Berichtgeving uit Spanje kan goed nieuws voor Ajax betekenen

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Sevilla staat naar verluidt open om te luisteren naar clubs met interesse in Quincy Promes. De aanvaller speelt nog geen jaar in Zuid-Spanje, maar de club staat volgens het lokale El Desmarque ondanks een exorbitante transferclausule niet onwelwillend tegenover het accepteren van een interessant en marktconform bod op de 27-jarige Oranje-international.

Ajax heeft serieuze interesse in Promes. De aanvaller annex vleugelverdediger van Sevilla werd de afgelopen weken regelmatig aan club uit Amsterdam gelinkt. Directeur spelerszaken Marc Overmars houdt de komende transferperiode rekening met de verkoop van meerdere spelers. In de zoektocht naar vervangers kijkt Ajax rond bij spelers van het Nederlands elftal.

Ajax wil niet te veel afhankelijk worden van buitenlandse spelers. Promes past derhalve perfect in het plaatje. De afkoopsom van 150 miljoen euro in het contract van de aanvaller kan een eventuele transfer bemoeilijken, maar afgaande op de laatste berichten zal Sevilla alleen vasthouden aan de transferclausule als men de Nederlander niet kwijt wil.

De aanwezigheid van Erik ten Hag bij Ajax kan in het voordeel werken met oog op een transfer. Promes en de trainer werkten samen bij Go Ahead Eagles en de Oranje-international liet onlangs nog weten een goede klik te hebben met de coach. Promes werd vorig jaar zomer voor twintig miljoen euro door Sevilla overgenomen van Spartak Moskou. De aanvaller wordt in Spanje ingezet als opkomende vleugelverdediger en hij heeft reeds aangegeven niet nog een seizoen die rol te willen vervullen.


Poll

Denk jij dat Quincy Promes komend seizoen voor Ajax zal spelen?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Vind zelf dat we hier niet aan moeten beginnen, ervaren spelers met een Ajax verleden zie blind en in de toekomst een Alderweireld oke, exceptionele spelers zoals Tadic prima. Voor de rest vind ik niet dat dit de standaard moet worden, loopt onze jeugd alleen maar in de weg.

14 juni 2019 om 21:12

Daarnaast verdiende hij als ik me goed herinner in Rusland iets van 5 miljoen per jaar. Ik denk niet dat hij voor een normaal Ajax salaris wil komen. En grenzen verleggen voor Promes vind ik ook niet heel verstandig

14 juni 2019 om 21:16

ik zou propper ook nog wel toejuichen. Kan voetballend prima mee en is een prima vervanger voor frenkie en de ouder wordende schone.

14 juni 2019 om 21:22

Exceptionele spelers zoals Tadic. Alsof jij dat vorig jaar had gezegd nadat hij uit een degradatiestrijd kwam met Soton. Promes komt van een hoger niveau en ik zie het helemaal zitten met zijn komst. Zou een geweldige versterking zijn, zeker als hij weer onder Ten Hag komt te spelen. Wat ze verdienen, alsof ons dat wat kan schelen..

14 juni 2019 om 21:31

Natuurlijk, Tadic is wat mij betreft altijd een exeptioneel talent geweest, dat vind ik van een Payet bv ook, club maak is daarbij irrelevant. Daarbij doe je t overkomen alsof ik hem pas sinds dit jaar ken, vond t bij Twente al dat speciale hebben, is verfijnd dat heb je of heb je niet. Promes heeft dat dus niet.

14 juni 2019 om 23:31

Promes heeft dat dus wel, maar op een andere manier. Tadic was bij Twente geweldig maar had ook z'n beperkingen. Zo was hij bijvoorbeeld niet heel snel. Er zijn zoveel spelers die iets speciaals hebben maar toch op lager niveau acteren. Met iets speciaals hebben alleen haal je de top niet. Zo goed als Tadic het heeft gedaan hadden zelfs de beste scouts van Ajax niet kunnen denken. Promes is onvoorspelbaar, technisch en razendsnel. Als ik jou was - no offense - zou ik even wat van z'n Spartak seizoenen bekijken want dat was speciaal op een hoger niveau dan Tadic dingen liet zien bij vlagen. De vergelijking met Payet vind ik wel mooi, daar kan ik wel inkomen. Ik snap waar je op doelt; de aannames, het inzicht, de basistechniek, balgevoel, etc. Van der Vaart had dat ook, meer dan Sneijder zelfs. Riquelme van langer geleden, maar ook op lager niveau zijn ze actief. Ik kan er zo wat opnoemen, spelers die iets speciaals hadden en niet verder kwamen dan de ED. Theo Janssen, Luigi Bruins, Gaston Pereiro, Rusnak in z'n jaar bij Groningen, Simon Gustafson. Des te meer het bewijs dat er veel meer nodig is dan dat en Tadic nu heeft laten zien dat te bezitten. Fysiek onwijs goed en fit, slim, sluw, etc.

14 juni 2019 om 23:33

Verder is alles natuurlijk afhankelijk van het team er omheen. Tadic is speciaal gebleken als spits in dit team maar als linksbuiten heb ik hem ook mindere potten zien spelen. Op 10 kan hij mijn inziens ook prima renderen en iets extra's brengen wat nodig is. Bij grotere teams zou hij nooit op die posities komen te spelen en bij zo'n Soton kiezen ze daar liever voor harde werkers en lopers. Alles moet kloppen om zo'n hoog niveau te halen als Tadic zijnde.

15 juni 2019 om 02:13

Payet, dat was in Engeland echt nog een fenomeen! Totaal niet te vergelijken met Tadic, de statistieken van Payet waren ook nog fantastisch. Die was ook nog basisspeler bij Frankrijk. Tadic was oke, maar mocht echt niet de veters strikken van Payet in Engeland.

16 juni 2019 om 09:50

Het gaat niet om wat ze per se in Engeland lieten zien. Hij noemt Payet omdat hij net als Tadic - als alles klopt - een veel hoger niveau kan aantikken dan waarop hij eigenlijk altijd heeft gevoetbald.

14 juni 2019 om 21:23

Als ik mij niet vergis komt hij uit de Ajax jeugd en heeft hij dus een Ajax verleden. En ik denk niet dat je Tadic voorafgaand aan dit seizoen exeptioneel had genoemd. Promes doet niet veel voor hem onder vind ik. Ik ben hier wel voorstander van. Een kern van Nederlandse jongens en daarom heen buitenlandse spelers.

14 juni 2019 om 21:33

Net zoals ik hierboven al aangaf aan sjonny, ik heb Tadic altijd een exceptionele speler gevonden, heeft kwaliteiten die weinig spelers hebben, dat verfijnde, dat heeft Promes niet. Natuurlijk zou hij wat kunnen bijdragen aan Ajax maar hij loopt wat mij betreft jeugd in de weg met zijn komst.

14 juni 2019 om 22:55

Ik vind dat een promes, bergwijn of Propper prima gekocht kunnen worden. Liefst behoud ik Ziyech. Neres eigenlijk ook maar die zal op de top van z’n transferwaarde zitten, zeker bij een goede Copa. Dan is t wel verstandig hem te verkopen. Promes zei al dat hij weg wilde omdat hij niet nog een seizoen als wingback wilt voetballen en in de aanval 3e of 4e keus is. Vraag is alleen of dolberg ook gaat renderen met promes erbij.

14 juni 2019 om 23:48

Je moet toch ambitieus zijn. Juist met spelers zoals Tadic en Promes kun je in de Champions League potten breken (en misschien wel winnen)

15 juni 2019 om 01:00

Wie loopt hij in de weg dan qua aanstormend talent?

Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Quincy "alles hoog" Promes heeft mij nooit echt overtuigd en schat Neres, Ziyech en Tadic hoger in.

14 juni 2019 om 21:16

Ik hoop dan ook echt dat ziyech blijft. Ik weet de kans is nihil. Maar men mag hopen. Promes hoeft echt niet te komen. Hij lijkt mij niet iemand die ajax op de sleeptouw kan nemen mocht de situatie erom vragen. Ik hoop dat ajax toby terug haalt voor vervanger van de ligt. Die positie geniet wat mij betreft voorang.

14 juni 2019 om 21:18

De kans dat Ziyech en Neres weggaan is erg hoog. Om dezelfde kwaliteiten binnen te halen als vervangers zijn niet realistisch qua salariseisen en is de eredivisie niet aantrekkelijk genoeg. Promes zou wel passen bij Ajax zeker voor de eredivisie. Heeft een hoop ervaring en is het scoren zeker niet verleerd.

14 juni 2019 om 21:24

Jullie hebben Promes duidelijk niet in Rusland zien spelen. Ongekende klasse liet hij daar jaren zien. Absolute versterking voor Ajax man, kom nou zeg. Hoger gaan we nooit krijgen. Is een hoger kaliber dan Tadic vorig jaar, aangezien hij uit de kelder van de BPL kwam en iedereen toen dezelfde teksten uitkraamde als jullie. Eerst onhaalbaar, toen niet goed genoeg, en zie nu..

14 juni 2019 om 23:11

Nee heeft mij ook nog nooit overtuigd. Dit is een gebrek aan alternatieven lijkt het wel. Hopelijk gaat dit niet door. Wat moet je hiermee

Mmmmm, interessant vind ik het want Promes is gewoon een goede voetballer alleen heb ik niet het idee dat hij het geld waard zou zijn. Als je bijvoorbeeld minder dan 15 miljoen moet neerleggen zou ik het gewoon doen, maar ik neem aan dat Sevilla niet minder wilt incasseren dan dat ze toen hebben betaald aan Spartak. Toch heeft hij het goed gedaan dit seizoen.
Goede voetballer en voor een degelijke prijs is t een goede optie, maar deze jongen gaat niet beter worden dan hij nu is dus je moet goed overwegen.

Ik denk was als Ajax 12 a 15 miljoen bied met een mooie doorverkoop precentage dat ze hem hebben

14 juni 2019 om 23:14

15 miljoen voor.......geen 5 miljoen waard lijkt me. Waarom vind je hem 15 miljoen waard?

15 juni 2019 om 00:40

Een international. Heel goed gepresteerd in Moskou . Datmis welliswaar geen topcompetitie maar ook weer geen slechte . Heeft het bij Sevilla ook vrij aardig gedaan. Is zeker 15 miljoen waard en dat zou Ajax denk ik zo betalen. Meer de vraag is of zijn salaris past , geloof dat hij in moskou een absurd salaris had .

15 juni 2019 om 11:52

Tja het is nooit de top geworden voor hem. Dus dat salaris zal denk ik geen struikelblok worden. Tenzij hij onredelijke salaris eisen heeft. Hij zal echt niet op niveau Tadic, Ziyech of Blind komen. Dan vind ik echt dat hij zich eerst nog moet waarmaken.
Ik vind Promes een speler graag of anders niet. Bij een Tadic waar overigens maar 11 miljoen voor is betaald, had ik daar mag je wel wat extra's voor doen om hem binnen te halen.

Ik hoop eerlijk gezegd dat dit bij een wandelgangen gerucht blijft, ik ben namelijk nog steeds niet van hem overtuigd. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik hem enkel bij Oranje heb zien spelen, maar daar vind ik hem meestentijds gewoon zwaar tegenvallen. Tast dan maar wat dieper in de buidel voor Bergwijn, overtuigd ook nog niet altijd, maar die herbergt volgens mij een stuk meer potentie.

Waarom gaat Overmars niet gewoon voor Pavon? Ik denk dat veel Ajax fans Pavon willen zien als nieuwe rechtsbuiten. Tadic dan weer in de spits zetten en Vargas halen als nieuwe linksbuiten. Dan heeft Ajax weer een geweldige aanval volgend seizoen.
Promes kost teveel en zo bijzonder goed is hij nou ook weer niet. Heeft zeer veel kansen nodig om tot scoren te kunnen komen.

Onana
Mazraoui Edson Alvarez Blind Tagliafico
Odegaard Propper Vd.Beek
Pavon Tadic Vargas

14 juni 2019 om 22:40

Hahaha, maar goed dat jij geen trainer bent, zou echt niet goedkomen. Eeen centrum met Veltman en Blind kan internationaal echt niet en je middenveld is compleet uit balans met 2 aanvallende middenvelders.

Promes zou natuurlijk een geweldige aanwinst zijn. Vraag we wel af of je 20+ miljoen moet gaan betalen voor een 27-jarige Nederlander of dat je iets minder betaalt voor een relatief jonge buitenlander die bulkt van het talent.

14 juni 2019 om 23:43

Je moet maar afwachten dat de "jonge buitenlander" die bulkt van het talent, of die ook daadwerkelijk laat zien wat zijn talent is. Daarentegen heeft Promes zich prima bewezen in het buitenland.

15 juni 2019 om 01:29

2 of 3 "gokjes" van 10 of een zekerheidje van 20 a 30 miljoen. Ik weet echt niet welke keus verstandiger is

Ajax wordt tegenwoordig met heel veel spelers in verband gebracht. Alleen het is eerst de vraag wie er vertrekken. Het is te hopen, dat Donny nog één seizoen blijft. Promes zou een prima opvulling zijn mocht Neres of Ziyech vertrekken. Promes heeft in Rusland en bij vlagen in Sevilla laten zien waartoe hij in staat is. Ik hoop ook, dat Carel Eiting en Ekkelenkamp definitief gaan doorbreken. Ik denk, dat wij met Schuurs de vervanger van de Ligt hebben. Hij is echt heel goed, maar moet vertrouwen hebben. Volgend jaar met Veltman en Tagliafico op de backs en Schuurs en Martinez in het hart van de defensie. Een middenveld vormen met Blind op 6, Mazroui (verasste mij positief op het middenveld) op 8 en van de Beek op 10. Daarnaast hoop ik op een voorhoede met Tadic, Dolberg en Neres of Promes. Dolberg gaat vlammen volgens jaar. Ik denk dat wij volgend jaar weer een uitgebalanceerd elftal hebben!

Aub niet. Ajax moet gewoon blijven investeren in 19 a 20 jarigen die de wereld top kunnen halen. Odegaard kan dit stengs kan dit en dilrosum kan dit ook. Deze hebben allemaal veel meer potentie dan bergwijn of deze Promes.

Goed nieuws. Lijkt mij echt een top versterking. Ideale vervanger van Neres of Ziyech. Zo'n 20 miljoen zou die denk ik moeten kosten. Is te doen voor Ajax.

Wat mij betreft telt alleen een mogelijke komst van Odegaard. De rest is bijzaak. Een technische regisseur op het middenveld is de belangrijkste plek. Promes voor het juiste bedrag is prima maar de belangrijkste plekken eerst Aub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

81 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
2015/2016 Spartak Moskou 30 18 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik begrijp dat mijn transfer naar Ajax misschien als een verrassing kwam’

Quincy Promes maakte vier jaar lang indruk in dienst van Spartak Moskou en de aanvaller kreeg vorig jaar zijn gedroomde transfer naar een Europese topcompetitie toen Sevilla op de stoep stond....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren