‘Felbegeerde Jasper Cillessen hard op weg naar Premier League’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Jasper Cillessen heeft meerdere opties in Engeland, zo meldt Sport. De doelman mag bij een goed bod vertrekken bij Barcelona en werd eerder al gelinkt aan onder meer Benfica en Valencia. De keeper van het Nederlands elftal kan ook naar de Premier League verkassen, aangezien drie clubs uit de hoogste Engelse divisie interesse tonen.

West Ham United en het Everton van technisch directeur Marcel Brands mikken op de komst van de dertigjarige Cillessen. Naast de twee middenmoters uit de Premier League denkt ook Manchester United aan de Nederlander. De kans bestaat dat David de Gea de grootmacht gaat verlaten. Bij een vertrek is Cillessen een van de opties, zo klinkt het.

Ook Valencia is in de markt voor Cillessen, die nog tot de zomer van 2021 vastligt bij de Catalaanse topclub en een bijrol vervult achter Marc-Andre ter Stegen. De doelman staat open voor een verblijf bij de LaLiga-club, die al aan het onderhandelen is met Barcelona. Neto moet eerst nog wel vertrekken bij Valencia alvorens Cillessen zich kan gaan aansluiten bij de club.

Volgens Sport kan een transfer van Cillessen snel rondkomen door de vele interesse vanuit Engeland. Cillessen gaf eerder al aan dat zijn voorkeur lag bij een club uit de vijf grootste Europese competities. Het Portugese Benfica, dat lange tijd hardnekkig in verband werd gebracht met de doelman, lijkt zodoende geen optie voor Cillessen.


Poll

Verwacht jij dat Jasper Cillessen deze zomer verkast naar de Premier League?


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door el chicharito)

Volgens mij heeft West Ham al 4 ervaren doelmannen (laatst nog Roberto van Espanyol overgenomen) en wat betreft Everton zou het een goede stap zijn als Pickford daar vertrekt. Als Cillessen naar West Ham gaat, word het echt een Fullham situatie die om de wedstrijden moesten wisselen tussen Bettelini, Fabricio en Sergio Rico.

14 juni 2019 om 10:43

West ham heeft fabianski. Ik vind fabianski gewoon beter. Je moet maar is wedstrijden kijken van west ham dan zie je het.

14 juni 2019 om 12:17

Fabianski vind ik ook veel beter dan Cillessen, van buiten de top-6 in de Premier League vond ik hem de beste keeper en heeft West Ham vaak gered. Hem inruilen voor Cillessen zou belachelijk zijn.

14 juni 2019 om 13:33

en ik vind Jasper Cillessen beter dan Fabianski EN Pickford. Komt de eeuwige discussie weer op over dat Cillessen zo slecht is, dat ie weinig uitsraling heeft, dat ie geen penalties stopt...
Allemaal leuk en aardig maar ik heb m jaren bij Ajax in de bsais gezien, bij Barca in de beker en bij Oranje.
Jasper is gewoon een hele degelijke keeper, maakt bijna geen gekke fouten, blinkt regelmatig uit en pakt elk jaar punten voor een team.
Niet voor niks dat elke coach van Oranje altijd voor hem koos.
Dan ben je in mijn ogen gewoon een hele goede Europese topkeeper, net onder het niveau van de pak m beet 6,7 absolute topkeepers vd wereld (neuer, de Gea, Courtois, Allison, Ederson, Handanovic, Oblak)

14 juni 2019 om 14:22

Dus omdat hij verkozen werd boven Zoet, Padt en Vermeer is het een Europese topkeeper? Bij Nederland is hij ook niet altijd onomstreden geweest. En je noemt die 6,7 keepers. Ik kan er zeker nog meer dan 10 opnoemen die beter zijn dan Cillessen. Fabianski niet gezien dit seizoen? Echt een hele goede die weet wat er wordt gevraagd in de PL. Pickford gaat hij er niet uitspelen en United tja als die hem halen dan hebben ze dus geaccepteerd dat ze subtop zijn..

14 juni 2019 om 14:47

Kijk alleen naar zijn laatste Barca en Oranje wedstrijden. 1 en al drama. Echt, ik vind hem de meest basic keeper aller tijden. Die man houd een paar ballen tegen in de beker en men denkt gelijk dat hij met Ter Stegen kan concureren. Als hij nou ergens een seizoen lang de held is zoals de Gea, Oblak, Ter Stegen en Neuer dat voor hun clubs zijn, dan mag je je zelf een wereldkeeper noemen. Cilessen daarentegen is gewoon een nietszeggende keeper. Een beetje zoals ex AZ keeper Sergio Romero. Kan hier en daar wat ballen tegenhouden, maar is verre van 1e keeper materiaal voor een topclub. Speelt vevolgens voor het nationale elftal vanwege gebrek aan beter. Cilessen is er precies ook zo eentje.

14 juni 2019 om 14:50

Cilessen loopt echt mijlen ver achter op veel meer keepers dan die nu genoemd worden. Jongens als Pickford, Leno, Fabianski, Donnarumma, Areola etc laten allemaal wel meer zien.

Cilessen is niet slecht, maar heeft redelijk wat mankementen die in de top toch wel naar boven komen. Dat hij bij nederland de onbetwiste nummer 1 is komt door ons dramatische scala aan keepers op het moment.

14 juni 2019 om 16:14

@clark
Dan moet ie lekker naar Ajax gaan als vervanger van Onana.

Bij Everton kan Cillessen de plek van Stekelenburg over nemen. Daar schiet hij weinig mee op.

West Ham kan, maar daar heeft hij toch ook gewoon aardige concurrentie. Lijkt me geen gelopen race.

Als United hem zou halen als de Gea vertrekt dan zou dat wel typerend zijn en een blijk van acceptatie dat een plek in de subtop toereikend is voor de Glazers en Woodward. Cillessen heeft verreweg de kwaliteiten niet om de Gea te vervangen. Als de Gea vertrekt, dan is het hopen dat de geruchten dat Oblak een United fan is waar zijn.

14 juni 2019 om 11:00

Ik denk juist eerder dat ze dan een goedkopere keeper halen zodat ze het geld van de gea in andere posities kunnen steken. Zou overigens niet nodig moeten zijn, want het transferbudget en de gelden die je op kan halen met transfers moeten genoeg zijn om toch wel 7 a 8 nieuwe spelers te halen. Voor elke positie zijn er meerdere goede opties, zowel dure als goedkope opties, dus het is onacceptabel als het team niet behoorlijk wordt versterkt. Daarnaast hebben we romero dus cillessen zou eigenlijk overbodig zijn.

14 juni 2019 om 11:14

Als Everton Pickford voor een fiks bedrag weet te slijten dan zou ik Cillissen wel als eerste keeper zien komen.

14 juni 2019 om 11:39

Maar waar zou Pickford heen moeten dan? Alle (engelse) topclubs zijn voorzien.

Dan zou Pickford dus in beeld moeten zijn als vervanger van de Gea, mocht hij vertrekken. Anders dan dat heeft niemand hem nodig.

14 juni 2019 om 12:55

Pickford naar United zie ik nog wel gebeuren.

14 juni 2019 om 13:08

Er zijn toch niet Engelse topclubs?

14 juni 2019 om 17:25

Zijn er ook. Maar dat een Engelse keeper naar een club in het buitenland vertrekt is al vrij onwaarschijnlijk. Engelsen trekken weinig de grens over natuurlijk. Vandaar de nadruk op Engelse clubs door ze tussen haakjes te benoemen. Maar in feite benoem ik dus ook gewoon de andere topclubs. Welke topclubs zouden hem nodig hebben en realistisch gezien hem eventueel ook in beeld hebben. Dat zijn er in mijn optiek gewoon 0. Hij zal enorm veel kosten en qua salaris zal hij ook erg goed zitten en niet snel verbetering kunnen krijgen in het buitenland. Daar is hij ook niet speciaal genoeg voor.

14 juni 2019 om 14:06

Maar wie zegt dat Cillessen niet alsnog door kan groeien? Toen Van der Sar naar United vertrok, was hij al 35.

14 juni 2019 om 16:11

@airbags

als je op basis van zulk natte vingerwerk aankopen gaat doen kan je Lamprou ook gaan halen als United zijnde. wie weer groeit die ook nog wel door

14 juni 2019 om 18:55

Japie: Lamprou doorgroeien? Hij is de puberteit al lang voorbij hoor. Langer dan dit wordt ie niet meer

Deze man moet zsm naar een team waar hij wekelijks kan keepen. Doet ie dat niet, gaat ie alleen maar achteruit en dat is niet goed voor de NL elftal. Een adequate vervanger heb je ook niet echt.

Dit lijkt me een broodje aap verhaal.

Als De Gea vertrekt bij Manchester United dan gaan ze echt niet voor de tweede keeper van FC Barcelona als opvolger, die gaan natuurlijk veel hoger mikken.

Daarnaast hebben West Ham United en Everton helemaal geen behoefte aan een nieuwe eerste doelman. Fabianski en Pickford doen het uitstekend, dus er is geen reden om hen te vervangen.

14 juni 2019 om 10:49

Dit is wel de beste tweede keeper van de wereld, oftewel nergens zit een betere reservekeeper op de bank. Hij heeft ook echt vaak bewezen hoe goed hij kan keepen. Een keeper die net zo goed is als De Gea vinden ze sowieso niet meer, maar denk dat Cillessen echt een goede vervanger is.

14 juni 2019 om 10:58

Areola - Buffon
Courtois - Navas
Szczesny - Perin
etc.

Vind nogal een stelling die je neerlegt zo... Prima keeper Cillessen, maar daar houdt het op. Schat zo in dat United inderdaad inzet op meer dan 'prima', of dat lukt is een tweede. Als De Gea daadwerkelijk vertrekt natuurlijk.

14 juni 2019 om 10:59

@spelverdeler0

ik vind Cillessen echt tekort komen voor een club van het kaliber United. hij stopt nooit een penalty door zijn gebrek aan uitstraling, zijn voortzettingen zijn matig en hij is altijd zeer onzeker op afstandsschoten en hoge ballen

14 juni 2019 om 10:59

Euhhh vergeet je Navas? Ik weet het niet hoor maar Navas is toch wel vele malen beter dan Cillessen.

14 juni 2019 om 11:04

Haha, wat blijft er nog over dan?

Ik vind Cillessen ook zeker niet de absolute top. Maar United is dat eigenlijk ook niet momenteel. Maar oke, Cillessen zou niet het niveau moeten zijn dat United nu moet nastreven.

14 juni 2019 om 11:12

Hahaha Cillessen is in Spanje niet eens de beste tweede keeper, wat een onzin!

United heeft al een van de beste tweede keepers ter wereld in Sergio Romero. Ze lopen in Engeland weg met die gozer omdat hij er altijd staat als het nodig is en hij nooit en te nimmer zeurt. Als De Gea vertrekt en Oblak wil niet dan schuiven ze Romero gewoon door, gegarandeerd.

14 juni 2019 om 11:24

Hoe vaak heeft hij het bewezen dan spelverdeler? Op die onzinnige bekerduels na speelt hij nooit. Bij het Nederlandse Elftal is het ook geen uitblinker. Daarnaast is zijn ervaring alleen opgedaan bij Ajax, dat toentertijd ook een lager niveau had dan nu.

14 juni 2019 om 12:55

Cillessen is gewoon een degelijke keeper die onder de top keepers ergens in het lijstje staat...
Waar de een in uitblinkt, is de ander misschien zwak in. Wil niet zeggen dat die dan gelijk slechter is...

14 juni 2019 om 13:19

Hij is een degelijke keeper. Alleen er zijn veel meer betere keeper dan hem.

14 juni 2019 om 15:29

@feycr7

imo is het een degelijke, nuttige keeper maar verder vrij dertien uit een dozijn. voor de Europese middenmoot kan het best een bruikbare keeper zijn maar voor de Europese top en subtop vind ik hem kwaliteit tekort komen

14 juni 2019 om 10:51

En United heeft al Romero als tweede doelman en die doet echt niet onder voor Cilessen.

14 juni 2019 om 10:52

Mee eens, romero is minstens zo goed.

Benfica of Everton... lastige keus. Mooie competitie in het natte Engeland waar je EL mee kan halen, of het lekkere weer in Portugal waarbij je strijd om de titel. Nu het de hele week regent in Nederland zou ik zn keuze voor Benfica echt wel begrijpen.

14 juni 2019 om 11:22

Bij Everton is het banken. Pickford is zichtbaar beter, jonger en vertegenwoordigd meer waarde.

14 juni 2019 om 13:17

Je vergeet nog een belangrijk en doorslaggevend argument; Pickford is een Engelsman.

14 juni 2019 om 13:41

Dat maakt nu niks uit toch? Heeft gewoon zichtbaar meer kwaliteit.

14 juni 2019 om 14:06

Dat maakt voor Engelse teams vaak wel uit hoor. Ze betalen ook vaak veel meer geld voor een Engelse speler dan voor een buitenlandse speler. Altans, daar willen ze vaak meer moeite voor doen.
Dus stel je voor dat ze allebei ongeveer even goed zouden zijn, zou Pickford allicht nog de voorkeur krijgen boven Cillessen.

14 juni 2019 om 14:16

Als hij naar Everton gaat zal hij de vervanger worden van Pickford aangezien hij niet weer tweede keeper wilt worden. Zie Pickford wel als opvolger van De Gea naar United gaan.

Als ik Cilissen was zou ik lekker op de bank blijven bij Barcelona. Alle genoemde clubs in dit artikel hebben een betere keeper. Dan zou ik liever op de bank bij Barcelona zitten dan bij een club als West Ham.

Everton, dat gaat hem niet worden. Die hebben Pickford gehaald en als die niet weggaat moet Cillissen daar niet heen gaan.

West Ham is een mooie club en ik denk dat Cillissen de voorkeur dient te krijgen boven Fabianski en Adrian.

Ook Valencia zou een mooie club voor hem zijn.

Als hij het bij 1 van deze clubs 1 - 2 jaar erg goed doet, dan zou hij nog de stap naar de absolute top kunnen maken.

Als ik Man U zou zijn, dan zou ik het toch een te groot risico vinden om een keeper aan te trekken die de afgelopen seizoenen niet echt veel gespeeld heeft.

14 juni 2019 om 11:25

Dient te krijgen? Ik heb liever Fabianski op doel. Inmiddels een betrouwbare keeper en simpelweg een zekerheid. Heeft een formidabel reflex en is bekend met de Premier League.

14 juni 2019 om 15:15

Buiten het feit dat ik het niet met je eens ben dat Cillissen de voorkeur zou moeten krijgen boven Fabianski (vooral niet na afgelopen seizoen, want Fabianski was fantastisch), kan ik me niet voorstellen dat ze Cillissen halen.

Adrian is al weg, maar ze hebben al twee keepers gehaald deze periode. Zelfs als Trott (huidige derde keeper) verhuurd wordt, kan ik me niet voorstellen dat ze in 1 zomer, 3 keepers halen. En al helemaal niet voor de prijs die ze moeten betalen voor Cillissen.

Cillessen heeft niks te zoeken bij United. Ook bij Everton zal hij op de bank zitten, want Pickford is nou eenmaal beter. Het wordt hoogstens een subtopper/middenmotor voor Jasper, meer zit er niet in. Heeft te lang niet gespeeld, is al oud en heeft nagenoeg geen ervaring in de grote competities.

14 juni 2019 om 11:59

Mwah denk dat hij bij Everton wel een kans zou hebben, het is alleen dat Pickford Brits is, want kwalitatief vind ik hem echt gigantisch overschat (afgelopen seizoen geloof ik ook de meeste fouten van alle keepers in de Pl).
Bij United heeft hij inderdaad niks te zoeken, maar als je gaat kijken bij middenmoters waar je wilt spelen dan zijn de meesten ook al aardig voorzien. Watford heeft Foster, West Ham heeft Fabianski (die zwaar onderschat is), Wolves heeft Rui Patricio en Leicester heeft Smeichel. Daarna kom je al snel bij clubs die elk jaar voor degradatie zouden kunnen vechten.

14 juni 2019 om 13:43

Zelfs al Pickford een Italiaan zou zijn zou Jasper hem niet uit de basis spelen. Ik vind het een prima keeper, en Jasper maakt ook de nodige fouten terwijl hij al ervaren moet zijn. Verder met je eens. Een degradatiekandidaat is een optie voor gegarandeerde speeltijd.

Is cillesen niet iets voor As Roma, die hebben nu met Olsen een keeper die vaker punten kost dan dat hij ze pakt voor je. En daarbij voordat Allison alles speelde huurde ze die Poolse keeper van juventus (kan zijn naam niet spellen) zodat Allison rustig aan gebracht kon worden, misschien kunnen ze dit ook doen met cillesen in die rol en dat ze die periode kunnen gebruiken om een goede talentvolle keeper te halen.

Ik geloof er weinig van dat West Ham United nog interesse heeft.
Hebben met Fabianski een geweldige keeper in huis en hebben deze transferperiode al twee keepers gehaald.

Uiteraard is Adrian weg en zal Trott wel verhuurd worden, maar dan nog kan ik me niet voorstellen dat ze een vierde keeper erbij gaan halen. Vooral niet voor die prijs.

De top van Engeland zal hem niet halen, de top van Duitsland en Italie ook niet. Subtoppers, dan kan je beter in Spanje blijven. Of bij Barcelona, wat is daar mis mee...

14 juni 2019 om 18:11

@ Millonario

Tenzij hij eerste keeper word bij Barcelona (wat niet zal gebeuren) kan hij het beste elders kijken omdat hij weer aan spelen wilt toekomen. Natuurlijk is Valencia een mooi club, maar als bijvoorbeeld Manchester United serieus word zou ik toch liever voor hen kiezen. Het moet toch een kwestie van tijd zijn voordat die reus van het kaliber Barcelona en Real Madrid (qua naam en uitstraling) weer opstaat, als je dan een goede bijdrage levert aan hun wederopstanding ga je voor altijd de geschiedenisboeken met een heel bijzonder sprookje.

Hij wordt in verbad gebracht met.... en aan het einde van de rit, halen al deze clubs een andere keeper, net zoals de vorige 10x dat hij ergens mee in verband werd gebracht. Het is een goede keeper, maar geen topkeeper. De stap naar Barcelona en accepteren dat je reservekeeper wordt, heeft zijn carriere uiteindelijk niet veel gebracht, maar hopelijk zijn portemonnee wel.

Als hij de Nederlandse media al niet aankan, dan moet hij zeker naar het land gaan waar ze de meeste tabloids hebben. Ik kan niet wachten op zijn volgende traantjes voor de camera.

14 juni 2019 om 17:56

@ Berliner80

Hij is 1 keertje gepikeerd en meteen is iemand een watje, wat een onzin zeg.

Van de alle in dit artikel genoemde clubs zou ik als ik hem was voor Manchester United kiezen (als ze daadwerkelijk serieus zijn), dan kun je jezelf echt vereeuwigen. Het moet toch een kwestie van tijd zijn totdat die club weer eens normaal gaat draaien, als spelers groep kun je daar helemaal onsterfelijk maken door weer eens een echt goed seizoen te draaien. Valencia is natuurlijk ook niet slecht gecombineerd met het Spaanse leven, maar met Manchester United moet er toch meer mogelijk zijn op sportief gebied als die club weer normaal gerund wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfer Jasper Cillessen naar Valencia ‘een duur grapje’: ‘Ik was verbaasd’

Jasper Cillessen hoopt bij Valencia weer wekelijks in actie te komen. De dertigjarige doelman kon bij Barcelona alleen steevast op speelminuten rekenen in de Copa del Rey vanwege de aanwezigheid van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren