Tonny Vilhena staat voor transfer en ‘zal niet echt de hoofdprijs opleveren’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Tonny Vilhena heeft nogmaals aangegeven te willen vertrekken bij Feyenoord, zo stelt Martijn Krabbendam. De journalist van Voetbal International vertelt bij FOX Sports dat Jaap Stam een poging heeft ondernomen om de middenvelder te overtuigen te blijven, maar dat Vilhena niet van gedachten is veranderd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Tonny Vilhena deze zomer vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door est-1913)

Dit bericht lees je nu al 3 zomers achter elkaar en uiteindelijk staat hij toch weer in een Feyenoord shirt aan het begin van het seizoen. Clubs hebben schijnbaar toch hun twijfels , ondanks het feit dat ze niet de hoofdprijs moeten betalen.

11 juni 2019 om 08:15

Vergeet niet dat hij bijna in Italië was. Koos destijds voor zijn familie. Als de verhalen klopte hoefte hij slechts zijn handtekening te zetten, maar koos hij er zelf voor om zijn familie bij te staan. Zie hem dit jaar wel vetrekken.

11 juni 2019 om 10:15

En toch vind ik dat enorm raar. Vilhena was in de jeugd een Europees toptalent en 1 vd architecten achter 2x een Europese jeugdtitel. Ja ook ik vind dat ie zich te weinig doorontwikkeld heeft de laatste jaren, maar toch al zeer vroeg een vaste waarde in de kuip. Em belangrijk in het kampioenselftal. Verder toch een paar keer in Oranje en in topwedstrijden (vs Ajax) laten zien waar hij toe in staat is.
Ik denk dan ook dat hij met een nieuwe uitdaging in een topcompetitie flinke stappen kan zetten. Kan bij een Newcastle, West Ham, Sampdoria maar zelfs Milan echt wel een motor op het middenveld worden.
Waarom een Propper, de Roon of Kongolo dan wel stappen kunnen zetten en niemand 15 miljoen voor Tonny over heeft, vind ik gewoon onbegrijpelijk.

11 juni 2019 om 12:19

Vilhena heeft gewoon een nieuwe omgeving nodig. Prima speler, voldoende talent, goede mentaliteit maar bij Feyenoord leert hij niks meer. Was erg goed in het kampioensjaar en vorig seizoen ook nog bepalend geweest. Dit jaar zie je dat hij teveel op automatische piloot speelt en slordig is. Wil te graag bepalend zijn maar moet een dienende rol hebben, dan kan hij excelleren.

11 juni 2019 om 16:26

Logisch het is ook geen bijzondere speler. Zijn handelingssnelheid is te traag voor een topcompetitie. Daarnaast loopt die veel te veel met de bal. Hopelijk kunnen we hem nog wel verkopen deze zomer. Ik zie bij ons ook liever een nieuw middenveld zonder Vilhena.

Lijkt me voor hem ook wel het juiste moment om te gaan. Staat stil in zn ontwikkeling. Wellicht een middenmotor in duitsland.

11 juni 2019 om 08:31

Het juiste moment was in mijn ogen na het kampioenschap geweest. Toen had men al moeten zien dat er een grote schoonmaak nodig was. Het hele kampioenschap hing aan 4 spelers die ver boven zichzelf uitstaken en de rest die daar in meeging. Toornstra Botteghin van der Heijden en Jorgensen. Kuyt kon blijkbaar de groep voor elkaar door het vuur laten gaan. En Vilhena wel in dienst van het elftal laten spelen. Iets wat ie geen enkel ander seizoen zo goed heeft gedaan. Vilhena kun je bij elke Europese subtopper makkelijk gebruiken mits je hem een duidelijke taak meegeeft die niet met zelf voetballen te maken heeft.

11 juni 2019 om 08:42

Elia, KEA, Vilhena? Je doet deze spelers echt te kort als je het hebt over de uitblinkers van het kampioenschap. Het waren er niet 4, het was de meerderheid van de basis elf die een belachelijk goed jaar hebben gehad.

11 juni 2019 om 08:43

Zeker financieel had Feyenoord het kampioenschap veel meer moeten uitbuiten. Vooral Jorgensen hadden ze moeten verkopen, maar ook Vilhena...

11 juni 2019 om 09:30

En Karsdorp, Kongolo en Jones?We moeten met z’n allen nu eens stoppen om het kampioenschap van Feyenoord aan geluk of boven zichzelf stijgende spelers toe te wijzen. Het was gewoon een redelijk sterk elftal.

11 juni 2019 om 10:19

ik ben het eens met jou hoor, kwalitatief prima.
het gekke blijft wel dat de kern gebleven is van het kampioenselftal, en ze daarna zwaar door de ondergrens zakten.
Ik bedoel: oude Kuijt, flegmatieke Elia, rechtsback Karsdorp en ruw talent Kongolo zijn dat de key geweest tot de titel?

11 juni 2019 om 23:22

Die spelers haalden hun niveau. De spelers die ik noem zijn in feite je zwakste schakels, als die boven zichzelf uitstijgen zie je wat er kan gebeuren.

8 miljoen zal het denk ik worden en die moet je ook gewoon pakken, hem gratis de deur uit laten lopen zou zonde zijn en je moet toch met een beetje scouting wel iets vergelijkbaars kunnen vinden.

11 juni 2019 om 09:07

8 miljoen voor een acceptabele speler met maar één jaar contract, die ook nog eens een bepaling in zijn contract heeft staan dat er niet de hoofdprijs betaald hoeft te worden? Ik denk eerlijk gezegd dat je blij mag zijn als je 5 voor hem kunt vangen. Voor 8 miljoen zou ik eerder Vlap proberen te halen...

11 juni 2019 om 12:02

Serieus Vlap wat heeft die laten zien dan? Vilhena is pas 24 heeft veel ervaring is international en heeft zich al bewezen in topwedstrijden. Vlap heeft leuk gespeeld in een ploeg uit het rechterrijtje hoe toch op man.

Ik weet niet hoe jullie erin staan, maar ik heb het idee dat er zoveel potentie in deze jongen zit. De laatste keren dat ik hem ook bij het Nederlands elftal zag spelen, zag ik een strijder die technisch goed onderlegd is en ook fysiek zijn mannetje staat. Of je hem nou als back gebruikt of CVM, hij is betrouwbaar en degelijk. Als hij zijn potentie benut moet er toch wel een subtopper voor hem kunnen komen? Ik zie hem op lange termijn De Roon er nog eerder uitspelen bij Oranje (als hij bij een club minimaal gelijkwaardig aan Atalanta) dan Van de Beek als je kijkt naar de positie en rol in het veld.

11 juni 2019 om 08:27

Vilhena staat in mijn ogen al 3 jaar stil in zijn ontwikkeling, potentie had hij zeker maar heb er nu niet veel vertrouwen meer in. Die jongen is 24 en echt top niveau zoals van de Beek soms haalt heeft hij nog nooit laten zien, of het niveau van van de Beek structureel is moeten we afwachten maar die is wel ook nog eens 2 jaar jonger zie dus niet in waarom Vilhena doe strijd zal gaan winnen.

11 juni 2019 om 08:38

Precies, met betere spelers om hem heen gaat ie echt renderen. Hij is geen drager maar kan erg goed meedoen.

Lekker laten gaan. Echt, een zeer matige speler. Altijd tikkie terug of tikkie breed en laten wij over zijn afstand schoten helemaal maar niet praten. Nu gaan mensen roepen hij komt uit eigen jeugd. Prima maar ook eigen jeugd moet goed zijn. Vilhena toont al 5 jaar aan een zeer matige voetballer te zijn. Zet vilhena bij NAC of Zwolle in de basis en hij valt echt niet op. Karim deed deed de tekortkomingen verdoezelen. Afgelopen jaar heeft iedereen kunnen zien hoe matig dezelfde voetballer is. Jaap en Feyenoord ik breng hem gratis weg op de fiets.

11 juni 2019 om 08:43

Maar hoe zou jij Feyenoord - uitgaande van zijn vertrek - invulling voor komend seizoen? Ik kom uit op een waarschijnlijk zeer, zeer beperkte selectie die eerder aan AZ, Vitesse en Utrecht moet denken als directe concurrenten dan aan Psv, laat staan Ajax.

11 juni 2019 om 09:39

Ook als Vilhena blijft heeft Feyenoord niks in te brengen tegen Ajax en Psv. Ja oke, thuis in de Kuip willen ze nog wel is een goede wedstrijd spelen tegen zulke clubs maar vooral in de niet onderlinge wedstrijden laat Feyenoord het afweten. Ze zijn gewoon niet het niveau van Ajax en Psv. Is verder geen schande, maar wel de harde realiteit.

11 juni 2019 om 10:11

Grappig, dat hoor ik elk jaar en elk jaar is Feyenoord zonder moeite boven de genoemde clubs te vinden... zelfs na lange slechte reeksen en nog steeds zouden ze gelijkwaardig aan die genoemde clubs zijn... Feyenoord bevind zich op een eiland. Makkelijk boven de clubs eronder en zelf onder PSV en Ajax, maar onderling heb je dit jaar kunnen zien dat ze minimaal gelijkwaardig zijn. En onderling met PSV zijn ze in 3 wedstrijden de betere geweest. Dan is het eerdere een mentale kwestie...

11 juni 2019 om 10:14

Waar heb jij het over? Feyenoord heeft 3 keer tegen PSV gespeeld en 3 keer waren zij gewoon beter. Juist in de onderlinge wedstrijden laat Feyenoord van zich zien. PSV heeft dit seizoen geen een keer gewonnen van Feyenoord. Als je een ranglijst zou maken van alleen de top teams dan staat Feyenoord daarin juist bovenaan. Dus welke harde realiteit? Misschien toch meer voetbal volgen....

11 juni 2019 om 11:00

Ja, maar zoveel teams spelen hun beste wedstrijden tegen Ajax en PSV. Feyenoord struikelt in het structureel aansluiten bij deze twee clubs.

11 juni 2019 om 12:54

Feyenoord struikelt al jaren over zichzelf. Ze laten altijd punten liggen tegen promovendi en teams uit de onderste regionen. Als je het bizarre en uiterst onnodige puntverlies gaat optellen dit jaar, iets wat gewoon een mentale en voetbaltactische kwestie is geweest, is het gat naar Ajax en PSV minstens gehalveerd. Ja, de selectie van PSV is wat beter, maar niet zo extreem veel beter de ranglijst doet vermoeden. Ajax is een ander verhaal, maar ben benieuwd hoe De Jong opgevangen gaat worden, want zulke spelers zijn er niet veel; net als De Ligt overigens.

11 juni 2019 om 09:43

Vilhena heeft gewoon een nieuwe uitdaging nodig.
De vlam is al enkele jaren geblust bij hem.
Bij Oranje doet ie het verdienstelijk.
Zie hem overigens in het buitenland enkel slagen als 6 , een ballenafpakker , type Davids.
Die 15/20 miljoen die we aan het begin hadden verwacht (toen die 20 was ofzo) zit er niet meer in helaas , maar zou hem nu voor elk aannemelijk bod laten gaan.

11 juni 2019 om 10:16

Dat dus... in een team als Feyenoord waarin wordt verwacht dat hij het team op sleeptouw neemt valt hij door de mand, maar bij een ploeg waarbij hij de stofzuiger is gaat hij prima renderen. Het is een harde werker met een redelijke linkerbeen, maar verder moet hij gewoon in dienst van spelen.

11 juni 2019 om 10:36

Inderdaad , is namelijk niet de speler geworden die we hadden verwacht.
Was in de jeugd een technisch verfijnde speler… nu omgeturnd tot een werkpaard. Had veel meer voor ons kunnen betekenen als technische speler.

11 juni 2019 om 17:39

Laat hem maar lekker naar Ajax komen voor de 6 positie. Volgens is gewoon een goede voetballer en ik snap niet dat vooral Feyenoorders zo negatief over hem zijn.

Heeft nu ook wel verdiend om te mogen vertrekken. Heeft al verlengd wanneer het niet per se hoefde, dus mag nu ook wel. Hoofdprijs zal Feyenoord idd niet krijgen, maar voor hem zelf zal die ook niet naar een te grote club moeten willen. Hij zal toch als een "nobody" binnen komen, ondanks dat hij interlands achter zijn naam heeft staan. Hij zal echt moeten gaan knokken en dan kijken naar een volgende stap. Ik heb hem in de tijd bij Feyenoord de laatste 3 jaar eigenlijk niet zien groeien, dus ben benieuwd of hij het wel kan laten zien, maar dan is idd nu en met zijn ervaring en zijn leeftijd de ideale stap om naar het buitenland te gaan.

Vilhena staat al jaren stil in zijn ontwikkeling. Jongen heeft veel meer potentie dan je zou denken. In Nederlands elftal is ie altijd top. Heeft te maken met waar en wie om hem heen. Bij Feyenoordvoetbal je als je geen ambitie hebt. Geen vooruitgang geen beleid geen kans voor de jeugd. Zie het gewoon gebeuren dat als hij deze zomer weggaat (Feyenoord mag blij zijn met Max 5-7mil) binnen een paar jaar enorme groeit. Maar dat geldt natuurlijk voor alle spelers die weggaan bij Feyenoord.

Hij heeft echt een nieuwe omgeving nodig. Uitgeleerd bij Feyenoord en het zal hem goed doen om eens in Duitsland of Italië te kijken. Genoeg clubs die een type speler als Vilhena wel kunnen gebruiken. Absoluut geen leider, maar een hele goede waterdrager.

Feyenoord heeft nauwelijks geld en nauwelijks kapitaal op het veld, en dan probeert Stam doodleuk Vilhena zover te krijgen transfervrij te vertrekken. Bizar hoe amateuristisch beleid er bij Feyenoord gevoerd wordt. Die hele organisatie moet schoongeveegd worden want AZ, Vitesse en Utrecht dreigen Feyenoord in te halen op deze manier.

11 juni 2019 om 13:00

Dat roept men al jaren, maar in de laatste 8 jaar is alleen AZ tweemaal boven Feyenoord geeindigd met een kleine marge, maar de overige jaren is het gewoon Feyenoord die met over het algemeen een vrij ruime marge boven de andere clubs eindigt. Vitesse en Utrecht komen al jaren niet in de buurt, tenzij Feyenoord zelf gaat lopen kloten met bijv. 7 verliespartijen op rij (moment dat Advocaat instapte) en dergelijke dingen. Dat het beleid al jaren niet om over naar huis te schrijven is, is correct, maar Utrecht en Vitesse zijn nog mijlenver bij Feyenoord vandaan en zelfs AZ kan niet echt aanhaken bij ze.

11 juni 2019 om 16:43

Jij hebt het over het verleden, ik heb het over de toekomst.

AZ genereert de laatste tijd meer inkomsten dan Feyenoord en heeft ook meer kapitaal op het veld. Plus betere doorstroom vanuit de jeugd. Er wordt daar gewoon veel beter beleid gevoerd, en dat zou ertoe kunnen resulteren dat AZ ook sportief beter dan Feyenoord gaat presteren. Schandelijk, want Feyenoord heeft natuurlijk alle mogelijkheden om met het kampioenschap mee te doen (ik zeg niet winnen) en de andere 15 clubs ver onder zich te laten. Maar met zo'n slecht beleid (of beter gezegd, gebrek aan beleid) is het vragen om problemen!

Dat Stam hem nog vraagt te blijven zegt genoeg, van hem hoeven we weinig te verwachten.

Clubs als Eintracht Frankfurt of zelfs Leipzig & Leverkusen lijken me prima clubs waar Vilhena erg bruikbaar kan zijn.

Jammer dat Feyenoord hier weinig voor zal ontvangen. Ik verwacht een bedrag van circa 5-7 miljoen waarvoor je eigenlijk net niks terug kan kopen in de huidige markt.

Het is hem gegund om een stap hoger te maken, een club als Lazio moet wel lukken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

351 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Krasnodar 17 2 6 1
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren