Kaká weet het helemaal zeker: ‘We kwamen allemaal bij Virgil van Dijk uit’

Maandag, 10 juni 2019 om

Virgil van Dijk wordt genoemd als mogelijke winnaar van de Ballon d'Or. De verdediger wist met Liverpool afgelopen seizoen de Champions League te winnen en tweede te worden in de Premier League, terwijl hij met Oranje de finale van de Nations League bereikte. Kaká ziet de Nederlander de felbegeerde trofee wel winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Virgil van Dijk de Ballon d'Or gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door rhynocerys)

Ik word wel een beetje moe van dit geneuzel over de ballon d’or. We zijn namelijk pas halverwege. Er kan nog heel veel gebeuren de komende 6 maanden.

10 juni 2019 om 22:27

Dat komt omdat dit de maanden zijn waarin de prijzen worden verdeeld. De maanden na de zomer is weinig spectaculair en valt alles minder op.

10 juni 2019 om 22:51

De prijzen zijn al uitgedeeld. En de ballon d'or draait de afgelopen jaren puur om wie de meeste en grootste prijzen (vooral de CL) pakt. Dat is toch wel duidelijk? Vind het belachelijk maar het is wel gewoon zo. Modric speelde vorig jaar een archislechte tweede jaarhelft maar won de ballon d'or wel door de CL winst en WK zilveren medaille.

Dus ja, het wordt Messi of Van Dijk, dat is nu al zeker, of het moet zijn dat er iemand 400 goals maakt tussen augustus en eind december.

Dan hadden iniesta/xavi hem ook paar keer mogen winnen vanwege hun wereldprestaties als een verdediger al genoemd wordt ookal is het een topper..

10 juni 2019 om 22:28

"al genoemd wordt'

De Ballon D'or is voor elke positie hè. Je hoeft niet perse aanvaller te zijn om hem te winnen. Voor de meeste goals heb je de Gouden Schoen al.

10 juni 2019 om 22:35

Echter is goals maken statistisch gezien erg zeldzaam. Circa 90% van tijd zal een speler die op het veld staat niet scoren. Iemand die veel goals maakt is daarom zeldzaam en erg waardevol (vandaar dat de prijs van aanvallers ook veel hoger is).

10 juni 2019 om 22:44

Meestal gaat ie naar de aanvallende spelers.. waarom won Ramos hem nooit is al jaren wereldtopper ( Cannavaro won hem wel eens) ? Als Bayern de CL won ( trebble) werd ribery verkozen tot beste speler van Europa maar Ballon D’or werd ier 3de, als je de beste bent van europa dan verdien je ook de Ballon D’or... vind dit allemaal niet eerlijk verloren want er zijn verschillende spelers die hem dan mochten winnen. Van mij Mocht Salah hem eerder winnen vorig jaar IPV Modric..

10 juni 2019 om 22:46

Niet eerlijk verlopen* maar Van Dijk vind ik sws een wereldtopper geworden maar om de BD te winnen dat weet ik nog niet..

10 juni 2019 om 23:00

Sneijder had hem een paar jaar geleden ook wel verdiend toen hij de CL won en de finale Wk haalde. Modric was wel een goede winnaar CL gewonnen en een goed WK gespeeld.

10 juni 2019 om 23:06

Klopt Sneijder zeker! Verloopt niet altijd even eerlijk

11 juni 2019 om 09:46

Nou de afgelopen jaren, is het een vereiste om bij real of baca te spelen om het te winnen.

Ik heb persoonlijk niet zo heel veel met Messi, maar ik heb wel het gevoel dat hij een beetje slachtoffer is geworden van zijn eigen succes. Het is misschien net een tandje minder dan de echt gouden jaren van Messi, maar ik krijg meer en meer het idee dat er voor Messi een andere standaard is gaan gelden. 36 goals, Europees topscorer, CL-topscorer lijken ineens een normale prestatie? Teamprijzen spelen misschien ook een rol, maar ik vind het opvallend hoe vaak deze prijs van Messi af wordt gepraat en geschreven.

10 juni 2019 om 22:29

Messi scoort gewoon weer 50 doelpunten dit seizoen. Vind hem dus niet zo zeer minder ofso. Zijn medespelers zijn minder geworden waardoor hij minder prijzen pakt want ja ook hij kan het niet alleen. Vind dit juist 1 van zijn beste seizoenen weer. Jammer dat ze dan aan het einde van de race op 2 wedstrijden 2 prijzen kwijt zijn

10 juni 2019 om 22:47

Wat me bij Barça altijd opvalt is dat de mentaliteit regelmatig niet goed is. Ze kunnen fantastisch voetballen, maar als het niet lekker loopt dan kunnen ze niet schakelen. Dan is het alle ballen op Messi en hopen dat hij een ingeving heeft. Ik vind wel dat Messi daar debet aan is, want hij loopt vaak ontzettend met de schouders naar beneden als het niet loopt. Zo van: daar gaan we weer

10 juni 2019 om 22:56

Ik ben het deels met je eens. Als het bij barca niet loopt dan kan de coach niet dingen veranderen zodat het wel loopt. Valverde wacht altijd zo lang met wisselen of dingen veranderen. Kijk vorig jaar tegen Roma. Bracht pas na de 3-0 dembele. Dit seizoen pas na de 4-0 aanvallend wisselen. Juist wanneer het team niet draait moet de coach tactisch iets kunnen brengen. Over messi ja hij wandelt altijd. Of het nou wel of niet loopt Messi wandelt altijd. Daarnaast is het zo dat die jongen het hele seizoen zijn team draagt. Ook hij kan wel eens een kut wedstrijd hebben. Waarom kan er niemand anders opstaan? Het is toch schandalig dat je bij 1 van de beste teams ter wereld afhankelijk bent van 1 speler.

10 juni 2019 om 23:10

Klopt barcalover. Ik ben overigens niet helemaal met je eens dat het aan de trainer ligt. Vast wel deels, maar deze selectie mist uiteindelijk toch karakter en net dat stukje diepgang. Ze hebben 16 hele goede voetballers, maar daarachter wordt het rap minder. Bovendien hebben ze te veel dezelfde soort voetballers, waardoor ze niet over kunnen schakelen naar een andere speelwijze. In die zin valt de trainer weinig te verwijten. Als het niet loopt, is er simpelweg geen speler die iets kan forceren op Messi en Suarez na

10 juni 2019 om 23:29

Dat deze selectie diepgang en karakter mist ben ik het helemaal met je eens. Spelers als Rakitic Busquets Alba en Suarez worden ook niet uitgedaagd. Deze spelers kunnen doen en laten wat ze willen. Totaal geen concurrentie voor ze. Ik hoop daarom zo erg dat Barça Rakituc en Couthino verkoopt en hier voor Sane haalt. Mijn droom opstellinf zou zijn Sane-messi-dembele. Frenkie-arthur-busi. Semedo-umtiti-deligt/pique-alba. Dit is een team met veel snelheid en diepgang op de flanken. Het middenveld heeft veel voetballend vermogen. Sommige zullen zeggen dat het middenveld geen scorend vermogen of diepgang heeft maar als je sane dembele semedo en alba hebt dan vind ik dat je dan geen diepgang meer nodig hebt. Messi kan dan bij de mindere wedstrijden worden geholpen door Sane en dembele. Dembele heeft zijn belofte nog niet waar gemaakt maar dit komt echt door blussures ook. Hij heeft in ieder geval meer gebracht dan couthino en laat vaak zien dat hij veel potentie heeft.

11 juni 2019 om 11:17

En dat is het probleem, zodra het bij Barcelona no Iet loopt heb je niets aan messi, messi maakt weinig meters en werkt niet zo veel als bijvoorbeeld een Ronaldo. Messi is een geweldige voetballer maar maakt een team niet beter. Als het niet loopt gaat Messi met zijn kop naar beneden en soeelt hij simpelweg slecht. (Zie Liverpool-uit) Messi presteert vaak in grote wedstrijden gewoon minder goed omdat hij dan meer moeite heeft om iets te creeëren en zijn teamgenooten het ook gewoon moeilijker hebben. Zelf vind ik dat (zo als het nu is) Virgil van Dijk de Ballon D'or verdient. Hij is Speler van het Jaar in Engeland (Zwaarste Competitie van Europa), heeft de CL gewonnen en er is niemand langs hem gedribbeld afgelopen seizoen en dus ook in 2019. Messi heeft dan misschien ook goed gespeeld maar liet het in de CL toch zien dat hij teveel moeite heeft met het winnen van een grote prijs

12 juni 2019 om 02:01

@damonboer

Ik denk dat je Messi nog even moet bekijken in de wedstrijd die je aankaart. Op Youtube kun je mooi alles van hem vinden in die wedstrijd. Hij was nog steeds de beste op het veld, en de uitschakeling in die wedstrijd kun je hem niet aanrekenen.

10 juni 2019 om 22:53

Helemaal met je eens diegelbereds! Individueel gezien zou Messi m gewoon verdienen, denk alleen dat van dijk veel goodwill heeft gekweekt met zijn performance. Verkiezing is lastig te bepalen omdat ze andere kwaliteiten en opdrachten tijdens de wedstrijd hebben. Beiden zijn zeer bepalend voor het team.

10 juni 2019 om 23:12

Dan blijft het natuurlijk wel raar dat de prijs niet altijd gaat naar de individueel beste voetballer. Terwijl de prijs juist is voor de Wereldvoetballer van het jaar. Dat is en blijft een beetje merkwaardig.

11 juni 2019 om 00:08

Jij slaat de spijker precies op zijn kop. Van Dijk draait een topseizoen maar je kunt zijn prestaties toch niet vergelijken met die van Messi. Die kleine presteert het onmogelijke middels zijn goals en acties en werd wederom landskampioen. Ik wil de prestatie van Van Dijk niet naar beneden praten maar zoals de kenners zeggen: verdedigen is makkelijker dan aanvallen he!

Het valt me kkk altijd op dat (ex)Madrid spelers allerlei drogredenen bedenken om Messi weer die prijs niet te geven. Gisteren zei Ronaldo nog van wat ie nog meer moest doen voor die gouden bal 🙈. Is die man gek geworden? Geef Messi gewoon datgene waar hij recht op heeft want hij geeft de voetballiefhebber al 14 jaar wekelijkse kijkplezier!

11 juni 2019 om 01:02

Daar waar Messi het onmogelijek presteert met zijn goals en acties. Heeft Virgil het onmogelijke gepresteerd door niet voorbijgelopen te worden in de PL. Aanvallers zullen altijd een voorsprong hebben met dit soort prijzen, omdat men gauw kijkt naar goals en assist. Maar wat Virgil dit jaar heeft laten zien is echt ongekend.

11 juni 2019 om 11:25

Ja Messi heeft goed gespeeld, maar het is toch in een 'mindere' competitie dan waarin Van Dijk speelt. Van Dijk is het hele jaar nog niet voorbij gedribbeld en is Speler van het Jaar in Engeland geworden, won de CL en heeft de finale van de Nations League gehaald. De enige manier hoe Messi de Ballon D'or kan winnen is door met Argentinie de Copa America te winnen. Dit omdat Messi alleen de LaLiga heeft gewonnen. En dat hij 50 Goals heeft gescoord weten we nu wel, Zo kan je ook zeggen dat Tadic Kans maakt en Mbappe, en die spelen beide in een "Mickey Mouse League"

11 juni 2019 om 12:59

Kom op zeg. Dit is wij ‘Nederlanders’ van wc eend adviseren .... wc eend. Even twee reminders voor jou!

1. Welke clubs uit welk lands dicteert al jaren in Europa? Spanje! Hiermee kunnen we de premier League promo praat achterwege laten. Je kunt zelfs stellen dat de PL droevig acteert omdat ze jaarlijks met het vele geld goede spelers wegkopen uit oa Spanje.

2. Ik kan me herinneren dat Liverpool een straatlengte aan punten voorstond op Man City en deze toch heeft weggegeven. Aangezien Van Dijk altijd basis stond kan ik me niet voorstellen dat hij niet voorbij gelopen werd! Messi heeft daarentegen zijn team maandenlang aan de koppositie gehouden middels acties en fantastische goals. Hij is wederom Europese topscorer.

11 juni 2019 om 15:18

Je kan het je misschien niet voorstellen, maar het is toch echt zo. Dat is nou precies waarom het geen wij van wc eend adviseren wc eend verhaal is. De verdediging van Liverpool bestaat trouwens uit 4 mensen dus je hoeft niet persee Virgil voorbij te lopen om te scoren.

11 juni 2019 om 15:50

je hebt gelijk dat Van Dijk beter was alleen geeft hij zelf aan dat Messi beter was.

Tsja van Dijk is abnormaal bezig maar waarom dan nooit Ramos? Vreemd toch wel, maar ik denk dat het ook te maken heeft met de prestaties van Messi en Ronaldo die wat minder zijn geworden waardoor de discussie meer open is over wie em kan winnen. Zo heb je ook Mbappe, Sterling e.d. maarja er is nog een halve seizoen te gaan straks dus het is nog allemaal te vroeg.

10 juni 2019 om 22:29

Omdat Ramos defensief veel zwakker is. Veel overtredingen maakt. Ramos is voor een verdediger aanvallend sterk, maar te vaak defensief niet sterk genoeg.

10 juni 2019 om 22:39

Niet mee eens los van het feit dat Ramos veel kaarten heeft gepakt. En zeker van Dijk is echt niet normaal goed, vooral het lezen van het spel is bij top of de timing wanneer hij moet ingrijpen of moet afwachten. Alleen wat betreft Ramos die is al jarenlang vlammende op een hoog niveau, is een leider pur sang, wereldkampioen en europees kampioen en vooral samen met Pepe in de eerste winst van de Cl was hij weergaloos. Niet alleen verdedigend maar ook super belangrijk in aanvallend opzicht, dus toen kon hij makkelijk ook winnen. Maar goed zoals ik al zei, nu is het meer open geworden omdat simpelweg Messi en Ronaldo minder presteren dan voorheen. Toen was de discussie er nooit dan wie van hun twee em zou winnen en terecht uiteraard.

10 juni 2019 om 22:42

Waarom heeft iedereen toch deze mening in Nederland? Ramos is verdedigend alles behalve zwak, hij is wel te agressief.. Wat hem zeker in belangrijke clasico’s heeft gekost, maar dat maakt hem per definitie niet slecht in verdedigen. Er zijn maar weinig verdedigers puur verdedigend beter dan Ramos, en er zijn geen tot nauwelijks verdedigers jaar in jaar uit zo consistent en belangrijk voor hun team geweest als Ramos in verdedigend opzicht. Ramos kan niet defensief “veel” zwakker zijn dan een ander, daar is hij gewoon te goed voor. Heb het idee dat mensen zich dat echt niet realiseren en zich blind staren op de gemiddeld ongv 2 rode kaarten die hij per seizoen pakt.

10 juni 2019 om 23:25

Yeisoon Ramos is vaak te laat, en compemseert dat door hard in te grijpen. Dit heeft met het spel lezen te maken. Hij is zeker een goede verdediger, maar iemand die zo vaak op de rem moet drukken is niet de beste verdediger. Van Dijk leest het spel zo goed, dat hij bijna nooit hoeft in te grijpen. Is een huge verschil.

11 juni 2019 om 00:06

@diegopeladona Niet mee eens! Van Dijk is puur verdedigend wel beter, zeker nu. Maar Ramos krijgt vaker rood voor smerig spel (elleboog, etc), dan voor het feit dat hij te laat is omdat hij het spel niet goed zou lezen. Of dergelijke overtredingen. Daar komt bij dat van Dijk nog nooit in een team heeft gespeeld waar 2 spelers voorin blijven hangen en niet mee verdedigen (Ronaldo, Bale). Begrijp me niet verkeerd, van Dijk is een beest en ik ben een fan! Maar ik ga niet mee met die massa dat Ramos vaak te laat is een daarom rood krijgt ongein. Ramos is al jaren van de buitencategorie. Complete top verdediger pur sang! En voor zover ik het weet was dat gewoon voor iedereen een feit, of je er nou een hekel aan had of niet. Dat van Dijk zich nu zo uitstekend profileert doet daar niks vanaf! Ramos gaat later niet herinnerd worden als een of andere Materazzi (redelijke verdediger, smerige speler). Maar als absolute legend die 4 UCL’s heeft gewonnen en 2eks en een Wk. Allemaal als basisspeler.

11 juni 2019 om 02:24

Jij snapt er helemaal niks van, Ramos defensief zwakker..? Heb je weleens een wedstrijd gezien van ramos?

Ach ja de Ballon d'or oftewel de grote marketingsprijs. Aanvallers en middelvelders zijn vaak veel populairder dan verdedigers en keepers en dat blijkt altijd uit de uitslag van deze verkiezing. Ik hoop dat van Dijk hem pakt, maar zie het niet gebeuren.

10 juni 2019 om 23:32

Aanvallers doen iets wat het minst vaak voorkomt in voetbal. Scoren... om even te vergelijken. Tussen 2008 en 2011 heeft men bij alle spelers van de PL gekeken wanneer een speler die speelde scoorde. In 92% van de gevallen scoorde de speler op het veld niet. 45% van de tijd kwam de speler in die 3 jaar niet tot scoren. Scoren is heel lastig, daarom zijn aanvallers meer waard.

Het is zo'n dooddoener als mensen zeggeb laten we de teamprijzen bepalen wie de beste speler is geworden. Als speler A 50 wedstrijden speelt en maar 3 wedstrijden goed speelt waarvan 2 finales en hier in 2 prijzen wint en speler B 50 wedstrijden speelt waarvan 48 geweldig speelt en op 2 wedstrijden prijzen misloopt, heeft speler A dan recht om de beste speler genoemd te worden? Nee toch? Laten we gewoon bij de beste speler de spelers beoordelen op hun eigen prestaties. Zowel van Dijk als Messi hebben een geweldig jaar gehad en het is de vraag wie hem gaat winnen maar laten we alsjeblieft stoppen met de teamprijzen er bij halen

10 juni 2019 om 22:30

Teamprijzen spelen een rol als je invloedrijk bent geweest in het toernooi, dat lijkt me logisch. Van Dijk heeft bijvoorbeeld een sterk CL seizoen gehad.

10 juni 2019 om 22:34

Oke dat klopt van Dijk heeft sterk CL gedraaid. Maar stel dat hij alleen de finale geweldig had gespeeld in dit toernooi? Had hij dan streepje voor op de kanshebbers omdat hij hem heeft gewonnen?

10 juni 2019 om 22:44

barcalover, je hypothetische vraagstellingen zijn niet relevant omdat de cl campagne en seizoen achter de rug is en weten hoe iedereen gepresteerd heeft. de invloed van van dijk is groter geweest dan die van messi op hun teams, messi blijft de meest getalenteerde voetballer maar daar gaat het niet om

Als je zo gaat redeneren kunnen nooit andere mensen dan aanvallers deze titel pakken.
Sowieso een waardeloze en subjectieve titel waar naam en doelpunten een te grote rol bij spelen.
Messi heeft een goed seizoen gedraaid maar geen fenomenaal seizoen. Op de momenten dat hij er moest staat was hij er niet. Virgil stond er iedere grote wedstrijd, iedere wedstrijd een beslissende factor bij Liverpool die nooit door de ondergrens is gezakt. Daarnaast ook nog zijn doelpuntjes af en toe meepakt. Een topprestatie in de competitie en de Champions league gepakt.
Uitgeroepen tot beste speler van de zwaarste competitie ter wereld, niet meer dan terecht als hij hem wint boven Messi.

10 juni 2019 om 22:45

100% de waarheid gesproken, ben het met elke zin met jou eens. dit is virgils jaar en zijn impact is enorm geweest op de club liverpool.

10 juni 2019 om 22:50

Ben het ook volkomen met je eens. In een eerder topic vroeg iemand wie er bij Liverpool onvervangbaar is. Die persoon doelde op Mané of Salah, maar voor mij is duidelijk dat van Dijk absoluut onvervangbaar is voor LFC. Haal van Dijk weg en je speelt om plek 3 op 20 punten van City. Haal van Dijk weg en je strand in de kwartfinale van de CL.

10 juni 2019 om 22:56

Alle lof voor van Dijk, maar het blijft een moeilijke vergelijking om te maken. Ik zeg altijd dat het winnen van een competitie niet onderschat moet worden, omdat een competitie over 34 of 38 wedstrijden gaat en de Champions League maar over een wedstrijd of 10 (?). Messi heeft een tenenkrommend slecht Barcelona echt over een lange periode op sleeptouw genomen. Zelfs in het verloren tweeluik tegen Liverpool was hem niets te verwijten. Zijn teamgenoten lieten hem in de steek. Messi is "gewoon" weer topscorer van La Liga en van de Champions League geworden, en hij doet nog zoveel meer voor zijn team dan alleen scoren.

Je laatste argument vind ik niet zo heel sterk. Dus als je de gekozen wordt tot beste speler van de zwaarste competitie ter wereld, verdien je automatisch de gouden bal? Dan verdiende Riyad Mahrez hem dus ook in 2015/2016?

Nogmaals, van Dijk heeft een geweldig jaar gehad maar Messi verdient hem net zo goed. Het is echt een lastige keuze.

10 juni 2019 om 23:03

@GilbertoRjc, het is ook extreem moeilijk, zo niet onmogelijk, om te vergelijken. Verdediger vs aanvaller, dus compleet andere inbreng. Wat me wel steeds opvalt is dat het winnen van de competitie zo belangrijk wordt gevonden. Dan stel ik de wedervraag: wat is knapper, kampioen worden van LaLiga of met 97 punten op 1 punt na tweede worden in de BPL?

10 juni 2019 om 23:13

Daar heb je zeker een punt. Tweede worden met 97 punten is een knappere prestatie.

Barca wint bijna elk jaar La Liga. Ze winnen La Liga zo vaak dat het inderdaad aan begint te voelen als iets wat "normaal" is. Toch is dat volledig de verdienste van Barcelona zelf. In de 9 jaar dat Ronaldo bij Real Madrid speelde, zijn ze maar 2 keer kampioen geworden dacht ik. Ze wonnen wel 4 keer de Champions League, alle 4 in de laatste 5 jaar. Dus in de laatste 5 jaar waren ze op hun sterkst. Toch wonnen ze in die 5 jaar maar 1 keer La Liga. Ik probeer zeker niet de importantie van de champions League te downplayen, het is nog steeds de belangrijkste prijs in het clubvoetbal, maar ik wil alleen aangeven dat de winnaar van de Champions League niet per het beste team hoeft te zijn. Als winnaar van de Champions League en de bijbehorende status van "beste team van Europa", wint Real Madrid de laatste 10 jaar veel te weinig La Liga's.

Aan de andere kant kun je zeggen dat de winnaar van de Champions League weet te pieken op het juiste moment. En het winnen van bekertoernooien is zeker een kwaliteit. Al moet wel gezegd worden dat Real Madrid meestal al vroeg in het seizoen alle pijlen op de CL kan richten, omdat ze in La Liga toch al mijlenver achter staan, haha!

10 juni 2019 om 23:25

Dat is appels met petem vergelijken, want als je zegt dat, op 1 punt ma tweede worden in de BPL knapper is dan la liga winnen dan heeft Man. City het nog knapper gedaan dan Barcelona EN Liverpool, want die wonnen de BPL...

10 juni 2019 om 23:29

Hoezo stond Messi er niet wanneer hij er moest staan? De afgelopen jaren was er kritiek dat hij nooit in de cl knock-out wedstrijden scoort. Nu heeft hij in elke ronde gescoord (en er voor gezorgd dat barca überhaupt kans had op de finale) en nu is het weer niet goed. En we kunnen ook zeggen dat Virgil er niet stond in de finale nations league. Het blijft uiteindelijk een teamsport en het is nou hypocriet om te zeggen dat Messi faalt tegen Liverpool maar Portugal wint de finale omdat Nederland ALS TEAM niet goed genoeg was. Ik ga ook niet zeggen dat we verloren hebben door van dijk omdat hij onze beste speler is. Hoef je dat ook niet over andere spelers.

Messi is involved in 78% of the total goals under Valverde. Meer hoef ik niet te zeggen Oh jawel #valverdeout

Van Dijk een geweldige verdediger, heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en nu bij Liverpool op de juiste olek. Dat gezegd hebbende, is het ongelofelijk hoe snel mensen vergeten en hoe subjectief mensen kunnen zijn. Om te voorkomem dat je argumenten gaat krijgen als, ja maar hij heeft de CL gewonnen, ja maar hij heeft zijn team op sleeptouw genomen, ja maar hij was een echte leider, ja maar hij stond in de finale....zou er elke maand gestemd moeten worden en aan het eind van het jaar optellen.... Gaat natuurlijk nooit gebeuren want dan is de marketing er vanaf. Wat Messi dit jaar heeft laten zien was weergaloos en dan heb ik het niet eens kver zijn goals. Van Dijk heeft het goed gedaan, maar ik heb genoeg wedstrijden van hem gezien, zoals in de Nations League waarin hij gewoon degelijk was. Van dijk neemt heel weinig risico in zijn spel, verdedigd vaker voorzichtig en loopt eerder achteruit als een aanvaller op hem afkomt dan dat hij tackles inzet. Dit is 1 van zijn kwaliteiten, maar tegelijk ook zijn valkuil. Zat wrdstrijden gezien waarin dit (bijna) werd afgestrafd. We hebben het over de beste voerballer van de wereld. Net als dat Messi het niet alleen kan, kan van Dijk dat ook niet. Becker heeft dit jaar fantastiscj gekeept, Matip was uitzonderlijk goed, het hele team heeft goed verdedigd. Zonder Messi was Barcelona djt jaar nergens, heeft ze zo vaak uit een dood punt getrokkwn dit seizoen, zowel CL als comperitie. Kijk de beelden van het afgelopen jaar terug, van beide van dijk en Messi.

Als je vandaag een finale hebt en je mag 1 persoon kiezen van alle spelers op de wereld. Dan kies je toch Messi, ik ben niet voor Barca of welke andere buitenlandse club. Maar Messi is nog steeds de beste. Het zou wel mooi zijn voor het Nederlandse voetbal als Van Dijk wint en ik zou niet klagen maar we moeten wel eerlijk zijn.

11 juni 2019 om 12:50

Ja, maar het gaat over dit jaar. Niet over zijn hele loopbaan. Het gaat niet om wat hij de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.

Ik snap oprecht niet dat iedereen teamprijzen meerekent. De Ballon D’or is toch gewoon een prijs voor: de beste voetballer? Iedereen haalt altijd teamprijzen erbij. Salah Mane en Firmino hebben dan toch net zo’n grote bijdrage als Van Dijk? Ik gun, net zoals velen, Van Dijk de prijs wel maar als we puur kijken naar de beste voetballer van het jaar komen we zonder enige discussie gewoon uit bij Messi. Ik snap dat mensen er misschien moe van worden dat Messi en Ronaldo al 10+ jaar domineren, maar we moeten het geen popularieitsprijs maken waar de laatste maand zwaarder weegt dan een heel seizoen.

Wat mij betreft wint VvD deze prijs. Ik heb naar wedstrijden van Liverpool gekeken en ik heb hem haast nooit betrapt op een fout. Hij wint bijna elk duel, en hij laat nooit zijn mannetje lopen. En zijn briljante positionering tegen Sissoko in de laatste minuut was van een andere orde. Verder heeft hij ook nog eens een paar erin gekopt. De meeste vinden dat Messi hem verdiend ivm zijn doelpunten en briljante spel. Terecht! Maarja hoe vergelijk je twee totaal verschillende spelers, op totaal verschillende posities en versxhillende verantwoordelijkheden? Ik denk dat de gunfactor een grote rol zal spelen, en de meeste gunnen het VvD.

Met alle respect naar van dijk.
Maar als messi hem dit jaar niet wint kan je de balon dor afshrijven na het fiasco van vorig jaar.
Messi heeft een zwak barcelona heel erg ver geschopt dit seizoen met name omdat de coach incapabel is.

Als salah zoals messi had gespeeld dit seizoen zou er geen enkel twijfel zijn over wie hem wint.

Maar bij messi wordt er onderhand met een dubbele maat gemeten.

11 juni 2019 om 02:29

Helemaal mee eens. Mensen zijn verwend geraakt door messi zelf. Hij laat elk jaar weer uitzonderlijke dingen zien en dit jaar was barca ook nog eens erg slecht.

Van Dijk wint het niet. Het is ook een politiek spel en het zal wel weer Messi worden of als outsider Dembele of Mbape. Ik denk eigenlijk Mbape. PSG heeft veel invloed en hij is een Fransman, Platini zal z'n invloed doen gelden.

11 juni 2019 om 01:54

Als het mbappe of dembele word. Ga ik persoonlijk naar de uitreikibg om met iedereen die daar heeft gestemd te vechten.

Het wordt tijd dat een verdediger het wint? Wat een onzin reden. Het moment dat een verdediger hem verdient is het moment dat een verdediger ook echt ronduit de beste is. Bijvoorbeeld in 2006, toen Cannavaro Italië wereldkampioen heeft gemaakt (overdreven gezegd) en de primera division won en ook echt ijzersterk was het hele jaar door. Maar ook toen had Ronaldinho hem kunnen winnen.

11 juni 2019 om 11:29

In 2006 was Barcelona kampioen van La Liga. Cannavaro speelde gewoon nog in Italie.
Cannavaro speelde bij Juventus toen hij de WK won. Juventus werd wel kampioen maar die prijs was uiteindelijk aan Inter gegeven door de Calciopoli affaire. (De Italiaanse bond stuurde Juve terug naar Serie B)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

343 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren