‘Een geweldige stap voor hem, hij kan zich bij Ajax weer doorontwikkelen’

Woensdag, 12 juni 2019 om

Kik Pierie zette onlangs zijn handtekening onder een vijfjarig contract met Ajax. De negentienjarige verdediger dwong de transfer af door zijn goede prestaties in het shirt van sc Heerenveen. Johnny Jansen maakte Pierie als assistent- en interim-trainer van dichtbij mee en denkt dat de Amsterdammers er goed aan hebben gedaan om hem al op jonge leeftijd weg te halen uit Friesland.

“Kik is gewoon een enorm talent. Hij heeft de hele jeugdopleiding hier doorlopen en heeft twee seizoenen achter elkaar in de Eredivisie gespeeld”, laat Jansen, inmiddels aangesteld als hoofdtrainer in Heerenveen, weten voor de camera van FOX Sports. “Het is een heel intelligente jongen die heel aardig herkent wat er gebeurt op het veld. Hij heeft ook de kwaliteiten om wat hij ziet ook over te brengen op zijn omgeving.”

“Zijn grote kwaliteit vind ik eigenlijk zijn inspeelpass, hij kan zó makkelijk mensen vrij spelen tussen de linies”, aldus de eindverantwoordelijke van de Friezen, die Pierie een succesvolle toekomst toedicht. “Ja, hij kan daar weer een volgende stap maken. Dat is voor hem ook erg belangrijk. Het liefst hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar het is een geweldige stap voor hem. Hij kan zich daar weer doorontwikkelen.”

Ajax legde vijf miljoen euro neer voor de in de Verenigde Staten geboren centrale verdediger annex linksback. Naast Pierie sluiten ook Kjell Scherpen (afkomstig van FC Emmen), Razvan Marin (afkomstig van Standard Luik) en de bij het Argentijnse Defensa y Justicia opgehaalde Lisandro Martínez vanaf volgend seizoen aan bij de selectie van Erik ten Hag.


Poll

Vind jij Kik Pierie een aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door nolimit)

Ben niet overtuigd van hem. Hij zal vooral in Jong Ajax moeten spelen dit seizoen denk ik. Net als Per Schuurs. Dan heb je voor Jong Ajax wel een lekker centrum staan. Kampioenschap kan al bijna niet meer stuk met zo'n duo in de Kkd. Maar voor Ajax 1 komen deze twee jongens ook te kort. Voor Schuurs wordt het zijn tweede jaar bij Ajax. Die zal toch wel minuten moeten gaan maken aankomend jaar. Anders wordt het denk ik lastig om nog aan te haken.

12 juni 2019 om 11:49

Gezien zijn leeftijd + ervaring is dit een hele goede aankoop. Ik geloof ook echt wel dat hij basismateriaal gaat worden als hij zich goed doorontwikkeld, is een slimme verdediger met goede passing. Ja, heeft verdedigend wat fouten gemaakt maar dat overkomt De Ligt ook nog steeds, pure jeugdigheid.

Desalniettemin zal hij voorlopig genoegen moeten nemen met slechts wat invalbeurten + speeltijd in Jong maar ik heb wel vertrouwen in deze jongen.

12 juni 2019 om 12:39

De vergelijking met de Ligt gaat natuurlijk niet op , die beschikt over een totaal ander fysiek. Pierrie word met regelmaat op acceleratie en snelheid afgetroefd , en mist dan ook nog eens duelkracht. Daar kan hij nog enige winst boeken , maar niet in die mate dat hij geschikt is voor de top. Als Ajax slim was geweest hadden ze meer geld uitgegeven aan Koopmeiners , maar daar krijg je dan ook meer voor. Sneller , sterker, beter linkerbeen, veelzijdiger, meer scorend vermogen en meer ervaring. Pierrie is van het niveau Schuurs , leuk voor het rechterrijtje en begin linkerrijtje.

12 juni 2019 om 13:27

Alleen wilt Koopmeiners volgens mij niet meer centraal achterin spelen. Mocht dat volgend seizoen weer het plan zijn, dan wilt hij volgens mij vertrekken bij AZ. Maar dat is wel een fysieke gast inderdaad. Zou dat prima kunnen.

12 juni 2019 om 13:09

Gaat zeker niet bij Jong Ajax z'n minuten maken. Ik verwacht dat Sinkgraven vertrekt en Pierie op de bank komt te zitten en af en toe mag opdraven als Nico weer eens teveel gele kaarten heeft gepakt. Martinez kan ook LB staan maar zowel Pierie als hij kunnen op meerdere posities uit de voeten.

12 juni 2019 om 15:02

De regels voor spelers uit de A-selectie om te mogen meedoen bij het Beloftenteam zijn versoepeld. Een speler die niet is ingevallen bij het eerste, mag gewoon spelen bij de Beloften.
Pierie zal veel leren van het meetrainen met het eerste elftal, maar moet op zijn leeftijd ook speeltijd krijgen, dus ik verwacht dat hij wel degelijk regelmatig met Jong Ajax zal meespelen.

Prima voor de breedte. Ik zie in hem een nieuwe viergever maar beter. Basis mwah 12 man meer. Kan goed voetballen maar totaal niet verdedigen. Hoe heeft Schuurs dit jaar eigenlijk in jong gedaan?

12 juni 2019 om 12:21

Ik zie in hem meer een jonge Blind. Hij kan heel goed voetballen en anticipeert goed. Ik weet nog de tijd dat Daley werd verguisd omdat hij geen Ajax materiaal zou zijn. Pierie kan zich nog goed doorontwikkelen dus iedereen met een mening nu heeft blijkbaar een glazen bol. Eerst maar eens rustig kijken.

12 juni 2019 om 13:33

Maar je kunt niet iedereen maar vergelijken met Blind. 99 van de 100 keer redden dit soort spelers het niet op het niveau waarop Blind heeft mogen acteren. Hij is dus ook vooral de uitzondering en niet de regel. Ik zie in Pierie eerder een Viergever. Die had ook al vrij vroeg in z'n carriere een goed niveau, maar ik zie (net als bij Viergever) ook bij Pierie niet zo snel op welk vlak hij nog aanzienlijk beter gaat worden.

Zet Pierie naast Schuurs in het centrum en je hebt gewoon twee centrale verdedigers die niet kunnen verdedigen. Zet Scherpen ook nog op doel en Ajax heeft ook nog een keeper die niet kan keepen. Vind hun echt onbegrijpelijke aankopen van Ajax en pure geldverspilling.
Voor hetzelfde geld had Ajax Edson Alvarez kunnen halen toen hij nog niet zijn contract had verlengd.

12 juni 2019 om 11:50

Kik Pieri is toch gewoon een talent dus hoezo direct kreten als geldverspilling...
Als hij het niet waar maakt verkoopt Ajax hem toch wel voor minimaal hetzelfde bedrag door dus geldverspilling gaat al niet op.

12 juni 2019 om 11:59

Schuurs is ook een talent maar kan ook niet verdedigen. Met andere woorden Ajax heeft echt helemaal niks aan spelers die niet eens hun primaire taak goed kunnen uitvoeren. Zelfs als ze nog maar talenten zijn. Want wie weet kunnen ze pas goed verdedigen als ze 26 zijn. Nou dan spelen ze al lang niet meer bij Ajax.

12 juni 2019 om 13:20

Dus jij noemt een verdediger die niet kan verdedigen wél een talent? Nogal bijzonder.

12 juni 2019 om 14:50

Dat kan gewoon. Hij heeft wel talent maar dan vooral aan de bal, opbouwend, technisch vaardig, dirigerend. Alleen hij kan niet verdedigen. Wat voor een verdediger erg belangrijk is.

12 juni 2019 om 15:15

Haha sorry hoor maar zoveel onzin heb ik nog nooit gehoord. Zullen er ook talentvolle spitsen zijn die alleen goed zijn in het maken van sliding-en? Ik ben benieuwd!

14 juni 2019 om 17:55

Zeker, die noemen we talentvolle verdedigers 😂

Het voordeel van Pieri is dat hij een enorm slimme jongen is. Slimme voetballers pakken een hoger niveau vaak sneller op en doorzien het spelletje al snel. Ik zie in Kik dan ook iemand om over een jaar of 2 Blind te kunnen vervangen. Zijn in mijn ogen dezelfde type spelers. Voetballen beide met hun verstand. Dat wordt helaas nog erg weinig gewaardeerd, ook omdat het natuurlijk minder spectaculair oogt. Prima aankoop!

Ik weet nog niet zo goed wat ik van die jongen moet vinden. Hij is natuurlijk nog erg jong voor het aantal wedstrijden in de Eredivisie die hij achter z'n naam heeft, maar ik zie er op dit moment nog geen geweldig talent in. Hij valt vooral op omdat hij nog zo jong is, maar als speler is het allemaal (nog) niet indrukwekkend.

Ik ken die gast niet, maar wel opvallend dat werkelijk iedereen hem (hier) slecht vindt, behalve l'equipe en de scouting van Ajax. Wie zou het beter weten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1824
2.Vitesse1810
3.FC Twente1410
4.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren