Dries Mertens gaf lucratieve transfer op vanwege bezwaren van zijn vrouw

Donderdag, 13 juni 2019 om

Het had niet veel gescheeld of Dries Mertens had een contract ondertekend in China. De aanvaller van Napoli kon een lucratieve verbintenis ondertekenen in Azië, maar werd door zijn vrouw Katrin Kerkhofs op andere gedachten gebracht. "Ik kan me niet voorstellen dat we gelukkig zouden zijn in China", aldus Kerkhofs in het Belgische weekblad Humo.

De 32-jarige Mertens heeft nog een eenjarig contract bij Napoli. "Als het einde van een voetbalcarrière nadert, gaan zulke clubs de ronde doen", doelt Kerkhofs op het aanlokkelijke aanbod uit China. De Belgische programmamaakster bracht Mertens op andere gedachten. "Ik snap dat het verleidelijk is, maar ik denk dat het dingen zou kunnen verpesten."

Mertens wilde op het aanbod ingaan, om zijn financiële toekomst veilig te stellen. "Dries zegt: 'We moeten een of twee jaar opofferen, maar daarna zullen onze kleinkinderen financieel onafhankelijk zijn'", vertelt de vrouw van Mertens. "Waarop ik antwoord: 'En dan? Dan hoeven de kleinkinderen niet te werken?' En een of twee jaar opofferen is ook niet niks."

Ook een vertrek naar Saudi-Arabië ziet Kerkhofs absoluut niet zitten. "Als we naar Saudi-Arabië zouden gaan, een land waar ik sowieso al ethische bezwaren tegen heb, zou ik rechtstreeks de gevangenis invliegen", verwacht de Vlaamse. "Ik zou nietsvermoedend uitgaan met blote schouders en een cocktail: zo ben ik echt. Ik zou tegen dat soort clubs willen zeggen: blijf weg met je hoge aanbiedingen."

Transferprofiel - Steven Bergwijn
Meer video's


Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door binny)

Precies dat, waarom zouden je kleinkinderen niet meer hoeven werken? Je harkt nu al genoeg binnen, dus om geld verlegen hoef je nooit meer te zitten. Heerlijk verfrissend geluid.

Ik mag mevrouw Mertens wel, ik ben het helemaal met haar eens, vooral de laatste paar zinnen.

13 juni 2019 om 20:39

Wedden dat ze binnen een minuut der schouders bedekt, vanwege de felle krachtige zon. En cocktailtje drinken is ook geen probleem. Die heb je namelijk ook alcoholvrij.

13 juni 2019 om 20:44

Ik ga toch geen cocktail zonder alcohol bestellen? Dat is net als een glas cola zonder prik.

13 juni 2019 om 22:44

Ik ben het hier toch niet helemaal mee eens. Voetballers moeten hun geld verdienen tijdens hun carrière. Wat er na hun carrière gebeurt is maar de vraag. Ik ken een paar oud voetballers persoonlijk, onder andere een oud international, en vaak verder dan assistent trainer of voetbalmakelaar voor een paar onbekende spelers komt het niet. Als je een redelijk luxe levensstijl gewend ben dan is het een lange rit naar je pensioen hoor. Als je dan in 2 jaar 10 miljoen kan cashen zou ik daar best serieus overna denken. Zij gaat dat echt niet verdienen.

Ik vind dat ze wat toekomst veiligstellen voor de kleinkinderen een goed punt heeft, want ondanks dat je het ze heus wel makkelijker kan maken is het eigenlijk complete onzin om maar miljoenen te harken zodat zij "niet te hoeven werken". Natuurlijk, dan kun je leukere baantjes accepteren, maar uiteindelijk is werk een belangrijk deel van je daginvulling. Of denk je dat al je vrienden, familie en kennissen ook niet hoeven te werken en met je thuis gaan chillen? Die depressie ligt dan al gauw op de loer...

Wel vind ik persoonlijk kortzichtig om te zeggen dat je niet in China gelukkig zou kunnen zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat het een prachtig en fascinerend land is, maar natuurlijk heeft iedereen recht op zijn eigen kijk en mening. En dan is het dus inderdaad goed dat ze in Europa blijft als andere levens- en/of zienswijzen haar niet aanstaan. Voor iedere gewenste levensstijl is er op onze planeet een geschikte plek. De sleutel naar geluk is deze vinden en ook de stap erheen durven zetten

13 juni 2019 om 16:35

Helemaal mee eens. Dat ze zegt 'ik kan me niet voorstellen dat we daar gelukkig zullen zijn', getuigt van een erg bekrompen gedachtegang. Heeft ze slechte ervaringen met China? Hoezo zou ze daar niet gelukkig kunnen zijn? Er wonen meer dan een miljard mensen, zouden die ook allemaal niet gelukkig zijn? Dat ze niet voor het geld gaat vind ik dan wel weer positief.

13 juni 2019 om 17:12

@gilau

Sorry hoor, maar hoe kan jij daar zo'n sterk oordeel over hebben?

Misschien heeft ze wel heel goede redenen om dat te vinden. Dat weten wij niet. Misschien kent ze zichzelf wel heel goed, dit interview geeft daar in elk geval voorbeelden van. Zij kent haar redenen. Wij niet. Dus wij kunnen helemaal niet oordelen of het bekrompen is, of niet.

13 juni 2019 om 18:23

Misschien iets met familie en vrienden? China ligt niet bepaald om de hoek. Dan heb je ook nog de politiek wat daar anders is geregeld dan hier. Denk daarbij aan censuur en vrijheid van meningsuiting. Ik zou ook wel 3x nadenken alvorens ik daar zou willen wonen.

13 juni 2019 om 16:36

@lilywhitenl ik weet nog of het zozeer met het land of bevolking te maken heeft. Kan ook zijn dat het te ver van familie en vrienden weg is (vanuit Italie vlieg je zo even naar Belgie), je geen idee hebt of je daar makkelijk nieuwe vrienden gaat maken (het is toch een hele andere cultuur).

Als je die stappen bij elkaar zet is dat ook genoeg reden om te zeggen dat je jezelf in China niet gelukkig ziet zijn, zonder het land of bevolking als oorzaak te hebben.

13 juni 2019 om 18:50

Dat klopt, dat was niet zozeer de strekking die ik uit de tekst herleidde, met name omdat ze vervolgens inhaakt op politiek / maatschappij, maar het kan zeker zo zijn dat ze moeite heeft met de afstand. Het zou ook bijna 10.000 KM ver zijn, niet om de hoek.

Het klinkt mij bij nader inzien eigenlijk in de oren alsof ze het inderdaad lastig vindt om ver weg te zijn, dat lees je tussen de regels wel. Maar dat is ergens ook wel een goede realisatie voor haar en dus hen, want door dat duidelijk te maken en Dries lekker bij Napoli te laten ballen probeert ze hen beiden gelukkig te laten zijn. En je weet, happy wife, happy life :D

13 juni 2019 om 16:43

Ach ja, we weten natuurlijk niet waarom zij zegt dat ze er niet gelukkig kunnen zijn. Misschien is het wel zoals de persoon boven mij schrijft en kan zij niet zonder haar familie. Mijn vrouw is exact hetzelfde namelijk (die werd al verdrietig bij de gedachte een paar dorpen verderop te wonen ). Daarnaast kan ze ook iets hebben tegen de manier waarop China geleid wordt (aangezien ze ook problemen heeft met Arabische landen om zo'n soort rede).

Persoonlijk zou ik er dolgraag wel een keer willen wonen, maar ik kan snappen dat het voor andere mensen niks is.

13 juni 2019 om 16:54

"persoonlijk zou ik er dolgraag wel een keer willen wonen, maar ik kan snappen dat het voor andere mensen niks is."

Maar bij haar lijkt het alsof het gewoon om vooroordelen gaat. Misschien heb ik het mis, en kan ze inderdaad niet te ver weg zijn van haar familie (alhoewel die nu ook niet naast de deur wonen). Ik ben altijd voorstander dat je eerst iets moet proberen, voordat je er je oordeel over geeft. Ikzelf ben naar Roemenie verhuisd, ook iets waarbij velen hun wenkbrauwen zullen optrekken. Maar de werkelijk is gelukkig anders.

Maar goed, veel met voetbal heeft dit niet meer te maken. De familie Mertens moet lekker doen wat ze zelf willen

13 juni 2019 om 17:00

Haha, je hebt natuurlijk gelijk. Ze woont ondertussen al in Italië en dat ligt ook niet om de hoek (totaal niet aan gedacht). Ach ja, zoals jij ook al zegt: ze moeten lekker doen wat ze zelf willen!

Roemenie lijkt mij trouwens ook een prachtig land om een keer te bezoeken.

13 juni 2019 om 17:15

Maar misschien heeft ze de verhuizing en het opnieuw moeten opbouwen van een sociaal leven, wel enorm zwaar gevonden. En wil ze dat niet doen voor 1 of 2 jaar in China. Juist het feit dat ze zo'n verhuizing al eens heeft meegemaakt, heeft haar geleerd wat ze er wel en niet mooi aan vond. Voor sommige mensen leidt dat tot steeds meer en verdere bestemmingen. Andere mensen willen daarna juist dichter bij huis blijven.

13 juni 2019 om 17:35

"roemenie lijkt mij trouwens ook een prachtig land om een keer te bezoeken."

Dat is het zeker! Prachtige natuur, oude stadjes en vooral ontzettend vriendelijke mensen. En een slecht imago in het westen waardoor het niet overlopen wordt door toeristen; elk nadeel heeft zijn voordeel

13 juni 2019 om 16:59

Ze zit daar in Napels. Veel beter kan je niet vinden.

13 juni 2019 om 16:59

Maar jij was daar op vakantie? Als Mertens daar aan het trainen is, dan zit zij thuis. Weinig Chinezen spreken Engels. Dus ja, ik denk niet dat het voor haar makkelijk is om de dagen zinvol te vullen.

13 juni 2019 om 18:34

Ik woonde en werkte er enige tijd in Beijing en Chengdu, maar je hebt een goed punt, want ik was inderdaad iedere dag onder de pannen en dus van huis! En door die goede ervaringen in die periode ben ik later ook voor vakantie enkele keren teruggegaan om meer van het land te zien.

Veel Engels wordt er niet gesproken nee, zelfs door de jongeren maar mondjesmaat, maar als je van een beetje avontuur houdt en de motivatie zou hebben om wat Chinees op te pikken dan wordt je echt met open armen ontvangen. Ga daar in een park zitten en binnen tien minuten proberen allerlei oudere Chinezen een gesprekje met je aan te knopen haha.

13 juni 2019 om 17:09

"dan kun je leukere baantjes accepteren"

Zelfs dat is maar de vraag. Mensen hebben uitdaging nodig, tegenslag, om dingen echt te kunnen waarderen. Dat geldt ook voor je werk; je denkt na over welke opleiding je wil doen, wat je leuk vindt, je probeert iets uit, faalt een of meerdere keren, ontdekt iets anders, en uiteindelijk vind je (als je ook nog een beetje geluk hebt) je eigen roeping op je eigen niveau. Dat proces wordt allemaal enorm verstoord als je een paar miljoen van opa Dries op de bank hebt staan. De kans is dan heel groot op inspiratieloze, verwende, besluiteloze kinderen. Daar kunnen zij dan ook nog eens weinig aan doen.

Het is natuurlijk best denkbaar dat je met dat geld wel dingen kan uitproberen die je anders niet zou kunnen. Dus wegsmijten is ook weer een dingetje. Maar in de opgroei-fase moet je die kinderen echt gewoon hun eigen weg laten zoeken. Zet dan dat geld maar in een trust-fund dat stapsgewijs vrij komt als ze 30 zijn ofzo.

13 juni 2019 om 18:53

Helemaal mee eens, je beschrijft het perfect. Enige mate van struggle in het leven is nodig om de waarde van dingen in te kunnen zien en zo ook je plek en geluk te kunnen vinden.

13 juni 2019 om 18:06

Prachtig en fascinerend land. Vooral wanneer honden levend gekookt worden nadat ze verminkt zijn. Top landje, uiterst fatsoenlijk volk ook.

13 juni 2019 om 18:43

Vergeet vooral de deur niet achter je op slot te doen hè en spijkers in de gang te strooien... je weet maar nooit, het is een grote boze wereld daarbuiten!

Maar ff serieus, je kan een land of cultuur niet als totaliteit afrekenen op wat ook daar als zeer uitzonderlijke situaties/handelingen wordt gezien. Ja, vanwege de extreme armoede en hongersnoden in de 19e en 20e eeuw werd het voor de armste mensen niet ongewoon om soms ook dieren als honden, katten of konijnen te eten... eigenlijk alles dat maar iets van voedingswaarde bevatte en binnen handbereik kwam, moest eraan geloven. Maar heden ten dage eet waarschijnlijk nog geen 1 van de bevolking hond. En van die 1 eet het grootste deel het enkel tijdens die bizarre festivals.

Ik ben het verder met je eens dat er in China zeker excessen zijn, die in onze ogen, ja ook die van mij, onder buitengewoon dierenleed vallen, maar vergeet niet dat er bijv. op de Faeroer Eilanden hier in Europa ook jaarlijks dolfijnen worden afgeslacht als uitje met de familie. Kortom, denk niet dat in landen waar jij een slecht beeld over hebt allemaal kommer en kwel is.

En hoe je erop komt om meer dan 1.450.000.000 Chinezen over Ãâ©ã£â©n kam te scheren... daar ga ik niet op in.

13 juni 2019 om 20:46

Denk niet dat het per se iets tegen China, maar meer te maken heeft met het fijt dat je je famillie nauwelijks of nooit ziet, dat je moet overwegen om je kinderen mee te nemen. Ook is het anders om in China te reizen dan er elke dag wonen. Ik zelf ben nog nooit in China geweest en wil er dolsgraag heen, maar ik weet ook wel dat ik er nooit zou willen wonen. Alleen die luchtvervuiling al.

Een terugkeer naar PSV misschien? Zou mooi zijn. Al denk ik dat hij met 32 eerder nog naar een andere grote competitie zou stappen.

Wat betreft China, mij zou het wel wat lijken, genoeg te doen daar. En er zijn ook genoeg Westerse Ex-pats om je gezelschap te houden voor 1 of 2 jaar. Enige grote minpunt, China is een verschrikkelijk asociaal land. Asociaal als in uiterst gebrekkige manieren. Zelf in Azië kennis mee gemaakt, was aan de ene kant erg raar, aan de andere kant ook wel weer grappig. Dit schijnt vooral door het communisme te komen.

Saoedi Arabië kan ik wel inkomen. Een land waar echt zoveel verbeterd kan worden op het gebied van mensenrechten. Als vrouw zijnde moet je je zoveel aanpassen en water in de wijn doen.

13 juni 2019 om 16:32

China mag zich ook wel flink verbeteren op het gebied van mensenrechten, maar daar hoor je men niet zo snel over.

13 juni 2019 om 16:38

Oh zeker. Je wilt daar idd ook niet in de kijker van de autoriteiten komen. Echter het is daar een stuk makkelijker om als Westerling je leven te leiden zoals je wilt dan vergeleken met Saoedi Arabië.

13 juni 2019 om 16:54

Amerika mag zich ook wel flink verbeteren op het gebied van mensenrechten. Toch gaan er genoeg voetballers heen om hun zakken te vullen.

13 juni 2019 om 17:04

@steef71

Laten we de situatie van Amerika aub niet vergelijken met China. Ja, in Amerika hebben ze ook niet alles op een rijtje, maar ze zijn er licht jaren verder dan China. In Amerika kan men zich kritisch uiten over de politiek en de leiders van hun land. Dat moet je in China niet proberen. Een beetje een aparte vergelijking.

13 juni 2019 om 17:27

Ohja, net als Edward snowden en Julian Assange. Die spraken vrij over de wandaden van de politiek en de overheid en die lopen verder vet gelukkig over straat. Hou toch een keer op met die liefde jegens Amerika en haat jegens Rusland en China. Puur omdat hier in de media die landen kapot worden gemaakt en Amerika de hemel in wordt geprezen wilt niet zeggen dat dat ook echt zo is. Amerika is koploper in de drugsepidimie en je mag dan wel zeggen dat mensen hun mind open kunnen trekken daar, maar dat is zo zolang hun belangen niet worden geraakt. Als iets of iemand de belangen raakt dan is het oorlog. Zie Vietnam, Korea, Libië, Irak, Libanon, grenada, Nicaragua, Panama, Bolivia, Peru, afganistan, Pakistan, laos etc etc. Amerika heeft een waslijst aan misdaden waarbij Rusland en China nog heeeeeeeel lang heel hard zullen moeten werken om enigszins in de buurt te willen komen. Het is een kwestie van het willen zien en het niet door je strot laten duwen puur omdat het Amerika is.

13 juni 2019 om 18:31

Miccolo. Dan ben jij westers geindoctrineerd. Amerika is net zo "vuil" zo niet "vuiler" dan China of Rusland. Is maar net wat je normen en waarden zijn.

13 juni 2019 om 18:42

Baassami. Wat een verademing om jouw reactie te lezen. Het lijkt wel een soort van valse eeuwige dankbaarheid jegens Amerika om alles maar goed te keuren wat daar gebeurd. Neem nu weer de economische boycot tov Cuba. En dan wel dat illegale concentratiekamp aanhouden.

13 juni 2019 om 20:53

Nog heeeeeel lang in de buurt willen komen?
Ik kom Amerika's straatje niet schoon vegen hoor, ik woon hier en het is inderdaad nep dat het alleen maar zo'n perfect land is, maar China en Rusland... kom op man, ken je alleen maar de geschiedenis van Amerika's mensen rechten of ben je vergeten hoeveel mensen de dupe zijn geweest door het communisme uit Rusland en China, en daar horen nog al veel andere landen ook bij. Snowden en Assange vergelijken met de middelmatige burger in Amerika gaat nergens om. Uiteindelijk komt het er op neer dat je als Belg veel sneller past in de Westerse Amerikaanse cultuur dan die van Saudie Arabie en China.

14 juni 2019 om 20:45

Welke boycott, sinds 2015 kan je naar Cuba van Amerika.
Eeuwige dankbaarheid??? Je doet als of het niks is en once again het is zeker in sommige dingen een kut land dat veels te veel met hun neuzen in de zaken zitten van andere landen, maar Amerika heeft wel degelijk tientallen landen geholpen en daar hoort Nederland zeker bij.
Je gaat mij toch niet vertellen dat je liever aan tafel zit met China en Rusland dan Amerika.

13 juni 2019 om 16:40

In china worden moslims zwaar mishamdeld in heropvoedkampen. Er zit niet veel verschil tussen SA en china.

Vind het wel grappig dat ze om morele redenen niet naar Saudi-Arabië zal gaan maar met China op dat gebied niet zo een probleem heeft. China is net zo verschrikkelijk als Saudi-Arabië, misschien zelfs erger met die geheimzinnige kampen die ze daar hebben.

1 of 2 jaar opofferen is ook niet niks. Enkel om je kleinkinderen te helpen is het al helemaal niet de moeite... deze dame komt uit een welvarend gezin, nooit iets zelf moeten doen en vanwege de naam en faam van haar vriend/man succesvol geworden. Zo’n reactie kan je dan wel verwachten. Wat is 1 jaar nou in een mensenleven? Dat je vanwege ethische redenen niet naar S-A wil snap ik dan weer wel

13 juni 2019 om 16:48

Als je ergens niet gelukkig bent dan is 1 of 2 jaar echt wel tergend lang, jazeker. Dus daar kan ik me wel in vinden. De rest daarentegen..

'En dan? Dan moeten de kleinkinderen niet werken?'. Hoe hypocriet kan je zijn? Mevr Kerkhofs heeft zelf nog geen dag gewerkt. Ze heeft een 'eigen' fitness gekregen van papa en het eenige tvprogramma dat ze gemaakt heeft was om met een vriendin te testen hoe het zou zijn als je een maand elke dag alcohol drinkt..

13 juni 2019 om 16:54

Ze heeft ook het programma wags gemaakt waarin ze de vrouwen van de andere rode duivels bezocht. Maar idd, alles wordt haar in de schoot geworpen.

13 juni 2019 om 17:03

Ook die dansprogramma

13 juni 2019 om 17:13

Daar was ze toch gewoon kandidate/deelneemster? Is toch niet 'haar' project?

13 juni 2019 om 17:22

Vergeet ook niet het oh zo kwaliteitsvolle programma waar ze een hele maand alcohol drinkt met haar zus.

13 juni 2019 om 17:33

Ja wat een hoogstand en interessant programma was dat! Hyperintelligente, sympathieke dame die van vele markten thuis is.

Je kunt geen nieuwssite of tv programma in Belgie bekijken of deze juffrouw komt weer in beeld.
Werpt zich op als DE voetbalvrouw van Belgie en doet daar alles voor.
Ieder zijn keuze natuurlijk,maar Dries heeft niets te vertellen geloof ik.
Had even het licht gezien,want volgens mij zijn ze een tijdje uit elkaar geweest.

tjah als je al met een instelling erin staat als "maar ik denk dat het dingen zou kunnen verpesten." en het hebben over jaren 'opofferen'... zie je heel vaak dat het glaasje halfleeg is. Het lijkt bijna erop dat ze Dries een soort van ultimatum heeft voorgelegd, vind het in ieder geval wel kortzichtig.

En lees veel mensen hier van 'ja ze heeft gelijk, hoezo financieel veilig je hebt nu toch al genoeg geld.'
Dus je wilt mij vertellen dat er hier mensen zijn die nee zouden zeggen tegen 20miljoen per jaar, grofweg een verhoging van 600% op je jaarsalaris, en daarvoor zou je een jaartje in China zitten ballen.. waar het leven een stuk goedkoper is.. kom je terug naar Nl/be heb je een avontuur meer beleefd met een aardig gespekt banksaldo?!

Dries, volg je hart en maak je contract af bij napoli en vlam dan nog 1x in de eredivisie bij utrecht. Je vrouw komt daar nog altijd erg graag en je hebt er nog altijd een appartement. Kleine dries is nog altijd een grote man in Utrecht

Ze zou de ligt ook ff moeten adviseren om niet voor het geld te gaan in Parijs maar om in een sterke competitie te gaan spelen. Vreemd om geld te gaan verdienen voor je kleinkinderen. Die kunnen dat prima zelf doen. Je onthoudt ze daar meer mee dan dat je ze helpt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9040
2.Napoli7938
3.Atalanta6931
5.AC Milan6819
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
P. ZielińskiMiddenvelder366
D. MertensAanvaller3516
A. MilikAanvaller3517
José CallejónAanvaller343
AllanMiddenvelder331
L. InsigneAanvaller2810
Fabián RuizMiddenvelder275
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

175 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Napoli 35 16 1 0
2017/2018 Napoli 38 18 4 0
2016/2017 Napoli 35 28 6 0
2015/2016 Napoli 33 5 7 0
2014/2015 Napoli 31 6 4 1
Laatste voetbalnieuws

Dries Mertens gaf lucratieve transfer op vanwege bezwaren van zijn vrouw

Het had niet veel gescheeld of Dries Mertens had een contract ondertekend in China. De aanvaller van Napoli kon een lucratieve verbintenis ondertekenen in Azië, maar werd door zijn vrouw Katrin...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren