‘Donny van de Beek erin en Ryan Babel of Steven Bergwijn eruit'

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Oranje verloor de finale om de Nations League van Portugal (1-0), maar dat het Nederlands elftal weer de weg omhoog ingeslagen is, is evident. Verslaggever Kalum van Oudheusen was voor Voetbalzone met Oranje afgereisd naar Portugal en vroeg de fans welke tips zij hebben voor bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Vind jij dat Jasper Cillessen de eerste keeper moet blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door desteek77)

Sorry voor de late reactie, maar......

Mensen mensen wat hadden jullie eigenlijk verwacht? Dat Oranje na een afwezigheid op twee grote tournopien eventjes de Nations League kon winnen? Wees realistisch en kijk waar het team vandaan komt!

Je hebt te maken met een grotendeels mislukte lichting (bazoer, Clasie, Vilhena, Maher, Narsingh, Rekik, Strootman, Fer, Martins Indi, Zivkovic, Kishna etc.; alleen Van Dijk, Wijnaldum, De Vrij en Depay zijn (nog enigszins) geslaagd). Je hebt te maken met het verlies van je grootste talent (nouri) aan een herseninfarct (?). Je hebt te maken met spelers die, ondanks hun Nederlandse komaf, niet voor Nederland meer willen uitkomen m.a.w. Oranje is onaantrekkelijk geworden voor teveel spelers (ziyech, Mazraoui, Ascensio Willemsen). Dat je ondanks al deze ellende toch de finale haalt door Duitsland, Frankrijk en Engeland te verslaan......

Dit was een opbouwjaar. Volgend jaar is het een kwestie van eventueel doorselecteren, net als de daaropvolgende jaren. Er schijnt een mooie lichtting aan te komen, met naast De Ligt, F. de Jong en Van de Beek ook nog Ihattaren, Redan, Chong, Zirkzee, Malen, Stengs, Rosario (?), Kluivert (al twijfel ik over zijn mentaliteit), D, de Wit, Gravenberch, Unuvar, Xavi Simons, Brobbery, Van Drongelen en nog wat. Daarvan moeten er toch een paar doorbreken denk ik. Het is, vooral wat betreft Ihattaren en Simons, ook een kwestie van lobbyen. Om te voorkomen dat je als klein land (weer) talent verliest aan een groter land.

Bovendien denk ik dat de verloren finale zelfs een 'blessing in dusguise' is geweest. Een Nation League winst zou waarschijnlijk gezorgd hebben voor een enorme zelfoverschatting, zowel boj de spelers als bij de leiding. Daardoor kan juist daardoor (weer) een EK worden misgelopen. Nu is er nog het besef dat er nog veel werk aan de winkel is.

Maar Oranje kan een goede toekomst tegemoet gaan. Het is vooral een kwestie vam het juiste beleid voeren.

OT: Ik denk inderdaad dat Van de Beek basis kan gaan staan, maar alleen als er aanvallend kan worden gespeeld. Tegen tegenstanders als Duitsland liever met De Roon beginnen, en Van de Beek inbrengen bij eventuele achterstand.

Een Oranjefan uit Suriname

11 juni 2019 om 14:43

Ja dat had ik inderdaad gedacht, op zich ook niet zo vreemd als je de finale haalt ten koste van Duitsland, Frankrijk, Engeland etc etc
Aanvallen was het te matig en rechtsachter een probleem.
Maar er zat zeker meer in..

11 juni 2019 om 14:48

Rechtsachter een probleem? Tegen Engeland was Dumfries gewoon goed net zoals tegen Duitsland en Frankrijk. Alle goals die NL heeft tegen gehad waren fouten van de Ligt. Nee het probleem ligt niet rechtsachter. Het probleem zit hem in te weinig creativiteit. Er worden amper kansen gecreeërd

11 juni 2019 om 14:49

Waarom wordt er elke keer gepraat over kijk waar we vandaan komen? Er zijn nu al een aantal interlands met dezelfde selectie gespeeld en ze hebben grote landen verslagen. Maar je kan toch niet ontkennen dat de wedstrijd tegen Portugal zwak was. Als frenkie het niet doet moet een andere middenvelder opstaan, maar dat kan de roon niet. En dat heeft Koeman ook niet door want anders werd ie wel gewisseld in de rust voor propper. Die is aan de bal goed en defensief prima. Dat kijken waar we vandaan komen moet nu wel ophouden, want met een selectie als deze zou een bondscoach er veel meer voetbal uit moeten halen. Lijkt alsof ie gwn save speelt.

11 juni 2019 om 14:53

Dumfries was voor zijn doen goed ja. Hij strijd altijd en verdedigt prima, maar aanvallend s het niks. Wil je een keer via rechts opbouwen is het altijd balverlies. En voor bergwijn is zo'n dumfries achter je die niet voetbalt ook heel vervelend

11 juni 2019 om 14:58

Ja tegen Portugal was het zwak, maar ook tegen Engeland was het niet geweldig. Oranje heeft gewoon nog een lange weg te gaan en dit was de eerste grote sprong voorwaarts. Nu verder bouwen.

11 juni 2019 om 15:01

Goed verhaal maar een betere rechtsback hebben we niet. Daarnaast is hij dus inderdaad een back en geen rechtsbuiten.
We hebben nu op een paar posities toppers lopen die we een paar jaar terug niet hadden maar dat betekent niet dat er niet nog steeds spelers rondlopen die verre van top zijn.

De Roon, Blind, Dumfries, Cillessen, Babel. Het halve elftal zal nog vervangen moeten worden als je bij de echte top wilt horen.

11 juni 2019 om 15:53

We hebben een betere rechtachter in Karsdorp, mits hij fit is en ritme heeft. Ik weet ook niet of Hateboer echt minder is dan Dumfries.

11 juni 2019 om 16:07

@lucasandersen

Maar Karsdorp is de laatste jaren nauwelijks fit en ritme heeft hij ook niet. Verder zijn de alternatieven ook niet aantoonbaar veel beter dan Dumfries en vaak zijn ze minstens twee jaar ouder.

11 juni 2019 om 17:38

@Sirius, eerlijk gezegd vraag ik me af of Hateboer, Tete of Veltman het slechter zouden hebben gedaan dan Dumfries.

11 juni 2019 om 18:46

@nolimit Ik vraag mij af of je het afgelopen jaar onder een steen hebt geslapen. Blind liet zien mee te kunnen met de top, zijn aandeel daarin te hebben. Hij is een bron van rust,

11 juni 2019 om 19:57

Mijn voorkeur gaat uit op het middenveld met Propper, Wijnaldum en Frenkie de Jong. Verder een andere speler voor Babel..

11 juni 2019 om 20:29

Geen fan van Dumfries in z'n laatste interands hoor, maar Hateboer en Tete kregen voor hem de kans en toen werd er om een andere back geroepen. Ze spelen allemaal 1/2 slecht en we willen direct een nieuwe. Totdat we bij de laatste zijn en dan willen we weer de eerste die we hadden. En zo beginnen we opnieuw totdat we volgend jaar weer terug bij Dumfries zijn.

11 juni 2019 om 14:49

Ik ben het grotendeels met je eens, echter:

"alleen Van Dijk, Wijnaldum, De Vrij en Depay zijn (nog enigszins) geslaagd).

Hier had je Blind nog bij mogen noemen. Geen topper (net als Depay), maar wel goed genoeg.

Celissen is degelijk, maar niet meer dan dat. Een sub-topper onder de keepers, maar wel de beste die we hebben. Zag daar graag verbetering. Verder een echte 10 met spelinzicht, scherpe passjes etc. en een spits.

Als je die spelers snel uit de jeugd krijgt, dan kun je meedoen om de knikkers.

11 juni 2019 om 14:56

Ja inderdaad Blind is ook wel enigszins geslaagd. Maar dat alles is niet genoeg tegen wereldtoppers. Daarom worden talenten van de volgende lichting als De Ligt, F. de Jong en Van de Beek nu eigenlijk overgewaardeerd, omdat zij de kar nu moeten trekken.

Maar dat laatste kan uiteindelijk op lange termijn wel voordelig zijn. Nu doen ze de ervaring op voor later.

11 juni 2019 om 15:46

Blind heeft toch aangetoond het goed te redden tegen wereldtoppers. Hij heeft nu alleen het probleem dat op zijn beste positie twee giganten rondlopen die hij niet uit de basis gaat krijgen.

11 juni 2019 om 16:05

Eigenlijk zelfs vier, want De Vrij en Ake zijn naar mijn mening ook beter. We moeten het natuurlijk niet gaan overdrijven. Blind heeft dit jaar goed gespeeld bij Ajax en hij doet het redelijk in Oranje, maar we hebben het niet ineens over een geweldenaar.

11 juni 2019 om 17:00

Ik doel ook op de backpositie waar hij staat. Daarnaast is hij inzetbaar als 6, mocht het noodzakelijk zijn.
Maar goed, zodra er een betere komt, gaat ie naar de bank. Maar dat geldt voor 8 posities op het veld. F. de Jong, de Ligt en zeker van Dijk lijken mij onbetwist.

11 juni 2019 om 18:13

Blind gaat nooit naar de bank, er lopen op de Ligt en van Dijk na geen betere verdedigers rond. Zolang Koeman met een de Roon blijft spelen en voorin niets beters kan krijgen dan wat er nu loopt, uitgezonderd Depay (hoewel EEG matig de laatste tijd), dan blijft het te mager.

11 juni 2019 om 19:37

Dat is heel mooi kan blind de positie van Roon overnemen.

11 juni 2019 om 19:56

Nee, daar hoort vd Beek te staan.

12 juni 2019 om 13:12

Dan ga jij maar lekker met De Jong, Van De Beek en Wijnaldum tegen Duitsland spelen. Dan weet je zeker dat je met 0 uit 2 uit de wedstrijden tegen Duitsland komt...

12 juni 2019 om 13:51

Zo gaat Koeman natuurlijk nooit beginnen. Van de Beek moet er tegen de Duitsers in wanneer je moet scoren.

11 juni 2019 om 14:53

Als je de finale haalt na een poule met Duitsland en Frankrijk en vervolgens Engeland uitschakelt in de halve finale, kun je inderdaad de Nations League winnen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je het wel even gaat doen.

Het is eerst gewoon taak om zo snel mogelijk zeker te zijn van deelname aan het EK. Op het doorbreken van nieuw talent heb je toch nauwelijks invloed en voor de ontwikkeling van spelers en de ploeg is het erg belangrijk om aanwezig te zijn om zo'n eindronde. Verder wil ik even inhaken op jouw tweede alinea:

"je hebt te maken met het verlies van je grootste talent (nouri) aan een herseninfarct (?)"

Nu wil ik niet disrespectvol zijn, maar voor het drama rond Nouri had hij het nog best moeilijk, vooral met het fysieke gedeelte. Het is niet te voorspellen hoe goed hij nu zou zijn en ik weet ook niet of hij wel voor Oranje had gekozen, al gingen er geruchten dat hij voor Nederland wou spelen. Verder:

"je hebt te maken met spelers die, ondanks hun Nederlandse komaf, niet voor Nederland meer willen uitkomen m.a.w. Oranje is onaantrekkelijk geworden voor teveel spelers (ziyech, Mazraoui, Ascensio Willemsen)"

Ook dit is onjuist. Mazraoui speelde al jeugdinterlands voor Marokko en bovendien zie ik in Mazraoui niet echt een speler voor Oranje op dit moment.

Het gedoe rondom Ziyech was ongelukkig en dat mag de toenmalige staf van Oranje zich aanrekenen. Oranje was niet onaantrekkelijk voor Ziyech, want hij wou wel degelijk voor Oranje spelen. Echter hebben Van Basten en Blind het erg slecht aangepakt en daardoor besloot hij uiteindelijk om voor Marokko uit te komen.

Asensio is gewoon een Spanjaard die toevallig een Nederlandse moeder heeft. Hij spreekt de taal niet of nauwelijks, komt zelden in Nederland, heeft nooit voor de vertegenwoordigde jeugdelftallen gespeeld en het was toch wel vrij duidelijk dat hij gewoon voor Spanje zou kiezen.

We hebben een hele slechte generatie gehad, maar dat had niets te maken met spelers met een dubbele nationaliteit die Oranje onaantrekkelijk vonden. Ziyech is vooralsnog de enigste die erg interessant is en was. De rest is naar mijn mening met alle respect niet goed genoeg.

11 juni 2019 om 15:10

Het punt omtrent de dubbele nationaliteiten is dat Oranje in deze door beide honden wordt gebeten.

In het geval Ziyech en Mazraoui: Spelers van buitenlandse afkomst kiezen voor hun land van herkomst.

In het geval Asensio: Speler in het buitenland van Nederlandse afkomst kiest voor zijn geboorteland.

Dus beide gevallen in Oranje's nadeel.

Als klein voetballand kan je je dat absoluut niet veroorloven, want je hebt simpelweg een kleinere bevolking en dus minder talent beschikbaar dan bv. Duitsland. Dan moet je slim zijn en van de mogelijke mazen gebruikmaken en niet steeds maar roomser zwillen zijn dan de paus want dan win je nooit iets.

Wil je zo principieel blijven dan moet je ook niet klagen als je te weinig spelers ter beschikking hebt waardoor je weer niets wint.

11 juni 2019 om 15:44

Asensio is gewoon in alles een Spanjaard die daar ook geboren en getogen is. Hij is dus nooit echt een serieuze optie geweest voor een plek in Oranje, omdat hij buiten zijn bloedband nauwelijks affiniteit heeft met Nederland.

Ziyech is inderdaad jammer en dat mogen Blind en Van Basten zich aanrekenen. Maar uiteindelijk is hij de enigste speler die nuttig en belangrijk had kunnen zijn voor Oranje.

Mazraoui is naar mijn mening niet goed genoeg, evenals El Ahmadi, de gebroeders Amrabat, Ayoub en Idrissi. Spelers van dat niveau zijn nou net de reden waarom we twee eindrondes zijn misgelopen evenals wat pech.

Overigens heeft Nederland ook geprobeerd om Asensio over te halen. Ze hebben het zelfs geprobeerd bij Mazraoui en dat is nou niet bepaald een duidelijke aanwinst voor Oranje.

We hebben gewoon een slechte generatie gehad. Nu komen er weer een aantal generaties met een aantal erg getalenteerde spelers. Het is altijd afwachten hoeveel er ook daadwerkelijk nuttig gaan zijn voor Oranje, maar het ziet er veelbelovend uit. We zitten gewoon nog in een overgangsperiode en dat is geen schande. Daar hebben de jongens met een dubbele nationaliteit die niet voor Oranje kozen nauwelijks tot geen invloed op gehad.

11 juni 2019 om 16:14

@migsur

Maar ieder geval zit anders in elkaar. Ziyech voelde gewoon de waardering niet bij van Basten (die hij ook al als coach had bij Heerenveen en waar de twee ook al botsten met elkaar) en Blind senior. Dat had minder van doen met de aantrekkelijkheid van landen, maar lag meer in de dynamiek tussen spelers en het toenmalige management van Oranje. Als Ziyech wat eerder niet geblesseerd was geraakt, had hij gewoon voor Oranje gespeeld. Ziyech is gewoon een respect jongen en als hij dat niet voelt, dan onthoudt hij dat en gaat zijn eigen weg.

Mazraoui was nooit een toptalent en was al blij dat hij bij Ajax mocht blijven. Was al blij dat hij voor een land uit mocht komen. Ik weet het niet zeker maar volgens mij kwam hij nooit in aanmerking voor Oranje jeugdteams. Dit is meer het verhaal van iemand die gewoon later tot bloei komt en die zichzelf en anderen verraste. Leuk voor hem.

Ascensio is gewoon een volledig Spaans voetbal product. Er zijn geen Nederlandse teams geweest die hem het vak hebben bijgebracht. Ik zou het best raar vinden in zijn context als hij wel voor Nederland was uitgekomen. Ik vind het al een wondertje dat Simons wel voor ons uitkomt. Volgens jouw logica is dus Spanje niet aantrekkelijk genoeg want een Simons die is opgegroeid in Spanje kiest voor ons en niet Spanje. Betekent zijn keuze dan dat wij wel heel aantrekkelijk zijn tov Spanje?

Je kunt volgens mij niet alle gevallen over 1 kam scheren en daar de conclusie aan verbinden die jij naar voren schuift. Dat is te simplistisch. Bovendien is winnen met authenticiteit mij heel dierbaar. Het is een andere discussie maar ik vind dat er wel een link moet zijn tussen land en speler via het opleiden. De Knvb is juist niet principieel hierin, want die zijn meen ik achter die Asensio aangegaan. Dus mij zou je wel kunnen aanspreken op principieel gedrag, maar ik heb juist problemen met de Knvb omdat ze dit niet zijn.

Dat verlies tegen Portugal zit ook veel meer in tactiek naar mijn mening. We hebben van ze gewonnen met 3-0, maar nu vinden we onszelf te goed om de ander het spel te laten maken en willen we hun aanvallen. Ja, als je dan 1 team in de kaart speelt dan zijn dat wel de Portugezen. We moeten wat slimmer zijn bij bepaalde tegenstanders en een tactiek gebruiken die het hun zo moeilijk mogelijk maakt. Als je dan wil aanvallen, doe het dan op de manier tussen minuut 60 en 80, met 4 middenvelders. Dat gaf veel meer controle en een betere balans.

11 juni 2019 om 23:33

Kunnen we niet gewoon stellen dat we een matige coach hebben. Promes en Babel morten zo nodig perse mee. De een speelt vooral als back en bij de ander liggen zijn beste jaren achter hem. Daarentegen lijkt Weghorst stelselmatig genegeerd te worden. We hebben een stelselmatig gebrek aan diepgang. Maar de van de Beek opstellen is geen optie. Alle vleugelspelers die ook maar enigzins diepgang hebben laten we vooral thuis. Nu is Koeman wel al in de weer geweest met Klaassen, maar is het misschien niet ook eens tijd om voorzichtig een belletje te wagen richting El ghazi. Die gaat nu de PL in en hoogstwaarschijnlijk als basisspeler ook. Misschien die ook eens laten weten, dat als die zo doorgaat dat hij vanzelf in beeld komt. Type speler waar dat heel goed bij werkt. Beetje strelen.

12 juni 2019 om 13:17

En wat gaat Weghorst toevoegen aan dit Oranje dan? Wie zijn er op dit moment aantoonbaar beter dan Promes en Babel? Nu kom jij met El Ghazi op de proppen, maar op basis waarvan is hij beter of gelijkwaardig aan die twee?

En ja, we hebben een stelselmatig gebrek aan diepgang, maar tegen grote landen heb je ook een balafpakker nodig. Van De Beek zal vast wel meer gaan spelen tegen de landen waarbij we het spel moeten maken.

11 juni 2019 om 15:01

Ihatarran verliezen aan een groter land? Ik neem aan je bedoelt qua omvang en populatie? Want op voetbal gebied is Nederland echt wel een stukje groter dan Turkije hoor. Voor het sportieve kan je beter voor Nederland kiezen dan voor Turkije.

11 juni 2019 om 15:08

Hij doelt met name denk ik op het grootste Nederlandse talent Xavi Simons.

11 juni 2019 om 15:20

De vergelijking zou dan sowieso niet met Turkije zijn maar met Marokko. Daarnaast heb je inderdaad gelijk. Voetbal is wel immens popular in Marokko (en Turkije), maar het is duidelijk dat Nederland hoger staat aangeschreven ondanks het mislopen van toernooien afgelopen jaren.

11 juni 2019 om 15:28

Ihattaren zijn roots liggen in Marokko en niet in Turkije.

11 juni 2019 om 15:29

Ihattaren is Marokkaans, niet Turks.

"vind jij dat Jasper Cillessen de eerste keeper moet blijven?"

Ja, want we hebben simpelweg geen betere doelman. Iedere doelman maakt wel eens een fout, maar Cillessen doet het over het algemeen best aardig.

11 juni 2019 om 14:47

@Sirius, wat ik me nu afvraag: al die mensen die alle schuld op Cillissen schuiven, wat denken ze dat anders zou zijn gelopen als hij die bal wel had gehouden? Ik heb niet het idee dat Oranje dan wel gewonnen zou hebben. De aanval creëerde niet 1 kans en in de vorm waarin ze verkeerden, vraag ik me af of zelfs penalty's erin zouden zijn gegaan.

11 juni 2019 om 14:59

@kyle66

Geen idee, ik kan niet voor een ander spreken. Sommigen moeten toch altijd iets te klagen hebben of praten met de wind mee. Al twee jaar loopt men te zeuren dat Cillessen veel te goed is om enkel als tweede doelman te fungeren en nu maakt hij een fout en kan hij er opeens niets meer van.

Cillessen is wellicht geen topdoelman, maar hij is niet de kwalitatieve factor die gaat bepalen of we een EK of WK kunnen winnen. Verder is hij ook gewoon de beste doelman die we hebben. In Zoet heb ik nooit genoeg vertrouwen gehad, terwijl doelmannen als Padt, Bizot enzovoort gewoon Eredivisie subtop-doelmannen zijn naar mijn mening.

11 juni 2019 om 16:23

@kyle - Van de Beek op Depay was een kans. Die kopbal.

11 juni 2019 om 16:42

@Koriander, het was een kansje. Depay speelde slecht. In goede doen was dit een andere wedstrijd geweest en dan had een eventuele fout van Cillissen niets uitgemaakt. Het gaat er bij mij om dat de eventuele fout van Cillissen niets uitmaakte, aangezien Oranje te slecht speelde om te winnen.

11 juni 2019 om 14:49

Van Zoet wordt je al helemaal niet blij van. Cillessen is het beste wat we hebben op dit moment.

11 juni 2019 om 14:54

Zodra Zoet een x zo'n bal laat gaan schreeuwt iedereen moord en brand. Ik vind Cilessen echt niet beter dan Zoet. Vind ze eerlijk gezegd wel gelijkwaardig. Allebei hun eigen kwaliteiten. Geen van beide is nou echt een complete keeper

11 juni 2019 om 15:02

@psveruit030

Dat mag je vinden. Ik vind Zoet twee niveaus slechter en hij heeft in zijn 11 interlands een hele slechte indruk achtergelaten.

11 juni 2019 om 15:44

@sirius

Ondanks dat Zoet geen wereldkeeper is, moet je het ook relativeren. Hij keepte vaak in de duels waar je centrale duo Bruma - Rekik was. Dat geeft ook weinig zekerheid. Ik zou hem graag een keer zien keepen met de Ligt en Van Dijk voor hem.

Zoet is toch een van de meest constante keeper in de Eredivisie. Blunders heeft hij weinig en vaak de nul gehouden.

11 juni 2019 om 16:00

Dat vind ik geen excuus. Het is namelijk niet zo dat hij enkel doelpunten tegen kreeg vanwege de vele kansen en de slechte verdediging. Hij maakte domme fouten die je gewoon niet kunt maken als eerste doelman van Oranje.

Verder ben ik het met je eens dat hij 1 van de meest constante doelmannen in de Eredivisie is. Waarschijnlijk zit hij zelfs in de top 2, maar dat maakt je niet automatisch goed genoeg voor een basisplaats in Oranje. Het is en blijft 'slechts' de Eredivisie. In alles is internationaal voetbal van een veel hoger niveau.

11 juni 2019 om 16:15

Die domme fouten maakt Cillessen ook. Ik vind ze ook niet zoveel voor elkaar onder doen hoor. Maarja, Cilessen nu vervangen voor Zoet gaat in dit geval dus ook niet zoveel helpen. De ene niet geweldenaar voor de ander. Tja.

11 juni 2019 om 23:44

@psveruit030

ik ben het wel met je eens. als Cillessen tegen Frankrijk of zoals laatst tegen Portugal loopt te blunderen en we constateren dat, zijn we een stel azijnzeikers maar als Zoet het doet dan zijn diezelfde fouten die Cillessen maakt opeens wel amateuristisch

Laten we vooropstellen dat ik Gini een goede voetballer vindt, maar in Oranje moet je een middenvelder erbij hebben die constant diepgaat en aansluit. We hadden jaren Sneijder, die vaak aansloot en gevaarlijk were met schoten of steekpasjes. Nu heb je een middenveld met Frenkie, de Roon en Gini met 0 scorend vermogen, ja Gini scoort af en toe. Babel en Bergwijn scoren ook bijna nooit in Oranje. Dan heb je van de 11 spelers alleen mephis die er af en toe 1 in schiet en bij corners de Ligt en van Dijk. Beter Van de Beek erbij. Ik denk voor Gini. Babel eruit en dan hopen op Arnaut Danjuma en Kluivert.

11 juni 2019 om 14:52

Ik wil wel eens Depay op rechts en Bergwijn op links zien. Luuk de Jong in de punt. Dan heb je met Depay en Bergwijn twee spelers die een voorzet kunnen geven maar ook naar binnen kunnen trekken. Zodra zij naar binnen gaan kunnen Blind en Dumfries er nog overheen gaan. Luuk de Jong die in de lucht aanspeelbaar is maar ook ontzettend veel meeverdedigd. Wat erin resulteert dat het middenveld bestaat uit Frenkie, Donny, en Gini. Persoonlijk denk ik dat dit het beste systeem zal zijn voor Oranje.

11 juni 2019 om 15:03

Helemaal mee eens, haal depay uit de spits en Babel uit de basiself. Wellicht zou ik propper verkiezen boven van de beek.

11 juni 2019 om 15:02

Helemaal mee eens. Verdedigend zit het wel snor. Oké er zijn betere backs, maar Blind is vrij constant en Dumfries daar zit nog rek in.
Middenveld met Frenkie Martin en Gini heeft nauwelijks scorend vermogen inderdaad en de voorhoede is ook vrij matig.

11 juni 2019 om 15:32

Ik zou ook niet weten waarom je met dit Oranje niet iets meer in een 'Ajax-variant' zou kunnen gaan spelen, waarbij je een man in de spits hebt die een bal kan vasthouden en daarachter 3 spelers die veel van positie wisselen en veel creativiteit/diepgang hebben. Natuurlijk heeft dit Oranje juist het type Ziyech niet, maar als je Luuk de Jong in de spits zet (deed het in de CL toch gewoon prima) en geeft daarachter Memphis, Van de Beek en Bergwijn de vrijheid dan spelen er toch aardig wat aanvallende spelers redelijk in hun kracht. Voor nu is een Luuk de Jong daar hartstikke goed voor geschikt, met als back-up een Weghorst. Op termijn is het dan hopen op andere talenten, maar juist op die drie posities daarachter heb je er toch genoeg lopen om het op verschillende manieren uit te proberen. Enige probleem is dan dat je Van de Beek op de plek hebt lopen waar Wijnaldum graag komt, maar Van de Beek denk ik in die formatie het beste rendeert. Je zou zelfs 'zover' kunnen gaan dat je in het 'verdedigende blok' op het middenveld Prã¶pper naast Frenkie zet in een soort van Schã¶ne rol. Heb je wel lekker veel voetbal op het middenveld. Durf je dat niet aan dan kun je daar ook nog altijd voor Blind kiezen en zet je Van Aanholt op linksback.

Babel eruit prima, Bergwijn eruit slaat nergens op.

11 juni 2019 om 19:26

In principe hebben we inderdaad helaas niks beters. Toch zou ik met de huidige spelers graag 442 spelen met depay en Promes voorin.

Eens met van Oudheusen.

De spelers voorin bij Oranje moeten het van hun explosiviteit en snelheid hebben, maar Babel heeft dat nu helaas veel minder. Bergwijn zwerft veel en is balvast (balvaster dan Depay in ieder geval), maar doet er dan niet zoveel mee. En wat betreft het middenveld is er gewoon weinig diepgang, Wijnaldum probeert wel maar dat lukt maar sporadisch (ja we weten allemaal wat hij heeft gedaan tegen Barça).

Elke keer als Donny speelt dan valt het op hoeveel kansen hij krijgt of creëert. Dat heeft Oranje nodig. Voor wie hij erin komt is mij om het even, maar ik denk dat Koeman niet lang meer om hem heen kan.

11 juni 2019 om 15:08

Dat ligt eraan. De Jong en Wijnaldum gaat hij er niet uit spelen en tegen grote landen heb je dan een controleur nodig. Dan is De Roon waarschijnlijk de man die dat in moet gaan vullen. Tegen "kleine" landen zou je met De Jong, Wijnaldum en Van De Beek kunnen spelen.

Verder word het allemaal overdreven, alsof Van De Beek de oplossing voor het probleem is. We hebben simpelweg nog geen optimale aanvalslinie. De ene is wisselvallig, de andere nog niet ver genoeg en weer een andere staat er door een gebrek aan beter.

Memphis is nog jong en moet zorgen dat hij nog wat constanter wordt, want hij is absoluut een goede speler, Bergwijn moet zich nog ontwikkelen op een hoger niveau en Babel, ondanks dat hij het vaak best leuk doet, is een teken dat we nog nieuw elan in de aanval nodig hebben. Het zegt namelijk genoeg dat je hem nu weer nodig hebt.

11 juni 2019 om 17:41

Ik vraag me toch af waar Malen is over een jaartje. Ik zag hem laatst bij jong Oranje voetballen en man man man wat speelde hij goed in de spits. Geloof best dat hij dit seizoen in de basis zal staan bij PSV en een serieuze klant kan worden voor Oranje. Ik bedoel, waarom een beperkte speler als Babel meenemen wanneer je Malen ook hebt wie ook gewoon in de spits kan spelen? Deze jongen is ontzettend balvast, heeft diepgang en heeft scorend vermogen, perfecte spits voor Oranje dus met Bergwijn op links en Depay op rechts.

11 juni 2019 om 18:17

Malen is inderdaad een jongen die zich stormachtig ontwikkelt, maar hij moet eerst een basisspeler bij PSV worden en daarin excelleren. Tot die tijd komt Oranje voor hem nog te vroeg.

Als hij dus volgend seizoen veel indruk maakt en een basisplaats bemachtigt, zal hij vrij snel opgeroepen gaan worden door Koeman. Overigens denk ik ook dat het een heel reeel scenario is.

Natuurlijk moet Cillessen de keeper blijven. Hij is misschien geen Van der Sar, zelfs geen Stekelenburg, maar nog steeds veruit de beste die er momenteel beschikbaar is.

En natuurlijk was het een 'fout'. Maar het punt is veel meer dat het team het in die wedstrijd op die ene fout heeft laten aankomen. Als Oranje twee keer gescoord had, of zelfs maar één keer in reguliere speeltijd, dan heeft Cillessen ook de ruimte om een keer een fout te maken. Alles op die fout van Cillessen gooien komt voort uit het niet willen kijken naar de onvolmaaktheid van de rest van het team.

Er zal doorgeselecteerd moeten worden. En er zal geduld moeten worden opgebracht. Ik verwacht wel dat Nederland zich kwalificeert voor het EK, maar ik zie dat ook nog wel mis gaan als het tegen zit. En dat zou erg zijn, maar tegelijk zou dat - als de stijgende lijn desondanks zichtbaar blijft - niet per se moeten betekenen dat alles mislukt is. Op het EK zal Nederland hoogstens een interessante outsider zijn, want ik verwacht niet dat de problemen bij de aanval tegen die tijd zullen zijn opgelost, en je hebt met De Ligt, De Jong en Van de Beek misschien een zeer talentvol stel nieuwe spelers, het zijn ook spelers die nog wel eens niet thuis geven, puur omdat ze nog jong zijn en dat ook zullen zijn als het EK wordt gespeeld.

Het WK in 2022 is interessanter als einddoel. Tegen die tijd bulken de sterkhouders van Oranje van de ervaring. En tegen die tijd is het duidelijk wie van de nieuwe lichting aanvallers die nu rond de 18 is geschikt is om het team te completeren. Dan kan ook Depay echt in zijn kracht spelen, zonder dat hij tegelijk buitenspeler en spits moet zijn, wat nu het geval is.

Babel eruit pleit ik ook wel voor. Is belangrijk geweest, maar uiteindelijk zie ik toch liever een Promes of zelfs een van de talenten die vaak genoemd worden, waaronder Malen. Bergwijn zou ik laten staan. Het valt me op dat het met Bergwijn vooral belangrijk is dat hij zich op zijn gemak voelt en zelfvertrouwen heeft. Dan maakt hij zijn acties met wat meer overtuiging en stijgt zijn rendement.

Bij PSV was hij in het begin namelijk matig en naarmate hij steeds wat meer vertrouwen kreeg van spelers, staf en supporters, begon hij meer initiatief te tonen met indrukwekkende dribbels en overtuigender afmaken.

Dit kan wel een probleem voor Bergwijn zijn aangezien je er in de top, Nederlands elftal, eigenlijk gewoon meteen moet staan. Daarom moet Bergwijn eigenlijk nog 1 seizoen bij PSV blijven en nog sterker worden, nog meer zelfvertrouwen krijgen.

11 juni 2019 om 15:53

Daar ben ik het inderdaad mee eens. Babel heeft het goed ingevuld, maar hij gaat niet meer beter worden, hij is inmiddels 32 jaar en hij is niet dermate belangrijk dat hij sowieso zou moeten spelen. Echter denk ik niet dat Promes de oplossing is. Het heeft geen zin om een speler op te stellen die maar eens in de 10 interlands een leuke wedstrijd speelt.

Betreft Bergwijn ben ik het wel weer met je eens. Hij moet mentaal nog een stap maken om overtuigender te worden in het veld. Ik denk alleen niet dat hij die stap bij PSV maakt omdat het niveau in de Eredivisie dermate beperkt is dat je er mee weg blijft komen. In grotere competities word hij verplicht om die stap te maken, want anders haak je af als speler.

11 juni 2019 om 16:11

Mee eens met het laatste dat het bij PSV misschien lastig gaat zijn. Hij zal dan vooral voor zichzelf doelen moeten stellen zoals bijvoorbeeld minstens 25 goals en belangrijk zijn in grote wedstrijden, zoiets. Het probleem met het buitenland is dat hij dan dus wel weer het vertrouwen moet afdwingen, je neemt dan namelijk wel weer een risico gezien de druk van zulke grote competities. Of je moet voor een middenmoter gaan, maar die kunnen Bergwijn normaal gesproken niet betalen en dan is de druk vervolgens ook weer lager dan bij een (sub)topclub.

11 juni 2019 om 18:14

Maar dat risico is er over twee jaar ook. Het is nou eenmaal een behoorlijke stap om van de Eredivisie naar een grote club in een top 5 competitie te verkassen. Het is voor Bergwijn vooral zaak om de juiste keuze te maken en niet blind de grootste club uitkiezen vanwege het financiele plaatje.

Dus eigenlijk vinden een paar mensen dat er defensiever gespeeld moet worden? Een vleugelspeler naar de kant voor Donny. Dat zou geen goede ontwikkeling zijn.

Persoonlijk vind ik dat Nederland minder moet leunen op de bevliegingen van Memphis. Daarom pleit ik voor het spelen met een 'normale' spits.

Mijn twijfels over Jasper zijn weer eens toegenomen. Onbetwiste keeper is hij simpelweg niet meer voor mij. Bovendien heb ik mijn twijfels over de positie van Daley Blind. Hij speelt gigantisch goed, maar op zijn 'beste' positie staan gewoon twee giganten. Hij brengt te weinig aanvallende impulsen waardoor de linkervleugel vaak niet gebruikt wordt. Dit zie je vaak terug in de wedstrijden. Het middenveld is ook al 'overvol'. Eventueel een middenveld met Blind - Frenkie en Wijnaldum. Hiermee kan je Van Aanholt opstellen voor zijn aanvallende impulsen. Daarnaast krijgt van Aanholt de ruimte omdat Depay vaak naar binnen zal snijden.

Donny blijft lastig te implementeren, maar een aanvallende middenvelder is wel nodig gebleken, want Wijnaldum heeft dat (niet) meer en Frenkie voegt aanvallend simpelweg niks toe. Voorin zou ik ook opteren om weer met een echte spits te spelen, want we hebben tenslotte backs zoals Dumfries en eventueel van Aanholt in de gelederen. Ze kunnen een goede voorzet geven en we moeten tegen teams als Noord-Ierland druk zetten en de 16 goed bezet houden. Jammer dat Weghorst niet mee is, want ik had graag zo'n systeem gezien met Weghorst afwisselend met Luuk om te kijken wie het beter in kan vullen.

Voorin valt daarom voor mij Babel af - Hij deed het toen hij net terugkeerde bij het Nederlandse Elftal best goed, dat gaat niemand ontkennen. Zijn opleving lijkt helaas weer voorbij. De laatste paar wedstrijden was het echt bar en boos. Hij zakt teveel in terwijl er geen back staat om eroverheen te gaan. Dan verklein je het veld en ga je combineren op de vierkante meter, iets wat veel spelers niet goed genoeg beheersen. Bergwijn krijgt van mij het vertrouwen wegens zijn positieve spel de laatste wedstrijden. Hij moet alleen een keer zijn kansen gaan verzilveren.

Zoet/Cilless
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Blind
Frenkie
Wijnaldum
Donny
Bergwijn
Weghorst/Luu
Depay

Op het middenveld moet er iemand bij die een fatsoenlijke pass kan geven, of in ieder geval meer aanvallende intenties heeft. Babel moet nu of binnenkort vervangen worden. Ik vind het nog knap dat hij zich zo in de basis heeft weten te spelen, maar dat is niet iets voor de lange termijn. En er moet een spits in. Voor nu Weghorst of De Jong en op termijn iemand die ook wat handiger is met zijn voeten. Depay is 90 minuten lang met zijn eigen show bezig, daar heb je in de spits niks aan.

We hebben een paar hele goede spelers maar helaas lopen die niet in de voorhoede. Pure armoede in ons land, al jaren! Onbegrijpelijk fenomeen dat we geen spits meer succesvol krijgen. Ik moet gewoon ernstig nadenkn over de laatste. Was dat nou echt van Persie, die ik niet eens als centrumspits zie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

330 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Oranje kan het EK veiligstellen én reeks van Dick Advocaat evenaren

Oranje heeft in Belfast tegen Noord-Ierland voldoende aan een gelijkspel om plaatsing voor het EK van 2020 veilig stellen. De eerdere ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 3-1 overwinning voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AC Milan wil Zlatan Ibrahimovic een contract met een jaarsalaris van vier miljoen euro aanbieden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren