Turkije faalt en raakt koppositie kwijt aan winnend Frankrijk

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Frankrijk heeft zich prima hersteld van de nederlaag die het afgelopen zondag in het kader van de EK-kwalificatiereeks leed tegen Turkije. De wereldkampioen rekende dinsdagavond zonder enige moeite af met Andorra: 0-4. Turkije moest op zijn beurt juist een tegenvaller incasseren: op bezoek bij IJsland werd met 2-1 verloren. Daardoor hebben Frankrijk, Turkije en IJsland nu alle na vier wedstrijden in Groep H negen punten; les Bleus leiden de dans vooralsnog op doelsaldo.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door baxewan1980)

Je wint van Frankrijk en je verliest tegen Ijsland sjonge jonge jonge. Ow en beginnen met ozan tufan? Wtf man. Begin dan meteen met yusuf yazici

11 juni 2019 om 22:49

Ja want Yusuf Yazici viel geweldig in ofniet? Wat een drama invalbeurt. Hakan, Ozan, Kenan alle drie zo slecht. Je begint aan een wedstrijd zonder 1 vleugelspeler.

11 juni 2019 om 22:53

Toen Yusuf Yazici erin kwam ging het inderdaad veel beter.

11 juni 2019 om 23:20

Het is maar wat jij "veel" beter vindt 2x de bal kwijtraken 10 meter voor je 16 meter is idd veel beter!

11 juni 2019 om 22:59

Daar is niet zo veel geks aan. Frankrijk speelt deze wedstrijden op 30% lijkt het wel en Ijsland is tactisch sterk, dat moet je toch wel weten na de afgelopen jaren.

11 juni 2019 om 23:02

Leg me uit welke tactiek je hebt gezien?

11 juni 2019 om 23:27

Dode spelmomenten waar de goals uit vielen, het gedisciplineerd spelen zoals we dat inmiddels gewoon zijn van de Ijslanders. Het was duidelijk dat zij deze wedstrijd veel serieuzer namen dan onze jongens. Daarbij helpt de keuze voor sommige spelers van ŞG natuurlijk ook niet.

11 juni 2019 om 23:35

“Dode spelmomenten waar de goals uit vielen..” gaan we Ijsland daar om prijzen of faalt Turkije daar gewoon? Discipline is geen tactiek, dat heb je of dat heb je niet. Ijsland speelt strak als collectief, maar je ziet aan spelers als Sightorsson dat hij dat bijv. niet in zich heeft. Dan heeft hij mazzel dat een ander het kan belopen. Als Turkiye het spel wat ze tegen Frankrijk speelden hier hadden neergezet, had Ijsland niks anders gedaan dan voor het doel hangen. Ze maakten teveel het spel naar mijn idee, laat dat net iets zijn waar ze niet bekend om staan.

11 juni 2019 om 23:18

En dan mag Kenan van mij ook niet meer opgeroepen worden. 3 goals en 1 assist in 21 wedstrijden zijn echt dramatische cijfers als een rechtsbuiten.

11 juni 2019 om 23:39

Wel een leuke spannende poule. Ijsland kan lastig zijn.

12 juni 2019 om 00:47

Ozan begon heel zwak, maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft en het restant van de wedstrijd speelde hij goed. Het probleem ligt ook een beetje bij de rol die hij heeft gekregen van de trainer. Ozan kan niet wat Mahmut Tekdemir wel kan en vice versa. Zodra hij wat dieper ging spelen, begon het te lopen bij ons en zetten we Ijsland vast op hun eigen helft.

Wat Senol wel kon doen is Irfan Can naast Dorukhan laten spelen en dan Yazici achter de spits. Maar Ijsland heeft zoveel loopvermogen in huis, dat hij logischerwijs koos voor Ozan als vervanger van Mahmut.

De eerste 30 minuten werden we weggespeeld door IJsland en zat senol lekker popcorn te eten. Typische senol opstelling en wissels. We waren letterlijk met 9 man aan het spelen dankzij hakan en tufansson!

Abdulkadir moest gewoon aan de basis beginnen en tufansson zou niet voor ons spelen, maar eerder voor IJsland.

12 juni 2019 om 01:27

Je overdrijft hem zwaar met je Ozan. Speelde best sterk in de 2e helft. Maarja zal vast niet aan je gekleurde bril liggen.

Typisch dit weer. Tegen de Wereld kampioen winnen maar verliezen van Ijsland. Senol wisselt weer eens raar vandaag. Waardeloos spel en terechte winnaar.

Waarom kan Turkije nooit winnen van IJsland? Toch opmerkelijk dat ze altijd zoveel moeite hebben tegen hun

12 juni 2019 om 01:28

We kunnen uit nooit winnen. Thuis kan ik me die vrijetrap in de laatste minuut van Selcuk nog goed herinneren.

Als er 1 land is waar we helemaal niks tegen te zeggen hebben is het wel Ijsland. Zij zijn taktisch altijd sterker dan wij. Hoewel we echt niet hoefden te verliezen, verlies je hier door 2 domme standaartsituaties. Snap alleen niet waarom Hakan zo lang mocht staan. En waren under en mahmut beiden geblesseerd?

11 juni 2019 om 22:51

Cengiz en mahmut zijn allebei geblesseerd.

11 juni 2019 om 22:55

Je weet toch hoe dat gaat in TR, iets met status en voortrekken. Hakan moest in de rust al gewisseld worden, hele slechte spelverdeling gezien.

Deze verwachte nederlaag mag je bedanken aan senol gunes. We hadden hier gewonnen met de juiste opstelling en mentaliteit. Ongelofelijke chokejob (zoals verwacht natuurlijk). Mehter marsi spelen en denken dat je al int EK bent na 1 leuke overwinning... Ozan had nooit mogen starten, 2 goals door zijn fouten en Kenan was in de frankrijk wedstrijd ook niet speciaals, alleen maar pressen (liet ook zn man lopen bij de 2e goal). Je zag dag en nacht verschil toen yusuf en omur erin kwamen, ze hadden gwn moetn starten. Ik zie ons eerlijk gezegd nog 3e eindigen.

Turkije gaat zoals altijd weer voor de playoffs

11 juni 2019 om 22:57

Er zijn geen playoffs. Niet voor Turkije. Alleen de groepswinnaars van nations league hebben recht op play-offs

11 juni 2019 om 23:17

gaat nummer 2 gelijk door ?

11 juni 2019 om 23:22

Ja.

Falen? Nee. Wel vind ik het triest dat beide partijen zich laten ‘leiden’ of ‘lijden’ vanwege de zogenaamde politieke spanning. Als er iets is wat mijn voetbalverstand niet kan verdragen zijn dat die elleboogstootjes, tijdrekken etc. Jammer dat die moedervlek weer mee deed, nou ja op papier dan.

Rustgevend gevoel dit. Turkije speelde weer als Turkije. Tactisch onbenullig, verkeerde spelers op de verkeerde plaatsen, makkelijk goals tegen krijgen. Tegen Frankrijk deden we alles goed. Maar het mag natuurlijk nooit zo zijn dat wij ons makkelijk gaan plaatsen.

11 juni 2019 om 23:18

Gangstarr, dit wordt weer vanouds stressen en met een dosis geluk en motivatie hopen op de 2de plek. We zijn het ook niet anders gewend, hè.

12 juni 2019 om 00:54

Die Ijslanders spelen nu al een hele lange tijd samen terwijl wij een relatief jonge ploeg hebben. Het is dus volkomen normaal dat we hele goede wedstrijden gaan afwisselen met zulke zwakke wedstrijden. Ik vind het niet erg zolang ze hun lessen trekken uit deze nederlaag. En met 'ze' doel ik vooral op de technische staf. Ik begrijp niet waarom wij het spel probeerden te maken, Ijsland is de ploeg die moest winnen dus laat ze maar komen. Ze hebben ons met onze eigen wapen verslagen, dit was een kopie van de wedstrijd tegen Frankrijk alleen waren de rollen dit keer omgedraaid.

Wij hebben maar 2 maal verloren van een in totaal 12 ontmoetingen met Turkije , dat mensen er nog vreemd van opkijken vind ik eerder raar.

Zonde voor alle sensatie die we op ons af hebben geroepen en dan dit als resultaat. Per stuk hebben we betere spelers op iedere positie. Het zegt toch genoeg hoe onze spelers zich zelf verliezen.

Vandaag kon je revanche nemen en dat laat je zo een wanvertoning zien? Wie houdt je voor de gek eerlijk? In Turkije hadden we nu de VAR , de bond en Feto de schuld gegevens.

11 ijslanders die je hier gewoon aanpakken. Ze hebben zich al 24 uur stil gehouden buiten de captain en kijk hoe ze de overwinning vieren. Alsof ze EK gewonnen hebben.

Zonde zonde zonde met het schaamrood op de kaken druip je hier af.

En thuis tegen Ijsland verwacht ik niets anders. 50.000 man en 11 spelers die zich zelf helemaal zullen verliezen.

Turkije had deze wedstrijd pech dat under en mahmut geblesseerd waren. Naar mijn mening de meest belangrijke spelers van Turkije. Vooral mahmut werd gemist. Ozan zijn vervanger is tactisch niet zo slim en is paniekerig. Hakan moest de vervanger van kenan zijn en abdulkadir van cengiz. Kenan kwam de vorige wedstrijd al tekort. Irfancan speeldr ook ondermaats. Kortom hele middenveld speelde ondermaats. Door de wissels speelden we 2e helft iets beter maar was niet genoeg. Ook burak was slecht in aannames vooral.

Het gemakzucht waar we voor vreesden is helaas waarheid geworden. Het leek wel of alle Turken aan het slaapwandelen waren en pas na het tweede tegendoelpunt ineens wakker werden! Maar helaas bleven ze achter de feiten aanlopen. Daar waar Turkije geen felheid toonde daar zag je steeds de IJslanders voorbij racen. Thuis moeten we echt winnen van hen anders is het weer op de buis kijken naar het toernooi ipv zelf meedoen!

Typisch Turkije. Altijd moet het ei/yumurta tegen de deur gedrukt worden. Ook hebben de spelers weer eens laten zien dat dit team zonder Cengiz als los zand is. Hij is de enige speler van topniveau, en met creativiteit in de benen. İn de toekomst kan Abdülkadir dit waarschijnlijk ook, maar hij is nog te grillig. Maar zelfs in zijn grilligheid vind ik hem beter dan amateurs zoals Ozan en Hakan. Sowieso vond ik Senol vandaag tactisch falen. De enige manier om die beren van een İjslanders te verslaan is met technisch spel. Spelers zoals Yazıcı, Ömür en Emre konden dat brengen, en niet Ozan, Kenan en Hakan met alle respect. Irfan begon net lekker te voetballen, een speler met creativiteit, en een paar minuten laten wordt hij vervangen door Yusuf terwijl Hakan dramatisch speelde met een hoofdletter D. Dit gaat weer ouderwets billenknijpen worden.

12 juni 2019 om 00:55

'de enige manier om die beren van een İjslanders te verslaan is met technisch spel.' En wat doen wij? Juist ja, we spelen de bal lang naar Abdulkadir Omur, onze boomlange (1 meter 68) vleugelspeler.

Ozan Tufan opstellen die man heeft geen eens 1 minuut gespeeld voor FB. Senol gunes je bent echt lachwekkend! Met je domme wisselbeleid, wat hij bij bjk flikt doet hij nu ook. Sjonge jonge!

12 juni 2019 om 18:38

Het is we moeilijk om minuten te maken voor FB als je onder huurcontract bij alanyaspor staat en de eerste half jaar bij FB u21

Ijsland is gewoon een erg goede team en uit verliezen is geen schande. Turkije was het eerste helft gewoon erg slecht georganiseerd en mede door de opstelling van Senol Gunes. Ozan Tufan heeft hier niks te zoeken ten eerste. Beide doelpunten van Ijsland stonden de spelers niet gedekt, en ze zijn al kopsterk. Hier is duidelijk niks afgesproken tijdens dode spelsituaties. In het tweede helft zien we een betere organisatie en Abdulkadir en Yusuf die veel beter een bal naar de juiste adres sturen. Abdulkadir is ook erg gretig en ik had gehoopt dat hij er eerder in kwam. Yusuf zakt ook goed mee en neemt de juiste beslissingen ten aanzien van vooruit passen. Hakan Calhanoglu valt mij iedere keer tegen, hij doet mij denken aan Nuri Sahin. Nuri Sahin was een veel betere voetballer dan Hakan maar hij kon zich ook niet onderscheiden in interlands. Maar ik snap nog steeds niet in welke positie hij het beste speelt?? Vleugel is hij te langzaam voor, aanvallende middenvelder is hij te traag in overzich en balaanname, insgelijks voor centrale middenvelder. Ik hoop dat Senol de rotte appels eruit haalt en ook meer spelers de kans geeft die kunnen voetballen voorin (behalve Burak en Cengiz).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 36
351 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

3 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren