Opsteker blijft uit voor Oranje aan vooravond van Nations League-finale

Zaterdag, 8 juni 2019 om

Noord-Ierland is na drie kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020 nog altijd foutloos. In Groep C, de poule van onder meer het Nederlands elftal, won de ploeg van Michael O'Neill zaterdag met 1-2 van Estland. Noord-Ierland boog een 1-0 achterstand laat in de wedstrijd om en heeft nu een voorsprong van zes punten op zowel Duitsland als Nederland, al hebben de concurrenten respectievelijk twee wedstrijden en een wedstrijd tegoed. De zege van Noord-Ierland is evenwel slecht nieuws voor Oranje, daar alleen de bovenste twee landen zeker naar het EK gaan.

Estland had slechts een van de voorgaande vijf wedstrijden verloren, al was dat wel de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland (2-0) van 21 maart. Verder boekte het Baltische land in de afgelopen vijf interlands knappe zeges op onder meer Griekenland (0-1) en Finland (1-2) en dus was Noord-Ierland gewaarschuwd. In de A. Le Coq Arena in Tallinn kwam Estland na 24 minuten op voorsprong. Uit een vrije trap krulde aanvoerder Konstantin Vassiljev de bal fraai langs de muur en laag in de hoek, buiten het bereik van doelman Bailey Peacock-Farrell: 1-0.

Zeven minuten voor rust leek Madis Vihmann de 2-0 tegen de touwen te knikken, maar hij beging voor zijn kopstoot een overtreding op Peacock-Farrell en dus werd de treffer afgekeurd. Ierland had het merendeel van het balbezit, maar slaagde er zelden in om gevaarlijk te worden. Het team van bondscoach O'Neill kwam na de pauze goed weg, toen Vassiljev de bal op de lat uiteen zag spatten na een geplaatst schot. Aan de overzijde werden de bezoekers via George Saville voor het eerst echt gevaarlijk, maar keeper Sergei Lepmets pareerde zijn inzet van dichtbij.

In het restant van de tweede helft volgden mogelijkheden aan weerszijden. Vlasiy Sinyavskiy kapte zijn bewaker uit en probeerde het met een laag schot, dat door de benen van Peacock-Farrell uit het doel werd gehouden. Dat was een belangrijke ingreep, want Noord-Ierland bleef in de wedstrijd en kantelde het duel razendsnel om. Invaller Josh Magennis kreeg de bal dertien minuten voor tijd tegen het dijbeen na een schot van Conor Washington en zorgde daarmee voor de 1-1; even daarna maakte hij ook de 1-2 na voorbereidend werk van Jordan Jones.


Poll

Denk je dat Noord-Ierland bij de bovenste twee eindigt in Groep C?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sonnydo)

Even de scenario's doornemen. Winst van Noord-Ierland aanstaande dinsdag tegen Wit-Rusland en in september tegen Luxemburg betekent (uitgaande van een nederlaag van Oranje tegen Duitsland) een gat van maar liefst 12 punten tussen ons en Noord-Ierland.

Ga er dan maar eens aan staan, natuurlijk moet je nog steeds al die potjes kunnen winnen maar de druk wordt enorm hoog. Dat play-off ticket dat we al hebben zou nog weleens goed van pas kunnen komen.

8 juni 2019 om 20:05

Luxemburg zit niet in onze poule. Maar een gunstig speelschema is het zeker voor de Noord-Ieren. Gelukkig hebben we de play-offs nog

8 juni 2019 om 20:10

Ja en dan verliest Noord Ierland 2x van Duitsland en 2x van ons en is er niets aan de hand.

8 juni 2019 om 21:35

Ja maar die voorsprong kan ze ook een mentale boost geven. Ze hebben niks te verliezen, Nederland wel.

8 juni 2019 om 20:13

Die noord ieren kunnen er niks van. Die verliezen gewoon twee keer van duitsland en wij gaan er zelf ook geen problemen mee hebben. Ik weet dat de laatste twee kwalificatiereeksen slecht waren, maar we moeten niet overdrijven. Dit gaat echt wel goed komen

8 juni 2019 om 20:18

De kans is aanwezig dat de euforie rondom Oranje straks compleet omslaat,en dat Koeman straks van hero opeens de man is die Oranje richting afgrond hielp. Gudde trekt zn conclusies en stapt op ,en Oranje is weer terug bij af als lachertje van Europa. Ajax strandt in de voorronde Cl,
PSV wordt weer kampioen, en Van Persie en Robben worden weer opgeroepen om Oranje richting WK te loodsen.... enne Van Breukelen,blind en Hiddink verschijnen weer in allerlei praatprogramma's om hun zegje te doen..

8 juni 2019 om 20:32

Welke druk? Wij moeten op dit moment echt niet meer bang zijn voor noord-Ierland en gewoon dat veld ingaan om hen helemaal kapot te spelen. Leuk een gat van 12 punten, maar in essentie blijft gewoon dezelfde opdracht staan.

8 juni 2019 om 21:15

Luxemburg zit niet in de poule. NL moet eerste naar Duitsland, daarna N-I thuis tegen de Duitsers in september terwijl NL tegen Estland speelt. De druk ligt dan ook direct op de wedstrijd tegen N-I thuis in oktober. Wordt nog spannend genoeg.

9 juni 2019 om 12:06

Joh schei nou toch eens uit! Al die paniek omdat Noord-Ierland van Estland en Wit-Rusland heeft gewonnen.Kom op zeg!

Hoe bedenk je het ook. Noord-Ierland speelt de eerste wedstrijden tegen wit-Rusland en Estland, terwijl Nederland direct twee keer Duitsland krijgt. Als Noord Ierland nog een keer wint en Nederland de volgende verliest. Staat Nederland gelijk 9 punten achter. Handig.

8 juni 2019 om 22:25

Ik snap idd niet dat de knvb met dit speelschema akkoord is gegaan. Met pech staan we gewoon 12p achter op die Noord Ieren. Dat houdt dan in dat ze maar 1x hoeven gelijk te spelen in 4 wedstrijden tegen ons of Duitsland.

8 juni 2019 om 23:11

Waar haal jij die 12 punten vandaan. Zij staan nu 6 punten voor met 1 wedstrijd meer gespeeld te hebben. De noord-ieren spelen hierna nog 1x tegen wit-rusland en daarna 2x tegen Duitsland en 2x tegen Nederland. Nederland speelt nog 1x tegen Duitsland en daarna 2x tegen de ieren, 2x wit rusland d8 ik en 1x tegen estland. Die 6 punten ga je dus nog echt wel inlopen.

8 juni 2019 om 23:14

Herstel, het is 2x estland en 1x wit-rusland voor ons.

8 juni 2019 om 23:24

Als ze dinsdag winnen en wij verliezen van Duitsland. Dan is t verschil 12 winst/verlies punten. Nu moet Noord Ierland dan tegen Duitsland. Maar stel dat ze die winnen of gelijk spelen.

9 juni 2019 om 05:40

Dan is er nog niks aan de hand. Als wij gewoon de rest van de wedstrijden winnen, dan winnen we ook twee keer van noord ierland. Die moeten dan dus twee keer van duitsland winnen om evenveel punten te hebben als nederland. Die rampscenarios zijn dus nog ver weg.

9 juni 2019 om 00:30

Inderdaad ongelofelijk stupide van de KNVB . Een blunder van de allerbovenste plank . Met de laatste 2 reeksen in het achterhoofd ga je toch niet een dergelijk schema samenstellen. Ik keek er 10 seconde naar en zag al “lekker dan , moet je naar noord Ierland toe in de wetenschap dat als ned aar verliest een plek bij de 1e 2 al niet meer haalbaar is”. Echt een debiel bij de KNVB die dit schema heeft goedgekeurd

Maakt toch niet uit. We hebben een ticket via de nations league. Beide finalisten zijn rechtstreeks geplaatst.

8 juni 2019 om 20:01

Huh? Dat hoor ik voor het eerst en ik heb mij er, dacht ik, aardig ik verdiept. De finalisten krijgen niets, zover ik weet.

8 juni 2019 om 20:13

6mil krijgen ze. Breng mij ook maar een paar van die nietsen van jouw haha

8 juni 2019 om 20:08

Nee, de finale plaats betekent geld en roem, maar geen automatisch ticket voor het Ek.

Wel heeft Oranje, mocht het zich niet via de groep kwalificeren, sowieso recht op een playoff ronde.

8 juni 2019 om 20:10

Een tickets voor de playoffs voor een ticket. Je wint geen bal met de nations league verder.

Lekker belangrijk wat zij onderling doen, gewoon zelf je wedstrijden gaan winnen

8 juni 2019 om 20:03

Ja maar het zal ook een keer meezitten he.. Duitsland loten, 2x meteen tegen ze spelen, 1 in de laatste minuut verliezen en de Noord Ieren winnen 2x in de laatste minuten

8 juni 2019 om 20:10

Ja en? Gewoon 2x van Noord Ierland winnen en van die andere dwergen dan ga je gewoon met de Duitsers door.

Met het elftal wat Oranje nu heeft moet je alle wedstrijden behalve die tegen Duitsland makkelijk kunnen winnen. Al zou je zien dat we weer een Bulgarije-wedstrijd hebben en N-Ierland ineens punten pakt tegen Duitsland. Morgen van Portugal winnen biedt je nog wel een laatste strohalm mocht het in deze poule helemaal misgaan voor ons.

8 juni 2019 om 20:22

Winnen van Portugal maakt niks uit. We hebben al een ticket voor een eventuele play-offs-ronde mochten we niet kwalificeren via de poule. Daar heeft de Nations League winnen geen invloed op.

Van een elftal vol domme krachten en werkers moet je in principe 2x zonder problemen winnen. Al dachten we dat natuurlijk wel vaker bij Oranje. Mocht er straks een gat van 9 a 12 punten zijn kan het nog wel eens verdraaid pittig worden.

Sorry maar als Oranje Noord Ierland niet onder zich kan houden hebben ze op een EK niks te zoeken . Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien gek . Maar zolang ik Oranje volg ( 1978 ) heb ik op ieder EK en WK Nederland op zijn minst als dark horse gezien . Ik plaats me liever niet dan dat ik op een Ek/wk voor de ogen van de hele wereld afgeschoten word .

Als alle ploegen van division a kwalificeren op ned na, dan krijgen wij dat ticket toch?

8 juni 2019 om 23:46

Nee, de hoogst niet-gekwalificeerde ploegen uit poule b stromen door en spelen dan tegen nl

8 juni 2019 om 23:57

Ook niet, de op de hoogste 4 na de 4 hoogst niet-gekwalificeerde ploegen uit poule b.

Als je in deze poule niet bij de eerste 2 eindigt, heb je ook niks te zoeken op het EK.

8 juni 2019 om 22:33

Op zich wel maar een achterstand van 12 punten blijft klote dan.

8 juni 2019 om 23:11

Klopt. Het programma is ook heel krom op deze manier. Wij moeten straks weer tegen Duitsland. Nu hebben we een fitte selectie die in vorm is, maar over een paar maand kan het zomaar anders zijn. Heb je toch een probleem inderdaad.

Als noord ierland dalijk op 12 punten komt wordt het wel spannend. Wat als duitsland of wij 1x verzaken tegen de noord ieren kan je zomaar het ek mislopen.

8 juni 2019 om 22:30

Net zoals Frankrijk dat destijds deed tegen Zweden. Daarom vind ik het zo grappig dat iedereen zegt dat als Nederland zijn wedstrijden wint er niks aan de hand is. Wie weet gaat Duitsland wel de fout in en dan loop je weer het EK mis.

8 juni 2019 om 23:59

Nee hoor, als nederland alles wint, en duitsland gaat de fout in tegen de Noord-ieren, dan eindigt Nederland boven Duitsland

Er is nog niks aan de hand, maar die Noord Ieren zetten er wel druk op bij ons. Duitsland uit kan Nederland verliezen,.maar dan is het de taak dat Nederland alle wedstrijden wint van de kleinere landen en hopen dat Noord.Ierland geen rare dingen gaat doen tegen Duitsland

Zo zouden fie Duitsers opeens kunnen denken, he oeps we verliezen perongeluk even van de Noord Ieren.... Maar gied die gaan echt niet alles winnen verder, dat is toch grotendeels een koekenbakkers team. Al zou niet weer van Duitsland verliezen wel fijn zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Estland

FIFA ranking: 104
0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. MetsVerdediger80
M. KäitMiddenvelder80
S. ZenjovAanvaller80
S. LepmetsKeeper80
J. TammVerdediger70
K. VassiljevMiddenvelder71
H. OjamaaAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina Estland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Estland.

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren