Kieft: ‘Hij liet zich weer zien, hem overkomt niet wat Depay overkomt’

Zaterdag, 8 juni 2019 om

Het Nederlands elftal plaatste zich donderdagavond dankzij een 3-1 overwinning op Engeland voor de finale van de Nations League en Memphis Depay was een van de hoofdrolspelers in Guimãraes. De aanvaller trapte de corner waar de 1-1 van Matthijs de Ligt uit voortkwam, veroverde de bal in de aanloop naar de 2-1 en leverde, na een nieuwe onderschepping, de assist bij de 3-1 van Quincy Promes. Wim Kieft is echter wel van mening dat Depay geen sterke wedstrijd speelde.

“Ik vond hem een beetje een pechvogel. Hij speelde geforceerd en deed te veel. Wel begrijpelijk voor iemand die een transfer wil maken. De Nations League is tijdens een transferperiode natuurlijk een ideaal podium om je te manifesteren. Tegen Engeland lukte het Depay niet”, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Dat gold volgens Kieft niet voor Cristiano Ronaldo, die Portugal een dag eerder met een hattrick langs Zwitserland schoot: “Wie zich natuurlijk wel weer liet zien was Ronaldo.”

“Hem overkomt niet wat Depay overkomt. Als het moet, doet hij het en scoort hij een hattrick tegen Zwitserland. Beetje onmenselijk bijna.” De oud-spits gaat ervan uit dat Ronaldo extra motivatie heeft geput uit de loftuitingen aan het adres van João Félix, het grote aanstormende talent van het Portugese voetbal: “Daar put hij kracht en motivatie uit. Hij zal Félix en alle anderen wel even wat laten zien. Zo denkt Ronaldo, volgens mij, en vervolgens geeft hij even z’n visitekaartje af met drie doelpunten.”

Kieft, die vindt dat een overwinning op het Portugal van Ronaldo voor Oranje wat meer glans aan een eventuele Nations League-winst zou geven dan een finale tegen Zwitserland, is onder de indruk van de honger die nog altijd te zien is bij Ronaldo: “Nederlandse generatiegenoten als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben zijn allang van dit grote podium verdwenen. Je ziet wel dat Ronaldo zich steeds meer laat gelden als doelpuntenmaker. Hij leeft van doelpunten en focust zich daar volledig op. Je ziet hem geen sprints meer maken van zestig meter en zo toeslaan in de counter. Dat lukt hem niet meer.”

Dit zijn alle doelpunten van Memphis Depay in de Ligue 1 van 2018/19
Meer video's

Poll

Denk jij dat Oranje de Nations League gaat winnen?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door bossie)

Makkelijk scoren. Iedereen snapt dat Ronaldo 10 klasse beter is, echter vond ik depay toch een voldoende spelen. 2 assits en heeft zich kapot gewerkt. Bleef druk zetten, bleef loopacties maken en was constant aanspeelbaar. Het was in balbezit veel ongelukkig maar we hebben wel iemand die zich helemaal kapot werkt voor zn land en al op enorm veel goals staat voor zijn leeftijd. Memphis moeten we koesteren, uiteindelijk is hij de toekomst van oranje.

8 juni 2019 om 08:43

Depay speelde gewoon een vette onvoldoende. Als we al tevreden gaan zijn met hard werken van een speler met zijn talent die zich bovendien geschikt vindt voor de top dan wordt het nooit wat. Hij mag gewoon op basis van eerdere prestaties krediet hebben maar dat staat los van een beoordeling voor deze wedstrijd.

8 juni 2019 om 09:42

Hard werken was 1 van die dingen daarnaast heeft die gewoon 2 assist in een slechte wedstrijd van hem toch best netjes.

8 juni 2019 om 09:48

Idd. Hard werken is goed, maar alleen hard werken is niet voldoende. Als een andere speler alleen maar hard werkt wordt hij afgeschoten. Kijk maar eens hoeveel kommer aar De Ligt krijgt...heeft die niet hard gewerkt? Die heeft maar 2x gemist en bovendien ook nog gedaan waarvoor Depay op het veld staat. Depay heeft wel 5x gemist....Ik snap wel dat eea niet zo te vergelijken is maar het kan niet zo zijn dat men tevreden tevreden is over Depay en tegelijkertijd De Ligt lager beoordeeld.

8 juni 2019 om 09:52

Volgens mij beoordeeld niemand De Ligt lager. De ligt speelde gewoon een goede wedstrijd, ja hij maakt een fout maar dat kan gebeuren. Depay daarentegen speelde gewoon niet goed.

8 juni 2019 om 11:10

Heeft meerdere malen de engelse defensie ontregeld door hard te werken en is bij alle drie de goals betrokken geweest. Dat hij zeer zwakke elementen in zijn spel had doet hier niet aan af. Inzaghi kon ook niet voetballen, maar die stond wel altijd op de goede plek. Zolang je nuttig bent, verdien je een voldoende.

8 juni 2019 om 11:26

Depay deed echt alles fout, had zoveel balverlies en iedere aanval strandde bij hem. Leuk dat die een corner voor geeft waaruit gescoord wordt, maar dat tweede doelpunt had die zelf al moeten scoren en dat derde doelpunt speelde een Engelsman de bal in zijn voeten. Nogmaals, hij leverde echt alle ballen in en liet zijn team in de steek.

Zou gewoon lekker met Weghorst in de punt spelen en Depay en Bergwijn vanaf rechts. Depay denkt dat die belangrijk is en het spel moet niet op hem afgestemd worden.

8 juni 2019 om 13:14

@El fenomeno: Wat een opportunistische onzin.depay had een hoofdrol bij drie! doelpunten. Daar win je gewoon een wedstrijd mee.dat hij verder ook ongelukkige momenten in de wedstrijd kende, dat klopt. Maar Cristiano Ronaldo is verder in de wedstrijd ook onzichtbaar geweest. Na de wedstrijd zijn de statistieken Depay 2 assists, Ronaldo 3 goals. Net alsof Ronaldo veel bijdraagt buiten de statistieken. Bij jou lees ik alleen afgunst.

8 juni 2019 om 11:35

Hij is niet de toekomst maar we hebben niets beter op dit moment. Als het aanstormende talenten over een jaar of 2 goed gebied is wordt zijn plek gewoon overgenomen door hun, misschien dat hij dan op de vleugel kan omdat we daar ook niet veel goeds hebben rondlopen.

Depay heeft altijd al geforceerd gespeeld. Ook in zijn tijd bij PSV. Heeft nog steeds een bewijzingsdrang. Komt onrustig over. Is helaas daar nog steeds niet overheen gegroeid. Bij Depay ben ik dus van mening dat het echt een mentaal stukje is, want heeft zeker de kwaliteiten.

8 juni 2019 om 11:13

Ik denk ook dat hij zich extra wilde laten zien tegen Engeland om zich in de kijker te spelen voor PL teams. Daarbij gingen ze hem honend uitfluiten na zn eerste mislukte passes en dat trok hij zich nog aan ook. Al met al, mentaal inderdaad zwak.

10x liever depay dan Ronaldo, heeft nooit veel gepresteerd tegen oranje en laten we dat zo houden

8 juni 2019 om 08:45

Hahahahhaha. 10x liever Depay? Die mag nog niet eens de schoenen poetsen van Ronaldo.

8 juni 2019 om 09:09

Wedstrijd Portugal Nederland op het Ek 2012 vergeten?

8 juni 2019 om 12:42

Wedstrijd Portugal Nederland op het Ek 2004 vergeten?

Depay speelde ongelukkig maar zonder hem had Nederland niet gewonnen. Persoonlijk vind ik Depay onmisbaar voor dit elftal en een van de absolute sterkhouders. Maar hij is geen ideale schoonzoon dus bij een ongelukkige wedstrijd krijgt hij meteen een storm aan kritiek.

8 juni 2019 om 10:24

Het is inderdaad een sterkhouder van het huidige elftal. Dat rechtvaardigt alleen niet je ongefundeerde aanname dat ze deze wedstrijd zonder hem niet hadden gewonnen. De kritiek die hij nu krijgt is terecht na een bar slechte wedstrijd. En hopelijk doet hij het morgen beter.

Depay is zo'n speler waarbij een cijfer geven heel moeilijk is. Al de bal doet die een hoop domme dingen en kiest hij altijd voor de moeilijke weg maar dan dan geeft hij vervolgens wel weer 2 assists en is die ook betrokken bij het derde doelpunt. Leuk om de parallel te trekken met Ronaldo trouwens. Die is voetballend vaak ook niet heel bijzonder en hij is ook toch wel beslissend. Al geeft Ronaldo een stuk minder de bal weg.

Ronaldo kiest zijn momenten anders en beter uit dan een paar jaar geleden, maar dat hij geen lange sprints meer kan trekken is natuurlijk onzin van Kieft. Tegen Ajax gooide hij er in de laatste minuten nog een sprint uit die begon op eigen helft. Gelukkig hadden we toen een slimme Ekkelenkamp die aan de rem trok, anders was hij gewoon op tijd in de zestien geweest

Depay is echt gewoon matig. Beetje voetbalkenner ziet dat gewoon. In potentienzit er alles in echt alles, Maar hij speelt altijd geforceerd. Dribbelen ziet er rommelig uit. Dat heeft puur te maken met controle. Heel onrustig in trappen , kaatsen. Probleem is dat het er niet helemaal uitkomt wat hij in talent wel heeft. En een afmaker is hij ook niet. Beter gewoon op de vleugels deze jongen. Is hij 10 x gevaarlijker. Kijk bv naar een bergwijn,hij heeft een vele betere controle over de bal. Daarnaast vind depay zichzelf erg goed. Dat is denk ik zijn grootste struikelblok

8 juni 2019 om 12:42

@royfollon

nou, Depay was voor deze wedstrijd steeds de grote uitblinker tegen landen als Frankrijk, Belgie en Duitsland. moeten we De Ligt nu ook gelijk matig gaan vinden na zijn mindere wedstrijden tegen de Spurs en tegen Engeland?

8 juni 2019 om 14:33

Nee de ligt niet maar bekijk depay maar is goed. Hij mist dat verfijnde. Dat zie je dus in afwerken,dribbelen etc

Ronaldo speelde ook erg matig , scoorde een vrije trap en de laatste 2 goals aan het einde van de wedstrijd. Als Memphis die kansen had afgemaakt, was hij onze Ronaldo. Komop het was 1 wedstrijd waar hij een offday had, zijn we ineens de vorige wedstrijden van Memphis vergeten,, daar was hij bijna elke wedstrijd tot man of THE match geroemd. Laten we eens een keer ophouden met meteen kritiek geven aan bepaalde spelers als ze het ff niet goed doen op of naast het veld. Gewoon vertrouwen houden en de jongens blijven steunen.. we hebben 3-1 gewonnen die jongen heeft 2assists. Was verder ongelukkig aan de bal dat weten we nu ook wel, morgen zeker weer een artikel over Memphis hoe slecht hij wel niet was.

8 juni 2019 om 10:59

Ik begrijp dat jij misschien een beetje verliefd bent op depay, maar als we allemaal gewoon eerlijk zijn. Op een paar goede wedstrijden na, heeft hij nooit echt wat gepresteerd. Hij had zeker de potentie om ergens te komen, maar helaas zie ik het nooit gebeuren in zijn geval. Bijna de helft van de basisspelers van Lyon gaan waarschijnlijk een toptransfer maken, en de enige die vind dat hij het echt heeft verdiend, omdat hij zichzelf de beste vind van het elftal gaat waarschijnlijk nergens heen. Ik heb al eerder gezegd, die jongen moet zich minder bezig houden met randzaken en meer met voetbal. En in plaats van opscheppen over hoe goed hij zichzelf vind, misschien een keertje nederig zijn en iedereen bedanken voor de kansen die hem zijn gegund die velen niet zullen krijgen in hun leven!!

8 juni 2019 om 12:20

Welke documentaires en interviews heb jij gezien van Depay dan? Ik heb hem nergens op zien scheppen over hoe goed hij is. En nederig zijn?? Die jongen zet zich in voor kansarme kinderen in Afrika, spreekt vol lof over hoe hij als kind is opgevangen door zijn pleeggezin en hoeveel hij heeft gehad aan de familie van Kemenade op de Herdgang. Hij is zo ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft en leeft ook voor zijn omgeving in plaats van de superster uit te hangen. Dat hij een hobby heeft als rappen maakt daarin geen verschil alleen focus jij jezelf volgens mij vooral daarop.

8 juni 2019 om 13:16

Ik heb genoeg interviews gezien van depay, en bij geen enkele komt hij op mij over als iemand die echt wilt helpen. Of iemand die nederig is naar hetgeen wat hij heeft. De documentaire waarover jij spreekt dat hij zich heeft ingezet voor kansarme kinderen in Afrika, dat hij bij langs gaat bij dove en blinde kinderen in ghana. En daar vervolgens een rapnummer over maakt. Wat heeft hij precies gedaan dan? Want de opbrengsten van het nummer dat hij heeft gemaakt zijn niet naar die kinderen gegaan... Dus wat heeft hij dan precies gedaan? En leeft voor zijn omgeving, in plaats van de superster uithangen? Ken jij depay wel vraag ik me af.. Ik vind het prima dat hij een hobby heeft, dat moet iedereen in zijn leven hebben. Maar ik geef alleen aan dat hij daar misschien even mee moet stoppen, en zich meer op voetbal moet richten. Ik kan duizenden voorbeelden geven van andere voetballers die wel echt iets doen voor anderen, 1 voorbeeld mesut özil die de operatie voor (Als ik mij niet vergis 23 kinderen betaald) en daar geen documentaire over maakt. En zo kan ik de hele dag doorgaan. Ik persoonlijk vind depay gewoon niet de voetballer, die hij zelf zegt te zijn!!!

10 juni 2019 om 13:20

Betreft de documentaire waarin hij zich inzet voor kansarme Afrikanen, dat werd wel enorm uitvergroot en ging veelal over hem en hoe hij zich verbonden voelt met hen! Hij wilde maar al te graag met de eer strijken.Daarnaast als jij mensen wilt helpen,waarom moet jij dat dan perse via een documentaire doen die niets toevoegt 🤔en waar kosten mee gemoeid zijn voor kijkcijfers

Het hele spel van Oranje is op Depay afgesteld. Als hij dan een mindere dag heeft, zoals tegen Engeland, dan valt dat extra op. Depay was zeker ongelukkig, maar is wel continu in de weer en creëert zo ook ruimte voor andere spelers. Enige dat me zorgen baart is dat we geen vervanger hebben voor Memphis. Was ook benieuwd of Koeman de Jong had ingebracht als het 1-1 bleef afgelopen donderdag. Dat spelletje met een grote spits voorin beheerst NL niet volgens mij.
Maar laten we blij zijn met (nog) een mooie pot voetbal morgenavond! En ook nog met 1 van de 2 beste voetballers van het afgelopen decennium. Mocht NL winnen, is het een geweldig prestatie!

het probleem van Depay is dat hij veel te hard werkt wat ten koste gaat van zijn aanvallende spel denk ik. spelers als Ronaldo en Messi werken juist niet hard zodat ze de energie hebben om op de cruciale momenten beslissend te zijn

verder is het een beetje onzin om Depay te gaan vergelijken met Ronaldo. we gaan het spel van Messi toch ook niet als graadmeter nemen om te bepalen of een Bergwijn of Promes goede spelers zijn?

8 juni 2019 om 12:36

Als hij niet hard had gewerkt had hij niet zo vaak de bal afgesnoept van de tegenstander. Nu zijn door het harde werk van hem toch 2 goals ontstaan en daarom snap ik de eenzijdige kritiek op hem niet geheel en ik snap ook niet dat een speler die3 assist levert toch een 5,5 krijgt. Wat mij betreft is zijn aandeel in de overwinning toch groot te noemen en dan verdien je sowieso een 6 of 6,5 ongeacht hoe slecht je de rest van de wedstrijd speelde.

8 juni 2019 om 12:40

@fortress

dat is zo maar hij speelde wel belabberd hoor. van mij mag dat overigens ook wel een keer als je ziet hoe belangrijk en goed hij speelde tegen Frankrijk, Duitsland en Belgie bijvoorbeeld

8 juni 2019 om 19:43

Depay heeft ook een conditie van een paard, als je ziet hoeveel meters hij maakt samen met Dumfries en Frenkie

Wat een vergelijking en wat een conclusie trekt mr Kieft. Depay speelt als een valse 9 terwijl Ronaldo een pure goaltjesdief is die super fit, super gemotiveerd en super gefocused is. Dat is een beetje appels met peren vergelijken. Als je beseft dat Depay bij de laatste 9 goals bvan Oranje betrokken is geweest door ze te maken of de assist te geven dan hoeven we niet zo kritisch te zijn na een mindere pot. Ronaldo speelt ook weleens een mindere pot waarin hij toch 1 of 2 keer scoort. Depay speelt een mindere pot waarin hij veel balverlies leed en acties soms te ver doorvoerde maar als je 3 assist heb geleverd dan heb je het toch zo slecht nog niet gedaan. Btw beweren dat Ronaldo geen sprintjes meer trekt maar alleen goaltjes afwacht is natuurlijk totale onzin. Is Kieft soms vergeten hoe Ronaldo tegen Ajax als een raket de diepte in sprinte langs alles en iedereen en toen door Ekkelenkamp naar de grond werd gehaald? De analyse van Kieft is zoals zo vaak lachwekkend.

Haha wat is dit nu weer Depay vergelijken met Ronaldo, het moet niet gekker worden .depay is een goede speler, maar moet nog wat stappen maken op een top-speler te worden. En de vraag is of hij deze stappen wel gaat maken.

Ik zie het als het was zijn dag niet maar wel respect hoe hij zich heeft herpakt met inzet en gretigheid. Dit is wat Nederland nodig heeft een elftal die wilt vechten voor elkaar zonder ego's.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

800 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren