal zeg. Je kan beter 8-1 verliezen dan zo spelen joh. Die meiden de bus laten parkeren is toch niet leuk coach. Ik zou echt balen als ik een vrouwelijke voetbalster van Argentinië zou zijn. Ga lekker voetballen joh met je eenmans aanval.

14 juni 2019 om 23:01

Ik begrijp het nog wel. Dat wordt wel vaker gedaan, maar ik dacht echt van probeer dan tenminste in de laatste 10 minuten een beetje vooruit te spelen. Ik denk dat Engeland de bal het laatste kwartier naar de keeper had kunnen spelen en dat die Argentijnen nog steeds niet naar voren zouden lopen.

14 juni 2019 om 23:09

De keeper had een bakkie koffie kunnen halen, de bal 12 keer hoog kunnen houden op de doellijn en dr haren opnieuw in een staart kunnen doen en alsnog zou ze niet aangevallen worden door een Argentijnse.

15 juni 2019 om 00:07

Het probleem was juist dat ze even zichzelf overschatten en met een vrouw of 6 te ver stonden en toen een doelpunt tegen kregen . Anders hadden ze nog een punt gepakt ook en in de laatste wedstrijd tegen de zwakste tegenstander voor de winst en daarmee warschjj lijk nog de volgende ronde kunnen gaan

15 juni 2019 om 06:31

Ze gingen even naar voren en kregen de 1-0 om de oren. Daarom speelden ze dus zo. Zou ik ook doen.

Ik vond dit oprecht een leuke wedstrijd doordat Engeland bij vlagen goed speelde. De doelvrouw van Argentinië was echt goed

15 juni 2019 om 00:34

Serieus? Ik had gehoord dat ze jarenlang voor het wk niet gevoetbald had vanwege haar kinderen.

15 juni 2019 om 01:00

Dat betekent toch niet dat ze dan niet heel goed kan zijn? Wellicht is ze juist zwaar getalenteerd maar heeft ze de keuze voor kinderen krijgen boven het spelen van voetbal gesteld.

Dan kan ze nog steeds een natuurtalent zijn die in die situatie alsnog goed kan presteren.

Ver-schrik-ke-lijk! Waar hebben we naar zitten te kijken? Argentinië wil én kan gewoon niet voetballen. En die coach, wat denkt ie? Zelfs bij 1-0 achter in de laatste minuut haalt ie nog z'n spits eraf.. Bizar! 0,0 schoten op doel.. Kan toch niet? Snap best dat je denkt dat Engeland beter is en daardoor iets verdedigender gaat spelen maar dit is gewoon kansloos. Zelfs bij een achterstand vind je het prima. Soms kijk ik echt naar de F-jes heb ik het idee

De keelster van Argentinie was me toch een goede! Ik voelde hem wel toen ze eindelijk gepasseerd werd. Uiteindelijk Engeland natuurlijk veels te sterk, maar die speelde eerder tegen zichzelf dan tegen Argentinie. Was niet best zo en die komen niet ver als ze zo met de kansen omgaan.

15 juni 2019 om 12:19

@bas, de Argentijnse keepster stak er letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven uit. Had zij (ter vergelijking) bij Thailand op doel gestaan dan hadden de Amerikaanse dames nooit met 13-0 gewonnen. Vanina Correa behoedde haar team voor een forse nederlaag met haar professionele ingrepen, zowel over de grond als in de lucht. Een kanjer op doel; jammer dat ze al bijna 36 jaar is.

15 juni 2019 om 16:54

Helemaal met je eens. Ik zat met verbazing te kijken naar haar reddingen. En dan te bedenken dat ze al "zo oud is".

Keeper was inderdaad erg sterk.
Maar na 20 minuten was het wel duidelijk dat Engeland zou winnen.
Argentinië kwam deze wedstrijd in hopend op minimaal verlies of een punt. Nou dat hebben ze gehaald. Als je wilt winnen moet je toch echt aanvallen wat de dames totaal niet hebben gedaan. Dan weet je al dat je 100% kansloos bent in de volgende ronde.

Ik ben van mening dat het WK pas echt begint na afloop van de voorrondes. Als dus de landen die conditioneel, taktisch en technisch tekort komen, zijn uitgeschakeld. En de 12 overgebleven landen om de prijzen gaan strijden.
Overigens heb ik me er gisterenavond bij Engeland tegen Argentinie wel over verbaasd dat de Engelse dames nauwelijks kansen creeerden en vaak met 5 a 6 verdedigers bleven verdedigen zonder dat er een Argentijnse aanvalster in de buurt was. Het beste recept lijkt me juist om de Argentijnse speelsters gelegenheid te geven aan te vallen. Waardoor er eindelijk ruimte ontstaat voor een tegenaanval. Niet helemaal toevallig viel uit zo'n spelsituatie het enige Engelse doelpunt. Dat valt vooral Phil Neville, de alsmaar wanhopiger ogende Engelse coach, aan te rekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland


5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. WiegmanUnknown
M. EarpsKeeper
M. BrightVerdediger
J. CarterVerdediger
N. CharlesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Engeland
3 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren