‘Wijnaldum hoort definitief in het rijtje van grote Nederlandse spelers’

Zaterdag, 8 juni 2019 om

Georginio Wijnaldum won afgelopen zaterdag voor het eerst in zijn loopbaan de Champions League. De middenvelder had een basisplaats in de finale tegen Tottenham Hotspur (0-2). Vijf dagen na de eindzege in het miljardenbal verscheen Wijnaldum in de basis van het Nederlands elftal tegen Engeland. Hij hield het honderdtwintig minuten vol en liet daarmee zien hoe fit hij is. In zijn column voor het Algemeen Dagblad is Sjoerd Mossou lovend over de Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Sjoerd Mossou?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door janta)

Wanneer je misschien niet altijd in de basis staat, maar wel belangrijk kunt zijn bij een club als Liverpool, dan ben je gewoon een grote speler naar mijn mening.

8 juni 2019 om 10:20

In principe staat ie altijd in de basis, in elke grote wedstrijd. 1x niet, tegen Barça thuis

8 juni 2019 om 11:26

En toch nog als invaller 2x scoren om het onmogelijke toch mogelijk te maken. Wijnaldum zit fysiek ook geweldig in elkaar.

8 juni 2019 om 11:45

Het is een grote Nederlandse speler maar hij hoort (nog) niet bij de aller grootste. Mocht hij kampioen worden met Liverpool en met NL elftal ver komen op EK (als 1 van de kern spelers) dan wel. Voor nu zijn Cruijff, van Hanegem, Neeskens, Swart, van Basten, Gullit, Rijkaard, Koeman, Bergkamp, Overmars, Sneijder, Robben en van Persie groter. Dan heb je nog een categorie Cocu, de Boertjes, Davids, Stam, van Bommel, Seedorf, van Nistelrooij, Kluivert. Dan heb je Kuyt, van Bronckhorst, van der Vaart. Wijnaldum zit nu bij die laatste groep na zijn CL winst. Heeft nog een lange weg te gaan.

8 juni 2019 om 12:37

Onderdeel zijn van een team dat prijzen wint maakt een speler niet direct een grote speler. Ik vind Wijnaldum (net als Kuyt) nog een categorie onder de laatste categorie die jij noemt. Blijkbaar een zeer nuttige speler maar hij heeft (voor mij) niks speciaals. Alle spelers die jij opsomt hadden iets unieks in hun spel. Wijnaldum is naar mijn mening te vaak onzichtbaar. In die onzichtbaarheid ligt vast zijn kracht...

8 juni 2019 om 12:41

Precies die laatste zin. Het overgrote deel speelt op een positie waarbij ze in de spotlights zijn. Wijnaldum speelt op een positie waarbij je gewoon niet in de spotlights kan staan.

8 juni 2019 om 16:24

Daarom waren spelers als Wouters net zo belangrijk als van Basten tijdens het EK 1988. Velen kijken puur naar doelpunten, ik kijk naar de functie in het elftal. Spelers als Wouters, Numan en Wijnaldum zijn grote spelers. Wij onderschatten vaak spelers als boven genoemd en bijvoorbeeld Kuijt. Toch bijzonder dat grote trainers het wel inzien!

8 juni 2019 om 10:37

35 wedstrijden in de Premier League (32 basis), 12 in de Champions League (11 basis). Gini staat gewoon altijd in de basis en is een belangrijke schakel in dit Liverpool!

8 juni 2019 om 10:42

Dit lees ik vaker hier, maar is compleet onjuist. Wijnaldum heeft de meeste minuten gemaakt van de hele selectie bij Liverpool dit seizoen!

8 juni 2019 om 11:49

Hoe kom jij aan deze bewering? Het lijkt mij namelijk sterk dat hij meer minuten heeft gemaakt dan Allison.

Volgens de bron die ik net heb gezien staan ook Mane, van Dijk, Salah, Robertson enzo boven hem.

8 juni 2019 om 12:08

Ik volg de Premier League niet zo, vandaar dat ik ook 'misschien' gebruikte. Hoe dan ook verandert dat mijn mening niet. Wanneer je belangrijk kunt zijn voor een grote club als Liverpool, ben je gewoon een grote speler.

Hij is geen spraakmakende speler als Cruyff, van Basten, Gullit, Seedorf, Sneijder, vd Vaart, van Persie, etc. maar hij is wel een sleutelspeler bij de CL winnaar van dit jaar en runnerup vorig jaar.
Gini is zeer zeker een grote NL speler en hoort in het rijtje, alleen al om te laten zien dat een grote speler niet spraakmakend hoeft te zijn, hij moet van onschatbare waarde zijn voor het team over een lange periode. Twee seizoenen achter elkaar finale CL is wat mij betreft genoeg om hem te kwalificeren

8 juni 2019 om 10:49

Ik vind wijnaldum een grotere speler dan vdv

8 juni 2019 om 11:36

Zijn we vergeten hoe we 50 interlands hebben lopen klagen over Wijnaldum???

8 juni 2019 om 12:15

Als iemand niet presteert bij het nationale elftal maar wel bij de club, is het dan geen grote speler? Messi, seedorf om er maar 2 te noemen...

8 juni 2019 om 12:43

Niet mee eens. Messi heeft hele periodes goed gespeeld bij Argentinië, het is alleen nooit bekroond met prijzen. Tja, Higuain.... Seedorf heeft nooit slecht gespeeld, hij is altijd de zondebok geweest vanwege zijn penalties en zijn grote mond.

De periode dat Wijnaldum goed speelt is niet groter dan de periode dat VdV goed speelde. Wijnaldum speelt nu prima, maar hij is iemand die alleen kan renderen als hij in zijn kracht wordt gebruikt. Buiten het rennen (even erg cru gezegd) is hij niet diegene die met pasjes strooit, of iemand uitspeelt, of het spel verdeelt. Hij is gewoon een erg goede dienende speler. Je zag dat hij in Oranje verzoop toen hem gevraagd werd meer te doen dan te dienen. Nu Frenkie naast hem het spel verdeelt, valt er een last van hem af. Ook bij Liverpool zie je dat wanneer het voorin niet loopt, de creativiteit op het middenveld ontbreekt. VdV is na Tottenham zijn hele spel kwijt geraakt, mede door zijn gebrekkige stamina, maar bij Ajax zette hij de lijnen uit, bij HSV idem, bij Real was hij van absolute toegevoegde waarde tot hij door politieke spelletjes weg moest, bij Tottenham was hij samen met Modric de spelbepaler.

Wijnaldum behoort voor mij niet tot de grote spelers van Nederland. Hij behoort voor mij tot de categorie Michael Reiziger; CL gewonnen, verdienstelijke carriere, interlands gepakt, meer niet.

Nou nee, gewoon nee. Tenzij je het hebt over een top 100. Daar past ie wellicht ergens tussen.

8 juni 2019 om 10:50

Ik vind dat soort lijstjes altijd moeilijk, omdat iedereen anders naar voetbal kijkt en iedere positie in het veld anders is.

Wel vind ik het onterecht dat in deze lijstjes altijd de spelers met de mooiste goals of de fraaiste individuele acties bovenaan staan. Verdedigers of minder opvallende middenvelders kunnen net zo goed of waardevol zijn. Dat laatste is wel van toepassing op Wijnaldum.

8 juni 2019 om 12:40

Waardevol zeker... maar dat is iets anders dan onderdeel zijn van de groep grootste NLse spelers. Die groep bestaat uit spelers met verschillende posities maar waren wel echt uitblinkers. Wijnaldum vind ik geen uitblinker

Nee man. Omdat de de CL heeft gewonnen? Dan kan je Danny Blind ook in dat rijtje zetten. Om bij de grootste Nederlandse spelers te horen moet je meer impact hebben. Ook bij het nationale team. Of je moet op clubniveau zo een patron zijn. En in beide gevallen is hij dit niet in mijn ogen

8 juni 2019 om 10:20

Ik denk dat Mossou hier niet doelt op de grootste Nederlandse spelers aller tijden, maar meer de blikvangers van dit moment. Dan worden vaak de Jong, van Dijk en Memphis genoemd terwijl Wijnaldum ook erg belangrijk is. Dat wil Mossou aangeven vermoed ik. Daar heeft ie deels ook wel gewoon gelijk in. Een basisspeler van de CL winnaar is ook gewoon een grote speler op dit moment.

8 juni 2019 om 10:28

Als je het in context leest, dan weet je ook waar hij op doelt. Is meestal wel belangrijk wanneer hij speelt en het is niet zomaar dat hij altijd wel de voorkeur krijgt boven zijn concurrenten.

8 juni 2019 om 10:50

Danny Blind hoort zeker tot de grootste voetballers van NL, hij had alleen de pech dat hij Ronald Koeman voir zich moest dulden in Oranje. Hoeveel voetballers ken jij opnoemen die ALLE europacups, wereldbeker, supercup, x-aantal landstitels, knvb-bekers heeft gewonnen?

8 juni 2019 om 11:19

De hele selectie van Ajax op dat moment?

8 juni 2019 om 12:03

Dit is feitelijk onzin wat jij nu steld want ze hebben ze niet allemaal gewonnen. Neem stanley menzo en van basten, geen CL gewonnen (bij Ajax), Ronald de boer geen UEFA cup (zat bij twente dat jaar). En zo kan je wel ff doorgaan

8 juni 2019 om 12:17

Nou, de hele selectie zullen dan wel helden zijn in hun landen. Daar heb ik geen kijk op en jij ook niet

8 juni 2019 om 12:22

Praat voor jezelf, ik weet precies wie welke prijs wel en niet gewonnen heeft, ben een wandelende ecyclopedie 😜

8 juni 2019 om 15:34

Dus dan is arbeloa ook 1 van de grootste spelers van Spanje? Hou maar op hé..

8 juni 2019 om 16:27

Heeft arbelia de ec1, ec2 en ec3 gewonnen+ wereldbeker+supercup? Was hij aanvoerder van een winnend team over meerdere jaren? Je vergelijking met arbeloa gaat nergens over

8 juni 2019 om 17:14

Hij is wereldkampioen, Europees kampioen paar keer een CL. Nog beter zelfs dan blind als je het naast elkaar zet. Klopt, scheve vergelijking. Arbeloa is nog een grotere speler dan blind als we naar jouw criteria kijken

8 juni 2019 om 10:50

Op zijn positie kan je niet zoveel impact hebben als spelers die meer naar voren spelen.

8 juni 2019 om 11:19

toch is hij een sleutelspeler in klopp zijn team. op clubniveau is hij een patron, meeste minuten gemaakt.

8 juni 2019 om 11:21

Meeste minuten gemaakt in een team wat de CL won en 2e werd met 1 punt achter City🤔

Ik vind het een prima en heel goede speler. Het is alleen niet zo dat ik Wijnaldum in een adem zal noemen als types als Cruijff, Gullit, van Basten, Bergkamp, De Boer, Stam, Van der Vaart, Sneijder, Van Persie en Robben.

8 juni 2019 om 10:51

Ik vind wijnaldum een grotere speler dan vdv

8 juni 2019 om 11:07

Bergkamp, VdV en Van Persie hebben nog nooit een CL gewonnen dus die horen zoiezo niet in het rijtje thuis

8 juni 2019 om 11:12

Alsof de CL nou echt alles betekend. Bergkamp was echt een van de besten in zijn tijd. sorry maar uw redenering is te kort door de bocht

8 juni 2019 om 11:16

Ik vind Wijnaldum geweldig, maar het winnen van de CL geen graadmeter. Dan zou je ook kunnen concluderen dat van der Brom een betere voetballer was dan Bergkamp of Zlatan.
Of Adri van Tiggelen en betere back dan van Bronckhorst, omdat hij geen EK heeft gewonnen.

8 juni 2019 om 11:22

Van der Vaart? Wijnaldum heeft zich meer laten zien in de top dan van der Vaart...

Wijnaldum, van bronckhorst, vsn bommel... Jongens die meehobbelden in teams die de ec1 winnen. Cruijff, van basten, gullit, rijkasrd, koeman dat zijn de groten, die maakten het verschil

8 juni 2019 om 10:46

Volgens mij maakte Wijnaldum toch echt het verschil tegen Barca in de halve finale...

8 juni 2019 om 10:54

De allergrootsten laten zich niet op de bank zetten 😉

8 juni 2019 om 10:58

Op het EK 88 heeft van Basten genoeg op de bank gezeten

8 juni 2019 om 11:13

De allergrootsten doen wat de coach vraagt zonder een tegenwoord

8 juni 2019 om 11:24

Dus dan is van Basten geen grote speler, aangezien die op het EK ook op de bank zat? En Wijnaldum heeft de meeste minuten gemaakt dus Wijnaldum liet zich idd niet zomaar op de bank zetten 🤔

8 juni 2019 om 11:41

Volgens mij heeft v Basten alleen de openingswedstrijd op de bank gezeten hoor ,

8 juni 2019 om 11:58

Wijnaldum heeft verre van de meeste minuten gemaakt in de CL. De wedstrijd tegen Barça was eerder uitzondering dan regel bij hem. Daarvoor was denk iedereen het er wel mee eens dat hij een waterdrager was en het team vooral om de voorste 3 draaide.

Van Basten werd dat jaar topscorer op het EK, als beste speler uitgeroepen van het toernooi, Ballon d'or, Europees speler van het jaar, Wereldspeler van het jaar etc.

Heel raar om deze vergelijking te maken. Wjjnaldum is een goede speler, maar zal in Engeland niet meedingen voor beste speler awards, iets dat een VDV bijvoorbeeld wel lukte zowel in Duitsland als Engeland (hij heeft ook bijna 2 keer zoveel jnterlands gespeeld)

8 juni 2019 om 12:19

Dat deed Divock Origi ook dus het is niet dat die ene prestatie alles zeggend is.

8 juni 2019 om 12:26

Van Basten zat alleen de 1e wedstrijd op de bank en alleen maar omdat hij het hele seizoen geblesseerd was, niet omdat hij gepasseerd was. Feiten!

8 juni 2019 om 11:18

Hahaha.Wijnaldum en van Bronckhorst meehobbelen. Die waren toch wel van vrij essentieel belang. Van Bommel bij Barça wat minder inderdaad. Als je het over een meehobbelaar hebt, dan denk ik eerder aan een Affelay of Martijn Reuser ofzo

8 juni 2019 om 12:22

Ik denk dat je van Bronckhorst hier echt te kort mee doet. Was een goede back met een constant niveau die menig topteam van tegenwoordig in de basis zou hebben staan.

Ik weet niet of het mag, maar gebruik gewoon een groot deel van dit prijzengeld om eredivisieclubs te ondersteunen in de aanschaf van een fatsoenlijk grasveld ipv kunstgras. Ook dat is in het belang van het Nederlandse voetbal

Danny blind grote speler? Een nuttige teamspeler was Hij. Bij het Nederlands elftal van het B team. Pech omdat Ronald Koeman er was...je gaat me toch niet vertellen dat die voor Koeman een bedreiging vormde? Mr Boity? Lol

8 juni 2019 om 12:40

Zoek zijn prijzen ff op, het aantal toernooien etc en kijk dan hoeveel spelers dat kunnen overtreffen. Zomaar iets roepen is erg makkelijk maar de feiten zetten jou in je hemd

Danny blind grote speler? Een nuttige teamspeler was Hij. Bij het Nederlands elftal van het B team. Pech omdat Ronald Koeman er was...je gaat me toch niet vertellen dat die voor Koeman een bedreiging vormde? Mr Boity? Lol

Erg overdreven. Wijnaldum is een dienende speler op het middenveld en zeker geen Europese top. Ik zou zelfs van de Beek boven hem verkiezen in het huidige Oranje. Conclusie: Sjoerd Mossou slaat de plank weleens vaker mis. Middelmatig journalist....

Grote Nederlandse spelers?

Dat hangt maar net van je definitie af van grote spelers en hoe groot je dat lijstje wilt maken. Ik denk dat het niet al te moeilijk is een ruim lijstje aan internationals te maken met een grotere staat van dienst. Maar goed, hij is inderdaad wel een van de Nederlandse spelers die zich in het buitenland bewijst bij de top. En als is dat in een dienende rol of is zijn inbreng regelmatig niet zo zichtbaar.

Ik moet wel zeggen dat ik hem tegen Engeland maar een wisselvalige pot vond spelen.

Wijnaldum is een nuttige teamkracht maar ik vind het geen bepalende speler. vooropgesteld, het is een hele goede voetballer maar ik vind hem niet een van de beste Nederlandse voetballers allertijden

Prachtige voetballer, geweldige mentaliteit maat niet een speler waarvoor je perse naar t stadion komt, die je echt mist of geweldige uitstraling heeft. In die zin ook vervangbaar en dan hoor je niet tot de allergrootsten. Als ik spelers moet bedenken waar ik graag naar kijk komt hij niet in het rijtje voor. De prijzen die hij pakt zou een club ook zonder hem gepakt kunnen hebben ondanks dat t een geweldige voetballer is. Niet erg verder ofzo, geldt voor enorm veel spelers.

Ben het er niet mee eens. Wijnaldum is een nuttige speler die elke club wel kan gebruiken en af en toe ook kan pieken zoals b.v. de CL wedstrijd tegen Barcelona. De echte grote spelers zijn; V. Dijk, de Ligt, de Jong en Depay, waar Koeman niet meer omheen kan.

Vind de Jong nu al beter dus dit slaat echt nergens op steekt er bij het Nederlands elftal en club er niet boven uit. Cruijf Van Basten Gullit Rijkaard Koeman En dan op plek 30 wijnaldum

Hij valt niet op en dan ben je onder het publiek al snel niet speciaal. Desondanks staat hij bijna altijd in de basis en haalt hij minimaal een 7. Wijnaldum is het type speler dat je nodig hebt in elk topteam. Je hebt de markante mannetjes die soms uitblinken en soms teleurstellen en je hebt (moderne) waterdragers die je opstelt vanwege hun degelijkheid en soliditeit. Wijnaldum hoort bij die laatste categorie. Hij doet weinig speciaals maar ook zelden iets fout. Dat zijn de grote spelers die doorgaans te weinig waardering krijgen, maar tegelijkertijd bijna altijd weer boven komen drijven. Als je 60 wedstrijden lang constant weet te presteren, altijd vrijwel de meeste kilometers aan werk verzet en daarnaast nooit geblesseerd bent, ben je een absolute topper.

Ik ben een fan van Gini maar dit is niet waar, als hij de EK of WK wint dan ben ik er zeker mee eens dat hij 1 van de grootste NL spelers is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

243 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 5 0 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
2015/2016 Newcastle United 38 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Jetro Willems is met prachtig doelpunt slechts figurant op Anfield

Liverpool is prima uit de interlandonderbreking gekomen. De koploper van de Premier League won zaterdagmiddag op eigen veld met 3-1 van Newcastle United en is zodoende ook na vijf competitieduels nog...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren