‘Ziyech lijkt niet enthousiast, hij zou verrassing van de zomer kunnen worden’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Hakim Ziyech leek afgelopen zomer al op weg naar de uitgang bij Ajax, maar de spelmaker bleef de Amsterdammers toch trouw. De Marokkaans international zou in de komende maanden wel uit de Johan Cruijff ArenA kunnen vertrekken, al lijkt er op dit moment nog niets concreets te spelen rondom de middenvelder. De Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan sluit dan ook ook niet helemaal uit dat Ziyech nog langer bij Ajax blijft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door est-1913)

Ik zou het echt top vinden als hij blijft. De tandem met Tadic blijft dan intact. Als Vd Beek en Neres dan ook nog even blijven, heb je alleen nog De Ligt die weggaat. Maar ja, ben denk ik teveel aan het dromen. Marc zou een extra standbeeld verdienen als alleen De Ligt en De Jong vertrekken!

14 juni 2019 om 11:08

Ik zie het eigenlijk nog wel gebeuren, dat ze zoiets hebben van "1 keer in de 20 jaar zo'n campagne? No way! We gaan het nog een keer doen."

14 juni 2019 om 13:01

Het wordt wel heel lastig om dat zonder de Ligt en de Jong nog een keer te doen, dat zijn twee spelers die het toch achterin wel dicht hielden en de Jong voegde ook nog is heel vee l rust en creativiteit toe.

14 juni 2019 om 13:41

Ajax speelde 1 van de beste 90 minuten afgelopen seizoen zonder Frenkie (Bayern uit).

14 juni 2019 om 14:52

heb ook alle vertrouwen in Marin. Heel ander soort type speler, maar brengt wel pit, drive, (veel) meer scorend vermogen, en is technisch verdedigend beter. (frenkie lost dat handig op door goed looplijnen te lezen en altijd goed te positioneren). Denk echt dat Frenkie wel vervangbaar is, het spel zal sowieso niet meer zó snel kunnen verschuiven van as zoals frenkie dat deed, maar dat wil niet zeggen dat we daardoor ons spelletje niet meer kunnen spelen.

Vooral de Ligt is heel lastig vervangbaar, Martinez is met zijn lengte echt niet bepaald de één op één vervanger van De Ligt, dan heb je echt een heel klein centrum met hem en blind. Schuurs moet nog veel stappen maken en Joël zie ik echt liever niet op CB terug. Dan is het hopen dat Magallan zijn rug recht, maar daar heb ik eerlijk gezegd niet zo veel vertrouwen in.

14 juni 2019 om 16:08

Iedereen ziet graag de rush en dribbel van Frenkie maar vind juist zijn stofzuigcapaciteit en zero balverlies zijn zo zeldzaam. De combinatie maakt hem uniek maar ik ben al tevreden als er een speler voor terugkomst met zijn verdedigende capaciteiten. Hoop echt dat komend seizoen Schöne plaats maakt voor iets beters. Met alle respect want hij heeft onder 4 of 5 trainers steeds een basisplek afgedwongen en niet voor niks. Maar toch blijf ik het een positie vinden die beter kan worden ingevuld - hoewel ik mezelf tegenspreek omdat hij echt wereldpotten heeft gespeeld vorig jaar. Ik weet alleen dat je Frenkie nooit één op één kunt vervangen dus laat Marin dat maar op zijn heel eigen wijze invullen. Maar op Schöne zijn positie zie ik wel ruimte voor iemand met hetzelfde inzicht maar met meer gas in de tank, meer kracht. Hij redt het gewoon steeds weer op intelligentie en ervaring en zijn geweldige trap.

14 juni 2019 om 11:10

Je kunt je alleen afvragen waar het aan ligt als bijvoorbeeld een Ziyech niet vertrekt. Ligt dit aan Overmars of komt het doordat de spelers niet naar de geïnteresseerde clubs willen ? Zoals ik het van Ziyech lees heeft hij nogal wat eisen en is de keuze daarom beperkt. Niet elke club waar hij graag voor wil spelen zal interesse in hem hebben.

14 juni 2019 om 11:14

@janssen: Zolang Ziyech happy is als hij blijft komend seizoen, maakt het mij niet uit of het door zijn eisen komt of door Overmars.

14 juni 2019 om 11:53

Het ging mij vooral om het standbeeld. Een standbeeld geven voor iets wat je niet gedaan hebt, is natuurlijk onzinnig.

14 juni 2019 om 11:54

Komt door beide. Ziyech heeft een dusdanig contract bij Ajax dat een hele hoop clubs gewoon weg niet interessant zijn. Heel Frankrijk valt bv zowat af, waar eerder een stap van Ajax naar Lyon zeer interessant was, is dat nu echt veel minder. In Italië valt ook een hele zwik af. Dan komt je dus bij de echt grote clubs uit en dan is de keuze uiterst beperkt. Vorig seizoen was een As Roma bv nog interessant voor Ziyech. Dat zijn ze nu veel minder.

14 juni 2019 om 13:33

of hebben clubs toch niet zoveel interesse in Ziyech.

14 juni 2019 om 13:42

Ik heb het idee dat Ziyech heel kieskeurig is en daar heeft hij alle recht op. Hij is een superster in Marokko en de grote man bij Ajax. Waarom zou je je zo laten opjagen door de gebruikelijke transfertrends. Het lijkt wel alsof het raar is tegenwoordig als iemand tevreden is met wat hij heeft...

14 juni 2019 om 16:09

Denk dat enerzijds en anderzijds dat hij nog los van Ajax maar gewoon wel tevreden is in Nederland, vrienden en familie dichtbij, en misschien daarom niet overdreven happig op zomaar de eerste aanbieding uit het buitenland

14 juni 2019 om 11:22

Ajax heeft het werkelijk waar onevenaarbaar fantastisch gedaan. Hierdoor zijn juist spelers als Neres, vd Beek, Ziyech, etc. veel meer waard dan dat ze goed zijn. Het moment is daar om te cashen en weer terug te landen op aarde. Voorbeeld van hoe het kan lopen qua marktwaarde als ze niet worden verkocht: Dhr. K. Dolberg

14 juni 2019 om 11:36

ajax casht als het goed is al zo'n 260 miljoen op 2 spelers en champions league inkomsten. Nu is het zaak om voor komend seizoen de voorrondes door te komen en kampioen te worden zodat je in 20/21 direct de CL in kan. Hoe verder je komt in de CL hoe beter natuurlijk, maar je hebt een gigantische voorsprong opgebouwd op Psv, die kan je heel gemakkelijk weer weggeven als je nu je complete selectie verkoopt.

wmb verkopen we of Neres, of Ziyech maar niet allebei. Met Tadic en de afwisseling tussen Hunter en Dolberg (die dan hopelijk weer in vorm komt), misschien een aanvulling van buitenaf als er niets in de jeugd rondloopt, moeten we heel ver kunnen komen.

14 juni 2019 om 11:48

Zo gigantisch was die voorsprong als ik het mij goed herinner niet.

14 juni 2019 om 11:57

@onlogisch. De voorsprong van Ajax was zo gigantisch dat zij vorig seizoen de selectie rond deze periode al bijna rond hadden. Alleen Blind moest nog aangetrokken worden. PSV daarentegen moet nog beginnen en vrij veel lijkt erop te wijzen dat ze pas echt kunnen investeren als Bergwijn of Lozano verkocht is. Dat is echt een heel groot verschil. Zes weken is echt zo voorbij.

14 juni 2019 om 13:36

@nijakai

Psv gaat niet heel veel investeren. Die beschikken over een hele talentvolle lichting Malen, Gakpo, Aboukhal, Ihataren, Lammers. Dat is gewoon beter dan wat er op dit moment aanklopt bij Ajax in de aanval. Ik vind het wel mooi dat Psv bij blijft. Die zijn echt niet zo makkelijk verslagen en hard nodig voor de Europese punten. Concurrentie maakt je sterker.

14 juni 2019 om 15:28

@onlogisch, ik doelde uiteraard op een financiële voorsprong.

Het gevaar is alleen dat de CL op dit moment zo verschrikkelijk veel geld oplevert en NL in principe maar 1 deelnemer heeft, dat die ene deelnemer een enorm financieel voordeel krijgt ten opzichte van de andere topclub (ik vergeet voor het gemak Feyenoord even, die acht ik op dit moment hooguit een incidentele uitdager van Ajax/psv namelijk). Dat we afgelopen jaar 2 clubs hadden doet daar niet aan af.

Als Ajax de komende 2 jaar geen CL haalt en PSV wel is dat financiële gat echter zo weer gedicht. Vandaar dus ook mijn conclusie, nu cashen op te veel spelers levert je op de lange termijn alleen maar financieel nadeel op.

Voor 35 miljoen euro moet er toch een mooie club zijn die hem wil hebben. Kan me dan haast niet voorstellen dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft. Of zou Ziyech op een specifieke club wachten? Want ik denk dat er vast wel een voetballende ploeg geïnteresseerd is.

14 juni 2019 om 11:25

Ik denk dat dat wel tegenvalt. Ziyech is een geweldige voetballer, maar de meeste clubs die CL spelen en hem kunnen betalen hebben daar al een topspeler staan. Ik denk dan aan Spurs bijvoorbeeld, die hebben voorlopig Eriksen nog lopen (alhoewel ik denk dat Ziyech alleen naar de absolute top wil) Daarnaast, de enige ploeg die echt meermaals in verband werd gebracht met Ziyech is Arsenal, ik ben een ontzettende Arsenal-fan, maar ik kan me niet voorstellen dat Ziyech daar op het moment in wil stappen.

14 juni 2019 om 11:31

Ik voel met je mee haha. Ik zou hem ook wel graag bij United zien. We kunnen wel wat creativiteit gebruiken naast Pogba. Maar we zijn op dit moment nou ook niet bepaald de voetballende ploeg waarnaar hij op zoek is... Zijn salaris zal verder geen probleem zijn.

14 juni 2019 om 11:45

Bij Arsenal zou je, gezien het spel van Özil, wel gegarandeerd je speelminuten maken. Dat krijg je nagenoeg nergens anders.

De absolute top is natuurlijk te hoog gegrepen voor Hakim. Die jongen is al 26 jaar en heeft ook nog veel duels gehad waarin het echt slecht was. Teveel balverlies, strak een-benig.

14 juni 2019 om 11:49

Zou toch achterlijk zijn als Ziyech niet naar Spurs wilt omdat die dat niet als een sportieve vooruitgang ziet, we moeten het wel een beetje in perspectief zien en dan is Spurs zeker een mooie stap voor hem.

Bedoel Real, City, Liverpool en Barcelona gaan niet voor hem komen en hij wilt toch nog graag een stap maken, dan zou Spurs juist perfect zijn indien Eriksen vertrekt.
Pochettino is een coach die verzorgd voetbal speelt waar hij perfect in past, ben alleen benieuwd of hij het fysiek aan kan.

14 juni 2019 om 11:53

Bayern is eerder ook genoemd, dat zou hij wel als een duidelijk stap vooruit zien lijkt me.

14 juni 2019 om 18:26

Ik denk ook zeker dat Spurs voor hem een mooie stap zou zijn. Maar ik heb het idee dat Ziyech prima op zijn plek zit en enkel vertrekt als de absolute top aanklopt (waar simpelweg betere spelers lopen op zijn positie(s)), of naar een ploeg gaat waar hij echt een goed gevoel bij heeft en de grote meneer zou kunnen zijn (dit zou dus ook bij Ajax kunnen)

14 juni 2019 om 18:29

Absoluut, bij Arsenal zou hij direct basisspeler zijn, maar wil hij van een mogelijke CL-deelnemer terugstappen naar een ploeg die in de EL speelt? Bovendien zijn de vooruitzichten wat betreft investeringen niet zo best

Zou Leverkussen niet wat voor hem zijn? Heeft een prima band met Bosz en Leverkussen heeft al aardig wat geld binnen gehaald met verkoop.

14 juni 2019 om 11:21

Denk niet dat Hakim naar Leverkussen gaat. Denk dat Hakim toch wel mikt op een Bayern of Arsenal.

14 juni 2019 om 12:21

Als hij echt alleen naar een voetballende ploeg wil kan hij idd beter Bosz achterna.

14 juni 2019 om 13:03

Die hebben het voorin aardig op orde. Brandt is vertrokken maar daar hebben ze Demirbay voor teruggehaald. Die willen Odegaard halen maar als roulatie, Ziyech wil daar alleen heen als eerste keus.

14 juni 2019 om 16:27

Waarom zou Ziyech bij de halve finalist van de CL vertrekken voor Leverkussen, hij moet een echte stap omhoog zetten. Alleen Bayern en Dortmund zal hem interesseren. Leverkussen is een mooie club, maar Hakim wilt naar een topclub en dat is ook logisch na dit seizoen het is een top voetballer.
Ook zou ik Arsenal niet heerlijk vinden voor hem, dat is ook een raar systeem en die spelen geen CL, maar toch hij zou er lekker kunnen ballen met Auba en Laca

Erg egoïstisch van mij, maar ik zou het niet erg vinden als een van mijn grote favorieten nog een jaar blijft.😅

14 juni 2019 om 11:26

Sulejmani is toch al weg?

14 juni 2019 om 11:52

Heel leuk. 😀

14 juni 2019 om 12:26

Wat is er egoïstisch aan dat niet erg vinden?

Ziyech zou ik echt een leuke transfer gunnen. Een team zoals Borussia, Arsenal, Spurs zelfs evt. Bayern zou leuk voor hem zijn.

14 juni 2019 om 11:26

Ik gun Ziyech een langere samenwerking met Ajax ook wel.

14 juni 2019 om 14:36

Of je gunt Ajax een langere samenwerking met Ziyech? het is maar hoe je het bekijkt ;-).

14 juni 2019 om 11:33

Zou ook wel zonde zijn voor hem als hij tot zijn 27 in de Eredivisie speelt. Hij is beter dan dat, in mijn ogen. Arsenal zou prachtig zijn. Dan zullen zij wel Ozil moeten verkopen, denk ik.

14 juni 2019 om 18:08

Zou juist prachtig zijn als spelers van zo'n kaliber structureel dat jaartje of 2 langer gaan blijven in de ED, dat is de enige manier om als competitie weer te groeien! Iedereen praat steeds maar over vertrekken, vertrekken, vertrekken maar ik zie liever de jongens als Ziyech, Bergwijn, Neres, Lozano, etc. gewoon langer bij de Nederlandse top blijven hoor! Heel realistisch is het niet maar elke topper die blijft houdt het niveau van onze competitie omhoog!

14 juni 2019 om 18:32

Ik denk dat Arsenal staat te smeken voor een koper van Ozil, ik in ieder geval wel. Ziyech zou een perfecte opvolger zijn wat mij betreft, maar heeft Ziyech zin om voor Arsenal te spelen? EL-deelname, de sfeer rond de club is minder dan ooit, de vooruitzichten wat betreft investering zijn ook niet best...

14 juni 2019 om 22:47

Sanderk91 - mooi dat hij tot zijn 26e gebleven is, maar het in echt tijd voor een stap naar een topcompetitie voor hem. Ik zou het bijna verspild talent vinden om hem nog een jaar op dit niveau te zien spelen.

14 juni 2019 om 22:51

Leonidass - Dat weet ik bijna wel zeker, inderdaad. Emery lijkt nog minder fan van hem dan Wenger in zijn laatste jaren. Een speler die zijn fenomenale kwaliteiten maar 5 wedstrijden per jaar laat zien veroorlooft zo'n topsalaris niet.

Of Ziyech daar naartoe moet willen. Ik weet het niet hoor. En ik vind je punten ook zeer valide. Anderzijds heeft hij redelijke garantie op een basisplek. De selectie zoals het nu staat is dun bezet op de plekken waar hij kan excelleren. Ik hoop vooral dat hij een van de spelers kan zijn die de positiviteit weer terug brengt bij Arsenal.

Het had allemaal met geld te maken vorig jaar? Als er nou één speler is van Ajax bij wie ik zeker weet dat het om carrière gaat boven geld, dan is het Ztiech wel. Rare opmerking. Hij ging niet naar Roma omdat hij dat niet als stap naar de top zag. En hij heeft gelijk gehad; nu heeft hij geschitterd in een team waar hij zich thuis voelde en heeft hij zich kunnen neerzetten als een topspeler.

14 juni 2019 om 12:21

Geld kwestie had meer te maken dat Roma het bedrag niet wou betalen wat Ajax vroeg en daarom niets meer van zich hebben laten horen

14 juni 2019 om 13:36

Vorig jaar zomer zat Roma in exact dezelfde positie als Ajax deze zomer. Beide tegen de verbazing van de hele voetbalwereld in de halve finale CL

Ik hoop echt dat Ziyech naar Bayern vertrekt. Ik denk dat Bayern goed bij hem zal passen en het is een mooie stap in zijn carrière. Selectie van Bayern heeft ook een speler als Ziyech nodig!

een van de moeilijkst vervangbare spelers van Ajax. Ziyech brengt alle creativiteit in het elftal

Salarisverhoging aanbieden Marc, maakt niet uit hoeveel nullen erbij. Deze man is echt de spil geweest dit jaar, en ook zonder bal heeft hij zich ongelooflijk ontwikkeld.
Voordeel voor Ajax is daarbij dat hij volgens mij ontzettend kritisch is qua clubkeuze.

En dan te bedenken dat Ziyech een paniekaankoop voor Ajax was :-)

14 juni 2019 om 13:47

Onze Marc smeet toen nog niet zo graag met geld. Omdat het publiek maar bleef roepen om Ziyech is die gehaald. Achteraf zal Marc ons toch dankbaar zijn :D

Geeft die jongen 5 miljoen erboven op als die nog 2 jaar blijft. 2,5 mil extra per jaar. Geld hebben we zat en anders moeten we een dure vervanger halen die zijn niveau niet (zo snel) zal halen.

Voor Ajax zou het top zijn als Ziyech nog een jaar blijft voor Ziyech zelf best treurig. Hij heeft zijn beste seizoen ooit achter de rug een seizoen wat hij waarschijnlijk niet weer zal evenaren en nu heeft er geen enkele club met enig aanzien interesse in hem.
Hij moet toch prima in de middenmoot van Italie Spanje of Duitsland kunnen spelen? Alleen is de vraagprijs voor deze clubs misschien wat aan de hoge kant?

Hahaah ziyech gaat 100% weg bij ajax. Snap niet waar deze journalisten informatie vandaan halen. Als je goed leest zegt die helemaal niks in dit artikel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

269 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax - Valencia: de bedenkelijke uitreeks van ‘los Che’ in Europa

Ajax en Valencia staan in de zesde groepswedstrijd van de Champions League tegenover elkaar. Het team van Erik ten Hag leed vrijdag tegen Willem II (0-2) de tweede (thuis)nederlaag van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren