‘Komst van Leonardo kan toekomst van Matthijs de Ligt beïnvloeden’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Ofschoon het seizoen in clubverband én de interlandverplichtingen voorbij zijn, is nog altijd niet duidelijk waar de toekomst van Matthijs de Ligt ligt. Enkele media in Spanje, onder meer AS, verzekeren dinsdag dat de verdediger van Ajax naar verluidt niet overtuigd is van de aanbieding en de voorwaarden van Barcelona. Paris Saint-Germain is derhalve nog steeds in beeld als mogelijke bestemming van de Oranje-international.

AS wijst erop dat de waarschijnlijke aanstelling van Leonardo als technisch directeur van Paris Saint-Germain mogelijk een grote rol gaat spelen in de toekomst van De Ligt. De Braziliaan, die in het Parc des Princes het takenpakket van Antero Henrique moet gaan overnemen, onderhoudt een meer dan uitstekende relatie met Mino Raiola, die de zakelijke belangen van de negentienjarige Nederlander behartigt.

Leonardo maakte enkele jaren geleden al onderdeel uit van het organigram van PSG en was destijds degene die met Raiola onderhandelde over de komst van Zlatan Ibrahimovic en Maxwell naar Parijs. De relatie tussen de twee is sindsdien altijd uitstekend geweest. Catalaanse media zoals Esport3 en Catalunya Ràdio wijzen erop dat Ajax en Barcelona al een akkoord over een transfersom van minimaal 75 miljoen euro hebben, exclusief variabele bonussen, áls De Ligt naar het Camp Nou wil.

Esport3 en Catalunya Ràdio vragen zich ook openlijk af of De Ligt in de voetsporen van Frenkie de Jong zal treden en noemen PSG ‘een serieus alternatief’ voor de Oranje-international. ESPN meldde maandagmiddag, op basis van bronnen binnen de club, dat de kampioen van Spanje aankomende week opnieuw met Raiola om de tafel wil gaan zitten voor een final push.

De Ligt zelf liet onlangs weten nog altijd geen beslissing te hebben genomen over zijn toekomst. Een eventuele overstap naar Juventus kwam zondagavond weer ter sprake toen de verdediger na afloop van de verloren Nations League-finale tegen Portugal op het veld een onderonsje had met Cristiano Ronaldo. De sterspeler vroeg de jongeling toen om naar Turijn te komen: “Ik verstond hem eerst niet. Ik schrok er een beetje van, dus daarom lachte ik. Maar ik heb niets gezegd”, deed hij uit de doeken tegenover de NOS.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door damsko1103)

Ik schat De Ligt wel zo hoog in dat hij deze financiële stap naar de Ligue 1 niet maakt.

11 juni 2019 om 07:33

Ik schat de kans klein, maar naar Liverpool naast VVD is ook gruwelijk!! Zowel voor Liverpool als voor Oranje.

11 juni 2019 om 08:24

Dat zou inderdaad geweldig zijn voor Oranje, maar niet voor Liverpool. De Ligt eist een te hoog salaris waardoor het hele salarishuis op zijn kop komt te staan, deze transfer gaat dus niet door dus laten we ook maar stoppen er over te fantaseren.

11 juni 2019 om 11:00

Liverpool heeft helaas laten weten vertrouwen te hebben in de ontwikkeling van Joe Gomez. Ik schat De Ligt wel iets hoger in dan hem en zeker in de Engelse competitie moet je minstens 3 kwaliteit cv's hebben. Vind Lovren toch niet goed genoeg voor het niveau dat Liverpool nastreeft.

11 juni 2019 om 07:41

Mwah, financiële stap? Tuurlijk is Ligue 1 veel minder dan het spaanse en engelse maar we moeten nou ook niet overdrijven. Ik zag dat PSG ook Griezman binnen wilt hengelen.

Een team bestand uit Griezman, Neymar, Mbappee, Cavani, De Ligt etc. Is ook niet misselijk. Alleen hadden ze toen destijds frenkie moeten halen, ik mis wat voetballend vermogen op het middenveld. Zo kunnen ze tenminste serieus mee gaan doen in het CL, hoewel de beste spelers kopen nog niks willen zeggen. Maar vond het voetbal van PSG dit jaar niet slecht ondanks dat ze vroeg uitgeschakeld werden in de CL.

11 juni 2019 om 07:51

Ja, financiële stap. Waarom zou je anders NL verlaten voor een competitie waar het niveau misschien een fractie hoger ligt?

11 juni 2019 om 07:58

Tuurlijk is de Franse competitie wel een stap hoger, maar je kunt ook niet ontkennen dat er geen eer te behalen valt in de nationale competitie. Iedereen weet dat PSG ook volgend jaar weer kampioen gaat worden. De enige echte prijs waar naar verlangt wordt is de Champions League. En je kunt een team hebben ter waarde van een paar miljard, maar als je elke week oefent tegen tegenstanderds van erbarmelijk niveau zal ook de CL een lastige opgave zijn.

11 juni 2019 om 08:01

@kukelekoki

een fractie hoger? de Franse competitie is echt veel sterker als de Eredivisie hoor

11 juni 2019 om 08:14

@Japie Laat me niet lachen. Daarom was PSG zeker in februari al zeker van de titel. Er spelen daar net zoveel waardeloze ploegen als in NL.

11 juni 2019 om 09:19

Psg heeft een sterrenteam. Die zouden in Nederland rond december al kampioen zijn. Olympic Lyon, Olympic Marseille, Lille, Monaco zijn slechts voorbeelden van sterke ploegen die kapitaalkrachtig zijn en goede selecties hebben. Zo schakelde Lyon Ajax bijna uit voor de EL 2 jaar geleden. Ook een SRFC kan gewoon 5 miljoen neerleggen voor een speler als middenmotor van die competitie, dan kan een fc utrecht niet. Franse competitie staat gewoon hoger dan Nederlamd, ook europees. Vertel jij mij eens waarom het niet zo n groot verschil is? Met voorbeelden?

11 juni 2019 om 10:56

De club PSG zelf is los van het financiële aspect wel degelijk een omhoog, maar ik geloof dat Matthijs wel klaar is voor een grotere stap. De Ligue 1 is sterker dan de eredivisie, maar omdat PSG zo heerst in Frankrijk kan je weinig tegenstand verwachten. De Ligt is wel klaar voor een echte topcompetitie. Ik zeg Liverpool of City. De beste defensie in de nabije toekomst vormen met Alexander-Arnold, VVD en Robertson, of de direct vervanger zijn van Kompany

11 juni 2019 om 07:55

Klopt maar vind De Ligt meer waard dan Frenkie op korte termijn. Lange termijn wellicht niet maar goed. Barca wil De Ligt. Maar niet Echt. En ook respecteren ze Frenkie hiermee niet echt mee denk ik, die had vast gedacht dat De Ligts' komst makkelijk zou lukken, toen hij tekende.

Hiermee kom je ook meteen tot conclusie dat De Ligts' opinie van extreme versie van 'hard to get' spelen gerechtvaardigd is. Spel zo hoog mogelijk spelen en anders zelfs langer bij Ajax blijven. Als je immediate succes wil boeken kan De Ligt naar Liverpool gaan. Als ie clublegende of een club omhoog wil stuwen, Manu. Voor geld en werk Manc. Voor een gok, zien waar het strand of paar jaartjes overbrugging met goed eten Paris. Gelijk nog meer verdedigerskwaliteiten opdoen Juve. Zeg het maar De Ligt want Barca blijft toch een moeilijk verhaal.

Alsof De Ligt naar PSG zou gaan. Als hij de keuze heeft tussen Barca en Psg, dan twijfelt hij echt niet. Zelfs niet als hij bij PSG 1 of 2 of zelfs 5 miljoen per jaar meer verdiend. Die jongen gaat nog genoeg poen binnenharken in zijn carriere, en hij staat met een aankoopbedrag van 80 miljoen + met zijn kwaliteiten ook zo in de basis bij Barcelona. Die wordt echt niet voor de bank gehaald.

Kan me alleen voorstellen dat hij naar PSG gaat als om wat voor reden dan ook Barcelona geen optie is. Maar dan zie ik hem nog eerder naar Juventus of de top in Engeland gaan.

11 juni 2019 om 07:40

Echt een paar jankballen hier sommige mensen op voetbalzone. Alsof Barca de enige club is op aarde waar je naar toe moet. Kijk eens verder dan je neus lang is man. PSG is gewoon een reëele en sportieve vooruitgang net zoals andere clubs. Hij kan een goede bijdragen leveren voor het behalen van de champions league (lees 1e ooit voor PSG) waardoor die zelfs een nog grotere naam kan creëren. Ik bedoel maar, die jongen is 19. Over 4-5 jaar kan die alsnog voor barca spelen. Jezus

11 juni 2019 om 07:46

Zo, op je meelworm getrapt Rockettman?
Ik vind inderdaad PSG een minder grote club dan Barca. Maar Barca is niet de enige club waar hij heen kan. Ook Juve, Real, Man City, United, Liverpool en nog een paar clubs zijn groter dan Psg.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een jongen die uitgeroepen is tot Golden Boy, halve finale CL heeft gestaan en meermaals zijn bewondering voor Barca heeft uitgesproken, zijn talent gaat vergooien in de Franse competititie. Het is wel een stap hoger dan NL, absoluut.. maar het is geen topcompetitie.

Daarnaast: Mbappe en Neymar zouden maar zo eens dit jaar of volgend jaar kunnen vertrekken. Hij heeft toch zulke aanvallers nodig om de CL te winnen.

11 juni 2019 om 09:22

Echter wel een topclub. Barca heeft het geld blijkbaar niet, als je bij PSG goed speelt kun je ook altijd overal heen. Je speelt tevens standaard CL. Iemand zei het zo mooi een paar dagen geleden. Zonder al die pech was PSG al veel verder gekomen in de CL. Vergeet niet dat ze Barca bijna uitschakelden, al bracht die discutabele wedstrijd de ommekeer. PSG en de franse competitie is geen Qatar of Rusland. Het is echt niet dat hij zijn talent vergooit.

11 juni 2019 om 09:31

@ La-Decima

Dus je zegt het al: PSG is een opstap naar een topclub? Als hij daar goed speelt kan hij overal heen. Heeft De Ligt die opstap nodig?

Leuk dat je standaard CL speelt. Feit is dat ze nog nooit de halve finale gehaald hebben, en zelfs al 3 jaar niet in de kwartfinale hebben gestaan. Pech of niet.

11 juni 2019 om 09:37

Wat hij nodig heeft is een nieuwe ploeg in een sterkere competitie waar hij zich kan ontwikkelen, hij is nog maar 19 en heeft nog verbeterpunten. PSG is dan een prima stap.

11 juni 2019 om 10:45

@La~Decima, jij schrijft dat "hij dan overal heen kan". PSG staat er niet om bekend dat ze hun spelers makkelijk laten gaan. Hij zal dan zijn contract helemaal uit moeten dienen voordat hij weg kan gaan.

11 juni 2019 om 12:00

Daar heb je gelijk in. Ik hoop dat dit echter het geval is. Zelf hoop ik ook dat hij ergens anders heen gaat. Maar PSG is een topploeg en ik zou kunnen begrijpen als hij daar heen wil.

Ik vind het opmerkelijk dat de uitstekende relatie tussen een technisch directeur en een zaakwaarnemer de doorslag zou geven waar een speler naar toe zou gaan. In mijn ogen stelt de zaakwaarnemer zich dienstbaar op en kijkt welke club het dichtst bij de wensen van de speler en verkopende club komt.

11 juni 2019 om 07:35

In de ideale wereld wel...

11 juni 2019 om 09:24

Dit zie je vaak. Voorbeelden zijn valencias (voormalige) eigenaar die samenwerkte met Jorge Mendes, iets wat nu ook bij Wolves gebeurd (tel de portugezen eens). Andere voorbeelden zijn bijv. Mamic van Zagreb die samenwerkte met een louche kroatische zaakwaarnemer (van Modric en ook Kostic als ik me niet vergis). Het is als makelaar netwerken netwerken en nog eens netwerken.

Ik schat de kans klein, maar naar Liverpool naast VVD is ook gruwelijk!! Zowel voor Liverpool als voor Oranje.

Iedereen doet alsof het verschrikkelijk is om bij psg te voetballen. Maar je bent elk jaar verzekerd van CL, je voetbal nog steeds in Europa, je speelt met de beste spelers van Europa in een team en je verdient (als het klopt) een stuk meer dan bij andere ploegen. Daarnaast is zijn kans op speeltijd bij psg misschien wel een stuk groter dan bij Barcelona.

11 juni 2019 om 07:52

Het probleem is ook niet Psg, maar de gebrekkige tegenstand in de Ligue 1.

Ach ja en morgen staat er weer op voetbalzone dat de Ligt deze week tekent in Barcelona.

Zo langzamerhand begin ik te denken dat hij gewoon nog een jaar bij Ajax blijft. Barcelona wordt genoemd, maar die willen Neymar terug, wat heel veel geld kost. Zodoende willen ze niet erg ver voor hem gaan, ook omdat ze eigenlijk genoeg verdedigers hebben. Zaakwaarnemer Graiola wil heel veel geld voor zijn diensten, dus dat bemoeilijkt ook nog eens de onderhandelingen. Daarbij hebben we donderdag en zondag gezien dat hij toch nog foutjes maakt, iets wat elke verdediger wel eens overkomt, maar nu onder een vergrootglas ligt. Matthijs moet ergens naar toe waar hij onbetwist basisspeler is, ook iets wat niet elke club hem kan bieden.

De kas op falen is natuurlijk groot bij een wankele ploeg als united bijvoorbeeld. In engeland zijn ze meedogenloos. Als je een paar keer foutje maakt word je het mikpunt van de media die begraven zo je carriere. Hij moet slim handelen. Ik denk dat Juve of Bayern een mooie keus zou zijn.

En ik hoop dat hij een contract voor het leven tekent bij Ajax. Zo niet: jammer en ik wens hem dan heel veel succes toe, bij welke club dan ook.

Het contact tussen Raiola en Maxwell zal nu ook prima zijn neem ik aan. Dus wat dat betreft zal het weinig schelen.

Ik zeg het eerlijk... ik heb geen eens zin meer om de artikelen over De Ligt te lezen. Ben oprecht blij als de geruchtengang omtrent De Ligt over is. Eens in de 3/4 dagen oké... maar om de soap nou elke dag te moeten aanhoren/lezen...

Ik hoop zo dat hij niet naar Psg gaat. Competitie is toch veel minder dan een Spanje of Engeland. Daar wordt de competitie beheerst door alleen Psg en in Spanje of Engeland door meerdere clubs. Hoop zelf dat hij voor Barça kiest

11 juni 2019 om 10:12

Maar in Spanje is er ook maar 1 club die de afgelopen jaren de competitie wint...

11 juni 2019 om 10:49

Nou Real en Atletico zijn toch wel tegenstanders van formaat he en wat daar onder zit daar kan de top 3 altijd tegenstand van verwachten en ik Frankrijk niet dat is het verschil. In Spanje moet je er elke week staan

11 juni 2019 om 10:50

En ik is en in

Al die berichten, vragen en filmpjes over de toekomst van De Ligt. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik gun die jongen eerst een ontzettend fijne vakantie toe, want die heeft hij meer dan verdiend.
Hopelijk maakt hij een goede keuze en ontwikkelt hij zich tot sterkhouder van Nederland en zijn toekomstige club.

In ieder geval bedankt voor het prachtige seizoen en het geven van hoop voor de toekomst van het Nederlands Elftal.

Voor hem is het belangrijk dat hij niet naar PSG gaat. Dat is het allerbelangrijkste beslissing die hij zal maken dit seizoen. PSG is een ploeg die de CL niet zal winnen de komende jaren. Het is al jaren altijd 'net niet' bij Psg. Tenzij de titel van de Franse competitie hoog staat aangeduid op zijn lijstje bij de Ligt. Maar dat lijkt me niet. Je hoort ook steeds meer ongenoegen over de spelers daar. Die hele soap met Rabiot. Het lijkt me totale geen plezierige club om daar te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren