‘Ajax oriënteert zich en ziet nieuwe ‘vaandeldrager’ in Sevilla’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Quincy Promes maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar van een debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers kwam het nooit voor de aanvaller. Daar zou echter verandering in kunnen komen, aangezien de kampioen van Nederland naar verluidt denkt aan een rentree van de Oranje-international. Het Spaanse Estadio Deportivo meldt dinsdagmiddag namelijk dat Ajax op dit moment het meest geïnteresseerd is in de aanvaller van Sevilla.

Promes is sinds vorig jaar zomer actief in Andalusië, maar kende een wisselvallig debuutseizoen. De 37-voudig international van het Nederlands elftal slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren in de aanval, maar kwam als een offensief ingestelde back nog wel tot de nodige minuten bij los Rojiblancos. Met Julen Lopetegui krijgt Sevilla volgend seizoen bovendien een nieuwe trainer, waardoor er mogelijk meer kansen voor hem weggelegd zijn.

De Spanjaarden weten echter ook dat Promes zich met zijn optredens in onder meer de Nations League, waarin hij afgelopen week nog trefzeker was tegen Engeland, in de kijker heeft gespeeld bij andere clubs. Volgens bovengenoemde lokale sportkrant zou Ajax op dit moment het meest nadrukkelijk belangstelling hebben getoond voor Promes. De Amsterdammers nemen deze zomer afscheid van Frenkie de Jong, terwijl ook Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en David Neres zouden kunnen vertrekken.

Promes zou, in de woorden van Estadio Deportivo, in beeld zijn om een nieuwe ‘vaandeldrager’, een speler die het verschil moet maken, te worden in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller is bovendien een oude bekende van trainer Erik ten Hag, die hem nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Go Ahead Eagles. De transfersom kan echter wel voor moeilijkheden zorgen: Sevilla betaalde Spartak Moskou een jaar geleden 21 miljoen euro voor Promes en hoeft niet per se afscheid van hem te nemen als er geen bevredigend bod op tafel komt.

Transferprofiel - David Neres
Meer video's

Poll

Zou jij Quincy Promes een goede aanwinst vinden voor Ajax?


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door vernon)

Goeie speler komt net tekort voor sevilla denk ik maar zou wel een hele goede speler kunnen zijn voor ajax!

11 juni 2019 om 16:06

Maar waar moet hij spelen dan?

11 juni 2019 om 16:07

Op de plek van ziyech, die gaat nog wel weg. Of anders op t plekkie van Neres, ik verwacht niet dat die beiden blijven.

11 juni 2019 om 16:43

Promes heeft toch wel een duidelijke voorkeurspositie op linksbuiten. Zijn rol in de spits bij Spartak is alleen interessant als er veel ruimte ligt. Dat is exact niet het geval bij Ajax.

Ik gok dat Dolberg spits wordt en Tadic naar links vertrekt. Op rechts vraag ik mij af of er nog iets overblijft. Kans is groot dat zowel Neres als Ziyech vertrekken. Ze hebben inmiddels wel geleerd dat ze niet zomaar vanuit mogen gaan dat spelers vertrekken, zie situatie Tadic/ziyech vorig jaar. Ik denk dat Odegaard in de wachtrij staat en gehaald wordt zodra Ziyech vertrekt. Neres was afgelopen seizoen meer allround (stond overal voorin), als hij vertrekt zal een allrounder zoals Promes worden opgepikt.

Ben benieuwd naar de ontwikkelingen.

11 juni 2019 om 17:24

Voor rechtsbuiten moeten ze vol gaan voor Odegaard. Mocht deze te duur zijn in salaris zou ik Kuhn naar voren schuiven voor de plek van rechtsbuiten.

11 juni 2019 om 18:17

Alsjeblieft zeg Kuhn. Die speelt zich er zelfs bij Jong Ajax niet in.

11 juni 2019 om 18:49

Januzaj vond ik ook een leuke naam om te horen. In ieder geval een spelmaker met overzicht.

11 juni 2019 om 20:28

Niet bij Ajax😊

12 juni 2019 om 11:38

Promes komt van Twente .zou een grote aanwinst worden voor ajax.het technische Ajax spel ligt zulke licht voetige spelers het best.er lopen niet zoveel slimme buiten spelers als een promes rond.bij een Twente loopt er nog een jongeling Fernandes rap technisch en behendig met een bal maar in Nederland waarderen we zulke spelers niet zo terwijl ze een geducht wapen zijn in de aanval waar Ajax flink gebruikt van maakt,en terecht.

11 juni 2019 om 16:07

Vond Promes wel aardig spelen in de wedstrijden die ik van hem zag. Alleen past de opstelling niet echt bij hem, Promes is natuurlijk geen wing-back.

11 juni 2019 om 17:36

Vind Promes ook wel een aardige speler maar een dramatische aankoop voor Ajax. Hier moet je geen geld aan uitgeven. Is denk ik niet het niveau wat Ajax moet kopen. Zeker niet voor die miljoenen. Lage transfersom en transfervrij zou je erover kunnen nadenken maar niet meer dan dat. Dit is het nadeel van een trainer als Ten Hag die spelers uit zijn netwerk gaat aanbevelen. Dat netwerk heeft te weinig kwaliteit

11 juni 2019 om 18:08

Als hij tekort komt voor Sevilla dan zeker ook voor Ajax. Ik zou zijn komst geen aanwinst vinden.

11 juni 2019 om 18:50

Ja geweldig. Daar word ik echt heel blij van. Is wel het niveau dat je zoekt. Wat moet dit in godsnaam toevoegen aan Ajax? Heb echt nooit iets in hem gezien. Laat dit een broodje aap verhaal zijn ajb

11 juni 2019 om 18:58

@ de 3 hierboven,

Promes komt helemaal niet tekort voor Sevilla. Het is wel heel zwart/wit om een speler na één seizoen in een compleet nieuwe omgeving en toch nog aardig wat wedstrijden en belangrijke momenten, maar niet op z'n favoriete positie, af te branden.

Zelfs na seizoenen lang top gepresteerd te hebben - zowel in Rusland als Europees - vergeten mensen blijkbaar alles al weer na één seizoen.

Promes zou een absolute topversterking zijn, mijn inziens. Bied vele mogelijkheden en kan op meerdere posities uit de voeten. Is nog jong, heeft een geweldig gevoel bij Ten Hag en dat is ook wederzijds en in Ajax' spel pas hij daarnaast perfect.

Promes is een aantal keer belangrijk geweest voor Sevilla maar had een trainer die hem als rechtsback posteerde. Tja. Geef hem als Sevilla zijnde een seizoen lang het volle vertrouwen en je zult een herboren Promes zien, daar geloof ik heilig in.

Al zie ik dat liever in de JC Arena

Wat jullie allemaal zeggen, werd vorig seizoen over de aankopen toen gezegd.

11 juni 2019 om 22:17

@sjonnyvdbeek
Ik baseer me niet zo zeer op zijn laatste jaar in Spanje. Ik wist niet eens dat hij daar speelde.
Ik baseer me met name op die paar wedstrijden die ik van hem heb gezien in het Nederlands elftal (al zie ik hooguit 10-15% van de oranje wedstrijden) en herinner ik hem me nog van F.c. Twente.tja nooit veel indruk achter gelaten helaas. Begreep nooit waarom hij geselecteerd werd voor Oranje.

Ik zou het toe juichen. Denk dat die goed past bij het spel van Ajax. En die transfersom kan best omlaag. Hij heeft weinig gespeeld en word ook nog eens op een andere positie geplaatst.

11 juni 2019 om 16:12

Er is nog geen transfersom jij hoeft niet weg zegt Sevilla toch? Dus reken maar niet op een laag bedrag en laag salaris.

11 juni 2019 om 16:25

Zow heftige reactie. Enige wat ik aanhaal is dat Ajax indien ze er echt werk van maken met deze punten het echt wel voor elkaar kunnen krijgen om de prijs te laten zakken. Sevilla zal dan daardoor ook nog eens meer ruimte krijgen voor een nieuwe speler in zowel transfergeld als vrijgekomen salaris.

11 juni 2019 om 17:25

Waarom juich je dit toe? Hij komt zwaar tekort voor Sevilla. Ajax is van gelijk niveau en ze willen weer naar de absolute top. Dan moet je dus helaas andere spelers aantrekken.

11 juni 2019 om 17:36

@arepa Zwaar tekort? Ahahahaa ... waar baseer jij dat op? Je begrijpt wel dat ze het systeem veranderd hebben en Promes een beetje tussen wal en schip raakte. Ook een andere rol kreeg toebedeeld ... scorebordjournalistiek door enkel te kijken hoeveel hij gespeeld heeft. Sevilla wilt hem behouden dus nogmaals waar baseer jij dit op? Gaarne een reactie!

11 juni 2019 om 17:39

Promes is voor Ajax toch een geweldige speler? Volgens mij lopen sommige supporters wat naast hun schoenen na afgelopen seizoen. Ajax vergelijkbaar niveau met Sevilla? Afgelopen jaar natuurlijk geweldig gepresteerd, maar laat Ajax het nou eerst nog maar eens 1 of 2 seizoenen zien.

11 juni 2019 om 17:49

Door wedstrijden te kijken van Sevilla. Ik volg de club omdat er er heb gewoond.
Promes is een goeie speler, maar niet 1 die je naar de top brengt. Ik heb altijd de hoop dat Sevilla mee kan doen om de titel, en dit zijn geen spelers die je daarbij helpen.
Maar ik laat me graag verassen hoor. Bij Sevilla komt het er niet uit, maar misschien wel bij Ajax.

11 juni 2019 om 18:41

Wie wil je zien dan? Neymar? Hou toch op man, snap sowieso niet waarom mensen nu gaan verwachten dat Ajax ieder seizoen zo gaat presteren in de Champions league. Dit was gewoon eenmalig, grotere spelers dan Promes zitten niet te wachten op de Eredivisie.

11 juni 2019 om 18:51

Ze hebben toch EL finale gespeeld oh 2 seizoenen erna CL halve finale? Jaartje met Nouri laat ik weg omdat dat gewoon tijdens de voorbereiding kwam en echt wel indruk heeft gemaakt. Ontopic: ik zou niet voor een Promes gaan, kan als linksback maar dan moet je Tadic op 10 gaan zetten want ik verwacht dat hij Dolberg weer spits zal gaan zetten. Rechts zie ik Neres of Ziyech blijven staan. Middenveld met Marin, van de Beek en Tadic zou dan wel kunnen. Maar ik vindt wat ik van Promes gezien hebt bij Oranje matig en ik weet niet hoe hij presteert bij een club dus kn niet heel goed oordelen. Maar van zijn optredens bij Oranje zou ik nee zeggen.

11 juni 2019 om 18:55

Maar wat zou Promes aan Ajax toevoegen? Zwaar overschatte speler in mijn ogen

11 juni 2019 om 19:03

Aankopen zoals Neres en Tadic.

11 juni 2019 om 19:04

Zwaar te kort is echt overdreven. Voor zijn positie op rechts heb je Sarabia en je hebt Jesus Navas. Promes heeft pech dat die allebei top waren dit jaar. Op links heeft hij het aardig gedaan, alleen hij is géén linksback. Nu is die prutser van een trainer weg, plus bestaat de kans dat Sarabia vertrekt. Als ik Promes was zou ik het nog minimaal een half jaar proberen.

11 juni 2019 om 19:34

Sterker nog, je zou voor heel veel minder geld Berghuis kunnen aantrekken die het zelfde niveau heeft.

12 juni 2019 om 07:41

Hij is gek he. Als Berghuis in een Ajax shirt komt te spelen kunnen we er beter helemaal mee ophouden.

Lijkt me een hele goeie aankoop. Alleen zal toch wel 30+Miljoen moeten kosten? En zal hij niet veel meer verdienen bij Sevilla? Lijkt me beetje een Bergwijn verhaal, kansloos.

11 juni 2019 om 16:13

Op basis waarvan zou hij 30 miljoen moeten kosten? Ik zit meer te denken aan een max van 20 miljoen. Hij heeft bij Sevilla niet echt gebracht wat er van hem verwacht werd. Ook in de spits is de concurrentie enorm met Ben Yedder en Munir. Ook speelt misschien het feit dat hij in Rusland al veel gecasht heeft ook nog een rol waarom een stap naar Ajax wel haalbaar kan zijn.

11 juni 2019 om 16:16

Och hier weer zo eentje.. Promes is maar 20 miljoen waard en Ziyech dan minimaal 80 toch? Jonge hij hoeft niet weg zeggen ze daar toch je kan toch lezen? Die gaat niet voor 20 miljoen naar Ajax en Ajax gaat er ook niet extreem veel meer voor betalen snap dat nou is.

11 juni 2019 om 16:17

En Promes speelt daar vaak linksback maar waarschijnlijk volg je het toch niet zo goed als dat je zelf denkt.

11 juni 2019 om 16:47

Wie heeft er gezegd dat Ziyech 80 miljoen moet kosten? Dit verzin je ter plekke. Ajax heeft een deal met Ziyech dat hij voor een redelijk bedrag weg mag. Ik vermoed dat het rond de 40 miljoen zal liggen. Daarnaast is het zo dat Ziyech op het hoogste niveau geweldig heeft gespeeld het afgelopen seizoen. Heeft Promes dat ook gedaan? Probeer je antipathie eens om te zetten naar helder denken.

11 juni 2019 om 16:59

@MilePSV040, want Sevilla betaalt zomaar 20 miljoen voor een linksback? Promes is gewoon gehaald als spits. Daarvoor heeft Sevilla 20 miljoen voor betaald en niet om hem als linksback te zetten. Als spits is hij momenteel niet meer dan 20 miljoen waard. Ik vind dat een objectieve vaststelling. Promes heeft bij een Spaanse subtopper gewoon geen deuk in een pakje boter kunnen schieten.

11 juni 2019 om 17:13

In Engelse berichten wordt er telkens gesproken over een clausule van 25-30 miljoen in het contract van Ziyech. Klopt dit of lullen ze daar maar wat dan ?

11 juni 2019 om 17:15

Ajax/Barca2014, promes speelt als een wingback bij sevilla, hij staat ook niet altijd in de basis. Dan is het nogal moeilijk om veel goal contributies te leveren, vind je niet?

11 juni 2019 om 17:29

@mikepsv040 waarom wind je je zo op over een prijs? Zie je concurrentie oid? Het is een speler die werd gehaald als potentiële versterking. Is tegengevallen. Komt niet op zijn vaste positie uit de voeten daar. Ze zullen hem gevulde kip elke maand geven om te spelen. Kans is dan echt wel aanwezig dat er een normaal bedrag kan worden onderhandeld. Ziyech 80? No way, max 50. Maar die heeft dan ook al finale EL en halve finale CL gespeeld en zich bewezen. Maak je verder niet zo druk joh. Het is maar speculeren. En wie weet wilt Sevilla wel 40 miljoen in de huidige markt. Dan gaat Ajax er ook echt niet in mee.

11 juni 2019 om 17:32

@Giodinho, er is nooit bekend gemaakt voor welk bedrag Ziyech weg mag. Het enige wat Overmars heeft gezegd, is dat er een afspraak is gemaakt met Ziyech dat Ajax niet dwars zal gaan liggen als een club zich met een redelijk bedrag meldt. Maar Overmars kennende denk ik dat 25 miljoen te weinig zal zijn. Ik denk echt dat je eerder aan 35-40 moet denken.

11 juni 2019 om 16:15

Eindelijk iemand die het snapt. Zulke spelers zullen nooit naar de Eredivisie komen omdat ze of te duur zijn, of te hoog salaris eisen, of geen zin hebben (zoals de meeste) om op een zondagmiddag lekker bij Sparta op bezoek te gaan om zichzelf in de kijker te spelen... tuurlijk.. de Eredivisie is gewoon niet goed genoeg maar bijna niemand begrijpt dat hier.

11 juni 2019 om 16:23

Tja, Blind en Tadic kwamen ook. Dus dat "nooit" vind ik nogal overdreven.

Overigens hoeft hij van mij niet te komen. Hij heeft het vooral erg goed gedaan in Rusland, maar in Spanje valt het niet mee, en in het Nederlands elftal vind ik hem ook niet uitblinken. Ik geloof dat ik me twee echt goede wedstrijden van hem kan herinneren, en de rest van de tijd is hij slecht of middelmatig. Dan vind ik 20-30 miljoen een hele hoop geld.

11 juni 2019 om 16:23

Salaris bij Sevilla lijkt me niet zo hoog te liggen als bij Ajax.

11 juni 2019 om 16:28

Nou ja Blind en Tadic lijken mij wat minder geldbelust dan Promes.

11 juni 2019 om 16:35

Mike, als jij er zo heilig van overtuigd bent dat bijna niemand het snapt zal je dan niet eens kritisch naar jezelf kijken? Dit dachten we ook van: Blind, Tadic,Guardado etc. Wacht nou maar rustig af.

11 juni 2019 om 17:17

@mike
Ze zullen misschien nooit naar PSV komen, maar Ajax heeft vorige zomer ook Blind en Tadic weten te halen uit de Premier League en heeft vorig jaar nogal geïmponeerd in de Champions League. Ook kan Ajax een redelijk mooi salaris betalen nu, en is de transfersom al helemaal geen probleem. Zeker omdat hij bij Sevilla geen plekje in de aanval heeft, hij Ten Hag hoog heeft zitten, hij bij het NL-elftal zit en daar zal willen blijven, hij bij Ajax Champions League kan spelen, Ajax aantrekkelijk voetbal speelt en voor het kampioenschap speelt, is er best eens een kans dat hij interesse heeft hoor. Zou mij niet verbazen in elk geval.

11 juni 2019 om 17:28

Tadic is altijd fan geweest van Ajax en wilde graag CL spelen. Blind is een rasechte Ajacied. Guardado was bankzitter in Spanje en moest wel een stap omlaag doen om zich in de kijker te spelen bij het Nationale Elftal. Daarnaast denk ik niet dat Sevilla binnen een jaar verlies wil lijden en ik hoop niet dat Ajax meer dan 20 miljoen betaald voor Promes. Dan komt er nog het salaris bij. Ik hoop liever dat Overmars alsnog met Pavon oid aan komt zetten en anders gewoon opvangen met de jeugd.

11 juni 2019 om 16:38

Kansloos? Voor de juiste speler legt Ajax zo'n bedrag met gemak op tafel. En een salaris bij Ajax is inmiddels ook best de moeite waard. Daarnaast is linksback bij een subtopclub in Spanje ook niet bepaald zijn droom neem ik aan.

11 juni 2019 om 16:52

Het belangrijkste vergeet je........promes zegt zelf niet nog langer als een wingback te willen spelen. Dus wel een beetje anders dan Bergwijn. En Ajax betaald ook genoeg aan Tadic en Blind, dus kan een Promes ook zat verdienen.

11 juni 2019 om 20:04

Het Bergwijn verhaal krijgt nog wel een vervolg hoor, zo kansloos is dat niet. Promes hoeft echt geen 30 miljoen of meer te kosten.

Zou leuk zijn voor het Nederlands voetbal! Een mooie vervanger van Neres, mocht hij in Nederland mooi opbloeien tot zijn niveau dat hij schijnbaar in Rusland had (of zou dat gewoon door het niveau van de competitie komen?). Maar wel een risico voor Ajax. Misschien moeten ze spelers met een hoger plafond zoeken als ze weer leuk voetbal willen laten zien in Europa, maar een prima speler voor in de Eredivisie in ieder geval.

Ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Waarom zou je een Promes willen kopen als je al een Tadic op die positie hebt of gaat Tadic vertrekken?

11 juni 2019 om 16:08

Denk dat Tadic naar het middenveld gaat als 10 als Promes komt. Donny op 8 en Marin op 6.

11 juni 2019 om 16:08

Hij speelt op Neres z'n positie en kan daarnaast in de Spits en daarachter. Bij Spartak geweldig gefunctioneerd daar. Tijden lang.

11 juni 2019 om 16:08

Of ze willen Tadic in de spits houden

11 juni 2019 om 16:21

Zou ook kunnen maar zie Dolberg met een goede voorbereiding de balletjes er wel weer in schieten.

11 juni 2019 om 16:30

Tadic en Promes kunnen allebei op meerdere posities uit de voeten, dus ik denk niet dat zij elkaar in de weg gaan lopen. Tadic kan linksvoor, spits en op tien spelen. Promes kan ook al deze positie spelen en dan ook nog eens rechtsvoor (en in nood situaties rechtsback).

Of Promes een goede speler is voor Ajax weet ik niet. Ik zie hem alleen spelen voor het Nederlands elftal en blinkt hij voor mij niet uit. Het zal (als Ajax echt over gaat tot actie) geen goedkope speler worden. Sevilla betaalde 20 miljoen en die zullen hoogstwaarschijnlijk geen verlies willen maken.

Dan zou ik persoonlijk toch kiezen voor Odegaard en deze proberen te kopen. Mocht dat niet lukken, dan zou ik hem voor twee jaar huren. Het is een zeer goede speler en je kan een jeugdspeler in de luwte van Odegaard klaarstomen voor het eerste.

11 juni 2019 om 16:38

Precies. Voor de Eredivisie zou hij meer dan prima zijn. Maar om in Europa potten te breken? Dan idd liever Odegaard. Met Tadic, Huntelaar, Schone, Blind, Tagliafico en Veltman heeft Ajax ook nu genoeg ervaring in huis.

11 juni 2019 om 17:19

Als Ödegaard niet lukt omdat Real per se wil verhuren en Overmars dat (terecht) niet wil, dan lijkt Promes me een uitstekende optie. Inderdaad, kan op meerdere posities voorin spelen net als Tadic en Neres, dus dat is wat dat betreft geen probleem.

Het bericht waarop ik al tijden hoopte. Geweldige versterking zou dit zijn, iemand die weer compleet kan opbloeien bij Ajax en onder Ten Hag, voor wie hij onlangs nog lovende woorden over had. Bij Sevilla gaandeweg het seizoen toch wel enkele keren belangrijk geweest en mensen die beweren dat hij voor Sevilla tekort komt hebben het mis, denk ik. Jarenlang laten zien in de stugge Russische competitie, en niet zomaar een beetje. Daarnaast ook Europees. En ik denk dat - als Sevilla hem vertrouwen geeft zoals Spartak dat deed - hij nog enorme waarde voor ze kan hebben. Maar Promes is wel iemand die dat vertrouwen ook echt nodig heeft. Bij Sevilla heb je ook genoeg mindere tegenstanders, dat kan hij echt wel aan.

11 juni 2019 om 16:24

Ik heb hem in Rusland niet of nauwelijks zien spelen. Daar hoorde je altijd geweldige verhalen over, maar daar buiten kwam het er niet zo uit. Ligt dat aan vertrouwen? En niet aan een specifieke speelwijze bijvoorbeeld? Hij zou niet de eerste speler zijn die maar bij 1 ploeg echt goed presteert.

11 juni 2019 om 19:38

'daarbuiten kwam het er niet zo uit'. Ik denk dat dat vooral aan je eigen perceptie ligt, haha. Hij is pas net een jaar weg uit Rusland en daarvoor was hij geweldig in Nederland. Zie veel mensen reageren alsof hij er na één gewenningsjaar ineens niets meer van kan, terwijl hij zelfs in z'n eerste jaar al belangrijke momenten heeft gehad terwijl hij op een totaal onbekende positie speelde meestal.

Ten Hag weet als de beste wat hij kan. Zonder Ten Hag was Promes verpieterd bij FC Twente.

13 juni 2019 om 11:09

Ik heb het niet alleen over dit jaar in Spanje, maar ook over oranje. Of vind je dat Promes het daar zo goed gedaan heeft? Dan ben ik benieuwd in welke wedstrijden dat dan was. Ik kom zelf niet verder dan twee opvallend goede wedstrijden.

11 juni 2019 om 20:27

Spartak is compleet ingestort sinds zijn vertrek, dus dat geeft wel een indicatie hoe belangrijk Promes is geweest voor ze. Promes sluit een terugkeer naar Moskou ook niet uit overigens. Zou beide keuzes merkwaardig vinden, maar hij zou in Rusland met een stuk meer krediet beginnen.

Promes zit er net en is met zo'n 5 miljoen per jaar grootverdiener bij Sevilla... kansloos met het salaris en daarnaast zal de vraagprijs ook echt niet mals zijn gezien het feit wat ze voor hem betaald hebben. Lijkt me echter ook een broodje aap verhaal!

11 juni 2019 om 16:37

3 miljoen netto is het. Misschien kan je voor 2,2m per jaar + een tekenbonus hem verleiden.

11 juni 2019 om 16:48

Hier zal hij toch ook gewoon belasting moeten betalen ben ik bang.

11 juni 2019 om 17:07

@stevenvd, Dat doen heel veel voetballers in Spanje niet 😉.

Geen idee wat je met Promes moet. Flink betalen voor een middelmatige speler en voor de ervaring hoef je hem niet te halen.

Oef zou wel een lekkere aankoop voor Ajax zijn. Hopelijk blijft Neres ook en gaat Ajax volle bak voor Odegaard. Kost in totaal 60 miljoen maar dan heb je ook wat, wat goed te doen valt gezien de inkomsten van Frenkie, Ziyech en de Ligt (200 miljoen ongeveer). Anders Magallan klaarstomen achterin naast Martinez, Blind door laten schuiven als cvm en Marin als cm opstellen i.p.v. Odegaard.
Dan staat er echt een Ajax waardig team mochten die twee komen.

Onana
Mazraoui
Martinez
Blind
Tagliafico
Odegaard
Marin
Donny
Promes
Tadic
Neres
11 juni 2019 om 17:23

1. Ajax speelt 4-2-3-1 onder Ten Hag en helemaal geen 4-3-3, met twee controleurs (twee 'zessen' en drie aanvallers om de spits heen (drie 'tienen'. Afgelopen seizoen waren Frenkie en Schöne de controleurs. Marin kan op die positie spelen, maar Donny gebruikt Ten Hag alleen op 10 (de centrale van de drie 'tienen' en Ödegaard zal ook als '10' gehaald worden, voor de rechterkant ipv Ziyech.
2. Martinez is niet gehaald als cv en al helemaal niet als rcv naast Blind. Hij is gehaald als back-up voor Nico en eventueel voor Blind, en gaat de positie van Nico overnemen na volgend seizoen, als Nico vertrekt. Er zal nog een rcv gehaald worden als De Ligt vertrekt, en dat zal iemand zijn die groter is dan Martinez, kan ik je alvast vertellen.

11 juni 2019 om 19:05

Hmm oke, gaat Schöne zijn basisplek behouden denk je dan? En krijgt Magallan een basisplek?

11 juni 2019 om 19:13

Magallan krijgt geen basisplaats, er wordt nog een CV gehaald bij vertrek van de Ligt, die dan naast Blind kan spelen. Het zou me niet verbazen als er ook nog een 6 komt om naast Marin te spelen. Schöne heeft dan geen basisplaats. Als er geen 6 meer bij komt moet hij concurreren met Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch, dan zie ik hem dus wel in de basis. Verwacht dat Mazraoui vast rechtsback blijft en sporadisch op 6 gaat spelen.

Aardige vervanger voor Neres mocht hij vertrekken. Maar voor welk bedrag? Voor 20 miljoen+ zou ik verder kijken eerlijk gezegd.

11 juni 2019 om 16:59

Ja inderdaad heeft 20miljoen gekost en heeft dit seizoen 49 matchen gespeeld voor Sevilla ( in La Liga wel maar gemiddeld 47min/match). Lijkt me dat Sevilla zeker geen verlies op hem zal willen maken dus zal sowieso een hele duit kosten, en dat zonder zijn salaris.

11 juni 2019 om 17:25

20 miljoen is geen probleem voor Ajax.

11 juni 2019 om 17:35

Absoluut, maar het zou wel eens meer kunnen worden en dan moet Ajax zich toch afvragen of Promes dan nog een goede optie is.

11 juni 2019 om 17:36

Het gaat er niet om of het een probleem is, maar of voor dat bedrag geen betere speler kan worden gehaald.

Met in 2020 een EK op het programma is dit voor promes wel interessant denk ik. Speelminuten, zelfvertrouwen en goed zichtbaar voor de bondscoach.

Als ik voetbalzone moet geloven, hebben we dadelijk 3 volledige elftallen......
Laat er eerst maar een spelers weggaan.

Dan maar eens zien wie er zullen komen.

11 juni 2019 om 17:09

Volgens datzelfde Voetbalzone zijn we ook al 2 elftallen kwijt haha. Uiteindelijk is het vertrek van De Jong de enige verandering tot nu toe. ;-)

11 juni 2019 om 17:28

Waarom zou je wachten tot de transfer van de Ligt rond is, voordat je een vervanger haalt, als je zeker weet dat de Ligt gaat?
Dat kan heel erg slecht uitpakken. Stel dat je Edson Alvarez als vervanger van de Ligt wil, en je polst hem alvast. Hij is geïnteresseerd. Nu moet je alleen nog even wachten tot de Ligt weggaat he. Ok, de Ligt komt er maar niet uit met Barca, en wilt eigenlijk niet naar Psg, dus dat duurt maar en dat duurt maar. Edson Alvarez wil ook weg bij zijn club, maar het duurt maar en het duurt maar. Nu komt er een andere mooie club voor Edson Alvarez die meteen handelt. Dag Edson Alvarez!
Dan gaat de Ligt eindelijk, eindelijk is het rond met Barcelona, maar het is inmiddels al augustus! O jee, alle beoogde vervangers, waaronder Edson Alvarez, zijn al naar een andere club! Wat doen we nu, we moeten toch een centrale verdediger hebben? Snel, koop die maar, want we hebben van Rafael van der Vaart gehoord dat hij goed is (heiko Westermann).

Och daar werd ik misleid door de foto. Dacht dat van Dijk op vakantie was in Sevilla en daar de Ajax-staf tegen het lijf liep. Jammer.....

Zou een goede aanwinst zijn, maar dominant als ziyech zie ik hem niet worden. Meer als Neres met soms flitsen.

Of dit waar is of door Sevilla of een zaakwaarnemer is ingefluisterd om de prijs wat te stimuleren, moeten we afwachten. Maar het zou best kunnen. Promes heeft er misschien oren naar: CL, lekker in Amsterdam, dicht op Oranje, enz. En het zou ook voor Ajax passen in een bredere selectie, met ervaring, Ajax-school. En Sevilla vindt hem misschien wat te zwaar drukken op de salarisbegroting, voor invaller omgeschoold tot vliegende back.

Ik zal wel verbazen hiermee maar ik vind hem gewoon een topspeler. Elke keer als hij bij oranje erin komt of in de basis begint, heb je veel meer voetbal in de ploeg. Is niet alleen een technisch goede speler maar ook slim. Normaliter onhaalbaar voor Ajax.

Ik zie geen enkele verbetering met de komst van Promes, dan kan Ajax net zo goed voor Berghuis gaan die de zelfde kwaliteiten heeft maar een stuk goedkoper.

Pfff, nou daar zit ik niet op te wachten. Eerst de interesse in Bergwijn en nu in Promes. Beide spelers passen niet echt bij het spel van Ajax en zijn vervolgens veel te duur. Overigens hoop ik nog steeds dat de juiste club van Ziyech zich niet meldt, waardoor we nog een extra jaar van hem kunnen blijven genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

80 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
2015/2016 Spartak Moskou 30 18 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax pakt door en richt zich tot Bergwijn na komst van Promes’

De naderende komst van Quincy Promes bij Ajax heeft geen gevolgen voor de mogelijke komst van Steven Bergwijn, zo verzekert De Telegraaf maandagochtend. Hoewel het Algemeen Dagblad eerder meldde dat Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren