‘Honderd miljoen in vijf jaar! Maar toch moet De Ligt het niet doen’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Matthijs de Ligt lijkt hard op weg naar Paris Saint-Germain. De Telegraaf meldde donderdag al dat de Franse grootmacht de beste papieren heeft om de aanvoerder van Ajax in te lijven en Valentijn Driessen herhaalde donderdagavond bij FOX Sports wat zijn krant die dag schreef. "Als het echt dik aan is met zijn vriendin, dan lijkt het de kant van PSG op te gaan."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door bf1994)

Psg is een keuze voor de euro's niet voor de interessante competitie. Ik zou er niets van snappen als de Ligt kiest voor Parijs. Mooie stad lekker leven maar een drama competitie veel wedstrijden op 80% kampioen worden. Met 25 punten voorsprong. Waarschijnlijk weer niet goed genoeg om een serieuze gooi naar de CL te doen. De Ligt zou een club uit de PL als uitdaging moeten zien. Elke week weerstand misschien niet altijd basis maar daar spelen ze zoveel wedstrijden dat hij echt genoeg aan spelen toe komt...

14 juni 2019 om 07:49

Ligue 1 is best wel fysiek dat is ook de reden waarom neymar zulke harde tackles krijgt, niet omdat het neymar is maar omdat de hele ligue zo in elkaar zit. Jaja bij Barça kan je wel met de beste ter wereld trainer maar dat is ook niet voor lang want messi kan ze niveau max 2 seizoenen nog aanhouden. En is neymar geen top3 speler? Ze willen ook donnarumma halen, hij in de doel de ligt in verdediging veratti op middenveld en mbappe in aanval is ook gewoon een wereld team. Als veratti dat ook vond was hij naar elke andere topclub gegaan.

14 juni 2019 om 07:55

PSG haalt al jaren wereldsterren maar in de CL komen ze niet verder dan een bijrol. De Franse competitie is zeker wat weerstand betreft echt stukken minder dan de Pl.
Zolang de Ligt een zaakwaarnemer heeft die alleen maar naar het financiele plaatje kijkt en het sportieve een bijzaak vind zal hij uiteindelijk altijd uitkomen bij de club die het meest wil betalen al zou het een club uit China zijn bij wijze van spreken......

14 juni 2019 om 08:18

Hoe gaaf zou het zijn dat na weken/maanden van berichten dat het tussen PSG en Barca gaat, vanmiddag ineens de presentatie is bij Liverpool

14 juni 2019 om 10:17

Het klopt wat je zegt over die bijrol. Maar in 2017 zijn ze tegen Barcelona gepiepelt door de arbitrage in de return tegen Barcelona.
Ben er van overtuigd (koffiedik kijken) dat ze dat jaar echt wel hoge ogen hadden kunnen gooien.
Dat ligt dus niet alleen aan het niveau van de League 1 maar ook aan andere factoren.

14 juni 2019 om 10:28

@tornado72

dat geld ook voor City maar dat lijkt me net als PSG ook gewoon een mooie club voor De Ligt. teams die staan voor aanvallend voetbal en waar je lekker kan verdienen. ik geniet veel meer van het voetbal dat PSG en City de laatste 2 jaar spelen dan van het voetbal van een Barca

14 juni 2019 om 10:35

Want Neymar en Mbappé gaan ook jaren blijven nog....

14 juni 2019 om 10:52

@fcvoetbal23

die zitten er voorlopig nog wel verwacht ik. welke club gaat even 300 miljoen voor een van die gasten aftikken? de vraag is ook hoe lang Messi nog mee gaat. zonder hem blijft er ook weinig van Barca over en hij kan het ook niet in zijn eentje.

de laatste keer dat Barca de CL won is ook alweer een tijdje terug en de landskampioen worden dat lukt De Ligt met PSG ook wel. daar hoef je niet perse naar Barca voor te gaan

14 juni 2019 om 07:54

Laat ik voorop stellen dat ik de Franse competitie ook vrij weinig aanvindt, maar zoveel competities hebben één of twee teams die het voetbal domineren. In Duitsland is Bayern al sinds jaar en dag de absolute top club en is vaak ook al kampioen in maart (en dan worden ze ook nog regelmatig kampioen met 10-15 punten verschil). Af en toe wordt een Dortmund kampioen (of iets in die richting).

In Spanje gaat het vrijwel altijd tussen Madrid en Barcelona. Italië wordt gedomineerd door Juventus en zijn ondertussen ook al aardig wat jaren achter elkaar kampioen geworden. Zelfs in Engeland hebben City en Liverpool dit seizoen een enorme voorsprong qua punten op plek 3.

Er zijn altijd wel één of twee teams die een competitie domineren. Deze teams kunnen het zich ook veroorloven om wedstrijden op 80% te spelen.

Maar zoals ik al zei: ik ben ook geen fan van het idee om Mathijs naar PSG te loodsen. Het is inderdaad een mooie stad en je kan je zakken goed vullen, maar de competitie wel van een wat lager niveau vergeleken met Engeland of Spanje.

14 juni 2019 om 07:55

En toch, de Ligt is pas 19 jaar. Dit is het begin van zij carrière, als ie op zijn 23e met nog een 1 jarige contract de overstap maakt naar Barca, dan heeft hij bij PSG een geweldige tussenstap gemaakt. Het afbreukrisico naar de echte top is dan minder en hij heeft zich relatief in de luwte kunnen ontwikkelen. Darnaast na 4 jaar 80 mio cashen in een geweldige stad. Ik snap het steeds beter.

14 juni 2019 om 08:00

Wat euro's betreft snap ik het zeker maar voor de helft in een absolute topcompetitie spelen in volle stadions veel strijd en jezelf vooral als voetballer verder ontwikkelen is ook niet verkeerd.
Of je nou 40 of 80 miljoen verdiend als je 25 ben? Op maak je het toch niet meer tel daarbij op dat hij nog 8 jaar erna heeft om nog wat extra bij te verdienen in het geval dat hij denkt finacieel aan de grond te raken met 40 miljoen.... Juist de Ligt kan voor het sportieve kiezen omdat hij overal terecht kan en overal belachelijk veel kan verdienen.

14 juni 2019 om 08:06

Bij Barca heeft ie geen garantie op speeltijd en is er een behoorlijk afbreukrisico. Bij PSG kan hij zich geweldig ontwikkelen in de luwte en zonder afbreukrisico. Ik snap deze zeer lucratieve tussenstap wel.

14 juni 2019 om 10:53

Het is ook niet de vraag of hij het op gaat maken of niet. Zo werkt dat niet. Mensen met teveel geld kunnen dat prima op maken. Bijvoorbeeld door gokverslaafd te worden, een slechte manager te hebben, een waanzinnig uitgavenpatroon met talloze huizen, vliegtuigen, en hopen personeel op je loonlijst, echt, dan kan je 10, maar ook 50 of 100 miljoen gewoon op maken. Het precieze bedrag doet er dan niet toe.

Als een speler voor het geld gaat, kan dat ook zijn omdat hij zijn familie en zijn nageslacht rijk achter wil laten. Kijk naar Mertens gisteren, over dat China-verhaal. En dan maakt het opeens wel uit of je 10 of 20 miljoen op je rekening krijgt.

En daarnaast heb je ook gewoon de kans dat De Ligt echt voor PSG kiest. Een combinatie van de stad, de afstand tot Nederland, kans op een vaste basisplek, toekomstperspectief van de club, etc etc.

Kom op je gaat toch niet naar een league waar je 38 oefenwedstrijden speelt om vervolgens in de CL uitgegooid te worden omdat je niet gewend bent tegen goede ploegen te spelen. Hoeveel mensen wereldwijd volgen Ligue 1? Heb de afgelopen seizoen geen 1 wedstrijd live gekeken. Plus hij is ook nog eens een jonge verdediger die zich nog verder kan ontwikkelen. Vraag me af in hoe verre je je gaat ontwikkelen in een ligue waar PSG ver weg de beste is? Ik denk dat als ze mij centraal achterin zetten ze nog steeds kampioen worden.

14 juni 2019 om 07:48

Monaco, Lyon Lille en zo zijn er nog wel een paar die beter zijn dan de (sub)Top van Nederland. Weet je wat ook zo grappig is. Vaak lees je dat spelers die stap niet moeten maken omdat de stap te groot zou zijn maar is dit niet dan een perfecte tussenstap? In mijn ogen wel voor Ajax en ook zeker voor de Ligt. Barca gaat alleen maar slechter worden de komende jaren als Messi straks vertrekt blijft er niet veel meer over

14 juni 2019 om 08:03

Tussenstap? Dat betekent dat je via een club bij je gewenste eindclub komt. Laat daar PSG nou net niet de beste club voor zijn. Die laten (beslissende) spelers niet gaan, zie Verratti en Thiago Silva een paar jaar terug nog. Je zit daar dan minimaal 4 jaar vast. Dat vind ik persoonlijk te lang om te blijven in de Ligue 1 en in zo'n smerige stad als Parijs.

14 juni 2019 om 08:10

Maar PSG is geen tussenstap.
Je komt daar niet meer weg, zoals Anibankai al vermeld. Zeker niet met een salaris van 20 miljoen per seizoen..
Dat Barca zonder Messi veel minder is klopt als een bus, maar je kan niet weten wat er de aankomende jaren gaat gebeuren. Misschien wordt Dembele ineens de voetballer die hij kan zijn (volgens Mbappe meer talent dat hijzelf), domineert Frenkie het middenveld samen met Arthur als Xavi en Iniesta in hun prime? Niemand kan dit weten natuurlijk.

Ook hebben mensen het over het project om met Liverpool kampioen te worden, want dat is een mooi project. Volledig eens. Maar is het ook niet mooi om Barca weer naar een CL titel te voetballen?

Ik ben redelijk subjectief wat Barca betreft, maar men kan toch niet doen alsof PSG op gelijke hoogte staat qua club als Barca en Liverpool?
Als hij deze stap maakt, is het enkel voor het geld. En daar is niks mis mee, maar we moeten het niet gaan verpakken in goud.

14 juni 2019 om 08:25

Barcelona heeft vanaf 2006 al 4x de CL gewonnen. Het is eerder normaal dat ze de CL winnen dan dat het een droom is om dat daar te winnen. Bij PSG zal het veel bijzonder zijn. Bij Liverpool tekenen om kampioen te worden kan ook. Maar laat lekker de Ligt zijn eigen keuze maken. Als die voor een Dortmund zal kiezen had je pas echt een uitdaging om daar kampioen te worden of bijvoorbeeld een Napoli of Spurs.

PSG behoort gewoon tot de sterkste ploegen. Het is een eenmanscompetitie geworden voor de titel, maar dat zijn Italie, Duitsland en Spanje ook. Engeland heeft 2 clubs die kampioen kunnen worden. Nederland idem.

14 juni 2019 om 08:42

Je pakt 2006 omdat je dan meer kracht bij kan zetten, maar in 2006 was de Ligt 6 jaar. Kan me niet voorstellen dat hij die echt heeft meegemaakt. Je kan bijvoorbeeld ook zeggen "barcelona heeft al 4 toernooien niet gewonnen en in de finale gestaan".
Voor een club die volgens velen bij de top-3 van de wereld hoort is dat natuurlijk erg lang.
Met PSG de CL winnen is ook een uitdaging, dat snap ik, maar het is nou eenmaal geen top van de wereld.
Op dit moment zijn Liverpool, City, Barca, Juve en Real nog de top. Misschien kunnen ze aansluiten, maar dat zeggen we'/ze al vanaf Zlatan en nog steeds geen halve finale CL bereikt.

14 juni 2019 om 09:02

PSG is zekers wel top. Als je City er bij gaat noemen die ook nooit voorbij de kwartfinale zijn gekomen op 1 jaartje na onder Pellegrini dan hoort PSG er net zo goed bij. Liverpool doet ook weer sinds 2 jaar mee. Waar is Bayern in jouw rijtje? die ploeg presteert vanaf 2010 na Real Madrid het sterkst gemiddeld in de Champions League.

14 juni 2019 om 09:34

Ik zet City er bij omdat zij 2 jaar achter elkaar de Premier League hebben gewonnen. Iets wat jaren niet is voorgekomen. De Premier League schat ik ook hoger in dan Ligue 1, dus vandaar dat ik hen erbij heb vermeld.

En je leest blijkbaar niet goed. Ik zeg "op dit moment".
En niet "vanaf 2010 zijn dit te topploegen"

Ook vind ik (persoonlijk) dat men niet van een top kan spreken als je 6 ploegen op noemt. Dan kan je net zo goed doorgaan tot een top-10.
Ja daar hoort PSG dan wel bij, want de groepsfase komen ze toch makkelijk door.
Maar zodra ze tegen een echte topclub staan, gaan ze onderuit.

14 juni 2019 om 10:23

Hoe kan je nu een club bij de beste 4 a 5 ploegen schatten als die club zelf nooit dat stadium weet te bereiken (man City)? Ja leuk dat ze in een sterkere competitie spelen, maar in de Chamions League zijn City en PSG on the same level.

Beide presteren top in de competitie, maar in de CL komt het er zelden uit. Bovendien heeft PSG dit jaar de koppositie gepakt ind e poule des doods. Uiteindelijk zijn ze met meer pech dan geluk uitgeschakeld. Waar City er al jaren uitvliegt tegen middelmatige clubs als Monaco en Spurs heeft PSG vaak pech met de loting en/of arbritale dwalingen die ze de das omdoen.

Als PSG De ligt haalt en een extra middenvelder dan hebben ze de sterkste basiselftal van de wereld in mijn optiek. Waar andere ploegen vaak afhankelijk zijn van 1 absolute topper voorin heeft PSG met Cavani, Neymar en Mbappe 2 spelers die bij de 5 beste van de wereld horen.

Verratti idem, moet in mijn optiek nog wel een goeie bij op het middenveld, selectie is beetje uit balans.

Achterin keuze uit de Ligt, Silva, Kimbembe, Kehrer en Marquinhos ik vind dat toch niet mis moet ik zeggen.

Alleen City kan daar een volwaardige selectie met topspelers tegen over stellen.

En laten dat nou juist de clubs zijn die het in de CL laten afweten. Maar goed we hebben dit jaar gezien dat je met Spurs en Ajax 2 ploegen in de halve finale hebt die daarvoor al 15 jaar niet meer in dat stadium kwamen.

Wat ik bedoel te zegen is dat het volgend jaar compleet anders kan zijn en de finale zomaar eens tussen beide clubs kan gaan.

14 juni 2019 om 11:00

@anibankai

Je bent de eerste die ik zie die de stad Parijs als argument gebruikt om het niet te doen ("smerige stad". Dat is jouw goed recht, maar ik hoop dat je wel realistisch genoeg bent om in te zien dat voor het overgrote deel van de mensen de stad Parijs juist een pluspunt is.

En als PSG De Ligt 4 jaar zou houden, dan is hij nog steeds hartstikke jong. Dus dan zou het nog steeds een tussenstap zijn. Vier jaar lang rijpen bij een club die net niet bij de absolute top van Europa zit. Er zijn ergere dingen.

14 juni 2019 om 11:00

Je kan wel stellen dat in Spanje er ook geen echte strijd is, maar er is veel meer strijd daar dan in Frankrijk. In Spanje kunnen er drie clubs kampioen worden en in februari is er echt nog geen kampioen bekend. In Frankrijk wel. Wat is daar spannend aan?

14 juni 2019 om 11:45

Als jij City niet bij de top schaart, maar wel PSG en City als gelijk ziet.. Dan zijn we er toch? PSG is niet top. Dat is eigenlijk precies wat ik eerder al aangaf.
Ze zitten er net onder. En nogmaals, misschien kunnen ze aanhaken, maar tot nog toe (alle aankopen ten spijt) nog steeds niet.

Mocht Neymar of Mbappe weggaan deze zomer, worden ze er ook niet beter op en vergroot hun kansen absoluut niet.

14 juni 2019 om 23:22

@vernon Dat is idd anders voor ieder individu, maar ik zie de allure van Parijs (of Frankrijk over t algemeen) niet echt. Leuk om een keer gezien te hebben vanwege de geschiedenis, maar daar blijft het voor mij bij haha. Dan woon ik toch liever in Nederland of in Barcelona (gezien De Ligt's dilemma).

14 juni 2019 om 08:51

Geweldige post dit en ik deel helemaal jouw mening. Ik kijk bijna alle wedstrijden/samenvattingen, maar niet die van Ligue1. Drama compa...

14 juni 2019 om 09:26

Ajax haalde toch ook de halve finale met Emmen, de Graafschap en Fortuna als tegenstanders?

14 juni 2019 om 09:59

Ajax is voor dit jaar in 2014 voor het laatst kampioen geweest. Dit jaar zijn ze de laatste wedstrijd pas officieel kampioen geworden. Dus het lijkt me dat er genoeg tegenstand is in de Eredivisie voor Ajax. Ik snap dus niet helemaal wat je punt is.

14 juni 2019 om 11:01

Het punt is natuurlijk dat je met tegenstand van het niveau Emmen en Fortuna dus blijkbaar in staat bent om in Europa te presteren. Want dat is het argument van veel mensen: PSG heeft in de competitie te weinig tegenstand, en die weerstand heb je nodig om goed genoeg te worden om in de CL te presteren.

Ajax heeft aangetoond dat dat prima kan. Dus waarom zou PSG dat niet kunnen.

14 juni 2019 om 13:10

Omdat de tweede team in Frankrijk waarschijnlijk PSG net zo veel weerstand geeft als Emmen Ajax. Die vergelijking klopt niet. Ajax heeft veel meer weerstand in de Eredivisie dan PSG in Frankrijk. PSG in Frankrijk is alsof je een onder 19 team in een onder 13 competitie zet en dan verwacht dat ze in een onder 19 toernooi goed gaan presteren.

Een Liverpool in Engeland speelt eerst tegen Man utd, Chelsea, City, Arsenal minstens 1x voordat ze in de kwart finale van de CL staan. Ze hebben op dat moment hun tactiek kunnen optimaliseren voor het grote werk. PSG kan dat niet omdat ze alles dik winnen.

Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik schat de kans veel kleiner.

Psg is een keuze voor prijzen en geld. Je wordt er elk jaar kampioen, pakt regelmatig de beker en misschien in die 5 jaar ook de champions league. Dan ben je 25 en ligt de wereld nog aan je voeten en kun je een keuze maken op sportieve gronden. Als je al niet eerder weggekocht wordt.

14 juni 2019 om 07:54

In veronderstelling dat dat gebeurt. Echter Zien we heel veel dat het tegenovergestelde waar is. Je hebt geen garantie in voetbal. Een goed voorbeeld voor mij is fabregas iedereen dacht dat hij goed genoeg zou zijn om xavi uit de basis te spelen aangezien xavi wat ouder werd en een stap trager. Dat bleek gewoon niet waar te zijn.

14 juni 2019 om 11:05

Dat klopt, je hebt geen garantie. Maar het mooie is nou juist dat je die bij Barcelona dus inderdaad ook niet hebt. Barcelona heeft een prachtige geschiedenis, maar is in de problemen. Ze hebben al een tijdje geen echt geslaagde topaankopen gedaan. Messi gaat een keer stoppen. En ze hebben een uit zijn voegen barstend salarishuis. En je kan daar ook nog op bank belanden.

Er zijn dus nergens garanties, maar zijn kansen lijken bij PSG prima te zijn.

Wat een gelul toch allemaal. Die zogenaamde voetbal kenners zullen hem wel even adviseren. Pleur op! Barca wil hem niet graag genoeg want ze willen niet genoeg betalen. Barca mag hem voor 200 miljoen kopen van Psg over 5 jaar. Als Overmars er nu nog een mooi percentage in weet te zetten word dit 2 x een mega klapper. Als de Ligt een beter gevoel heeft bij Psg moet hij lekker daarheen gaan. Veel reacties zijn gewoon gebaseerd op het feit dat mensen Psg een club vinden die alleen zo groot is geworden door de miljoenen van sjeiks en weetik het wat. Tja het zij zo. Daar zijn nog wel 10 clubs van.

14 juni 2019 om 07:42

Ho correctie. Over 2 jaar want anders is hij transfervrij

14 juni 2019 om 07:50

Buiten het feit dat PSG een topclub is bij de gratie van een paar Sjeiks die van gekkigheid niet weten wat ze met hun miljoenen moeten doen, want daar zijn meer clubs van inderdaad, is de Franse competitie gewoon niet zo interessant.
PSG wordt bijna elk jaar kampioen met ruime voorsprong wint als ze een beetje hun best doen ook nog de beker met twee vingers in hun neus. Dus is de enige uitdaging de CL maar daar komen ze ondanks al hun sterren toch steeds te kort en dat komt naar mijn idee door het gebrek aan weerstand wat PSG krijgt in de nationale competitie....
Ik denk dat de Ligt pas echt groeit in de PL maar daar zal hij te weinig verdienen volgens Raiola....

14 juni 2019 om 07:58

De sjeiks zien het als verdienmodel, en in het geval van bijvoorbeeld city klopt dat ook gewoon. De olie raakt ooit op en het is pure visie wat de sjeiks doen. Zou NL met hun 4 jarig vooruitkijk politiek enorm van kunnen leren.

14 juni 2019 om 07:58

Het Nederlands elftal kan wel een speler gebruiken die weet hoe het voelt om prijzen te winnen. Ajax of PSV worden ook elk kaar kampioen. Barca of Real en zo kun je nog wel wat landen af. Ik denk dat de Pl juist de slechtste optie is. In Spanje kan hij alleen leren hoe hij over de grond moet rollen. In Engeland is het gewoon een skinny gozer vergeleken met al die uitsmijters daar

14 juni 2019 om 08:08

Moet het juist geen sportieve uitdaging zijn? Juist de Ligt is op zijn 19de niet die "skinny gozer". Hij is pas 19 hij kan alleen maar groeien zowel fysiek als mentaal. Als het echt alleen maar om kampioenschappen gaat kan hij beter naar Celtic verhuizen die weten pas wat titels winnen is.....

14 juni 2019 om 08:08

Je kunt echt niet zeggen dat de Ligt skinny is. Hij wordt door zijn CL tegenstanders als een fysiek beest gezien. Heb je hem wel eens in het echt gezien?

14 juni 2019 om 07:56

Welke 10 clubs in de europese top zijn groot door sjeiks?

14 juni 2019 om 08:02

Sjeiks of rijke mensen die er geld inpompen. Nou komtie hoor. Man City,Chelsea,Everton,Psg,Monaco, deze schieten mij direct te binnen maar er zijn er nog wel wat die regelmatig een financiële injectie krijgen van wie dan ook.

14 juni 2019 om 11:17

Everton monaco en chelsea? Ik vroeg om europese top en je kan naast psg alleen city aangeven. En zelfs als we die meetellen is het geen 10

14 juni 2019 om 14:58

Chelsea is geen top? Monaco en Everton lijken me ook gewoon grote clubs. Er zijn er wel meer maar ik heb geen zin om het voor je uit te zoeken. Had je verder nog iets?

14 juni 2019 om 16:09

chelsea speelt in europa league.
niks tops aan
Volgend jaar weer terug in champions league.
En ze verliezen geliijk hun beste speler

Ik zit hier op mn werk voor me uit te staren met het goedkoopste en smerigste bakkie koffie van mn werkgever. Neem een slok en denk gadverdamme. Wat een klote leven heb ik toch. Vakantiegeld is al op. Dan lees je ff voetbalzone. Al wekenlang berichtgevingen dat De Ligt geen keuze kan maken of ie 14 of 20 miljoen per jaar gaat verdienen. Aub Mathijs maak een keuze en verlos ons van die dagelijkse berichten.

14 juni 2019 om 07:47

Sterkte, Sjakie. Je hebt tenminste werk. En die smerige koffie is voor velen herkenbaar, gap. Zet ‘m op!

14 juni 2019 om 08:56

Hahah mooie reacties, contrast kan ook bijna niet groter; 19 jaar en dan per dag evenveel verdienen als iemand anders in een geheel jaar. En dat om tegen een balletje te trappen

14 juni 2019 om 09:53

Dan moet je nog een goede baan hebben ook!

14 juni 2019 om 09:19

Ik begrijp je volkomen sjakie! En dan vragen ze zich af waarom er criminaliteit is.

14 juni 2019 om 12:35

ja want als je niet kunt voetballen moet je wel crimineel worden ..

14 juni 2019 om 12:34

Misschien minder voetbalzone lezen en meer studeren of plannen maken hoe je leven te veranderen? 20m per jaar verdienen is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar iedereen die graag wil kan succesvol zijn!

Zo dan. Nu iedereen zijn plasje heeft gedaan over dit onderwerp hoop ik dat het zsm rond komt. Gewoon een prima club met ambitie en ik vind ze ook bewuste inkopen doen. Denk dat hij het prima zal doen en zich goed zal ontwikkelen bij PSG.

Je hebt nog ploegen als L'OM wat een beladen wedstrijd is en Lyon toch ook niet zo slecht. En je kan voetballen bij een club die de ambitie heeft om nu eens de CL te winnen. En ze spelen niet zo als Ajax , wat misschien wel beter is voor zijn ontwikkeling. En misschien is de competitie wel minder dan die andere, maar hij zal genoeg wedstrijden op niveau spelen, CL en in het Nederlands elftal. Als je zo om je heen hoort hebben voetballers een drukke agenda, door bepaalde keuzes te maken kun je die drukte verminderen . En hij verdiend nog eens een aardig zakcentje

Over 3 jaar kan ie ook naar Barca of Real. Lekker ervaring opdoen daar.

14 juni 2019 om 07:56

Als ze hem dan nog willen. Wie weet duiktner dan een beter talent op.

14 juni 2019 om 08:00

Maar dat talent heeft dan nog iet 3 jaar bij PSG ervaring opgedaan..

Mensen geloven echt alles zo naïef man sjongejonge PSG heeft 12 miljoen per jaar aangeboden tegenover 8 miljoen van Barca en 15 miljoen van Man Utd. 20 miljoen is gewoon sensatie nieuws van The Guardian. Alles om kranten te verkopen. De Ligt weet echt wel wat hij doet ALS hij voor PSG kiest mensen doen alsof Barca heilig is ofzo.

14 juni 2019 om 08:28

En hoe kom jij bij deze cijfers dan? Verzonnen of heb je deze ook naïef aangenomen van andere media?

14 juni 2019 om 08:35

SPORT, Paris United, RMC, Sky Italia dit zijn allemaal betrouwbare bronnen dat is The Guardian niet doe je Barcelona bril af man.

14 juni 2019 om 11:21

Barcelona biedt hem sowieso hetzelfde salaris als Frenkie. Dat betekent minimaal 10 miljoen en maximaal 16.

14 juni 2019 om 12:17

The Guardian is minstens even betrouwbaar als RMC en Sky Italia.

14 juni 2019 om 10:41

De Guardian is geen roddelblad hoor. Je bent in de war met alles waar in Engeland Daily voor staat.

Matthijs de Ligt gaat hoe dan ook dik verdienen. Het is echt niet zo dat als hij Barca, Bayern, Juve, City of Liverpool aan de slag gaat, wij hem bij Een Dubbeltje Op Z’n Kant terug gaan zien. Waarom is PSG volgens jullie een afrader en is Barca zogenaamd heilig? En aub geen geneuzel dat PSG een ‘zielloos bij elkaar gekocht oliesjeik clubje’ is waar een nuchtere boer’n knul als Matthijs de Ligt niet tussen zou passen of dat hij voor Messi moet gaan, want Messi zie ik niet lang meer spelen en je baseert je transfer niet op 1 specifieke speler.

14 juni 2019 om 08:35

Psg zou een waanzinnig slechte keuze zijn zelfs. Na 5 seizoen is hij slechts verzekerd van 5 landstitels. Bovendien zou hij dan maar een slordige 100 miljoen verdient hebben. Met een beetje pech heeft hij tegen die tijd ook nog eens een CL titel achter zijn naam staan en is hij mischien wel de captain van zijn ploeg. Bovendien verdienen voetballers doorgaans meer naar mate ze ouder worden. Dus met die 100 miljoen opzak, zal hij na zijn carriere 200 miljoen op zijn bankrekening hebben staan. Ik zeg niet doen en kiezen voor Barcelona, want dat sluit het beste aan bij zijn voetballende kwaliteiten. (ookal zal Messi over 2 of 3 jaar beduidend minder presteren)

14 juni 2019 om 09:05

En hoe vaak was Barça de afgelopen 10 jaar kampioen van Spanje? Volgens mij bijna 8x, waarvan de meeste wedstrijden of op 75% of puur door Messi! Dus het argument over geringe weerstand bij PSG kan ook overboord!

14 juni 2019 om 09:50

@nl_modric

dat vind ik juist niet. ik zie De Ligt het liefst spelen bij een ploeg die lekker aanvallend voetbal speelt en dat vind ik Barca al een tijdje niet meer. clubs als City, PSG en Liverpool spelen veel leuker voetbal

Pakken die 20 miljoen, en je vriendin wil in de mode, dan is Parijs de stad waar je wezen moet!

Ach ach ach dat gezeur de heletijd man. De Ligt mag toch zelf een keuze maken, of niet soms? Alsof Barcelona op dit moment zo top is. Mensen denken dat Barca nog steeds speelt als in de tijd van Pep he. Nee PSG speelt mooier voetbal dan Barca, Liverpool en City idem dito. Barca speelt lelijk voetbal. Het is leuk om met Messi te spelen, maar het zou ook leuk kunnen zijn om met PSG de eerste CL te winnen. Als je met Neymar, Mbappe mag voetballen en nog is bakken met geld kan verdienen, dan is het meer dan normaal dat hij voor PSG kiest.

14 juni 2019 om 09:03

Dat is dus de vraag. Wie zegt dat hij met Neymar en Mbappé zal gaan spelen? Misschien max een jaar. Alles wat daarvoor in de plaats komt is allemaal minder. Stel hij gaat hier niet spelen want het is niet zo dat kimpembe(Frans International), Tiago Silva(Captain), en Marquinhos koekenbakkers zijn. Daarnaast heb je continue de onrust in de spelers groep en roulatie van trainers. Ik begrijp de keus dan ook niet mocht hij hem nemen. Maar als deze club hem het juiste gevoel geeft dan moet hij dat zeker doen. Hij heeft in principe nog 15 jaar te gaan dus die bankrekening zal sowieso wel goed gevuld gaan worden.

Als hij zij prioriteiten op goede orde heeft gaat hij naar england. Want bakken met geld gaat hij zoizo verdienen.

Raiola beslist waar De Ligt gaat spelen en niet de speler zelf. Ongelofelijk !!! Bij elke club waar ie gaat spelen ontvangt hij een top salaris. Dus zoveel geld dat ie z'n hele leven niet meer kan opmaken. Dan kies je als speler toch zelf waar je wilt spelen!!! Al eerder aangegeven, Raiola denkt eerst aan zich zelf en daarna komt de speler pas.

14 juni 2019 om 08:23

De ligt is 19 jaar als ik hem was zou ik voor psg kiezen lekker een tussen stap goed salaris minder druk qua speeltijd is barca tog niet meer de barca van pep 2 jaar achter elkaar dikke voorspong in de CL weg gegeven en die ene leuke wedstrijd in de la liga is de Clasico en die stelt de afgelopen jaren tog niet echt meer zo dus lekker psg voetbalwereld is een harde wereld er bestaat geen garantie pakken wat je pakken kan qua salaris en eisen gaat ie naar barca is het all eyes on you om je te betrappen op foute zodat de media en wij als fan hem kunnen bekritiseren van ja barca was tog te hoog gegrepen blabla je zag het al tegen Engeland nou de ligt lekker hoor -20 mil minder waard toen hij een penalty weg gaf

14 juni 2019 om 09:06

Welke clienten van hem hebben transfers gemaakt waarbij jij het gevoel had dat Raiola alleen aan zichzelf dacht en waarom? Hoeveel van zijn huidige of oud clienten hebben ooit gezegd dat Raiola puur uit is/was op eigen gewin en helemaal niet vanuit zijn client dacht of heeft gehandeld?

Ik hoop een keer een aantal concrete voorbeelden te zien in plaats van allerlei onderbuik gevoelens (die ik overigens niet zag toen Justin Kluivert besloot om te vertrekken bij Ajax, maar dat is weer een andere discussie).

14 juni 2019 om 09:54

@apocalyps

Kluivert heeft geen blond haar en blauwe ogen zoals De Ligt dus dan is een oordeel snel geveld

14 juni 2019 om 09:52

@rob051259

natuurlijk joh. dus als als er nu een club uit China aanklopt voor De Ligt en die willen hem 25 miljoen aan salaris bieden dan gaat De Ligt daarnaar toe omdat Raiola dat wil. wat een onzin zeg.

Raiola voert uit wat zijn spelers willen, daarom heeft hij ook zoveel grote voetballer in zijn stal

14 juni 2019 om 15:01

Dat niet maar ik denk dat Matthijs het in Europa niet zo erg vind naar welke club hij gaat, als hij maar veel kan spelen

De Franse competitie is echt een prima competitie, de 5e van Europa bij een club die standaard overwintert in de CL, lijkt me echt niet verkeerd.
Parijs is een mooie stad, er spelen topspelers en de concurrentie is echt niet slecht (lyon, Monaco, Lille, Marseille) gewoon harstikke leuk en een flinke stap omhoog sportief gezien. Sterkere tegenstanders, sterkere medespelers..
Tja het is inderdaad geen Barcelona, maar goed die 2 wedstrijden vs Atletico en vs Madrid (de enige echt sterkere tegenstanders dan in Frankrijk) krijgt die in de CL toch wel.

14 juni 2019 om 08:22

Een Atletico zonder Griezmann, Godin, Juanfran, Rodri (waarschijnlijk) en Hernandez moet ik nog maar zien of die zoveel sterker zijn dan een Lyon pak hem beet.

14 juni 2019 om 12:15

Ja, geen twijfel mogelijk. Ze hebben nog steeds toppers als Oblak en Saul en zullen wel enkele degelijke vervangers halen voor de vertrokken spelers. Daarnaast ziet Lyon ook een pak sterkhouders vertrekken (Mendy, Ndombele, Fekir?)

De Spaanse competitie wordt ook jaren gedomineerd door Barcelona. Atletico Madrid verkoopt zijn hele elftal en zal volgend jaar niet eens beter zijn dan een club als Olympique Lyon. Sevilla is ook minder geworden. Real kan alleen in de CL presteren, maar 38 wedstrijden spelen zit er niet in voor ze. Als Griezmann ook nog naar Barcelona gaat dan is de kampioen voor volgend jaar daar ook al bekend. En we moeten nou ook niet doen of die clubs uit het rechterrijtje allemaal wat voorstelt.

Franse competitie is misschien een klasse minder, maar de club PSG is minstens gelijkwaardig aan Barcelona. Bovendien train je elke dag met jongens als Neymar en Mbappe. Toch wel de beste voetballers buiten de grote 2. Bovendien kun je daar geschiedenis schrijven door daar de CL te gaan winnen terwijl voor Barcelona dit al de 5de keer kan worden in amper 15 jaar tijd.

14 juni 2019 om 11:26

Verschil is dat barca wekelijks een hoger niveau moet aantikken om te domineren in spanje. pSG wordt met 1 been nog kampioen in frankrijk

Of je nou 60 of 100 miljoen verdient in komende 5 jaar. Lekker boeiend. Alsof je carriere er op zit als je 24 bent. Vermoed dat je op je 25e ook nog wel ergens een lucratief contract kunt tekenen. En of je nou 10 of 14 mljn per jaar verdient....op krijg je t toch niet meer. Tenminste als je niet helemaal van t padje bent... Mar is wel duidelijk dat Raiola hier de broek aan heeft. Die bepaalt waar de Ligt gaat spelen. Niet de Ligt zelf

14 juni 2019 om 09:57

@morgan

wat een onzin zeg. Raoiola bepaald helemaal niks, die voert uit wat De Ligt van hem vraagt

wie zegt dat De Ligt zelf niet gewoon veel geld wil verdienen en wil samenspelen met geweldige voetballers als Neymar en Mbappe? alsof die jongen moet doen wat wij van hem willen. veel supporters zijn nog ergers als Raiola en willen voor De Ligt even gaan bepalen waar hij moet gaan spelen maar gelukkig is dat nog steeds zijn eigen keuze. als hij dan naar PSG wil gaan moet hij dat lekker doen. geweldige stad geweldig salaris en hij heeft geweldige spelers om zich heen dus waarom niet zou ik zeggen

14 juni 2019 om 10:09

Bij beide clubs liggen de contracten al weken klaar. Dan weet je nu toch onderhand wel waar je heen wilt. Als je puur voor t voetbal kiest was je al lang naar Barca gegaan. Zn maatje de Jong speelt er, Messi, etc etc, en wellicht ook Neymar....die wil namelijk weg en Barca schijnt daar niet onwelwillend tegenover te staan. Denk dat er bij Barca volgend jaar iig iets meergeweldige spelers op t veld staan. Dus als je op basis daar van moet kiezen plus iets meer aanzien SP Liga....

14 juni 2019 om 10:15

@morgan

als ik puur voor het voetbal zou kiezen dan zou ik voor PSG kiezen want die spelen veel leuker voetbal als het Barca van de afgelopen 2 jaar

wie zegt verder dat De Ligt zijn droom is om met Frenkie De Jong en Messi samen te spelen? bij PSG heb je ook 3 geweldige voetballers in de voorhoede lopen met Neymar, Mbappe en Cavani. dat is misschien wel de beste aanval ter wereld of wie weet speelt hij wel liever samen met een Van Dijk en Wijnaldum bij Liverpool. wij weten helemaal niet wat De Ligt graag wil. misschien weegt voor hem het geld wel het zwaarst en als dat het geval is is PSG sowieso de beste optie voor hem

verder geloof ik niet zo veel van die geruchten van Neymar. die heeft PSG 220 miljoen gekost en die gaan ze alleen met winst willen verkopen want hij heeft ook nog eens een superdik salaris daar. welke club gaat er even 300 miljoen aftikken voor Neymar dan?

14 juni 2019 om 11:43

Valt uiteraard voor beide wat te zeggen. We zullen wel zien wat t wordt iig.

14 juni 2019 om 12:07

@morgen

ik ben ook benieuwd waar De Ligt ook heen gaat, met zijn talent red hij het uiteindelijk toch wel in de wereldtop verwacht ik

Had ik niet van hem verwacht. Geld maakt niet gelukkig. Neymar heeft er ook spijt van dat hij daar zit

Ben benieuwd wat barca hem aangeboden zou hebben, nu ik dit zo lees.

Nonsens natuurlijk. Tijd genoeg en Barca is ook niet echt lekker bezig. Een en al aankoperij, weinig eigen jeugd en posities zijn al dubbel bezet. Weinig visie. Dondert in elkaar zonder Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

123 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Di Marzio: Matthijs de Ligt ondergaat woensdagmorgen medische keuring

Matthijs de Ligt zal woensdagochtend een medische keuring in Turijn ondergaan, zo verzekert Gianluca Di Marzio maandagavond. Volgens de transferexpert van Sky Italia zal de verdediger van Ajax dinsdagavond laat naar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren