Update: Eindhovens Dagblad verwacht spoedig witte rook omtrent Romero

Zondag, 16 juni 2019 om

PSV betaalde Vélez Sarsfield anderhalf jaar geleden ruim tien miljoen euro voor Maximiliano Romero, maar de twintigjarige spits is er nog niet in geslaagd om een onuitwisbare indruk achter te laten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Mede vanwege blessureleed kwam hij tot slechts twee optredens namens het eerste van PSV en daar lijkt het voorlopig ook bij te blijven.

Na eerdere berichten over een tijdelijke terugkeer van Romero naar Vélez weet het plaatselijke Vélez Y Su Mundo donderdagochtend vroeg te bevestigen dat de aanvaller inderdaad voor een rentree op het oude nest staat. Romero zou zelf zijn zinnen hebben gezet op een nieuw dienstverband bij El Fortín en PSV heeft naar verluidt een principeakkoord bereikt met zijn oude werkgever over een dienstverband op huurbasis van een jaar.

De laatste details wat betreft een contract voor Romero zouden nog wel gladgestreken moeten worden, maar de verwachting is dat dit geen problemen op gaat leveren. Trainer Gabriel Heinze, oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain, Manchester United en Real Madrid, wilde Romero er graag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al bij hebben en lijkt dus zijn zin te krijgen.

Voor Romero betekent de terugkeer naar de club waar hij eerder veertig wedstrijden in de hoofdmacht speelde de kans om zijn loopbaan weer uit het slop te trekken. Bij PSV had hij in het afgelopen seizoen concurrentie van spelers als onder meer Luuk de Jong en Donyell Malen, terwijl de aan sc Heerenveen verhuurde Sam Lammers ook weer terugkeert naar Eindhoven.

Update 16 juni 23.37 uur - Eindhovens Dagblad verwacht spoedig witte rook omtrent Romero
In navolging van Argentijnse media meldt ook het Eindhovens Dagblad dat Maximiliano Romero op huurbasis terugkeert bij Vélez Sarsfield. De twintigjarige spits wordt voor een seizoen gestald bij zijn oude club, zonder optie tot koop. De krant meldt dat technisch manager John de Jong van PSV de deal op korte termijn probeert af te ronden. 'Binnen afzienbare termijn' wordt witte rook van de betrokken clubs verwacht.


Poll

Denk jij dat het een goede zaak is dat PSV Maximiliano Romero op huurbasis laat vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Wat een ontzettende miskoop is dit zeg. Zeg maar doei tegen je miljoenen. Die zien we niet meer terug...

13 juni 2019 om 07:11

Hoezo heeft door blessures nooit echt kunnen laten zien wat die kan. Was/is een groot talent met nog een meerjarig contract. Als die daar een seizoen speelt en blessure vrij een keer blijft kan die hopelijk volgend jaar die potentie gaan lateb zien.

13 juni 2019 om 13:45

@justpsv95: Geblesseerd raken kan altijd, maar dat is slechts een goed excuus als het buiten je eigen schuld is ontstaan. Ik zou ook geblesseerd zijn als ik 20kg te zwaar zou zijn en zou proberen topsport te bedrijven. Hij doet me denken aan Andy van der Meijden toen die bij PSV een kans kreeg.

Sowieso is hij sinds de winterstop weer terug, maar hij kan gewoonweg geen indruk maken op MvB en daarom mag hij weg. Ik vraag me dan ook af over welke potentie jij het hebt, want ik heb geen potentie gezien toen hij op het veld stond bij Jong Psv.

13 juni 2019 om 17:20

Want als je kunt echt wat laten zien als je steeds geblesseerd bent en opnieuw naar niveau moet komen? Alleen al wedstrijd ritme krijgt die weinig op die manier

17 juni 2019 om 07:24

Daarom is deze verhuur optie al raar terug naar waar je vandaan kwam. Hij kan daar misschien weer de sterren van de hemel spelen en volgend seizoen bij PSV terugkeren maar dan moet hij zich weer gaan aanpassen aan deze omgeving. Dan had je hem beter in Nederland kunnen verhuren, maar dit lijkt er haast op dat ze het zelf ook niet meer in hem zien zitten bij PSV.

13 juni 2019 om 07:24

Ik hou er nog hoop in, maar ben er eigenlijk ook wel bang voor dat dit niks meer gaat worden. Nu gaat hij weer terug naar Argentinië waar PSV waarschijnlijk veel minder het zicht op zijn prestaties zal hebben dan als hij gewoon aan een middenmoot club in de eredivisie uitgeleend zou worden. PSV heeft ook nog eens Lammers en Malen die net als Romero jong zijn en de spitspositie willen bekleden. En zelfs die twee moeten afwachten of Luuk de Jong nou eens zal gaan vertrekken.

13 juni 2019 om 07:27

Er gaan nu geruchten rond dat de jong in onderhandeling met monterey is, die 12 miljoen zouden willen betalen. Hopelijk zit daar enige waarheid in en kunnen we nog cashen op de jong

13 juni 2019 om 08:21

Ja hopelijk doen we onze (met afstand) belangrijkste speler weg voor het monsterbedrag van 12 miljoen.. het is maar goed dat jij geen technisch directeur bent van PSV

13 juni 2019 om 08:39

Ik vind dit een kwestie van korte termijn visie. De jong was vorig seizoen de belangrijkste speler ja, maar hij is ook een van de redenen waarom het voetbal er bij PSV niet uitziet. Voor de ontwikkeling van het elftal en bevorderen van het voetbal bij PSV lijkt het mij ook gewoon beter dat de Jong vertrekt. Verder is er bij de Jong geen enkele garantie dat hij niet weer zo een jarenlange periode kent waarin hij geen pepernoot raakt.

13 juni 2019 om 08:53

Maar bij welke spits heb je die garantie wel? Neem Dolberg. Die had twee jaar geleden de wereld aan z'n voeten. Voor het juiste bedrag mag de Jong van mij best vertrekken maar je moet wel bedenken dat je gewoon 28 goals weg doet. Die gaat Lammers niet maken.

13 juni 2019 om 09:02

De reden dat het voetbal van PSV er niet uit ziet, is het middenveld. Als je pakweg Lammers in de spits zet maar nog steeds vasthoudt aan Hendrix/Sadilek en Rosario als controleurs wordt het voetbal echt niet beter hoor. Dus in deze moet je vooral naar de trainer kijken. Verder is De Jong de afgelopen 5 seizoenen echt waanzinnig belangrijk voor PSV geweest, beetje jammer om hem vanwege dat ene mindere seizoen omlaag te praten

13 juni 2019 om 09:49

Niet alleen het statische middenveld. Met de jong wordt er veel hoog gespeeld, ook wanneer ze 123 geen oplossing zien. De speelstijl is op hem afgestemd. De jong is niet goed met de bal aan z'n voete. Slechte aannames, passes die niet aankomen, waardoor de kansen grotendeels verloren is; kan niet in de diepte gestuurd worden; is niet snel waardoor teams onder de pressie uitvoetballen; dribbelen moet je niet aan hem overlaten; weinig goede combinaties mogelijk door de eerder genoemde punten en statisch. Door al die punten kun je geen fatsoenlijke positiespel spelen, aangezien de bal veelal verloren wordt wanneer de jong erbij betrokken wordt.

13 juni 2019 om 10:15

De Jong kan ook gewoon uit de voeten in een goed voetballend elftal, dat heeft hij onder Cocu wel bewezen. Dat PSV momenteel veel te snel de lange bal zoekt ben ik met je eens, maar ik blijf erbij dat dat een logisch gevolg is van een totaal gebrek aan voetballend vermogen op het middenveld.

13 juni 2019 om 10:42

Heb je gelijk. Toch doet de Jong er ook aan mee. Het is een combinatie van de twee.

13 juni 2019 om 11:17

Ik ben het met je eens hoor. Alleen ik vind dat de gehele as vervangen moet worden. Van Viergever, Rosario, Hendrix tot aan de Jong. Voor mij missen ze allemaal een degelijke basistechniek. Daarom gaf ik ook aan dat de Jong een van de redenen is dat het voetbal er niet uit ziet.

13 juni 2019 om 12:50

Rosario vind ik persoonlijk een twijfelgeval, want wat wel opviel is dat hij degene was die steeds de oplossingen naar voren had itt hendrix. Toen die uit vorm was (nig steeds is) viel dit pas echt op.

13 juni 2019 om 13:09

Rosario speelde de eerste seizoenshelft erg goed maar had daarna een enorme vormdip. Die komt er wel.

Waarom niet in Nederland, moet hij (weer) wennen als hij terugkomt

13 juni 2019 om 07:35

Na zo een rampjaar doet een vertrouwde omgeving zo een jongen niet slecht neem ik aan.

13 juni 2019 om 07:46

Na anderhalf jaar mag Eindhoven ook wel een vertrouwde omgeving zijn. Waar hij na een ramp jaar zijn draai kan vinden.

13 juni 2019 om 07:50

Maar wel een omgeving waar alles tegenzat en je misschien niet gelukkig was. Dan is het helemaal niet zo'n slecht idee om weer even naar een fijne, vertrouwde omgeving terug te gaan om je daar weer te herpakken.

13 juni 2019 om 08:01

Bij psv is de kans op minuten klein omdat de concurrentie enorm is. Hij moet gaan spelen, goals maken en het vertrouwen terug winnen. Als hij er daar 25 maakt kan hij volgend seizoen prima Terugkomen. Maar goed, ik lees vandaag ook over sinkgraven, die is nooit meer echt teruggekomen na zo’n zware blessure.

13 juni 2019 om 08:10

Tagliafico ging ook naar Spanje, toen terug naar Argentinië en zie hem nu. Vertrouwen is zo onwijs belangrijk.

Een blessuregevoelige aanvaller verhuren aan een club in een competitie die bekend staat om slagers op het middenveld en in de verdediging. Wat kan daar nou mee misgaan, joh.

13 juni 2019 om 07:13

Tja hij heeft hiervoor ook in deze slager-competitie gespeeld. Als die veel gaat spelen wordt die hopelijk goed fit, waardoor de kans op blessures ook weer kleiner kunnen worden.

Tja dat was dus duidelijk geen goede investering van PSV. Die zullen zich wel 2 keer bedenken als ze 10 miljoen plus gaan uitgeven

13 juni 2019 om 08:02

Waarom? Dit kun je van te voren toch nooit inschatten?

13 juni 2019 om 08:10

Dat het zo zou lopen kon je niet inschatten inderdaad. Maar ik vond het sowieso al een rare aankoop, aangezien je met Lammers een talentvolle spits in je selectie hebt, en PSV ook nog eens Malen haalde. Als het een ervaren kracht was, had ik het nog enigszins begrepen. Maar nu haalde je een concurrent voor een jong talent uit je eigen opleiding. Spreekt weinig vertrouwen uit wat mij betreft.

13 juni 2019 om 08:18

Dat klopt. Maar wat betreft Lammers waren er simpelweg ook gewoon twijfels. Vandaar dat die ook vorig seizoen verhuurd werd. Je kunt ook best vertrouwen hebben in een speler en hem toch verhuren. Dat vertrouwen is er namelijk nu meer aangezien het de bedoeling is dat Lammers volgend seizoen een belangrijk onderdeel wordt van de selectie. Malen is niet gehaald als spits en heb ook niet het idee dat het de bedoeling is dat die in aanmerking gaat komen voor de spitspositie.

13 juni 2019 om 09:19

Het gast om het financiële plaatje. PSV is nog niet in staat om meer van dit soort miskopen voor een dergelijk bedrag te doen. Daar voor hebben ze nu nog niet het financiële draagvlak.

13 juni 2019 om 09:24

Maar dat staat los van Romero. Natuurlijk kan en gaat PSV niet zomaar 10 miljoen neerleggen voor spelers, maar dat Romero constant geblesseerd is heeft daar niet veel mee te maken.

Die gaat dus hard richting het predicaat miskoop en weggegooid geld. Alle reacties over dat ie nog jong is, talent heeft en nog in het bezit is van een langlopend contract. PSV heeft echt geen 10 miljoen betaald om hem in 2.5 jaar 2 wedstrijden in het eerste te laten invallen. Snap ook niet waarom je hem verhuurt in Argentinië en niet aan een Eredivisieclub in Nederland. Is makkelijker te monitoren ook. Ben benieuwd of we nog iets van die jongen gaan horen. Hij staat wel erg dicht bij de achterdeur nu.

13 juni 2019 om 07:45

Door meerdere blessures nog niet meer in het 1e of zelfs jong kunnen spelen. Miss dat z'n oude omgeving juist goed voor hem is

13 juni 2019 om 07:49

In welke zin goed? In zijn oude omgeving was ie helaas voor hem ook vaak geblesseerd. In de afgelopen anderhalf jaar had ie mede vanwege blessures tijd zat om een vertrouwde omgeving in Eindhoven te creëren en zich op zijn gemak te gaan voelen. Sterker nog hij kon een aantal keer terug naar Argentinië en schijnbaar is dat nog niet voldoende om zich op zijn gemak te voelen in Nederland.

Tja het was het grote risico bij Romero. Het was bekend dat hij heel blessuregevoelig was. Ik hoop voor PSV en hem dat hij nog gaat vlammen!

13 juni 2019 om 08:25

Jij kende hem al voordat PSV hem ging halen in Argentinie, en ook dat die regelmatig geblesseerd was in die periode daarvoor.....

13 juni 2019 om 08:42

Volgens mij kon hij op 16- of 17-jarige leeftijd naar Arsenal, maar raakte hij toen zwaargeblesseerd.

Wanneer je hem uitleent kun je dat om 2 redenen doen. Hopen dat hij zich ontwikkeld zodat hij sterk terug kan komen; of om kosten te besparen (salaris, huursom).

Wanneer je wil zien hoe hij zich ontwikkeld lijkt mij dat je hem uitleent binnen Nederland of in ieder geval Europa. Bij Velez heeft hij al gespeeld en kennelijk indruk gemaakt op Psv. Wat moet hij daar dan nu nog doen? De indruk die hij daar maakte kon hij niet vertalen in Nederland. Dus daar uitlenen heeft geen zin voor de toekomst.

Het lijkt er op dat PSV hem hiermee eigenlijk definitief afschrijft en de kosten zo laag mogelijk wil houden.

Nou deze miskoop zien we niet meer terug bij Psv. Dit verhuur heeft als enig doel om straks nog wat miljoenen terug te ontvangen als hij aankomend seizoen daar enigszins presteert...

Jeetje, 10 miljoen betalen en amper een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld in het eerste. Als dit bij Feyenoord was gebeurd was Van Geel door Jan en Alleman met z'n voeten vastgeknoopt aan de Van Brienenoord brug gehangen.

13 juni 2019 om 10:00

Ajax doet t constant. Veel aankopen van tussen de 5 en 10 miljoen die niet voldoen. Of het nou blessure is of andere factoren. Gelukig kan ajax t permitteren door wel een aantal schot in de roos. Maar moet niet vaker meer gebeuren ook.

Wie heeft PSV als opties in de spits naast Luuk? Lammers zie ik niet zo ver en Malen is het ook nog niet helemaal. Houdt m'n hart vast wat de selectie betreft. John de Jong heeft mij tot op heden ook niet kunnen overtuigen.

You win some, you lose some.. natuurlijk vervelend dat hij zo lang geblesseerd is geweest, maar dan nog had hij wel wat minuten kunnen maken als men de potentie had gezien. Zonde in ieder geval..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren