‘Ik vraag me af of Cristiano Ronaldo dit leuk vond van Matthijs de Ligt’

Maandag, 10 juni 2019 om

Matthijs de Ligt verklapte zondagavond na de finale van de Nations League tussen Portugel en Nederland (1-0) dat Cristiano Ronaldo hem vroeg om een transfer naar Juventus te maken. Journalist Jeroen Stekelenburg weet niet of de verdediger van Ajax er goed aan heeft gedaan om te vertellen wat het onderonsje tussen de twee spelers precies inhield.

“Ik vind het niet zo heel verstandig dat De Ligt dat meteen hardop roept. Hij doet niets verkeerd, maar ik zou me best kunnen voorstellen dat Ronaldo het niet leuk vindt. Die gaat op een gegeven moment terug naar Juventus en daar spelen allemaal verdedigers, terwijl hij dat heeft gezegd tegen De Ligt”, zegt Stekelenburg in de podcast van de NOS. Jeroen Grueter vindt het allemaal wel meevallen.

"Het is juist leuk”, aldus de commentator. “De Ligt is negentien jaar oud en dan komt Ronaldo, die al vijftien jaar één van de beste voetballers ter wereld is, naar hem toen om te vragen of hij bij Juventus wil komen voetballen. Dat is toch geweldig?", aldus Grueter. Stekelenburg antwoordt: "Dat is ook geweldig, maar ik vraag me af of Ronaldo dit leuk vindt."

Stekelenburg vond Denzel Dumfries een van de grootste tegenvallers aan de kant van Oranje. De journalist vindt het jammer dat Noussair Mazraoui voor Marokko heeft gekozen. “Hoe zonde is dat? Dumfries is heel bruikbaar als je een tegenstander treft die je onder druk zet, maar voor de rol die een rechtsback nu heeft bij Oranje was Mazraoui natuurlijk ontzettend bruikbaar geweest."

Koeman analyseert verloren finale: 'Wij waren niet goed genoeg'
Meer video's


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Ik begrijp heel goed dat Ronaldo zoiets niet aan Dumfries vroeg na de wedstrijd van gisterenavond. Al met al een mooie anekdote. Wat zouden die verdedigers van Juventus daar dan van moeten vinden? Hij is Ronaldo. Hoop overigens wel dar de ligt naar een meer competitievere competitie gaat dan die van Italië.

10 juni 2019 om 19:41

Juist!

10 juni 2019 om 19:56

😂Ik moest even lachen om dat Dumfries gedeelte.

Anders hadden de liplezers het wel verteld, want hij hield zijn hand niet voor de mond. Zo zwaar tilde hij er dus niet aan.
Ik vond het wel leuk, de oude klasbak Ronaldo die de jonge knul lachend aanspreekt om samen te gaan ballen. Waar mensen toch een probleem van kunnen maken zeg.

10 juni 2019 om 19:41

Juist!

10 juni 2019 om 19:44

Schijnt dat Ronaldo ook aan Dumfries is gaan vragen om te komen ballen in Italie, maar dan bij de concurrentie.

Ach, dit is wel heel erg ver gezocht zeg. Toen laatst Van de Beek zei dat Bergwijn welkom is bij Ajax, werd er toch ook door niemand gezegd dat hij daarmee de vleugelspelers van Ajax afvalt? Een onzinnige opmerking, waar we verder maar geen aandacht aan moeten besteden.

Dumfries was ook verschrikkelijk... Man, wat slecht.. En die mocht blijven staan.... Moet gezegd worden dat het ook niet altijd aan hem lag, maar als hij de kans kreeg verpestte hij het wel. Na een half uurtje had ik hem al gewisseld, maar ja, ik ben geen bondscoach en Koeman zal het ongetwijfeld beter weten. Over De Ligt en zijn uitlating over het onderonsje met Ronaldo; als De Ligt weet dat hij niet naar Juventus gaat, hoeft hij er ook 0,0 rekening mee te houden met hoe Ronaldo of zijn ploeggenoten zich voelen nu dit bekend is. Ronaldo is ervaren genoeg om te weten dat dit soort dingen kunnen uitlekken, maar zei het toch. Dan moet hij ook een vent zijn en hier niet moeilijk over doen. Dat is niet het probleem van De Ligt, maar van Ronaldo. Daar moeten we De Ligt dus ook niet op aanspreken.

10 juni 2019 om 20:02

Dumfries stond daarna veel vrij op rechts, maar hij kreeg (terecht) ook de bal niet meer. Gaf voor mij genoeg aan, hele zwakke schakel tijdens de nations League.

10 juni 2019 om 20:08

Tsja, sowieso eeuwig zonde dat Mazraoui en Ziyech nu voor Marokko uitkomen. Die twee hadden we er gisteren echt goed bij kunnen hebben en als Ajacied had ik het ook schitterend gevonden als er 5 of 6 Ajacieden in de basis stonden bij Oranje.. Maar ach, enkel in mijn dromen..

10 juni 2019 om 20:12

Ik had Hateboer een kans gegeven na Engeland. In die wedstrijd vond ik Dumfries ook al te slecht.

10 juni 2019 om 20:18

Mazraoui hoef ik niet te zien bij Oranje, zelfde niveau als dumfries!

10 juni 2019 om 20:37

Zelfde niveau misschien wel, maar wel een ander type dat in mijn ogen beter paste..

10 juni 2019 om 20:50

voor Oranje zou het een goede zaak zijn als Karsdorp weer lange tijd fit is en op niveau van zijn laatste jaar bij Feyenoord kan komen. Dan heb je een technisch en aanvallende goede back die ook erg snel is

10 juni 2019 om 21:04

@gloryunited: Blijft hij bij Roma? Laatste deel van afgelopen seizoen heeft hij toch vaker gespeeld (daarvoor niet vanwege blessures)?

11 juni 2019 om 02:30

aDe Ligt net zo zwak trouwens...geen psssing, weggespeeld dr Benardo Silva.. oh wacht .de Ligt is Heilig

Wat een zure reactie van deze journalist. Grote spelers willen altijd dat goede voetballers voor hun club kiezen, ongeacht wat hun huidige spelers daarvan vinden. Het is een topclub, geen liefdadigheidsbeweging.

Jeroen Stekelenburg, dat is die man die toch alleen wat met oranje mag doen bij de NOS? Vind hem al een heel slap aftreksel van Jack van Gelder, nu hij van dit soort dingen zegt helemaal. Dit is een relletje willen veroorzaken die er nooit zal komen. Laat hem lekker met de wedstrijd van morgen van de dames bezig houden....

10 juni 2019 om 20:28

Juist. Bovendien hebben Bonucci en Chielini ook niet het eeuwige leven.

Pfff wat een gezeik zeg. Zoiets kan toch ook gewoon als geintje geroepen worden. Niet direct zo serieus.. man man man.

Een topsporter weet dat concurrentie in een team je beter maakt. Maar ja dat zou een journalist niet weten , of hij moet een go3de journalist zijn die al een tijdje in het wereldje bezig is

Respect voor de keuzes van Mazraoui en Ziyech maar man wat zouden ze geweldig passen in dit Oranje. Maza op Rb ipv die blinde Dumfries en Ziyech van Rechts voorin voor de nodige creativiteit. Mis je toch wel, ook aan de bal willen komen. Nu zie ik Frenkie continue zoeken naar afspeelmogelijkheden voorin maar moet hij steeds terug of breed. Met van de Beek erbij zie je dat er meer tussen de linies gespeeld wordt waarbij Frenkie weer vooruit kan of Depay zakt in. Erg jammer maar goed het zij zo. Wat betreft de Ligt ach ja alsof de Ligt daar mee gaat zitten. Of alsof Ronaldo niet mag zeggen en denken wat hij wil. Juve en iedereen daar weten ook dat ze een verdediger nodig hebben. Barzagli is daar weg, Chie is alweer 35 jaar en Bonucci ook 30+ ofso. Dan houdt je Rugani over en die heeft ook niet laten zien dat hij de man is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren