‘Jordy Clasie staat open voor AZ en sprak al met Arne Slot’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

AZ hoopt zich te gaan versterken met Jordy Clasie, zo meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De 27-jarige middenvelder staat open voor een overstap naar AZ en sprak voor zijn vakantie naar de Verenigde Staten al met trainer Arne Slot. Feyenoord huurde Clasie het afgelopen seizoen van Southampton en had een optie tot koop, maar maakt hier geen gebruik van. Clasie, wiens contract bij the Saints doorloopt tot medio 2020, wil graag in de Eredivisie blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met Jordy Clasie gaat AZ er op vooruit ten opzichte van Adam Maher


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mgmv)

Haha ik vind dit nog best leuk, vooral nu het steeds gaat tussen Feyenoord en AZ voor de 3de plek..
Clasie is terecht niet gekocht door Feyenoord, maar zal misschien wel met een peper tussen z'n kont spelen en vrijer voetballen bij Az.
Bereknap dat die in de Premier League heeft gespeeld, en zelfs in een halve finale van een WK heeft gespeeld, dat zeggen weinig spelers je na, maar daar is nu niets meer van te merken. Ik vond hem trouwens wel goed tegen PSV dit seizoen, mag hij volgend jaar weer van mij doen

14 juni 2019 om 08:05

Dit zou er weleens voor kunnen zorgen dat AZ onze nummer 3 wordt in de ED. Clasie komt behoorlijk te kort voor de top, maar bij AZ zou hij weleens een dragende speler kunnen worden die ervoor zorgt dat de gelijkspelletjes een winstpartij worden. Feyenoord moet eerder naar achter kijken dan dat ze vooruit kunnen kijken. Heerlijk die mini competities in de ED. Ajax/psv, Fey/az/utrecht de echte middenmoot en de degradatiegroep.

14 juni 2019 om 12:21

Clasie was één van de mindere spelers bij Feyenoord (de nummer 3) dit seizoen, maar gaat er vervolgens bij AZ voor zorgen dat ze derde worden? Klinkt niet erg logisch. Utrecht is natuurlijk geen concurrent van Feyenoord.

14 juni 2019 om 14:27

Daannl-12 onzin, tapia die wegroestte op de bank bij Feyenoord behaald de bekerfinale met Willem II. Je weet nooit hoe iemand het gaat doen.

14 juni 2019 om 15:28

@ihattaran

Maar Tapia zou – in mijn ogen – in elk geval zeker gespeeld moeten hebben of had in elk geval de kans moeten krijgen. Dat ligt mijns insziens meer aan het wisselbeleid van destijds dan aan de kwaliteiten van Tapia.

Maar inderdaad; je weet nooit hoe het loopt. Jovic die bij Benfica weg mocht, speelt nu ineens voor Real Madrid.

14 juni 2019 om 15:38

Ach, het kan verkeren. Lazovic wordt weg gestuurd bij Feyenoord omdat hij niet goed genoeg zou zijn. Speelt daarna twee leuke seizoenen bij Vitesse en wordt erna kampioen met Psv. wat destijds een hoger niveau haalde als Feyenoord.

Clasie past wat mij betreft ook beter bij een AZ wat meer 'voetbalt' dan het hard werkende Feyenoord in mijn opinie. Feyenoord speelt vooral fysiek voetbal met Toornstra, Botteghin, St. Juste en Berghuis etc. Terwijl AZ dat niet meer doet sinds Weghorst ervandoor is. Die proberen juist te combineren in de kleine ruimte. Daar lijkt Clasie dan toch een betere optie te zijn voor de positie op het middenveld.

Vraag me af of hij kwalitatief goed genoeg is hoor... Vond hem dit seizoen echt enorm tegenvallen. Al had ik daar al wel rekening mee gehouden na zijn mislukte uitstapje bij Brugge

Yes, Stam wil Clasie niet!!! Wel best droevig dat ie naar AZ gaat, je kunt beter bij een promovendus van de PL spelen, zoals Norwich bijvoorbeeld

14 juni 2019 om 06:52

Bewuste keuze. In het originele artikel wordt uitgelegd dat Clasie dichtbij zijn familie wil wonen en werken en daarom voor een Nederlandse club kiest. Geen idee waarom vz dat eruit gelaten heeft. Stukje context wat nu ontbreekt.

14 juni 2019 om 07:00

En jij denkt dat norwich wel interesse heeft in Clasie? Denk dat norwich nu ook wel hoger mikt dan Jordy Clasie.

14 juni 2019 om 07:20

Grappig. Vaak zijn de reacties negatief als een speler voor een club als Norwich kiest want 'je gaat toch niet voor degradatie in Engeland spelen als je in de (sub)top van Nederland kan spelen?' Nu wil hij in Nederland blijven en is het ook niet goed. Verder vind ik Clasie absoluut geen goede voetballer en zie ik hem AZ ook niet sterker maken.

14 juni 2019 om 07:29

@lennart az of feyenoord doe nou niet of dat dat veel scheelt , afgelopen seizoen maar een paar puntjes ! Dus het is om het even of je nu bij az speelt of bij feijenoord ....

14 juni 2019 om 07:51

Natuurlijk scheelt dat wel. Qua club veel groter, meer prijzen andere beleving.

14 juni 2019 om 08:08

Haha, verschil is wel dat Feyenoord boven AZ blijft ondanks dat ze een lange periode hebben dat het kut gaat... doe nou niet alsof AZ ook echt in de buurt komt... onderling is gelijkspel voor AZ al winst. Wanneer het loopt bij Feyenoord is de voorsprong op AZ heel groot en wanneer het niet loopt bij Feyenoord zijn ze alsnog beter..

14 juni 2019 om 10:15

Bij AZ speel je Europees en aanvallend voetbal. Hij wilt weer wat investeren in zijn carrière en in beeld komen bij Oranje. Zijn keuze voor het geld deed hem de das om bij Oranje. De Premier League is voor een kleine speler als hem op het middenveld te fysiek en hoog gegrepen.

14 juni 2019 om 10:46

Alsof hij voor het geld naar de premier league ging. Hij wilde zich daar gewoon proberen te bewijzen, dat streeft iedere voetballer toch na.

14 juni 2019 om 11:02

In beeld komen bij Oranje? Als mascotte? Absoluut niet goed genoeg, er zijn zoveel betere opties.

Ik vond Clasie niet heel erg bijzonder bij Feyenoord afgelopen seizoen. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord andere keuzes gaat maken voor deze positie. Hij lijkt zich ook niet echt ontwikkeld te hebben in Engeland. Sterker nog, ik vond de Clasie van voor zijn vertrek naar Engeland meer overtuigen. Was toen dominanter in zijn passing en druk zetten. Overigens prima oplossing voor alle partijen lijkt me.

14 juni 2019 om 09:24

Ben het hier wel mee eens. Clasie was niet meer de Clasie van voordat hij vertrok. Minder gif, minder loopvermogen, minder de splijtende pass vooruit (al komt dat ook door een statisch positiespel en geen diepte). Maar ook niet gek uiteindelijk, gezien hij nog een aantal maanden gewoon spelritme moest opdoen, na toch weinig gespeeld te hebben in de jaren ervoor. Met el Ahmadi erbij was het een koningskoppel, maar in zijn eentje en ook nog op een minder niveau kunnen wij zelf veel beter verder kijken.

Uiteindelijk heeft hij het niet slecht gedaan, maar ben ik er zeker ook niet rouwig om dat hij niet meer terugkomt. Voor Clasie nu een mooie club dat ook graag goed positiespel wil spelen. Met een stofzuiger naast ‘m zou hij het nog goed kunnen doen.

Nergens voor nodig om miljoenen en een dik salaris uit te geven aan een speler die op z'n 27e al op de retour is. Ik juich het eindelijk eens halen van een ervaren speler ipv een jonkie ontzettend toe maar haal dan een CV die er meteen staat en niet een zoveelste middenvelder. En Koopmeiners gewoon weer op het middenveld posteren zodat we niet weer een seizoen naar simpele tegengoals hoeven te kijken.

Afgelopen seizoen heeft Clasie te weinig indruk gemaakt bij Feyenoord. Natuurlijk kan hij van toegevoegde waarde zijn voor Az, toch had ik graag Koopmeiners op het middenveld gezien.

Leuke speler voor AZ, wie weet bloeit hij dasr op zoals Maher deed....

Ik zie Clasie bij AZ wel weer opbloeien. Dat hebben meer spelers bij AZ laten zien. De druk is in Alkmaar gewoon niet zo hoog als bij Ajax, Feyenoord en Psv. Bij AZ is de doelstelling misschien wel top 3, maar als ze 4e worden of 5e is er ook geen man overboord

Ik vind het nog steeds bizar dat hij vorig seizoen zo vaak en zo lang basis mocht staan. Was niet bijzonder goed en had weinig toegevoegde waarde. Az is denk ik wel een prima club voor hem.

14 juni 2019 om 08:00

Zijn concurenten waren ook slecht, of maakte ruzie (ayoub). Dat zal meespelen.

14 juni 2019 om 09:34

Met wie maakte Ayoub dan ruzie?!

14 juni 2019 om 10:27

Gio is gewoon niet van het wisselen of iets nieuws proberen.

Een speler van het kaliber Clasie wil in de Eredivisie blijven spelen? Ja dat snap ik als niemand in het buitenland je wil 😅🤣😂!!

14 juni 2019 om 08:11

Misschien de originele bericht lezen, dan sta je minder voor schut... Clasie kan makkelijk in het buitenland, maar wilt in Nederland vanwege zijn familie blijven... niet iedereen kan in het buitenland zonder familie

14 juni 2019 om 08:26

De originele bericht staat anders ook niet zo heel lekker. RoelVisser kan er ook niks aan doen dat Vz maar het halve artikel erop zet

Met alle respect voor Jordy clasie, maar die gaat na zijn belabberde seizoenen az ook niet sterker maken. Ik vind het jammer om te zeggen want het is een top gozer, maar Jordy is echt van het niveau pec Zwolle geworden... werd vroeger toch bestempeld als een groot talent.

14 juni 2019 om 07:56

Zei men niet hetzelfde over Maher?

Clasie heeft niet goed gespeeld, maar we moeten ook niet doen alsof hij de slechtste speler was aan de kant van Feyenoord. Hij maakte het elftal niet beter, maar dat maakt hem nog niet PEC niveau.

14 juni 2019 om 08:52

Volgens vele was Clasie op dat moment beter als Blind, 5 jaar verder en kijk eens waar ze beide staan, ik hoor de Feyenoorders nog zingen, Messi, Messi, Clasie komt eraan 😂😂

Zou een erg goede aanwinst zijn voor AZ denk ik. Heeft geen goed seizoen gedraaid natuurlijk, maar het kan er altijd weer uitkomen. Gebeurde bij Maher ook.

Als Clasie straks geweldig speelt bij AZ gaan al die criticasters weer zeiken dat Feyenoord hem had moeten kopen. #troostout en dat soort onzin.

Clasie speelde 'zeker in het begin van het seizoen' niet best. Later ging het beter maar toen was het kwaad al geschied. Veel mensen waren afgeknapt en konden helemaal niks meer zien van hem. Ik vond hem naarmate het seizoen volgde steeds beter gaan spelen, nog geen dikke 8 maar wel een klein 7ventje. Kom ik gelijk nog even terug op de welbekende wissel. Iedereen viel over Clasie heen alsof hij iets vreselijks doms had gedaan maar hij had alle gelijk van de wereld. Op het moment dat je moet scoren en je komt met 10 man te staan dan is juist Clasie de aangewezen man om de snelle pass naar voren te geven bij bal verovering. Dat Gio uitgerekend Clasie naar de kant haalt geeft precies aan wat een hoop voetbalkenners al een paar jaar weten. Gio is tactisch niet zo sterk. Dat FN scoorde doet niets af van het feit dat het een foute ingreep was die door ongelooflijke mazzel nog goed kwam. Dat Clasie woedend was begrijp ik heel goed. Evenals Amrabat, Boetius, Jorgensen, Ayoub, Berghuis en al die anderen die stuk voor stuk heel goed begonnen maar door onbegrijpelijk handelen van de trainer steeds gefrustreerder werden. Sorry maar degene die Feyenoord echt naar een dieptepunt heeft geleid is toch echt Gio en daar doen 5 troostprijsjes niets aan af. De enige echte prijs 'de landstitel' daar heeft Kuyt voor gezorgd.

14 juni 2019 om 08:39

Ik ben het in niets met je eens. Eerst een betoog over een wissel die al lang vergeten en vergeven is. Gio geen credits geven voor de prijzen die met de matige ploeg zijn behaald. De prijzen "troostprijzen" noemen terwijl het een wonder is dat ze uberhaupt in de buurt zijn gekomen. Hoe kan Kuyt nou de landstitel verzorgen? Lekker makkelijk de credits voor de prestaties van de trainer aan iemand anders geven maar tegelijkertijd diezelfde trainer wel de schuld geven van al het slechts. Dat is dus niet echt objectief.

14 juni 2019 om 09:14

@tubby: Nou sorry hoor maar je reactie raakt kant nog wal. Kuyt heeft FN de landstitel bezorgt en niet Gio. Gio begon zelfs met Kuyt op de bank te zetten en heeft onder druk hem de laatste wedstrijden laten spelen waardoor hij het verschil kon maken. Dat zijn vaststaande feiten. Dat nieuwe spelers of gerenommeerde krachten veel te makkelijk afgeschreven werden klopt ook gewoon. Je bent het niet eens met de wissel omdat, " Vergeten en vergeven was" wat is je punt? We kunnen het altijd oneens zijn maar onderbouw je verhaal dan met iets zinnigs. Roepen dat een speler een club nooit een titel kan bezorgen is natuurlijk niet juist de geschiedenis staat bol van de voorbeelden. En dan het niet eens zijn met mijn betoog over de wissel. Dat kan natuurlijk altijd maar niet met reden "omdat het allang vergeten en vergeten is" dat slaat gewoon nergens op.

14 juni 2019 om 09:54

Kuyt is vaak beslissend geweest, maar zeggen dat hij Feyenoord de titel heeft gebracht is overdreven. Meerdere spelers hadden een absoluut topjaar (onder wie Jorgensen, El Ahmadi en Botteghin) en alles viel precies de goede kant op. Ik kan me AZ uit herinneren. Voor het eerst stond Kuyt niet in de basis maar Toornstra. Prompt was het veldspel enorm goed. Dat is vaker zo geweest zonder Kuyt. En normaal gesproken had Kuyt de laatste wedstrijd helemaal niet in de basis gestaan. Vilhena was geschorst waardoor hij speelde. Gelukkig maar... Kortom, het kampioenschap toewijzen aan Kuyt is zwaar overdreven, hoe prachtig die laatste wedstrijd ook was.

Denk dat hij zich sportief gezien zeker verbeterd, feyenoord is echt een zinkend schip die de strijd met psv en ajax echt allang verloren hebben, daarbij financieel heeft feyenoord niet veel ruimte om goede spelers te halen. Denk dat het nog een heel karwei zal worden voor feyenoord om 3 de te worden

Hoezo wil Maher naar Utrecht? Enige reden wat ik me kan bedenken is dat ze daar beter betalen? Is

14 juni 2019 om 09:36

Hij volgt gewoon John van den Brom, die veel vertrouwen in 'm heeft en hem een belangrijke pion gaat maken bij Utrecht. En kan me heel goed voorstellen dat Maher na al z'n vorige clubs daar behoefte aan heeft.

Zeer dom van Feyenoord daar hij het vorig seizoen vooral in zijn eentje moest opknappen aangezien hij met Vilhena iemand naast zich heeft die overal loopt, behalve waar hij moet lopen. Zou dan ook geen miljoenen uitgeven maar had gehoopt op nog een jaar huren. Bij AZ ben ik er van overtuigd dat hij weer terugkomt op niveau en mogelijk weer in aanmerking komt voor Oranje want een Clasie in vorm is vele malen beter dan de Roon. Een minder seizoen doet daar niks aan af.

4 jaar geleden dachten de meerheid van voetbalzone lezers dat Clasie naar Barcelona moet als vervanger van Xavi. Ik zei toen dat het belachelijk was. Nu is hij niet goed genoeg voor een degradatie kandidaat in Engeland. Maher is veel beter. Weet niet of hij iets toevoegt bij AZ.

Zou hier nog wel meer vertrouwen in hebben dan toen Maher terugkeerde en dat pakte ook geweldig uit. Ik vind wel dat de focus veel en veel meer op een CV moet liggen, aangezien Koopmeiners ook inzetbaar is op de plek van Clasie. Sterker nog, ik zie Koopmeiners vertrekken als Clasie komt, want het zou betekenen dat Koopmeiners weer naar CV moet en dat wil hij niet (ondanks dat hij het heel goed kan invullen). Alsnog is een beetje concurrentie niet verkeerd op het middenveld dus ik zou het op zich wel zien zitten, mits hij niet veel meer hoeft te kosten dan 4 miljoen. Vejinovic is niet goed genoeg dus ik hoop dat die verkocht wordt. Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen en is niet technisch genoeg om onder de druk uit te voetballen. Iets wat Clasie en Maher wel kunnen.

14 juni 2019 om 15:41

''hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen en is niet technisch genoeg om onder de druk uit te voetballen. Iets wat Clasie en Maher wel kunnen.''

Pfoe, mee eens haha. Onbegrijpelijk dat Feyenoord hem toen als de nieuwe '6' zag bij ons, die open moest draaien en het spel van daaruit had moeten verdelen. Je kon direct zien dat dat niet ging werken, want daarnaast miste hij ook absoluut het fysiek en het gif om ook nog eens te verdedigen.

Denk dat jullie met een stofzuiger ernaast nog wel zeker iets aan Clasie gaan hebben.

14 juni 2019 om 16:33

Echt he, misschien gehaald op basis van zijn traptechniek, maar verder is het eigenlijk niets. Bovendien ook nog eens onwijs blessuregevoelig. Maar toch kwam Huiberts op het briljante plan om hem een 4-jarig contract te geven. Ik zie het ook wel zitten in Clasie en die stofzuiger hebben we ook met Midtsjo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

516 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Mauricio Pochettino heeft Tottenham Hotspur verteld dat hij wil vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren