Cillessen kan zich in Nations League-finale bij exclusief gezelschap voegen

Zondag, 9 juni 2019 om

Oranje staat zondagavond in de finale van de Nations League tegenover Portugal. De formatie van bondscoach Ronald Koeman bereikte de eindstrijd door na verlenging af te rekenen met Engeland (3-1), terwijl de Portugezen in de reguliere speeltijd met dezelfde cijfers wisten te winnen van Zwitserland. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Estádio do Dragão, zondagavond vanaf 20.45 uur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie wint de Nations League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door el chicharito)

Ff credits naar Cillessen. Wat is dat een onderschatte keeeper zeg. Hij heeft de pech dat ter stegen ook een ongekende keepeer is, maar cillessen zou bij menig topclub moeiteloos meekunnen, daar twijfel ik niet aan.

8 juni 2019 om 13:34

Prima keeper idd alleen jammer dat hij dramatisch is op penalties. Je moet altijd een penaltykiller bij het NL elftal erbij nemen zoals krul om jasper te kunnen vervangen bij een mogelijke penaltyreeks.

8 juni 2019 om 13:39

Het zal me trouwens niks verbazen als Tim Krul volgend jaar weer bij Oranje zit. Hij heeft al een goed seizoen achter de rug bij Norwich, en ik verwacht dat hij weer in beeld komt omdat ze volgend jaar weer BPL spelen. En het afgelopen jaar is hij ook gewoon beter dan Zoet/bizot/padt/vermeer etc.

8 juni 2019 om 13:44

Dus Vermeer is penaltykiller? Verder vind die Cillessen zoon overschatte keeper, als je kijkt naar andere landen zoals Duitsland, Spanje, Brazilië, België is Cillessen echt B-kwaliteit

8 juni 2019 om 14:05

Inderdaad Cillessen is een modale keeper zeker niet top. Nederland heeft op vd Sar en lang geleden van Beveren geen absolute top keepers gehad dat zit schijnbaar niet zo in onze voetbalcultuur..

8 juni 2019 om 14:32

En toch zijn ze in Spanje elke keer lyrisch als hij weer op goal heeft gestaan. We zijn hier in Nederland altijd goed om onze nederlandse jongens altijd naar beneden te halen. Deden we met bijv. met Seedorf ook. Cillessen zou bij veel topploegen gewoon op goal kunnen staan. Mogen heel blij wezen dat we nu gelukkig een goeie keeper hebben bij nl elftal.

8 juni 2019 om 14:56

Nou bij welke topploegen dan? Noem mij is 1 topploeg met een mindere keeper. de top 6 van Engeland, Bayern, Juve, PSG, Juventus, Real en Atletico hebben in ieder geval allemaal een betere keeper. Daarnaast zijn keeper als Sommer, Donnaruma, Pickford, Onana, Handanovic, Schmeichel, Rui Patricio etc. minstens net zo goed als hem. In Nederland wordt hij met alle respect juist ontzettend overschat. Het is een prima keeper maar niets meer dan dat. Hij heeft de exceptionele kwaliteiten daar niet voor. Ook zijn er momenteel wel erg veel goede keepers moet ik zeggen, dat speelt ook niet helemaal in zijn voordeel. Ik kon me afgelopen zomer nog goed herinneren dat vele zeiden dat Liverpool hem moest halen omdat hij zogenaamd beter was dan Alisson. Echt een grap dat we in Nederland zo denken.

8 juni 2019 om 15:14

Over grap gesproken..
Normaal neem ik de moeite niet om op subjectieve onzin te reageren, maar keepers als Kepa, Leno en Szczesny zijn dus echt niet beter. Bungelen allemaal op hetzelfde niveau.

De enige keepers die echt elite zijn atm zijn oblak, ter stegen, allison en ook de gea ondanks zn vormcrisis.

8 juni 2019 om 15:24

En toch ben ik meer onder de indruk van die keepers dan van een gozer die nooit keept en toch elk jaar blunders maakt

8 juni 2019 om 15:40

Je hebt natuurlijk gelijk! Szczesny die een jaar jonger is dan Cillessen heeft maar liefst 300 wedstrijden gespeeld bij clubs die actief zijn op het aller hoogste niveau, dat heeft Cillessen in ieder geval niet bereikt en dat zal hem zelfs niet eens meer lukken. Sczczesny is zeker de laatste jaren een erg betrouwbare doelman geworden maar zelfs in zijn minder betrouwbare tijd was hij beter dan Cillessen destijds. In 132 wedstrijden liet hij 154 ballen door en hield hij 48 keer de nul, de statistieken van Cillessen in de eredivisie waren niet heel veel beter, in 135 wedstrijden liet hij 122 ballen door en hield hij 57 keer de nul.

Kepa is ook gewoon een erg goede doelman en is volgens mij zelfs de duurste doelman ooit. Daarnaast is hij maar liefst 5 jaar jonger dan Cillessen en nu al beter.

Leno zal inderdaad niet heel veel beter zijn dan Cillessen.

8 juni 2019 om 15:53

Ten eerste; Becker is de duurste ooit.
Ten tweede: leeeftijd doet hier helemaal niet toe. Y
T zal vast dat een Kepa meer rek heeft, maar t ging om het niveau nu.

Szczesny was ooit een arsenal reject. Geweldige keepee geworden en zeker juventus-waardig atm, maar Cillesen laat keer op keer ook gewoon makkelijk mee te kunnen op het hoogste niveau. Ook tegen Engekand gewoon weer hele knappe reddingen.

Waarom je die cijfers erbij haalt is mij een raadsel. Er zijn wel meerdere redenen waarom Juventus zulke cijfers haalt in de serie A, naast hun keeper...

8 juni 2019 om 15:58

Cillessen moet lekker naar Dortmund gaan. Snap niet waarom Dortmund hem ook niet wil want die hebben met Burki een dramatische keeper in huis die veel punten kost jaarlijks

8 juni 2019 om 17:03

En dramatische uittrappen.

8 juni 2019 om 17:04

Nee Kepa was duurder dan Alisson.

Cillessen laat het helemaal niet keer op keer zien. Laatst maakte hij bijvoorbeeld nog 2 fouten tegen Eibar. Daarnaast doe jij net alsof hij het zo vaak laat zien. Wat een onzin hij speelt gemiddeld 10 wedstrijden per seizoen waarvan vaak nog 2-4 keer tegen een club uit de 2e of 3e league van Spanje. Bij Nederland doet hij het inderdaad gewoon goed maar het is niet bijzonder. Ik ga toch ook niet zeggen dat Pickford naar een topclub moet omdat hij een paar knappe reddingen had tegen Nederland.

Die cijfers waren van Sczcesny bij Arsenal een club die niet bekend staat om de meest betrouwbare verdediging.

Daarnaast maakt leeftijd natuurlijk wel degelijk uit voor een club. Als een speler nog door kan groeien is dat gewoon erg belangrijk.

8 juni 2019 om 18:22

@Monique kepa en szczesny niet beter? Chauvinisme heeft het gewonnen van realisme zie ik

8 juni 2019 om 18:50

Ik vind Kepa anders ook niet echt zo bijzonder. Van een keeper van 80 miljoen mag je toch veel meer Verwachten. Misschien komt het nog wel.

9 juni 2019 om 14:57

Knap om blunders te maken als je nooit keept.

9 juni 2019 om 15:28

Ivanovic Beveren? Dat is de meest overschatte keeper van Nederland. Super op de lijn. In alle and er e situaties een ramp. Bals was in die tijd veel beter. Daarna koos Michels Jongbloed boven Van Beveren.

9 juni 2019 om 15:31

Of andersom. Waarom. Halen wij onze spelers zo naar beneden. Is Cillesen minder dan Neuer nu. Beurt 3 jaar terug was absolute top. Nu allang niet meer.

9 juni 2019 om 20:28

Kepa, Leno rn Szczesny zijn zeler wel beter dan cillessen. Cilessen moet eerst basisspeler worden.

9 juni 2019 om 03:15

Hij heeft barca wel de copa de rey gekost door persoonlijke fouten.

9 juni 2019 om 12:28

"daar twijfel ik niet aan". Knap dat je zo stellig bent, maar in het handjevol wedstrijden dat Cillessen het afgelopen seizoen bij Barcelona gekeept heeft, wisselde hij goede momenten af met hele slechte. Het is imo niet in te schatten of Cillessen in staat is om een heel seizoen lang een constant niveau te halen bij een topclub, daar hebben we simpelweg veel te weinig referentiekader voor.

Ben ik de enige die het (nog) een vrij niets zeggend en onbelangrijk toernooi vindt? Ik lees hier allemaal dingen als grote finale etc, maar zo voelt het voor mij allerminst. Gewoon een extra net zoals de johan cruijf schaal.

8 juni 2019 om 14:52

Ja dit dus. Mag toch hopen dat ze bij de KNVB zelf dit ook zo zien en niet echt een groot feest willen organiseren, mocht het zo ver komen.

8 juni 2019 om 15:02

Doet dat er überhaupt toe? Je speelt een finale. Of deze nou nietszeggend is of alles bepalend, als topsporter wil je finales spelen en ze vooral ook winnen. Je had zondag avond ook een oefenwedstrijd tegen Lichtenstein kunnen spelen, wat heb je liever? Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit meerwaarde heeft ten opzichte van die troosteloze oefenpotjes.

8 juni 2019 om 16:05

Het is het eerste tournooi, geef het wat tijd, en dan zal het wel 'groter' aanvoelen. Las hier gister nog een bericht van iemand, die zei dat bij het eerste WK het ook allemaal niet was (weinig ploegen, niet echt hoge kwaliteit) en zie nu eens .

Desalniettemin, vind ik het een vermakelijk tournooi zover. Leuke potjes, en een aantal landen willen toch echt wel laten zien wat ze kunnen (waaronder Nederland).

Laat maar komen die finale!

8 juni 2019 om 16:12

Naar mijn weten staat Oranje na dit weekend nog steviger op de 3e plek achter N-Ierland en Duitsland die punten gaan pakken. Ik zou elke kans grijpen om plaatsing te realiseren voor een eindronde waar we schitterem door afwezigheid de laatste toernooien. Winst betekend weer extra kansen toch?

9 juni 2019 om 00:34

@Sesamstraat: Nee, winst brengt ons niet dichter bij kwalificatie voor het EK, groepshoofd worden in onze Nations League poule wel, deze halve finales en finale zijn echt puur voor de eindklassering van de Nations League. Je spekt de kas van de KNVB en je krijgt wat punten voor de Wereldranglijst-klassering.

8 juni 2019 om 16:21

Je bent niet de enige, voor mij is dit vergelijkbaar met het amsterdam 700zoveel toernooi of juan campert. Hoezo grote finale?

8 juni 2019 om 21:41

Ja idd. Jammer dat er geen kwalificatie voor t EK aan de 1e prijs zit. Dan zou zo’n toernooi nog iets van glans hebben. Aan de andere kant; wat mij betreft beter dan n oefenpotje tegen Luxemburg en nu de finale is bereikt wil ik dat Oranje wint ook...

Volgens mij is Cillessen een uitstekende keeper. Hij is alleen niet een heel charismatische. Geen Chech, geen Buffon, geen Van der Sar. Wel een stuk beter dan Stekelenburg, al ligt dat er ook aan hoe je het bekijkt. Stekelenburg vond ik soms onzekerder in wedstrijden, wisselvalliger, maar daar staat tegenover dat Cillessen nooit een penalty stopt. En dat is wel erg belangrijk, dat je dat in elk geval soms doet. Dat maakt dat Cillessen een uitstekende keeper is voor een team dat goed speelt, dus voor het huidige Oranje. Goed in de opbouw, goed in de organisatie, en hij staat er om de gaten te dichten die er nu eenmaal vallen bij een team dat risico durft te nemen. Gaat het slecht, lukt het niet, is er geen opbouw of organisatie, kan er niet gescoord worden, dan komt de druk veel meer te liggen op keeperschap, bijvoorbeeld bij penalties. En dan is Cillessen geen Stekelenburg, en al helemaal geen Van der Sar. Het lijkt me dus dat er ruimte blijft voor een betere keeper om op te staan. Die is er nu nog niet, want Zoet, Vermeer en al die andere keepers onder Cillessen, zijn mindere keepers en niet (veel) beter op Cillessens zwakke punten. Maar zodra er een keeper opstaat die gelijkwaardig is aan Cillessen, of zelfs wisselvalliger dan hij (zoals Stekelenburg) maar wél met de kwaliteiten die hij mist, dan lijkt me dat Koeman die zeker zal overwegen. Volgens mij heeft Cillessen in Oranje geen onaantastbare positie.

8 juni 2019 om 15:02

Natuurlijk heeft hij geen onaantastbare positie. Maar welke talenten moet nu op gaan staan? Je hebt Scherpen en Bijlow nou dat ziet er op zijn zachtst dus niet heel rooskleurig uit. Scherpen kan er niets van en Bijlow maakt ook veel fouten. Cillessen zal zijn positie de komende 5 jaar dus niet heel snel verliezen.

8 juni 2019 om 16:53

@Shepherd, je schrijft dat hij "nooit" een penalty stopt. Als je het woordje "bijna" ervoor had gezet, had dat geklopt, maar hij stopte onlangs nog een penalty.

zeker een degelijke, bruikbare keeper maar ik vind Cillessen geen hoogvlieger. hij speelt heel weinig wedstrijden en maakt toch nog met regelmaat blunders in die weinige minuten. Europese top vind ik hem niet maar voor clubs als Watford, FC Porto, Villareal etc. lijkt het me een prima keeper

"Portugal kan het eerste gastland worden dat een groot toernooi wint sinds Frankrijk de WK-finale van 1998 voor eigen publiek won van Braziliã«."

De Copa America van 2015 was toch ook best een groot toernooi? Mijns inziens groter dan de Nations League

Sorry, de NL stelt toch niks voor...leuk voor de beurs vd bonden , niet meer, niet minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

3823 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 7 4 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester City stelt Raheem Sterling een weeksalaris van 450 duizend pond in het vooruitzicht, omgerekend ruim 523 duizend euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren