Veelbesproken ‘verraad’ van Sarri krijgt begin volgende week gestalte

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Maurizio Sarri wordt de nieuwe trainer van Juventus. Diverse Italiaanse media melden vrijdagavond dat de oefenmeester begin komende week zijn handtekening zet onder een driejarig contract in Turijn. Zodoende vertrekt Sarri na een seizoen al bij Chelsea. The Blues lijken geen afkoopsom te ontvangen voor de Italiaan, wiens contract nog twee jaar doorliep.

Eind vorige maand meldde Sportitalia al dat Sarri en Chelsea overeenstemming hadden bereikt over de ontbinding van het contract van de trainer. Sarri en zijn zaakwaarnemer Fali Ramadani spraken onlangs met Chelsea-directrice Marina Granovskaia. De ervaren manager zou toen te kennen hebben gegeven om verschillende redenen weg te willen uit Londen. De ex-coach van Napoli heeft heimwee en wil weer dichterbij zijn familie wonen en werken. Ook bevalt het Italiaanse voetbal hem beter dan het Engelse.

Sarri toonde zich al langere tijd ongelukkig in Londen over onder meer het spelersmateriaal waarmee hij moest werken. Daar zou ook niet snel verandering in komen, omdat Chelsea door een transferverbod komende zomer en winterstop geen aankopen mag doen. Verder was Sarri niet te spreken over de kritische benadering van de Engelse pers ten opzichte van hem, zo luidt de berichtgeving in Engeland. Het nieuws over het vertrek van Sarri bij Chelsea volgt kort op de transfer van sterspeler Eden Hazard naar Real Madrid.

In Italië wordt de rentree van Sarri gezien als een pikante stap, vanwege diens verleden bij Napoli. Zijn voormalige pupil Lorenzo Insigne snapt weinig van de keuze en sprak woensdag van 'verraad'. "De geruchten bevallen mij allerminst", zei de aanvaller van Napoli. "Sarri was erg belangrijk voor de spelers en de mensen van Napels. Hij is een professional en mag zelf natuurlijk zijn keuze maken, maar een overstap naar Juventus zal zonder twijfel veel pijn doen. Dat zien wij hier echt als verraad."


Poll

Maakt Maurizio Sarri de juiste keuze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door chelseafcajax)

Dit is toch echt abominabel aan de kant van Chelsea én we moeten op zoek naar een nieuwe trainer en bovendien krijgen we geen afkoopsom voor Sarri. Die man heeft het gewoon verdienstelijk gedaan op een aantal wedstrijden na. 3e geworden, el gepakt. Gewoon een verdienstelijk seizoen echt absolute wanbeleid als dit blijkt te kloppen

8 juni 2019 om 00:13

Ons rot bestuur lijkt duidelijk van hem af te willen. Er is geen betere aanbieding gedaan en zelfs van een afkoopsom wordt afgezien.. Hoe graag willen ze Lampard beschadigen? Want dat is de enige uitkomst van dit alles.. Lampard’s prille carriere gaat bij Chelsea door de modder gehaald worden, en hij zal nooit een eerlijke kans krijgen want supporters zijn vlug ontevreden. Kijk maar naar de roep-/droeftoeters die hier op de site actief zijn.. Schaamteloos schreeuwen om het ontslag van een manager die 6 maanden aan het werk is.. Diep- en dieptriest is het..

8 juni 2019 om 01:53

@yoericfc

Nou heb een aantal comments van jou voorbij zien komen, en jij kan er anders ook aardig wat van.... Dit is beter dan zo'n ontslag premie, iets wat Chelsea de afgelopen jaren vaak genoeg heeft moeten betalen.

8 juni 2019 om 09:49

Ik ben al jarenlang chelseafan en wat een trainerskerkhof onze club ook is geworden blijkt dat dit werkt voor onze spelersgroep. (zeg niet dat dit de juist manier is) we zijn een van de succesvolste clubs van engeland in de afgelopen 10jaar. eerste jaar onder conte, mourinho, ancelotti pakken we de titel, benitez en sarri zorgen voor de europa league en absoluut niet te vergeten di matteo de champions league. een nieuwe wind werkt bij chelsea.

Wat sarri betreft, wij allemaal hadden een maand geleden getekend voor geen ontslagpremie en sarri buiten. Hij heeft ons ongelijk bewezen door de derde plek te halen en de europa league te winnen. Laten we eerlijk zijn dit was boven onze verwachtignen. zonder transfers is hij ook de beste coach voor ons zodat hij kan verder bouwen. Maar dit kan je het chelsea bestuur niet verwijten want zij hebben gedaan wat zowat elke supporter aan het roepen was en dat zonder ontslagpremie. Maand geleden sterk werk van het bestuur, achteraf gezien jammer.

Wat de volgende trainer betreft, zie ik 2 mogelijkheden: lampard en de onvermijdelijke mourinho. Lamaprd zijn kwaliteiten zijn is dat hij met een mindere kwaliteitsvolle en jonge ploeg toch kan presteren. Daarnaast kent hij de 'loanees' van de championship goed, met name mason mount, reece james en tammy abraham, die hij allemaal genoeg heeft zien spelen dit seizoen. Nadeel is dat het nog maar zijn eerste seizoen is als coach en ook al heeft hij het goed gedaan, hij heeft een paar tactische beginnersfouten gemaakt die opgelost kunnen worden door ervaring. Alle kwaliteiten om een topcoach over x aantal jaar te worden. Dan hebben we nog de onvermijdelijke mourinho. Allereerst vind ik het de beste trainer die chelsea kan kiezen? nee. Is hij misschien exact wat chelsea en hijzelf nodig heeft? ja. Chelse heeft iemand nodig die een jaar lang het beste uit zijn selectie kan halen, resultaten haalt en bij de fans geliefd is. Aan deze kwaliteiten voldoet mourinho het beste. Mourinho heeft dit ook nodig want met 1jaar presteren bij chelsea kan hij zijn eigen carriere terug lanceren. De nadelen zijn dat hij met een jonge groep moet werken en dat hoewel het heel positief kan zijn, het ook bijzonder negatief kan zijn. Het is 100 of 0 bij mourinho.
(outsiders voor trainer bij chelsea: allegri, javi garcia, Nuno, ancelotti, Zola?)

conclusie:
Alleen al uit respect voor al zijn jaren en de mogelijkheid om een toekomstige topcoach voor chelsea te verbanden zou ik lampard niet nemen. Ja wat zou ik het fantastisch vinden om 'superfrank' voor de dug out te zien staan, maar o wat zou ik het jammer vinden en mss niet over mijn hart krijgen om te moeten roepen 'frank lampard buiten' als we niet de gewenste resultaten halen. Mourinho is the man for the job Imo. Contract van 1jaar en proberen nog 1 keer chelsea naar de top te brengen. Kent het huis, kent een aantal spelers nog, geliefd bij de supporters, resultaatsvoetbal, geen hazard die niet meeverdedigt in zijn systeem en zolang mourinho ergens niet te lang blijft, kan hij het beste uit zijn selectie halen. Volgend jaar terug tranfers en een nieuwe coach die een aanvallend voetballende ploeg kan bouwen. Mourinho is de beste tijdelijke oplossing.

8 juni 2019 om 10:48

Ik pleit ook voor Mourinho, om alle redenen die jij benoemt. Voor Mourinho is de volgende klus make or break en echt de laatste eventuele kans bij een topclub. Ik vind dat de omstandigheden zo zijn dat José de ideale man is voor Chelsea.

Overigens moet je je niet vergissen, het was een hele luide minderheid die Sarri weg wilde hebben. Je kan er de polls op elke grote Chelseasite, elke forum of twitterpagina op na lezen, Sarri in had vaak de 67% meerderheid!

8 juni 2019 om 11:52

Inderdaad, het feit dat inter conte verkiest boven mourinho die hen in 2010 de treble bezorge zegt genoeg over de dalende reputatie van the special one. Het enige wat kan tegenwerken is dat mourinho overal heeft gezegd dat hij enkel een volgende job kiest die hem genoeg financiele middelen geeft en laat dat nu net zijn wat chelsea niet kan geven. Maar Mourinho en chelsea is een eeuwige, wederzijdse liefde dus laten we hopen dat die komt. Een willian kan bijvoorbeeld ook weer helemaal heropleven onder hem en hazard proberen te vervangen qua productiviteit, niet qua spel natuurlijk.

waarom ik op een gegeven moment sarri buiten wou was niet om het feit dat dat we tegen een cardiff ongelooflijk geluk hadden of tegen een bournemouth 4-0 verliezen. Maar om het feit dat we een wedstrijd tegen city/liverpool bijna kansloos begonnen en dat is chelsea onwaardig. Ja die ploegen zijn beter, maar wij moeten beter kunnen. Dan heb ik nog liever mourinho die in die wedsrijden, ook al is het met verdedigend voetbal zoals in de hoogdagen tegen barcelona, resultaten haalt en je toch met een gevoel van hoop voor het scherm zit.

opstelling van volgend jaar onder mourinho:
kepa
azpilicueta-luiz-rudiger-alonso
kante-jorginho
pedro-willian-pulisic
giroud

alonso zie ik niet nog is een dramatische 2e helft van het seizoen spelen, azpi hoeft zich enkel te concentreren op te verdedigen onder mourinho, willian terug op den 10 wat vroeger toch een verrijking was, pulisic en pedro met veel diepgang, enrgie en verdedigend werk op de flanken, giroud als target man. Goed vanuit blok spelen en wie weet doen verkleinen we het puntenaantal op city/liverpool
Rcl, Cho, RJ zijn langdurig gekwetst, mason mount zal het niet winnen van ordebekende willian, abraham niet van wereldbekerwinnaar en euro league topscore giroud.

8 juni 2019 om 00:15

Begrijp dit ook totaal niet van chelse. Ma misschien wilt ie zelf gewoon na Juventus en ikzelf had ook Chelsea zeker ingeruild voor Juventus.. Ben benieuwd als Chelsea nu lampard gaat aanstellen, zou ik ergens echt heel mooi vinden en miss een top move. Pep haf ook geen enorme ervaring voordat ie coach werd van de eerste ploeg. Enkel tweede en toen de eerste geloof ik. Lampard heeft absoluut aangetoond een ploeg geweldig te laten voetballen en kocht/huurde heel goed in om zijn voetbal te tonen. Ben heel benieuwd, wordt een drukke zomer overal!

8 juni 2019 om 02:17

Ik ben benieuwd naar Lampard. Stond niet alleen bekend om zijn kwaliteiten, maar ook om zijn intellegentie. Hij begreep het spelletje, maar de vraag is of hij het goed kan overbrengen. De vraag is alleen of dit het juiste moment is. Het Barcelona van toen had toch wel meer kwaliteit dan dit Chelsea.

8 juni 2019 om 09:52

Die indruk heb ik ook van Lampard.Tegelijkertijd schijnt het niet iemand te zijn die op de voorgrond treedt. IK ben een enorme fijn van Lampard als speler en als persoon!Hoop dat hij een fantastische trainerscarriere tegemoet gaat!

Wat ik niet snap is waarom chelsea geen afkoopsom gaat ontvangen? Iemand die mij hier meer info over kam geven?

8 juni 2019 om 08:17

omdat Chealse zelf ook het contract wilde beëindigen. Er werd tijdens de EL finale al gesproken over dat hij dan de EL wint en alsnog ontslagen zou worden terwijl de verliezende coach mag blijven zitten.

Hazard weg.
Sarri weg.
Rlc, CHO en waarschijnlijk ook Reece james met langdurige blessures.
Transferban.
Nog een seizoen willian en pedro op de vleugels..

Ik denk dat we gewoon een Pardew, allardyce of hodgson moeten aanstellen aangezien het bestuur geen geduld heeft en op de korte termijn denkt.

8 juni 2019 om 07:45

Gaat dit ook resulteren in een vertrek van Jorginho? Zodat Kante weer naar het centrum kan? Zou een blessing zijn

Wat ik niet snap is hoezo Chelsea hem gratis laat gaan? Ben je een voetbal club of een liefdadigheidsinstelling?

Verder wens ik hem veelsucces in Turijn, zal hem niet missen.

8 juni 2019 om 00:31

Blijkbaar willen ze beiden heel erg graag uit elkaar. Chelsea zo graag dat ze geen afkoopsom voor hem vragen, en Sarri zo graag dat hij gratis vertrekt en zijn onvermijdelijke ontslag niet afwacht om dan met lichte vertraging maar vele miljoenen rijker te vertrekken.

8 juni 2019 om 05:51

Onvermijdelijk ontslag omdat hij 3e is geworden en de EL gewonnen heeft? Dat zou pas lachwekkend zijn.

9 juni 2019 om 11:24

Onvermijdelijk ontslag omdat de fans ontevreden waren, zijn relatie met het bestuur niet goed was... 3de plaats is ook alleen maar omdat Spurs United en Arsenal nog zwaarder faalden, niet omdat Chelsea zo goed was. En is sowieso meer de verdienste van Hazard dan Sarri.

Chelsea is 3e geworden. Ik zeg top seizoen!! Fans die dachten met deze degelijkheid kampioen te worden waren niet wijs. Chelsea is met hazard 111x beter als zonder. Komend jaar wordt zwaar denk ik. Willian pedro op de vleugels niks speciaals. Giroud speelt niet want daar speelt volgevreten higuain. We gaan t zien. Loftus is ook wel ok.

8 juni 2019 om 09:45

Higuain werd gehuurd en gaat dus weer terug naar Juventus.

Napoli ontslaat Sarri en nu vinden ze dit in Napels een pikante stap? Sorry hoor, maar dat heeft Napoli/de Laurentiis aan zichzelf te danken.

THE King IN THE North!

Turijn is vrij ver in het noorden en verraad deed me aan Game of Thrones denken

Zonder gekkigheid, ik laat me graag positief verassen door Sarri, hij geeft me wel een gedreven en passievolle indruk. Ik geloof dat Juve pas na het aanstellen van een nieuwe coach gaat komen met transfers dus dit kan me niet snel genoeg gebeuren.

Hoop echt dat dit waar is, Een coach die tenminste van aanvallend voetbal houd, Ben heel benieuwd naar hem en hoe die gaat spelen met welke spelers op welke positie

Verraad omdat iemand ergens zijn brood kan gaan verdienen.. Waar gaat deze wereld naar toe..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1054 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli62
Voor de complete stand: Serie A

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2019- Juventus
2018-2019 Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
Laatste voetbalnieuws

Gullit verbaasd in 90ste minuut: ‘Het ziet er slonzig uit, kom op, dit kan niet’

Ruud Gullit keek woensdagavond, tijdens de slotfase van het duel tussen Atlético Madrid en Juventus (2-2), met afkeuring naar Maurizio Sarri. Kort nadat Atlético de gelijkmaker produceerde in de negentigste minuut,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren