‘Ajax en PSV hebben interesse en willen toeslaan bij Barcelona’

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Juan Miranda is na de zomer wellicht bij een Nederlandse topclub te bewonderen. Mundo Deportivo meldt donderdag dat Juan Miranda zowel bij Ajax als PSV op de radar staat. De negentienjarige linksback, die ook centraal achterin uit de voeten kan, mag naar verluidt vertrekken bij Barcelona, waar de jongeling nog tot de zomer van 2021 vastligt.

Miranda komt niet in aanmerking voor veel speelminuten in de hoofdmacht van de Catalaanse topclub. Barcelona staat daarom open voor een vertrek van de linkervleugelverdediger. Miranda is gewild, daar veel clubs potentie zien in de verdediger. Alleen al in Spanje is er interesse van onder meer Atlético Madrid, Valladolid, Celta de Vigo en Real Sociedad.

Het talent kan ook naar het buitenland verkassen. Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Sampdoria hebben net als Ajax en PSV belangstelling voor Miranda. De meeste clubs willen Miranda echter huren. Barcelona heeft nog geen officieel bod ontvangen. De grootmacht wil graag geld zien voor Miranda, maar vooralsnog heeft zich nog geen club gemeld voor een definitieve transfer.

Miranda werd eerder ook al in verband gebracht met Ajax. De Amsterdamse club zou met Barcelona een intensieve samenwerkingsverband aangaan, waarbij verschillende talenten van Barcelona naar de kampioen van Nederland zouden kunnen trekken. Onder anderen Miranda werd genoemd als een van de talenten die kon verkassen naar Amsterdam.Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Alweer een linksbenige verdediger? Hoeveel hebben we er nu al wel niet bij Ajax?

7 juni 2019 om 20:55

Volgens mij maar 3 toch? Blind, Nico en de nieuwe aanwinst. Als je Sinkgraven mee zou rekenen 4. Prima dus om er nog 1 bij te hebben aangezien Sink denk ik zich niet moet focussen op LB, en misschien wel verkocht wordt.

7 juni 2019 om 21:19

Pierie hoort daar ook bij

7 juni 2019 om 21:40

Ook de reeds aangetrokken Martinez hoort daar bij. Sinky zal waarschijnlijk wel vertrekken dus dan heb je Nico, Blind, Pirie, Martinez. Waarbij Pirie en Martinez voor de toekomst zijn gehaald. Jammer van het gebrek aan eigen jeugd maar geloof dat er in Jong Ajax niet echt een goede cv loopt voor aan de linkerkant en Bakker vertrekt richting Psg. Nog een aankoop voor die kant zou ik dan ook niet bepaald snappen. Dan maak je de ruimtes voor jeugd wel erg klein (mits er vertrouwen is in wat er nu loopt). Had liever gezien dat ze wat meer naar de andere kant zouden kijken, de rechtsback positie kan wel wat verfrissing gebruiken en ook het toekomstige verlies van de Ligt moet zo goed mogelijk worden opgevangen.

7 juni 2019 om 21:49

Martinez voor de toekomst? Weet je wel wat voor een niveau hij wel niet haalde? Die is gewoon gehaald voor de basis, daar De Ligt op weg naar de uitgang is. Een speler van zo'n kaliber gaat nooit genoegen nemen met een plaats op de bank bij Ajax.

8 juni 2019 om 10:38

Lesterr

"martinez voor de toekomst? Weet je wel wat voor een niveau hij wel niet haalde? Die is gewoon gehaald voor de basis, daar De Ligt op weg naar de uitgang is. Een speler van zo'n kaliber gaat nooit genoegen nemen met een plaats op de bank bij Ajax."

Martinez is inderdaad gehaald voor de toekomst en is de beoogde vervanger van Tagliafico. De beoogde vervanger van De Ligt is vooralsnog Magelan en Ajax gaat echt niet met twee Argentijnse kabouters achterin het centrum spelen. Als Schuurs uiteindelijk de plaats van De Ligt in zou nemen en Blind naar het middenveld zou verhuizen, zou dat wel kunnen. Dat zie ik echter niet zo snel gebeuren.

8 juni 2019 om 22:29

@lesterr: even de berichtgeving over Martinez lezen. De Argentijn is duidelijk gehaald als opvolger van Tagliafico, ook al is hij beter in het centrum van de verdediging. Zelf verwacht ik dat Blind op 6 komt te spelen en Martinez, naar het schijnt beter als CV dan LB, een koppel met Magallan gaat vormen komend seizoen. Maar dat hij voor de toekomst is gehaald is wel wat Ajax zelf aangeeft.

Ik zou niet weten wat PSV en Ajax met hem moeten. Bij beide clubs is de linksbackpositie prima bezet. Een toptalent van Barcelona gaat niet naar Nederland om eerst een seizoen op de bank te zitten. Als linkercentrale verdediger lijkt hij me wat klein. Tevens heeft Ajax met Blind, Pierie en Martinez al 3 linkspoten die centraal uit de voeten kunnen.

7 juni 2019 om 20:49

Miranda is linksback dus centraal komt hij nooit te staan

7 juni 2019 om 20:56

Kan best, maar in het artikel staat het volgende: "de negentienjarige linksback, die ook centraal achterin uit de voeten kan, mag naar verluidt vertrekken bij Barcelona, waar de jongeling nog tot de zomer van 2021 vastligt."

7 juni 2019 om 20:59

Er staat toch echt in de tekst dat hij ook centraal uit de voeten kan.

7 juni 2019 om 21:23

Wat VZ volgens mij puur op z'n lengte baseert... Miranda heeft in de Barca jeugd nooit centraal gestaan en is simpelweg een verdedigend sterke linksback.

7 juni 2019 om 21:19

"ik zou niet weten wat PSV en Ajax met hem moeten. Bij beide clubs is de linksbackpositie prima bezet."

Er staat dat hij ook centraal achterin kan spelen en daar heeft PSV toch vrij dringend nog een paar spelers nodig.

"als linkercentrale verdediger lijkt hij me wat klein."

1 Meter 85 volgens Wikipedia. Dat is toch niet te klein?

7 juni 2019 om 21:25

Hij is qua stijl wel vergelijkbaar met Viergever. Al schat ik Miranda's potentieel we;l wat hoger in.

Maar hij heeft echt nooit links centraal gespeeld de afgelopen 2/3 jaar. Dus ik vraag me af of hij dat echt kan. Als hij links centraal uit de voeten kan zou ik het wel aandurven. Als linksback vind ik hem eigenlijk niet goed genoeg aanvallend

7 juni 2019 om 21:38

Ik dacht eerlijk gezegd dat hij kleiner was, 185 CM kan inderdaad wel. Al zie ik persoonlijk liever 2 reuzen/slopers van minimaal 190 CM achterin staan, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Geeft toch wat meer zekerheid in de lucht.

8 juni 2019 om 10:43

Davilla7

"ik zou niet weten wat PSV en Ajax met hem moeten. Bij beide clubs is de linksbackpositie prima bezet. Een toptalent van Barcelona gaat niet naar Nederland om eerst een seizoen op de bank te zitten. Als linkercentrale verdediger lijkt hij me wat klein. Tevens heeft Ajax met Blind, Pierie en Martinez al 3 linkspoten die centraal uit de voeten kunnen".

Ze kunnen daar wel uit de voeten, maar vanwege hun geringe lengte alleen in combinatie met Schuurs. Ajax gaat echt niet met twee kabouters achterin spelen, dan wordt de ploeg veel te kwetsbaar tegen tegenstanders die Spursvariant gaan hanteren om het Ajax moeilijk te maken. En nadat duidelijk is hoe moeilijk Ajax het daar zelfs met De Ligt mee had en die op de nominatie staat om te vertrekken, lijkt me duidelijk dat veel tegenstanders die tegen Ajax zullen gaan (proberen te) hanteren.

B-garnituur, zeg ik als Barca fan. Zou dus niet misstaan bij Psv. Ajax moet bij Barca gaan voor Malcom. Kost 35 miljoen en zal best water bij de wijn willen doen omtrent zijn salaris om zijn caarière uit de slop te halen. Hij verdient volgens mij nu 4 miljoen euro. Denk best dat die voor 2,5 miljoen salaris haalbaar zou zijn. Heb je meteen een goede vervanger voor Ziyech.

7 juni 2019 om 20:54

Ach we gaven ooit een Spanjaard 3 miljoen per seizoen en daar schoot hij er 3 ballen voor in of zo iets. Dat kan er nu ook wel vanaf.

7 juni 2019 om 20:56

Die heeft ook gezien dat je via Ajax bij de Selecao kunt komen. Dacht ook wel eerder aan hem maar acht hem toch echt wel onhaalbaar voor Ajax op het eerste gezicht. Wel iemand die onwijs hoog kan opbloeien en Ajax is alsnog een paar stappen voorwaarts ten opzichte van Bordeaux, als je Barcelona even wegstreept.

7 juni 2019 om 21:07

Malcom is echt een topper. Werkt hard-maakt dus ook zijn verdedigende meters- hij kan scoren en heeft snelheid en een goeie actie in huis. Kan zowel links als rechts spelen en ook in de punt à la Tadic. Hij krijgt alleen ten onrechte geen vertrouwen van Valverde. Zo jammer, want een topper is het wel. Ik zou het wel weten als ik Overmars was. Het geld is er wel.

7 juni 2019 om 21:27

En die kon/kan naar een betere club nog steeds hoor. Die gaat niet weer naar een mindere competitie en zeker niet lager dan de ligue 1

7 juni 2019 om 21:02

Ik kan je garanderen dat je Malcom nooit bij Ajax gaat zien. Die moet er niet eens aan denken om in de Eredivisie te spelen

7 juni 2019 om 21:08

Neres raakte via Ajax bij de selectie van Brazilië en speelde halve finale CL. Dat heeft Malcom ook wel gezien. Ideale springplank om weer een stap naar de top te maken. Een topper is hij echt wel.

7 juni 2019 om 21:25

Omdat ajax een geweldig jaar in de cl had, anders was die echt niet opgeroepen.

7 juni 2019 om 21:27

Correctie: omdat hij heeft bijgedragen aan een geweldig jaar in de CL.

7 juni 2019 om 22:23

Je vergeet hier wel iets. Neres was de vervanger voor Vinicius want die raakte geblesseerd. Anders zou Neres ook niet bij het Braziliaanse elftal zijn aangesloten. Ook zijn er op dit moment alleen maar jonge spelers opgeroepen, dus doe maar even rustig.

8 juni 2019 om 00:19

Jij vergeet ook iets: gewoon de voorkeur gekregen boven Douglas Costa, Lucas Moura en Willian. Die laatste is er nu wel weer bij, omdat Neymar geblesseerd is uitgevallen.

8 juni 2019 om 02:36

Van de op de bank zitten bii Barca kom je sowieso niet in de Braziliaans selectie en hij zou niet de eerste speler zijn die zich alleen in de ED in de selectie voetballen want Romario en Ronaldo werden dat al voordat ze naar het buitenland gingen en zelf Alfonso Alves werd opgeroepen nav zijn prestaties bij Heerenveen

8 juni 2019 om 10:57

@bagwan

"neres raakte via Ajax bij de selectie van Brazilië en speelde halve finale CL. Dat heeft Malcom ook wel gezien. Ideale springplank om weer een stap naar de top te maken. Een topper is hij echt wel."

jij denkt kennelijk dat die springplanken er in de Spaanse of een andere grote competitie niet zijn. En bij Barca zien ze heus wel in dat de halve finale van Ajax zomaar een incident kan blijken te zijn. Na de verloren Europa League finale, wist Ajax zich zelfs helemaal niet voor Europees voetbal te plaatsen. Je verkoopt de huid van de beer alweer voor dat die geschoten is en dat levert meestal vooral teleurstelling op. Dat Malcom 35 miljoen zou kosten is ook niet meer dan een aanname, die ook nog eens zeer onwaarschijnlijk is omdat Barca dan verlies op hem zou maken terwijl dat helemaal niet nodig is omdat hij prima in de markt ligt. En ook niet geheel onbelangrijk, wat heeft Ajax aan een speler waarvoor een megabedrag op tafel gelegd moet worden terwijl de speler alleen maar naar Nederland is gekomen om zich in de kijker te spelen en wellicht na een jaar alweer vertrokken is? Dan is het veel goedkoper en kansrijker om Odegaard 2 jaar te huren. Indien dat mogelijk is.

7 juni 2019 om 21:09

Ajax is bezig met het verzamelen van B-garnituren, dus dit komt wel goed uit dan. Gotta catch 'em all!

7 juni 2019 om 21:21

@wagwan:

Ik ga je alvast voorspellen dat geen enkele buitenlandse speler die meer dan 20-25 miljoen waard is in de eredivisie wil spelen.

8 juni 2019 om 00:11

B-Garnituur wel voor PSV maar niet voor Ajax. Het stijg ze met de dag hoog in de Bol hier met de ajax fenemonie. Een jaartje goed draaien in de CL en met twee punten verachil kampioen worden en dan is PSV goed voor B garnituur en jax voor alleen de toppers. Alleen al door dit soort reacties wil je (ik) dat ajax volgend jaar goed op hun bek gaat in de voorbereiding.

8 juni 2019 om 11:07

@arnavut1

"B-Garnituur wel voor PSV maar niet voor Ajax. Het stijg ze met de dag hoog in de Bol hier met de ajax fenemonie. Een jaartje goed draaien in de CL en met twee punten verachil kampioen worden en dan is PSV goed voor B garnituur en jax voor alleen de toppers. Alleen al door dit soort reacties wil je (ik) dat ajax volgend jaar goed op hun bek gaat in de voorbereiding".

Ik ben Ajax supporter in hart en nieren en walg waarschijnlijk nog meer van dit soort uitingen als jij. En heb er ook meer last van omdat hij namens mijn club spreekt, ook al heeft iemand die zich zo uitlaat, daar geen enkel recht op. Maar aangezien jij in een uitlating van een successupporter, hoe misplaatst die ook is, al voldoende aanleiding ziet om een club succes te misgunnen, ben je in mijn ogen zelf geen haar beter. Ook je eigen club heeft voldoende "supporters" die zich niet altijd even respectvol betonen jegens de concurrentie. Dat is voor mij echter geen enkele reden om de club PSV die daar natuurlijk helemaal niets aan en tegen kan doen, succes te misgunnen. Dat is bovendien nog oliedom ook omdat NL de coefficientiepunten, ook die verzameld door Psv, weer hard nodig zal hebben en ieder misgelopen punt in de toekomst kan betekenen dat een club, ook mijn eigen club, EL of CL deelname misloopt.

8 juni 2019 om 12:41

@scepticus

Lol, ik ben een Barca en Anderlecht supporter, ik kom uit België. Iedereen heeft in een bepaalde buitenlandse competitie sympathie voor een bepaalde club, zonder dat ze er die hard voor supporteren. Voor mij is dat in NL Ajax. Heeft niets met successupporter te maken. Ik mag Ajax gewoon meer dan Psv. Bij die laatste club zijn er te veel kansloze figuren als Van Bommel, die als een clown langs de zijlijn staat, en Luuk De Jong, die doelpunten van zijn ploeggenoten steelt.

8 juni 2019 om 10:04

De jeugdopleiding van PSV is momenteel beter dan die van Barcelona dus ik weet wel zeker dat PSV de troep van Barcelona niet wilt.

Als ik zie welke clubs er interesse hebben, dan kan ik me niet voorstellen dat hij voor Ajax of PSV gaat kiezen.

7 juni 2019 om 20:55

Je weet het maar nooit. Eriksen kon ook naar grotere clubs toen hij voor Ajax koos.

Deze jongen kan echt wel voetballen. Onder Valverde ontwikkelt zich echter geen enkele jeugdspeler. Verhuren is prima (indien hij niet als back-up van Alba mag dienen dit jaar), of verkopen met goedkope terugkoop clausule. Maar niet weer jezelf in de vingers snijden (zoals bij Alba, Pique, Fabregas etc.) en getalenteerde jeugdspelers veel te vroeg verkopen...

Wat zou Miranda zijn transferwaarde zijn, in de huidige markt? En wie heeft PSV als back-up, want Kenneth Paal is nu ook weg naar Zwolle. Viergever kan ook nog op LB, maar wordt aan Besiktas gelinkt. Mocht het PSV al lukken deze transfer te realiseren, dan zitten ze met een luxeprobleem op de LB!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ZoetDoelman340
D. DumfriesVerdediger344
AngeliñoVerdediger341
N. ViergeverVerdediger343
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Éver Banega staat voor een overstap naar Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren