‘PSG zet alles in het werk om twijfelende Ajacied over te halen’

Vrijdag, 14 juni 2019 om 11:11Tim Siekman • Laatste update: 11:13

David Neres staat nog altijd heel hoog op het verlanglijstje van Paris Saint-Germain, zo meldt het Braziliaanse Globo Esporte. De aanvaller van Ajax werd eerder al gelinkt aan de Franse topclub, die bereid is ver te gaan voor de Braziliaan. De komst van Neres hangt waarschijnlijk samen met een uitgaande transfer van Ángel Di María.

De 31-jarige Argentijn mag vertrekken bij les Parisiens. PSG hoopt tientallen miljoenen euro's over te houden aan de verkoop van de aanvaller en wil dit geld aanwenden voor Neres. De Ajacied heeft zijn bedenkingen of hij wel veel aan spelen zal toekomen in Parijs, maar een transfer van Di María zou Neres een ander perspectief bieden.

PSG heeft al meerdere keren om de tafel gezeten met Neres. Momenteel verricht landgenoot Maxwell, oud-verdediger van Ajax en thans sportief directeur bij PSG, de onderhandelingen met Neres. De Franse grootmacht heeft veel concurrentie, aangezien ook onder meer Everton, Atlético Madrid en AC Milan azen op de komst van de 22-jarige buitenspeler.

Neres, die naar verluidt een voorkeur heeft naar een transfer naar Engeland, wordt bij Everton mogelijk de opvolger van Richarlison, die eveneens wordt gelinkt aan een overstap. Leonardo, tot voor kort actief bij AC Milan, gaat als technisch eindverantwoordelijke aan de slag bij PSG en zou alles in het werk stellen om Neres naar Parijs te halen. De tweevoudig A-international wordt getaxeerd op circa vijftig miljoen euro.


Poll

Verwacht jij dat David Neres deze zomer gaat verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door primetime)

Het is denk ik beter voor zijn ontwikkeling als hij bij Ajax zal blijven. Bij PSG zie ik hem geen Neymar of een Mbappe uit de basis werken en zal hij vaak moeten banken.

14 juni 2019 om 11:24

Mbappe in de spits en Neres op rechts.

14 juni 2019 om 12:41

Di Maria is er ook nog he. En dan zal Cavani echt moeten vertrekken.

14 juni 2019 om 15:29

Bij Ajax moest hij ook regelmatig op de bank zitten in de eredivisie. Zeer onterecht volgens mij. Dan kan Neres beter af en toe bij Paris op de bank zitten en ongeveer 3a 4 keer zoveel verdienen

Stel dat PSG deze zomer Donnarumma, De Ligt, Eriksen en Neres weet te halen en Cavani en Di Maria weet te verkopen wordt het wel echt genieten. Deze opstelling..:
Donnarumma
Dani Alves - De Ligt - Kimpembe - Bernat
Marquinhos - Eriksen - Verratti
Neres - Mbappe - Neymar

14 juni 2019 om 11:26

Kimpembe en Bernat hebben niet het niveau om de CL mee te winnen. Liever een middenvelder ala Donny erbij als ik PSG was en dan marquinhos naast De Ligt. Heb je alleen nog een linksback nodig van niveau denk dat je dan toch bij Tagliafico uit komt. Die Bernat is veel te onrustig, net als Kimpembe. Maar liever houden we idereen in Amsterdam

14 juni 2019 om 11:30

Wordt denk ik al lastig genoeg om al deze spelers binnen te halen. Als het er geld over is kan het eventueel nog investeren in een middenvelder en linksback. Eventueel zou Paredes op het middenveld kunnen spelen, waardoor Marquinhos centrtaal komt.

14 juni 2019 om 11:46

Je noemt 2 namen die niet goed genoeg zijn en dan noem je van de beek? Die zogenaamd wel goed genoeg is? En doe je nou serieus alsof tagliafico ook het niveau is van een CL.

14 juni 2019 om 11:50

Tagliafico zeker wel CL niveau alle Ajax spelers hebben het laten zien .PSV spelers zijn geen CL niveau nog niet eens Europa League niveau

14 juni 2019 om 11:53

Ze hebben het over het winnen van de CL. Dan is tagliafico ook niet goed genoeg. Omdat ze 1 keer goed presteren in CL wil niet zeggen dat ze echt goed genoeg zijn. Voorbeeld als leicester een keer kampioen word wil ook niet zeggen dat ze altijd het niveau zijn van een titelkandidaat.

14 juni 2019 om 11:54

Je hebt dit jaar toch gezien dat die 2 een heel hoog niveau kunnen halen ? Heb in die 3 jaar dat ik Bernat een beetje volg nog nooit fatsoenlijk een bal zien raken. Kimpembe heeft denk wel de potentie om uit te groeien tot een beest van een verdediger.

14 juni 2019 om 12:08

Je bedoeld die 3 goede wedstrijden van van de beek in de CL? Tagliafico heb je gelijk over maar dat betekend niet dat ze opeens wereldtop zijn. Schone presteerde ook goed maar dat is ook geen wereldtop.

14 juni 2019 om 12:36

Vond Schone eigenlijk in de meeste wedstrijden wel de minste. Maar van Nico weet ik zeker dat die bij clubs als Atletico, Psg, Arsenal, Chelsea ook gewoon basis zou spelen. En zie niet in waarom je met Nico niet de Champions leauge kan winnen, Het enigste wat Psg dan nog mist is een goede aanvallende middenvelder.

14 juni 2019 om 12:41

Arsenal890 jij onderschat Donny flink zeg. Technisch zoveel beter dan velen denken of willen zien. Aannames altijd perfect, passing zeer sterk en uitmuntend in de combinatie. Geweldige verbinding tussen een verdedigende middenvelder en de voorste linie.

14 juni 2019 om 12:51

Jij overschat hem gewoon, jij kijkt ook door een Ajax bril. Als je hem ziet spelen heeft die echt wel goede wedstrijden gespeeld maar iedereen doet net alsof ie al goed genoeg is voor PSG en real Madrid. Hij is ook erg goed in grote kansen missen. Hij heeft 1 half jaar goed gepresteerd.

14 juni 2019 om 13:49

Vd Beek moet helemaal niet weggaan. De eerste helft van het vorige seizoen werd hij nog steeds gewisseld in de eredivisie en dat was waarschijnlijk niet omdat hij de beste speler van Ajax was?

14 juni 2019 om 15:21

Ze konden dit jaar de CL al winnen met een niet kapitaalkrachtige club als Ajax. Waar heb je het over?

14 juni 2019 om 15:31

Je noemt spelers op die niet genoeg zijn om de CL te winnen en vervolgend kom je met vd Beek op de proppen?

Ben je nu al aan de drank of snap er je gewoon heel weinig van....

14 juni 2019 om 16:52

Moet altijd lachen om de onderschattting van VD Beek sommige spelers hebben de publieke opinie niet mee en het kan jaren duren voor ze iedereen overtuigen, net als Daley Blind. Maar voor mij staat wel vast dat Donny vaste waarde in oranje wordt en als we terugkijken wanneer hij 34 is blijkt oepsie dat hij toch wel een hele grote jongen is. Hij is pas net 22, 100 wedstrijden achter de kiezen en gewoon een ijzersterke ontwikkeling doorgemaakt. Dat mensen teruggrijpen naar zijn mindere periode daarvoor begrijp ik niet zo goed, glas is halfvol op basis van zijn het afgelopen seizoen zou iedereen met een beetje voetbalverstand zijn potentie moeten kunnen zien. Natuurlijk moet hij nog een jaar blijven. Maar uiteindelijk het niveau van PSG halen, waarom niet?

14 juni 2019 om 12:39

Cavani is een heerlijke, zwaar onderschatte spits. Ik denk niet dat ze snel met Mbappe in de spits zullen gaan spelen zolang hij er zit en ik denk dus dat Neres vooral als back-up gebruikt zal worden in z'n eerste jaar.

14 juni 2019 om 12:48

Zou kunnen, vind Mbappe alleen veel beter als spits dan als rechtsbuiten. Nu Cavani nog wat oplevert zou ik hem samen met Di Maria verkopen en een back-up halen voor Mbappe. Natuurlijk is Cavani een zeer goede spits, maar ik zou Mbappe altijd in zijn beste rol laten spelen.

14 juni 2019 om 15:54

Laat Cavani dan maar naar City komen, en dan verkopen we Jesus.

14 juni 2019 om 13:08

Dan is het wel echt zonde dat ze in de Franse competitie spelen. Zo'n team wil je eigenlijk in een sterkere competitie zien. Ik weet dat de CL een mooi podium voor ze is, maar dat zijn maar een paar potjes..

14 juni 2019 om 13:27

@Harmr, Klopt De Ligt zeikt over weerstand in de Eredivisie maar in de Ligue 1 heb je ook in 6 potjes ofzo maar weerstand. Als je echt weerstand wilt ga dan naar de Premier Leauge.

14 juni 2019 om 14:04

Niveau wel hoger, maar het is nog een top 4 competitie. Hij is hier echter zeker van een basisplaats en kan over 4/5 jaar alsnog de stap naar een top 4 competitie maken.

14 juni 2019 om 13:28

@magistra

" Stel dat PSG deze zomer Donnarumma, De Ligt, Eriksen en Neres weet te halen en Cavani en Di Maria weet te verkopen wordt het wel echt genieten."

Die aankopen gaan een investering van bijna 300 miljoen vergen, terwijl Cavani en Di Maria vanwege hun leeftijd maar een fractie van dat bedrag gaan opleveren. Voeg dat bij het feit dat er al onderzoeken tegen PSG lopen ivm eerdere overtredingen van de FFP reglementen en je kunt er gevoeglijk van uitgaan dat de kans dat dat daadwerkelijk gaat gebeuren, nihil is.

Het verhaal-Neres is in mijn optiek overigens niet meer dan een broodje-aap-verhaal omdat Neres nog een doorlopend contract heeft en er dus toestemming nodig is van Ajax om met hem te mogen praten. En die toestemming geeft Ajax doorgaans pas als er een bod is gedaan dat in de buurt komt van de prijs die de club in gedachten heeft. Bovendien wil de club Neres feitelijk helemaal niet verkopen en dan ga je daar al helemaal al geen toestemming voor geven voordat je een bod hebt ontvangen. Het klinkt me dan ook erg ongeloofwaardig in de oren.

14 juni 2019 om 14:07

Je hebt helemaal gelijk. Ben echter benieuwd in hoeverre clubs en zaakwaarnemers zich houden aan het verhaal van het toestemming krijgen van een andere club. Heb het idee dat als clubs zich melden voor een speler, hij bijna altijd naar die club toe wilt. Sluit in deze ook niet uit dat Neres via zijn zaakwaarnemer contact heeft met Psg.

Qua club zou je toch zeggen dat Everton, en ook AC Milan op dit moment geen sportieve verbetering zijn. Atletico is dat zeker wel, helemaal als Griezmann daar vertrekt is er alle kans voor Neres op een absolute basisspeler te worden. PSG zou ook een uitdaging zijn, maar heeft als nadeel het grote verschil in kwaliteit met de rest van de competitie.

14 juni 2019 om 11:22

Ik betwijfel ook of Milan dat bedrag op tafel kan leggen, aangezien ze weer geen Cl spelen. Overigens vind ik 50 miljoen voor Neres wel een marktconform bedrag. Ik denk niet dat je er meer voor zal krijgen en ik denk in tegenstelling tot de meesten hier niet dat hij zich sportief nog veel zal verbeteren bij Ajax.

14 juni 2019 om 13:51

Het is net een goede wijn. Hoe ouder hoe beter.

Ik denk dat Neres er echt verstandig aan doet om nog een jaar te schitteren in de Eredivisie. Eigenlijk heeft hij pas een krap half jaar enorm goed gevoetbald (vorig jaar deed hij het ook goed, maar niet zo fabuleus als afgelopen half jaar). Als hij de lijn komend jaar doortrekt staan denk ik alle clubs in de rij, ook de absolute top. Wel begrijp ik volledig als hij voor een veel dikker contract in het buitenland aan de slag gaat.

14 juni 2019 om 11:28

Dat gaat ook voor de Jong op, maar die trekt ook naar Barcelona na een 1 goed seizoen. Neres heeft al de grote stap gemaakt van Z-A naar Europa dan is de stap van Ajax naar PSG ook niet meer zo groot en wat valt er nog te leren in de eredivisie zowel Ajax en PSV worden komende seizoen zwakker

Qua speeltijd niet de beste optie. Aan de andere kant is Neymar vaker geblesseerd dan fit, en speelt PSG zoveel wedstrijden dat hij genoeg minuten maakt. En wie weet vertrekt Mbappe of Neymar nog wel.

Bizar hoe Europa achter een groot deel van de Ajax spelers aan zit. Psg, Bayern, Barcelona etc. Wat een wereld van verschil met 2/3 jaar geleden. Laten we hopen dat spelers nu ook realiseren dat er bij Psv, Ajax en in mindere mate Feyenoord echt wel topspelers kunnen ontstaan.

Overigens denk ik dat Neres met z'n type spel overal in Europa van waarde kan zijn. Goed in de kleine ruimte, maar door z'n snelheid ook een onwijs goede speler voor op de counter. Om te zeggen dat hij een jaar langer in de eredivisie moet blijven lijkt mij onlogisch. Hij heeft nu geschitterd en is nu zo enorm goed dat ik hem aanraad de stap te wagen. Mocht hij bij Ajax blijven, spring ik een gat in de lucht, want het leven in de Arena is zoveel beter wanneer deze man speelt.

14 juni 2019 om 15:22

Ja. Toen ik dat gedurende dit seizoen zei, dat de basis van Ajax binnen niet al te lange periode bij de Europese top zou zitten, was ik niet realistisch en arrogant. Zie hier. Maand juni 4 vd 11 al nauw gekoppeld aan absolute top.

14 juni 2019 om 15:57

Gekoppeld inderdaad, maar tot nu toe is er nog maar één transfer gerealiseerd. De Ligt is de volgende natuurlijk maar de rest valt nog maar te bezien.

Ik zou als Ajax zijnde pas bij 60 miljoen beginnen, vind Neres beter dan Lozano en die gaat al voor 50 miljoen euro.. nee.. 60 miljoen minimum.

14 juni 2019 om 12:26

Waar gaat Lozano heen dan? Moet het nog zien. Kan mij niet voorstellen na dit seizoen dat Lozano 50 miljoen gaat opleveren. Komende tijd nog geblesseerd ook.

14 juni 2019 om 12:56

Hoogst waarschijnlijk Napoli. Maar een officieel bod is er nog niet

14 juni 2019 om 13:58

Begreep dat die eerst voor James gaan nu Bayern hem niet wil. Maar gaan het zien. Een mooie club. Zelf wil die naar United als ik de berichten moet geloven

14 juni 2019 om 16:42

Ik zou als Overmars zijnde voor Neres de onderhandeling niet op 60 beginnen. Ik zou als uitgangspunt nemen dat hij nog een jaar blijft. En als hij dan echt per se weg wil, dan toch volledig op voorwaarden die je als Ajax zijnde niet kunt weigeren. Misschien met een ondergrens van 60 miljoen. Dus eerst drie keer de hoorn erop gooien. Daarna de onderhandeling eens openen met een compleet gestoord bedrag. En als Neres heel ongelukkig wordt van een jaar langer in Amsterdam - wat denk ik best meevalt - dan kun je altijd wat water bij de wijn doen. Maar als een club 40 voor lozano betaalt, dan schat ik de verhoudingen wel zo dat Neres 60 waard is. Misschien niet 50% beter, maar wel beter. Bovendien Ajacied + 10 fitter + 5 braziliaan + 3 sympathieker + 2

Ik denk dat hij wel beter is en sowieso natuurlijk de toekomst heeft als je hem vergelijkt met Di Maria. Ajax gaat hier zo veel voor kunnen vangen ook, echt prachtig.

Neres zit ook in de stal bij Raiola toch? Kan ook verklaren waarom Raiola in Parijs was...

14 juni 2019 om 20:32

Nee Neres zit niet bij Raiola. PSG heeft met Bakker en Verratti wel 2 spelers al van Raiola

Goh. Weer een absolute topclub voor een Ajacied. Ik heb al eens gezegd dat de basis van dit Ajax Europese top is. Ik was arrogant en niet realistisch. 4 van de 11 worden al in juni nauw gekoppeld met absolute Europese top.

14 juni 2019 om 15:30

Goh, weer een gerucht wat meteen maar voor waarheid aangenomen wordt.

Voor De Ligt en Frenkie wordt al minimaal 80 miljoen voor betaald. En dat zijn maar een centrale verdediger en een middenvelder zonder veel scorend vermogen. Ajax moet dan ook wel voor een aanvaller met veel rendement en een Braziliaans international minimaal 80 miljoen vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice2713
5.RC Lens277
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller167
L. MessiAanvaller91
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper100
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren