Messi best betaalde sporter ter wereld; drie voetballers in top tien

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Lionel Messi heeft financieel een fraai jaar achter de rug. De Argentijnse superster van Barcelona was in de afgelopen twaalf maanden de best betaalde sporter ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van het zakenblad Forbes. Messi streek het afgelopen jaar in totaal 112 miljoen euro op en blijft Cristiano Ronaldo, de nummer twee op de lijst met 96 miljoen euro aan verdiensten, daarmee nipt voor. De eerste niet-voetballer in de top tien is de Mexicaanse bokser Canelo Álvarez, op plek vier met 83 miljoen euro aan inkomen.

De top drie van de best betaalde sporters ter wereld wordt dit jaar volledig gedomineerd door voetballers, want behalve Messi en Ronaldo heeft ook Neymar uitstekend verdiend. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain toucheerde ongeveer 93 miljoen euro en blijft Álvarez daarmee voor. De top vijf wordt gecompleteerd door toptennisser Roger Federer (83 miljoen euro).

De verdiensten uit de lijst zijn opgebouwd uit salaris- en sponsorinkomsten, en eventueel prijzengeld. De top tien wordt verder aangevuld met American Footballers Russell Wilson en Aaron Rodgers en basketballers LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant. De eerstvolgende voetballer op de lijst is Paul Pogba: de Franse middenvelder van Manchester United staat op plek 44 met in totaal 29 miljoen aan inkomsten.


Top 10 van Forbes

NAAM SPORT TOTALE INKOMSTEN
Lionel Messi Voetbal 112 miljoen euro
Cristiano Ronaldo Voetbal 96,2 miljoen euro
Neymar Voetbal 92,7 miljoen euro
Canelo Álvarez Boksen 83 miljoen euro
Roger Federer Tennis 82,5 miljoen euro
Russell Wilson American Football 79 miljoen euro
Aaron Rodgers American Football 78,8 miljoen euro
LeBron James Basketbal 78,6 miljoen euro
Stephen Curry Basketbal 70,5 miljoen euro
Kevin Durant Basketbal 57,7 miljoen euroGerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Geen Floyd Mayweather of Conor McGregor (beide zeggen gestopt te zijn), verbaasd me gezien ze beide toch nog wel eens iets doen (niet ontzettend professioneel). Denk dat t ook komt omdat ze beide worden betaald per gevecht. Anders zou Floyd toch wel bovenaan staan denk ik

11 juni 2019 om 19:39

Floyd Mayweather zijn laatste partij, tegen Conor McGregor, was in 2017. Sindsdien is Floyd met pensioen en staat daarom niet in de lijst, want zijn laatste partij is te lang geleden. McGregor is terug te vinden op plek 21 in de lijst.

11 juni 2019 om 19:44

Komt omdat Floyd amper sponsoren heeft.heeft jarenlang de lijstjes gedomineerd met amper sponsors. Vorig jaar pakte hij 285 miljoen. Gewoon dubbele van Messi. Mc gregor staat dit jaar op 21 met 47 miljoen.

Mayweather heeft in 2018 alleen wedstrijdje tegen zo kickbokser gebokst, Tenshin. Heeft ie 9 miljoen mee verdient

11 juni 2019 om 20:04

Denk dat als we alles bij ellaar tellen dat Floyed money de rijkste sporter is. Wat die gast bij elkaar heeft verdient (zonder sponsors) is echt ongekend. Zal die gast al miljardair zijn denk jullie? Ik denk het zelf wel.

11 juni 2019 om 20:08

Nee man, sws geen Floyd. ik denk dat Michael Jordan de rijkste is. Hij krijgt ieder jaar nog 100 miljoen van Nike

11 juni 2019 om 20:29

Hoezo geen Floyd? Eerste bokser die meer dan een miljard $ bij elkaar geslagen heeft.

11 juni 2019 om 20:31

@fr_jc, het gaat toch niet alleen om boksers maar om sporters? Floyd is zeker de rijkste bokser maar sporter? Vermogen van Michael Jordan is 1.5 miljard.

Bovendien heeft Floyd echt wel behoorlijk wat uitgegeven

11 juni 2019 om 20:47

Ik had het even opgezocht, en klopt inderdaad wat je zegt. Michael krijgt jaarlijks alleen van Nike zelf 10% van de inkomsten van de Jordans die zij verkopen, en zij halen daar ongeveer 1 miljard per jaar mee binnen. Dus zijn deel zou dan 100 miljoen zijn. Maar dat is wel dollar, dus zou in euro wat minder zijn. Zijn vermogen wordt ook geschat op 1,7 miljard dollar. Plus hij is nog eigenaar van de hornets gekocht voor 148 miljoen en is nu iets van 660 miljoen waard! Goed bezig 😁

11 juni 2019 om 20:53

@primetime

Kan het niet meer dan eens met je zijn en ik keek enkel maar vanuit het vechten / boksen. Maar je zat er idd met Jordan niet ver naast zitten.

Oja, Floyd spents money like water

11 juni 2019 om 21:07

@yoenes187, alle cijfers staan hier in dollars, ook uit deze lijst. Nike is ook lang niet de enige sponsor. Jordan zit nog steeds bij Gatorade, Hanes enzo.

Michael Jordan zal met PSG nu ook wel een nieuwe markt hebben.

Ik denk trouwens dat Tiger Woods, nummer 2 is. 1.5 miljard verdient, 800 miljoen vermogen. Heeft vast wat verloren met scheiding en dergelijke

11 juni 2019 om 22:33

Mayweather heeft een paar gevechten gehad op het einde van zijn carrière (canelo, Pacman, Mcgregor) waar hij inderdaad flink verdiende, maar het is niet zo dat hij altijd zulke bedragen krijgt.
Hij is in ieder geval verre van een miljardair, ook vanwege zijn uitgavenpatroon inderdaad.

Dat Canelo er nu instaat is omdat hij een vast bedrag heeft gekregen voor 11 bokspartijen (in 5 jaar tijd). Ook valt het mij op dat honkballers de top 10 niet hebben gehaald. Ik had een Mike Trout of Bryce Harper hier wel verwacht, maar misschien staan ze er volgend jaar wel in.

12 juni 2019 om 08:43

Mcgregor doet het voor MMA begrippen uitstekend, maar volgens mij heeft hij niks te zoeken in een top 10 geaggegreerd over alle sporten heen.

12 juni 2019 om 09:46

Gaat toch alleen over inkomsten uit sport zelf? Boksen is idd per gevecht betaald. Daarnaast is floyd wel nog tegen die ene japanner gaan boksen voor een paar miljoen en is Mcgregor bezig met zn whiskey

Geen 1 MLB speler in de top 10. Dat waren vroeger de top verdieners in de sport toch?

11 juni 2019 om 19:50

Basketbal gaat zoveel harder vooruit in de salarissen. Dat kunnen andere sporten niet meer bijbenen. Populariteit van de MLB en de spelers daalt ook hard. De meesten worden amper gesponsord. Bastketbal is ook de ideale sport voor schoencontracten. Al die merken zijn al bezig die jongens te binden met contracten van tientallen miljoenen voordat ze een nba wedstrijd hebben gespeeld

11 juni 2019 om 19:58

Ik had toch eigenlijk Brady wel ergens hoger verwacht dan plek 81. Ook wel weer duidelijk dat vrouwen in de sport duidelijk minder verdienen, de enige vrouw (williams) in de top 100 staat op plek 63.

En de MLB is minder populair, omdat er voor Amerikaanse begrippen gewoon weinig gebeurt. Veel mensen daar beschouwen voetbal ook als relatief saai, omdat er niet vaak meer dan vijf goals vallen.

11 juni 2019 om 20:06

Vroeger was de MLB echt populairder. Het is nu vooral de ouderen die nog MLB volgen.

De regels in de NBA en heel basketballend Amerika zijn ook gewoon gebaseerd op entertainment. Dingen die in Europa niet mogen, mogen in Amerika om het entertainmentsgehalte wel. Europees basketbal wordt ook enorm saai gevonden

11 juni 2019 om 20:29

@ stravven: Nee niet brady! Hij verdient goed begrijp mij niet verkeerd en kan ongetwijfeld meer verdienen dan een Russel Wilson of Rodgers, maar het team is belangrijker en daar heeft / neemt die geen hoog salaris. Rings before money! En met 6 Rings en de beste speler ever loopt die aardig binnen!

11 juni 2019 om 22:43

Het meest voor de hand liggende reden natuurlijk is dat basketbal rosters/selecties flink kleiner zijn dan in de MLB en Nfl, maar ook NBA ratings gaan achteruit. NBA spelers doen het wel slim dankzij hun union waardoor ze steeds met een lockout dreigden, maar op den duur zijn de salarissen niet meer sustainable. Hun grootste sportzender Espn heeft heel veel moeten bezuinigen omdat ze veel te veel hadden betaald voor de uitzendrechten en dat niet terugzeggen in de ratings.

Enkel voetbal heeft een stijgende lijn, maar dat komt ook omdat het van heel klein steeds iets populairder wordt en dan met name Europees voetbal. MLS heeft nog een lange weg te gaan.

11 juni 2019 om 22:54

Het is wel sustainable maar dan moet je een andere type owner hebben. Die salarycap zit er vooral omdat eigenaren hun winst willen beschermen. Echter als je kijkt naar een Steve Ballmer (serieus mensen die hem niet kennen, Youtube deze man, meest hilarische owner van de NBA van de Los Angeles Clippers) zijn niet geïnteresseerd in winst. Ze betalen met plezier de luxury tax (boete). Voor hun is het gewoon een leuk speeltje. Mark Cuban is ook zo'n gozer. Ik denk dat je de komende jaren wel meer van dit soort types gaat zien

11 juni 2019 om 19:53

Trout staat 17e...... balen voor Mike maar idd geen A-Rods of Jeters meer afgelopen jaar....

12 juni 2019 om 09:47

Had vorig jaar niet een mlb-speler het geootste contract ooit getekend? 600 mil over 10 jaar ofzo wat natuurlijk nog minder is dan deze bedragen maar toch? Iemand die dit ook gelezen heeft toevallig?

"Messi streek het afgelopen jaar in totaal 112 miljoen euro op en blijft Cristiano Ronaldo, de nummer twee op de lijst met 96 miljoen euro aan verdiensten, daarmee nipt voor." En dat noemt men "nipt voor", 16 miljoen tjes maar, teringjantje

De complete lijst staat op de site van Forbes. Wat opvalt is dat 35 van de 100 atleten NBA basketballers zijn! Zelfs spelers waarbij ik het niet had verwacht dat zij zoveel verdienen 😅😂

11 juni 2019 om 19:57

Dat is het gevolg van de salarycap. Je hebt niet alleen maximum salarissen maar ook minimum salarissen.

Die gasten hebben ook nog eens zo beetje het beste pensioen van alle sporten. Als je meer dan 10 jaar in de NBA hebt gezeten krijg je vanaf je 62e ook nog eens 195000 dollar per jaar

11 juni 2019 om 20:06

Nondejuu, dat noem ik nog eens lekker van je ouwe dag genieten!

11 juni 2019 om 20:13

Zeker, als je bv maar 3 jaar in de NBA hebt volgehouden krijg je 60000 per jaar op je 62e. NBA spelersvakbond is ook zo'n beetje de sterkste vakbond. Als het ze niet zint gooien ze er gewoon weer een staking bovenop

Als je het op de een of andere manier helemaal verpest hebt en al je geld hebt weggegooid kan je er ook voor kiezen om op je 55e al je pensioen op te nemen maar dan wordt je wel gekort.

Na je carriere heb je ook een zorgverzekeringsplan tegenwoordig. Paar jaar geleden hebben de huidige spelers er zelfs voor gezorgd dat de spelers die allang met pensioen zijn, daar ook recht op krijgen

11 juni 2019 om 21:34

@primetime

Die salarycap is heerlijk voor de mindere NBA spelers maar voor de grootste namen als Lebron James, Kevin Durant en Steph Curry is het financieel gezien toch een nadeel. Ik weet zeker als er geen salary cap bestond dat in ieder geval Lebron een stuk meer geld zou verdienen dan Messi en Ronaldo.

11 juni 2019 om 21:43

@bergwijn, daar heb je inderdaad helemaal gelijk in. Dat is inderdaad ook een gevolg van de salarycap. Mja de eigenaren van de NBA teams willen wel hun winst beschermd zien worden.

11 juni 2019 om 22:30

Ach ja, met die 50 - 70 mil per jaar hebben LeBron, Durant en Curry ook niks te klagen uiteraard. Auto'tje van de zaak en een tankpas en je houdt het aardig vol denk ik hoor!

11 juni 2019 om 22:42

hahaha op Youtube staat er nog wel zo'n video met Lebron, Chris Paul en Dwight Howard oa waarbij ze rustig bij een tankstation staan te eten. 200 miljoen aan inkomen zat daar aan die tafel. Misschien krijgen ze daar ook nog wel korting

@voetbalzone het is Canelo Alvarez ( niet Cancelo )

Bizarre bedragen natuurlijk. Verbaast me alleen dat de honkballers in verhouding zo laag staan, terwijl die eerst voor mijn gevoel altijd bovenin meedraaiden.

Ik heb sterk het idee dat die sponsors niet bepaald kloppen. Andrew Wiggins staat voor 600000 aan sponsors in de lijst. In 2014 heeft hij een deal getekend dat hij voor 5 jaar, 12 miljoen per jaar krijgt.

Wat ik niet hard kan maken maar wel mijn twijfels bij heb zijn 4 miljoen aan sponsors voor zowel Mbappe en Pogba. Hoe kunnen ze zo laag zitten? Griezmann en Bale hebben beide hogere bedragen. Opvallend

Wat een bedragen. Kwestie van tijd dus voordat Messi miljardair is mits hij het nog een jaartje of 4 vol kan houden.

Zo die Pogba heeft het uitstekend voor mekaar als 4de best betaalde voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4911 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller207
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1614
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger121
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3707 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 16 14 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Kritiek bij Rondo op Frenkie de Jong: ‘Te gemakkelijk, hij lijkt een routinier'

Barcelona ging zaterdagavond op bezoek bij Valencia met 2-0 onderuit. De Spaanse media waren na de nederlaag van de Catalanen in het Mestalla kritisch op het optreden van Frenkie de Jong....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Everton en Internazionale naderen een akkoord over Matias Vecino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren