Update: Standard Luik breekt Belgisch record met deal met Inter

Vrijdag, 28 juni 2019 om 21:14Robin Bruggeman • Laatste update: 21:13

Ajax en PSV kijken volgens La Dernière Heure in de Belgische Jupiler Pro League naar versterkingen voor de defensie. Met name Zinho Vanheusden staat in de belangstelling van de Nederlandse topclubs. De negentienjarige verdediger staat tot medio 2022 onder contract bij Internazionale, maar speelde de afgelopen achttien maanden op huurbasis voor Standard Luik

Bij de club uit Luik doorliep Vanheusden ook de jeugdopleiding, waarna Internazionale hem in 2015 naar het Giuseppe Meazza haalde. Een doorbraak in het eerste elftal van de Italianen laat echter nog op zich wachten. De verhuurperiode in België moet hem daar de benodigde ervaring voor opleveren.

De Belgische krant schrijft dat naast Ajax en PSV ook Standard probeert om de centrale verdediger definitief binnen te halen. Les Rouges zouden volgens informatie van Sky Italia 25 miljoen euro willen betalen voor Vanheusden en zijn landgenoot Xian Emmers. De Belgen ontvingen onlangs al ruim twaalf miljoen euro uit Amsterdam voor Razvan Marin en lijken dat bedrag meteen opnieuw te willen investeren.

Het is echter nog maar de vraag of Inter deze zomer een serieus bod op Vanheusden ontvangt, daar de Belgisch jeugdinternational onlangs is geopereerd aan zijn linkerknie en daardoor enkele maanden moet revalideren. Hierdoor mist hij het jeugd-EK in Italië en San Marino, dat zondag in gang wordt gebracht en waarvoor België Onder-21 zich wist te kwalificeren.

Update 28 juni 21.14 uur – Standard Luik breekt Belgisch record met deal met Inter
Zinho Vanheusden is speler van Standard Luik, zo meldt de Belgische club vrijdagavond via de officiële kanalen. Men betaalt circa 12,6 miljoen euro voor de negentienjarige verdediger, waarmee de stopper de duurste aankoop ooit van een Belgische club is. Er is naar verluidt wel een terugkoopclausule van achttien miljoen euro in de deal opgenomen, waardoor Inter min of meer verplicht is over twee jaar te betalen. Inter wil met de deal ervoor zorgen dat Vanheusden zich gaat ontwikkelen en dat de Italianen in een later stadium van zijn kwaliteiten kunnen genieten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door theworld)

Ik kijk niet echt naar de Belgische competitie maar ik heb veel positiefs gelezen over deze jongen en op FM is het een heel groot talent. Ben benieuwd.

14 juni 2019 om 17:40

Haha, herkenbaar, daar ken ik hem ook van. Dacht, zal toch niet de enige zijn die FM o.a. als scoutingsapparaat gebruikt, al durfde ik er niet hard voor uit te komen,

Denk trouwens dat die het beste nu bij PSV zou passen, Ajax heeft al aardig wat jonge verdedigers.

Zou voor zowel PSV als Ajax een absolute topper zijn. Op dit moment is hij een van de grootste talenten van België en hij heeft wel iets weg van De Ligt. Voor PSV vrees ik wel dat hij iets te duur gaat zijn (rond de 20 miljoen). Verder denk ik dat als Standard hem kan betalen dat hij gewoon naar daar gaat, hij zit daar namelijk op zijn plek en zal er goed kunnen doorgroeien.

Kan standard zo 25 miljoen aftikken? Indrukwekkend! Had het niet verwacht en als dat de vraagprijs is voor deze speler kan ajax beter verder kijken want die smijten niet met zoveel geld.

14 juni 2019 om 14:05

Denk niet dat ze dat kunnen, 25 miljoen is een transfer record in Belgie, zie een topic van gisteren.
Ze hadden geen CL afgelopen seizoen.

14 juni 2019 om 14:43

volgens mij is het 25 miljoen voor emmers en vanheusden zijn...ook veel, maar toch nvoor een verdediger 15 miljoen plus betalen...ik zou Ajax en PSV best wel voor gek verklaren.

14 juni 2019 om 16:14

Uhm 15 miljoen plus is al betaald voor een verdediger. Blind en Ajax heeft er nog geen minuut spijt van gehad. Speelde zo ongeveer alles en tikte vaak een hoog niveau aan, helemaal internationaal. Dus ik zie het gewoon gebeuren. Misschien ook maar eens tijd dat PSV echt investeert in centrumverdedigers.

14 juni 2019 om 14:30

25 mln is voor twee spelers hè.

14 juni 2019 om 14:38

Die tweede zou gewoon gehuurd worden. Blijkbaar is er echt sprake van een bedrag rond de 20 miljoen voor Vanheusden alleen. Kan ik niet geloven, dat is hun eigen transferrecord x 4.

14 juni 2019 om 14:46

Gaat nergens over dit artikel. Standard heeft pas 2/3 keer in de geschiedenis een aankoop boven de 4 miljoen gedaan. De afgelopen 5 seizoen maar 1 keer en dat was voor Razvan Marin (4,2 miljoen). Ik weet niet wie hier met 25 miljoen op de proppen komt. Maar voor 25 miljoen heb je letterlijk alle aankopen van de afgelopen 4 seizoenen van Standard bij elkaar. Lijkt me niet zeer verantwoord om dan nu twee spelers van elk +/- 12,5 miljoen aan de selectie toe te voegen

14 juni 2019 om 16:30

12,5 voor Marin en gisteren officeel Moussa Djenepo voor 20 miljoen plus bonussen aan Southampton verkocht...
Edit: trouwens ook 8 miljoen voor Luyindama in januari

14 juni 2019 om 20:45

Standard heeft altijd een sterke Italiaanse link gehad (net zoals de stad Luik) dus dat bedrag zal wel via een of andere constructie kunstmatig zijn opgevoerd om Inter weer wat financiele ademruimte te geven.

Weer een verdediger voor Ajax? laten we nou eens een echte verdediger halen en een waardevolle opvolger voor De Ligt zoeken ipv deze.

PSV begint over 6 weken toch al met de voorbereidingen? Zijn er paar die bijna gecontracteerd worden? of blijft het elftal zoals die is?
PSV heeft volgens mij wel wat in kas om te besteden of kunnen ze dat daadwerkelijk echt als Lozano en/of Bergwijn verkocht worden voor veel?

Bij Ajax is het ook nog wel stil rondom echte kannonen, Odegaard ben ik wel voorstander van.
Ajax doet er slim aan om Ziyech gewoon een contract voor een extra jaar te geven + 6 miljoen tekengeld ofzo voor dat geld heb je toch geen speler zoals hem voor.

14 juni 2019 om 14:26

En waar ontleen jij aan dat hij niet volwaardig is dan? Dat wil ik namelijk weten.
Speelt namelijk heel goed in België en word zelfs in de gaten gehouden voor de rode duivels.

Bij ajax kan hij zich prima ontwikkelen. Ben wel een voorstander van deze transfer.

14 juni 2019 om 15:14

Ja dat snap ik maar we hebben al Schuurs, Magallan, Martinez, en weet ik het niet allemaal die ook nog moeten ontwikkelen, van deze jonge Belg heb ik vrij weinig gehoord, is nog jong, en De Ligt zal niet zomaar vervangen worden. Er moet gewoon een kanon komen

14 juni 2019 om 16:52

Zie jij in Martinez een opvolger van de ligt? Dat is namelijk een LCV, magallan zie ik op termijn niet in de basis staan, en schuurs doet letterlijk alles wat hij fout kan doen, fout.

14 juni 2019 om 14:37

Ajax zou er ook goed aan doen om te kijken naar Sander Berge. Daarnaast zou ook teji savanier van Nimes een goede vervanger van schone kunnen zijn. De laatste heeft namelijk een enorm goed seizoen achter de rug.

14 juni 2019 om 16:03

Berge wil naar een grotere competitie om zich sneller te ontwikkelen.

14 juni 2019 om 18:45

Dan zou ik als united toeslaan en hem als backup halen en hem de tijd geven om zich te ontwikkelen. Zoveel zal hij niet kosten.

14 juni 2019 om 20:47

@bruh. Een jaar geleden vroeg Genk 25m + 20% doorverkoop. Goedkoper is hij echt niet geworden.

14 juni 2019 om 16:30

Lijkt me dat PSV al veel eerder met de voorbereidingen begint. Ze moeten al vroeg aan de bak.

In je reactie klinkt een beetje door dat Ajax en PSV laat zijn met versterkingen halen. Maar dat is elk jaar zo. Pas als de transferdeadline nadert, kan je meestal pas echt beslissingen nemen. Stel dat een Tadic op het laatste moment verkocht wordt. Of bij PSV een Bergwijn. Dan ga je anders aankopen dan je nu, half juni, zou doen, met die spelers nog in je selectie. Als je jezelf nu al een ongeluk koopt, dan heb je straks opeens teveel selectiespelers. Of de verkeerde.

Het is geen toeval dat zo'n beetje de enige grote aankoop van Ajax een middenvelder is. Want Ajax heeft ook alleen nog maar een middenvelder uit de basis verkocht. De rest is er nog. Zodra er meer spelers gaan vertrekken, zullen de NL topclubs ook zelf gaan kopen.

14 juni 2019 om 22:05

PSV heeft wel geld in kas maar zit met veel overtollige spelers: Ramselaar, Romero, Perreiro, terwijl Zoet en De Jong evt mogen vertrekken. Focus nu is een opvolger van Swaab, verlengen van Malen en Sadilek.

Het meeste waarvoor Standard Luik ooit een speler heeft gekocht is 4,8 miljoen, en Sky Italia beweert doodleuk dat ze 25 miljoen willen betalen voor twee spelers. Dat lijkt me ongeloofwaardig want ik denk niet dat Standard zoveel geld heeft (ondanks de verkoop van Marin), en zelfs al zouden ze dat hebben denk ik niet dat ze opeens zoveel zouden uitgeven.

14 juni 2019 om 16:35

Gisteren ook officieel Moussa Djenepo voor 20 miljoen incl bonussen verkocht aan Southampton.

Al vind ik 25 mil onverantwoord

Weer zo een broodje-aap-verhaal. PSV is op geen enkele manier in staat om zoveel geld uit te trekken voor 1 speler en zelfs als dat wel zou kunnen, zou Gerbrands dat nooit toestaan. Al helemaal niet voor een verdediger. Voor Ajax geldt exact hetzelfde en bovendien is de positie waar hij speelt bij Ajax al driedubbel bezet. Voor Standard, dat een begroting heeft van 30 miljoen, is zelfs de helft al niet op te brengen.

14 juni 2019 om 14:10

Betreffende Standard is het echt geen broodje aap verhaal hoor. Standard heeft namelijk 30% doorverkooprechten en hierdoor zou het bedrag al een pak lager uitvallen. In de Belgische media wordt dan ook eerder gesproken over een bedrag tussen de 18 en 20 miljoen met een terugkoopoptie voor Inter. Standard heeft verder met Marin en Djenepo een goed gevulde portefeuille.

14 juni 2019 om 14:32

Deze jongen is een groot talent, maar eveneens blessuregevoelig. Ik kan me niet toch niet inbeeelden dat Standard 18 tot 20 miljoen neerlegt (zo las ik in het nieuwsblad) voor Vanheusden. Wat als hij nog eens zijn kruisbanden scheurt? 2 zware blessure in 18 maanden lijkt me geen toeval. Dan is je hele transferbudget weg aan 1 geblesseerde verdediger. Kunnen beter 4 goede versterkingen van 5 miljoen halen.

14 juni 2019 om 14:41

Ja die blessuregevoeligheid is inderdaad wel zorgwekkend. Maar anderzijds is dit een type speler dat normaal gezien voor Standard echt onhaalbaar is, dus ik kan wel geloven dat ze echt ver voor hem durven gaan. In het begin had ik ook wel mijn twijfels over deze geruchten maar ondertussen wordt het al door meerdere bronnen in België bevestigd dat Standard echt ver voor hem wil gaan, hoop stiekem dus wel dat deze transfer doorgang gaat vinden.

14 juni 2019 om 14:42

@lierse1997

" Betreffende Standard is het echt geen broodje aap verhaal hoor. Standard heeft namelijk 30 doorverkooprechten en hierdoor zou het bedrag al een pak lager uitvallen. In de Belgische media wordt dan ook eerder gesproken over een bedrag tussen de 18 en 20 miljoen met een terugkoopoptie voor Inter. Standard heeft verder met Marin en Djenepo een goed gevulde portefeuille. "

Dat scheelt inderdaad nogal wat. Maar dat neemt niet weg dat volgens mijn informatie de duurste inkomende transfer in Belgie minder dan 8 miljoen bedraagt. Ik kan me niet voorstellen dat Standard, met een begroting van 30 miljoen, 18 tot 20 miljoen uit kan en wil trekken voor de aankoop van 1 speler. Dat is zelfs meer dan een Nederlandse club ooit heeft betaald voor een speler en de begrotingen in Nederland liggen veel hoger. De begroting van Ajax is meer dan 3 keer zo hoog als die van Standard.

14 juni 2019 om 14:44

Duurste transfer van Standard is 5 miljoen en jij denkt dat het realistisch is dat ze 18 tot 20 miljoen gaan betalen voor Vanheusden en hun duurste aankoop aller tijden verviervoudigen? Ben je gelijk al het geld van Marin en Djenepo weer kwijt. Lijkt me net zo onrealistisch als het feit dat Ajax deze zomer 40 miljoen gaat uitgeven aan 1 speler. Ja financieel kan het met een paar toptransfers maar als club zit je dan niet meteen in de positie om een belachelijk bedrag te investeren in 1 speler.

14 juni 2019 om 15:06

@scepticus @zytto

Ik was in het begin ook zeer sceptisch over deze transfer, maar het verschil is wel dat het bestuur van Standard zelf naar buiten brengt dat ze deze transfer absoluut willen rondmaken omdat het naar hun idee een goede transfer is voor alle partijen.

Waarom Standard dit risico wilt pakken is omdat Vanheusden echt wel een speciaal talent is, heeft in de wedstrijden dir hij speelde al laten zien een van de beste verdedigers van de Belgische competitie te zijn. Al ben ik het er absoluut mee eens dat dit wel een enorm risico is op financieel gebied, maar het is zoals gezegd wel voor een speciale speler die ook nog eens Belg is en die zelf heeft aangegeven nog wel bij Standard te willen blijven.

@scepticus

De hoogste transfer in België is tot nu toe Stanciu voor 9,7 miljoen al is die wel (net als Sanneh voor 8 miljoen tot nu toe) een grote flop geweest.

14 juni 2019 om 17:14

@lierse1997

" Ik was in het begin ook zeer sceptisch over deze transfer, maar het verschil is wel dat het bestuur van Standard zelf naar buiten brengt dat ze deze transfer absoluut willen rondmaken omdat het naar hun idee een goede transfer is voor alle partijen."

Ik wil best geloven dat Standard deze speler graag wil vastleggen, maar het is de vraag of de club daarbij niet een veel lagere transfersom in gedachten heeft. De grootste uitgaande transfer (youri Thielemans) heeft Anderlecht 25 miljoen opgeleverd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Wet van 78. Zoveel geld uitgeven aan een speler bij de wetenschap dat de winstmarge zo klein zal zijn, is een onvoorstelbaar groot financieel. Ik blijf erbij dat het risico te groot is, dat ik Standard dat bedrag niet op tafel zie leggen.

" De hoogste transfer in België is tot nu toe Stanciu voor 9,7 miljoen al is die wel (net als Sanneh voor 8 miljoen tot nu toe) een grote flop geweest. ".

Dank voor de informatie. Stanciu speelde volgens mij bij Anderlecht en die club heeft wel altijd een flink hogere begroting dan Standard gehad. En dus ook meer te besteden. Volgens mij bedraagt de hoogste uitgave dindaard ooit heeft gedaan iets van 6 miljoen.

14 juni 2019 om 17:45

@scepticus

Snap je scepticisme ten zeerste (), maar Standard zelf lijkt een bedrag in gedachten te hebben van 18-20 miljoen. Ik ben ook benieuwd hoe dat ze dat bedrag bij elkaar gaan krijgen, maar ik verwacht (al is het misschien eerder hoop omdat dit echt een prachtige transfer voor het Belgische voetbal zou zijn) dat Standard deze uitspraken niet zou doen als ze wisten dat het een totaal onrealistisch transferbedrag zou zijn.

Ik ben me er trouwens van bewust dat deze transfer alles behalve een zekerheid zou zijn aangezien Standard nog niet eens een bod heeft neergelegd bij Inter, maar volgens de Belgische media zijn ze van plan om dit snel te doen. Al is het natuurlijk wel een zeer terechte bedenking om te stellen dat meer dan de helft van je begroting neerleggen voor één speler een enorm financieel risico is.

Wil PSV niet een speler die er staat voor de Champions League kwalificatie? Dan valt deze jongen toch sowieso al af?

14 juni 2019 om 14:42

Vanheusden is iemand dat het niveau van CL snel zou oppikken , hij is gewoon zo getalenteerd.

14 juni 2019 om 14:51

Maar als je een groot bedrag kwijt bent om een gat centraal achterin pas over een paar maanden op te vullen is de kans toch wel erg aanwezig dat je niet eens Champions League voetbalt. En de daarbij behorende inkomsten mist, iets wat PSV toch wel erg goed kan gebruiken op dit moment.

14 juni 2019 om 16:32

Hij is alleen geblesseerd en moet nog maanden revalideren. Dus dan red je het daar niet mee.

Not going to happen. V Heusden en Bastoni zijn de toekomst van Inter hun centrum.

14 juni 2019 om 14:21

Blijkbaar willen ze hem verkopen in verband met de Ffp, maar willen ze wel een terugkoopoptie.

14 juni 2019 om 14:25

Dat zou opzich nog wel kunnen, aangezien ik verwacht dat Godin een jaar of 2 meegaat. Maar niet om de FFP. Dat is mede door de CL kwalificatie al prima in orde.

14 juni 2019 om 14:35

Inter moet voor 30 juni 40 miljoen binnen halen ivm FFP zo las ik.

14 juni 2019 om 14:53

Klopt, Inter moet voor 30 juni gewoon weer 40 miljoen bij elkaar krijgen. Inter is af van de zogenaamde Setllement Agreement. Aan de FFP regels moet, zoals elke club, nog gewoon voldaan worden. Zingt gaat Inter echter niet definitief van de hand doen. Ze willen een terugkoop optie. Ik ga er van uit dat Ajax en PSV daar op voorhand al niet mee akkoord zullen gaan.

Wordt door velen beschreven als de nieuwe Kompany. Maar ook als de Ligt vertrekt denk ik niet dat Ajax nog een verdediger moet halen. We hebben met Blind, Tagliafico, Martinez, Magallan, Veltman, Mazraoui, Schuurs en Kristensen genoeg mogelijkheden. Ik zou liever zien dat Ajax voor Sander Berge zou gaan uit de Belgische competitie alleen vrees ik dat hij onhaalbaar is.

14 juni 2019 om 16:35

Kristensen is niet goed genoeg en Schuurs moet nog gaan aantonen of hij goed genoeg is. Daar kan je als Ajax niet op gaan zitten wachten.

Dus dan heb je er nog 6 over. Twee echte backs, en vier spelers die iets flexibeler inzetbaar zijn. Daar kan er best nog eentje bij, zeker als het echt een heel goede speler is.

Mijn hemel, als alle geruchten op voetbalzone van de laatste weken concreet zouden worden heeft PSV komend seizoen een selectie van 95 man... Ondertussen is nog helemaal niks een 'done deal'. Ik wordt pas blij wanneer PSV zelf iets gaat melden.

Hoe kan Standard nou met alle respect een verdediger voor 25 miljoen euro kopen. Dat zou Ajax zowat niet eens doen. Ja alleen met Daley Blind vorig jaar van Manchester United. Maja voor een 19 jarige speler. Voor PSV lijkt het mij wat nu Swaab weg is. Ajax is te hoog gegrepen als hij al bij Inter nauwelijks in beeld kwam voor speeltijd.

14 juni 2019 om 15:47

De doorverkoop waarde van deze Vanheusden ligt potentieel wel een heel stuk hoger dan van Blind vorig jaar, was afgelopen seizoen al de beste centrale verdediger in de Belgische competitie op zijn 19e en wanneer de Ligt vertrekt zou hij makkelijk in de basis lopen bij Ajax, op Blind na zie ik geen centrale verdediger die beter dan hem zou kunnen zijn.

Overigens heeft Inter De Vrij, Skriniar en Godin, ik snap dat je trots bent op de prestaties van je team maar op die positie is Inter qua namen nog wel een stuk beter (zeker als als je er de Ligt niet meer bij rekent).

14 juni 2019 om 16:05

De beste was hij niet, maar potentieel de beste Belg zeker.

14 juni 2019 om 16:06

Ajax heeft Martinez al gekocht. Zit in Colombia achter een nieuwe Sanchez aan. Heeft Perr Schuurs en Kick Pierrie nog achter de hand. Daarnaast is De Ligt nog niet officieel weg. Barcelona is al afgehaakt, want Matthijs heeft met Raiola een kwal van een zakenwaarnemer. Wat ik overigens nu niet zo erg vind🤭

14 juni 2019 om 17:28

Daley Blind, 29 jaar, voor 18miljoen
Of Vanheuseden, 19 jaar, ook voor 18 miljoen (30% van 25mil. gaat eraf)
Ik zou het wel weten.... Vanheusden is geen "belofte", hij heeft het al bewezen (zoals De Ligt) en binnen 3 jaar kunnen ze hem voor 40< miljoen verkopen, Blind op z'n 33 is bijna waardeloos qua doorverkoopprijs

14 juni 2019 om 23:35

Blind was 28 toen hij terug kwam naar Ajax. Dat is eigenlijk niet eens oud. Ben je op je best en ervaren. Heeft 60 wedstrijden dit jaar gespeeld! Wel slim van die doorverkoop percentage. Ze betalen dus eigenlijk hun zelf terug met die 30 procent.

Onze buren zijn wel van de exotische namen.. Xian en Zinho, soort power rangers!

Geweldig! Absoluut toptalent dit, helaas wel blessuregevoelig. Wel een enorm bedrag maar de belgische media heeft het over een (verplichte?) terugkoopoptie die Inter krijgt. Zo krijgt Inter nu geld om aan FFP te voldoen en huurt Standard hem eigelijk gewoon en krijgt er wat extra geld voor terug wanneer ze de terugkoopoptie (moeten) activeren. Win win voor beiden dus. Kan natuurlijk ook allemaal fout zijn maar zou me verbazen dat Standard anders zoveel durft uitgeven en Inter zo'n talent zou verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Standard Luik

Selectie
SpelersPositieW
N. RaskinMiddenvelder291
S. BastienMiddenvelder281
D. DrăguşAanvaller286
A. BodartKeeper260
G. CimirotMiddenvelder240
D. PavlovićMiddenvelder190
A. TapsobaAanvaller152
Voor de complete selectie: Clubpagina Standard Luik.

1 fan
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren