Verenigde Staten halen dubbele cijfers; Alex Morgan scoort vijf keer

Dinsdag, 11 juni 2019 om

De Verenigde Staten zijn overweldigend begonnen aan het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. De regerend wereldkampioen haalde dinsdagavond in zijn openingswedstrijd ongenadig hard uit tegen Thailand: 13-0. Het betekent de grootste overwinning ooit op een WK; het oude record stond op naam van Duitsland, dat in 2007 met 11-0 zegevierde over Argentinië.

Amerika had, niet geheel tegen de verwachtingen in, werkelijk niets te duchten van een armzalig Thailand. Toch viel de schade halverwege nog mee voor de Aziaten: doelpunten van Alex Morgan, Rose Lavelle en Lindsey Horan verschaften de titelverdediger halverwege een 3-0 voorsprong. In de tweede helft ging het vervolgens volledig mis voor Thailand.

Sam Mewis, Morgan, opnieuw Mewis en Lavelle scoorden achtereenvolgens in het eerste kwartier na rust, waardoor er na een uur een 7-0 tussenstad op het scorebord stond. Amerika leek daarna even gas terug te nemen, maar in het laatste kwartier wist het elftal van bondscoach Jillian Ellis toch nog zes keer te scoren. Morgan eindigde het duel met vijf doelpunten uiteindelijk als topscorer51 reacties (laatste reactie door thetruth)

Messi is niet de enige die van een andere planeet komt.. wauw wat is die Alex Morgan toch super om te zien, bij elke beweging en lach spat de pure kwaliteit eraf! Wat een geweldige vrouw.

...en ze kan nog goed voetballen ook!

Volgende keer maar wat minder deelnemers toelaten. Dit gaat nergens over, al heeft usa wel een aantal prima speelsters in de gelederen...

11 juni 2019 om 23:18

In principe is 24 landen op een WK helemaal niet zo veel natuurlijk, maar dit is wel heel erg. 10 goals in de tweede helft, je zou toch denken dat je op een gegeven moment gewoon een muur bouwt rond de 16.....

11 juni 2019 om 23:22

Klein muurtje hoor.. Thailand kon niks tegen dit Amerika beginnen. Je zou zeggen dat wanneer het op voetballend gebied niet lukt, dat je maar het fysiek erin gooit. Ja..... zag je het verschil tussen die CV van USA en de gemiddelde Thai? Dat is een soort van Messi vs Van Dijk, in formaat dan.

We mogen wel stellen dat de Thaise keepster een ongelukkige wedstrijd heeft gekeept.

11 juni 2019 om 23:10

Ik vraag me af of ze in Thailand geen grotere keeper hebben.. ik bedoel, ik weet dat de gemiddelde Thai niet net zo groot is als de gemiddelde Amerikaan, maar dit is echt een gevalletje van 'size matters' ..

11 juni 2019 om 23:11

Misschien kunnen ze in de volgende wedstrijd de tweede keepster er bovenop zetten.

11 juni 2019 om 23:15

Hebben ze geen soort half-Thai, om het zo maar even te noemen? Net als Afrika Hans Vonk had.. De veldspelers waren nog groter..

Heb de laatste paar minuten gekeken. Vind het toch vreemd om zo uitgebreid te gaan juichen als je net de 12-0 tegen de equivalent van de E4 bij de plaatselijke amateurclub hebt gemaakt.

11 juni 2019 om 23:13

Het is Amerika. Alles wordt grootst gevierd.

11 juni 2019 om 23:14

Ach het is toch een WK en het is het doelpunt waarmee het vorige record werd verbeterd.

11 juni 2019 om 23:15

Het record stond op 14-0 toch..? Van Amerika zelf. Niet het WK record hoor.

12 juni 2019 om 07:05

In het artikel staat dat de grootste overwinning ooit hier voor 11-0 was.

12 juni 2019 om 12:15

Op een WK ja, ik heb het over Amerika haar grootste overwinning.

12 juni 2019 om 09:31

Anderzijds wint Amerika hier gewoon verschrikkelijk overtuigend. Ik vind dan best dat je extreem blij mag zijn als je zo goed begint aan een toernooi. Vind het voornamelijk beschamend dat Thailand mag meedoen aan het WK voor vrouwen met een keepster van 1.23.

Altijd dat gelul over respect voor de tegenstander. Het is topsport, geen vrienden partijtje.

12 juni 2019 om 14:02

Ze speelden tegen amateurs man en dan zo blij zijn?
Vind het maar raar. Vroeger in de jeugd won ik ook weleens met 10 of 11 -0 zelfs in die kinderjaren vierden we vanaf de 6-0 niet meer zo uitbundig.

Duitsland won van estland 8-0 laatste goals werden rustig gevierd met een high five verder niets. Is niet nodig om zo stoer te doen na een goal tegen een team dat er niets van kan.

Wat was het spannend hé? Is toch niet serieus te nemen dit? Ik denk dat 11 lichtblauwe pylonen het nog beter hadden gedaan

Wat zou die coach van Thailand in de kleedkamer zeggen? "Ah jammer meiden, volgende keer beter" 😂

De vs het enige land die ik op het wk die met goede strakke passes speelt, niet 1 op de 5 ballen over de zijlijn speelt. Lopende mensen heeft zonder bal. Het begint gewoon echt voetbal te worden. Ookal is dit tegen de mindere ik denk ook dat ze de betere teams kapot kunnen spelen

11 juni 2019 om 23:19

Dit is de eerste keer dat ik van een pot vrouwenvoetbal heb kunnen genieten. Normaliter stelt het me toch elke keer weer teleur, maar de USA hebben me vandaag zeer verrast. Het was gewoon goed voetbal, alles klopte. Nou was het tegen een van de slechtste tegenstanders ooit, dat moeten we er zeker bij vermelden, maar ze doen het wel. Dat de bal zo strak ingespeeld wordt en er loopacties gemaakt worden komt niet alleen door de slechte tegenstander.

12 juni 2019 om 06:27

Helemaal mee eens, ik durf wel te stellen dat Team USA menig degradatiekandidaat uit de manneneredivisie (nac, de graafschap, emmen, excelsior etc) aan gort zou spelen 😜

12 juni 2019 om 06:46

Rustaaaagh, laten we niet overdrijven he!

12 juni 2019 om 07:22

Voetballend wel, maar fysiek leggen ze het weer.

12 juni 2019 om 08:35

Hahaha nee het verschil is echt te groot.
Deze zelfde VS-dames hebben in 2017 namelijk nog 5-2 verloren van de onder 15 van FC Dallas.
Tenzij die jongens ook bij ons in de Eredivisie mee zouden kunnen, maar ik betwijfel het.

12 juni 2019 om 10:15

Misschien om ook in te lezen dat de U15 wedstrijd ook nooit een serieuze wedstrijd was voor dit team alleen werd gespeeld om wat ritme op te doen en een leuke ervaring voor de jonge spelers te geven. De wedstrijd ging nooit vol uit omdat het voor de vrouwen meer een training partij was dan een wedstrijd. Dus winnen was niet het main doel voor ze.

12 juni 2019 om 12:06

Alsof winnen ooit een main doel is in een oefenwedstrijd, is puur om ritme op te doen voor welke ploeg dan ook. Desalniettemin toont het gewoon aan dat ze ondanks dat het niet serieus was alsnog 5-2 verliezen.

Of wat te denk van het Zweedse vrouwenelftal, top 5 van de wereld dat verliest van AIK onder de 17 met onder andere dit verzoek van de Zweedse damescoach

"despite Sundhage asking the AIK under-17 team to take out one of its defenders and play with only 10 players on the field"

Of het Australische vrouwenelftal dat zesde van de wereld staat de 7-0 verliest van Newcastle Jets onder de 15, weggetikt door jochies van 14 en 15.

Of wat te denken van de Manchester United vrouwen dat 9-0 verloor van jonge jongens van Academy 92, een universiteit in Manchester zelf.

Of Stuttgart onder de 16 dat 3-0 in een potje van ex 15 minuten van de Duitse nationale damesploeg won.

Zeker ook allemaal niet serieus genomen?

12 juni 2019 om 13:00

Duidelijk dit. Het vrouwenvoetbal heeft op dit moment amper niveau. De top 6 landen heeft eigenlijk het niveau van 14 jarige jongens.

12 juni 2019 om 14:04

Grappen maker. Dit VS team zou niet eens winnen van amateurclubs uit de 3de divisie.

Snap honderd procent dat je voor een record en zoveel mogelijk doelpunten gaat, maar om je tegenstander dan nog is extra belachelijk te maken door met heel je bank een stom dansje te doen is er toch wel ferm over voor mij. Wel een prachtige prestatie en zeker een aantal heel mooie dribbels gezien. Wel een beetje zielig voor de Thaise speelsters.

Heeft vrij weinig met competitiviteit te maken dit. Alsof mijn vriendenteam mee mag doen aan de CL. Hoe kan je nouneen dwerg die geen bal kan vangen op doel zetteb.lln.

Je vraagt je werkelijk af wat een ploeg als Thailand in vredesnaam bij een Vrouwen WK te zoeken heeft. En waarom b.v. een leuk spelende ploeg als Belgie niet mee mag doen. Terwijl die, om het kwaliteitsverschil te duiden, 10 dagen geleden op hun sloffen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Thailand met 6-1 wonnen. En dan staat er vanavond bij Thailand nota bene ook nog een keepster in het doel die steeds de andere kant op kijkt als er een bal in haar buurt komt. Mag ik dit soort wedstrijden een aanfluiting noemen? Ik vind van wel.

12 juni 2019 om 00:10

Tja, bij het vorige mannen WK zaten wij en de Italianen thuis, terwijl Panama en Saoedi-Arabië vrolijk liepen te schutteren in Rusland. Dat verschil heb je altijd, want Europa is als continent gewoon vele malen sterker dan b.v. Azië of Noord-Amerika.

12 juni 2019 om 01:53

@perry19, dan baseer je je dus eigenlijk op het principe: Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat uitgangspunt vind ik persoonlijk eerder thuishoren bij de Olympische Spelen, en niet bij een WK.

12 juni 2019 om 03:19

Ik begrijp je punt, maar hier ontkom je niet aan. Dit krijg je nu eenmaal bij een wereldkampioenschap (de naam zegt het al) van een sport die niet in elk continent even ver is ontwikkeld. Je kan moeilijk een WK houden met 24 landen waarvan er 18-20 Europees zijn. Dan is het namelijk geen WK meer, maar een verkapt EK. Europa heeft, net als bij de mannen, al veel meer plekken dan de andere continenten. Zwakke tegenstanders hou je helaas altijd.

Wat doet Thailand daar op zo'n WK? Want zo kunnen we beter het 6e elftal van de plaatselijke voetbalvereniging sturen. Ongelofelijk wat een niveau die keeper van hun hebben ze die gewoon een keeperstenue aangedaan of zit ze echt op voetbal? Stuur gewoon meer landen uit Europa of andere delen waar vrouwenvoetbal sterk is. Maar hey beste zou zijn een WK van 16 landen dan is er nog een beetje een sportieve uitdaging

Is Thailand njet Gwn gekwalificeerd voor dit WK? Ik snap niet dat mensen gaan vragen wat Thailand op dit WK doet. Het is toch World CuP en niet de beste landen CUP

Laat ik positief beginnen. Het vrouwenvoetbal gaat de goede kant op. Het niveau gaat omhoog en er is meer aandacht voor. Deze wedstrijd echter had niet op het wk gespeeld moeten worden. Zulke uitslagen horen niet thuis op een WK. Verminder aub het aantal deelnemers, zodat het niveau verschil niet zo enorm groot is. Op een WK moet een uitslag met vier doelpunten als een uitzondering gezien worden. We hebben het nu over 13-0! Dit haalt het beeld dat het vrouwenvoetbal in de lift zeer weer naar beneden.

Het eerste wat mij na het laatste fluitsignaal door het hoofd schoot was 'matchfixing'. Tien doelpunten in een speelhelft. Dat in combinatie met het zeer plotselinge vertrek van Vera Pauw, de adviseur van het Thaise vrouwenteam.

Kunnen ze bij vrouwenvoetbal de groepsfase niet gewoon schriftelijk afdoen? Niveau verschil tussen de landen gaat echt nergens over.

Het professionele vrouwen voetbal hangt gewoon nog op het niveau van een jeugd amateur toernooi bij de amateurs. -15 jaar waarschijnlijk. Want er zijn professionele vrouwen teams geweest die tegen 17 jarige jongetjes hebben gespeeld en er met scores zoals 3-1 onderuit zijn gegaan. Ik snap niet dat mensen hier live naar kijken op tv, 13-0, wat een grap.

12 juni 2019 om 01:46

Het is wel leuk om te zien, maar het vrouwen team van de VS heeft ooit tegen een lokale club gespeeld, tegen de U-15 en hadden met 5-2 verloren. en dan te bedenken dat het jeugd niveau in de VS niet zo bijster hoog is. Dus ik hoop dat dit gewoon een uitschieter is en nederland uiteindelijk de VS wel uitschakelt.

12 juni 2019 om 10:12

Die 5-2 was tegen u15 van Dallas FC dus geen lokale club maar dan nog. De wedstrijd opzich was bedoelt als een leuke ervaring voor de jonge spelers en voor de vrouwen om wat minuten in de bennen te hebben en iets ritme op doen voor de wedstrijd wie er aankwam. Je kunt het zien als een soort training partij waar niet vol uit word gespeeld de selectie.

Persoonlijk denk ik dat USA de grooste favoriet is dit toernooi en dat Nederland het nog wel lastig gaat krijgen met landen zoals Brazilie en Japan en Engeland en Frankrijk al is het sowieso lastig om te zien hoe het toernooi verloopt.

12 juni 2019 om 10:37

Oh ja, mijn excuses! Dallas FC was het. Maar het is wel ongeveer het niveau van het voetbal is wat ik er mee wilde zeggen op zulke leeftijden zie je vaak een groot kwaliteitsverschil tussen de teams zoals op dit wk ook het geval is. Alhoewel ik moet zeggen dat spelers zoals die alex morgan en martha toch wel echt geweldenaren zijn, hun belevenis in het spel maakt het al 10x leuker om te kijken. ze brengen een bepaalde flair met zich mee aan de bal

Heb de wedstrijd gekeken...waar gaat dit in hemelsnaam over?!??
Thailand had een verdedigster van 1.53 en de keepster kon nog geeneens de lat aanraken.
Max Verstappen moet toch ook niet tegen een Fiat Uno racen tijdens de Grand Prix van Monaco?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Zlatan Ibrahimovic keert niet terug bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren