Tuttosport: ‘Zij zullen de dwazen van het Nederlands elftal doen vergeten’

Maandag, 10 juni 2019 om

Portugal verdiende de overwinning op het Nederlands elftal in de finale van de Nations League, zo luidt de conclusie in de internationale pers. De buitenlandse kranten zagen dat Portugal in grote delen van de wedstrijd de overhand had en dat Oranje te weinig gevaar wist te creëren. "Een van de grootste teleurstellingen voor Ronald Koeman was dat zijn ploeg nooit gezamenlijk druk kon zetten, zelfs niet na de 1-0", merkt The Guardian bijvoorbeeld op.

"Er kwamen wel wat kansen op de gelijkmaker, met name de kopbal van Memphis Depay die werd gepakt door Rui Patrício, maar het late slotoffensief dat verwacht kon worden kwam nooit echt van de grond", schrijft de Britse krant, die eraan toevoegt dat de Nations League nog geen grote status lijkt te hebben. "Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij Cristiano Ronaldo relatief ingetogen, in vergelijking met eerdere momenten waarop hij een prijs toevoegde aan zijn collectie."

"Hij knuffelde zijn teamgenoten en zelfs de scheidsrechter en hief twee armen op in de lucht, maar niets opvallends. Hij deed niet eens zijn shirt uit om ons te herinneren aan de contouren van zijn sixpack. Dat is misschien een teken dat de Nations League nog niet zo hoog staat aangeschreven als de andere prijzen die hij pakte", aldus de krant. La Repubblica vult aan: "Ronaldo bleef droog staan, maar nam toch een soort van revanche op Ajax, met een zege op een ploeg waar meerdere Ajacieden in zaten die Juventus uitschakelden in de Champions League."

"Het team van Fernando Santos verdiende de overwinning, maar Ronald Koeman kan zich gelukkig prijzen met de goede spelers die hij tot zijn beschikking heeft, zoals Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Ze zullen ons eindelijk de dwazen doen vergeten die zich niet wisten te plaatsen voor het EK 2016 en het WK 2018", stelt de Italiaanse krant. De landgenoten van La Gazzetta dello Sport voegen eraan toe dat Oranje 'meer bezig was met brandjes blussen dan zelf aan te vallen'. "Het middenveld was niet scherp genoeg."

In Frankrijk wordt het optreden van Memphis Depay uitgelicht. "De aanvaller van Olympique Lyon weet hoe te schitteren als hij het oranje shirt, of in dit geval het blauwe shirt van het Nederlands elftal draagt. Hij begon wat anoniem, maar was later betrokken bij gevaarlijke situatie", analyseert France Football, dat Depay een zes toekent voor zijn optreden. "Hij miste misschien een beetje ondersteuning van zijn ploeggenoten, maar door zijn precisie in de kleine ruimte kon Oranje oplossingen vinden en het spel voortzetten." Ryan Babel krijgt met een drie de laagste beoordeling van het blad; Matthijs de Ligt en Daley Blind krijgen net als Depay het hoogste cijfer met een zes.

Transferprofiel - Matthijs de Ligt
Meer video's


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door hansjh)

De Portugezen hebben deze pot verdiend gewonnen, ze kwamen frisser voor de dag, ze wilde het meer, het verbaasde me echt dat het net Portugal was dat voetballend het initiatief nam na een tijd. Bernardo Silva was geweldig, evenals de hardwerkende Guedess. Dit Portugal speelt naar haar kunnen met twee grote wapens achter de hand, Ronaldo en het collectief waar ze altijd op kunnen terugvallen.

10 juni 2019 om 11:04

Die Bruno Fernandes, wat een heerlijke trap heeft die in z'n poten zeg. Had hem nog nooit zien spelen en hij kan gok ik nog vele malen beter dan gisteren maar het talent straalt er vanaf. Verder is het bijna ondenkbaar als je deze defensie van oranje ziet en dan bedenkt dat we 2 jaar geleden met Bruma, Martins Indi en co speelden. Dwazen wil ik ze niet noemen maar echt een onvoorstelbaar verschil in niveau.

10 juni 2019 om 11:07

Dat collectief + Ronaldo vond ik vooral het geval tijdens het EK. Dit Portugal heeft juist meerdere wapens ten opzichte van enkele jaren geleden vind ik, zeker door de doorbraak van Bernardo Silva bij City die zijn vorm ook doorzet bij de nationale ploeg heeft het nu een tweede absolute wereldtopper. Daarnaast lijken Bruno Fernandes en Guedes zich ook goed te ontwikkelen en zit er nog een groot talent met Joao Felix in de wachtkamer.

Als die zich blijven ontwikkelen heeft Portugal volgend jaar een sterker team dan toen het EK gewonnen werd.

10 juni 2019 om 16:10

Echter is er wel een kanttekening aan dit elftal. Ze hebben met Pepe en fonte niet meer de jongste gasten. Je weet nooit of zij er volgend jaar staan. Die dias is wel een topper. Maar geen idee of er nog iemand anders zal klaarstaan.

Ik moet toegeven dat ik niet met de volle 100% aandacht heb gekeken, maar het leek me een 50/50 (of misschien 55/45 voor Portugal) potje. Goal Portugal was een halve fout van Cillessen, en NL had via Depay moeten/kunnen scoren. NL was zeker niet beter, maar het had ook net andersom kunnen vallen (net zoals tegen Engeland eigenlijk). Maar dat is op zich goed nieuws: NL heeft zich nu al een keer of 5 gelijkwaardig getoond aan Europese toptegenstanders.

10 juni 2019 om 08:43

Portugal was zeker niet gelijkwaardig maar gewoon een stuk beter. Laten we wel objectief blijven. Ze zijn weinig in de problemen gekomen.

10 juni 2019 om 09:32

@JurgenKlopp, Nederland toch ook niet. Nederland kwam gisteren belabberd voor de dag, maar ook Portugal speelde een matige pot. Afgezien van wat kansloze poging en van afstand heeft ook Portugal weinig gedaan.

10 juni 2019 om 10:45

Bij NL was het gisteren regelmatig alle hens aan dek, de Portugezen hebben daarentegen achteraan weinig problemen gekend, Fonte en co hebben bijna vanuit een zetel kunnen spelen achteraan, waar de NL defensie vaak geen raad wist met de hevige Guedes, Silva en Fernandes, en dan moesten ze ook nog Ronaldo in de smiezen houden. Neen gisteren was toch vrij duidelijk voor de Portugezen.

10 juni 2019 om 11:18

Portugal was wel wat beter maar met een 55/45 kan ik wel leven. Het is nietndat Portugal heel veel kansen gecreeerd heeft alleen waren ze wel een stuk dreigender dan onze voorhoede. Maar het probleem van Nederland ligt niet achterin. Centraal zijn Van Dijk en De Ligt vaak de baas al is het om een schot te blokken op het laatste moment. Links speelt Blind die eigenlijk gewoon altijd degelijk speelt. Rechts was Dumfries gister erg matig, maar heb nog wel vertrouwen in hem. Is erg gretig en fel en kan van waarde zijn als opkomende back

10 juni 2019 om 11:34

Behalve bij de goal toen stond het centrum enorm te schutteren

10 juni 2019 om 11:43

@Alexdelpiero Ik zeg nergens dat Portugal dit niet verdiende, dat lijkt mij duidelijk. Maar er wordt net gedaan of Nederland vaak in de problemen is gekomen, dat is echt nonsens. Wij verliezen door een hard schot waar Cilissen waardeloos ingrijpt. Afgezien daarvan was het vooral schijn druk en wat kansloze pogingen van afstand. Laten we niet doen of Portugal de kansen aan een reeg. Dat is echt pertinente nonsens.

10 juni 2019 om 11:54

Mario Nonsens? Ik heb hier mooie stats die net iets anders vertellen, stats die aantonen dat jouw reactie nonsens is. Portugal 18 schoten, NL 4, Portugal 7 schoten op doel, NL 1, Portugal 10 corners, NL 4. Portugal heeft veel kansen gehad.

10 juni 2019 om 12:14

Portugal heeft zeker meer doelpogingen ondernomen. Was ook vaker gevaarlijk. Maar de statistieken vertekenen wel behoorlijk: grootste deel van de tijd waren die doelpogingen ook vrij ongevaarlijk. Scheelde niet veel of Cillessen had die goal er ook nog uit gehouden. Portugal was beter en de winst was zeker niet onverdiend, maar het was ook zeker niet zo dat Nederland is weggespeeld.

Nederland werd op zijn beurt ook niet erg gevaarlijk. Portugese defensie hield prima stand. Al waren er zeker twee momenten dat NL een penalty hád kunnen (niet perse moeten) krijgen en dan heb je ook weer een andere wedstrijd. Portugal heeft verdiend gewonnen, maar het verschil was zeker niet zo groot als de statistieken doen vermoeden.

10 juni 2019 om 12:40

Dat zegt helemaal niet dat mijn reactie nonsens is. Het enige feit wat je hier verteld is dat Portugal meer schoten heeft gehad. De eerste helft schoot Portugal 8 keer vanaf 30 meter op het doel. Totaal ongevaarlijk. Dat tikt lekker aan natuurlijk. Portugal was beter, wint verdiend, maar Nederland is toch echt niet vaak in de problemen gekomen.

10 juni 2019 om 13:22

Portugal was iets beter, had veel meer doelpogingen, maar dat leidde niet tot grote kansen. Ook dat doelpunt had Cillessen eruit moeten ranselen; dat was zeker houdbaar. Portugal heeft verdiend gewonnen maar ik vond het niet indrukwekkend wat Portugal toonde. Wat zeker meespeelt is dat die Portugezen over het hele seizoen veel minder wedstrijden in de benen hebben dan de Oranjespelers. Oranje kan zeker beter dan gisteren, daar ben ik van overtuigd.

Om even terug te komen op Oranje. Er staat nu een goed middenveld, een prima verdediging incl de keeper en aardige vleugelaanvallers; nu is het wachten op een geweldige centrumspits. Misschien dat Redan volgend seizoen zijn belofte kan gaan inlossen als hij werkelijk een transfer gaat maken zoals in de wandelgangen te lezen is. Dat zou geweldig zijn. De dwazen waar die Italianen aan refereren kunnen we echt niet zonder topspits doen vergeten.

Plaatsen voor het EK gaat vast gebeuren, maar zonder topspits is meedoen om de titel een kansloze missie. Het feit dat we het afgelopen EK en WK kansloos waren, is ook waarom ik het niet zo erg vind dat we er niet bij waren. Wanneer Oranje een rol als b.v. Zweden speelt, kijk ik liever geen EK of WK.

10 juni 2019 om 08:47

Ben ik het niet mee eens. Portugal was duidelijk beter en Nederland kreeg de eerste kans (als ik mij niet vergis) pas in minuut 60. Vooral in de eerste helft kwam Nederland er niet uit. Misschien kwam dit ook wel door vermoeidheid, maar ik vond Portugal zeker een stuk beter.

10 juni 2019 om 09:49

50/50 niet helemaal. Portugal was net wat sterker en slimmer gisteren,

Nederland maakte het zichzelf ook onnodig moeilijk, veel balverlies, passes die net te ver voor of achter de man werden gespeeld. Denk toch, al zeggen de spelers het zelf niet, dat de vermoeidheid hierin een rol speelde.

Wat betreft de wedstrijd tegen Engeland, toen was Nederland duidelijk de betere ploeg, zeker vanaf de 2e helft.

10 juni 2019 om 11:57

Je hebt wel gelijk dat Portugal niet echt veel kansen kreeg. Maar tot de 70ste minuut had ik bij Nederland het gevoel dat ze nog wel tien wedstrijden zo zouden kunnen te spelen en dan alsnog geen goals zouden maken. Het was gewoon wachten totdat portugal eindelijk een echt grote kans zou krijgen.

Dumfries nooit meer opstellen.

10 juni 2019 om 10:01

En babel alsjeblieft ook niet

10 juni 2019 om 10:14

Das echt de waan van de dag. Tegen frankrijk speelde die mbappe dr volledig uit en nu speelde hij minder.

10 juni 2019 om 10:34

Klopt maar na de winterstop heeft Dumfries een dip gekregen die nog steeds voortduurt

10 juni 2019 om 11:22

Seizoen is nu klaar en nu lekker vakantie vieren. Dan zien we straks wel weer wie er allemaal in vorm is en wie niet. Dumfries was gister erg matig, maar is wel een type speler die belangrijk kan zijn voor NL door zijn gretig/felheid en als opkomende back

10 juni 2019 om 11:40

@postduif

gaan we De Ligt ook nooit meer opstellen dan omdat hij twee wedstrijden op rij blundert? Dumfries speelde gisteren niet best maar het is nog steeds onze beste rechtsback

10 juni 2019 om 12:58

Nooit gaat wat ver, maar hij had niet moeten spelen nu blijkt.

Het was nou niet echt een vermakelijke pot voetbal voor een finale. Het leek alsof beide ploegen de energie of de passie niet hadden. Ik heb dan ook geen speler enorm zien uitblinken. Maar over het algemeen gezien is helaas Portugal toch de terechte winnaar.

Ik zat direct achter de goal tussen de Portugezen. Die waren vooral verbaasd over het gebrek aan een goed spits.. ik dag Weghorst.... . was zelf vooral onder indruk van van Dijk. De beste man lijkt overal te zijn en met een postuur waar je u tegen zegt. Vooral Portugal maakte veel indruk, zeer snelle spelers en ik vond Bernardo Silva weergaloos. Schijt aan alles en alleen op van Dijk en de Ligt af met de bal aan de voet, een rasvoetballer.. ook nog eens een nederig mens, rijdt rond in een smart in plaats van een wagenpark... de Portugezen waren zeer fanatiek in het vak met aan het roer de harde kern van Porto.. de Nederlanders konden het zelfs niet opbrengen mee te doen aan de wave in het stadio. Wat niet werd gewaardeerd.... in de stad werd het door de mensen groots gevierd. Het grootste plein van Porto stond helemaal vol, de spelers waren er ook, dus ff een prijsje was het zeker niet... vandaag nog dagje Porto en dan sluiten we de week af. Fijne dag👍

10 juni 2019 om 09:55

Nou veel plezier nog en een goede reis terug!

10 juni 2019 om 10:42

Waarom zou je mee doen aan de wave als je achter staat? Vlaggen van NL’ers mochten niet mee naar binnen terwijl de Portugezen alom mochten vlaggen. Dag extra rust zonder verlenging. Er mocht duidelijk maar 1 land winnen.

10 juni 2019 om 11:37

Jup de scheids heeft tijdens nl-eng expres verlenging gegeven. Alles voor de winst van Portugal...

10 juni 2019 om 16:03

Dag extra rust helpt wel. Zelfs zonder verlenging.

Ik vraag me al tijden af waarom Nederland pas kan gaan voetballen als ze achter staan. Ik vind het toch onkunde van Koeman dat hij zijn team niet zo neer kan zetten dat het vanaf de eerste minuut dominant is. Elke keer moet hij dingen herstellen waardoor het beter gaat lopen. Je kunt zeggen dat dat sterkt gecoacht is, maar ik vind het slecht dat dit elke keer moet gebeuren.

10 juni 2019 om 10:14

Precies je zag die 1-0 al vanaf de eerste minuut aan komen. Koeman die ook blijft vast houden aan babel dumfries en de roon terwijl je Promes vdbeek en veltman op de bank hebt.

10 juni 2019 om 11:37

Op promes na zou ik die andere 2 gewoon laten zitten

10 juni 2019 om 12:00

Precies Mauri. Eigenlijk had je al in de rust die drie moeten wisselen. Dat betekent dus eigenlijk dat je ze niet had moeten opstellen. We misten gewoon aanvallende impulsen en de man die telkens wel ruimte had (dumfries) kan de bal niet fatsoenlijk aannemen.

De Portugezen zijn gewoon net iets verder. Die werden 3 jaar geleden Europees kampioen met een vrij jong team en veel van die spelers zijn nu al weer een paar stappen verder in hun carrière. Ze hebben met Guedes, Bernardo Silva, Fernándes, Neves en Dias (om maar een paar te noemen) nu een geweldige lichting waarvan er een veel al vrij lang meedoen in het Portugees elftal. Nederland is het afgelopen jaar geweldig bezig geweest maar Portugal is al langer goed bezig met doorselecteren.

Nederland komt in mijn ogen aanvallend te kort... het moet van Depay komen maar zelfs hij kan het niet altijd. Achterin-middenveld is wel goed vind ik maar zou wijnaldum-de jong-van de beek willen zien.

a. Nations League kan mij (en ik denk heel veel) nog niet echt warm maken
b. Portugal terecht gewonnen. Ze waren beter, sneller en met meer passie. Ronaldo was deels dreigend, maar niet alles bepalend.
c. Gun alle spelers nu wel hun welverdiende vakantie.

Het was een slopend seizoen voor de Oranjespelers (zeker Ajacieden en Liverpoolspelers) een dag minder rust dan Portugal en een verlenging extra (tegen Engeland)
Dan kun je toch verliezen van Portugal,jammer maar niet meer dan dat!
Er zit nog enorm veel rek in dit team en key-players staan voor transfers naar Europese topclubs.
Lekker vakantie vieren en volgend jaar deze tijd hopelijk weer aanwezig op een EK!

Slaapverwekkende wedstrijd was het. Finale niet echt waardig, maar dat was de CL finale ook niet.

Nederland komt terug van heel ver en je kunt niet verwachten dat je dan meteen een sterrenteam hebt staan. Aantal posities is prima bezet door een al gearriveerde speler (van Dijk, Wijnaldum, Blind) of een groot talent (De Ligt, De Jong).

Op een aantal posities is een betere speler nodig om de laatste stap naar de top te maken. Dan heb je het over rechtsback, verdedigende middenvelder en 2 plekken voorin. Wellicht kan Bergwijn nog genoeg verbeteren en dan zou je Depay vanaf links kunnen laten komen als er een goeie centrumspits bij komt.

dit Oranje mist gewoon heel veel creativiteit op het middenveld en voorin is de enige speler met iets van scorend vermogen Depay. ons verdedigende blok met Van Dijk, De Ligt en De Jong is van een heel hoog niveau. voor de rest heeft dit Oranje geen hele bijzondere spelers. Wijnaldum bv is een nuttige, dienende teamkracht maar geen bepalende speler die de boel op sleeptouw neemt

Oranje moet het vooral van heel veel inzet hebben maar we missen echt een type Ziyech die creativiteit brengt en de lijnen uitzet. misschien dat Propper die rol enigszins op zich kan nemen maar dan moet je De Rhoon slachtofferen

Deze selectie kan winnen van ieder team - vooropgesteld dat je wel een aantal b-keuzes thuis laat, zoals Babel. Heeft in de afgelopen periode helemaal niets laten zien maar staat weer braaf aan de aftrap. Met een verdediging die de beste van de wereld wordt genoemd, een van de snelste voorhoeden ter wereld met Promes, Depay en Bergwijn, en een middenveld met Wijnaldum, Van de Beek en De Jong veeg je Portugal van de mat. Maar dan moet je ze wel opstellen. Net als Ten Hag de Champions League weggaf door Dolberg aan te laten rommelen, liet Koeman opnieuw De Roon en Babel aanrommelen en stuurde het team met de opdracht tot balletje breed het veld in. Het probleem zat op de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

329 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren