Ruud Gullit luidt noodklok: ‘De Ligt wordt door zijn benen gespeeld’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Ruud Gullit is van mening dat de euforie rondom het Nederlands elftal ietwat overtrokken is. De oud-middenvelder is dinsdagavond optimistisch gesteld over de ontwikkeling van Oranje, maar vindt dat er ook nog genoeg aan te merken valt op het elftal van bondscoach Ronald Koeman. Gullit waarschuwt dat de euforie niet door moet slaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kun jij je vinden in de woorden van Ruud Gullit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door matjeq)

Eens, maar elke verdediger zit er wel eens naast. Een keeper moet je dan redden. Bij die tegengoal kon v dijk het door herstellen door op tempo na die speler te lopen die de voorzet gaf

11 juni 2019 om 20:41

Bij dit tegendoelpunt stond De Ligt niet goed gepositioneerd en stapt inderdaad zomaar vooruit. Terwijl hij moest blijven staan. Maar waar niet over word gesproken, is dat Frenkie de Jong niet meeliep met Guedes.

11 juni 2019 om 21:02

Of de Roon of van de Beek. Gewoon geen enkele middenvelder die ook maar iets deed om de positie van de Ligt over te nemen. De Ligt probeert het probleem van het middenveld op te lossen, mislukt en dan moet hij alla Daley gewoon de man neer leggen. Overtreding, geel, weg gevaar. Dat soort dingetjes mist de Ligt wel duidelijk. Die slimme overtreding maken als de bal afpakken niet lukt terwijl hij zelf uit positie is.

11 juni 2019 om 21:38

Daar mag je niets over zeggen, is heilig.

11 juni 2019 om 21:51

Persoonlijk vind ik dat bij deze situatie 4 spelers in de fout gaan. De Ligt moet hier gewoon uitstappen, maar moet de bal dan wel hebben natuurlijk. Het uitstappen zorgt er vaak voor dat er juist ruimte gecreã«erd word voor de tegenaanval. Een defensieve denker als Gullit denkt daar blijkbaar anders over. De jong had die jongen van City moeten volgen in plaats van de drukte inlopen, en Dumfries staat als een tactisch onbenul noppes te dekken. En Jasper had hem ook gewoon kunnen hebben.

11 juni 2019 om 22:03

Dumpries ving juist de man op die op links werd aangespeeld, maar altijd makkelijk om Dumpries weer de schuld te geven. Het begon gwn bij de Ligt, hij heeft te vaak deze foutjes, hij is nog erg jong en heeft meer ervaring nodig om deze foutjes eruit te krijgen.

11 juni 2019 om 22:13

Dumfries had naar binnen moeten moeten trekken, om 2 posities af te schermen. Was de bal naar de zijkant gegaan, kon die Portugees nog wat meters maken aan de zijkant, maar had Dumfries alle tijd om hem bij de 16 op te vangen. En in de situatie die zich nu voordeed, kon hij ook nog in de buurt komen van de nummer 10 en het hem wat lastiger maken. Nou zat hij een moment vol met twijfel en maakt vervolgens de slechtste keuze.

11 juni 2019 om 23:06

@sportweek merkwaardig hoe jij die situatie beoordeeld. In de herhaling zie je gewoon dat vd Beek te laat is om Guedes te blokken. Dumfries verlaat de RB positie om het centrum te ondersteunen maar de middenvelders de Roon en vd Beek waren in geen velden of wegen te bekennen. “ de allerbeste verdediger van de wereld maakt regelmatig foutjes” Is ook niet erg, ervaring komt met de tijd. Las hier dat de Ligt nu al verder of minstens van hetzelfde niveau van van Dijk is. Grap van de dag natuurlijk. Was ook bijzonder dat heel het systeem omgegooid moet worden zodat “wonderboy” Donny kon invallen. Misschien gewoon Donny i.p.v. Wijnaldum en Veltman voor Dumfries voortaan. Dan worden zijn er 3 tournooien op rij gemist. Zou dan het kwartje gevallen zijn dat de beste moet spelen en niet degene met een hogere gunfactor ?

12 juni 2019 om 01:27

Makkelijk om dumfries voor alles de schuld te geven en nooit bij iets positiefs een duimpje te geven. Dit begon bin t middenveld dat niet mee liep. De ligt die weer de fout in gaat en de keeper die hem niet pakt. Dimfries kwam nog terug om te ondersteunen.

11 juni 2019 om 20:54

Vorig week voor de wedstrijd tegen Portugal was iedereen lovend en nu is iedereen kritisch.

Serieus is het niveau van Analisten in Nederland zo dramatisch?
De laatste tijd is er maar één ding wat je kan doen verbloemen en ook wat je ook kan kapot maken. En dat is de media.

Nederlandse elftal was zeer slecht tegen England. Laat staan Portugal.
Engeland speelde met B elftal en toen kon je al zien dat zij slecht waren.

De media hype rond De ligt is nog steeds niet zo waaw als andere top spelers.
Juist dit maakt die spelers kapot. Ze denken dat zij er zijn.
Ik hoop echt dat Barcelona hem niet haalt voor al die prijs.

Je kan bsoluut een goede verdediger halen voor weinig.

11 juni 2019 om 21:59

Hoe komt je er in godsnaam bij dat ze denken dat ze er al zijn?

Grappig dat hij het zegt na zijn fantastic game filmpje!

11 juni 2019 om 20:41

Haha inderdaad! Maar hij heeft wel gewoon gelijk toch?

11 juni 2019 om 21:43

Dat was toen ook om de negatieve sfeer wat te doorbreken. Werkte averechts doordat het een idiote uitspraak was, maar ik vind Gullit altijd wel wat sympathieks hebben. Hier heeft ie ook gewoon gelijk; als je Golden Boy bent of net de CL hebt gewonnen als beste verdediger, mag je best kritisch worden bekeken. Geldt ook voor Cillessen, die zich niet moet laten kennen en z'n fout best kan toegeven (of nuchter ontkennen, maar niet zo aangebrand).

11 juni 2019 om 20:52

Heel flauw om daar aan te blijven refereren.

Ik zie het ook als een zwaktebod omdat je niet inhoudelijk op zijn kritiek ingaat, ofwel een drogreden..

11 juni 2019 om 21:19

Omdat een verdediger één fout maakt is het we erg makkelijk allemaal. Voetbal is nu eenmaal een spel van fouten.

11 juni 2019 om 21:32

Dat is net zo flauw als de meeste analisten, winnen ze dan gaan ze terug naar de wereldtop, verliezen ze dan is het ineens niet veel meer, dr Ligt wordt door zijn benen gespeeld, volgend jaar maar spelen bij Volendam dan? Beetje dit niveau is de gemiddelde analist tegenwoordig

11 juni 2019 om 22:25

Niet echt één fout. Heeft ook tegen Engeland een paar grote fouten gemaakt. Hij is een hoge boom.

De Ligt gaat vaak iets te gretig op de bal af wat soms resulteert in een poortje. Het zou ontzettend fijn zijn voor Nederlands Elftal als hij naar Liverpool gaat en zo leert van de kalmte van Virgil.

11 juni 2019 om 20:44

Hou is op zeg van Dijk die is 28 en de Ligt is 19 van dijk was op zijn 19 reserve bij Willem 2 alsof de Ligt geen fouten meer maakt die zullen er nog wel komen hoor , alsof hij daarvoor naar Liverpool moet zeg .

11 juni 2019 om 21:01

Nee dat zeg ik ook niet. Het is heel normaal om op zo'n leeftijd af en toe een foutje te maken, maar naast Virgil kan hij wel heel snel leren om kalm te blijven. Naast Lindelöf of Smalling leer je dat niet. Pique of Hummels zouden dat overigens ook prima kunnen alleen is het voor het Nederlands Elftal erg fijn als je een op elkaar ingespeeld duo hebt achterin.

11 juni 2019 om 21:01

Hij bedoeld alleen maar dat hij op dit gebied nog wat kan leren van Van Dijk. Tuurlijk mag je op je 19e fouten maken, als je er maar van leert. Maar we mogen er ook kritisch op zijn. Een fout is een fout daar maakt leeftijd niet uit. Leeftijd wordt te vaak als excuus gebruikt, maar een kritische blik zegt niet dat hij er niks van kan want het is gewoon een groot talent, maar afgelopen 2 wedstrijden waren wel 2 fouten van hem. Hopelijk kan hij ervan leren

11 juni 2019 om 21:40

Hou eens op over die leeftijd. Je wordt beoordeeld als speler en niet naar je leeftijd.
De een is goed begin 20 en de ander wat later.

11 juni 2019 om 21:22

Dat te gretige zie ik nu meerdere keren als ie naast Virgil staat en heb ik nagenoeg een compleet seizoen niet gezien naast Daley. Zal toch misschien een stukje gewenning zijn en een sprankje gemakzucht/jeugdige overmoedigheid met Virgil naast hem. Wie weet. @sloep01 rustig maar hoor, zoveel geks zegt hij niet. Behalve dat De Ligt niet kalm zou zijn, want dat druistige zie ik hem eigenlijk alleen zo nu en dan doen in Oranje.

11 juni 2019 om 22:02

Nou, ik zie hem wel vaker problemen oplossen op het middenveld. Het gaat vaak goed, maar dat is niet zijn taak. Ik vind de Ligt geweldig, maar weleens te gretig ogen. De situaties zoals tegen Pec, waar hij rood had moeten krijgen, heeft hij nog best vaak.

11 juni 2019 om 22:06

Dat zeg je goed, Van Dijk heeft echt enorme kalmte, ik hou Liverpool niet in de gaten maar hoe hij vaak net optijd dat voetje voor een schot zet en hoe makkelijk. Prachtig om te zien!

11 juni 2019 om 22:27

En dan lijkt hij ook echt op een drafje te lopen. Hoe hij dat schot van CR7 blokte was briljant. En daarna onverstoorbaar doorlopen. Wil genoeg zeggen dat Ronaldo niets klaarspeelde. Van dijk verdient die gouden bal

13 juni 2019 om 16:18

Ronaldo speelt wel vaker niks klaar hoor. Laatste jaren zie je hem vaak 70 min niet en scoort hij ineens.

12 juni 2019 om 09:54

De Ligt is op dit moment geen basismateriaal voor Liverpool.

13 juni 2019 om 16:21

De Ligt heeft 64 wedstrijden gespeeld dit seizoen en was in de CL op Spurs 2e helft na gewoon fantastisch. Ik zou De Ligt sws bij liverpool erin zetten. Daar heb je ook veel meer kwaliteit voorin. Het probleem van dit Nederlands elftal is vooral dat niemand voorin een bal vasthoudt of een individuele actie heeft. Naar mijn mening stond de verdediging tegen Portugal en Engeland gewoon prima. Daley Blind, Virgil en De Ligt speelde gewoon alle 3 goed. Ja de ligt gaat de 'fout' in bij die goal, maar die kon nog door 3 man herstelt worden. Beetje makkelijk dit. Tegen Engeland maakte De Ligt idd een blunder, maar speelde verder gewoon fantastisch. Het grootste probleem is gewoon de aanval. Alles komt gelijk weer terug.

En dat uit de mond van de man met de legendarische “fantastic game” uitspraak na een matige overwinning op een Bulgarije...

11 juni 2019 om 20:57

Dat betekend toch niet dat hij geen kritiek mag uiten... Sommige mensen hier zijn echt raar.
Wat hij hier zegt klopt gewoon en dit is niet de eerste keer. Tegen de Engelsen, Tottenham en Portugal ging het ook al mis.

11 juni 2019 om 21:14

Ben het helemaal met je eens, Macereal.

en... Tjah welkom bij de internet 'analisten'... Dat hij ooit 'fantastic game' heeft gezegd is ook totaal niet van toepassing hier.

11 juni 2019 om 21:25

Behalve tegen Real. Of lag het daar ook aan de tegenstsnder

11 juni 2019 om 22:42

Real? Die waren gewoon heel het jaar slecht maar dat je die erbij haalt terwijl De Ligt toen foutloos was slaat dan weer nergens op.

Volgens mij hebben zowel Ajax en Real geen CL gepakt dit seizoen dus het maakt verder ook niet uit. Denk dat Real vanaf volgend seizoen weer alle hoeken van het veld laat zien aan Ajax zoals de afgelopen weet ik veel... 10 jaar?

Op zich snijden de punten wel hout, maar zo'n beetje iedereen negeert het feit dat een merendeel van die jongens 120 minuten tegen Engeland er op hadden zitten, amper 72 uur van te voren. Portugal had een dag meer rust (ik snap sowieso niet waarom die finale niet een of twee dagen later was, 3 of 2 dagen rust is een oneerlijk voordeel, maar dat ben ik) en speelde 30 minuten minder (goed, dat dwing je af, maar het speelt nog steeds mee). Oranje oogde moe. Het is natuurlijk leuk om nu massaal op iedereen te gaan fitten en wat ze wel niet fout deden tijdens die wedstrijd, maar of die kritiek nou terecht is of niet, nuances moet je ook plaatsen.

En de noodklok luiden? Serieus? We hebben de finale van de Nations League gehaald en daarin minimaal verloren van Portugal dat fitter was (zie bovenstaande). Kom op zeg. Ik zie weinig mensen beweren dat Oranje weer wereldtop is, daarvoor missen we te veel diepte, vooral voorin. Er staat echter wel weer een leuk team waar je achter kunt staan en dat nooit kansloos is. Dat is al een hele grote stap in de goede richting.

11 juni 2019 om 20:46

Een finale is niet iets voor een maandagavond en daarnaast zijn de meeste spelers dat wel gewend in het seizoen. Als dat het excuus is om niet te winnen is het wel zielig. Tuurlijk had de Ligt een fout daar maar er zijn wel meer spelers die het niet hadden (de hele wedstrijd), bv de hele voorhoede en Dumfries. Dat ze goede resultaten hadden in de Nations League was leuk maar zegt niet zoveel. In de kwalificatie hebben we gewoon verloren van Duitsland en staan we er nog niet zo goed voor (tuurlijk hebben we minder wedstrijden gespeeld). Maar Nederland mist voorin voornamelijk echt goede talenten nog en een rechtsback wordt wel gemist, als we die nog kunnen krijgen komend jaar dan zou het echt top zijn voor het Ek en anders moet je een team gaan smeden voor naar het Wk om daar serieus mee te doen. We hebben goede spelers maar missen echt nog wel wat op redelijk wat plekken.

11 juni 2019 om 20:53

Verliezen van Duitsland kan altijd, en je verliest met 1 goal verschil. Voor de rest wedstrijden minder gespeeld en die andere landen moeten ook nog tegen Duitsland (en ons), dus die achterstand zegt nog niet zoveel. Voor de rest herhaal je al wat ik zeg: we missen diepte op meerdere posities, voornamelijk voorin en op de back posities.

Daarnaast, wat gewend of niet, zo'n 120 minuten pot is slopend, zeker als je daarvoor al enkele weken geen wedstrijd meer gespeeld hebt. Dat maakt juist uit voor een topduel tegen een toptegenstander als Portugal. Meerdere spelers die er tegen het einde van Engeland echt doorheen zaten. Topduels worden beslist op dit soort kleine verschillen.

En dan had men de halve finales maar een dagje eerder moeten plannen.

11 juni 2019 om 22:17

Exact mijn gedachten. Tuurlijk kon iedereen zien dat het afgelopen zondag matig ging, vooral in de aanval. Maar Nederland heeft de weg omhoog ingezet. Spel is stukken beter, tegenstanders nemen Oranje weer serieus, publiek is er weer achter gaan staan.

Er zullen nog enkele spelers, vooral in de aanval, bij moeten komen die het niveau verder omhoog gooien, maar nu staat er gewoon een prima team.

11 juni 2019 om 22:22

Helemaal met je eens! Daarbij, Oranje stond verdedigend eigenlijk prima maar het was pijnlijk om te zien hoe zwak ze aanvallend waren. Het is te hopen dat er snel aanvallers opstaan die mee kunnen met het niveau en niet zo wisselvallig zijn als Depay/Babel/Bergwijn. Dan hebben we mijns inziens een team dat ver kan komen op EKs en WKs.

11 juni 2019 om 22:44

Bergwijn is vooral nog jong, daar heb ik wel vertrouwen in. Was geweldig tegen Engeland en had makkelijk 1 of meer assists kunnen hebben, vooral die geweldige actie op de achterlijn en pass op Memphis. Hij was na 90 minuten wel op, dus zal ook niet in topconditie aan de aftrap zijn verschenen in de finale. Babel ben ik eigenlijk wel klaar mee, die gaat ook niet meer beter worden. Wat mij betreft neemt Koeman volgende keer in zijn plaats een talent mee als Malen, Kluivert of Danjuma, afhankelijk van wie op dat moment goed presteert en zich goed ontwikkelt.

"noodklok"? Wat een overtrokken titel. Komt ook totaal niet terug in het stuk.

Los daarvan heeft hij wel volkomen gelijk natuurlijk. Oranje is nog geen topelftal.

Klopt allemaal en het is goed dat hij het benoemt. De Ligt stapt vaak gretig uit als een beest maar moet soms zijn momenten beter kiezen. Gaat vaak goed maar kan ook zeer fout aflopen. Momenten leren lezen is ook een stuk ervaring, daar zal hij dus aan moeten werken.

Gaan we weer....
Was gewoon een fout van beide spelers.

Daarnaast heeft Portugal dik verdient gewonnen. Vond dit de beste wedstrijd van Portugal van de afgelopen 2 jaar. Geen schande... kan een keer gebeuren!

We hebben niet door De Ligt of Cilessen de wedstrijd verloren. Maar omdat we in de voorste linie gewoon te weinig kwaliteiten hebben.

Creëerden letterlijk niks. En als we er een keer doorheen kwamen. Werden kansen op knullige wijze om zeep geholpen.

Het is te hopen dat jongens als Redan, Zirkzee, Brobbey, Boadu zich de komende 2 jaar in rap tempo verder ontwikkelen. Want wat wij in de voorste linie hebben lopen is best armoedig voor een top land.

11 juni 2019 om 20:54

Dat is dus wat ik sinds zondag zeg: als de aanval beter had gespeeld, had het doelpunt niets uitgemaakt. Immers, wat als Cillissen de bal wel had gestopt? Hadden we dan gewonnen? Dat denk ik dus niet.

11 juni 2019 om 21:25

Met alle respect maar dat is toch wel de omgekeerde wereld. Dus als ene keer 5 fouten maakt en de voorhoede speelt slecht dan ligt het aan de voorhoede want die hadden moeten scoren? Verder os de rest van je tekst alleen hypothetisch als dit, als dat geen idee wat dan de uitkomsten zouden zijn maar dat is niet gebeurd dus moet je gewoon erkennen dat het een blunder was van cillesen en daardoor de wedstrijd verloren heel simpel

12 juni 2019 om 00:32

@khal, heb ik honing op mijn kont? Bij elke topic waar ik op reageer, reageer jij weer op mij. Ik heb jou tot nu toe genegeerd, maar dit is echt opvallend. Ik begin te denken dat je een crush op me hebt.

Ik weet dat dit een forum is waarbij een ieder mag reageren, maar dit valt echt op.

Voor de moderators: ik weet dat dit geen inhoudelijke reactie is, maar het valt me wel op.

Voor de inhoudelijke reactie: het is niet zo moeilijk. Om te winnen moet je vaker scoren dan de tegenstander en aangezien Oranje niet in staat was te scoren, had Cillissen elke bal tegen kunnen houden en dan nog had Oranje niet gewonnen. Zo moeilijk is het echt niet. En als jij je antipathie jegens Ajax en alle (ex-) Ajax-spelers opzij zet, zul je ook inzien dat Cruyff gelijk had.

11 juni 2019 om 22:23

Portugal speelde sterk, maar persoonlijk vond ik de wedstrijd vorig jaar tegen Spanje beter. Maar die was dan ook voor de neutrale toeschouwer een stuk interessanter.

De ligt moet uitstappen omdat dumfries de buitenkant afdekt. Vervolgens laat de jong zijn man lopen, wordt van dijk naar buitenkant getrokken, stopt donny met lopen en moet blind gokken tussen zijn speler en bal blokken. Er gaat een hoop mis. Al bij het afjagen waar portugal doodsimpel door 3 man heen kan tikken. Ja, de bal gaat bij de ligt door de benen, maar hij moet daar wel uitstappen, anders staat die ook 2 tegen 1. Dat die bal er precies doorheen gaat is jammer, had die iets gecontroleerder kunnen of misschien wel doen. Maar er ging een heleboel mis in balbezit van portugal.

Gullit, spijt me zeer, maar totaal niet meer serieus te nemen na dat belachelijke filmpje van je. Nu helemaal totale onzin wat je uitkraamt.

De Ligt had inderdaad niet moeten uitstappen, maar Cillessen had die bal er ook uit kunnen halen. Depay had minder slordig moeten spelen. Dumpfries had betere voorzetten moeten geven. En zo kun je nog wel even doorgaan.

11 juni 2019 om 21:14

Hoezo niet? Hij heeft namelijk gewoon gelijk. Het afgelopen jaar ging het alleen maar over hoe goed het wel niet ging met Oranje, terwijl de kritiekpunten achterwege werden gelaten.

Inmiddels hebben we een beter beeld van 'het nieuwe' Oranje en nu is het zaak om objectief naar de ploeg te kijken om te zien wat er beter kan, moet en hoort. We hebben namelijk nog steeds te veel middelmaat in de basis staan en als die niet horen dat ze slecht spelen, word het natuurlijk nooit beter.

11 juni 2019 om 22:50

Gullit heet altijd gelijk maar voornamelijk achteraf. Iedereen mag best kritiek hebben en de pijnpunten benoemen maar ik zelf heb wel wat moeite met Gullit zijn achteraf analyse. Hij heeft het namelijk zelf voor mogen doen en bakte er vaak niet veel van en dan komt dit soms wat ijdel over. Oranje kwam uit een historische dip en als je er dan nog redelijk snel met veel nieuwe talenten uitkomt en de finale van een best lastige league haalt dan is dat positief. Als dan de man die zelf Oranje onder zijn hoede had in zijn tijd alle fouten probeerde te bagatelliseren krijg ik ook jeuk.

11 juni 2019 om 23:39

Ik ben absoluut kritisch op Oranje, laat me dat voorop stellen. Het gaat mij om het feit dat hij zo'n belachelijk filmpje maakt en vervolgens nu met droge ogen durft te beweren: "ik ben wel blij dat het weer goed gaat, maar ik vind dat de wittebroodsweken nu voorbij zijn. We hebben het allemaal geroemd, maar we moeten nu weer op een gezonde manier kritisch kijken naar hetgeen niet goed gaat", stelt Gullit bij Ziggo Sport."

Dit dus. Meneer is totaal niet serieus te nemen om nu hij niet meer in functie is als assistent ineens dit te roepen en zelf onder Advocaat met zijn "fantastic game" te komen terwijl het werkelijkwaar niet om aan te zien was.

12 juni 2019 om 13:10

Dat filmpje kan me eigenlijk gestolen worden. Daar ga ik hem niet op beoordelen. Zeker niet omdat hij vaak 1 van de weinige analisten is waar ik echt naar kan luisteren en die vaak goede punten heeft.

Natuurlijk was dat filmpje destijds nogal naief, maar iedereen maakt wel eens een foutje. Over Oranje heeft hij namelijk wel gewoon gelijk. We hebben alles vol lof mogen aanschouwen, maar nu moet er ook weer kritisch gekeken worden naar de ploeg en de invulling ervan.

Eerlijk gezegd snapte ik die euforie ook niet. Het is en blijft gewoon een middelmatig ploegje. Niemand heeft haren op zun ballen. Op een aantal na. Ook een keeper zonder enige zelfreflectie.

Van Dijk is de doorontwikkelde en gearriveerde topper , de Ligt heeft alles in zich om dit te kunnen evenaren, en gezien zijn leeftijd voor een langere periode. Gullit heeft hier wel gelijk, maar dat heb je bij 19-jarige spelers nog wat meer. Liever nu dan op een EK / WK

Hier heeft Gullit wel weer gelijk. De positieve punten werden overbelicht, terwijl de negatieve punten genegeerd werden omdat het eindelijk weer beter ging. Ja, we hebben met spelers als Van Dijk, De Ligt, De Vrij, De Jong, Wijnaldum en Memphis een aantal uitstekende spelers.

Echter hebben we natuurlijk ook nog steeds te veel spelers die niet het vereiste niveau hebben om te brengen wat wij normaal gesproken van een Nederlands elftal verwachten. Je kunt ook niet verwachten dat je ineens weer een topploeg hebt binnen een periode van een jaar. Dat heeft tijd nodig.

Wat een gebazel weer van deze legende, zo zonde. 50 van wat deze man zegt is ongefundeerde lariekoek of napraterij.

Portugal speelde gewoon goed, dat zijn echt niet de minste jongens hoor. Alsof we die zo maar even over de knie gingen leggen...
De Ligt is een supergroot talent en gewoon mens dus maakt foutjes. 'robot' Ronaldo schiet ook niet elke vrije trap erin dacht ik.

11 juni 2019 om 21:55

Ja maar dan mag je dat toch wel benoemen gewoon? Sjesus lijkt wel of we de Ligt met een fluwelen handschoen moeten behandelen! Owwww wee als we benoemen dat hij de fout in ging. Sterker doet hij al 2 interlands achter elkaar. Weet nog wel dat janmaat dat 1x deed en door vele nooit meer in Oranje hoefde te komen. Met die zelfde man hadden we een geweldig WK maar 1 fout en wer afgemaakt. Maar over de Ligt mogen we niks zeggen

Het grappige is dat ik De Ligt eigenlijk ook persoonlijk zekerder vind spelen naast Daley Blind dan naast Virgil van Dijk. Dat klinkt bizar, maar onderstreept maar weer eens hoe zeer een centraal duo niet als twee individuen gezien moet worden maar als één team. Communicatie is misschien wel het belangrijkste maar ook het meest onderschatte aspect van verdedigen. Uiteraard is Van Dijk - De Ligt in potentie beter maar er komt natuurlijk ook een stuk gewenning bij kijken. En misschien kruipt er bij De Ligt wel een sprankje gemakzucht in met Van Dijk naast hem.

De Ligt heeft dit seizoen op 4 beslissende momenten een fout gemaakt. Hij is echt een heel goede verdediger, maar als je prijzen wilt winnen moeten die fouten er echt uit.

Ik heb wel het idee dat de ligt vaker door zijn benen gespeeld wordt de laatste tijd. Tegen tottenham ook al door rose bij de tegengoal.

Noodkklok is overdreven. Het is nog een jonge gast met hopelijk een mooie en nog lange carriere voor zich. Ik heb nog nooit een speller gezien die een perfect game heft gespeelt, het gaat erom dat hij uiteindelijk leert van zijn fouten.
Dat die wat meer ervaren keeper niet vrij uit gaat bij dat doelpunt , dat baart meer zorgen

Tegen Engeland werd de Ligt ook door een goeie individuele actie van Sancho door de benen gespeeld, wat bijna resulteerde in een doelpunt. Het staat buiten kijf dat hij een groot talent is en haalt vaak genoeg echt een ongekend niveau. Echter de kritiek van Gullit begrijp ik wel, hij zegt niet dat de Ligt er niets van bakt, maar dat er simpelweg ook zaken zijn die kunnen verbeteren. Dat is wat mij betreft logisch, want bij elke speler valt er wel iets te verbeteren. We zijn namelijk nooit uitgeleerd.

Eindelijk durft er iemand de waarheid te zeggen, Ruud legt de vinger precies op de zere plek, er is nog veel werk aan de winkel.

Oranje verliest weer 1 keer en meteen kan niemand er meer iets van !!! Doodziek word ik van die negatieve kritiek .

11 juni 2019 om 23:35

@sonnydo

analisten zitten ervoor om de wedstrijd te analyseren en dingen waar te nemen? wat moeten ze dan zeggen? dat Oranje geweldig speelde tegen Portugal?

De Ligt maakte cruciale fouten tegen Tottenham, England en nu Portugal. Hij is nog jong, ik hoop dat hij hiervan leert. Grootste probleem bij Oranje is de voorhoede. We kunnen de beste verdediging hebben van de wereld, maar als niemand een goal kan maken, dan winnen we de wedstrijden ook niet.

Vroeger hadden we altijd goede aanvallers, in elke Oranje generatie zat wel een (top)spits; V. Basten, Bergkamp, Kluivert, Makaay, Hasselbaink, V. Nistelrooij, V. Persie, etc, en goede vleugels met Overmars, V. Vossen, Robben, Andy vd Meyden, etc, etc,

Nu maar hopen dat er in de volgende lichting goede aanvallers gaan opstaan.

12 juni 2019 om 02:10

@druu

de beste verdediging ter wereld vind ik wel wat ver gaan. Van Dijk is wereldtop maar dat zijn Blind en Dumfries niet. De Ligt is een toptalent maar ook nog geen absolute topverdediger als we zien hoeveel cruciale fouten hij nog maakt in bepaalde topwedstrijden. die moet echt dit seizoen naar een topcompetitie gaan om die fouten uit zijn spel te gaan krijgen

12 juni 2019 om 05:33

De beste verdediging is aanvallen. De aanval faalde compleet deze wedstrijd.

de Ligt stond weer het werk van Dumfries te doen, die liep als een kip zonder kop te verdedigen.

12 juni 2019 om 05:32

Heb je de wedstrijd wel gezien? Dumfries stond juist goed te verdedigen en de Ligt hoeft helemaal niks voor hem op te knappen. Dumfries liep als een kip zonder kop aan te vallen. Dat is heel wat anders. Wel makkelijk om telkens alles op Dumfries af te schuiven terwijl deze goal juist aan de Ligt, de Jong en cillessen lag.

En zo lijkt het momentum van De Ligt meer en meer over zn hoogtepunt heen. Ik kan je ook zeggen dat de meeste Barca supporters buiten Nederland het wachten wel beu zijn ondertussen. Ikzelf hoop ondertussen meer en meer dat die niet meer komt. Ofwel kom je met vol enthousiasme ofwel niet. En dat De Ligt meer loon wil dan Pique kan er bij mij niet in. PSG lijkt me de ideale club voor hem

11 juni 2019 om 23:41

Ik denk ook wel dat ie zn top gehad heeft ja. Bijna 20, de rek is eruit. Ik hoop overigens ook niet dat ie naar Barca gaat, maar dan om andere redenen.

12 juni 2019 om 09:07

Ik heb het over het transfermomentum naar Barca. Elke Barca supporter keek reikhalzend uit naar zn komst maar dat is ondertussen bij de meeste al gedraaid. Barca moet spelers halen die echt willen komen en De Ligt hoort daar niet bij. Als die echt had willen komen was er ondertussen wel een akkoord. Ik hoop ook dat die naar PSG gaat

3x in de laatste twee potjes zelfs.

Wat ik echt niet begreep is waarom Portugal 8x zo veel fans erbij mocht hebben.. nogal on eerlijk in een finale toch? En OT: ik geef toe dat De Ligt er niet goed uit zag, maar die heeft zon dijk van een seizoen gespeeld. Ik vergeef het hem.

Nederland neemt met 2 zeer aanvallend ingestelde backs veel risico achterin. Dit kunnen ze omdat er centraal een zeer goed duo staat. Wil je minder risico moet je op de back posities 2 echte verdedigers neerzetten die niet/minder mee opkomen. Dan ga je achterin niet veel weggeven maar aanvallend zal het ook lastiger worden.

Gullit verklaarde voetbalmoe te zijn laat ik nou Gullit moe zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

283 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Valencia 7 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jasper Cillessen en ploeggenoten negeren Anil Murthy massaal’

De spelersgroep van Valencia is 'meer verenigd dan ooit tevoren', zo schrijft Marca zaterdag. Middenin de bestuurlijke crisis bij de club kiezen de spelers er massaal voor om voorzitter Anil Murthy...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren