Update: Sem Steijn volgt vader naar Verenigde Arabische Emiraten

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Maurice Steijn verlaat VVV-Venlo voor het trainerschap bij Al Wahda FC, zo meldt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten zondag via de officiële kanalen. De 45-jarige oefenmeester neemt het stokje over van Henk ten Cate en volgens Voetbal International tekent Steijn een tweejarig contract in Abu Dhabi.

De Limburger wist dinsdag te melden dat de Haagse oefenmeester zijn contract met VVV heeft afgekocht om zo de stap naar het buitenland te kunnen maken. Assistent-trainer Jay Driessen zou zijn voorbeeld hebben gevolgd om ook bij Al Wahda te kunnen beginnen. Steijn was enige tijd in gesprek met PEC Zwolle, maar tot een akkoord kwamen beide partijen niet. De Zwollenaren kozen uiteindelijk voor een samenwerking met John Stegeman, die afkomstig is van Go Ahead Eagles.

Steijn was vijf seizoenen de eindverantwoordelijke in Venlo en heeft van VVV een stabiele middenmoter in de Eredivisie gemaakt. Hij begint eind juni aan zijn nieuwe klus als coach. Al Wahda wist zich te plaatsen voor de achtste finale van de Aziatische Champions League en staat op 5 augustus tegenover Al-Nassr uit Saoedi-Arabië.

Update 11 juni 18.47 uur - Sem Steijn volgt vader naar Verenigde Arabische Emiraten
Sem Steijn werd het afgelopen seizoen door ADO Den Haag verhuurd aan VVV-Venlo en maakt nu de tijdelijke overstap naar Al Wahda FC, zo melden de Venlonaren dinsdag via de officiële kanalen. De zeventienjarige middenvelder volgt zijn vader Maurice Steijn naar de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Vorige week werd bekend dat Steijn de nieuwe trainer wordt van Al Wahda en daarmee Henk ten Cate opvolgt.

Transferprofiel - Hakim Ziyech
Meer video's

Poll

Een goede stap voor Maurice Steijn?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door joris3pinter)

Financieel een prima stap natuurlijk en een mooi avontuur!

Niet verwacht, maar toch begrijpelijk. One in a lifetime.

9 juni 2019 om 15:55

Niet verwacht? Het was hier 2 weken geleden ook al te vinden in artikel op deze site. Veel plezier en succes daar Steijn

Gespreid bedje als je het kan overnemen van Henk ten Cate.

Hopen dat hij het daar goed gaat doen. Altijd wel een sympathieke trainer geweest, die het met een club als VVV gewoon prima heeft gedaan, 5 jaar lang. Neem aan dat VVV-supporters hem ook deze stap gunnen.

9 juni 2019 om 15:47

Zeker

Mooi voor Maurice Steijn. Heeft geweldig werk geleverd bij VVV-Venlo en een mooie kans om hogerop te gaan bleef waarschijnlijk uit, dus ik snap zijn keuze. Financieel fantastisch en wie weet kan hij later toch nog in Europa terecht, Marcel Keizer is het ook gelukt.

Is een goeie stap voor zijn portomonee😉

Hele verstandige keuze. Jarenlang uitstekend gepresteerd bij VVV. Nu even 1 of 2 jaar naar de zandbak voor de centjes om dan (hopelijk) weer terug naar een subtopper in de eredivisie terug te keren.

Mooie finaciele stap.

Het zegt iets over de gun factor van Steijn dat de meeste hem dit gunnen en het een mooie stap voor hem vinden. Meestal lees je bij dergelijk moves toch andere reacties.

9 juni 2019 om 13:15

Vaak verschijnen dan de volgelingen van Johan Derksen en komt het welbekende mensenrechten-argument aan bod. Valt best wat voor te zeggen, maar dan zijn er veel landen waar je niet meer naartoe zou mogen gaan.

Ik gun het Steijn om veel geld te verdienen in het Midden-Oosten. Heeft bij ADO en vooral VVV goed werk verricht en is altijd erg trouw / loyaal naar z'n werkgevers geweest. Vijf seizoenen achtereen bij dezelfde club is in deze tijd toch vrij zeldzaam. Ik denk zelfs dat hij eerst nog een sportieve uitdaging heeft afgewacht en pas op de Emirates inging toen die kans uitbleef.

9 juni 2019 om 13:35

Vind je? Ik vind persoonlijk dat je sport en politiek wel echt los van elkaar moet zien. Daarbij heeft Nederland op politiek ook gewoon zeer goede relaties met de Saudi's. Als die basis er dan staat het volkomen vrij om naar zo'n land te gaan. Daarbij moeten we niet vergeten dat Johan ook altijd nog selectief hierin is. Ik heb Johan nooit één veroordelend woord horen zeggen toen Jordi Cruijff of Peter Bosz in Israël zaten of over spelers die naar China gaan hoor je hem ook niet. Ik wil hem nergens van betichten, maar het zijn altijd wel landen met een bepaalde achtergrond (to put it mildly). Tot slot wordt Johan's bolide toch ook rijdende gehouden door benzine wat mede afkomstig is uit Saudi Arabia? Is altijd makkelijk om principieel te zijn zolang het jezelf uitkomt.

9 juni 2019 om 14:08

Misschien niet helemaal duidelijk geformuleerd, maar ik ben ook geen voorstander van dat standpunt. Er valt iets voor te zeggen als je inderdaad te allen tijden principieel bent en niet alleen wanneer het je goed uitkomt. Ik zou dezelfde keuze maken als ik Steijn was en lekker mijn zakken gaan vullen daar. Ben van mening dat hij niets verkeerd doet met deze overgang.

9 juni 2019 om 14:32

@Rugu, je weet dat de relatie een stuk koeler is geworden na de walgelijke moord op de journalist door de Saudi's? En ik vind dat je nooit moet gaan werken in een land dat mensenrechten op zo'n grove manier schendt. Daarmee legitimeer je impliciet het bewind, door te stellen dat als je maar genoeg geld krijgt, je het geen probleem vindt wat daar gebeurt. Of mijn favoriet: ik kan het bewind toch niet veranderen, dus dan kan ik er net zo goed gaan cashen.

9 juni 2019 om 16:30

@rugu

In de meeste situaties heb je gelijk, er zijn echter in mijn optiek wel uitzonderingen op. Een voorbeeld hiervan vind ik ruud Gullit, hem waardeerde ik ten zeerste met alle aandacht indertijd voor Mandela. Als diezelfde Gullit jaren later door Kadyrov bij Grozny word ingehuurt en hem als politiek intrument kan gebruiken vind ik dit wel beschamend.

vwb steijn zie ik niets iets dergelijks, dus ook ik zie geen probleem.

9 juni 2019 om 16:58

@rugu hij gaat niet naar Saudi Arabië maar naar de emiraten, Abu Dhabi. Voor de rest wel eens met je betoog

9 juni 2019 om 13:59

Het verschil is denk ik dat die anderen vaak al financieel onafhankelijk zijn.

9 juni 2019 om 14:50

Steijn is eerlijk, dat maakt het verschil. Is ook niet naar PEC gegaan omdat hij trainer is voor het geld, niet voor de lol. Prima, dan hoop II dat hij even zijn zakken kan vullen en dan weer naar Nederland komt, een aanvulling voor het Nederlandse voetbal is hij namelijk wel.

Geld maakt alles goed, lekker in een land gaan cashen waar een homo levenslang gevangenis of zelfs zweepslagen kan krijgen. je draagt er indirect aan bij, geldt trouwens ook voor al die Dubai vakantiegangers. ik zou er geen stap doen en geen cent uitgeven

9 juni 2019 om 13:16

Oh ja, dus als er hier iemand met een bomgordel zichzelf en een paar mensen opblaast, draag jij daar dan ook indirect aan bij omdat je in hetzelfde land verblijft? Wat een klinklare onzin, je moet dat gewoon gescheiden van elkaar zien.

9 juni 2019 om 13:23

Niet helemaal het punt want Paulis duidelijk probeerde te maken. Hij heeft het over straffen die de overheid/samenleving opleggen aan mensen, jij hebt het over een actie van een individu die aanwezig is in dat land. Ik snap wel dat hij even lekker wilt cashen, ook snap ik dat mensen er moeite mee hebben.

9 juni 2019 om 13:30

@QuePasa, die vergelijking van jou raakt kant noch wal. Precies zoals hierboven wordt geschreven gaat het in Abu Dhabi erom dat er mensenrechten consequent door de overheid worden geschonden. Een idioot met een bomgordel wordt niet gesteund door de Nederlandse overheid.

9 juni 2019 om 13:38

@kraterios Afc

Ja maar de mensen die er moeite mee hebben eten vaak intussen wel de organen en ledematen van dieren die ze in de supermarkt kopen. Hoop heisa maken over mensenrechten, maar ze betalen intussen voor dierenmishandeling en hoe willen ze dat rechtvaardigen? Welk kenmerk verschil bestaat er tussen mens en dier wat het okay maakt om dieren in hamburgers te veranderen en mensen niet? Als ze dat niet kunnen benoemen, zijn ze zelf ook gewoon hypocriet bezig en moeten ze ook niet zo met hun vingertje wijzen naar Maurice Steijn.

9 juni 2019 om 14:13

@kyle66 Daar zit ergens wel een kern van waarheid in, maar het is naar mijn mening wel heel makkelijk om te zeggen dat iemand die in een dergelijk land werkt of daar zijn vakantie viert indirect bijdraagt aan het overheidsbeleid. Dat betekent toch niet dat je een sympathisant bent van dit beleid? De Nederlandse Staat doet ook voldoende zaken met dit soort landen. Dragen die dan ook indirect bij aan het overheidbeleid in zo'n land? Het is altijd lekker makkelijk om alles over één kam te scheren in zo'n geval.

9 juni 2019 om 14:41

@QuePasa, waarom is dat makkelijk praten? Dat is toch ook zo? Als ik kon kiezen tussen rijk worden in een land waar mensenrechten op grove schaal worden geschonden of een goed belegde boterham verdienen in een land waar dat niet gebeurt, zou ik het laatste kiezen. Een mens leeft met zijn eigen geweten. Niet met die van een ander of met die van de overheid.

9 juni 2019 om 14:54

Natuurlijk zou je dan dat land kiezen waar het niet gebeurt. Daar zal het waarschijnlijk ook prettiger leven zijn. Dat is hier echter mijn punt niet. De persoon die de eerste comment hierboven postte zegt dat iemand die in een dergelijk land verblijft, tijdelijk of permanent, bijdraagt aan dit overheidsbeleid. Dat gaat echt veel te ver. Je kunt dat niet afschuiven op individuen. Van het weekend is er, mbt de zaak Wilders ook schandalig nieuws naar buiten gekomen. De Trias Politica schijnt geschonden te zijn door een voormalig bestuurder van ons land. Heb ik daar ook aan bijgedragen omdat ik in dit land verblijf? Dat lijkt me niet. Dat kun je echt niet zo maar op individuen afschuiven.

9 juni 2019 om 15:25

Het is zeer triest dat een minister gemeend heeft het OM aan te sporen tot vervolging. Absoluut. Maar dat valt in het niet bij de doodstraf omdat je homoseksueel bent. Of omdat je als vrouw vreemdgaat. En in Nederland heeft de rechter het laatste woord. Dus hoewel de OvJ tot vervolging over is gegaan, wordt Wilders daarmee niet automatisch veroordeeld. Je kunt een eenmalige fout totaal niet vergelijken met iets dat dagelijks gebeurt en door een rechtbank niet wordt gecorrigeerd.

En ook een individu hoort een standpunt in te nemen. Zoals ik hierboven al zeg: elk mens leeft met zijn eigen geweten. Aan het eind van de dag moet je jezelf recht in de spiegel aan kunnen kijken. En als jouw spiegelbeeld mooier wordt door een zak met geld, zegt dat genoeg over jou als mens.

9 juni 2019 om 13:29

Zo kun je over alle landen wel iets zeggen. De een leeft voort van bloedgeld. De ander drukt een ander land en nog een ander land probeert de bevolking te onderdrukken. Laten we niet doen alsof we in het westen allemaal heilig zijn.

9 juni 2019 om 14:02

Ik hoop dat je snapt dat je na het doen van dergelijke uitspraken een ontzettend grote hypocriet bent wanneer je in 2022 ook maar 1 seconden naar het WK kijkt. Dat gaat een leuke november / december worden voor je.

9 juni 2019 om 14:27

Ik las vandaag dat de scheiding der machten in Nederland ook met de voeten geschonden zijn. De wetgevende macht die de rechterlijke macht beinvloedt en instrueert. WIj drijven ook af naar een bananen republiek. Moet ik nu emigreren?

Jammer voor VVV heeft boven verwachting gepresteerd. Succes!

Financieel zal het allemaal dubbel en dwars in orde zijn. Maar als je een pas 45-jarige, ambitieuze trainer-coach als Maurice Steijn bent, ga je toch niet naar een niets-zeggende club uit de zandbakcompetitie? En kies je na vijf mooie jaren in Venlo toch voor een echte, volgende stap in Nederland of Duitsland?

9 juni 2019 om 14:08

Daar zit nou juist het probleem. Die clubs kwamen niet. Feyenoord koos voor iemand anders, AZ en Utrecht ook. Heerenveen zelfs. Zwolle waar Steijn mee heeft gesproken is vergelijkbaar met VVV. Dus het enige wat hij kon doen is blijven. Of je dan een kans krijgt is nog maar de vraag. Ron Jans - die zelfs een prijs heeft gewonnen - heeft nooit een kans gekregen bij de Top 3 of AZ. Zo gek is het dan niet om ergens anders het veelvoudige te kunnen verdienen.

Wel jammer dat hij weggaat, deed het erg leuk bij VVV

Had hem graag bij jong oranje gezien ipv vd looi. Maar dit kan ook en iedereen die zegt dat hij het niet moet doen lekker laten praten. Zij krijgen de kans niet financieel onafhankelijk te worden dus hoeven ook die keus niet te maken

Groot gelijk, even de zakken vullen en dan weer een mooi clubje zoeken in Europa of misschien Amerika.

Leuk en aardig voor de familie uiteraard dat zoonlief ook mee gaat, maar vader en zoon zullen toch ook wel weten dat hij hiermee sportief gezien gewoon een jaar weggooit.

Zou die Sem Steijn in zijn carriere nu ooit iets bereikt hebben zonder zijn pappie? Toen zijn vader hoofdtrainer bij ADO werd in 2011 kwam Sem Steijn heel toevallig in de jeugdopleiding van ADO terecht. In de zomer van 2018 huurt VVV de inmiddels 16e jarige Sem Steijn. Waarom huurt een Eredivisie club een 16 jarige speler van een andere Eredivisie club. Raad eens wie trainer van VVV was? Precies, pappie Maurice. Nu gaat pappie naar de Emiraten en wie hobbelt daar braaf achteraan? Pappa's kindje Sem Steijn.

12 juni 2019 om 04:27

Ik weet zelf niet precies wat de gezinssituatie van Maurice Steijn is, maar als hij zijn hele gezin en huishouden naar Venlo heeft meegenomen snap ik best dat je een 16-jarige meeneemt wanneer beide clubs instemmen met een verhuur. Wie weet neemt hij ook zijn hele hebben en houwen mee naar Dubai? Waarom moet een zeventienjarige zoon dan achterblijven? Ik zie het probleem niet zo en al helemaal niet zonder de kennis van zaken. Zou je toch sieren wanneer je een situatie van meerdere kanten probeert te bekijken.

12 juni 2019 om 15:29

Helemaal met je eens en laat hij hem ook nog als jongste speler ooit debuteren bij Vvv, terwijl het echt geen groot talent is.
Triest dat VVV dat laat gebeuren.

Serieus? Waarom zou je als tiener je vader achtervolgen in de zandbak? Kan ie nog niet voor zichzelf zorgen of? Frappant, overal waar papa naartoe gaat gaat junior ook naartoe. Van ADO naar VVV en van VVV naar de zandbak. Zou papa geëist hebben dat z'n zoon over moest komen en zou hij anders niet getekent hebben? Bizar verhaal toch? Zo blij als een kind met z'n eerste doelpunt in de Eredivisie en voordat je het weet zit ie aan de andere kant van de wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
14.FC Emmen38-31
Voor de complete stand: Eredivisie

8 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2019- Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

Update: Maaskant tekent voor twee jaar: ‘De drive is terug’

Robert Maaskant keert als trainer terug in de Eredivisie, zo verzekert De Limburger maandagavond. Volgens de regionale krant wordt de vijftigjarige oefenmeester dinsdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Maaskant wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren