Brood maakt op ludieke wijze aanblijven bij NAC Breda wereldkundig

Woensdag, 12 juni 2019 om

Ruud Brood heeft op ludieke wijze bekendgemaakt dat hij aanblijft als trainer van NAC Breda. Volgens BN De Stem zijn de seizoenkaarthouders van de Parel van het Zuiden woensdag telefonisch op de hoogte gebracht van het nieuws. De 56-jarige oefenmeester staat sinds maart aan het roer bij NAC, dat het aanblijven van Brood tevens via de officiële kanalen communiceert.

Brood nam afgelopen seizoen het stokje over van de vertrokken Mitchell van der Gaag en kon niet voorkomen dat NAC als laatste eindigde in de Eredivisie. Daardoor is de club uit Breda volgend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks de degradatie wilde de clubleiding van NAC graag verder met Brood, terwijl ook de achterban positief gestemd was over de oefenmeester.

De gesprekken tussen Brood en technisch directeur Tom van den Abbeele hebben even geduurd, maar beide partijen hebben uiteindelijk een overeenstemming over een langer verblijf weten te bereiken. Brood heeft laten weten dat hij de komende twee seizoenen voor de groep zal staan bij NAC, wat betekent dat hij een contract tot medio 2021 gaat ondertekenen. Hij stond eerder zelfstandig aan het roer bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en NEC.

"Bij mijn aantreden in maart heb ik direct uitgesproken dat ik bij een eventuele degradatie niet weg zou lopen voor de uitdaging om met NAC de Keuken Kampioen Divisie in te gaan", laat Brood weten op de website van NAC. "De degradatie is helaas een feit geworden en de opgave om terug te keren op het hoogste is niet eenvoudig, maar mijn geloof in deze club is dermate groot dat ik vol overtuiging aan de slag ga. Het is nu zaak dat we als selectie, staf, organisatie, supporters en sponsoren het afgelopen seizoen gauw vergeten en de spirit terugkrijgen om te bouwen aan iets nieuws. NAC moet haar smoel terugkrijgen, laten we daar ons best voor gaan doen."


Poll

Goed besluit van NAC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door mikeutrecht)

Denk dat Brood zich beter op de zooi bij NAC kan focussen dan op ludiek over komen.

12 juni 2019 om 12:24

Er is altijd wel wat te zeiken he?

12 juni 2019 om 12:33

Nee hoor, vind het alleen een beetje ongepast en ik denk niet dat de supporters daar op zitten te wachten. Als dit bij mijn cluppie was gebeurt had ik er ook niet echt om kunnen lachen. Vind NAC een mooie club met een top aanhang en hoop van harte dat ze terug komen.

12 juni 2019 om 12:42

Ik kan die ludieke actie van hem niet echt terug vinden? Of het is het verhaal dat de seizoenkaarthouders telefonisch zijn ingelicht. Als dat het verhaal is begrijp ik dat je er niet om kan lachen. Maar het is wel een partij moeite die ze doen naar hun aanhang toe die alleen maar op prijs gesteld kan worden. Ik vind je reactie daarin dus een beetje overdreven ook al zou ik zelf ook niet lachen.

12 juni 2019 om 12:45

Haha Jezus. Waar je je druk om kan maken. Dus hij mag op verjaardagen ook geen grapjes meer maken, want focus op 'die zooi'. Lach er gewoon om, het is niet zo dat hij hier uren of dagen mee bezig is geweest.

12 juni 2019 om 13:06

Denk dat het om de gebeurtenissen gaat, toen aan Penders telefonisch vermeld werd, dat hij was ontslagen. Dus ik kan deze actie zeker wel waarderen.

12 juni 2019 om 13:11

Waarom is het ongepast? En waarom zouden de supporters er niet op zitten te wachten? De club en supporter vragen al jaren om Brood voor de ploeg te willen. Voor de club en de supporters goed nieuws. Dat jij er niet op zit te wachten. Wil niet zeggen dat de rest er ook zo over denkt. Bij NAC zullen ze dit zeker waarderen. De actie is denk ik gebaseerd op het geit dat Penders telefonisch werd ontslagen. En nu op dezelfde manier de supporters erover in te lichten. Van jou wel een makkelijke reactie zonder echt een feitelijke onderbouwing te hebben.

12 juni 2019 om 13:24

VZ maakt er van dat het ludiek is / ludiek bedoeld is. Nergens blijkt dat NAC dit heeft bedacht om ludiek te zijn. Het is gewoon een originele manier om je supporters te betrekken bij de club. Niks meer niks minder.

12 juni 2019 om 13:47

Mikeutrecht

Je moet voor de gein eens de supportersfora van NAC opzoeken, en daar de reacties lezen. Iedereen kan het telefonisch bericht van Brood als bedankje voor je clubliefde wel waarderen. Dit zijn namelijk de kleine dingen die NAC een volksclub maakt en de supporters dichterbij de organisatie brengt.

12 juni 2019 om 15:23

Als je het bericht beluisterd had, dan had je gehoord dat Ruud zeker niet ludiek over probeert te komen. Integendeel, je hoort duidelijk dat het hem niet makkelijk af gaat dit een beetje spontaan te brengen.

Ludiek is wellicht de wijze van nieuws melden, via een telefoontje aan de seizoenkaarthouders. Ik vind dat als supporter niet storend. Je kunt wel eeuwig in het negatieve blijven hangen, maar er is juist ook behoefte aan wat positieve berichtgeving. We zijn dan wel gedegradeerd, maar de club blijft gewoon bestaan en vanaf augustus hebben we gewoon weer kans op promotie.

13 juni 2019 om 09:15

Ah dat is dan mijn fout, ik las namelijk ludiek in het artikel.
Ik hoop jullie het seizoen hierna weer terug te zien in de Eredivisie. NAC is een gemis.

Een goed besluit. Om de trainer eruit te gooien na een degradatie of om op te stappen brengt vaak alleen maar meer reuring in de tent. Sterk van Brood dat hij blijft, wens hem veel succes. Hopelijk komt NAC er gauw bovenop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

10 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren