De Boer deelt rapportcijfers uit aan Oranje: ‘Misschien ben ik nog mild’

Maandag, 10 juni 2019 om

Ronald de Boer is daags na de nederlaag van het Nederlands elftal in de finale van de Nations League tegen Portugal (1-0) redelijk mild in zijn beoordeling. De analist beoordeelt de basisspelers van Oranje namens De Telegraaf met een rapportcijfer en deelt slechts één onvoldoende uit: Memphis Depay komt er met een 5 het slechtst van af. De Boer vond Daley Blind de grote uitblinker aan Nederlandse zijde, met een 7.5.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij Memphis Depay zondag ook de slechtste speler namens Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door sloep01)

Heerlijk zeg! De Boer geeft de Roon het hoogste cijfer. De Fifa zet hem in jet team van het toernooi.. en hier maar roepen dat hij er niks van kan en dat onze geweldige vd Beek er in moet.... De Roon heb je gewoon nodig ook! Zorgt voor veel balans in het team en is gewoon in zijn rol een top speler

10 juni 2019 om 20:30

Helemaal mee eens. Snap niet waarom De Roon werd gewisseld, want Frenkie de Jong zat totaal niet in de wedstrijd. De Roon voerde zijn taken een stuk beter uit.

10 juni 2019 om 20:33

@koni: juist en ik mis toch wel echt een opening over 30/40m bij de Jong hoor. Korte ballen is hij geweldig en in de kleine ruimtes. Maar je ziet hem nooit opendraaien en de bal even over een grote afstand openen!

10 juni 2019 om 20:36

Uhm tja als die opening over 30 a 40 meter eindigt bij Dumfries, Babel of Depay, dan is dat echt totaal zinloos. Of de tegenstander zit er direct tussen, of ze verkloten de aanname waardoor de tegenstander er tussen kan komen.

10 juni 2019 om 20:47

@ninjakai: Ja dat zal het zijn..... een bal over 5/0 meter dan niet?!? Zal aan iedereen liggen behalve de Jong! Dumfries was ook echt een drama en de aanval. Maar bij Ajax doet de jong dat bijv ook niet. Heeft niks met die spelers te maken

10 juni 2019 om 21:16

Het was ook niet echt de wedstrijd voor de ballen over lange afstanden door de lucht. Als Nederland de bal had dan stond Portugal al vaak in de verdedigende stellingen en dan heeft zo'n opening eigenlijk alleen zin als die vanuit de breedte gegeven wordt, en niet zozeer in de diepte.

Het echte probleem was het gebrek aan beweging bij Oranje in balbezit, gebrek aan creativiteit en drive naar voren bij sommige spelers en het gebrek aan balvastheid voorin.

10 juni 2019 om 21:25

Ik mis vooral een tweede helft. Tegen Spurs viel die ook wel twee keer ver weg. Ik moet het nog zien bij Barcelona!

10 juni 2019 om 21:50

Je praat gewoon de mannen vd derde helft na. Frenkie geeft bij Ajax echt wel die lange bal. Check zijn wedstrijden eens na. Of puur complicaties van hem. Dan zie je dat hij ze geeft. Nooit is dus onzin. Wel is hij vaker vd korte pass wat ook werkt op het moment dat men snel handeld om hem heen. Maar goed. Verder eens omtrent de Roon. Een typische ondergewaarde speler. De hendrix @ PSV. Clasie first periode bij Feyenoord, poulsen bij Ajax destijds type.

10 juni 2019 om 22:10

@lee: Ik zou het niet weten welke mannen van de 3de helft je bedoeld. Maar dit valt mij gewoon op dat je dat amper bij die man ziet. Had tegen Portugal paar keer een kans dat ik dacht waarom niet! Maar daarom goed dat hij naar Barca gaat m. Past hij perfect juist

10 juni 2019 om 22:24

Bij Ajax geeft Ziyech die pass vooral. Bij Nederland waren gisteren te weinig spelers in vorm die je op pad kon sturen. Dumfries was verschrikkelijk. Degene die je op pad kan sturen met een steek al speelde niet..

10 juni 2019 om 20:30

Sorry maar hij was ook gewoon slecht, De jong was ook matig was ontzichtbaar de tweede helft. Ik bedoel als je iemand zo erg ophyped moet die ook kunnen laten zien dat hij een team kan dragen, en anders moet iedereen gewoon stil zijn en wachten totdat hij wekelijks op hoog niveau kan presteren. Desondanks denk ik wel dat hij een van de beste spelers kan worden.

10 juni 2019 om 20:33

Op WhoScored scoorde De Roon met een 6.8 het beste van het hele middenveld, dus ik denk dat dat slecht spelen wel meevalt.

10 juni 2019 om 20:38

Het is maar wat je goed vind, het probleem was dat er aanvallend totaal geen dreiging was. Dat zag je na de eerste helft al, Nederland die best goed speelde maar een killer voorin miste. Depay waardeloos ook constant balverlies, Luuk de Jong had er allang in gezet moeten worden niet de laatste 10 minuten pas. Maar goed Nederland beschikt ovet een top team, ze missen alleen een killer voorin.

10 juni 2019 om 20:43

Nou ja, WhoScored kan je in ieder geval een stuk serieuzer nemen dan menig andere voetbalsites qua cijferdeling. 😂

Dat Luuk de Jong eerder gebracht moest worden ben ik het wel mee eens, maar dat had ook prima voor Frenkie de Jong gekund.

10 juni 2019 om 21:05

Aan de andere kant is het niet logisch dat wanneer je achter staat je de speler eraf haalt die in balbezit het minste toevoegd? Met alle respect, maar De Jong heeft wel de creativiteit en pass zuiverheid die je in balbezit kan gebruiken. De Roon is echt een hele nuttige kracht, maar dan wel vooral in verdedigend opzicht. Dus als je een middenvelder eruit wilt gooien snap ik wel dat je voor De Roon eruit kiest.

Ik had liever een 3-4-3 gezien zelf, Blind, Van Dijk en De Ligt als centrale duo en Dumfries (die toch totaal niet in de wedstrijd zat en iets toevoegde op dat moment) eraf voor Luuk de Jong. Dan had De Roon rustig kunnen blijven staan.

10 juni 2019 om 21:28

Maar De Jong kon niks uitrichten tegen dat blok van Portugal en kon verdedigend ook veel beter dan wat hij liet zien. Dan zou ik het verdedigen aan De Roon hebben overgelaten, want het is niet dat De Jong aanvallend zo veel inbreng had.

10 juni 2019 om 21:55

@koni078

Is ook een mogelijkheid, als je echt heel oppertunistisch gaat spelen en het gaat proberen met lange ballen naar voren is al die creativiteit en pass nauwkeurigheid van De Jong ook niet zo heel belangrijk meer en kun je ervoor kiezen om met 3 verdedigers te spelen met De Roon daar vlak voor.

Het eraf halen van De Roon vond ik niet echt onbegrijpelijk, net zoals ik erop ziczhelf niks tegen zou hebben als De Jong eraf gehaald zou worden. Enige probleem was dat Oranje met Bergwijn en Babel die er al af gingen nog maar een wissel had en dat Luuk de Jong er nog moest inkomen. Ik vind de keuze om Bergwijn eraf te halen eigenlijk de meest ongelukkige, hoewel dat ook met de timing te maken had. Van de Beek voor Bergwijn was een poging meer controle te krijgen, maar de wissel was nog amper een minuut doorgevoerd of we stonden 1-0 achter waardoor het perspectief totaal veranderde.

11 juni 2019 om 01:21

Idd dacht ik ook: staat met 1-0 achter , kun je beter n blind paard in de verdediging (Dummy) eruithalen...gn pass goed Maar ook de Heilige de Ligt bakte er qua passing weinig van...Wijnaldum altijd al overhyped gevonden...

10 juni 2019 om 20:55

Capis je weet toch hoe het gaat hier op VZ? Als je commentaar hebt op een Ajax speler heb je er geen verstand van of word je reactie verwijderd.. Al die Ajacieden zien liever Van de Beek maar die is echt niet beter als De Roon.

10 juni 2019 om 21:21

Het zijn gewoon andere type spelers. Ik heb namelijk genoeg mensen, ook Ajacieden, zien opteren voor Propper in plaats van De Roon. En De Roon speelde in zijn rol inderdaad goed. Die kritiek is er ook niet van mensen. Het gaat erom dat veel mensen liever een ander type speler daar zien staan. De Roon veroverde prima de bal en leverde die bal meer dan eens af bij zijn eigen kleur. Maar zo een stofzuiger had je niet nodig tegen Portugal. Want Propper had die ballen ook kunnen onderscheppen, maar die brengt voetballend veel meer. Dat had je nodig tegen een verdedigende ploeg als Portugal. De Roon kan prima tegen Duitsland en Spanje en dergelijke. Maar tegen een team dat met 10 man rond de eigen 16 hangt, kan De Roon goed spelen in zijn rol, alleen je hebt dan meer aan iemand als Propper of Van de Beek.

10 juni 2019 om 22:08

Sander1410, precies wat ik gisteren tijdens het live meepraten tijdens de wedstrijd ook al aanhaalde. Bij VZ zijn fouten van Frenkie en de Ligt 'jeugdigheid' 'leermoment' etc. terwijl de oh zo goede De Ligt de afgelopen 2 interlands hoofdschuldige is aan 2 tegengoals. Maar wanneer dumfries/depay/de roon een mindere wedstrijd spelen moeten ze meteen 'uit Oranje' 'dozen nog om de schoenen' 'oranje onwaardig' etc. Die selectieve benadrukking van fouten in het voordeel van de Ligt en Frenkie begint mij steeds meer te storen.

11 juni 2019 om 01:26

de Jong had de zelfkritiek overigens wel na afloop; gaf aan zwak gespeeld te hebben.. De Ligt was trouwens nog zwakker..zelfs koppend verloor hij nog zat. Dat Dummy op rechts niet in Oranje hoort, ziet n blinde nog Roon en Blind goed, Dijk voldoende, zcillessen. voldoende..rest matig tot zaat

10 juni 2019 om 21:01

@capis

Ik vond ook dat De Roon zijn taak goed vervulde als defensieve middenvelder. Maar meer balans in het elftal? Ook jij moet toch gezien hebben dat het middenveld totaal geen aanvallende impulsen had?

Zo gek is de roep om Van de Beek dan helemaal niet, aangezien Van de Beek in balbezit gewoon een paar klasse beter is. Van De Roon verwacht ik eigenlijk alleen dat hij de bal naar de juiste kleur weet te spelen. En dat zijn gewoon meestal ballen achteruit.

Ik kan prima leven als Koeman ervoor kiest om De Roon te laten spelen, daar heb ik echt niks op tegen. Alleen moet de balans van het elftal wel goed zijn. En dat vond ik eigenlijk zowel tegen Engeland als tegen Portugal niet het geval,er kwamen te weinig aanvallende impulsen van het middenveld.

10 juni 2019 om 21:11

Paar klasse beter? Laten we even niet overdrijven want ook aan de bal is hij echt niet zo geweldig. Blijft wel lopen 90min lang en heeft diepgang. Maar dan moet je hem op de plek van Wijnaldum zetten maar die is ook beter dan hij is. Hij is gewoon ideaal zo als 12de man. En kan tegen de kleinere landen dan basis bijv

10 juni 2019 om 21:25

Dan verschillen we daar duidelijk van mening over, ik denk dat je bij De Roon al mag blij zijn als hij de bal niet verspild in balbezit en dat Van de Beek met voorzetten, combinatiespel, duelkracht, diepgang en scorend vermogen een veel grotere toevoeging is.

Ik pleit er absoluut niet voor dat Van de Beek vanaf de eerst volgende interland een basisplaats krijgt. Alleen bij een achterstand of een wedstrijd waar we er totaal geen grip op hebben in aanvallend opzicht heb je Van de Beek nodig. Een beetje hetzeflde met Propper, die misschien verdedigend wel minder is als De Roon, maar aanvallend en in balbezit meer toegevoegde waarde heeft.

De Roon is een uitstekende breker en daar kun je echt wel voor kiezen in bepaalde wedstrijden. Maar een 4-3-3 met de huidige basiself tegen toplanden werkt niet goed is gebleken dit toernooi. Heel leuk als je dankzij een standaard situatie of een fout van de tegenpartij op voorsprong komt, maar we creeren gewoon te weinig.

10 juni 2019 om 21:43

Je komt verder ten kosten van duitsland, Frankrijk en engeland en verliest net van Portugal! En dan zeg jij blijkt niet te werken tegen top landen?!?

10 juni 2019 om 22:09

Juist de wedstrijd tegen Engeland was een schoolvoorbeeld waarom vd Beek in plaats van De Roon moet spelen. Nederland stond achter totdat Van de Beek er in kwam, toen kwam er direct dreiging en binnen 5 minuten was de boel weer gelijk. Nederland ging veel beter storen en druk zetten, Depay geeft dat nog aan dat zodoende Promes later ook kon scoren dankzij het goed druk zetten door vd Beek.

Tegen het anti-voetballende Portugal had Nederland ook direct met vd Beek moeten beginnen, je zag hem na zijn invallen direct tussen de linies opduiken. Kwam ook een levensgevaarlijke kans uit van Depay die bijna een eigen goal forceerde na die actie van Van de Beek.

De laatste twee wedstrijden tegen Duitsland gingen naar mijn weten verloren en gelijk waarvan de kwalificatiewedstrijd toch wel erg belangrijk was.

10 juni 2019 om 22:11

Inderdaad, het resultaat was onze defensieve manier van voetballen mag dan tot tevredenheid stemmen. Helemaal omdat je op voorhand degradatie naar divisie B denkt te gaan mee maken. Maar uiteindelijk is de factor geluk een niet onaanzienlijk deel van het succes.

Tegen Frankrijk uit verloren we terecht en leek het vooral de schade beperkt houden. Tegen Duitsland was het Van Dijk die uit een corner scoorde. De Duitsers hebben vervolgens kans op kans gehad en niet benut, waarna Oranje op de counter een geflateerde 3-0 zege boekte. Tegen Frankrijk thuis was misschien wel de beste wedstrijd, waarin Oranje in de omschakeling levensgevaarlijk was en weinig weg gaf. Duitsland uit leek een deceptie te worden maar een oppertunisitsch offensief leverde 2-2 op.

Tegen Engeland kon de basis geen vuist maken, pas nat het (aanvallender) wisselen kreeg Oranje echt grip op de wedstrijd. En uiteindelijk waren het hier een standaard situatie en twee blunders van Engeland die uitkomst boden. Portugal heeft Oranje die kansen niet geboden.

De resultaten zijn prachtig, maar feit blijft wel dat de basis eigenlijk 2 duels van de 6 goed heeft gefunctioneerd, thuis tegen Duitsland (met het nodige geluk) en tegen Frankrijk thuis.

10 juni 2019 om 22:15

@myvision: Ja hoor omdat vd Beek loopt zonder direct betrokken te zijn er bij en dan zijn hetbtoxh zijn verdienste! Bij engeland gaven ze het zelf helemaal weg! Wat heeft vd Beek daar nou echt toegevoegd? Als iemand voetbal bracht was het propper toen die er in kwam. Maar daar hoor je al de Ajacieden hier niet over dan

10 juni 2019 om 22:26

Propper eens hoor. Bij Engeland gaven ze het zeker weg maar dat kwam ook dankzij Nederland. Depay was slecht aan de bal maar werkte als een paard. Hij kon daarin de steun van Vd Beek goed gebruiken en ik moet zeggen dat als hij dat ook nog eens aangeeft in het interview ik dan wel geloof dat vd Beek het goed gedaan heeft.

10 juni 2019 om 22:27

@capis

Propper kwam er pas in de 90ste minuut in, Oranje was voor die tijd al beter gaan spelen. Ik vond Van de Beek wel gewoon goed invallen, zonder gelijk te doen alsof De Roon zijn taken niet goed uitvoerde. En ja, in aanvallend opzicht bracht Van de Beek gewoon meer (wat ook logisch is). Eigen bleken alle 3 de invallers een goede zet te zijn, zowel Promes, Van de Beek als Propper deden het prima.

11 juni 2019 om 01:32

ik vond Portugal echt n stuk beter dan Nederland...verschil grmaaktdoor Benardo Silva..ook laatste man Portugal erg goed Opvallend technische verschil tussen de Portugezen en de nogal van zichzelf overtuigde Nederlanders.. Waarom Pröpper niet? Viel buitengewoon goed in tegen Engeland..en wat doen Klazen als Dumfries en Babel in Oranje?

De gracht in met je cijfers! Als je De Ligt een 6,5 geeft, dan neem ik je niet serieus. Die speelde slecht. Zijn timing om in te grijpen is belabberd en hij staat regelmatig niet goed opgesteld om goed in te grijpen. Zeer onrustig.

10 juni 2019 om 22:03

Eindelijk iemand die het ziet, dacht echt dat ik de enige was wow

11 juni 2019 om 01:34

mee eens....maar de Heilige de Ligt doet 'ervaring'op...geen lange pass goed...wegespeeld dr Benardo

Als het een interland was geweest van de waterpolo had ik het ook geloofd. Wat een belachelijk uittenue is dit zeg. Niks geen agressiviteit. Dit zou echt een goed tenue kunnen zijn voor het leger die alleen maar vrede wilt. Ipv een geweer loop je een met een ehbo kitje met plijsters die niet blijven plakken.

Cijfers van al die analisten zeggen mij niet zoveel. Ik maak mij meer zorgen over dat de ondergrens van dit NL elftal wel heel laag is. Verschil is veel te groot met een goede wedstrijd zoals tegen Frankrijk thuis.

10 juni 2019 om 20:32

Naja ondergrens... het was niet best nee. Maar als dit je onder grens is en dan maar net met 1-0 verliezen van Portugal is helemaal niet zo erg nog toch?

10 juni 2019 om 20:40

Ook nog in eigenhuis. Het is gewoon hopen dat Bergwijn zijn potentieel gaat waarmaken en Depay ook nog een tandje extra kan doen in dit soort wedstrijden, dan zie ik ons wel echt een toernooi kunnen winnen. Babel en Promes heb ik afgeschreven voor het niveau waar wij naartoe moeten gaan. Zegt ook wel genoeg over de andere buitenspelers die wij hebben. In zo'n wedstrijd als gisteren mis je gewoon een Robben of een Van Persie. Een speler die een bal kan vasthouden (van persie) of een speler die een verdediging uit elkaar kan spelen met een dribbel (robben)

10 juni 2019 om 20:57

Er zit zeker veel rek in dit jonge team, alleen nu is de stabiliteit te laag. Te veel spelers zijn wisselvallig. En inderdaad buitenspelers van niveau hebben we (nog) niet. Dan zou je misschien beter naar een 532 gaan als de backs ook een keer een goede voorzet gaan geven.

Deels met de boer eens, alleen had ik dumfries een 3 gegeven. Elke voorzet tegen de tegenstander aan, geen pass komt aan en geklungel aan de bal. Komt in mijn ogen zwaar te kort voor dit niveau...

Cillissen mag dan over het algemeen een redelijke keeper zijn maar maakt toch regelmatig zn fouten. Over penalty's zullen we het dan maar even helemaal niet hebben. We kunnen onderhand wel vaststellen dat we zowel een aardig keepersprobleem hebben en een goeie spits missen. Qua spitspositie zie ik het op termijn wel hoopvol in, maar waar blijven de goede keepers?

Ik geef maar 1 onvoldoende en dat is voor Koetje. De rest van het team handelde naar hun kwaliteiten. Tactisch was het weer vanaf de aftrap een ramp. Je beste aanvaller daarna wisselen, Wijnaldum rechtsbuiten zetten en vervolgens de voor de Portugezen zeer voorspelbare wissel met Luuk laat zien dan Koeman geen coach is die tactisch een tegenstander kan verrassen. Koeman acteert een Michels te zijn, maar is veel te afhankelijk van zijn drang naar defensieve balans. Risico nemen komt in zijn portfolio niet voor. Na afloop ook die teneergeslagen uitstraling en loze teksten als “ik hoop op betere aanvallers” ...”wij Nederlanders zijn gewoon niet zo (slim en gemeen in duels)” ...”wij zijn niet minder dam Belgie” Nee, ik kan niks met deze bondscoach. Als het er om gaat dan gaan we er in dit soort wedstrijden aan zoals zo vaak in onze geschiedenis: Op het niet willen voorbereiden op pingels (Uitspreken dat Cilessen gewoon blijft staan) Het vasthouden aan 1 tactiek (vaak naïef) , het weigeren van een on-Nederlandse spelopvatting te implementeren(vies en gemeen willen zijn als het moet)...

10 juni 2019 om 20:48

Je hebt er nu al een stuk of 8 gegeven

Jaa tuurlijk geef Daley Blind maar een topcijfer! We weten allemaal dat zijn vader meekijkt en dat hij alle ruimte en tijd heeft gekregen door papa lief en oompie Louis van Gaal om te ontwikkelen en door te groeien tot een twaalf in een dozijn speler. Blind is nooit een speciale speler geweest, ieder ander op zijn plek geweest was ook zo ver gekomen en miss wel verder.

10 juni 2019 om 20:57

Alsof Ronald de Boer erbij gebaat is om Daley hoger te waarderen omdat hij de zoon is van Danny. Hij vond Daley blijkbaar de beste man van het veld, 12e speler of niet....Als Babel er 3 had ingelegd was hij ook de “beste” man van het veld geweest..... Ik krijg bijna het idee dat de beste man jou wat heeft aangedaan, wat een negativiteit.

11 juni 2019 om 01:29

Ja waarom niet? Het zijn vriendjes van elkaar toch. Iedereen kan zien dat een van Aanholt beter is dan Blind als linksback. Als van Aanholt Janssen had geheten en zijn pa zat in het vriendeclubje dan had ie waarschijnlijk wel gespeeld.

10 juni 2019 om 21:02

Ja joh. Iedere Jan Modaal zonder talent had Manchester United wel even gehaald met 50+ interlands en 5 landstitels bij Ajax als hun vader toevallig Danny Blind, Ronald Koeman of Marco Van Basten was geweest. Geloof je het zelf ook?

10 juni 2019 om 22:43

Daley heeft het inderdaad niet gehaald bij United, maar hij zoveel sterker geworden. Bij Ajax en Oranje de speler die altijd een 7 of meer scoort.

11 juni 2019 om 01:21

Is Daley Blind talentvol dan? Hij heeft niks speciaals, geen fysiek, geen techniek, geen snelheid.....Als je de ruimte krijgt om te ontwikkelen dan ga je idd groeien. Ik vind van Aanholt 10x beter, zowel verdedigend als aanvallend, maar die gaan ze natuurlijk niet laten spelen, want papalief zit in de KNVB.

10 juni 2019 om 21:42

Dat verdiende Daley Blind ook op basis van zijn optreden. Hij krijgt dat cijfer voor zijn optreden tegen Portugal, niet voor zijn hele carriere of het tempo waarin hij zich ontwikkelt heeft. Maar gisteren was hij gewoon heel goed tegen Portugal.

10 juni 2019 om 21:54

Heb je nu een hekel aan de naam Blind of kun je ook een objectief kijken naar een wedstrijd , reageer anders niet want met jou reactie wordt je niet echt serieus genomen , en inderdaad Ronald de Boer heeft gelijk Blind speelde net als v Dijk een sterke partij dat jij dat niet ziet of beter niet wil zien in een teken dat je van voetbal weinig kaas hebt gegeten .

11 juni 2019 om 01:23

Ik heb geen hekel aan hem, ik heb wel een hekel aan vriendjespolitiek. Iedereen kan zien dat van Aanholt als linksback beter is en hoort te spelen. Maar papa heeft naam dus 1 plus 1 is 2. Heb niet gezegd dat hij slecht gespeeld heeft, ik zeg alleen dan hij over het algemeen niet goed genoeg is. Verdiend miss die cijfer door zn inspeelpasjes en anticipatievermorge maar daar blijft het bij.

11 juni 2019 om 06:58

Dus alle trainer die hem opstellen hebben er geen verstand van ? hou op zeg hij heeft ruim 60 interlands gespeeld en hoort er niet in volgen jou ik zei in mijn reactie al van voetbal het je weinig kaas gegeten , positioneel zijn er weinig beter spelers denk ik maar goed hij kan er weinig van volgens jou .

Aanval is de beste verdediging, maar qua aanval kwam er amper wat. Koeman heeft het over positiespel, maar waar was de positie van De Ligt en Van Dijk. Ineens was het gatenkaas achterin, en dat terwijl de beste twee verdedigers van de wereld daar stonden. Als je met De Roon speelt, speel je voor een gelijkspel of om de voorsprong te verdedigen, met Donny speel je voor de winst. Ten Hag haalde ook Donny eruit tegen Tottenham, toen kwamen er twee doelpunten. Koeman bracht Donny erin (nadat het 1-0) werd. Daarna bleef het 0-0 nadat Donny erin kwam. Donny speelt op instinct en om te winnen, met hem win je vaak wedstrijden. De Roon is meer een speler voor tegen kleinere clubs die meer ruimte in hun rug spelen, met Donny speel je tegen goed georganiseerde teams die je snel wilt ontregelen. In een finale moet je dus Altijd Donny opstellen, omdat het een wedstrijd is waarin het alles of niets is. In een competitie kan je met de Roon spelen, want na een of twee slechte wedstrijden, kan je het nog herstellen, maar in een finale moet je meteen er staan. Ik schrok gewoon van het aantal kansen dat wij hadden kijkend naar het aantal doelpogingen. Bovendien waren de aanvallers zo slecht, omdat ze geen druk naar voren durfden te zetten. Om het spel van Ajax te kunnen spelen moet je snelle spelers hebben, want hoe sneller ze kunnen sprinten, hoe minder tijd de tegenstander heeft om te kunnen nadenken bij de opbouw. Kluivert en Malen zijn perfecte spelers om in te brengen in de 80e minuut. Met Luuk de Jong had je eigenlijk maar een halve man, omdat niemand fatsoenlijke voorzetten gaf vanaf de zijkanten. Beter had je Vilhena ingebracht die een goed krachtig schot in de benen heeft.

10 juni 2019 om 20:57

Na dat de vd Beek er in kwam was het 0-0... hij zorgde er ook niet voor dat het 0-1 dus 1-1 werd ofzo met zijn inbreng! En laten we even een flinke handrem er op gooien! Alsof vd Beek de wedstrijd haf laten kantelen ofzo!?! Het is een goede voetballer maar ook niks maar dan echt niks meer dan dat. Om het spel van Ajax te spelen? Dit is Oranje heh het is geen Ajax! Vervolgens is dit team wel tor de finale gekomen gewoon. En Ajax met hun spel bijv niet. Dus welke manier werkt dan beter? We zijn boven FR en DE geëindigd en engeland verslagen. En verliezen net met 1-0 van Portugal in Portugal...... zo slecht is dat niet! En dat steeds met vd Beek op de bank of niet eens bij de selectie

10 juni 2019 om 21:04

Wanneer je van Dijk en de Ligt bestempeld als de beste twee verdedigers ter wereld dan heb je er toch eens weinig kaas van gegeten. Ik zou wat minder wedstrijden overslaan volgende keer, wellicht dat je dan wat oppikt.

10 juni 2019 om 21:51

Want dat zijn?

10 juni 2019 om 22:07

Boven de Ligt staat er nog (let wel nog) wel een flinke lijst! Ramos, chielini, Godin, koulybali, hummels en ga zo maar door. Van Dijk staat daar zeker wel tussen L

Met Koeman kom je ook niets vooruit.
Hij heb de nodige geluk gehad maar er is totaal geen lijn of denkwijze in het spel te bekennen.
Inspiratieloos, motivatieloos etc.
Laat hem lekker de eerste de beste trein naar Barcelona pakken en zet Bosz op de trein naar Zeist.

Schijnt dat morgen tante Truus in de lokale krant van Klazienaveen haar cijfers bekend maakt. Ik ben benieuwd

Gelukkig we hebben weer een wedstrijd verloren. Koeman, De Ligt, van Dijk, de Jong, Depay, Blind, Wijnaldum, Bergwijn we kunnen ze weer afbreken gelukkig.👍👍

Het is geen ramp dat we een jaar voor het EK zo'n wedstrijd verliezen. Wel jammer omdat de Nations League hadden kunnen winnen, een unieke kans toch.

Als je ziet hoeveel verder we nu al zijn dan in de zomer van 2018. Mij staat de eerste interland tegen Engeland nog bij, in maart in de Arena. Het was ondanks de beste bedoelingen en logische keuzes gewoon een kansloze 0-1 nederlaag. Tegen Portugal ging het vervolgens verassend goed in die oefenpot en wonnen we met 0-3. Waarna tegen Slowakije en Italië met 2x 1-1 speelde in zeer wisselvallige wedstrijden.

Het is beter geworden, de ondergrens is omhoog gegaan en er is meer sprake van een elftal wat samenspeelt (ook al had Memphis daar tegen Engeland een beetje moeite mee). Als ik zie hoe al die spelers zich verder hebben ontwikkelt dan is dat een goed teken voor aankomend jaar. We kunnen wel zeuren op Dumfries omdat hij een waardeloze wedstrijd speelde maar dit is een speler die vorig jaar rond deze tijd net zijn laatste duels bij Heerenveen had afgewerkt. Wat een geweldige ontwikkeling. Bergwijn heeft in Oranje nog amper rendement, maar is bij PSV uitgegroeid tot een vaste basiskracht met een hoog redement. Van de Beek, De Jong, De Ligt en Blind hebben zich bij Ajax top ontwikkelt. Van Dijk en Wijnaldum bij Liverpool, Memphis is het ook in Oranje vaker laten zien.

Er zijn nog zeker aandachtspunten, aanvallend gezien moet Oranje nog duidelijk stappen gaan zetten. Tegen een Noord-Ierland, Wit-Rusland of Oostenrijk mag het allemaal geen probleem zijn. Maar we hebben de laatste 2 duels gezien dat we tegen toplanden in deze 4-3-3 formatie nog geen vuist kunnen maken. We moeten het hebben van blunders, standaard situaties en een enkele counter.

Maar de toekomst ziet er goed uit, vol vertrouwen op naar volgend seizoen!

Beste Ronald, we hebben bijna geen kans gecreeerd in 180 minuten, 3 uur voetbal. Het was weer breien en zoeken. Oke de tegenstanders speelden verdedigend en de ruimtes waren klein. 1 schot (kopbal) op doel in de finale. Beetje weinig he. Stel aub een echte spits op en gooi een een bal voor het doel. Wij zijn geen Barcelona dat er doorheen komt met tiki taka. Wij beschikken niet over Messi en een geoliede machine. Hou het simpel en gooi die bal eens voor de goal. Of ga ook sneaky achteruit leunen en counteren, maar verzin iets anders: dit werkt niet.

Oranje is aanvallend gewoon dramatisch, Depay speelt bij Lyon niet altijd en met de Jong/Weghoorst kan je op top niveau niet aankomen. Bavel te oud, promes nooit overtuigend, Bergwijn/Kluivert hebben het ook nog niet. Daar moet Koeman nog iets op verzinnen want zo spel je niet om de prijzen op het EK

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Kritiek op Noa Lang vanwege reactie bij wissel: ‘Doe gewoon normaal’

Noa Lang startte dinsdag voor het eerst in zijn loopbaan vanuit de basis in een Champions League-duel. Bij afwezigheid van de geblesseerden Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres koos Ajax-trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren