Feyenoord en Nicolai Jörgensen bereiken principe-akkoord

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Feyenoord heeft met Nicolai Jörgensen een principe-akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. De 28-jarige Deens international zet in de zomer zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot 2022 aan de club verbindt, zo meldt Feyenoord vrijdag. Het huidige contract van de spits loopt tot medio 2021.

Technisch directeur Sjaak Troost benadrukt vooral het goede gevoel dat hij heeft overgehouden aan de gesprekken in aanloop naar deze verlenging. "Mooi dat Nicolai na een seizoen dat door blessures niet gebracht heeft wat hij ervan gehoopt had er hier weer vol voor wil gaan. Hij is getergd en wil zich samen met Feyenoord revancheren voor vorig seizoen. Nicolai geeft hiermee een goed signaal af aan de andere spelers", stelt Troost op de clubsite van Feyenoord.

Ook Jaap Stam, de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord, is erg blij met het principeakkoord. "De club en Nicolai geven hiermee een mooi signaal af. Nicolai heeft bewezen tot een van de topspitsen van de Eredivisie te behoren. Met zijn ervaring, technische kwaliteiten en fysiek kan hij samen met de andere aanvallers het verschil maken voor Feyenoord. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", benadrukt de oefenmeester.

In totaal staat de teller voor Jörgensen nu op 48 treffers en 22 assists in 104 officiële wedstrijden van Feyenoord, waaronder 2 in de Champions League. Jörgensen zal vanwege interlandverplichtingen bij Denemarken later aansluiten bij Feyenoord. Hij komt pas op maandag 8 juli bij de Rotterdamse selectie. Feyenoord start de voorbereiding al op maandag 24 juni.Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door medellin)

Heerlijk nieuws, toch één van de betere spitsen van de ED.

14 juni 2019 om 18:06

Staat toch los van de blessures. Had veelal met de aanwezigheid van van Persie te maken.

14 juni 2019 om 18:09

Mwahh, was 2 seizoenen geleden goed, nu is het een van de spitsen in de ED.

14 juni 2019 om 18:18

@maradungatje: ben ik het niet mee eens, hij heeft dit jaar totaal geen aanvoer gehad. Berghuis doet alles zelf, tenzij een mogelijkheid zag om in het holletje van Van Persie te kruipen. Op links brengt Larsson te weinig en van de backs hoef je, in tegenstelling tot 2 jaar geleden, ook niet veel te verwachten. Bovendien vind ik Jorgensen goed mee voetballen, waardoor hij juist ook ruimte voor andere maakt. Hij staat niet in het veld om alleen maar ballen er in te tikken zoals inzaghi bijvoorbeeld deed.

14 juni 2019 om 18:43

Je houdt een heel betoog maar geeft eigenlijk zelf al antwoord op de vraag. Hij krijgt geen aanvoer. Hij heeft toch niet meer laten zien dan andere spitsen? Ik vind hem er niet boven uit steken, als je kijkt naar de andere spitsen en hoe die het bij hun club hebben gedaan. Ik vind dat relatief gezien een Isak, de Jong, Huntelaar of Tadic gelijkwaardig dan wel beter naar hun mogelijkheden hebben gepresteerd. Ik vergeet vast en zeker nu een paar spitsen die het geweldig hebben gedaan bij hun club maar om nou te zeggen dat hij nu een van de betere spitsen is...

15 juni 2019 om 14:46

er was helemaal geen vraag. Jij zegt dat hij 2 jaar geleden goed was en nu ‘een van de spitsen van de eredivisie’. Vervolgens stel je dat je hem e niet bovenuit ziet steken omdat hij geen aanvoer heeft. Ik geef juist aan dat hij het ondanks die geringe aanvoer juist nog goed heeft gedaan. Daarom vind ik het ook grappig dat je juist Huntelaar en De Jong noemt. Dat zijn spitsen die met de aanvoer die Nicolai gehad heeft nog minder zouden presteren, omdat zij nog meer van aanvoer afhankelijk zijn gezien hun speelstijl

14 juni 2019 om 18:26

Zeker 1 van de beste spitsen van de ED. Al zegt dat meer over de spitsen van de clubs buiten de top 3. Vind het geen hoogvlieger. Voor Feyenoord mooi dat hij blijft. Hebben niet de middelen om een betere spits te halen

14 juni 2019 om 18:36

Als hij zijn niveau kan aantikken van twee jaar terug zeker en ik heb daar ook wel vertrouwen in. Nu hopen dat Berghuis ook blijft en dan staat er gewoon een sterke aanval komend seizoen: Larsson---Jørgensen---Berghuis met daarachter Kökcu. Hiermee wordt je minimaal derde en misschien zelfs meer dan dat. Ik verwacht dat Ajax en PSV veel belangrijke spelers gaan verliezen en het is maar de vraag hoe hun vervangers dst gat gaan invullen.

14 juni 2019 om 19:07

Precies Perry. Als PSV Bergwijn en Lozano kwijtraakt, moet ik nog maar zien of ze sterker zijn dan Feyenoord. Wat dat betreft hoop ik vooral dat Berghuis niet naar PSV vertrekt

14 juni 2019 om 21:30

Je moet wel realistisch zijn. Ik snap best dat je hoopt dat Feyenoord over een seizoen beter zal zijn dan PSV, maar die kans is niet zo groot. PSV heeft veel meer te besteden en bij Feyenoord loopt geen 1 speler die het elftal beter maakt. 13 in een dozijn, allemaal. Met v. Persie verliezen ze hun laatste echte klasse.

14 juni 2019 om 22:33

@psver4ever: de kans dat Feyenoord komend jaar psv voorbij streeft lijkt me ook minimaal, maar daar loopt natuurlijk ook nog meer dan genoeg 13 in een dozijn rond. Met 2 voltreffers op de transfermarkt zou Feyenoord echt niet onder te hoeven doen voor Psv.

14 juni 2019 om 23:43

Denk dat Feyenoord vooral geen hoge verwachtingen moet hebben qua prestaties. Derde plek is hoogst haalbare en ver komen in de beker. En laat ze maar de poule halen vd EL en daar presteren. Ajax en psv kunnen mis wel spelers kwijt raken. Maar aan Ajax worden diverse oranje internationals gelinkt en aan psv diverse talentvolle Mexicanen en Brazilianen.

15 juni 2019 om 01:21

Ik snap je redenatie PSVer4ever, maar met Jorgensen en zonder Van Persie, was het winstpercentage aanzienlijk hoger. Hoewel Van Persie ontegenzeggelijk de beste was, liep het beter met Jorgensen in de spits. Individueel maakte Van Persie het verschil, maar Feyenoord hoeft er zonder hem gek genoeg niet op achteruit te gaan. PSV heeft inderdaad veel te besteden, maar opvolgers voor Lozano en Bergwijn? Ga er maar aan staan. Spelers met zulke kwaliteiten haal je niet eenvoudig binnen. En 13 in een dozijn? Berghuis, Jorgensen, Botteghin en Vermeer vind ik nog altijd top voor in de Eredivisie. Aangevuld met Haps, St. Juste, Ayoub, Kokcu, Larsson, Hansson, Tapia en hopelijk nog twee versterkingen kun je dan zo maar een leuk elftal formeren

15 juni 2019 om 05:22

Bergwijn verliezen is een aderlating voor psv, maar lozano verliezen is denk ik geen aderlating. Persoonlijk denk ik zelf dat ze er alleen maar beter van worden. Lozano blijf ik een speler vinden zonder verfijnde techniek die altijd oogkleppen opheeft.

14 juni 2019 om 21:03

ik snap niet dat dit principe akkoord nieuws is. Ze kunnen wat mij betreft beter een kort berichtje uit doen wanneer hij verlengd heeft.

14 juni 2019 om 21:47

Sorry maar dit is toch wel degelijk nieuws. Na een zwaar seizoen, spreekt dit toch ook wel vertrouwen uit van beide partijen.

15 juni 2019 om 09:32

Zwaar seizoen vind ik niet meer een slecht seizoen. Jorgensen kan niet weg want niemand beter dan Feyenoord wil hem en Feyenoord kan hem niet meer verkopen na het bod wat ze al gewijgerd hebben. Dus ik vind een principe akkoord niet echt nieuws man, maar lekker belangrijk

Dit vind ik wel positief. Heeft een matig jaar gedraaid, maar heeft het wel in zich om (weer) waardevol te zijn voor Feyenoord. Veel geld voor versterkingen is er niet, dus goed dat Jörgensen wordt opgewaardeerd.

Lijkt me ook niet onbelangrijk dat er eens een aanvaller overkomt uit de eigen jeugd. Zit er nog iets aan te komen? Zelf opleiden en cashen is toch de meest efficiënte manier om geld te verdienen, maar met spelers van het kaliber Vente kom je er niet.

14 juni 2019 om 19:10

Summerville binnen een jaar of twee. 'T Zand en Belarbi net daaronder. Bannis is ook talentvol en Emil Hansson komt terug van RKC. Van hem verwacht ik wel wat

14 juni 2019 om 20:44

Hoorde juist berichten over Hansson dat hij weer een jaar uitgeleend zal worden.

15 juni 2019 om 01:23

Troost heeft aangegeven dat het voor Hansson belangrijk is dat hij minuten maakt. Ik sluit persoonlijk niet uit dat hij dat bij Feyenoord gaat doen. Zo breed in de buitenspelers zitten ze niet

14 juni 2019 om 20:17

Voor in de spits komen Bannis en Belarbi eraan. Beide zijn nog broekie maar zijn beide jeugdinternational en Bannis zat al meerdere malen op de bank tijdens in Eredivisie als backup spits. Daarnaast komen voor de flank Hansson en Toure eraan. Verwacht veel van Hansson. Summerville komt terug van verhuur aan Dordrecht, ook een jongen met zeer veel potentie. Minpuntje is dat Feyenoord Joel Zwarts heeft laten gaan. Volgens mij snapt geen enkele Feyenoorder deze beslissing. Maar goed, al met al komt er zeker wel wat aan ja. Eindelijk weer eens want Vente is het meest overschatte mannetje ooit

14 juni 2019 om 21:03

Joel komt zwaar tekort voor Feyenoord 1. Vente ook overigens maar die is beter dan joel

Heel goed nieuws, we hebben de komende jaren een spits waarmee we prima vooruit kunnen, lijkt me voor beide partijen ideaal om met elkaar samen door te gaan.
Er zijn nog een aantal posities waar versterkingen moeten worden gehaald, maar de spitspositie is in ieder geval ingevuld. En we weten allemaal waartoe Jorgensen in staat is als hij fit blijft.

Nu kijken naar een centrale verdediger en rechtsback, daar ligt wat mij betreft nu de prioriteit. Zien we daarna wel wat er nog op het middenveld of eventueel op de vleugels bij moet.

14 juni 2019 om 18:30

Voor t komende jaar. Lijkt me dat als Jorgensen een topseizoen draait hij gewoon eieren voor zijn geld kiest en alsnog een transfer maakt.

14 juni 2019 om 18:31

Edit desalniettemin goed dat hij een jaar verlengd brengt toch wat meer zekerheid en een mogelijk hogere transfersom met zich mee.

Prima besluit.

Als hij zijn niveau haalt gewoon een van de beste spitsen in de Ed.
Vorig jaar door blessures en de aanwezigheid van Van Persie kwam er niet altijd uit wat er in zat.

14 juni 2019 om 18:08

Dan dient de aanvoer wel te verbeteren. Met name vanaf het middenveld. Laten we hopen dat Stam creatieve spelers durft op te stellen uit "eigen" jeugd.

14 juni 2019 om 18:34

Dat hoop ik met je mee.

De afgelopen decenia is het inderdaad over het algemeen vrij armoedig geweest op het middenveld.

14 juni 2019 om 19:04

Kokcu, Larsson, Berghuis en Hansson kunnen creativiteit gaan brengen. Vanuit het middenveld Ayoub, wellicht Tapia en El Bouchataoui. Ik vind het jammer dat Gustafson al weg is. Die had ik er nu heel graag bij gezien

Volgens mij waren er ook niet heel veel opties voor hem. Na het kampioensjaar veelal met blessures te maken gehad dus het is hem gegund dat hij aankomend seizoen weer gaat knallen(behalve tegen Ajax 😉). Ook voor Fey een goede zaak dat ze verlengd hebben! Verder ben ik benieuwd welke spelers ze nog meer gaan binnenhengelen.

Erg mooi nieuws! Mits fit een uitstekende spits. Verwacht persoonlijk veel van 'm komend jaar en denk dat hij zelf ook graag zo snel mogelijk wil beginnen. Hopelijk snel wat nieuws over (verdedigende) versterkingen.

Ben benieuwd of ie zijn niveau uit het eerste seizoen nog kan benaderen. De afgelopen 2 jaar waren gewoon teleurstellend. Voordeel voor hem is wel dat Robin van Persie er niet meer loopt en hij dus inprincipe zonder discussie eerste spits zou moeten zijn. Voor de rest natuurlijk pure onzin van Troost om voor het laatste teleurstellende seizoen van Jorgensen naar blessures te wijzen. Hij is sinds de winterstop niet geblesseerd geweest, dus als ie op de bank zat was dat omdat ie was gepasseerd.

14 juni 2019 om 18:20

Master, dat klopt wel. Maar ook in de laatste twee jaar heeft hij laten zien dat zijn topniveau hoog ligt, mits hij het ritme heeft. Neem bijvoorbeeld de twee wedstrijden tegen PSV dit seizoen. Door blessures en de aanwezigheid van Van Persie had hij het moeilijk, maar dit kan komend seizoen echt de aanjager van het elftal zijn. Niet in de laatste plaats doordat hij nu al aangeeft dat hij met Feyenoord wil presteren. Hij was inderdaad niet meer geblesseerd, maar hij heeft nooit lekker zijn ritme kunnen vinden

14 juni 2019 om 18:44

Het is ook jammer dat gedurende hij dit seizoen startte ook regelmatig net die pech had dat zo'n bal er niet in vliegt, maar juist net op de paal belandde oid. Voor een spits toch heerlijk als je je goal meepikt en er gelijk in zit.

14 juni 2019 om 18:58

Precies MGMV, ook twee keer door de Var een goal afgekeurd. Wat eerlijk gezegd niet per se nodig was. Hij kwam moeilijk over het dode punt heen, en dan pakt hij ook nog dom rood. Eigen schuld, maar het zat echt niet heel erg mee voor hem. Zeker toen hij zich een beetje moest schikken in de afscheidstournee van Van Persie

Geweldig! Nu kan die een goed jaar draaien en daarna worden verkocht met een 2-jarig contract ipv 1-jarig. Scheelt veel. Voor de Eredivisie ook gewoon een topspits.

Mooi, spelers die gretig zijn om zichzelf te revancheren, daar moet Feyenoord het van hebben. Hopelijk blijft Berghuis met dezelfde instelling, dan kan het komende seizoen nog weleens mee gaan vallen

hopen dat het nog wat word met Jorgensen. heeft op het kampioensjaar bij Feyenoord na eigenlijk nooit een hoog moyenne gehaald in zijn carriere. hopelijk was dat seizoen geen toevalstreffer

14 juni 2019 om 19:40

Klopt natuurlijk wat je schrijft Japie, alleen vergeet je de slepende blessure, miskraam en de emotionele nasleep en dat Gio hem ten faveure van Robin op de bank hield. Hopelijk word hij weer zoals we hem leerden kennen, tegen bv PSV hebben we kunnen zien hoe hij jaagt.

Wauw wat een knappe prestatie, heb het al vaker aan gegeven, maar ik ben echt gecharmeerd van Jorgensen. Bij Ajax is hij niet nodig, maar ik zou hem zo goed zien passen bij ons. Goed gedaan Feyenoord. Heeft geen goed jaar gehad, maar zelfs dan heb ik t vaak genoeg gezien. Houdt de bal vast, doel gericht, goede team speler, degelijk in de lucht, best leuke techniek, altijd aanspeelbaar en typische Deense rust.

14 juni 2019 om 19:02

Haha, dat roep ik ook vaak Binny. En meestal word ik dan uitgelachen. Ajax heeft hem inderdaad niet nodig, maar qua type speler zou hij een perfecte spits zijn. Allround, sterk, kan goed voetballen, constant in beweging, aanspeelbaar. Als Dolberg speelt, is hij vaak aan het zwemmen en wil het niet vlotten. Een type als Jorgensen zou een extra rustpunt kunnen zijn

14 juni 2019 om 19:45

Jorgenson en Dolberg vergelijken is als dag en nacht. Verder geheel met jullie eens dat hij een goeie spits voor Ajax zou zijn. Kwa arbeid doet hij namelijk alles wat Dolberg niet doet. (Geen sneer naar Ajax fans, denk vermeld het er even bij )

14 juni 2019 om 19:57

Daarom vergelijk ik ze ook. Ik stel dat Jorgensen beter past. Logisch als ze zo verschillend zijn

14 juni 2019 om 20:04

Had een beetje te snel gereageerd zoals ik deed Bobiku29. Reden dat ik het zo schreef was dat Binny toch wel 1 van de weinige Ajacieden is die vermeld dat Jorgensen Goed bij Ajax zou passen.

Edit: omdat Dolberg zo technisch is volgens de meesten.

14 juni 2019 om 20:38

Inderdaad, blijf geloven dat Kasper heel veel talent heeft. Je hebt ook spelers die een statistisch seizoen goed spelen, maar aan dat seizoen van hem zie je dat dat geen geluk is, maar ziels veel talent.
Verder niks aan trekken van die mensen, Jorgensen is gewoon een top spits voor Eredivisie begrippen en zou ook in Duitsland in de subtop het heerlijk doen.
Wel begrijp ik ook dat dit een raar seizoen was met de combi RVP en zijn blessures. Ik zou trouwens wel een creatieve speler achter hem zetten, met Toornstra achter je speel je verder niet met extra vertrouwen.
Geniet van het weekend!

14 juni 2019 om 22:38

@binny, ik weet niet of per se een creatieve speler achter jorgensen de oplossing is om jorgensen beter te laten renderen. Zijn beste jaar was met toornstra of kuyt achter zich. Bliksemafleiders die voorin aansloten. Die ervoor zorgden dat Jorgensen niet in zn eentje in de 16 hoefde te staan.
Daarnaast is Jorgensen geen held in het diepgaan. vpersie zagen we afgelopen seizoen meerdere keren gebaren aan jorgensen dat die de diepte moest zoeken ipv zich in te laten zakken om zich aan te bieden.

Met de juiste aanvoer een prima spits. Feyenoord heeft daarnaast wel een nummer tien nodig. Hoop dat kokcu de kans krijgt van Stam.

Goede cijfers wel! Hoop dat die weer een beetje gaat draaien, in vorm toch een hele degelijke spits

Voor Feyenoord is dit gewoon een uitstekende spits, gewoon lekker behouden want dat scheelt alweer een positie waarvoor je kwaliteit voor moeten zoeken. Het is voor die jongen jammer dat hij zoveel last had van blessures afgelopen seizoen, als je dan ziet hoe hij thuis tegen PSV die bal erin schiet, dat is echt geweldig. Na twee mindere seizoenen moet hij aankomend seizoen Feyenoord bij de hand gaan nemen.

Wat zou hij nu verdienen, minstens 1 miljoen netto of meer?

Ik zou die gemiste transfer nog altijd niet bekomen zijn.

14 juni 2019 om 23:05

Meer dan een miljoen netto zou ruim meer dan 2 bruto betekenen.

Ik geloof niet dat Feyenoord dat betaalt.

15 juni 2019 om 12:27

Bij Elia ging zoiets toch wel? Geen idee welke opties Jorgensen heeft maar ik zou wel op die transfer azen.

Had ik niet verwacht. Ik dacht die mikt op een transfer. Nu Van Persie weg is hebben ze enkel alleen aan Vente te weinig natuurlijk. Tot nu toe hebben de Eredivisie teams hun selecties nog behoorlijk intact als het om de basis gaat. Snel afkloppen maar😅 Een zo'n sterk mogelijke Eredivisie is leuk en daarom ben ik blij voor Feyenoord. Europees moeten ze nu wel die voorrondes doorkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

38 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord maakt zich zorgen en gaat mogelijk spits aantrekken

Feyenoord stuurt Nicolai Jörgensen maandag naar het Erasmus Medisch Centrum voor een onderzoek naar de blessure aan zijn knie. De aanvaller kon vorige week tijdens het trainingskamp in Oostenrijk niet volledig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren