‘Hij was toen al een wereldtopper, maar Koeman zei er meteen iets van’

Zondag, 9 juni 2019 om

Ronald Koeman begon in februari van het afgelopen jaar aan zijn avontuur als bondscoach van het Nederlands elftal en de oefenmeester kan zondag zijn eerste prijs met Oranje pakken. In de finale van de Nations League is gastland en regerend Europees kampioen Portugal de laatste horde richting de eerste trofee voor Koeman sinds 2009, toen hij met AZ de Johan Cruijff Schaal wist te winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Oranje de Nations League gaat winnen?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Over de Roon gesproken, we roepen altijd dat het een typische ballen afpakker is die enkel de bal in moet leveren bij Frenkie, maar ik zag hem tegen Engeland toch een paar splijten de inspeelpasses op de voorhoede spelers geven. Die jongen kan echt wel voetballen, en denkt ook naar voren. Prima balans speler

9 juni 2019 om 12:56

Precies dit! Ik vind De Roon ook een stuk minder houterig dan hoe hij vaak wordt weggezet. Speelde een aardig goede pot tegen Engeland (en ook eerder in de Nations League), hij doet het gewoon naar behoren, niet alleen defensief maar ook aan de bal.

9 juni 2019 om 13:00

Ik vind het allemaal ook maar overdreven. Iedereen met een beetje common sense ziet ook wel in hoe belangrijk deze Marten is en is al meerdere malen de man van de wedstrijd geweest op basis van verdedigend werk alsmede wanneer mogelijk scherpe passes naar voren en een goeie omschakeling, echter zijn het de Ajacieden die hier in grote getalen aanwezig zijn die pleiten van de Beek, wat ook geen slechte speler is maar het in Oranje nog niet heeft laten zien. Ik kan ze wel begrijpen, want wanneer Lex Immers was geselecteerd had ik ook voor hem gepleit in de basiself.

9 juni 2019 om 17:45

Ik word er een beetje moe van dat iedereen alle ajacieden hier over 1 kam scheert. Ik heb genoeg ajacieden voor de wedstrijd tegen Engeland zien zeggen dat Koeman een logische keuze had gemaakt met de Roon ipv van de beek. Daarnaast is het niet heel gek dat er sommige ajacieden zijn die van de beek in de basis willen toch? Hij heeft gewoon een heel goed seizoen gedraaid. Je opmerking over immers slaat kant noch wal en heeft ook niks met van de beek te maken, immers is namelijk vele malen slechter als van de beek en heeft ook geen uitzonderlijk seizoen gedraaid om het te verdienen in de basis te staan.

9 juni 2019 om 13:01

Ik denk dat niemand de Roon ook een slechte speler vind. Hij kan goed verdedigen en redelijk opbouwen, maar speelt in mijn optiek te veel dezelfde rol als Frankie de Jong.
Ze spelen haast naast elkaar en bespelen dezelfde ruimte. Hierdoor lopen ze elkaar in de weg.
De Roon gaat ook nauwelijks diep waardoor er ook geen ruimtes ontstaan om te bespelen.
Eigenlijk spelen de Roon en Frankie beide als nummer 6, terwijl je naast de 6 in ideale opzicht een 8 wilt hebben die kan aanvallen en verdedigen(cruijff filosofie).
De afgelopen 2 wedstrijden loopt de opbouw niet lekker en heeft in mijn optiek te maken dat we met twee zessen spelen. Je zag toen Donny erin kwam dat Engeland gelijk 20 meter naar achteren ging lopen omdat hij over Depay heen ging. Hierdoor konden we gelijk opschuiven naar voren en ontstond er ruimte om te voetballen. Ik vond Donny niet geweldig invallen tegen Engeland maar door alleen al zijn loopacties word het makkelijker om te voetballen voor de rest omdat hij veel ruimte maakt voor anderen.
Voor mij is Wijnaldum op 8, Frankie op 6 en Donny op 10 de ideale opstelling.
Ik snap dat Koemand zijn spelers niet van de ene op de andere dag afvalt. Dat moet je als trainer ook niet doen. Maar ik denk uiteindelijk dat hij toch gaat kiezen voor Donney van de Beek.

9 juni 2019 om 14:48

De filosofie van Cruijff is 1 centrale middenvelder in de punt naar achter. Een 6 en 8 die naast elkaar spelen zijn dus nooit "cruijff filosofie".

9 juni 2019 om 15:52

Klopt, Donny viel niet geweldig in. Gaat wel altijd vol overgave aanvallende loopacties maken. Echter laat hij te vaak het verdedigende werk liggen. Tegen Engeland liep hij wel mee terug maar niet vol overgave, wat hij aanvallend wel kan. Dat is jammer, want dat hoort wel bij het middenvelder zijn en hij moet dat gewoon ook op kunnen brengen, zeker wanneer hij als invaller het veld inkomt en nog vol energie hoort te zitten.

9 juni 2019 om 16:28

In zijn boek staat dat de 6 de spelverdeler is en dan de 8 moet kunnen aanvallen en verdedigen. Een soort alleskunner.
Cruijff speelt liever met de punt naar achteren, maar dan veranderd de filosofie nog niet. Je moet namelijk je opstelling veranderen op de spelers. Speel jij met een type van Basten zet je de spits anders neer dan met een type Huntelaar.

9 juni 2019 om 13:08

De roon is inderdaad een prima speler, zeker voor wedstrijden tegen sterke tegenstanders. als we straks tegen wit rusland en estland spelen kun je beter wijnaldum op die plek zetten en donny op 10. Dat geeft iets meer voetballend vermogen en diepgang. Dan is een gesloten verdediging makkelijker te kloppen.

9 juni 2019 om 15:53

Wanneer je voetballend meer vermogen wil dan moet je gewoon met Propper gaan spelen.

9 juni 2019 om 13:55

Natuurlijk wel met de kanttekening dat dit pas zijn tweede goede wedstrijd in Oranje was. Hij gaat namelijk ook met enige regelmaat de fout in. De Roon is een leuke speler voor dat niveau, maar naar mijn mening wel een gebrek aan beter.

9 juni 2019 om 14:49

Zou je iets meer kunnen toelichten welke fouten hij heeft gemaakt in zijn voorgaande interlands? En ik kan me zeker wel meer wedstrijden dan twee herinneren? 1 pot tegen Duitsland en 1 pot tegen Frankrijk.

9 juni 2019 om 15:05

Nou zag hem toch een paar keer gewoon Frenkie in de problemen brengen. Frenkie de perfecte pass waarmee de Roon helemaal vrij was en hoppa ipv open draaien gewoon lekker terug kaatsen naar Frenkie die daardoor zwaar in de problemen kwam. Ook nog veel balletjes breed en terug. Met Propper op die positie zag je pas echt vooruit.

De Roon wordt door menigen hier onderschat. Het is een gewaardeerde speler van Atalanta en is nuttig voor het Nl elftal. Zijn type voetballer heb je niet veel. Of je wil niveau Hendrix hebben?

9 juni 2019 om 12:56

Deze types leiden we in Nederland ook niet op. We hebben liever mensen die aan de bal goed zijn dan mensen die zonder bal sterk zijn.

9 juni 2019 om 13:41

Het is jammer, want bruikbaar zijn ze zeker. Type Simons/Vogel. Onzichtbaar maar o zo nuttig en belangrijk.

9 juni 2019 om 15:57

Hij is gewoon bij Sparta opgeleid. Alleen worden zijn specifieke kwaliteiten in Nederland niet zo gewaardeerd als bijvoorbeeld in Italië. Daarom was hij vanaf zijn aankomst daar al zo belangrijk voor de club. Vergeet niet dat de Italiaanse competitie een zeer tactische competitie is. In het jaartje in de Premier League kwam hij redelijk uit de verf maar het is duidelijk te zien dat hij beter is bij voetbal waar veel nagedacht moet worden.

9 juni 2019 om 14:23

Je overdrijft, iedereen hier is positief over he.

hopen dat janssen en karsdorp weer op nivo gaan spelen.

9 juni 2019 om 13:35

Janssen is klaar, daar op hopen heeft weinig nut.

9 juni 2019 om 14:12

Sorry om je dit persoonlijk mede te moeten delen maar Theo Janssen is niet meer beschikbaar.

Ik betwijfel of hij wel echt hard durft op te treden tegen bijv Memphis. Tegen VVD zoiets zeggen, lijkt makkelijker. Aangezien het een reële gast is, die wel beetje met kritiek om kan gaan. Waarom zegt Koeman niet dat Memphis dramatisch was tegen Engeland?? Aangezien hij weet dat Memphis de eerste volgende keer gelijk met zn vingers in zinn oren een goal viert

9 juni 2019 om 13:42

Hoe weet jij dat hij dat niet durft te zeggen of überhaupt gezegd heeft. Zat je in de kleedkamer?

9 juni 2019 om 13:58

Na de eerste wedstrijd zei hij gelijk tegen Memphis dat ie meer moest lopen. En dat doet ie ook sinsdien. Memphis had het niet donderdag nee, maar die wedstrijden zitten er ook weleens tussen.

9 juni 2019 om 16:00

Memphis had het donderdag niet. Nou als trainer zou ik wel blij met hem zijn, 2 assists en bij die eigen goal zorgt hij zelf voor de fout van de verdediger waardoor Engeland de controle over de bal verliest.

Vond overigens ook dat hij ongelukkig speelde, maar als je achteraf naar bovengenoemde feiten kijkt dan heeft hij toch een belangrijke bijdrage geleverd aan die overwinning.

9 juni 2019 om 13:59

Ten eerste kan het goed zijn dat Koeman wel iets tegen Memphis heeft gezegd en ten tweede zal Memphis zelf ook wel weten dat hij niet de beste wedstrijd van z'n leven speelde tegen Engeland.

Ik verbaas me eerlijk gezegd hoe snel men weer over Memphis valt nu hij 1 slechte wedstrijd heeft gespeeld na een lange reeks wedstrijden waarin hij constant bepalend was. Zelfs tegen Engeland was hij nog steeds belangrijk ondanks een mindere wedstrijd van zijn kant.

9 juni 2019 om 16:04

Ja dat is Nederland. Ik weet zeker dat wanneer Memphis zich helemaal lekker voelt, hij niet te stoppen is. We hebben dat al vaker gezien. Maar zoals al vaker benoemd is het een gevoelige jongen, niks mis mee, maar dat maakt het voor hem moeilijker om altijd vrij te kunnen spelen. Meestal komt het met de jaren levenservaring dat je daar beter mee om kunt gaan, alle kritiek die hij nu weer krijgt helpt hem ook niet.

9 juni 2019 om 19:29

Koeman weet denk ik heel goed over welke spelers hij publiekelijk iets kan zeggen en over welke spelers niet. Koeman kent VvD door en door en weet dat hij daar wel mee kan omgaan. Memphis bijv. heeft weer een hele andere gebruiksaanwijzing. Maar dat geldt voor iedereen. Ene speler heeft wat vaker een schouderklopje nodig dan de ander en weer iemand anders houdt je scherp door een keer flink te schreeuwen terwijl dat bij iemand anders weer averechts werkt

Nou ik ben denk ik wel 1 van de weinige die de rol van trainer overschat vindt, maar ik moet toegeven dat Koeman 1 van de facetten waarvan ik vind dat een trainer invloed op kan hebben wel echt goed beheerst; namelijk een collectief maken. Natuurlijk ben je afhankelijk aan de personen en of zij wel matchen, maar er staat wel echt een team. Je hoort ook van de spelers dat zij het echt leuk vinden om naar het Nederlands elftal te gaan, iets wat je onder de vorige 2 bondscoaches nooit hoorde. Ook dat zij niet meer naar huis ter duin gaan, maar naar zeist is echt een gouden greep geweest. Spelers moeten opeens weer met elkaar praten en heb het idee dat zij daardoor toch dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Ook de duidelijkheid die Koeman heeft doet deze groep denk ik goed. Ben je een hondenlul? Dan zegt Koeman dat gewoon tegen je, maar speel je een geweldige pot, dan zegt die dat ook. Ik denk dat de spelers zijn complimenten daardoor ook gewoon echt serieus nemen.

9 juni 2019 om 13:40

Mee eens, trainers van tegenwoordig doen net alsof ze het allemaal hebben uitgevonden. Als trainer heb je Max 30% invloed en belangrijkste facet is een team maken dat voor elkaar over heeft om te strijden. Al dat tactisch gelul, je bent afhankelijk van de kwaliteit van de groep

9 juni 2019 om 13:48

Onzin. Je bent een manager van een heel team specialisten. Waarbij jij verantwoordelijk bent. Het draait om.heel heel veel geld. Een trainer heeft zeker veel invloed. Daarbij heb je te maken met jonge jongens die begeleiding nodig hebben. Anders zou elke lol broek wel trainer kunnen worden.

9 juni 2019 om 16:27

Tuurlijk ben je afhankelijk van je materiaal als trainer maar tactisch zijn ze zeker belangrijk naast het smeden van het team. Memphis belangrijk maken en een vrije rol voorin geven, wijnaldum meer naar voren laten spelen zodat hij meer in zijn kracht komt etc. etc. Dit waren spelers die nooit hun niveau haalden. Natuurlijk komt dit doordat Frenkie, VvD en de Ligt eromheen staan maar je moet het zo toch maar neer zetten. Trainers worden idd belangrijker gemaakt dan ze zijn maar tactisch inzicht is echt belangrijk. Dat heeft Koeman al heel back laten zien en Mourinho in het verleden bijvoorbeeld ook

Ik kan jullie uit eerste hand vertellen dat Koeman een toptrainer is. Heb onder hem mogen trainen en als hij het zat was pakte hij gedrag of houding direct aan. No matter who. Ook bij de sterspelers genoot hij alle respect. Dat zie je nu ook terug in het Nederlands elftal. Ik voorzie de komende jaren veel glorie door de samenkomst van een toptrainer met een nieuwe generatie topspelers (met dito mentaliteit).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren