Neville haalt uit naar Nederlandse ‘keyboard warrior’ na felle kritiek

Vrijdag, 14 juni 2019 om 08:09Yanick Vos • Laatste update: 08:43

Phil Neville heeft geen goed woord over voor Raymond Verheijen, die op sociale media felle kritiek leverde op het niveau van het WK voor vrouwen in Frankrijk. De bondscoach van het Engelse vrouwenteam noemt de Nederlandse inspanningsfysioloog een “keyboard warrior”. “Dit is de reden waarom hij een ei als profielfoto op Twitter heeft.”

“Het zou beter zijn geweest als het WK achter gesloten gordijnen zou worden gespeeld. Het niveau is schokkend. Alsof we kijken naar gras dat groeit”, schreef Verheijen woensdag op Twitter. Hij haalde bovendien uit naar de mannenlijke bondscoaches op het WK. “Een van de redenen is dat teams getraind worden door onwetende overblijfselen vanuit het mannenvoetbal en niet door de beste vrouwelijke trainers.”


Neville werd tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Argentinië gevraagd naar zijn reactie op de kritiek van Verheijen. “Hij had wat te zeggen over Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp. Op iedere toptrainer ter wereld had hij kritiek”, aldus Neville. “Het is waarschijnlijk tegen mij gericht, omdat ik bij Manchester United zat toen David Moyes manager was.”

Verheijen, die deel uitmaakte van de technische staf van Guus Hiddink bij Oranje, Zuid-Korea en Rusland en werkte voor veel verschillende clubs, noemde Moyes in het verleden een ‘dinosaurus’ vanwege zijn manier van werken. “Hij is een keyboard warrior. Hij zit achterover en heeft kritiek op iedereen, maar ik zie hem nooit werken op topniveau. Dat is de reden waarom hij niet aan de bak komt”, aldus Neville. "Raymond, ga wat nuttigs doen en ga aan het werk. Ga een Champions League wninen, ga een Premier League winnen. Want dat is wat de mensen doen op wie hij kritiek heeft.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door sugoiryan)
14 juni 2019 om 10:02

Vind dat Verheijen ook wel gelijk heeft hoor. Ik kijk de Nederlandse dames omdat ik vrij nationalistisch ben ingesteld, en natuurlijk hoop dat ze er met de winst vandoor gaan, maar het niveau is echt bedroevend slecht. Gisteravond een minuut of 10 naar China tegen Zuid-Afrika zitten kijken, dat leek niet eens op voetbal.

Ik vind Verheijen ook een enorme zak met een veel te groot ego, maar je gaat niet naar damesvoetbal kijken in de hoop prachtig voetbal te zien. Tenminste, ik niet.

14 juni 2019 om 10:25

Als het niveau je niet bevalt, dan moet je simpelweg wat anders gaan kijken.

Wat Verheijen hier doet is simpel het complete vrouwenvoetbal schofferen. Die dames doen hun stinkende best en zijn trots op het feit dat ze zich met de beste dames van andere landen mogen meten. Vervolgens wordt hun totale sport, zijzelf inclusief, geschoffeerd door een kerel die inderdaad vooral online de boel loopt af te zeiken.

Terecht dat iemand gewoon zegt dat Verheijen zelf maar eens wat nuttigs moet doen. Dit draagt helemaal niets constructiefs bij aan het geheel en is wat mij betreft lekker aandachttrekkerij van iemand die terecht tot keyboardwarrior wordt gedoopt.

14 juni 2019 om 11:36

Nee, lekker positief populair doen om op het pluche te kunnen blijven zitten zoals al die engerds in Hilversum doen is objectief.....

Ik heb helemaal niets met Raymond Verheijen, die man is een keer assistent bondscoach bij Wales geweest en denkt nu dat hij het wiel heeft uitgevonden, terwijl niemand hem de afgelopen 10 jaar een baan in het voetbal heeft aangeboden, maar hij heeft dit keer toch gelijk. Laten we maar zeggen dat zelfs een kapotte klok twee keer per dag goed staat Phil is zo'n uitgerangeerde coach bij de mannen, die net als Verheijen nergens meer aan de bak kwam, en probeert nu van zich af te bijten, maar iedereen die van voetbal houdt en niet van folklore, heeft Verheijen in deze gelijk. Hoe vervelend het ook is om die nare kerel gelijk te geven.

Er moet zoveel gebeuren voordat vrouwenvoetbal een aantrekkelijke sport wordt om naar te kijken. Dat voetbal lijkt werkelijk helemaal nergens op, ook dat van de Oranjedames niet. Als men naar het eerste gaat kijken bij de plaatstelijke voetbalclub in Ons Dorp, zie je meer voetbal en dat mag best gezegd worden. Dat niveau gaat nooit omhoog als we daar niet kritisch op zijn of mogen zijn.

14 juni 2019 om 11:47

Je hebt kritisch zijn en je hebt een hele tak van een sport schofferen en belachelijk maken. Dat het vrouwenvoetbal qua niveau nog niet veel voorstelt is waar, maar moet je dit dan op zo’n manier naar buiten brengen? Verheijen is ook gewoon een keyboard warrior. Hij doet interessant van achter zijn laptop, maar heeft al jaren geen werkgever meer in de voetballerij omdat niemand hem serieus neemt. Hij roept, roept en roept, maar altijd dingen die niets veranderen aan de zaak. Zo ook nu weer. Alles afbranden, maar oplossingen aandragen ho maar. En nee, het WK voor vrouwen achter gesloten deuren spelen is geen oplossing..

14 juni 2019 om 12:03

ook keyboard warriors kunnen 100% gelijk hebben.
Ik irriteer me mateloos dat we bijna gepusht worden om vrouwenvoetbal leuk te vinden. Het ziet er niet man. Lijkt gewoon niet eens op voetbal. Vrouwentennis is ook minder dan mannen, maar dat ziet er tenminste nog goed uit, technisch gezien. De gemiddelde 3e klasser wint nog van al deze teams en voetbalt beter. Ook is duidelijk dat er in 6,7 landen op enigszins 5e klasser niveau gevoetbald wordt, maar in de rest van de wereld hebben de vrouwen net voor het eerst een bal gezien. Dan hoef je toch geen wk te organiseren met zoveel landen en dat op primetime uit te zenden?
Ook mensen die kijken vanuit " nationalisme" begrijp ik niet. Ga dan korfbal kijken, winnen we altijd.
Ik vind vrouwen prima gelijkwaardig en ook prima dat ze voor de lol voetballen, maar het is doorgeslagen emancipatie om via veel te veel reclame, aandacht, zendtijd en nep positiviteit mensen te proberen te dwingen om dit leuk te vinden.

14 juni 2019 om 12:46

Clarkkent2

Ik vind het damesvoetbal ook heel oninteressant en laag van niveau. En ik vind dat we dat op dit voetbalforum ook best mogen aangeven zonder een vrouwenhater of zeurpiet of zo genoemd te worden. Maar deze man is niet uit op een rationele discussie of gedachtenuitwisseling maar is een gefrustreerde, diep ongelukkige man die alleen maar uit is op andere mensen kwetsen.

Wat mij betreft is hij zo'n beetje de meest onuitstaanbare man in de voetbalwereld en da's een prestatie aangezien Luis Suarez en Jose Mourinho deel uitmaken van die wereld. Sowieso moet je als publiek figuur toch iets voorzichtiger zijn met dergelijke uitspraken. Als hij zijn beklag wil doen, maakt hij beter een anonieme vz account aan.

14 juni 2019 om 09:04

Het is bijzonder droevig qua tempo en niveau, maar daar mag men niets van zeggen. Bij de mannen is er altijd zoveel kritiek en zijn mensen keihard, waarom zou dat hier verzwegen moeten worden terwijl iedereen het ziet?

14 juni 2019 om 09:12

Keek laatst Frankrijk tegen Noorwegen. Dat vond ik nog wel redelijk niveau. Je moet er ook niet naar kijken als mannen voetbal en het vergelijken.

14 juni 2019 om 09:20

Dat bij vrouwen het tempo en niveau lager ligt snap ik nog wel en is logisch, meestal ook geen problemen mee, hockey, volleybal en handbal allemaal geen moeite mee om te kijken. Maar het zijn de keuzes die ze af en toe maken dat je denkt wat was het plan nou waar ik moeite mee heb.

14 juni 2019 om 09:20

Een slechte wedstrijd mag je best aangeven. Maar 99% van de kritiek is nog steeds dat er vergeleken wordt met mannen voetbal. Tja het voetbal is trager bij de vrouwen. Kijk het mannen WK van 1970 eens terug, en vergelijk dat met nu. Dan lijkt het ook alsof alles vanuit stilstand gebeurd. Het mannenvoetbal is nu eenmaal veel verder ontwikkeld omdat ze zo'n 100 jaar voorsprong hebben tov de vrouwen. Dus dat lijkt me vrij logisch. Je kunt nu eenmaal niet hetzelfde niveau verwachten. Verheijen heeft wel gelijk wat trainers betreft. Als Neville goede trainer was geweest, dan had die nu wel bij een herenteam gezeten ergens in de Bpl. Nu is hij doorgeschoven naar een functie bij de vrouwen.

14 juni 2019 om 09:28

Je moet het gewoon niet vergelijken. Als Anna van de Breggen een koers wint zeggen we toch ook niet van “ja maar Froome had er een uur sneller over gedaan , dus het is niks”.

14 juni 2019 om 09:46

Dames wielrennen is 8 van de 10 keer ook niet om naar te kijken. Net als het vrouwenvoetbal. Sorry dat ik het zeg, maar ik vond het zo slecht dat ik bijna niks meer kijk. Tuurlijk vergelijk je het, want mannenvoetbal is je referentie. Dat is wat je leuk vindt, daarom kijk je er naar. Ik kijk bijvoorbeeld nooit amateurvoetbal omdat het niveau laag is en ik vind dat zonde van mn tijd. Dat is met vrouwenvoetbal precies hetzelfde. Dat wil niet zeggen dat er geen wedstrijden tussen zitten die wel leuk zijn. Als er veel gescoord wordt of het erg spannend is kan het best leuk zijn om naar te kijken, maar dat wil niet direct zeggen dat het topniveau is.
Dat veel mensen ook over het niveau vallen komt ook doordat je veel mannenvoetbal ziet. Omdat je het veel ziet, zie je ook het grote verschil tussen goed en slecht. Ik kijk bijvoorbeeld nooit handbal en het verschil tussen hoog of laag niveau valt mij dan minder snel op.

14 juni 2019 om 10:32

@pprins Onzinnige vergelijking want het maakt niet uit hoe lang een wielrenner ergens over doet. Het gaat niet om de tijden in het wielrennen.

Vrouwen zijn en zitten net zo goed op een fiets als een man. Van de Breggen kan bijvoorbeeld beter fietsen (technisch) als Molleman alleen heeft niet de power van een Mollema...

Vergelijken is normaal want het is 1 sport. Er zit geen verschil in de sport zelf tussen mannen en vrouwen. Het is niet als bij (ik noem maar wat) basketbal en honkbal dat er verschil zit in de sport zelf (andere regels).

Vrouwen willen serieus genomen worden met voetbal, moet je het ook kritisch bekijken en het niveau is gewoon verschikkelijk. Niks meer, niks minder.

@stokie10
Moet je vaker een vrouwenkoers kijken want die zijn 9 van de 10x leuker om te kijken als mannenkoers dus hoe je daar bij komt....

14 juni 2019 om 10:49

Andere vrouwensporten (op hockey na) worden amper uitgezonden. Samenvattingen komen wel vaker voor. Dat is hetgene wat mij zo stoort aan de media. Hoeveel andere vrouwensporten die al veel langer op hoog niveau worden uitgevoerd, krijgen nu deze geforceerde aandacht van het dames voetbal? Volgens mij helemaal niets. Vrouwenwielrennen wordt bijvoorbeeld ook amper uitgezonden.

En kracht is een natuurlijk verschil tussen mannen en vrouwen. Veel pro-vrouwenvoetbalfans scharen elke vorm van kritiek onder het kopje "vrouwenhaters". Waarom mag je geen kritiek hebben als de meeste vrouwen moeite hebben om een pass over 5 meter aan je teamlid te geven? Of dat veel dribbels eindigen bij de tegenpartij? Dat heeft niets met de vergelijking met mannen te maken, maar puur met kwaliteit die in mijn ogen heel erg mist bij het gros van de voetbalvrouwen dit WK.

14 juni 2019 om 11:01

Omdat het vrouwevoetbal zich nog moet ontwikkelen betekent niet dat weer geen oordeel over mogen hebben. Het lijkt niet op voetbal, vreemde keuzes, traag tempo, tactisch niet best allemaal. We mogen vrouwen ook gewoon bekritiseren toch?

14 juni 2019 om 11:56

We mogen vrouwenvoetbal zeker bekritiseren, maar Verheijen heeft gewoon geen recht van spreken. De beste man levert geen kritiek, hij maakt het belachelijk. Als je kritiek levert, lever dan opbouwende kritiek; iets waar het vrouwenvoetbal wat mee kan. Dat doet hij echter ook niet. Hij roept graag, maar daar blijft het ook bij. Als hij het allemaal zo goed weet, moet hij het niveau daar maar op gaan krikken. Maar nogmaals, dat doet hij niet, want het is een blaaskaak. Heeft alleen maar praatjes..

Die Verheijen is een droeftoeter eerste klas. Het inderdaad altijd commentaar. Verschrikkelijke vent. Maar hij heeft wel gelijk. Het voetbal doet pijn aan je ogen... Wat een verschrikkelijke sport om naar te kijken....

14 juni 2019 om 08:55

Volgens mij hoef je niet te kijken. Er zijn zat mensen die graag kijken. Voetbal op TV is niet alleen voor jou.

14 juni 2019 om 09:02

Heb gisteren weer een paar minuten zitten kijken. Wat. Me vooral opvalt is dat het tot de 16 nog wel aardig gaat, maar een kans creëren of een goede verdedigende actie, zit er bijna niet tussen. Ben nog steeds voorstander voor kleinere velden en kleinere goals bij de vrouwen. Zal de snelheid van het spelletje ten goede komen en wordt je niet met 13-0 afgedroogd omdat je niet bij de bovenste helft van het goal kan komen. Beetje zoals honkbal en softbal. Worden beide sporten beter van en hoeven we het ook niet constant te vergelijken.

14 juni 2019 om 09:06

Bij de mannen zijn er ook zat met die het leuk vinden om te kijken, maar kritiek uiten. De CL-finale was heel zwak en daar mag men ook gewoon wat van vinden. Er wordt gezegd dat het leukste moment de streaker was, de wedstrijden van de vrouwen zijn stukken zwakker en saaier.

14 juni 2019 om 09:12

De CL finale was slecht, absoluut. Maar bij de dames is vijf passes op rij die aankomen vaak al te veel gevraagd.

14 juni 2019 om 09:24

Daarentegen was de EK finale bij de vrouwen heerlijk om naar te kijken. Lang niet alles was goed, maar er zat tempo in. Spel ging op en neer. 6 doelpunten, 4-2 uitslag. Dat was een prima wedstrijd om naar te kijken. Wellicht ook omdat je dan twee Europese toplanden aan de aftrap hebben. Op het WK bij de mannen had je ook Saudi Arabie - Egypte, Marokko - Iran en Engeland - Panama. Dat zullen ook geen geweldige potten zijn geweest om naar te kijken. Na de kwalificatie poules wordt het ongetwijfeld beter.

14 juni 2019 om 12:00

AadMaat: Je vergeet dat vrouwenvoetbal nog een soort van baby is. Dat is nog enorm in ontwikkeling en een baby / peuter brand je ook niet tot de grond af als hij/zij wat verkeerd doet. Die geef je een standje en je vertelt hoe het wel moet. Daar zit nou net het verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal. Vrouwenvoetbal heeft opbouwende kritiek nodig van mensen die het spelletje verder kunnen helpen; niet zulke reacties van een droeftoeter als Verheijen. Het mannenvoetbal is vergeleken met het vrouwenvoetbal een volwassen man en daar kan je best flinke kritiek op leveren.

14 juni 2019 om 09:02

En het is dezelfde sport als die van de mannen hoor. Laten we niet vergeten dat de mannen net het meest verschrikkelijke en saaie WK ooit achter de rug hebben. Daarop is de kritiek toch heel anders, terwijl daar ook totaal waardeloze teams mee mochten doen. Wel vind ik Neville hier wat kleinzerig overkomen. Zal wel een familiekwaaltje zijn, dat ego. Laat het gewoon gaan joh. Iemand met een ei als profielfoto die je naar eigen zeggen niet serieus kan nemen, ga je dan toch ook gewoon niet op in. Dit soort kritiek kon je voor het WK al wel verwachten van de wat kortzichtige medemensen onder ons.

14 juni 2019 om 09:14

Hij gaat ook niet in op de specifieke kritiek, maar op degene die de kritiek geeft. En dat is normaal niet de manier om het te doen, maar in dit geval wel omdat degene die de kritiek geeft zelf nou niet zo bijster veel heeft gepresteerd, en dan commentaar gaat geven op een grootmeester als Saf.

14 juni 2019 om 09:24

Hiermee zeg je dus dat je geen kritiek mag geven als je 'niks' of 'minder' gepresteerd hebt? Ik vind dat onzin. Moet je kijken van wie een Memphis - om er maar éã©n te noemen - allemaal kritiek krijgt. Allemaal geweldig presterende voetbalzone-lidjes. En hij - en vele anderen (pak 'm beet Pogba, Van Gaal en weet ik veel wie nog meer) - moeten dat maar slikken.

Phil heeft zelf ook nog niet bijster veel gepresteerd als trainer, voor zover ik weet. Ja, als broertje mocht hij mee met die andere toptrainer a.k.a. de meester in kritiek geven op anderen, naar Valencia.

14 juni 2019 om 09:34

@sjonny: het WK in 1990 niet bewust meegemaakt? Dan was afgelopen WK nog een lust voor het oog hoor. WK 1990 was het dieptepunt in de geschiedenis van de Fifa.

14 juni 2019 om 09:50

Nee, het dieptepunt in de geschiedenis van de Fifa zijn Blatter en het WK in Qatar. Het WK van 1990 heb ik niet meegemaakt, toen duurde het nog een paar jaar voordat ik uberhaupt geboren ben.

Sjonny, zoals Neville ook zegt: Ga eerst zelf iets presteren voordat je commentaar gaat hebben op de beste manager ooit. Ik neem mezelf niet serieus, net zoals ik de meeste mensen hier niet echt serieus neem. Maar Verheijen denkt dat hij het voetbal zelf heeft uitgevonden en dat er verder niemand iets van kan. Dat is gewoon belachelijk voor iemand die nooit zelf een ploeg gemanaged heeft. Hij geeft ook te pas en te onpas zijn mening over allerlei dingen waar hij totaal geen verstand van heeft. Hij is een veredelde fysiotherapeut, niets meer en niets minder.

14 juni 2019 om 09:58

Jaaa die 3 gelijke spelen in de groepsfase van Oranje en gewoon doorgaan naar knock out fase

14 juni 2019 om 10:41

1990 was echt verschrikkelijk... 2 jaar na de overwinning op het EK er zo snel uitvliegen. Hele tournooi was bagger. Maar wel leuker dan dit vrouwen tournooi. Vond qua sportbeleving de wedstrijden kijken ook minder omdat er geen gezang is en je hoort alleen kinderen en vrouwen roepen.

Hij zal zichzelf toch niet vergelijken met al de namen die hij noemt ? Bovendien is Neville wel degelijk een "left over" van het mannenvoetbal.

14 juni 2019 om 11:02

Ik krijg niet het idee dat hij zichzelf met die namen vergelijkt, maar meer aan wil tonen dat niemand het goed doet in de ogen van de grote Raymond Verheijen, zelfs die mannen niet.

Als die dat wel doet, zou dat wel bijzonder zijn, want zoals je zegt, een left-over.

Verheijen zal ongetwijfeld echt wel verstand hebben van inspanning ed. Hij heeft er voor geleerd en het is zijn beroep. Maar het commentaar wat hij door de jaren heen vrij goedkoop de wereld inschiet is vaak te persoonlijk en niet goed onderbouwd. En dan heeft Neville gelijk dat Verheijen gewoon eens ergens succesvol moet zijn in de top in het huidige voetbal voor zijn commentaar weer eens ergens op gebaseerd is.

14 juni 2019 om 11:04

Kunnen we deze hele website ook oprollen dus. Je moet namelijk succesvol zijn in de top voordat je een mening hebt. Grote onzin natuurlijk.

14 juni 2019 om 12:07

Grote onzin inderdaad, net als veel van de uitspraken van Verheijen. De beste man mag een mening hebben, maar de media moet hem gewoon geen podium meer geven. Hij is in zijn ‘hoogtij dagen’ assistent geweest, maar verder heeft hij letterlijk alleen maar inspanningsadvies en trainingen verricht. Dat is hetzelfde als we Gerard Meijer voortdurend om zijn mening gaan vragen. Dat gebeurt ook niet als het op dit soort zaken aankomt. Verheijen is een Amsterdamse blaaskaak met 0,0 respect voor anderen; niets meer en niets minder..

Het probleem is dat het toernooi zo opgeklopt wordt in de media. Dan verwacht je op een gegeven moment ook wel een beetje niveau. Sommige ploegen zijn ook best goed, maar ik heb gisteren naar China tegen Zuid Afrika gekeken... verschrikkelijk.

14 juni 2019 om 09:51

Dat zegt niet alles. Egypte - Saudi Arabie was ook een pot om heel snel te vergeten.

14 juni 2019 om 09:54

Wat een onzin. Dus als sportsters strijd erin gooien, is het verschrikkelijk? Kijk jij liever naar excelsior - rkc waalwijk? Ga je gang. Dit gaat ergens om.

14 juni 2019 om 12:09

Excelsior - RKC ging ook ergens om Dat is net zo’n nutteloze uitspraak als die van Verheijen over vrouwenvoetbal.

15 juni 2019 om 20:30

Ha, ja goed. De wedstrijd bleef waarschijnlijk in mijn geheugen hangen, maar wat ik bedoelde is het opnoemen van een on-noemenswaardige wedstrijd tussen ploegen richting Jupiler Niveau.

Ik snap niet eens dat Neville er nog op reageert wie is Verheien nou een of andere nitwit die commentaar op alles heeft geen enkele trainer deugt in zijn ogen , en zelf nog nooit bij een club op niveau getraind hij heeft een blauwe maandag bij Dovo getraind , dit soort onbenullen moet je gewoon niet serieus nemen en geen tegen commentaar geven want dan hebben ze weer aandacht en daar gaat het hun om want anders worden ze vergeten ,
Dames voetbal moet je anders naar kijken en zeker niet vergelijken met mannenvoetbal en anders kijken de mensen toch niet en zit een knop op je TV om hem uit te zetten maar ga niet zo denigrerend doen over deze dames want het is wel gewoon een WK maar afzeiken daar zijn we sterk in lekker makkelijk vanuit je luie stoel nu weer ene Verheijen wie volgt .

14 juni 2019 om 09:52

Hij reageert omdat hij er specifiek naar gevraagd werd. Niks meer en niks minder.

Die broertjes Neville zitten toch ook simpel in elkaar zeg, sjongejonge. Altijd de aanval zoeken, nooit kritiek kunnen accepteren. Die Verheijen is een aparte kerel, maar hij heeft wel altijd onderbouwing. Dat mis ik bij de heren Neville totaal.

14 juni 2019 om 09:42

Je hebt het stuk niet goed gelezen denk ik , Neville zegt alleen maar dat hij kritiek op iedereen heeft op Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp, maar zelf nooit wat heeft gepresteerd en daar heeft hij volkomen gelijk in .

14 juni 2019 om 10:17

Ik heb het stuk wel degelijk gelezen, maar ik vind dat gejammer van Neville niet zo nodig. Ik krijg altijd jeuk als ik Verheijen hoor praten, maar ik vind niet dat hij geen kritiek mag hebben op grote trainers. Mag ik ook geen kritiek hebben op Mark Rutte als ik zelf nooit premier ben geweest?

14 juni 2019 om 10:52

Daar ligt de essentie niet tim-vk. De essentie ligt hem in het feit dat Verheijen alleen maar zijn gal spuwt en nooit zelf met een andere (lees betere) oplossing komt. Dan is het inderdaad makkelijk lullen, want de beste man hoeft zichzelf nooit te bewijzen. En dan snap ik ook dat je die kritiek van hem een keer zat bent, want de o zo wijze Verheijen laat het zelf ook nooit zien. Nogmaals, kritiek hebben is prima, maar alleen maar je gal spuwen is lekker makkelijk. Ik kan ook kritiek hebben op alles en iedereen, maar als ik geen alternatieve manier aanbiedt na zo vaak kritiek te hebben... dan verwordt je inderdaad tot een keyboard warrior.

14 juni 2019 om 11:04

Verheijen komt niet met betere oplossingen?! Hij heeft boeken vol geschreven over betere trainingsmethodes! Hij is vernieuwend in de doorgaans conservatieve voetbalwereld en dat pruimen de meeste spelers / trainers niet. Bovendien is hij bloedirritant om aan te horen met z'n walgelijke toontje. Maar Verheijen kan alles onderbouwen wat hij zegt. Komt daardoor sterker over dan Neville, die (net als z'n broer vaak doet) alleen maar emotioneel reageert in plaats van rationeel. Ik weet dat hij in dit geval ondervraagd werd, maar dan nog kun je met betere teksten komen dan 'keyboard warrior'.

14 juni 2019 om 11:54

@sloep01
Heb jij wel eens een mening over een film, boek of kunstwerk?
Je hoeft niet eens in het metier te zitten om een mening te kunnen vormen. Enige kennis van zaken is dan wel belangrijk, maar die hoef je niet per se in de top van een vakgebied te hebben opgestoken.
Overigens vind ik Verheijen een droeftoeter, vastgebakken in zijn eigen bubbel.
hij grijpt ieder argument aan om zijn vooringenomen standpunt te verdedigen.
Echter, wie met hagel schiet raakt wel eens ooit iets. En hier heeft hij gelijk.
Onze publieke omroep zit in zwaar weer en dit WK is niet de moeite waard om uitgezonden te worden.

14 juni 2019 om 12:15

@Tim: Trainingsmethoden zijn zijn vakgebied, dus niet heel gek dat hij daar wel wat ‘kan’. Ik zet het tussen haakjes, want als ze daadwerkelijk zo goed zijn als jij beweerd, had men hem wel veel vaker een echte baan gegeven. Vroeger was hij misschien nuttig, maar zijn methoden zijn al vaker aan de tand gevoeld door meerdere personen, dus ook Verheijen is niet de top van de top als het op zijn vakgebied aankomt. Wel kritiek willen leveren op iets wat de dames presteren, maar niet kunnen inzien dat zijn eigen werk al jaren ondermaats is.. Dan ben je gewoon een droeftoeter; of hij nou gelijk heeft of niet.

14 juni 2019 om 12:29

(carlo35)
Dat mag jij vinden maar dan kijk je toch niet ? er zijn zat andere dingen op de buis toch ? Maar ik vind alleen een mening hebben niet erg maar het gaat er mij om dat afzeiken van alles en nog wat vooral als je zelf nooit wat heb gepresteerd , daar zijn ze bij VI ook zo sterk in maar dat scoort blijkbaar want als ze echt serieus gaan worden dan kijkt er niemand meer , en ja ik heb ook meningen over boeken films en kunst , vooral boeken ik lees zeker 2 boeken in de week en daar heb ik een mening over maar gaat ze nooit afzeiken als het niet boeit pak ik een andere. .

14 juni 2019 om 13:58

Eigen werk al jaren ondermaats? Al vaker aan de tand gevoeld door meerdere personen? Kun je aub wat specifieker zijn en met concrete voorbeelden komen? Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat zijn methodes niet goed of achterhaald zijn.

Dat Verheijen niet overal vrienden maakt of welkom is, komt puur door zijn pedante houdinkje en het feit dat de voetbalwereld extreem conservatief is.

Die Verheijen heeft op zich interessante ideeen en kan voor een topclub interessant zijn om in de staf te hebben ,
Mits hij zijn plek kent. Door al dat gezeik is iedereen wel Verheijen-moe en luistert eigenlijk niemand meer naar wat hij zegt .

Er mag toch wel gezegd worden dat het saai is om naar te kijken en dat het voetbal veel te traag is. Waarom moeten we die mening onder stoelen of banken schuiven. Sommige mensen zien liever dat je daar geen kritiek op hebt. Maar je mening geven mag toch wel? Als ik een slechte film of serie zie dan zeg ik dat toch ook?

14 juni 2019 om 09:57

Dus als jij een film ziet vind jij mannen beter acteren dan vrouwen, wat bedoel je precies? Komt op echt precies maar dan ook precies hetzelfde neer. Je zet de dames weg als een stel koekenbaksters. Ze doen hun stinkende best.

Ik heb al best wat mooie vrouwen voetbalwedstrijden gezien in een recent verleden. Maar dit WK is tot nu toe nog geen reclame voor het vrouwenvoetbal. Gelukkig komen de topwedstrijden nog later in het toernooi, dus wie weet veranderd het nog.

Bij onze lokale 3 tot 5e klassers komen wel toch ook kijken en leven we mee met onze club? Ik kijk dit WK zoals de Olympische Spelen; ergeren aan wat mis gaat en genieten van wat goed gaat (zoals de Braziliaanse pannas tegen Australië ).

Verheijen heeft wel deels gelijk hoor. Phil Neville heeft als coach helemaal niets gepresteerd en die maken ze dan bondscoach. Dat zou bij de mannen echt nooit gebeuren. Of vb bij NL onder 20, vrouw haalt als coach het eindtoernooi en wat gebeurd er? Coach wordt gedegradeerd tot assistent en we maken een man zonder noemenswaardige ervaring (kreek) bondscoach. Daar ligt het probleem van vrouwenvoetbal. Dan kan je nog zo hard roepen. Als er fundamentele zaken niet anders worden gedaan, is het allemaal kansloos.

14 juni 2019 om 10:25

Nee idd, mensen aps van basten en Henry hadden jarenlange ervaring als topcoaches voor ze aan de slag konden bij topteams!

Bij de mannen gebeurt dat idd nooittt

14 juni 2019 om 11:16

Hahaha, spijker op z'n kop. V. Basten was idd ook na een korte periode assistent bondscoach.

14 juni 2019 om 10:25

Nee idd, mensen aps van basten en Henry hadden jarenlange ervaring als topcoaches voor ze aan de slag konden bij topteams!

Bij de mannen gebeurt dat idd nooittt

Verheijen heeft toch gewoon een punt. Het niveau is bedroefend te noemen. Het is natuurlijk vrij onzinnig om dit niet te mogen constateren en ventileren omdat het toevallig vrouwenvoetbal betreft. Er worden teveel verkeerde keuzes gemaakt waardoor het tempo uit het spel gaat en het al snel een brei partij wordt.

Maar, dit is precies wat je krijgt wanneer je het toernooi groter en groter maakt. Het niveau verschil tussen de landen wordt te groot waardoor je een handje vol landen krijgt die, als zij hun niveau halen, vrij makkelijk de groepfase zullen overleven. Pas als die landen elkaar treffen in de komende finales dan wordt het wellicht interessant om naar te kijken.

Deze beste man heeft gelijk. Er zijn mensen die kritiek geven om de kritiek en inhoudelijk of open deuren trappen of de plank volledig misslaan. Dat dit soort mensen een podium krijgen, ongeacht hun ervaring.

Wat je bij heel veel individuele sporten ziet is dat de atletes ontzettend vaak zelf voor een mannelijke trainer/coach kiezen. Terwijl zij vaak vrij zijn om een man of vrouw te kiezen. Misschien voelen veel vrouwen zich juist wel fijn met een mannelijke bondscoach.

Ook bij veel lokale dameselftallen is de trainer mannelijk. Wanneer er een vacature is voor nieuwe trainer wordt er (bij ons in de buurt) vaak zelfs specifiek om een man gevraagd.

Waarom is de voetbalwereld toch altijd zo'n verziekte chagrijnige wereld. Altijd dat gezeur en gezanik.
Vooral de mannen vs vrouwen niveau discussie. Ja tuurlijk is dat anders.
Laat Roger Federer tennissen tegen Kiki Bertens, ja tuurlijk is dat geen niveau vergelijk.
Laat Kromowidjojo zwemmen tegen Michael Phelps, ja tuurlijk is dat geen niveau vergelijk.
Laat Tom Dumoulin fietsen tegen Marianne Vos, ook geen vergelijk.
Laat Sven Kramen schaatsten tegen Irene Wust, ook dat is geen vergelijk.
Maar dat vergelijk wordt ook nooit op zo'n negatieve manier gemaakt als hoe het altijd bij voetbal gaat.
Ik vindt het allemaal belachelijk gedrag, laat die vrouwen toch en heb respect voor de passie die ze tentoonstellen.

Ik snap niet waar al die "haat" tegenover het vrouwenvoetbal vandaan komt. Ja het niveau is minder dan bij de mannen maar dat weten we toch? Ik geef training aan de F5 van de plaatselijke vereniging, en tussen ons, die kids kunnen er bar weinig van. Toch vindt ik het leuk om elke zaterdag ochtend om 9 uur 's ochtends langs de lijn te staan en naar de wedstrijd te kijken. Zat mensen (zelfs ouders van die kinderen) vinden er geen bal aan. Zo is het ook met vrouwenvoetbal. Vindt je het niet leuk? Kijk niet. Maar laat de mensen die het wel leuk vinden er lekker van genieten en val ze niet lastig met al dat geklaag.

Raymond Verheijen is een narcist, een enorme Lul, maar in dit geval moet ik het vólledig met hem eens zijn. Het is mooi dat vrouwen zo groeit en het is fantastisch vóór de vrouwen dat ze Ek's en Wk's mogen spelen, maar de hype die er momenteel van wordt gemaakt staat in geen enkele verhouding tot het werkelijk bedroevende voetbaltechnische niveau. Om voor Nederland te spreken; de hype wordt hier vooral gedragen door het leger der evenementen supporters. De ruim één miljoen kijkers van van de week, hartstikke mooie cijfers, maar het overgrote deel van die ruim één miljoen is geen wekelijkse voetbal kijker, Dat zijn niet de mensen die naar de stadions gaan voor eredivisie wedstrijden, die elk weekend bij de plaatselijke amateurclub langs de lijn staan of zelf actief voetballen. Dat zijn feestvierders die net zo makkelijk opdraven als straks de volleybalsters weer wat 'dreigen' te gaan winnen, of de handbalsters of de hockey dames en/of heren. Die ruim één miljoen mensen, die nu massaal uitkramen dat het bij het vrouwenvoetbal allemaal zoveel leuker, beter en mooier is dan bij de mannen, staan straks weer vooraan te gillen als het Nederlands mannenelftal zich weer plaatst voor EKs en Wk's.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland


5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. WiegmanUnknown
M. EarpsKeeper
M. BrightVerdediger
J. CarterVerdediger
N. CharlesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Engeland
3 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren