De Laurentiis niet gediend van geruchten: ‘We zijn geen supermarkt’

Zaterdag, 8 juni 2019 om

Volgens berichten in de Italiaanse media wil Internazionale Piotr Zielinski en Lorenzo Insigne weghalen bij Napoli. Die geruchten zijn niet al te goed gevallen bij Aurelio De Laurentiis, de uitgesproken voorzitter van i Partenopei. In gesprek met de Corriere dello Sport benadrukt de president van Napoli dat hij zijn team niet laat ‘ontmantelen’ door de concurrentie.

“Mijn staf vertelt me dat Internazionale mijn team wil ontmantelen en dat ze navraag hebben gedaan naar onze sterkste spelers. Maar ik heb geen intentie om spelers aan hen te verkopen, niet Zielinski en niet Insigne”, verduidelijkt De Laurentiis. Insigne werd eerder al in verband gebracht met een vertrek bij Napoli, al mag hij alleen vertrekken als er minimaal honderd miljoen euro op tafel komt om zijn tot 2022 lopende contract af te kopen.

“Insigne zou bij iedere Europese topclub kunnen spelen, maar op dit moment is hij gelukkig bij Napoli”, vervolgt de voorzitter van de nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen. “We zijn geen supermarkt. Onze spelers zijn niet te koop, tenzij we iemand halen die het team sterker maakt. Er zijn heel veel teams die onze spelers willen overnemen, maar ze zijn nu eenmaal niet te koop voorlopig.”

Napoli nam een jaar geleden afscheid van Maurizio Sarri, die naar Chelsea vertrok en werd opgevolgd door Carlo Ancelotti. Het begint er nu steeds meer op te lijken dat de oefenmeester terugkeert naar Italië om bij aartsrivaal Juventus aan de slag te gaan. “Ik houd me niet bezig met de geruchten over Sarri en Juventus. Ik heb afstand genomen van die affaire. Zodra je achttien wordt, ben je verantwoordelijk voor je eigen acties. Dat is alles.”


Poll

Snap jij de houding van Aurelio De Laurentiis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door ritje)

Het is bijna onmogelijk om weg te komen als je eenmaal bij Napoli bent. Insigne zou niet misstaan bij een echt topclub, waar hij om de prijzen kan spelen. Bij Napoli zal hij niks winnen en ook nooit tot de absolute top behoren, zonde.

8 juni 2019 om 18:23

Ik weet niet wie erger is, Daniël levy of deze man

8 juni 2019 om 20:16

Ik vind het maar normaal dat je er alles aandoet om je topspelers te behouden of ze moeten de volle pot betalen.
En Insinge is een Napolitaan ik denk dat het voor hem een eer is om voor Napoli te mogen spelen , voetbal is meer dan alleen prijzen pakken er bestaat zoiets als clubliefde.

8 juni 2019 om 21:41

Precies. Veel spelers hadden meer kunnen winnen als ze voor andere clubs zouden spelen

Voor het juiste bedrag is iedereen te koop. Als je spelers het willen, dan zul je ze wel moeten verkopen, omdat het anders je team ontregelt. Dus iedereen is te koop en zeker in de huidige markt. Klinkt eerder populistisch dan realistisch wat hij hier aankondigt.

8 juni 2019 om 20:23

Wat zegt hij dan verkeerd ?

Wat ik eruit concludeer is dat die voorzitter niemand wil verkopen en al zeker niet aan de concurrentie tenzij er buitenlandse clubs de volle pot betalen.

Misschien moeten meer clubs de houding aannemen. Gewoon er hard in gaan, zodat ze echt het onderste uit de kan moeten halen. Vind dat het wel erg makkelijk is voor de clubs met te veel geld of voor de helft van het BNP als club kunnen staan om spelers bij de kleine clubs weg kan halen. Met het geldt ook voor de provincieclubjes in Nederland die zich achter het herenakkoord schuilen. Neem een voorbeeld aan die Laurentius. Toch wel een baas dat ie z'n rug probeert te houden.

Zodra je 18 word ben je verantwoordelijk voor je eigen acties. De meest wijze woorden die ik over deze meneer heb gelezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli62
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

44 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren