Oranje met viertal vertegenwoordigd in beste elftal van de Nations League

Maandag, 10 juni 2019 om

Het Nederlands elftal is met vier spelers vertegenwoordigd in het beste elftal van het finaletoernooi van de Nations League, zo maakt de UEFA maandag bekend. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Marten de Roon en Memphis Depay hebben een plek gekregen. Eerder werd De Jong al uitgeroepen tot grootste talent van de eindronde.

Het elftal wordt gekozen via de zogenoemde FedEx Performance Zone, dat werkt met een algoritme. Ze worden beoordeeld op basis van statistieken: zo wordt bij verdedigers onder meer gekeken naar hun succes in tackles, terwijl dribbels en voorzetten veel belangrijker zijn voor buitenspelers. Het algoritme werd vorig seizoen al gebruikt om prestaties van spelers in de Europa League in te schalen.

Portugal levert net als Oranje vier spelers: de uiteindelijke toernooiwinnaar vaardigt Rúben Dias, Raphaël Guerreiro, Bernardo Silva en Cristiano Ronaldo af. Zwitserland verloor de troostfinale na strafschoppen van Engeland, maar levert toch meer spelers van the Three Lions. Verdedigers Kevin Mbabu en Manuel Akanji vertegenwoordigen het Alpenland, terwijl Engeland met Jordan Pickford de doelman levert.

Het volledige elftal: Pickford (Engeland), Mbabu (Zwitserland), De Ligt (Nederland), Dias (Portugal), Akanji (Zwitserland, Guerreiro (Portugal), De Jong, De Roon (beiden Nederland), Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo (beiden Portugal), Memphis Depay (Nederland).

Dit bericht bekijken op Instagram

Vier spelers van Oranje hebben het Team van het Toernooi van de Nations League gehaald! #nationsleague #oranje #nl #nederland #portugal #uefa

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Frenkie de Jong na verloren finale: 'Ervaring meenemen voor volgend jaar'
Meer video's

Poll

Verdienen de vier Oranje-internationals hun uitverkiezing?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door bereta)

Toch wel een beetje een kater overgehouden aan het slechte spel van gisteren. De verloren finale deed me minder dan het waardeloze spel. Heb Oranje zelden zo tandeloos en machteloos gezien als gisteren, we speelden de Portugezen perfect in de kaart.

Waar ik Koeman tot en met maart graag de credits wil geven voor zijn opstellingen en wissels vond ik dat hij het gisteren echt heel slecht gedaan heeft. De Roon op het middenveld resulteerde al wedstrijden lang in creatiefloos gebrei zonder kansen. Als je dan de eerste helft ziet dat het niet loopt moet je in de rust gewoon Van de Beek op zijn positie zetten en hem niet laten staan.

Promes doet het ook al wedstrijden lang beter dan Babel die vreselijk traag is, maar toch maar weer met Babel voorin beginnen. Dumfries speelde een werkelijk dramatische pot en is gewoon heel erg matig, maar Koeman weigert Veltman op te stellen. Sterker nog, die roept hij niet eens op terwijl die al maandenlang weer fit is!

Ik zeg niet dat we met deze aanpassingen direct hadden gewonnen maar het had sowieso beter gelopen dan nu. Want dit leek echt nergens op.

10 juni 2019 om 12:43

Ik ben het in veel dingen met je eens, maar Veltman? Die jongen die in de CL onder druk ballen gewoon over de zijlijn schiet/tikt. Kom dan met een Janmaat of Hateboer

10 juni 2019 om 12:53

Veltman heeft in de CL uitstekend gespeeld. Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme.

10 juni 2019 om 12:56

@kyle66

verdedigend was Veltman uitstekend in de CL maar hij leverde alle ballen steeds in bij de tegenstander. ik zie toch liever iemand die ook wat voetballend vermogen in zich heeft op de rechtsback positie

10 juni 2019 om 12:56

Onze aanval kan niks. Nog ff een paar jaar doorbijten. Op rechtsback moeten we inderdaad ook maar eens wat anders proberen. Al ben ik ook niet de grootste fan van Veltman.

10 juni 2019 om 13:21

In sommige dingen wel eens, maar vind het wel makkelijk scoren. Iedereen was lyrisch over Dumfries en Depay tot England, en nu zijn ze beide echt te slecht voor woorden.

De Roon zal nooit een favoriet van het publiek vinden, maar er is toch zeker wel een reden waarom Koeman hem opstelt. Hij brengt wel balans op het middenveld. Als je let op hoe veel afvallende ballen hij onderschept is het een zeer fijne speler naast Frenkie.

Dumfries was niet goed, oke. Veltman heeft het half jaar van zijn leven gespeeld, klopt ook. Maar zoals Koeman vaker gezegd heeft: hij werkt met een selectie van 23/24 man. Dat is de reden dat Luuk de Jong er bij zit. Dit elftal werkt toe naar vastigheid en dat kan ik zeer toejuichen. Het is van de zotte dat 'we' iedereen na drie doelpuntjes in het Nederlands Elftal willen hebben.

Koeman heeft het fantastisch gedaan. Kijk naar waar we vandaan kwamen. Gister kwam het er even niet uit, maar geen reden tot paniek. Zeker als je kijkt naar de potjes tegen Duitsland, Frankrijk en een voetballend goede pot tegen Engeland.

10 juni 2019 om 13:46

Lyrisch over Depay en dumfries valt reuze mee. Dumfries begon goed bij psv maar heeft bij het Nederlands elftal nog niet echt iets laten zien. Depay deed het inderdaad een tijdje goed, maar om dit nou gelijk lyrisch te noemen? Analisten haalden constant aan dat hij bij de club dit niveau niet aan wist te tikken, dus zo onverwacht is fit niet.

10 juni 2019 om 14:06

@brakobama

Dumfries was goed tegen Frankrijk thuis, maar was zwak tegen Duitsland hoor.

10 juni 2019 om 13:41

@ruudgeels

Ik ben het eens met hoe je begint door Koeman eerst credits te geven, maar wel de ruimte neemt om kritiek op hem te hebben in deze wedstrijd. Dat is terecht naar mijn mening. We hebben inderdaad Portugal weer typisch in de kaart gespeeld, zoals zo vaak in het verleden. Ze zijn een team dat als geen ander ons kunnen verstikken en tandeloos maken. De keer dat we dat niet waren, was ook onder Koeman en we wonnen we van ze met 3-0. Koeman heeft dus de tactiek in huis om ze te verslaan, maar dat betekent de Portugezen het spel laten maken en zelf op de counter spelen. Als dat vloeken in de kerk is, dan zullen de Portugezen dit kunstje tegen ons nog vaak gaan herhalen. Dit kunnen ze gewoon.

Ik ben het niet eens met al je alternatieve keuzes echter. Dumfries is voetballend gewoon niet veel maar deed het okay tegen Engeland. Ik kan best begrijpen dat Koeman hem dan laat staan tegen Portugal. Ik zou het wel eens zijn met fundamentele kritiek jegens deze speler. We kunnen zeggen dat hij voetballend gezien gewoon Oranje onwaardig is, maar dan vallen er meer spelers af en dan moeten er ook echt waardige alternatieven zijn om mee door te gaan. Dat Mazraoui voor Marokko uitkomt doet nu wel pijn, want die kan wat met een bal. Echter wat is het excuus om niet harder achter een Dest aan te gaan en hem zometeen te vragen om voor Oranje uit te komen ipv Amerika? Als we echt goed voetballende backs willen hebben, dan moeten we feller op dit soort zaken zijn. Dat is namelijk iemand die ook goed is met de bal.

Dan van de Beek. Is van de Beek dan voetballend gezien beter dan Propper? De Roon en van de Beek staan toch ook niet op dezelfde positie in Oranje? Van de Beek liet overigens in de wedstrijd tegen Engeland gewoon een man lopen die aan de basis stond van dat afgekeurde doelpunt en miste ook een redelijke kans. Wat was nu zo indrukwekkend aan van de Beek tegen Engeland? Hij gaf tegen Portugal wel een mooie bal op Depay, maar kon ook niet die aflegger met het hoofd van Luuk de Jong omzetten in een schot, laat staan in een goal. Met hoeveel mensen hem de eerste 11 van Oranje inpraten, mag hij in de minuten die hij krijgt best eens het verschil maken. Wat ik nu juist wel vond was dat Oranje veel beter stond met 4 middenvelders in het team na de wissel van van de Beek voor Bergwijn. Toen de Roon eraf ging in de laatste 10 minuten, samen met onze aanvallende pogingen, was het weer instabieler (nogmaals, dat heeft ook te maken met wat wanhoops ballen van Nederland om nog tot scoren te komen). Wat ik jammer vind is dat Koeman niet eerder was met deze omzetting die hij pas uitvoerde in 60ste minuut (en dan kun je ook nog van mening verschillen of het terecht was dat Bergwijn eruit ging). Je zag gewoon dat doelpunt van Portugal aankomen. Ik zie veel mensen inzoomen op Cillessen en het poorten van de Ligt (die aan het doelpunt voorafging) maar voor mij begint het bij Koeman die niet in de rust een omzetting doet die voor meer stabiliteit zorgt. Hij was gewoon letterlijk net te laat.

Je laatste suggestie zet ik mijn handtekening onder. Promes voor Babel, zeker na Engeland, had prima gekunt.

Wat in dit soort wedstrijden bij mij naar boven komt is een gevoel van wat jammer. Met 3 Nederlandse Marokkaanse spelers erbij hadden we meer voetballend vermogen en creativiteit gehad om het net wel te redden. Op de rechterflank een Mazraoui (achter) en Ziyech (voor). Op de 10 positie had een Nouri niet misstaan. Om verschillende redenen mocht het niet zo zijn. Ik pleit er hierbij voor dat we er dan maar alles aan doen om Dest voor Oranje uit te laten komen, want we hebben een probleem op de rechtsback positie. Zeker voetballend gezien.

Rechtsbuiten zal een probleem blijven. Berghuis, Stengs en Dilrosun zijn allen meen ik linksbenig.. anders moet je voor een rechtsbeen op rechts gaan. Malen vind ik aan de bal beter dan Memphis. Malen heeft veel meer controle, maar ik betwijfel of hij dezelfde output heeft. Memphis is links of rechtsom toch vaak betrokken bij goals en het zal behelpen blijven op de nummer 10 positie todat Unuvar komt of misschien Ihatteren.

Mbabu werd helemaal weggespeeld tegen Portugal. Van Dijk had hier moeten staan in plaats van De Ligt. Wat Depay daar doet mag grote god weten.

10 juni 2019 om 12:44

Nou is toch best wel logisch dat Depay erin staat? Als je het gehele toernooi pakt heeft die veel gescoord en ook nog assists gegeven.

10 juni 2019 om 12:44

Depay is zo ontzettend belangerijk geweest voor Oranje. Betrokken bij zo goed als elke goal die is gescoord middels doelpunten of assists. Als een Cristiano Ronaldo belabberd speelt maar toch bijdraagt aan de gewonnen wedstrijden met goals/assists noemen we hem een wereldspeler, bij Depay staan we allen in de rij om hem te bashen. Laat toch zien wat voor afgunst er leeft in Nederland tegen Depay

10 juni 2019 om 13:51

Dit dus. corner tegen Duitsland getrapt waar 1-0 uit komt, zelf 2-0 gemaakt, speelde een wereldpot tegen Frankrijk, scoorde de 2-0 tegen Frankrijk (penalty, maar goed, telt ook), tegen Engeland toch bij alle goals betrokken en 2 assists afgeleverd.

10 juni 2019 om 14:12

Ronaldo is natuurlijk een wereldspeler, maar als hij de hele wedstijd niks laat zien maar wel scoort vind ik hem echt niet goed. Zelfde geld nu voor depay. Speelde waardeloze potten.

10 juni 2019 om 15:19

Mee eens. De ligt is (mede) verantwoordelijk aan de 2 tegendoelpunten terwijl van Dijk bijna foutloos speelde.

Serieus? Die klungel van een de Roon in het beste elftal? Ik hoop die gast nooit meer in de basis te zien, en eigenlijk hoeft zo'n nietszeggende speler uberhaupt niet worden opgeroepen. Die van de Beek zal zich ook wel afvragen wat ie moet doen om in de basis te komen.

10 juni 2019 om 13:03

Heb het al eerder geroepen hier, de roon is wat mij betreft geen oranje-waardige voetballer. Hij kan écht niet voetballen en verdedigend zit hij er altijd naast. Gek dat koeman hiermee weg komt, blind of van gaal hadden hier waarschijnlijk kamervragen over moeten beantwoorden

10 juni 2019 om 12:44

Van de Beek moet meer brengen als die invalt. Dan komt die in de basis

10 juni 2019 om 12:53

@scrscr

Wijnaldum is ook al een loper met diepgang. we hebben iemand nodig die passes kan versturen dus dan zou ik altijd Propper opstellen, die dat nog enigszins heeft.

als je Vd Beek wil opstellen moet Wijnaldum dan maar naar de bank, maar nu heb je twee dezelfde spelers lopen als je Vd Beek naast Wijnaldum zet en geen enkele speler met een goede pass in de benen

10 juni 2019 om 13:42

Denk dat Wijnaldum als een box to box middenvelder nog wel achter vd Beek zou kunnen opstellen. Alleen dan met Frenkie de Jong er nog bij wordt het verdedigend erg kwetsbaar. Voetballend gezien wel erg fijn

10 juni 2019 om 14:31

@scrscr

dat kan wel maar wie gaat dan de passes versturen naar de aanvallers? je zag gisteren dat dat een groot probleem is in dit Oranje

10 juni 2019 om 15:21

Ik miste ook de passes. Je ziet dat ook de Jong daar te kort voor komt. De jong heeft zelden een pass over de breedte. Bij Ajax hebben ze daar ook vooral ziyech voor.

Ik vind eerlijk gezegd dat De Ligt dit plekje niet verdient heeft. Tegen Engeland schuldig aan de tegengoal en gister hapt hij, wordt gepoort en het is een goal.

Sorry Depay echt niet, Hij weet niet wat teamsport is. Wil alleen de show stelen met zijn eenmans acties en de roon dwaalde eenzaam over het veld. Voorhoede moet echt aan gewerkt worden.

10 juni 2019 om 12:33

Omdat hij de laatste 2 wedstrijden wat minder speelde? in die wedstrijd tegen Engeland heeft hij anders 3 assists gegeven.

10 juni 2019 om 16:50

Tv11 hij loopt altijd te kutten.
Het is een team sport en hij wil er een one man show van maken.
Hij kan zich wel een slag in het rond werken maar maar dat is geen excuus dat hij zorgvuldiger en zuiverder moet zijn met zijn passes en afwerkingen

10 juni 2019 om 12:46

Wilt de show stelen? Depay werkt zich in de rondte en heeft met zijn druk zetten alleen al voor meerdere goals, assists en grote kansen gezorgd, zelfs tegen Portugal in de finale. Wederom, er wordt op hem gebasht om het bashen

Blind?? De beste naar mij mening dit tornooi, blijkbaar moeten spelers als Frankie en Depay overal op.

Hahaha wat een aanfluiting. Matthijs na 2 cruciale fouten, Depay waarom?!?! De Roon was drama gister. Frenkie was gister matig maar donderdag top. Blind had miet misstaan

Blind had er wel in gemogen

10 juni 2019 om 12:53

Hahaha, is dit bij loting gebeurd? Deze onzin kan je toch niet serieus nemen?

10 juni 2019 om 13:47

Corruptie?? ahhaa, blijft de fifa/ uefa
Zou me niks verbazen als hier ook geld in draait..

De roon voor wat? Ballen over de achterlijn schieten en verdedigend er altijd naast zitten?

Een beetje vreemd dat Ronaldo er in staat. 3 goals in 1 wedstrijd is natuurlijk geweldig, maar hij was nergens te bekennen in de finale en in de groepsfase heeft hij niet eens mee gedaan. Ik denk dat dit meer te maken heeft met zijn reputatie dan met prestige.

10 juni 2019 om 14:16

Nergens te bekennen in de finale? Lol. Het is wel duidelijk dat Ronaldo zijn reputatie in dit land niet meer kan herstellen. Speelde een prima pot.

10 juni 2019 om 15:55

Hoe bedoel je zijn reputatie kan herstellen? In mijn ogen is Ronaldo een legende van de sport en een van de grootsten ooit, maar als je een mening hebt over Ronaldo die niet overeenkomt met "Ronaldo is de GOAT" dan ben je blijkbaar opeens een hater. Ik vond hem gisteren matig.

Van Dijk had er moeten staan. Scoorde elke wedstrijd een voldoende. Paar keer Motm geweest zelfs.

Ronaldo heeft 2 wedstrijden gespeeld....

Jaaa hoor .... de Roon ! Ziet niemand dat die man gewoon niet kan voetballen maar een arbeider is. Snap er geen reet van, had Blind of Hiddink moeten doen. Ik ben wel content dat NL niet heeft gewonnen. Wij zijn een polonaise/meeloop volk waar als de zon doorbreekt iedereen in korte broek gaat lopen. De arrogantie was de afgelopen week stuitend. En maar zeggen dat Portugal zonder Ronaldo een slechter team is. En dat zegt NEDERLAND over PORTUGAL ! Depay Promes Babel heb je echt geen reet aan. Wij gaan gewoon magere jaren tegemoet hoor alleen nu kwalificeren we ons tenminste (hoop ik).

Dumfries op rechtsback had in dit elftal niet misstaan, wat een grap. Van Dijk niet opnemen maar Depay en de Roon wel?

Oranje mist nog altijd een echte spelmaker.. En Nederland heeft er nu al ruim 15 jaar geen spelmaker van hoog niveau weten op te leiden voor Oranje (ziyech niet meegerekend) Zelfde verhaal voor de spitsen positie. Dat is best treurig te noemen. En nee, Frenkie is dat ook niet. Van der Vaart gaf het tijdens half-time op nonchalante manier aan dat Frenkie niet langer dan 30 meter paasjes kan geven. En dat is echt zo. Frenkie gaat niet de spits 3 keer in een wedstrijd vrijspelen, dat kan hij niet. Een speler die dat kan is er niet.

Echte vervangers voor Van Persie en Sneijder zijn er nog altijd niet en tot dat je die posities bezet hebt met heel goeie spelers, hoort Nederland wat mij betreft niet bij de echte wereld top. Oranje is nu eigenlijk een heel sterke team van de sub-top. Het is even wachten op de jeugd spelers van 2000 tot 2003, daar zitten wel een paar goeie tussen.

10 juni 2019 om 14:37

Yep, goede punten.

Nouri en Ziyech is mis gegaan om verschillende (in het eerste geval tragische) redenen en we hebben geen spelmaker, wat wel minder erg is met een Depay als 9, want die zakt graag in om zelf wat ballen te geven. Is meer een false 9 of een 9.5 spits (geef het een naam). Zijn passes kwamen niet aan bij Dumfries tegen Portugal, maar ik vind hem daarin niet heel slecht normaal gesproken. Wat veel mensen niet weten is dat Depay de meeste key passes geeft in de hele Ligue 1. Ik vind dus lopende nummer 10 spelers met een vrij vaak inzakkende Depay wel een goede combi.

Van Persie en Sneijder was dan weer geen goede combi. Sneijder was een statische 10 en van Persie was meer een 9.5 en niet een pure 9. Ik vond Afellay achter van Persie qua combi beter dan Sneijder, omdat van Persie het had kunnen doen met wat meer dynamiek en verticaliteit achter hem. We kunnen wel een paar doelpunten aanhalen waar Sneijder en van Persie met elkaar iets moois voor elkaar toverden, maar generiek gesproken beten die elkaar qua profiel. Het waren gewoon 2 wereldspelers en dus staan ze normaal gesproken gewoon beide in de basis, ongeacht compatibiliteit problemen van de profielen.

Ik zie veel muziek in Malen als toekomstig spits van Oranje en was blij om te zien dat de Boer dit ook zei in een artikel gister op voetbalzone. Ik hoop dat hij de onderhandelingen voor contractverlenging bij PSV hard speelt en eist dat hij voor het nieuwe seizoen een echte kans op 9 krijgt. PSV heeft veel spitsen (de Jong, Piroe, Lammers), dus dat is een zware dobber. Als Oranje fan wil ik graag Malen op 9 bij Psv.

Voor spelmakers moeten we denk ik wachten op Ihattaren en Unuvar. Met name de laatste als we naar rendement gaan kijken.

11 juni 2019 om 00:52

Klopt helemaal!

De meeste mensen zijn het weer vergeten dat Oranje onder van Marwijk veel van dit soort (wedstrijd Portugal) inspiratieloze wedstrijden spelde. Het verschil is dat Oranje toen 3 "spelmakers" op het veld had staan. Als Sneijder en Van Persie als een zoutzak spelden deed Robben het wel. Dat deed hij niet vaak, maar hij kon ook prima terugzakken en voetballen. Dat was een ongelofelijke luxe. Nu moet het, zoals je het goed aankaart, inderdaad komen van Depay en als hij niet in vorm is krijg je dit soort wedstrijden: geen schot op doel in de eerste 60 minuten.

Mijn punt is je altijd een spelmaker in je ploeg moet hebben als je bij de beste wilt horen. Het maakt niet heel veel uit waar zo een speler staat op het veld. Hij kan op het middenveld staan, in de spits of zelfs als een hangende buitenspeler (zie hoe Ziyech het invult bij Ajax), de beter zwerven eigenlijk een beetje rond, maar hij moet wel staan!

Als we naar de toekomst kijken dan kom je inderdaad uit bij Ihattaren en Unuvar. Beiden buitencategorie, maar daar kan nog zo veel misgaan in de ontwikkeling en dan moeten ze nog voor Oranje kiezen. Gelukkig zit die hele groep tussen 2000 en 2003 vol met grote talenten met meerdere "playmakers". En nogmaals, het hoef niet perse een middenvelder te zijn, als het maar een speler is met heel veel techniek, en zuivere trap en gevoel voor ruimte.

Ze verliezen hun geloofwaardigheid compleet door depay er in te zetten, die bakte er helemaal niks van in de 2 wedstrijden.

Dus er was geen betere aanvaller te vinden naast Ronaldo op dit mini toernooi dan Memphis? Ik was al blij als hij een bal niet van zijn voet liet springen. In twee wedstrijden een toevallige assist maar verder niets. Hou mijn hart vast voor Nederland in de komende jaren en denk dat we toch echt weer naar 352 moeten gaan want we hebben gewoon geen aanvallers.

Depay? Even serieus ... ik heb hem gezien in de jeugd van PSV .. toen zei ik dit wordt een wereldtopper en na zn transfer naar Engeland was ik er van overtuigd dat hij dat ging halen ... maar er is iets waarom hij het niet haalt en hij moet heeeel erg blij zijn met Ronald Koeman als bondscoach want elke andere coach had hem vaker gewisseld Koeman is een wereldtopper als trainer dat terzijde maar met depay in de halve finale en finale heb je gewoon met 10 man tegen 12 man gespeeld.. hij verloor elke bal elke mogelijkheid om aan te sluiten die er was verging bij zijn acties Het is zo belangrijk om een bal vast te houden voorin Zie een Llorentte of een Pelle .. Het is eeuwig zonde maar misschien toch tijd om een ander de kans te geven en dan heb ik het over een Justin Kluivert etc

Grappig tov alle critici dat de Roon in het Nation League team staat. Waar onderschat door velen.( of blind voor ivm vd Beek) Alleen raar dat v. Dijk er niet instaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren