Blind kritisch richting UEFA: ‘Ik hoorde het Frenkie net ook al zeggen’

Maandag, 10 juni 2019 om

Oranje ging zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 onderuit tegen Portugal. Daley Blind erkent in gesprek met de NOS dat de krachten bij het Nederlands elftal enigszins weggevloeid waren. Portugal had een dag langer rust in aanloop naar de finale, terwijl Oranje tegen Engeland ook nog eens een verlenging nodig had om de eindstrijd te behalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij Portugal duidelijk fysiek sterker?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door hansberkheij)

Je wilt het natuurlijk niet als excuus gebruiken, Portugal speelde vrij slim en sterk. Maar zo'n wedstrijd van 120 minuten aan het eind van het seizoen, met slechts 2 dagen rust hakt er wel in.

De Uefa zou idd kunnen kijken om dat wat eerlijker te maken.

Alleen hoe zouden ze dat moeten doen, met een al overvolle agenda én zo vlak na de Champions League finale?

10 juni 2019 om 11:38

Direct penalties nemen i.p.v. een verlenging.

deze wedstrijden kun je ook aan het begin van een seizoen gaan spelen i.p.v. na een slopend seizoen, dan zijn de heren fris en fruitig. Maar aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen geef de heren standaard 6 weken vrij en trek alle competities gelijk wat speel datums betreft. Maar ja die geldbuidel he is ook zo belangrijk, over werkdruk gesproken

10 juni 2019 om 10:20

Ze hadden ook dindsdag en woensdag kunnen spelen of is dat zo moeilijk.

10 juni 2019 om 13:22

Of je schuift de commerciële zaken aan de kant en speelt op dezelfde dag.

Je praat het jezelf gewoon aan. Vrijdag, zaterdag en zondag roept iedereen dat Portugal in het voordeel is i.v.m. extra rustdag en niet hoeven spelen in verlenging. Maar die extra dag wist je al tijden en verlenging heb jezelf enigszins in de hand. Als ze hadden gewonnen, was het geen probleem geweest. Er zijn zo vaak Europa League wedstrijden donderdag waarna zondag overdag gespeeld moet worden, dat is ook geen probleem. Calimero-gedrag dit, bah.

10 juni 2019 om 13:21

Verlenging heb je zelf in de hand? Wat een onzin. Niks calimero-gedrag, het is gewoon waar. Het is eigenlijk raar dat één land minder tijd krijgt (zonder reden afgezien van geld).

Ja, maar de Europa League en competitie worden niet door dezelfde organisatie geregeld. En vaak is dat wel een probleem. Wat een onbenullige reactie. De Uefa heeft dit zelf moedwillig zo ingepland. Bij de EL is Alles op donderdag. Niet een team woensdag, etc. Dat gebeurt hier wel. Dat is hetzelfde als ze de EL op woensdag en donderdag laten spelen en dan meteen weer EL op zondag. Dan heb je ook gezeur. Maar in Engeland bepaald de FA het schema voor de PL wedstrijden en niet de Uefa, dus dat is nooit ideaal op elkaar afgestemd, zie ook de Knvb.

10 juni 2019 om 15:13

Natuurlijk heb je dat niet zelf in de hand. Zwitserland was toch een heel wat makkelijkere tegenstander voor Portugal dan Engeland. Misschien had Portugal ook wel een verlenging nodig tegen Engeland. Je hebt het dus helemaal niet zelf in de hand.

En weet je: Waarom spelen we de halve finales niet gewoon op dezelfde dag. De ene wedstrijd om 19.00 uur; de ander om 21.15 uur. Prima toch??

Portugal was niet fysiek sterker maar fitter. Als een zware wedstrijd van 120 minuten en ook nog eens 24 uur minder hersteltijd hebt dan moet je niet verbaasd zijn dat je in de volgende wedstrijd tegen een nederlaag oploopt. Ik vond dat Nederland vermoeid speelde waardoor ze minder scherp waren tegen een Portugal dat een makkie had aan de zwakste ploeg Zwitserland en een langere hersteltijd kreeg.

10 juni 2019 om 13:21

Ajax had maar liefst 3-4 meer rustdagen dan Tottenham en Real. Waar waren jij en blind toen? Makkelijk om het nu als excuus te gebruiken, en wanneer je er zelf van profiteert het weg te wuiven

10 juni 2019 om 13:31

Precies... nu het nadelig uitpakt, komt men selectief verontwaardigd doen. Maak dan vooraf bezwaar bij de UEFA nee achteraf piepen. Blind al helemaal hele competitie werd omgegooid ten faveure van zijn club en nu piept hij over minder rust krijgen dan de tegenstander. Gewoon strakker verdedigen, meer kansen creëren en een keeper die overtuigender optreedt ipv slappe handjes.

Waarom wordt dit niet voor de wedstrijd benoemd? Of zo nadrukkelijk benoemd door de kwestie neer te leggen bij de Uefa? Dit zijn gewoon stereotype smoesjes om de nederlaag een beetje te verzachten. Wat mij opvalt is dat Nederlanders hypocriet zijn, achteraf veel klagen en spelers bashen wanneer er verloren wordt. Accepteer gewoon het verlies, Portugal had een gebalanceerd team staan mix jong en oud, met sterkhouders, dribbelaars en een fenomenale afmaker in de punt.

Nederland is flink gegroeid, maar behoort nog niet bij de internationale top van 2019, en ook meer dan gebruikelijker vernieuwd. Hopelijk groeien we volgend seizoen door en komt er geen grote terugval, inclusief het missen van het komende EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

342 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Antony én David Neres tegen Liverpool?

Ajax heeft kwalificatie voor de laatste zestien in de Champions League volledig in eigen hand, zelfs wanneer er vanavond verloren wordt van Liverpool. Alles zal aankomen op de laatste wedstrijd in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren