Maurice Steijn: ‘Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand’

Woensdag, 12 juni 2019 om

Maurice Steijn laat VVV-Venlo na vijf jaar achter zich voor een avontuur bij Al-Wahda. Het dienstverband in Abu Dhabi vormt voor de 45-jarige oefenmeester zijn eerste buitenlandse avontuur en in gesprek met Voetbal International geeft hij te kennen dat een stap omhoog in Nederland in eerste instantie in zijn hoofd zat. Een mogelijkheid in de subtop van de Eredivisie bleef echter uit voor Steijn.

“Daaraan denk je dan twee jaar, maar steeds kozen ze anders. Ik had het bij VVV sowieso prima naar mijn zin. Nou, dan is dit een mooi alternatief. Financieel, uiteraard, maar toch ook sportief. De tijd dat je lacherig kon doen over het voetbal daar, is wel voorbij. Bovendien ben ik pas 45 jaar, Nederland kan altijd nog. Ik ben nu gewoon benieuwd waar dit avontuur me zal gaan brengen”, geeft Steijn te kennen. PEC Zwolle was concreet geïnteresseerd in zijn diensten, maar een overgang ketste uiteindelijk af.

De Zwollenaren deden Steijn op zaterdag een aanbieding en wilden twee dagen later al antwoord hebben. “Maar ik had nog zo veel te regelen in Venlo qua huis, qua gezin, qua afkoopsom met VVV, terwijl we ook nog moesten spelen tegen nota bene PEC en die woensdag erop Vitesse”, stelt de oefenmeester. “Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand. Dus dan maar niet naar Zwolle. Het had echt niet alleen te maken met welke financiële eisen dan ook. Beetje flauw van de voorzitter daar om dan in de pers te roepen dat ik tachtig procent meer wilde verdienen dan ik kreeg bij VVV. Totale onzin.”

Het is de bedoeling dat ook assistent Jay Driessen naar Al-Wahda vertrekt, terwijl Steijn tevens zijn gezin meeneemt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Zoon Sem wordt door ADO Den Haag verhuurd aan Al-Wahda. “Ook voor hem een goede stap om in een competitie met mannen beter te worden, want ook komend seizoen is hij officieel nog A-junior. Mijn dochter gaat naar een internationale school, die kijkt er ook naar uit. Het hele avontuur, het emigreren, samen naar het onbekende, dat vind ik ook het mooie aan deze uitdaging.”


Poll

Snap jij de houding van PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door baer)

"de tijd dat je lacherig kon doen over het voetbal daar, is wel voorbij". Volgens mij is het nog steeds hoofdklasse niveau in de zandbak, en daar hoef je niet per definitie lacherig over te doen maar het is niet het sportieve niveau van de Eredivisie. Kortom: Steijn gaat voor de knaken naar de Emiraten en dat is prima, maar maak het niet interessanter dan dat het is.

12 juni 2019 om 09:49

Hij overdrijft inderdaad met het 'lacherig doen is wel voorbij', maar het avontuur is natuurlijk ook een prima reden om naar het buitenland te gaan, buiten de centen die hij krijgt.
Je kan wel weer een rondje stadions doen in Nederland met Vvv, maar ik kan mij prima voorstellen dat je dat wel eens gezien hebt.

12 juni 2019 om 10:37

Hou toch op met je hoofdklasse niveau. De hoofdklasse is het 5e niveau in Nederland. De clubs op dat niveau gaan er wellicht wel met dubbele cijfers af tegen eredivisie clubs als die even hun best doen. De kampioen van vorig jaar van de Emiraten, Al Ain, heeft op het WK voor clubs in december gewoon de finale tegen Real Madrid gespeeld, slechts 4-1 verloren, en in de halve finale gewoon met 2-2 gelijkgespeeld tegen River Plate en door na penalty's. En die club is dit jaar lager dan de nieuwe club van Steijn geëindigd. Het niveau is natuurlijk niet denderend, maar hoofdklasse niveau slaat nergens op. Dan heb je er weinig verstand van.

Denk dat het niveau daar nog steeds vrij dramatisch is. Dus het is gewoon een keuze om geld, en niet om het sportieve. Maar daar geef ik hem helemaal geen ongelijk in. Hij heeft ook gewoon rekeningen te betalen en een gezin te onderhouden. Als je dan zo'n avontuur aan kunt gaan en aardig kunt gaan cashen zou ik dat ook doen. Wel vreemd vind ik dat zijn zoon ook weer mee gaat. Die zat in de selectie van Vvv, heeft zijn debuut gemaakt en gaat nu weer met papa mee. Zo blijf je wel een papa's kindje, en komt je zelfstandigheid niet echt ten goede. Natuurlijk is hij pas 17 jaar, maar zo'n stap naar de woestijn is dan toch een vreemde.

12 juni 2019 om 09:10

Heel het gezin gaat mee, denk dat hij zijn 17 jarige zoon niet wilt "achterlaten". Alleen voor zijn carrière lijkt het me niet goed.

12 juni 2019 om 09:20

Ja ik kijk dan inderdaad naar zijn carriere als speler inderdaad. Al zal hij best nog wel ergens aan de bak kunnen als hij terug komt. Hij ligt immers nog steeds vast bij ADO maar om nou steeds aan het handje van je vader mee te gaan daar wordt je denk ik niet sterker van.

Bij Zwolle wilde die niet meer verdienen, maar hij gaat wel voor de knaken naar de Emiraten. Lijkt tegenstrijdig te klinken op het eerste gezicht

12 juni 2019 om 09:56

Dat staat er niet het Redey32. Zo lastig is het toch niet te lezen dat hij niet 80% meer geeist heeft en niet binnen 2 dagen wil beslissen?
Natuurlijk wil hij wel meer verdienen (maar er zit nog ruimte tussen 1 en 80 procent), maar als Zwolle hem echt graag wilde gaven ze hem wel meer bedenktijd dan 2 dagen.

PEC mag blij zijn dat deze trainer met een grote bek niet komt en laat hem maar lekker ploeteren in de zandbak.
Veel geluk met VVV gehad omdat ze zo'n goede keeper hadden anders waren ze al lang uit de eredivisie gevlogen.

12 juni 2019 om 10:32

Beetje gefrustreerd Joris omdat hij jouw cluppie heeft afgewezen? Zou een prima trainer zijn voor PEC maar hij kiest voor het avontuur en de centen, prima keuze toch. Over een paar jaar zien we hem terug bij een Nederlandse subtopper.

12 juni 2019 om 12:50

Veel geluk gehad. Is gewoon boven Pec geeindigt en deed zelfs lange tijd mee in het linkerrijtje. Waren echts 8 clubs met minder doelpunten tegen. Scoren tegen venlo was, met name in de eerste seizoenshelft hartstikke lastig. Steijn heeft er meer dan het maximale uitgehaald.

12 juni 2019 om 15:21

Dat bedoel ik dus, enkel een goede keeper en niet de verdienste van Steijn.
Het voetbal was niet om aan te zien en mensen blijven daarom ook weg in Venlo.,
Nee ik vond het ook voor de camera gewoon een irritante man en van mij mag hij lang wegblijven.
Geef mij maar Stegeman!!!

12 juni 2019 om 18:12

Proef een beetje frustratie in Zwolle.
Zonder Unnerstall was het lastiger geweest, echter Steijn is een van de beste trainers geweest in de clubhistorie. Van 7e, naar 2e naar 1e in KKD (jl) naar 15e en 12e in de eredivisie. Dat ligt niet alleen aan een topkeeper.
Onder Steijn is er zeker dit seizoen en de laatste twee jaren in de eerste divisie mooie wedstrijden gespeeld. Daarnaast moet je er dan ook de selectie voor hebben. Die heeft VVV niet. Steijn heeft er het maximale uitgeperst.

We gaan het zien nu Steijn weg is. Als de geruchten kloppen met Van 't Schip heb ik er niet zo veel vertrouwen in..

De mensen blijven weg, omdat ons stadion een oude bouwval is.
We hebben niet allemaal het geluk om een nieuw stadion kado te krijgen van de gemeente.

13 juni 2019 om 08:18

Dat het voetbal vaak niet om aan te zien was klopt. Dat had ook te maken met hun hockey veld waarop ze speelden, ze hadden niet alleen een goede keeper, maar ook hun spits was goed. Met mooi voetbal haal je het niet, het gaat om keiharde punten en een ploeg als VVV moet zoch ook helemaal niet focussen op mooi voetbal. Ze hebben het gewoon prima gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

8 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

VVV-Venlo stelt oude bekende Driessen aan na dispensatie van KNVB

VVV-Venlo heeft Jay Driessen tot aan de winterstop aangesteld als hoofdtrainer, zo bevestigt de Eredivisionist via de officiële kanalen. Driessen volgt de ontslagen Robert Maaskant op en gaat in Venlo samenwerken...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren