‘Derby Feyenoord - Sparta eerste Eredivisie-duel op zondagavond’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

In de Eredivisie worden komend seizoen achttien duels op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Dat blijkt uit het conceptspeelprogramma van de KNVB dat vrijdag is uitgelekt. De KNVB wilde het speelschema aanvankelijk vrijdag om 16.00 uur openbaar maken, maar het lekte in de media uit. De clubs kregen het speelschema eerder op vrijdag al te zien.

In de nieuwe opzet gaat het in totaal om achttien duels en krijgt elke club een wedstrijd op zondagavond toegewezen. Tot afgelopen seizoen begon de laatste wedstrijd van een speelronde op zondag om 16.45 uur. Het betreft slechts een conceptversie van het speelprogramma. De clubs, gemeentes en politie moeten nog hun goedkeuring geven.

De plannen van de voetbalbond zijn niet uniek. In de Serie A en LaLiga is het al enige jaren gebruikelijk dat er competitiewedstrijden op zondagavond worden afgewerkt. Met name in de Italiaanse competitie komt het regelmatig voor dat topclubs als Juventus en Napoli op zondagavond tegenover elkaar staan.

Volgens het conceptprogramma is de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam in De Kuip de eerste wedstrijd die op zondagavond afgewerkt gaat worden. Landskampioen Ajax begint het seizoen volgens hetzelfde concept met een uitwedstrijd tegen Vitesse, terwijl PSV in de eerste speelronde op bezoek gaat bij promovendus FC Twente.

Op zondag 22 september staat in Eindhoven de eerste topper op het programma. PSV neemt het vanaf 12.15 uur op tegen regerend landskampioen Ajax. Zondag 27 oktober, 15 december en 1 maart krijgen het predicaat 'Super Sunday', op die dagen spelen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV tegen elkaar.

Programma eerste speelronde volgens concept:

Vrijdag 2 augustus
20.00 uur PEC Zwolle - Willem II

Zaterdag 3 augustus
18.30 uur Vitesse - Ajax
18.30 uur FC Emmen - FC Groningen
20.45 uur VVV-Venlo - RKC Waalwijk
20.45 uur FC Twente - PSV

Zondag 4 augustus
12.15 uur Heracles Almelo - sc Heerenveen
14.30 uur ADO Den Haag - FC Utrecht
16.45 uur AZ - Fortuna Sittard
20.00 uur Feyenoord - Sparta Rotterdam


Poll

Zou jij het een goede zaak vinden als er op zondagavond gespeeld gaat worden?


166 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Wie betaalt, die bepaalt blijkt maar weer. Fox heeft niks met de fans in het stadion, het enige wat ze willen is geld. Voor de TV-kijker is dit wel een heerlijk tijdstip.

14 juni 2019 om 12:24

Vind dit ook voor de supporters geen hele gek tijd eerlijk gezegd. Hele zondag vrij om te doen wat je wilt en 's avonds naar het stadion. Wedstrijden voor 8 uur ben je over het algemeen ook gewoon weer voor 11 uur thuis. Voor de tv kijker al helemaal positief natuurlijk.

14 juni 2019 om 12:30

Ik denk ook positief voor de ouders met kinderen die elke thuiswedstrijd gaan, dat ze dan rond 11e thuis komen en de dag erna naar school moeten

14 juni 2019 om 12:33

Iets wat bijna op voorhand niet geld alle voor de uitsupporters en wat voor kinderen zelfs na 22.00 een probleem gaat worden als ze de volgende ochtend weer naar school moeten. Nee, dit is niet bepaald een schappelijke tijd voor stadiongangers.

14 juni 2019 om 12:34

Zeker nooit een uitwedstrijd bezocht. Even een rekenvoorbeeld jou. 20.00 beginnen is om 21.45 klaar. Zonder blessuretijd etc. Stel je voor dat je in Breda woont en Ajax supporter bent en Ajax speelt tegen Groningen. Dan ben jij dus never te nooit voor 11 uur thuis. Met beetje geluk om 22.00 mag je stadion uit. Vertrekt je bus om 22.15. Anderhalf uur rijden. Ben je rond 0.00 in amsterdam. En dan nog een uur terug naar huis

14 juni 2019 om 12:41

Eens, alleen aan de andere kant zal dit slechts gelden voor circa één wedstrijd per jaar. Voor een klein deel van het publiek zal dit nadelig zijn. Voor het publiek dat bijvoorbeeld moet voetballen op zondagmiddag is dit weer voordelig. Als uitsupporter één keer per jaar wat later thuis is nou ook weer niet zo'n groot probleem. In Engeland voetballen ze bijvoorbeeld ook op maandagavond en in Spanje is dit ook veel meer verspreid.

14 juni 2019 om 12:43

Ik vind het ook helemaal niet verkeerd. In het geval van een thuiswedstrijd zou ik gewoon om tien uur weer thuis zijn. En dan kan ik de zondag op een andere manier besteden.

14 juni 2019 om 12:49

Wat dacht je van uitsupporters

14 juni 2019 om 12:57

Niels 040

Een keer per jaar rond 12/1 thuis op een zondag lijkt mij nou ook weer niet zo'n groot probleem. Het is ook weer niet zo dat de wedstrijden pas om 22:00 zijn, 20:00 is best een schappelijke tijd.

14 juni 2019 om 12:59

isook

Eã©n! keer per jaar. Die mensen gaan toch over naar eventueel CL, beker en doordeweekse wedstrijden. Die zijn vaak ook pas rond 9 en midden in een werkweek. Mensen klagen wel heel snel en makkelijk.

14 juni 2019 om 13:15

@magistra

Dat klopt wel, maar het zijn weer de trouwe stadiongangers die te lijden hebben onder de jacht op kijkcijfers van Fox. Het is inmiddels circa 1 wedstrijd per jaar die extra nadelig wordt gemaakt. Het zijn de wedstrijden om kwart over 12, de wedstrijden op. Het zijn de speeldagen op de vrijdag, de midweekse speelrondes, het (te) vroege tijdstip op de zaterdag en ga zo maar door.

Weg met de vrijdag als vaste speeldag, weg met 3 tijdstippen op de zaterdag (terug naar 2). Weg met 4 tijdstippen op de zondag (terug naar 2). Een enkele keer afwijken en naar een vroeger of later tijdstip is echt geen probleem. Structureel de Eredivisie aanpassen ten behoeve van de TV kijker die op de bank ligt en alles wilt zien ... dat is het probleem.

14 juni 2019 om 13:18

Eens gedacht hoe vrijdagavond wedstrijden altijd voor uitsupporters geweest zijn? Als er iets nieuws komt slaan mensen meteen in paniek. Hoe vaak in het seizoen speel je op vrijdagavond? 1, 2 of 3x per seizoen hooguit, dus zal dat ook wel op zondagavond zijn. Mensen overdrijven flink hier. TV gelden moeten omhoog dus die paar mensen meer of minder in het stadion zou mij een worst wezen. Net wat je er voor over hebt. De echte supporters zullen aanwezig zijn!

14 juni 2019 om 13:26

Dan ga je ervan uit dat iedere supporter in de buurt van het stadion woont?

14 juni 2019 om 14:01

Adzevedo

Aan de andere kant voor de commercie ook niet onbelangrijk dat FOX aan Nederland verbonden blijft. Natuurlijk heeft iedereen zijn favoriete tijden, maar commercie is nou eenmaal belangrijk als Nederland nog enigzins wilt meedoen op internationaal niveau.

14 juni 2019 om 14:02

atleticofc

Neem aan dat je als niet verder dan een anderhalf uur van het stadion woont. Anders is het inderdaad vervelend, maar dat is wel enigzins het risico dat je neemt als seizoenkaarthouder.

14 juni 2019 om 14:19

@magistra

Het feit dat wij inmiddels qua TV gelden worden bijgehaald door landen als Zwitserland, Oostenrijk en Belgie zegt toch eigenlijk wel genoeg? De Fox deal is afgesloten in de tijd vlak na crisis en gaf bestaanszekerheid voor de komende jaren (10 jarige deal). Inmiddels denk ik dat we voor onze huidige televisie rechten veel meer zouden kunnen vangen, zelfs zonder daarbij alle tradities voor commercie opzij te zetten.

Ik snap ook wel, de tijd dat we allemaal zondag half 3 begonnen of zaterdag 20.00 ligt achter ons. Ik ben realist genoeg om te begrijpen dat er op meerdere momenten gespeeld moet worden. Maar we slaan nu door met 8 verschillende tijdstippen, terug naar 4 of in enkele gevallen 5 tijdstippen zou prima zijn. Het aantal supporters wat teleurgesteld VVV - RKC gaat missen omdat het niet op een apart tijdstip is dat zal wel beperkt blijven.

14 juni 2019 om 14:41

Hahah typisch iemand die elke maandag gewoon lekker om een uur of 9-10 begint of gewoon uberhaupt geen seizoenskaart heeft.
Wat een makkelijk gelul zeg. Oh ja we kunnen er nu eenmaal niets aan doen, het is de commercie en we hebben Fox nodig.

Goed verhaal maar leg dat m'n kameraden even uit, met wie ik de wedstrijden altijd bezoek, die er maandag wel om respectievelijk 5 en 6 uur uit moeten. Die betalen ook gewoon de volle pond voor een seizoenskaart hoor. Sterker nog, die hebben ze al betaald voordat dit bekend werd gemaakt. Hetzelfde geld voor uitwedstrijden overigens wat nu op die avond voor vrijwel niemand haalbaar gaat zijn in NL.

14 juni 2019 om 14:45

Lijkt me een erg uniek geval. Het is ook maar één pot per seizoen ! Vind het meer voordelen dan nadelen hebben eigenlijk.

14 juni 2019 om 14:57

Dat vind ik wel een zwak argument. Dat mensen voetbalclubs supporteren uit hele andere steden, omdat ze vaker winnen is al dubieus, maar dat men dan ook nog rekening met de mooi weer fans moet gaan houden gaat echt te ver.

14 juni 2019 om 15:04

"eens gedacht hoe vrijdagavond wedstrijden altijd voor uitsupporters geweest zijn?"
Hetzelfde als zaterdag? Tenminste, ik mag zaterdagochtend ook uitslapen, evenals zondag. De maandag vind m'n baas dan weer niet leuk.

14 juni 2019 om 16:20

Wat een stel oude wijven zijn we hier zeg dit is echt weer Nederlands zeiken om maar iets te zeiken te hebben. Waar gaat het over man 20u00 is een hartstikke christelijk tijdstip. Er worden al zo lang ik me kan heugen wedstrijden op woensdagavond gespeeld. Niet voor iedereen ideaal maar hee, iedereen is eraan gewend inmiddels. Als het een een paar keer per seizoen laat wordt tja...dan doet de wekker even pijn de volgende ochtend maar je gaat er niet dood van. En als het eens echt niet uitkomt maak je een ander blij met je kaartje. Aju

14 juni 2019 om 16:25

"wat een stel oude wijven zijn we hier zeg dit is echt weer Nederlands zeiken om maar iets te zeiken te hebben. Waar gaat het over man 20u00 is een hartstikke christelijk tijdstip."

Dus als je vanuit Enschede naar Eindhoven moet om om 20:00 een wedstrijd te spelen, waarna je tegen een uur of 01:30 - 02:00 weer thuis bent, noem jij christelijke tijden?

Grappig dat je anderen hier tot 'oude wijven' bestempeld terwijl die juist zouden moeten weten wat normale tijden zijn.

Maar goed, ik merk al dat jij niet bereid bent veel verder te kijken dan je eigen zonnebril.

14 juni 2019 om 16:52

Nolimit

Heb zelf een baan waarbij ik 9 uur aanwezig moet zijn. Het is niet zo dat bij mij iedereen elke werkdag voor 11 in zijn mandje ligt, een keer per jaar een kort nachtje door een uitwedstrijd op zondagavond lijkt mij ook weer niet zo erg. Natuurlijk is het voor uitsupporters geen ideale situatie, maar in mijn ogen moet er ook niet overdrijft worden. Ik val in herhaling, maar een keer per jaar is om 20:00 uit is geen absurde situatie ofzo.

14 juni 2019 om 17:03

Even los van of jij het wel of niet overdrijven vind. Heeft deze wedstrijd in de avond überhaupt nut voor iemand? Ja Fox. Dus we zitten nu over andere mensen te zeiken dat ze zich niet aan hoeven te stellen omdat Fox een wedstrijd op zondagavond wil spelen waar ze zelf baat bij hebben.

Daarom vraag ik steeds om de voordelen van deze wedstrijd en de enige waar ik me een beetje in kan vinden zijn de gasten die anders zondag middag hadden moeten voetballen.

Verder zijn nu alleen de ouders met kinderen, mensen die er vroeg uit moeten en vooral uitsupporter de dupe.

Maargoed, het zal een discussie blijven.

14 juni 2019 om 17:59

Lees net dat het niet doorgaat, dus we hoeven ons er niet meer druk om te maken.

14 juni 2019 om 20:16

Adzevedo

" Inmiddels denk ik dat we voor onze huidige televisie rechten veel meer zouden kunnen vangen, zelfs zonder daarbij alle tradities voor commercie opzij te zetten."

Dat vind ik persoonlijk nogal een aanname. Geen idee ook waar je dit op baseert trouwens.

De deal met Fox komt, ruwweg, erop neer dat Fox ongeveer 100 miljoen per seizoen betaalt aan alle clubs gezamenlijk. Als je dat afzet tegen de deal die daaraan vooraf is gegaan, 35 miljoen per seizoen voor alle clubs via de constructie met Eredivisie Live, dan praten we echt over een enorm financieel gat!

Voeg daarbij toe dat die constructie met Eredivisie Live is ontstaan omdat de clubs vonden dat de zendgemachtigden veel te weinig boden én het gegeven dat partijen als Talpa, SBS en Rtl, de enige partijen die gegadigd zijn eigenlijk want de publieke omroep kan dergelijke bedragen absoluut niet bekostigen, aangaven niet meer van die hoge bedragen in het voetbal te willen steken, en ik weet dat echt niet hoe jij bij de stelling komt dat de tv rechten veel meer zouden kunnen opbrengen dan die 100 miljoen die Rupert Murdoch nu betaalt.

14 juni 2019 om 12:24

Het voetbal is al jaren overgenomen door het grote geld. Het is wacht op een time-out halverwege een eerste of tweede helft zodat er een reclameblok geplaatst kan worden...

14 juni 2019 om 12:26

Nee hoor, VAR-momenten worden ook al verkocht aan reclame-bureaus.

14 juni 2019 om 12:25

Precies en de clubs staan allemaal toe. Overigens heb ik niks deze tijdstip, hoop wel dat ze de vrijdagavond er dan vanaf halen en compleet vullen met de KKD en de maandag schrappen.

14 juni 2019 om 12:27

Als tv kijker vind ik dit ook een klote tijd!

14 juni 2019 om 12:32

Goat, dit is toch juist perfect voor de fans in het stadion? Ik ga sowieso liever om 20:00 naar een wedstrijd dan 12:30, daarbij komt dat een groot deel van voetballend Nederland op zondag voetbalt, waardoor ze keuzes moeten maken. Ik hoop dat mijn club zoveel mogelijk zondagwedstrijden om 20:00 speelt, dan kan ik in de middag zelf lekker voetballen en ‘s avonds mijn cluppie supporten. Ik vind het wel jammer dat het seizoen relatief vroeg begint. Ik heb liever dat ze wat later beginnen ivm vakantie, iedereen zal zijn voor- en nadelen hebben bij een bepaald schema.

14 juni 2019 om 12:45

Niet iedereen woont in een straal van 10 km van het stadion. Er zijn massa's supporters (zeker bij de grote clubs) die van stadion naar huis nog een uur onderweg zijn.

14 juni 2019 om 13:25

ben je 1x per jaar om 23u thuis. Nou, nou wat een probleem zeg. ER voetballen heel wat meer mensen op zondag, waardoor ze niet naar hun club kunnen. En anderen hebben op zondag ook gewoon sociale verplichtingen, waardoor je niet kan kijken. Maar die mensen moeten we maar negeren?

14 juni 2019 om 13:36

Hoe garandeer je dat het bij die ene keer blijft? Als er geen al te erge tegenreacties komen, zullen ze dit concept verder uitwerken hoor.

14 juni 2019 om 14:45

Ben je hier nou een kut idee aan het rechtvaardigen alleen zodat Fox meer geld verdient? 1x per jaar, goed verhaal. Wat zal het ook gezellig worden in het uitvak bij de wedstrijden die zondagavond worden gespeeld denk je niet? Lekker naar Alkmaar zondag om 20:00, vind m'n baas leuk.

Je moet eens verder kijken dan alleen 'nou nou dan lig je 1x in het jaar om 23:00 in bed'.

14 juni 2019 om 14:59

Mwuah, ik denk dat de tv rechten daardoor meer waard worden en dat dat geld uiteindelijke bij de clubs terecht komt, omdat de tv rechten duurder verkocht kunnen worden.

14 juni 2019 om 15:08

Ja. Want het primaire doel van Fox is om de clubs in de Eredivisie financieel te sterken right? Als je echt zo naïef bent kan ik er alleen maar om lachen.
We zullen volgend jaar zien hoe gigantisch de clubs er op vooruit gaan.

14 juni 2019 om 20:21

Rolo1

"ben je 1x per jaar om 23u thuis. Nou, nou wat een probleem zeg."

1x per jaar? Hoezo, waar heb je het over???

Ik woon op anderhalf uur reizen van mijn club en naast het feit dat ik al stevig baal als mijn club op zpnodagmiddag 16:45 uur moet spelen, vreselijke tijd, speelt mijn club ook Champions League of Europa League en ben ik dus sowieso ook drie keer midweeks pas na middernacht thuis na zo'n sessie.

Prima dat jij dat bagatelliseert, maar ik vind het klote, onnodig en drie keer helemaal niks. Bovendien, FOX heeft het geld dat ze moeten betalen al toegezegd. Dus dit zijn extra toezeggingen, waar feitelijk toch verder niemand op zit te wachten. Of ben jij zo'n enorme fan dat jij na een weekeinde dat al zaterdag rond middaguur is begonnen met alleen maar voetbal ook nog eens een wedstrijd gaat kijken op zondagavond 20:00 uur???

14 juni 2019 om 12:32

Goat, dit is toch juist perfect voor de fans in het stadion? Ik ga sowieso liever om 20:00 naar een wedstrijd dan 12:30, daarbij komt dat een groot deel van voetballend Nederland op zondag voetbalt, waardoor ze keuzes moeten maken. Ik hoop dat mijn club zoveel mogelijk zondagwedstrijden om 20:00 speelt, dan kan ik in de middag zelf lekker voetballen en ‘s avonds mijn cluppie supporten. Ik vind het wel jammer dat het seizoen relatief vroeg begint. Ik heb liever dat ze wat later beginnen ivm vakantie, iedereen zal zijn voor- en nadelen hebben bij een bepaald schema.

14 juni 2019 om 12:40

Wat is hier perfect aan? De meeste moeten de dag er na gewoon weer naar het werk of naar school. Rond 10 uur is de wedstrijd klaar en daarna moet je nog thuis zien te komen. Ouders met kinderen van onder de 10 sluit je met dit tijdstip dus al buiten. Als je met het OV komt heb je al beperkingen qua zondagsdienstregeling en in de avonduren is dat nog dramatischer. Echt een waardeloos tijdstip.

14 juni 2019 om 13:29

Klopt, ik fiets altijd binnen een kwartiertje naar de Grolsch Veste, niet aan gedacht dat er ook mensen zijn die clubs ver weg supporten. Echter vind ik jouw ‘ouders met kinderen van onder de 10’ argument een beetje simpel. Hoeveel van die ouders gaan gezamenlijk naar het stadion? Zoveel zal je er daar niet mee buitensluiten. Met de andere zondagtijden pak je alle voetballers tussen de 19 en 40 jaar die op zondag spelen, lijkt me een grotere groep. Misschien heb ik het verkeerd verwoord, perfect is het zeker niet. Wel vind ik dit beter dan de andere tijden. Het liefst ga ik met thuiswedstrijden op vrijdagavond naar mijn club (liever niet nog een jaar in de kkd ) en bij uitwedstrijden op zaterdag, daar zullen anderen het ook mee oneens zijn. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen, om nog maar te zwijgen over de eisen van de lokale driehoek.

14 juni 2019 om 13:29

En de mensen, die op zondag moeten voetballen moeten we maar negeren of de we mensen, die sociale verplichtingen hebben.

Er zijn idd superveel kinderen onder de 10, die naar het voetbal gaan. Om 10u kan je op zondag nog prima naar huis. Ja dan kom jij vast met een voorbeeld uit een kleine plaats, waar ze een belbus hebben maar de meeste mensen zitten op fietsafstand van een groter station als je met OV gaat.

14 juni 2019 om 15:03

haha ik neem mijn kinderen ook weleens mee. In alle stadions zitten op schappelijke tijden ook veel kinderen.

14 juni 2019 om 15:30

"klopt, ik fiets altijd binnen een kwartiertje naar de Grolsch Veste, niet aan gedacht dat er ook mensen zijn die clubs ver weg supporten. Echter vind ik jouw ‘ouders met kinderen van onder de 10’ argument een beetje simpel. "

Hahaha. Ouders met kinderen is een simpel argument maar meneer die fietsend naar het stadion kan niet?

Ik kan werkelijk niets positiefs bedenken, voor de supporters tenminste, om de wedstrijden zondags om 20:00 te laten beginnen. Zowel de uitsupporters als de supporters die maandag weer moeten werken, of naar school moeten, zijn de lul.

14 juni 2019 om 16:42

Ik zeg toch ook juist dat ik er niet aan gedacht had dat niet iedereen na een kwartiertje fietsen bij zijn club is? Ik zeg juist dat thuiswedstrijden op zondag om 20:00 mij persoonlijk beter uitkomen dan 12:30 bijvoorbeeld. Uitwedstrijden pak zelden mee op zondag. Ik zeg ook juist dat vrijdag- en zaterdagavond het fijnste is voor een supporter. “Ik kan werkelijk niets positiefs verzinnen” ja ik dus wel, zelf moet ik in de middag voetballen en mis ik dus de wedstrijd van mijn club, waar ik al wel een kaart voor betaald heb. Bij een tijd van 20:00 kan ik dat combineren. Uitsupporter zijn is hoe dan ook kloten in de eredivisie. Heb vorig jaar prachtige dagen in de kkd gehad. Kan niet wachten om eindelijk weer als varkens behandeld te worden in de ArenA. Jippie.

14 juni 2019 om 16:56

"kan niet wachten om eindelijk weer als varkens behandeld te worden in de Arena. Jippie."

Haha, you made my day

Dat is dus 1 manier om te laten zien dat je lak hebt aan de supporters. Ook leuk voor mensen buiten de regio van elke willekeurige club....

14 juni 2019 om 12:26

In andere landen kan het toch ook?waarom in Nederland niet? Oprechte vraag want hier in Spanje zijn veel wedstrijden op zondagavond.

14 juni 2019 om 12:29

Klopt. Maar in Spanje snap ik het nog ook ivm met temperatuur. In Nederland gaat dit niet op.

14 juni 2019 om 12:37

@c.f Granada

In Nederland hebben we twee soorten traditieclubs : profclubs die spelen op zondagmiddag (ajax, Feyenoord, Sparta) spelen en profclubs die spelen op zaterdagavond (nac, Psv).

Spelen in de avonden past absoluut niet bij de Nederlandse traditie. Ik snap dat dit in Spanje qua traditie beter past. Daar is het leefritme van de mensen toch anders dan hier in Nederland. Ook qua tempratuur is het in bepaalde delen van het jaar wel prettig in de avonden te spelen.

14 juni 2019 om 12:53

@granada, de manier van leven is in Spanje ook heel anders. Niet alleen vanwege de siesta, maar ook het hele ritme is afgestemd op de temperatuur. Kinderen die in Nederland al om bijv. 9u in bed moeten liggen, gaan in de Zuid-Europese landen pas tegen 11u naar bed omdat het anders te warm is. Scholen, werkgevers, etc.. alles is hierop afgestemd waardoor een wedstrijd prima pas om 10u kan beginnen op een zaterdag en 9u op een zondag.

14 juni 2019 om 13:21

In Spanje is ook een heel ander leefritme. Daar gaan kinderen gemiddeld om 12 uur slapen, dit komt omdat zij in de middag nog wat uurtjes slaap pakken. Ook eten ze in Spanje pas rond een uur of half 10. Dus is zondagavondvoetbal heel normaal. Maar in Nederland begint iedereen om 8 of 9 met werken en kennen we geen siësta waardoor we in de middag even bij kunnen komen

14 juni 2019 om 13:29

Duidelijk allemaal.
Maar ik dacht altijd oprecht dat ze in NL niet zoveel te doen hebben op zondagavond zoals bankhangen en dat soort dingen lekker relaxen zeg maar. Dus of je nu thuis op de bank zit of in het stadion maakt niet zoveel uit. Maar als je idd dan nog veel reistijd kwijt bent wordt het ook al anders

Bedankt allen!

14 juni 2019 om 13:31

lol dat is echt onzin hoor dat ze dat vanwege de temperatuur doen. Ja ze spelen soms later ivm temperatuur maar nog steeds een avondwedstrijd.

14 juni 2019 om 15:36

"lol dat is echt onzin hoor dat ze dat vanwege de temperatuur doen"
"ja ze spelen soms later ivm temperatuur "

Haha xD Zelden meegemaakt.

14 juni 2019 om 16:48

In Spanje houden ze siësta

14 juni 2019 om 12:32

@feyindetop

" Dat is dus 1 manier om te laten zien dat je lak hebt aan de supporters. Ook leuk voor mensen buiten de regio van elke willekeurige club.... "

Kortzichtige reactie. Het Nederlandse voetbal kan financieel al niet wedijveren met de grote buitenlandse competities en als men niet nog verder achterop wil raken, zullen er dus manieren gevonden moeten worden om meer geld te genereren. En dat gaat niet zonder dat daar offers voor gebracht moeten worden. En dit offer valt reuze mee.

14 juni 2019 om 12:37

En hoe precies gaat dit bijdragen aan de financiële positie van clubs? Of denk jij dat stadions vol zullen zitten rond dit tijdstip op zondag? Dus noem het gerust kortzichtig. Ik kijk vanuit supporterperspectief.

14 juni 2019 om 12:42

We krijgen hier helemaal niks voor, het is een manier voor FOX om kijkcijfers te generen. Wat ze aan de Eredivisie betalen is al jaren geleden afgesproken in de deal met de Eredivisie clubs.

Bovendien is al dat wisselgeld helemaal niets vergeleken met de bedragen die in grote competities omgaan. Voor een paar duizend euro loont het zich niet om tradities overhoop te gooien en supporters te frusteren.

Enige echt positieve zaken die ik kan bedenken zijn dat mensen die zondagmiddag zelf voetballen (vooral het zuiden van het land) zo mogelijk nog zelf kunnen spelen en daarna hun club nog kunnen bezoeken. En het voor clubs die EL spelen zou het wat extra rust betekenen (een paar uur extra). Maar ja, ik vind dat toch tamelijk mager.

14 juni 2019 om 12:42

@scepticus38

Ik lees nergens dat clubs ook maar een cent meer krijgen door om 20:00 uur te gaan spelen op de zondag. Mocht dat wel het geval zijn dan is dit verschil over het algemeen zo gering, dat het dit offer niet waard is.

14 juni 2019 om 20:28

Scepticus

"het Nederlandse voetbal kan financieel al niet wedijveren met de grote buitenlandse competities en als men niet nog verder achterop wil raken, zullen er dus manieren gevonden moeten worden om meer geld te genereren."

Leuk gevonden maar het Nederlandse voetbal krijgt geen stuiver extra voor het spelen van een standaard avond wedstrijd op zondag om 20:00 uur. Geen stuiver! Dus dit is een loos offer. En dan valt het dus helemaal niet mee.

15 juni 2019 om 11:13

@master D

"ik lees nergens dat clubs ook maar een cent meer krijgen door om 20:00 uur te gaan spelen op de zondag. Mocht dat wel het geval zijn dan is dit verschil over het algemeen zo gering, dat het dit offer niet waard is. "

Dat staat ook nergens, maar omdat het er niet staat, wil dat niet zeggen dat het niet zo is. Het lijkt mij normaal dat als je een inspanning doet, je daar ook iets voor terug krijgt. Als het niet in het contract staat, kan je dat een club ook niet opleggen als sponsor. Het gaat om 1 duel per club per jaar, dus met het offer dat gebracht moet worden valt reuze mee. Het is altijd nog beter dan een midweekse wedstrijd om 7 uur als je een baan bent. Maar goed inmiddels is het van de baan, dus hoeven we ons er ook niet meer druk over te maken.

14 juni 2019 om 12:48

Als je buiten de regio van je club woont moet je sowieso veel reizen. Daar kies je zelf toch voor? Als je in Maastricht woont en " voor Feyenoord bent'', moet je ook als ze om half 1 spelen om zeven uur opstaan. Of je kan naar MVV gaan.

14 juni 2019 om 15:06

Klopt allemaal. Maar het punt is dat het de supporters niet makkelijker gemaakt wordt zo. Eerder andersom

Voor de supporters in het stadion is dit toch helemaal ruk...zijn ook mensen die maandag werken hoor Knvb!!! Daarnaast wordt je toch voetbal moe van dit na studio sport nog een wedstrijd

14 juni 2019 om 12:26

Dat probleem is er ook met Europees voetbal mensen werken ook op woensdag donderdag en vrijdag....

14 juni 2019 om 12:32

Dat zijn soort van "speciale" avonden + boek je een reis. Maar als je een uitwedstrijd heb in noem maar Noorden of Zuiden van het land, zal er amper uitsupporters zijn. Wil je dit?

14 juni 2019 om 12:38

Het is natuurlijk niet de vraag of ik dit wel of niet wil. De clubs willen meer geld en dit is schijnbaar een manier om dat binnen te krijgen. Het is natuurlijk een droom om te denken dat voetbal bestaat voor de supporters in het stadion dat is al een aantal decennia niet meer zo....

14 juni 2019 om 12:44

@tornado72

De clubs krijgen helemaal niet meer geld. De hoogte van de televisiegelden zijn al jaren geleden vastgelegd en lopen nog jaren door. FOX betaald geen cent extra voor het spelen op de zondag om 20:00 uur.

14 juni 2019 om 13:32

1x per jaar, 1x per jaar " zucht" van een mug een olifant maken.

14 juni 2019 om 13:33

Dan vraag ik me af waarom de eredivisie clubs ja gezegd hebben tegen zondagavond 20:00? Misschien dat ze dan toch meer publiek bereiken?

14 juni 2019 om 15:39

Het is wel vaker dan 1 x per jaar. "zucht" verder kijken dan waar je te beroerd voor bent.

Vind dit toch wel jammer. Kon altijd wel genieten van elke zondag om 19:00 met het bord op schoot naar de samenvattingen kijken, is toch wel wekelijkse kost. Ben benieuwd hoe ze het nu gaan doen. Kan me voorstellen dat voor mensen die ver weg wonen 20:00 op zondag een heel vervelende tijd is, dus ik ben er geen fan van. Voetbal op de zondag hoort gewoon in de middag, ik vind 12:15 en 16:45 al vervelende tijden.

14 juni 2019 om 13:00

Zal mij niks verbazen dat de samenvatting van de wedstrijden die al gespeeld zijn zullen worden uitgezonden, en de laatste wedstrijd als afsluiter bij studio voetbal of misschien ervoor?

Wat nu met studio sport 😞😞

14 juni 2019 om 13:14

Uitzending gemist

Hopelijk komt hiervoor een keer een oproep om massaal thuis te blijven. Alleen is Fox dan nog blijer, nog meer kijkers.

Prima hoor die avondwedstrijden, kan ik zelf lekker ballen overdag en in de avond wedstrijden meepakken.

Belachelijk idee, maandag moet iedereen weer werken en naar school en dan kom je aan met wedstrijden die pas rond 22.00 zijn afgelopen. Dan moet iedereen nog naar huis, terwijl de wekker alweer vroeg gaat de volgende dag. Helemaal een ramp voor uitsupporters, je zal toch maar met een combi regeling van Groningen naar bijvoorbeeld Fortuna moeten en na de wedstrijd per bus dat hele stuk afleggen naar het eigen stadion (om dan daarna alsnog echt naar huis te gaan.)

Om nog te zwijgen van onze zondagavond traditie van studiosport waar we zondag om 19.00 alle samenvattingen van de zondag bekijken. Drie keer niks, niet aan beginnen!

14 juni 2019 om 12:38

Lijkt me niet dat de KNVB om 20:00 teams laat spelen die ver van elkaar af liggen. Daar spelen bijvoorbeeld Sparta en Feyenoord op de eerste speeldag op dat tijdstip. Dat lijkt mij nog wel te doen en avondwedstrijden geven toch wat extra sfeer.

14 juni 2019 om 12:47

Tuurlijk doet de Knvb dat wel om er een paar op te noemen:

zondag 11 augustus RKC Waalwijk - AZ om 20:00 uur
zondag 23 februari Heracles Almelo - Ajax om 20:00 uur
zondag 1 maart Sparta - FC Emmen om 20:00 uur
zondag 15 maart VVV Venlo - AZ om 20:00 uur

14 juni 2019 om 12:47

Dat valt nog te bezien, ik zie dat Ajax op 23 februari in Almelo op dat tijdstip moet spelen. Dat is gewoon minimaal anderhalf uur reizen, met een combi mogelijk nog langer. Die supporters die mee gaan komen gewoon pas rond 12 uur aan bij de Arena en moeten van daar nog naar huis gaan.

Ook Ajax - RKC moet voor de RKC supporters minimaal een uur terugreizen zijn. Maandag gaat ook bij de meeste supporters de wekker weer.

14 juni 2019 om 13:24

23 februari is in de voorjaarsvakantie. Dan zijn kinderen vrij. Volwassen mensen kunnen echt wel een keer om 1 uur naar bed als ze de dag erna moeten werken.

11 augustus is ook nog in de zomervakantie: geen school dus.

14 juni 2019 om 14:29

Het gaat ook niet zozeer om 1 specifiek geval. De meeste mensen zetten zich er wel over heen, ondanks het gemor. Maar het gaat uiteindelijk om de gehele tedens waarbij de supporters zich in steeds meer bochten moeten wringen om ervoor te zorgen dat FOX meer kijkcijfers kan generen. Daar ben ik onderhand wel klaar mee, we hebben nu 8 verschillende uitzendtijdstippen voor 9 wedstrijden. Laat de FOX kijker maar lekker wedstrijden opnemen of terugkijken, dan kunnen de normale stadiongangers een beetje op fatsoenlijke tijden heen en terug reizen.

14 juni 2019 om 14:54

"volwassen mensen kunnen echt wel een keer om 1 uur naar bed als ze de dag erna moeten werken. "

Bepaald meneer vanuit z'n luie kantoorstoel op werk. Heb je je wel eens bedacht dat er mensen zijn die 's ochtends tegen een uur of 5-6 moeten beginnen?
Heb je wel eens nagedacht hoe de uit supporters dit moeten organiseren?

Wij mogen die week erop tegen AZ om 20:00 uur

14 juni 2019 om 13:06

"wij" zonder uitleg, is niet heel handig als je een profielfoto met Ajax en RKC hebt haha. Voor de mensen die de rest van het programma nog niet gezien hebben, bedoel je waarschijnlijk Rkc, aangezien Ajax thuis tegen Emmen speelt.

Fijn dat de Knvb de belangen van het Nederlandse voetbal voorop stelt en Feyenoord de ultieme voorbereiding geeft op hun belangrijke eerste Europese duel door ze in eerste speelronde op het zo laat mogelijke tijdstip op zondag te plaatsen.

Nou is zondag-donderdag niet onoverkomelijk, maar je komt wel heel ongeloofwaardig over door eerst een hele speelronde te verplaatsen en nu dit te doen. Er is genoeg ruimte om ze op zaterdag of vrijdag te wisselen met Pec, Groningen of Vvv. Dan is er op die zondag maar geen enkele topploeg te zien, dat doen ze in Engeland ook altijd.

14 juni 2019 om 12:49

Echt waar? Wat volkomen kansloos, snel aanpassen want Feyenoord verdiend gewooon in alle rust naar dat duel toe te kunnen werken. Speel dan lekker zaterdag, of desnoods zondag om half 3. Maar dit is wel erg amateuristisch.

14 juni 2019 om 12:57

Calimero reactie van dag. Er zitten 3 volledige dagen tussen! Als dat al niet genoeg rust is dan heb je in Europa niets te zoeken. Bij Ajax zou er slechts 1 volledige dag tussen zitten, wat niet conform de regels was, daarom werd het destijds verplaatst

14 juni 2019 om 13:03

De knvb heeft wel meerdere westrijden van Ajax verplaatst om hen zo fit mogelijk aan de aftrap te laten verschijnen. Ook toen Ajax volgens de regels van minimaal 48 uur rust gewoon had kunnen spelen. Dus vind er wel een kern van waarheid inzitten. Al vind ik ook dat profs met 3 dagen rust gewoon moeten kunnen spelen.

14 juni 2019 om 13:05

Volgens de richtlijnen is het inderdaad voldoende rust, dus in principe hebben we niets te klagen, maar ik begrijp niet zo goed waarom je uitgerekend in een Europese week dit tijdstip kiest, terwijl je ook 'gewoon' op zaterdag of eerder op de zondag kan spelen.

14 juni 2019 om 13:17

Ookal zit er aanzienlijk verschil tussen de gevallen met Ajax - Spurs en deze kwalificatiewedstrijd van Feyenoord, toch vind ik wel degelijk dat vedetterut een punt heeft. De Knvb geeft aan dat zij de Nederlandse ploegen die Europees spelen optimale voorbereiding in aanloop naar Europese duels willen bieden, dan is het gewoon een rare keuze om Feyenoord in dat weekend op de zondagavond te plaatsen. Het gaat niet om de reglementen, maar gewoon om nuchter verstand. Waarom Feyenoord niet een andere keer op de zondagavond en deze eerste speelronde gewoon pak 'm beet PEC of Emmen op die 20.00 wedstrijd. Dit is alleen maar weer scheve gezichten kweken wat de Knvb hier doet, je kan je haast niet voorstellen dat ze dat zelf niet kunnen bedenken..

14 juni 2019 om 13:27

@sanderk91

Dat er een verschil zit tussen Ajax spurs en Feyenoord in de kwalificatie zou niet moeten uitmaken. Het gaat erom dat de Knvb coulant wil zijn naar clubs die in europees verband moeten optreden die weken. Of dit nu een kwalificatie is of een halve finale, het hoort niet uit te maken. Anders is het namelijk wel partijdig. Want waar ligt de grens...

Overigens zie ik de gedachtegang van de Knvb al: oh nieuw concept dus laten we dat openen met een derby. Dan is het extra speciaal. Kortzichtige mensen bij de Knvb. Opdoeken die bond en met een nieuwe frisse organisatie alles opstarten

14 juni 2019 om 14:10

Gloryunited

Er zit wel degelijk een verschil in. Ajax speelde mede in het belang van het Nederlands voetbal en de Knvb. Een kwalificatieronde voor de Europa League die op donderdag gespeeld wordt hoeft de Knvb echt geen rekening mee te gaan houden. Dan blijf je bezig.

14 juni 2019 om 14:18

Ook al vind ik ook dat het niks uit moet maken (er zitten 3 (!) dagen tussen), sluit ik me wel aan bij Sanderk91. Dit is een gevalletje nuchter verstand en juist een Europees spelende ploeg dan als allerlaatste in het weekend laten spelen is niet zo slim.. Zeker niet als je juist kort ervoor hebt aangekondigd om Europees spelende ploegen te helpen.

Dan hadden ze ons beter - met de hoop groepsfase te halen - ons beter een keer een aantal maanden later op zondag om 20:00 moeten laten spelen, met het idee dat iedere ploeg in principe eens om 20:00 moet/gaat spelen op zondag.

14 juni 2019 om 14:38

Magistra: Dus kwalificatiewedstrijden tellen niet mee? Als je spreekt over een optimale voorbereiding voor alle Europees spelende clubs, plaats je simpelweg een van die clubs niet op de zondag. Zo moeilijk is dat toch niet? Nou kan je je in drie dagen prima voorbereiden, maar een extra dag is altijd fijn. Tel daarbij op dat je tijdens de kwalificatie al punten pakt - weliswaar minder dan in het hoofdtoernooi - en Feyenoord voor het Nederlands voetbal de voorrondes door moet komen zodat meerdere clubs eens punten kunnen gaan pakken. Dus nogmaals: speelt alleen Ajax voor het Nederlands voetbal of alle clubs die Europees actief zijn?

14 juni 2019 om 16:15

Wat is dit nou? Zowel bij Ajax vorige seizoen als bij Feyenoord aankomend seizoen houdt de KNVB minimaal 2 volledige dagen rust aan. Dat is het minimum en Feyenoord heeft hier zelfs 3 volledige dagen ertussen zitten. Feyenoord heeft dus niks te klagen.

14 juni 2019 om 16:52

Wedstrijd Ajax-Zwolle die verplaatst werd zat ook 2 volledige dagen tussen

14 juni 2019 om 17:13

Totaal niet ongeloofwaardig. Als je op woensdag in Europa speelt, dan speel je competitie in principe ook op zondag. 4 dagen is gewoon heel ruim en geen issue. De speelronde verplaatsen had gewoon te maken met de verplichting van minimaal 3 dagen rust waar niet aan werd voldaan icm einde competitie waar alle wedstrijden tegelijk gespeeld moeten worden. Overigens vind ik een wedstrijd op zondagavond echt idioot. Als supporter ben je weer de speelbal van commerciële belangen. De KNVB is er toch niet alleen voor de clubs, toch ook voor supporters?

Wat een rottijd! Zeker voor seizoenkaarthouders die op maandagochtend weer moeten werken of naar school moeten. De KNVB kiest hier alleen voor geld en heeft lak aan kinderen, gezinnen en het belang van een rustige afsluiting van het weekend.

14 juni 2019 om 14:40

Het mooie hieraan is mensen zoals jij. Ja, er zitten nadelen aan, maar altijd loopt men te klagen over het budget in de Eredivisie. Nu zal dit geen tientallen miljoenen extra opleveren voor de clubs, maar voor een Fortuna - als dit bijvoorbeeld 500.000 oplevert - is dat alweer drie jaar salarissen van voor hen leuke spelers. Er is altijd wat te klagen; daar zijn wij Nederlanders extreem goed in. Ideaal is het nogmaals niet, maar een ramp ook niet.

14 juni 2019 om 17:17

Dus als het geen ramp is mag je er niet over klagen? Ik vind het een terechte klacht. Natuurlijk is meer geld in de eredivisie belangrijk, maar er wordt weinig rekening gehouden met de stadiongangers.

Dramatisch... aan de andere kant zijn het maar 2-3 wedstrijden per club per seizoen dus kan me er ook niet te druk om maken eerlijk gezegd.

Wat een ongelooflijke kuttijd zou dat zijn. Ik vind zondagmiddag 16.45 al kut maar dit zou helemaal waardeloos zijn. Ik drink graag een biertje bij het stadion na de wedstrijd maar moet wel gewoon werken maandag. ..

14 juni 2019 om 14:41

Dan drink je hem vooraf / tijdens de wedstrijd. Komt op hetzelfde neer qua tijd.

14 juni 2019 om 14:56

Haha. Jij bent duidelijk geen bierdrinker.

Jammer van die zondagavond. Ik vond het altijd wel lekker om op zondag ochtend te voetballen, dan wat wedstrijdjes te kijken in de kantine en vervolgens rond een uur of 9 in slaap te vallen. Dat zit er nu dus niet meer in.

Betekent wel dat sommige clubs meer rust kunnen krijgen na een europese wedstrijd. Voor Fox weer een extra tijdstip waar ze weer aan kunnen verdienen. Alleen voor sommige supporters geen fijne tijd als je van ver komt of voor de kleine kijkers (ivm school en werk volgende dag) voor de tv kijkers is het niet verkeerd

nu zondagavond, en dan het seizoen er op kan mooi de maandag avond er aan toe gevoegd worden wat fox betreft, dit doen ze in het buitenland immers ook.
hoop dat de clubs een keer opkomen voor de supporters die naar het stadion komen, en niet alleen geld van de tv zenders zien.
voor iemand die graag naar uitwedstrijden gaat is dit toch niet te doen.

Ja hoor, Feyenoord speelt weer thuis. Het is toch niet te geloven....

Zondagavond vind ik ook niks. Het lijkt me niks om naar Groningen te moeten afreizen en 's avonds laat weer met de bus terug naar Amsterdam te moeten, om vervolgens nog naar huis te rijden. En doodleuk om 6 uur opstaan om naar je werk te gaan. Nee, geen goed idee...

Zo krijg je de stadions leeg en of de burgemeesters in de steden hier blij mee zijn ik denk van niet

Dit gebeurd in Frankrijk, Italië en Spanje ook. Daar beginnen zelfs wedstrijd om 20.30 of 21.00 en in Spanje zelfs om 22.00. Het is juist goed als teams donderdagavond Europees gespeeld hebben. Extra lang rust. Ze kijken gewoon goed dat het programma zo min mogelijk belastend is voor de clubs die Europees spelen!

14 juni 2019 om 12:49

Dat ze in Spanje om 22:00 spelen heeft vooral ook met de temperatuur te maken, niet enkel met de centen.

14 juni 2019 om 12:53

Klopt, maar het is voor de tv gelden gewoon voordelig. 20.00 is een prima tijdstip. Vrijdagavond 20.00 is zo na het werk lastiger hoor. Voor als je naar uitwedstrijden gaat. Sowieso speelt je niet iedere week zondagavond. De wedstrijden beter over de dag verdelen. Want anders zijn er twee wedstrijden om 14.30 en als Nederland wilt aanhaken, mogen de televisie gelden omhoog! Stadions zitten vol genoeg in Nederland. Dat is het probleem niet..

Hoe meer avondwedstrijden hoe beter!
Als je van veraf de stadionlampen al ziet voordat je bij het stadion bent, en de spanning die dan al oploopt dat vind ik het echte voetbalgevoel.

Wat zou het prachtig zijn als supporters massaal weg blijven bij wedstrijden op dit achterlijke tijdstip. Lege stadions lijken me niet goed voor de uitstraling van de competitie, dus dan zal het hopelijk wel teruggedraaid worden. Wat een bizar besluit. Een dikke middelvinger naar de supporter die nog zo 'gek' is om daadwerkelijk naar het stadion te gaan...

14 juni 2019 om 13:11

Wat kan jij overdrijven zeg. Jij doet alsof ze maandagnacht gaan spelen. In de Italiaanse en Spaanse competitie spelen ze zelfs maandagavond om 22.00 who cares! Jij vindt 12.15 wel oké als iedereen nog half lam of zelf nog aan het sporten is?

14 juni 2019 om 14:58

Daar gaat het toch niet om? Er zijn mensen die 's maandags gewoon om 5 of 6 uur moeten werken. Daarnaast zijn er kinderen die naar school moeten en hebben de uit supporters al helemaal een probleem.

Je kunt wel aankomen met 'iedereen moet niet zo janken' maar je kunt ook voordelen opnoemen die opwegen tegen de nadelen die worden genoemd.
Het enige voordeel die ik op dit moment kan bedenken is dat Fox er op vooruit gaat.

14 juni 2019 om 15:28

Klopt, maar het is voor de tv gelden gewoon voordelig. 20.00 is een prima tijdstip. Vrijdagavond 20.00 is zo na het werk lastiger hoor. Vooral als je naar uitwedstrijden gaat. Sowieso speelt je niet iedere week zondagavond. De wedstrijden beter over de dag verdelen. Want anders zijn er twee wedstrijden om 14.30 en als Nederland wilt aanhaken, mogen de televisie gelden omhoog! Stadions zitten vol genoeg in Nederland. Dat is het probleem niet.. Daarnaast hebben de teams die op donderdag Europa League spelen langer rust. Europees voetbal is zelfs doordeweeks om 21.00 uur. Als mensen het gewend zijn zeuren ze niet meer.

14 juni 2019 om 15:31

Nou ik ben er blij om, omdat ik dan om 8 uur nog een wedstrijd kan zien. Nu is het na de laatste wedstrijd eerst: dit is het was het weekend, rondo en daarna studio voetbal. Nu kan ik mooi om 8 uur een wedstrijdje kijken ipv naar dezelfde analyse luisteren, maar dan uit iemand anders zijn mond. Daarnaast heb je zondagvoetballers die nu ook naar het stadion kunnen of op tv een wedstrijdje mee kunnen pakken. Natuurlijk zitten er nadelen aan, maar het heeft ook zijn voordelen. Ik ben er tenminste blij mee, maar snap ook het andere kamp.

14 juni 2019 om 15:45

Voor de tv gelden voordelig? Hoe weet jij dat nou weer? Heb je enig idee wat voor een soort bedrijf FOX is? Ik kan je vertellen dat het niet hun eerste intentie is om er even voor te zorgen dat Nederland toch zoveel tv gelden heeft of krijgt. Nee die kijken eerst waar ze zelf aan kunnen verdienen.

"stadions zitten vol genoeg in Nederland. Dat is het probleem niet."
Ja behalve de uitvakken in dit geval. Of denk je dat FC Twente dezelfde aantal uitsupporters meeneemt naar PSV - FC Twente komend seizoen als ze anders hadden gedaan? Zal minder dan de helft zijn, om de simpele reden dat je 's nachts een keer om 02:00 thuis bent.

14 juni 2019 om 16:00

Is hetzelfde als een bekerwedstrijd op een doordeweekse dag om 20.45. Dat komt nog vaker voor dan die 18x op vrijdagavond gedeeld over 18 clubs. Hooguit speel je 2x in een seizoen op zondagavond. Veel mensen die zondagmiddag niet kunnen hebben er ook profijt van. In Italië en Spanje moeten teams nog veel verder reizen. In een klein landje als Nederland kan het makkelijk. Alles is een half uur tot 3 uur max rijden. Iets anders dan Barcelona - Sevilla, Lille - Marseille, Juventus - Napoli.

14 juni 2019 om 16:22

Ik begrijp niet helemaal waarin een bekerwedstrijd hetzelfde is maar goed, dat terzijde.
FC Twente heeft bijvoorbeeld al 3 zondagavonden dat ze moeten spelen i.p.v. 2.
Zoals aangegeven zit PSV uit hier ook tussen wat dus simpelweg gewoon nachtwerk wordt voordat je thuis bent. Wat boeit het nou weer hoe het in Spanje is? Dus dan moeten we hier ook maar gewoon 's nachts op pad gaan voor een voetbalwedstrijd?

14 juni 2019 om 13:13

Heb je wel goed gelezen? Die ene thuiswedstrijd begint om 20.00 uur en niet om 23.00 uur.

Nou nou. Zondag avond 8 uur. Wat een probleem.

Jammer dat mensen doen alsof dit een ramp is. De wedstrijden van 12;15 zijn erger. Daarnaast zijn heel veel mensen die zelf ook voetballen om 12 uur of half 3 en voor die mensen zijn die tijden weer rot.
Maar alle ajax en psv supporters die nu aan het klagen zijn, gaan jullie dan ook nooit naar een CL duel? die zijn namelijk 9 van de 10 keer nog later.
Beetje hypocriet allemaal en doen alsof dit echt niet kan. Het is gewoon een prima tijd om een wedstrijd te spelen. In andere landen doen ze dit al jaren. Niks is mis mee.

14 juni 2019 om 13:11

Eens. De klachten zijn gebaseerd op uitzonderingen en de meest onhandige situatie. Per club 1x per seizoen. Dat is echt wel te overzien.

Hebben we ten minste nog iets aan de rest van de zondag. Voor (lagere) school kinderen wel onhandig. Of iemand anders gaat 1 wedstrijd op die kaart, of ze gaan zaterdag / maandag op tijd naar bed. Allemaal te overzien. Voor uitfans: of op maandag een extra kof koffie op je werk of een keer thuis voor de buis kijken.

14 juni 2019 om 13:32

Jij noemt het 1x per seizoen, maar inmiddels worden het wel heel veel waardeloze tijdstippen door het hele weekend heen. Dan is er geen sprake meer van 1x per seizoen. Zondag 12:15 uur en 16:45 uur zijn ook waardeloze tijdstippen en die blijven ook gewoon. Dit is nog een waardeloos tijdstip erbij, terwijl wij er al genoeg van hebben.

@nick_10
Juist omdat ik als Ajaxfan zo vaak naar een Europese wedstrijd ga heb ik geen zin om op de zondag ook nog eens laat thuis te zijn omdat de Knvb het nodig vindt om Heracles - Ajax en Ajax - RKC om 20:00 uur te laten afwerken.

14 juni 2019 om 13:36

Het is niet 1 wedstrijd een uitzondering. Dit geld ook nog voor 12:15 wedstrijden en de 16:45 uur wedstrijd. Elke keer komt er weer wat bij. Dit jaar had mijn club 5 thuiswedstrijden om 16:45 uur. Dat is al zowat 1/3 van alle thuiswedstrijden.

14 juni 2019 om 13:41

Master D dat vind ik gewoon hypocriet. Schijnbaar is donderdag avond 8 uur geen probleem voor je maar zondag wel? Of is het dan oke want je speelt tegen Lyon of Frankfurt in plaats van Heracles of RKC? Ik zie werkelijk waar niet wat het verschil zou zijn.

14 juni 2019 om 14:09

Met europees voetbal moet je wel doordeweeks. Dat kan niet naar het weekend verschoven worden. Maar in onze eigen competitie is het niet nodig. Laten we het dan proberen te beperken. Als jou baas vraagt om het weekend door te werken, vind je misschien een keer niet erg. Maar als het vaker voorkomt word het toch wel irritant.

14 juni 2019 om 14:12

Dus zondag 12.15 is waardeloos, zondag 16.45 is waardeloos, zondag 20.00 is waardeloos. Dan blijft er op zondag niet zoveel over, hã¨. Maar goed, iedereen heeft een ander ritme / leven / met andere dingen op andere tijden. Het gaat lastig worden om iedereen tevreden te stellen.

Wij komen nu net uit de KKD en ik kan je zeggen, maandagavond is ook niet optimaal.

14 juni 2019 om 14:21

@tukr1965

Hypocriet zijn zou jou toch moeten aanspreken. Dat hebben ze in Tukkerland immers uitgevonden. Het gaat om de hoeveelheid en dat het een keer genoeg is. Los van Europese wedstrijden is er ook nog een bekertoernooi dat midweeks in de avond wordt afgewerkt. Dan zit ik er ook gewoon als we tegen de Eagles moeten. Het wordt een beetje veel als we ook nog eens op de zondagavond mogen komen. Nu is het 1 wedstrijd, maar we weten allemaal dat het er veel meer gaan worden in de toekomst.

14 juni 2019 om 14:23

@Pablonio toch hoor je daar nooit iemand over klagen en nu is het forum te klein. En oh als de baas mijn dat een keer vraagt vind ik dat al irritant hoor Maar hebben mensen dan nooit op zondag de weeks verjaardaggen, barbecues, andere activiteiten die op zondag avond gepland staan ofzo? Ik heb nog nooit iemand horen klagen dat ze het absoluut niet kunnen vinden dat, dat soort dingen op zondag avond wordt gepland. Maar nu is het allemaal een groot drama. Het enige waar ik me nog wel wat bij voor kan stellen zijn de uitsupporters. Maar dat zijn over het algemeen stoere kerels die heus niet flauw vallen van een kort nachtje

14 juni 2019 om 14:27

@Master D dan ga je niet als je dat allemaal niet meer aan kunt. Alsjeblieft ik mag het niet horen dit gejank. Voetbal is toch je hobbie? Daar heb je het geld, de tijd, de moeite, de ergenissen en de emoties voor over om dat allemaal mee te maken? Niemand dwingt je om alle wedstrijden mee te maken hoor

14 juni 2019 om 14:30

Het probleem voor jou is de tegenstander, het is idd minder leuk tegen RKC dan real Madrid. Maar de tijd is niet raar of zo.

14 juni 2019 om 15:52

@master D

Een Ajacied die komt vertellen waar ze wel of niet hypocriet zijn haha. En ik maar denken dat ik de beste grap al had gelezen vandaag.

Is Ajax hier trouwens al mee akkoord gegaan of moet er nog een competitieronde worden verschoven??

14 juni 2019 om 14:34

Dat geven we gewoon pas op het aller laatste moment aan, zodat we de voorbereiding van andere clubs optimaal storen. Het echte competitieprogramma hebben we in het geheim met de Knvb al goedgekeurd, inclusief enkele nieuwe wijzigingen. Zo gaat het mogelijk worden om uitwedstrijden van Ajax in de Arena af te werken. Ook krijgen we de bevoegheid schorsingen te verplaatsen, als die ongunstig uitkomen voor topwedstrijden. Ten slotte zal de VAR komend seizoen extra assistentie krijgen van Sjaak Swart, die rechtstreekse verbinding krijgt met het centrum in Zeist.

14 juni 2019 om 14:37

Haha, heerlijke comment!

Acht wat een gezeur hier zeg. Sterker ik vind het belachelijk dat wij niet de gehele zondag en zaterdag vanaf 12:30 / 14:30 om de 2 uur een wedstrijd hebben. Tot en met de laatste om 20:30. Dan kan je elke wedstrijd uitzenden op 1 zender. Vroeger was er ook gezeur om 16:30 voetballen nu is iedereen er ook aan gewend.

Ik ben onderhand helemaal klaar met fox. Als het zo verder gaat met die geldwolven dan gaat fox er echt uit bij mij. Wat is de volgende stap. Eredivisie op Zaterdagmiddag? Keuken Kampioen Divisie op vrijdagmiddag en maandagmiddag erbij zodat er dan meer live kan worden uitgezonden? En de knvb vind het allemaal maar goed. Voetballen op zondagavond omdat het geld weer heeft gewonnen.

Zondagavond 20 uur. Wat een knake tijd is dat. straks even goed doorlezen. Jammer dat ik Vitesse Ajax mis

Snap het probleem niet echr. In andere landen is dit de normaalste zaak. In Spanje zijn er ook wedstrijden die om 11 beginnen

14 juni 2019 om 14:50

Nederland en Spanje zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. In Spanje is het veel normaler om 's avonds nog op pad te zijn, omdat het overdag doorgaans te heet is, zeker tussen april en september (pak em beet). Dat zit in ons koude kikkerlandje toch wel anders.

Als je in Spanje om 1800 voor het diner een restaurant in loopt verklaren ze je bij wijze van spreken voor gek. Als je in Nederland om 20.00 een restaurant in loopt krijg je de waarschuwing dat de keuken bijna dicht gaat. In Spanje begint het dan net een beetje druk te worden. Totaal andere dagindeling daar.

Iedereen stond te juichen als een malloot toen Fox 1 miljard bood op de Eredivisie. Maar als Fox op een nieuwe manier die miljard probeert terug te verdienen raakt iedereen in paniek. Met alle respect, maar wat had men dan verwacht toen een Amerikaans TV station 1 miljard bood op de Eredivisie? Dat alle tradities keurig in stand zouden worden gehouden?

Iedereen is verblind door dollartekens in de ogen destijds.

Ik heb de 1e speelronde ook even bekeken en een klein beetje verandert... want zoals de meeste mensen hier al aangeven, gaat het om geld te verdienen van fox.die zondag avond wedstrijd zie ik niet zitten... ik vind dat een waardeloze tijd.

Als we het schema voor speeldag 1 nou is als volgt doen?

Vrijdag 2 augustus
20.00 uur PEC Zwolle - Willem Ii

Zaterdag 3 augustus
18.30 uur Vitesse - Ajax
18.30 uur FC Emmen - FC Groningen
20.45 uur VVV-Venlo - RKC Waalwijk
20.45 uur FC Twente - Psv

Zondag 4 augustus
14.30 uur Heracles Almelo - sc Heerenveen
14.30 uur ADO Den Haag - FC Utrecht
16.45 uur AZ - Fortuna Sittard
16.45 uur Feyenoord - Sparta Rotterdam

Iedereen kan zijn of haar eigen wedstrijd kijken, je hebt als tv kijker de optie om te kiezen tussen 2 wedstrijden per dag (met uitzondering op vrijdag). De tijd van kwart over 12 heb ik ook maar is even weg gehaald. Volgens mij kan Fox, hier zijn geld echt wel mee verdienen, hoeft er in het speelprogramma qua tijd niet heel veel te veranderen... en kunnen alle supporters (thuis en uit) hier nog wel mee leven.

14 juni 2019 om 15:53

Dan heeft Fox liever het speelschema va de vorig jaar. Het gaat er Fox er juist om dat er maar 1 wedstrijd op 1 tijdstip wordt gespeeld. Ik en jij kunnen maar 1 wedstrijd tegelijkertijd zien? Of je moet met meerdere apparaten gaan werken, maar dat is gewoon niet logisch. In jouw voorbeeld kan ik bijvoorbeeld Emmen - Groningen, VVV - RKC, Heracles - Heerenveen en AZ - Sittard niet zien. En zo geldt dat voor iedereen (volgorde van de wedstrijden is natuurlijk persoonlijk) en dat wilt Fox natuurlijk niet. Die willen kijkcijfers hebben en dus geld. Dat is het hele idee van de zondagwedstrijd om 8 uur.

14 juni 2019 om 16:06

Dat zou kunnen, maar als het Fox erom te doen is dat je als kijker elke wedstrijd zou moeten kunnen zien... dan moeten ze geen enkele wedstrijd meer laten spelen om dezelfde tijd. Ik kan me niet indenken, dat Fox dat zo wil.

Fox zal toch ook wel weten, dat sommige clubs in bepaalde wedstrijden meer kijkers trekt dat bijvoorbeeld een vvv - rkc. Voor de zaterdag heb ik in mijn schema, namelijk niks verandert met de tijdstippen. Ik vraag me dan af... waarom er op zaterdag wel 2 wedstrijden om 2 tijden zijn en dat dat op zondag niet kan.

14 juni 2019 om 16:22

Geloof mij maar dat Fox hier een marktonderzoek tegenaan heeft gegooid. Zij willen gewoon zoveel mogelijk wedstrijden van apart van elkaar uitzenden. Zaterdag in de middag is schijnbaar geen optie. Je dit dan met (jeugd)voetbal (ouders moeten rijden naar uit wedstrijden, teams begeleiden, vrijwilligerswerk bij de club, kinderen kunnen niet mee etc.) dan heb je ook nog dat steeds meer clubs naar zaterdagvoetbal gaan. Toeschouwers willen kijken bij de plaatselijke voetbalclub enz.. Zullen echt wel genoeg reden zijn dat zaterdagmiddag qua kijkcijfers en ook qua stadionaantallen niet handig is en zondagavond beter uitkomt. Ik zit persoonlijk ook niet te wachten op een zaterdagmiddag wedstrijd. In je voorbeeld. Ik zou niet op zaterdagmiddag naar vvv - rkc gaan kijken, maar zondagavond om 8 uur wel.

Het gezeik begint alweer. Vedetterut begint over het late tijdstip. Nou dan kunnen wij beginnen over de 2 moeilijke uitwedstrijden van Ajax en Psv. Sparta thuis is toch niet iets waar je druk over moet maken. Europees stelt Feyenoord toch niets voor. Remember Trencin !!!

Waar kan je het hele conceptprogramma vinden (eredivisie en kkd)? Ik kan het niet vinden, alleen het programma van losse clubs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren