Frenkie de Jong maakt zich niet druk: ‘Natuurlijk kan ik met hem samenspelen’

Maandag, 10 juni 2019 om

Frenkie de Jong lijkt zich weinig zorgen te maken over de concurrentie op het middenveld bij Barcelona. De international van Ajax, die zondag met Oranje de finale van de Nations League verloor van Portugal (1-0), hoopt in Catalonië een basisplaats af te dwingen, maar krijgt te maken met gerespecteerde namen als Sergio Busquets, Arturo Vidal, Ivan Rakitic en Arthur.

Na afloop van de finale tegen Portugal werd De Jong specifiek gevraagd naar laatstgenoemde. "Arthur is een geweldige speler", zegt de 21-jarige Nederlander tegenover de Braziliaanse tv-zender Esporte Interativo. "Hij is technisch, nuchter, heel erg goed en ik wil graag met hem spelen. Of we samen kunnen spelen? Natuurlijk kan dat, waarom niet?"

Ook Matthijs de Ligt, ploeggenoot van De Jong bij Ajax en Oranje, wordt gelinkt aan Barcelona. "Maar ik ga hem niet in mijn koffer stoppen", lacht De Jong, die zich niet wil bemoeien met de transferperikelen rond de verdediger. "Het is zijn beslissing. Hij moet zijn toekomst bepalen met zijn familie en vrienden en we zullen zien waar hij naartoe gaat."

De Jong werd tot slot geconfronteerd met de uitspraken van Andrea Pirlo, die hem kwalificeerde als de beste middenvelder ter wereld. "Ik voel me zeer vereerd door Pirlo's woorden", aldus de negenvoudig international. "Maar ik ben niet degene die erover moet praten, anderen verdienen het ook."


Poll

Slaagt Frenkie de Jong erin om een basisplaats af te dwingen bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door wagwan)

als de invloed van de oude kliek (busquets, messi, alba, pique) gedempt kan worden, dan speelt de jong busquets uit de basis. busquets speelt voornamelijk balletjes breed en heeft teveel overtredingen nodig. de jong is nu al beter qua anticipatie en diepgang.

10 juni 2019 om 13:46

Wat een onzin man. Busquets is nog steeds de speler de in de meest techische competitie de beste passer/spelbepaler is. en vergeet niet overtredingen pakken is ook een kunst he. De Jong is by far nog niet zo goed(inconsistent) en is verdedigend niet zo goed als busquets. Het zijn ook verschillende type spelers en ik denk dat een middenveld met Busquets, de jong, arthur echt smullen wordt. het klopt dat het wat defensief/statisch kan zijn maar met de 3 voorin is dat gewoon geen probleem. Juist stabiliteit is wat Barca op het middenveld nodig heeft.

wel blijf ik erbij dat het jammer is dat rakitic (imo meest belangirjke speler van barca) weg moet door frenkie

10 juni 2019 om 13:54

risicoloze passjes over de breedte en terug, ik denk dat jij je laat misleiden door die stats. de jong heeft verdedigend aangetoond de meeste intercepties te plegen, ook is hij in de omschakeling veel bepalender dan busquets vanwege zijn drang naar voren, zoals een pirlo dat ook was. dat is het verschil tussen busquets en een pirlo/de jong

10 juni 2019 om 14:17

Busquets en gebrek aan diepte? Busquets moet helemaal niet diep gaan? Daar staat hij er niet voor. Je zet jezelf alleen voor schut jongetje

10 juni 2019 om 14:59

Grappig, jij hebt er dus meer verstand van dan Pirlo?

10 juni 2019 om 15:01

Wat betreft die garantie is natuurlijk niet waar. Coutinho maakt ook te weinig minuten en wordt er zonder pardon naast gezet. Dat geldt ook voor Dembele.

10 juni 2019 om 16:09

Barcelona moet ook Justin Kluivert kopen, na Messi en Suarez loopt er namelijk helemaal niets in de aanval die geschikt is om Barca naar een hoger niveau te tillen de komende 5 jaar. Met Dembele heb je iemand die blessuregevoelig is, en met Neymar en Mbappe haal je spelers binnen die niet echt bij Barcelona passen en vooral bij Neymar haal je iemand binnen die niet gegarandeerd voor CL zorgt. Dat heb je met Messi wel. Kluivert heeft bovendien nog die explosiviteit, wat je tegenwoordig nauwelijks meer ziet. In hem zie ik wel een leidersrol weggelegd als aanvaller bij Oranje en bij Barcelona. Tegenwoordig zijn het allemaal opgepompte gasten die totaal geen mannetje meer kunnen uitspelen. Alleen Malen en Justin kunnen dat nog, maar die moeten nog stappen maken.

10 juni 2019 om 16:39

Hij heeft een terecht punt met balletjes breed. Brengt zichzelf vaker in de problemen door verkeerde opendraaien en verdedigend vaker verkeerde timing. Frenkie is in potentie zeker een speler die hem eruit kan spelen als hij wat minder speels is. Beetje Verstappen tot vorig jaar Canada. Maar Barca zal een prima leerschool voor m zijn en ik weet zeker dat er daar een paar spelers op de training onder de indruk zullen zijn.

10 juni 2019 om 14:01

"busquets speelt te veel balletjes breed"
Jij hebt er totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal geeeeen kaaaaaaaaaaaaaaaas van gegeten.

10 juni 2019 om 14:43

Busquets is de beste passer naar voren, tussen de linies. Hoe is het mogelijk dat jij stelt dat hij een balletjes-breed voetballer is. Zijn handelingssnelheid is ongekend. Meester van de tik-tak voetbal.

Pirlo is nooit, maar dan ook nooit op dit vlak in de buurt van Busquets geweest. Juist Pirlo kampte met zijn gebrek aan handelingssnelheid. Hij was een aanvallende middenvelder/spelverdeler. Maar was niet meer dan een mislukte wisselspeler bij Inter. Toen haalde Ancelotti hem, hij zag wel dat Pirlo een goede cross heeft en lange bal, technisch wel goed is, maar meer denktijd nodig heeft. Dus heeft Ancelotti Pirlo een linie naar achteren gehaald naar de verdedigend op het middenveld. Zonder de verdedigende taken. Want dat moesten de mensen voor hem vooral gaan doen. De bal afpakken, dan naar achteren passen en positie kiezen. Hij had dan een paar seconde meer denk tijd, en wist hierdoor het spel makkelijker te verdelen. Geweldige speler, die Pirlo, maar speelde sinds Milan in teams die alleen waren ingesteld om zijn beperkingen op te vangen. Dat gold ook bij Italie en bij Juve.

Busquets is gewoon een hele andere type. Wil je Pirlo vergelijken, moest je dat doen met Xabi Alonso.

10 juni 2019 om 16:38

@diegopeldano

had het voor geen woord beter kunnen verwoorden om het verschil tussen busquets en pirlo uit te legggen aan Bocherrief.

vraag mij of hij pirlo wel eens heeft zien spelen, of alleen maar de highlights bekijkt op youtube van alle spelers of misschien speelt hij te veel Fifa.

10 juni 2019 om 15:30

Jij hebt het spel nog niet helemaal goed begrepen of je hebt een gigantische klap van de molen gehad. De Jong is nu al beter als Busquets 😂😂. You just made my day, thanks!

10 juni 2019 om 17:33

Nou denk dat jij wat meer wedstrijden van Barca moet kijken. Ik vind juist dat frenkie de jong voornamelijk balletjes breed speelt en weinig risico in zijn spel neemt en overdreven gehyped word. Terwijl dit bij busquets juist andersom is busquets is 1 van de beste middenvelders. En als jij dat niet inziet zou ik me vooral gaan bezig houden met darten of schaatsen want je hebt er totaal geen kijk op.

Leukste middenveld is busi arthur en de jong. De jong en arthur zouden heerlijk samen kunneb spelen. Valverde kennende speelt weer het hele seizoen met rakitic en vidal

10 juni 2019 om 13:56

Of frenkie Arthur couthino

10 juni 2019 om 16:27

AUB geen coutinho op het middenveld van barca.

HIj heeft daar een paar keer gespeeld en het was even dramatisch als dat hij in de aanval speelt.

Hij verliest de bal veel te makkelijk om op het middenveld van barca te spelen en heeft niet de werklust van een vidal om dat te herstellen

10 juni 2019 om 16:41

Coutinho op het middenveld is juist een verademing als er een goede linksbuiten staat. Alleen verdedigend zwaar teleurstellend.

10 juni 2019 om 14:11

Denk ook dat samenspelen met Busquets een enorme ervaring voor De Jong kan zijn. Ze zijn beiden positioneel zo bizar sterk, maar de slimmigheid en pure ervaring die Busquets heeft zou De Jong echt naar het volgende niveau tillen.

10 juni 2019 om 14:18

Denk dat couthino met arthur en frenkie niet werkt. Wordt je helema overlopen

10 juni 2019 om 14:28

Busquets, Frenkie en Arthur lijkt me veel te verdedigend voor Barca. Allemaal zijn ze totaal niet aanvallend.

10 juni 2019 om 15:57

Vooral te weinig scorend vermogen.

10 juni 2019 om 16:06

Jongens. Barca beeft nooit een middenveld gehad met scorende vermogen. Zelfs met iniesta en xavi hadden we dit niet.

10 juni 2019 om 16:29

@barcalover

ja ik begrijp niet waar deze mensen vandaan komen met "hij scoort niet genoeg".

Alsof xavi links en rechts doelpunten maakten.
Iniesta heeft minder doelpunten dan sergio ramos als ik het goed heb.

Wat barca middenvelders moeten kunnen om het spel te spelen is De bal goed vasthouden onder druk. Spel inzicht. loopacties van aanvallers zien en de kwalitieit hebben om ook de bal op zijn stropdas te leggen etc etc.

10 juni 2019 om 16:44

Die tikken iedereen juist weg met zun drieën. Zowel Arthur als De Jong zijn nauwelijks van de bal te krijgen en Coutinho heeft genoeg voorwaartse dreiging. Barca mist aanspeelpunten in de aanval. Daar komt het gebrek vandaan. Messi zakt in. Suarez is niet meer zo balvast. Ze missen een echte linksbuiten, want zowel Coutinho als Dembele zijn daar niet geweldig en Alba zoekt alleen Messi.

10 juni 2019 om 15:16

Saai en zonder scorend vermogen. Eerder: Arthur-Frenkie-Coutinho.

10 juni 2019 om 19:23

@wagwan. Busquets xavi iniesta. Totaal geen scorend vermoge . Beste middenveld die barca ooit heeft gehad

10 juni 2019 om 19:31

Arthur, Frenkie en Busquets komen het liefst het spel mee opbouwen van achteruit. Totaal anders dan Xavi en Iniesta die altijd tussen de linies te vinden waren en de opbouw vaak aan Busquets overlieten. Zijn totaal verschillende spelers man.

Ik denk dat dat Frenkie er meteen zal staan in Barcelona, een speler voor 85 miljoen kopen om hem vervolgens te laten banken?

10 juni 2019 om 13:59

exact, voetbal is ook gewoon business, frenkie hoort vanaf oktober (als je hem langzaam wil brengen) vaste basis te zijn, je gaat niet 85 mil uitgeven voor de toekomst

10 juni 2019 om 16:30

"busquets speelt te veel balletjes breed"
wat weet jij nou of voetbal business is of iets anders.

10 juni 2019 om 14:11

Coutinho is voor nog veel meer gehaald en is allesbehalve onomstreden basisspeler.

10 juni 2019 om 14:22

Dan snap je het niet. Coutinho en Dembele renderen ook niet maximaal en dat resulteert met op de bank zitten. Dit is geen ED waar je af en toe kantjes van af kan lopen. Als je er niet staat, ben je weg, zo gaat dat in de top.

Laten we voorop stellen dat De Jong een goede voetballer is maar hij wordt enorm gehyped. Laat hem een seizoen basisspeler worden bij Barca en laat hem in de Internationale matches met de landenteams de kar trekken. Tegen bv Duitsland zagen we hem niet, hij had Goretzka en Kimmich tegenover zich en tegen Portugal had hij het ook zichtbaar moeilijk. In mijn ogen is het nog geen grote meneer...

In de huidige samenstelling is er in mijn ogen weinig diepgang vanuit het middenveld. Arthur excelleert in het Braziliaanse nationale elftal op het moment dat hij de bal bij de verdedigers mag ophalen, Sergio Busquets is de personificatie van die rol net voor de twee centrale verdedigers en Frenkie de Jong excelleert op het moment dat hij de vrijheid krijgt om in te zakken en daarna pas de diepgang zoekt. Op papier klinkt een middenveld met Arthur, Busquets en Frenkie geweldig, maar in de praktijk zullen twee van hen duidelijk een meer offensieve rol moeten gaan vervullen dan dat ze tot nu toe gedaan hebben. En daar ligt precies de uitdaging voor Ernesto Valverde; hij heeft namelijk slechts twee spelers tot zijn beschikking die wel die diepgang van nature zoeken. Carles Aleñá en Riqui Puig. Ivan Rakitic en Arturo Vidal moeten normaliter zorgen voor defensieve zekerheid op het middenveld en we hebben allemaal kunnen zien welke voorkeur Ernesto Valverde heeft; het liefst speelt hij met drie defensieve middenvelders, tot grote ergernis van degenen die de club een warm hart toedragen.

Daarom verwacht ik dat het seizoen wordt gestart met Ivan Rakitic, Sergio Busquets en één van beide bovengenoemde middenvelders. Frenkie de Jong heeft waarschijnlijk de voorkeur gezien zijn recente prestaties en enorme transfersom. Waarom Ivan Rakitic? Kom nou, je kan toch niet het shirt van Kroatië met blauw inkleuren en dan verwachten dat de Kroaat niet gaat spelen?

10 juni 2019 om 14:00

Komop man, Rakitic is niet de defensieve man op t middenveld zoals jij hem ziet. Vidal en in grootste mate Busquest zijn de zekerheden. Rakitic is de motor, de beweger, de schakel tussen verdediging en middenveld. Kijk zn looplijnen en passes.

10 juni 2019 om 14:03

busquets zou de kind van de rekening moeten zijn, maar ik vrees dat de ongezonde invloed van de oude kliek de doorslag zal geven waardoor hij wekelijks weer fouten kan maken. hoe dan ook, hoop ik niet dat het ten koste van de ontwikkeling van de jong gaat

10 juni 2019 om 14:46

Arthur mag juist bij Brazilie meer naar voren spelen. Bij Barca dient hij rekening te houden met andere spelers die aanvallend zich in de ruimte dienen.

10 juni 2019 om 16:34

@guaporta
dit kan wel eens het laatste seizoen van rakitic zijn.

Voorheen was er ook veel vraag of die zou blijven als frenkie komt.
Ik denk dat als rakitic bij barca blijft dat hij waarschijnlijk dit seizoen uit de basis gespeeld gaat worden.

Ik weet niet of je je herinnert maar xavi begon eerst ook op de CDM positie en werd later een plaats naar voren geschoven.
Ik denk dat frenkie wel flexibel genoeg is om een plek naar voren te spelen.

Arthur Frenkie
busquets

Als valverde zo gaat spelen, gaat misschien zelfs coutinho veel scoren.
Alleen weet ik niet of frenkie nou ook liever een plaats naar voren schuift.
Ik weet dat hij in de jeugd als aanvallende middenvelder heeft gespeeld dus misschien wil en kan die dat wel

Ik denk dat de overal opinion toch wel is dat Busquets het nieuwe middenveld moet opleiden.. Dat het financieel en sportief nu het beste voor Rakitic en Barca is om hem te verkopen. Ik ben zelf van mening om Coutinho te houden. En dan misschien zoals Real met 4-2-1-3 te spelen. En dan vrije loopacties toestaan. Busquets en Frenkie voor de verdediging. Daarvoor Coutinho en dat systeem rouleren met Arthur/Frenkie en misschien zelfs Messi en dan kan Dembele ook vaker spelen en kun je kijken welke chemie er is bij welke spelers. Desnoods een 4-3-1-2? Met heel veel vrije rollen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

173 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AC Milan wil Zlatan Ibrahimovic een contract met een jaarsalaris van vier miljoen euro aanbieden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren