Atlético-directeur verklapt transfer Griezmann: ‘Dat weet ik al sinds maart’

Woensdag, 12 juni 2019 om

Antoine Griezmann speelt vanaf volgend seizoen voor Barcelona. Althans, dat zegt Atlético Madrid-directeur Miguel Ángel Gil Marín. De Franse aanvaller maakte reeds bekend dat hij het Wanda Metropolitano gaat verlaten, maar naar welke club hij verkast is nog altijd niet bekend. Volgens de directeur van Atlético is het al zeker dat het Camp Nou zijn nieuwe onderkomen wordt. “Ik weet heel zeker dat Antoine bij Barcelona gaat spelen, dat weet ik al sinds maart”, aldus Gil Marín.

De directeur van Atlético Madrid deed de opvallende uitspraak woensdagavond bij een bijeenkomst van Movistar tijdens een stierengevechtwedstrijd in Madrid. Gil Marín meldde bovendien dat zijn club zes nieuwe spelers wil aantrekken tijdens de zomerse transferperiode. “We moeten een groep van mannen bij elkaar zien te brengen”, aldus de directeur.

De bevestiging van Gil Marín over de aanstaande transfer van Griezmann naar Barcelona komt als een verrassing. De Franse international heeft de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken gestoken dat hij open staat voor de Catalaanse grootmacht, maar wilde nooit bevestigen dat hij daadwerkelijk naar Barça verkast. Derhalve werd hij gelinkt aan clubs als Paris Saint-Germain en Manchester United. Die twee clubs lijken de komst van Griezmann te kunnen vergeten.

Volgens Mundo Deportivo wacht Barcelona met het rondmaken van de transfer tot 1 juli. Vanaf die datum is Griezmann namelijk voor een afkoopsom van 120 miljoen euro op te halen in Madrid. Momenteel is de Fransman nog voor een gelimiteerd bedrag van 200 miljoen euro op te pikken in de Spaanse hoofdstad. Volgens BILD heeft Atlético Madrid Ante Rebic van Eintracht Frankfurt op het oog als opvolger van Griezmann.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door pasevski)

Wat een soap is dit geworden zeg. Eerst willen ze hem hebben en maakt hij zelf een docu over waarom hij blijft bij atleti. Nu wel hij zelf weg en komt barca weer voor hem aankloppen. Wel een hele goede speler natuurlijk maar ik had hem niet meer gehoeven na al zijn eerste weigering.

12 juni 2019 om 22:04

Ik ben uberhaupt behoorlijk klaar met die transfer-zooi, wat een gezeik man. Ook elke dag een bericht waar de Ligt heen gaat, waarbij 95% uit de duim wordt gezogen volgens mij. En dan ook die idiote documentaire van Griezmann vorig seizoen, La Decision. Alsof een nieuw medicijn tegen k*** was gevonden, die lui vinden zichzelf zo belangrijk. We zijn voetbal echt te belangrijk gaan vinden met z'n allen.

12 juni 2019 om 23:55

Je hebt helemaal gelijk!!!

13 juni 2019 om 06:36

Waarschijnlijk verkoopt dit sort praatjes kranten en was er blijkbaar behoefte voor die docu. Het gaat allemaal om geld …...en ja, onderander wij de gewone man hebben dit er zo naar gemaakt.

Dit betekent dus dat barca met de saaie en statische aanval griezmann suarez messi zal gaan spelen ipv griezmann messi dembélé. Dit zal weer een seizoen met saai voetbal en en vroege uitschakeling ucl worden ongeacht welke spelers er nog gaan komen

12 juni 2019 om 22:24

Messi Suarez Griezmann is allesbehalve statisch, carlosjr11.

12 juni 2019 om 22:30

Griezmann is een valse spits/zwerver, suarez een spits die al over zijn top heen is en Messi een cam/ zwerver. Waar is je flankspeler? Waar de is de diepgang? Ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel.

12 juni 2019 om 22:34

Dat hoeft geen drama te zijn. Alba zorgt voor diepgang op links. Dit is een topaanval wat mij betreft, al zou ik Suarez ook wel gewoon vervangen.

12 juni 2019 om 22:40

Doe dan Messi griezmann Dembélé met het middenveld frenkie/busquets Arthur en couthino

13 juni 2019 om 13:01

Carlosjr11,

Dat is het mooie van het Barca systeem, de backs zijn de flankspelers. De 3 voorin zwerven toch voorin en duiken de 16 in, of je nou Dembele of Griezmann hebt.

12 juni 2019 om 23:16

Dus omdat Griezmann komt, kan Griezman Messi Dembélé het niet worden?.. die snap ik niet

Goede voetballer, geeft ook wat meer opties voorin, vooral lekker nu Suárez niet elke wedstrijd meer weet te presteren. Hopelijk wel de volle focus op het voetbal en minder op de randzaken zoals documentaires maken, dan zie ik hem nog slagen ook!

Dat wordt helaas geen succes op moment dat je niet gewild ben en vorig jaar hebt geweigerd. Zonde van het geld voor Barça.

Ah dat scheelt weer 10 op niks gebaseerde roddels per dag, nu De Ligt nog.

Dit Barca is toch gewoon de Pipo de clown geworden op de transfermarkt? Hebben ze niet genoeg geïnvesteerd in de aanval? waar gaat hij spelen? Waarom hebben ze het er niet eerst met de spelers over gehad?

Vind dit als real fan erg jammer dat Barca zo afzakt. Ben toch ook voetballiefhebber, de enige waarvan ik snap dat ze zoveel geld hebben neergelegd is Frenkie. Maar Coutinho, Dembele en nu Antoine voor zoveel geld...

12 juni 2019 om 21:49

Inderdaad, deze transfer is strategisch gezien niet echt te beredeneren. Barca heeft dringend een echte nummer 9 nodig die de concurrentie met Suarez kan aan gaan. Hoewel Griezmann wel een ander type speler is als Coutinho en Messi, opereert hij veelal in dezelfde ruimte van het veld. Het lijkt me dan ook wenselijk dat Coutinho vertrekt, mocht Griezmann daadwerkelijk komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, er zijn weinig clubs die willen investeren in een Coutinho in deze vorm, zeker met zo'n salariskosten. Daarom hoop ik dat hij tijdens de afwezigheid van Neymar opstaat en een lekkere Copa draait met Brazilië. Als Barcelona zich verder aanvallend zou willen versterken, moeten ze voor een technische buitenspeler met diepgang gaan. Ik zou eerst aankijken off de blessuregevoeligheid van Dembouz in de eerste seizoenshelft een probleem is, zo ja dan kun je in de winter handelen. Verdedigend heeft de komst van De Ligt op eerste gezicht eigenlijk geen prioriteit, maar Piqué wordt ouder en Umtiti dreigt zijn carrière te verpesten omdat hij weigert een nodige knieoperatie te ondergaan. Als Barca verder een linksback aan weet te trekken die de concurrentiestrijd met Alba kan aangaan, hebben ze wat mij betreft alles wat ze nodig hebben om volgend seizoen op drie fronten mee te doen.

12 juni 2019 om 23:14

"vind dit als real fan erg jammer dat Barca zo afzakt."

Op welke manier dan als ik vragen mag? Puur qua beleid, waarom zou een Real Madrid daar van opkijken? Real eindigt al twee seizoenen op een rij op een straatlengte achterstand van Barcelona in La Liga. Sportief is er dus helemaal geen sprake van afglijden. Met net iets meer geluk pakt Barcelona gewoon de double/treble afgelopen seizoen.

13 juni 2019 om 08:30

Omdat ik altijd waardering voor de Barca filosofie had en dat gaf het zijn charme.

Het afglijden van waar zij jaren voor staan. Tuurlijk moet je als grote club hier en daar je team versterken met goede aankopen, maar dit beleid is toch een lachertje?

Ik ben heel benieuwd hoe Griezzman het gaat doen bij Barcelona en hoe hij in de groep valt. Wat een wisselende berichtgeving ook de afgelopen weken. Dan weer niet, dan weer wel, dan weer PSG, spelers van Barcelona waren het er niet mee eens.. Ik hoop voor de Barcelona fans dat Dembele zijn plek niet verliest. Hij brengt de diepgang.

Zal dit dan betekenen dat Dembele of Coutinho vertrekt? Ze moeten toch iemand slachtofferen en verkopen om dit te realiseren? Griezmann is natuurlijk een fantastische speler, maar ben vooralsnog niet geheel overtuigd als ik hem in het Barca systeem voor me zie. Hij was natuurlijk het mannetje bij Atletico, maar speelde ook in een defensieve ploeg. Bij barca speel je eerder in dienst van Messi dan dat je ineens het mannetje bent en Barca speelt (ook al zit Valverde er) natuurlijk aanvallender. Iemand die hier een goede analyse op kan loslaten en wat potentiele opstellingen kunnen zijn met Griezmann erbij?

12 juni 2019 om 21:57

Coutinho zal sowieso vertrekken, dit seizoen was zijn examen seizoen en die heeft hij gefaald. Kan niet op links uit de voeten en lijdt veel te veel balverlies op de CM positite veel te laconiek. Opzich ligt hij wel goed in de markt denk ik en Barcelona kan hem voor veel geld verkopen. Maar voor Barcelona is het veel belangrijker om af te komen van die clown Valverde en Suarez.

12 juni 2019 om 22:08

Valverde ontslaan zou een fout zijn, man pakt prijzen en dat is nog maar de vraag met een volgende trainer.

12 juni 2019 om 22:19

Mijn oma zou ook prijzen pakken in la liga met zo'n elftal. Dat Valverde niet eens wat moois kan laten zien aan het publiek. Kampioen zouden ze sws worde. En dan nog verdedigend spelen als je nergens meer voor speelt. Dit is toch geen Barça meer te noemen

12 juni 2019 om 22:20

@bocherrief
niemand verdenkt jou ervan om zoiets te begrijpen.

"met spelers als messi kom je niet ver"
" busquets kan alleen breed passen"
"barca is 8e viool in europa"

Mooie uitspraken borhc.

12 juni 2019 om 22:22

@koepbarca03 hem niet serieus nemen. Wilt gewoon valverde ophemelen om barca fan boos te maken. Gewoon geen aandacht geven

12 juni 2019 om 22:22

Dit is geen Barça en dat soort waanideeën, deze discussie is te vaak gevoerd en alle realiteitszin is weg bij een gedeelte van jullie fans. Je kunt niet elk jaar iniesta creeeren, of droomvoetbal spelen.

12 juni 2019 om 22:24

Guardiola speelt het nu bij city zonder iniesta xavi Messi puyol abidal busquets Henry etc. Ligt gwn aan Valverde

12 juni 2019 om 22:25

Tata martino pakte ook geen prijs met Barça dus zo vanzelfsprekend is het niet. Ik mis realisme en nuchterheid in jullie visie. Het ontslag van Valverde zal dat uitwijzen

12 juni 2019 om 22:29

Hoezo ook geen prijs. Met wie vergelijk je hem dan?

12 juni 2019 om 22:34

Met jouw oma, ben je vergeten dat je zei dat jouw oma een prijs zou pakken met Barça. Hallo?

12 juni 2019 om 22:36

@bochherief. T is goed man je hebt je punt gemaakt.

Komt na al het eerdere nieuws toch als een verrassing, hij stond toch nagenoeg vast dat hij naar PSG zou gaan? Draag Barca een warm hart toe, dus ik hoop hem volgend jaar bij PSG te zien in iedergeval.

Goed dat onze president hiermee de geruchten stopt. Griezmann verdient een transfer na vele jaren voor de ploeg gevochten te hebben. Griezmann wil nog eens de CL winnen en de kans is realistisch gezien gewoon groter bij Barça. Maar goed voetbal kan snel gaan, kijk naar bijvoorbeeld Coutinho.

12 juni 2019 om 22:19

Hij dacht grotere kansen te hebben op de CL bij Barça en vervolgens staat Liverpool twee keer achter elkaar in de finale waarvan ze er één winnen. Ik hoop op 5 spelers; Icardi, Neves (indien Rodri vertrekt), Telles, Semedo (in deal betrekken met Griezmann) en Konate. Zal samen rond de 300 miljoen kosten maar dat brengen Griezmann, Lucas, Costa en Rodri ruim op.

13 juni 2019 om 11:06

Ik hoop ook inderdaad beetje hetzelfde als jou!, ze moeten is gaan investeren in wat jongere spelers!

Griezmann zou een geweldige topversterking zijn! Een speler die geweldige kan voetballen, gemakkelijk scoort en beschikt over een enorme drive (zie verdedigend werk) en een positieve vibe heeft is exact wat Barca nodig heeft. Met zijn acties, passjes en goals zal hij Barca minder afhankelijk maken van Messi en diezelfde Messi ook eens bevoorraden! De video’s over zijn aanblijven of vertrek had van mij achterweg mogen blijven maar arrogant zijn tegenover Griezmann is ook ongepast. Dit is een speler die volledig past bij Barca en is daarom meer dan WELKOM.

12 juni 2019 om 22:20

Ben het met je eens, eindelijk een goede en realistische kijk, griezmann is een absolute versterking voor Barça.

12 juni 2019 om 22:27

Wat moet er gebeuren dan met Dembélé? Dat is de speler voor se toekomst maar die toekomst maak je kapot als hij niet speelt. Als hij speelt laat ie altijd wat moois zien en kan je je beetje vermaken. Ik zou als je griezmann haalt Suárez er uitdoen en anders griezmann niet halen

12 juni 2019 om 22:40

Volledig met je eens. De aanval zou moet bestaan uit Griezmann, Messi en Dembele. Suarez bankje of rouleren. Indien de kans zich voordoet zou ik Luis tegen een goede prijs zelfs verkopen. Voordat hij te oud is.

12 juni 2019 om 22:42

Luis verkopen rakitic verkopen voordat hij ook weer te oud is. En dit keer echte transfers doen en geen boateng

12 juni 2019 om 22:50

Liever eigen jeugd, alleen gaat dat niet gebeuren onder dit bestuur.

12 juni 2019 om 23:19

Met eigen jeugd speel je rechterrijtje, wat een struisvogelpolitiek is dit. Elke topclub moet aankopen doen

12 juni 2019 om 23:31

Het is niet omdat je er maar 3 kan opstellen dat je er daarom ook maar 3 nodig hebt. Griezmann kan het heel goed vinden met Dembélé en bovendien heb je je vervanging van Suarez eigenlijk klaar. In de tussentijd kan Griezmann ook op linksvoor uit de voeten. Dembélé zal zeker genoeg spelen, geen sprake dat hij vertrekt.

Barcelona moet juist van die dwergen als Coutinho, Suarez en Griezmann proberen af te komen. Ze moeten een killer voorin hebben die ook in de lucht voor dreiging zorgt.. Messi kan per wedstrijd gemiddeld 3 belachelijk goede voorzetten geven vanaf rechts en als je een killer zoals Kane of Ronaldo in de 16 hebt lopen kan je op veel meer manieren toeslaan.

12 juni 2019 om 22:53

Piatek ?

12 juni 2019 om 22:56

ronaldo en messi in 1 team, het kan, het moet kunnen, droom van elke liefhebber, er werd ook gezegd dat pacino en deniro nooit zouden samenspelen en zie daar de film heat.

12 juni 2019 om 23:18

Luuk de jong?

Heft Barca hem nou echt nodig? Er wordt tegenwoordig zo makkelijk met geld gestrooid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller197
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1514
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger111
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

184 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 19 7 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik kon mijn ogen niet geloven, Griezmann stond op mij te wachten’

Diego Mendoza speelde woensdag een van de belangrijkste wedstrijden in zijn loopbaan. De aanvaller kon niet voorkomen dat UD Ibiza door Barcelona in de zestiende finales van de Copa del Rey...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren