De Bruyne: ‘Het is geen echt toernooi, weet zelfs niet of ik ga kijken’

Vrijdag, 7 juni 2019 om 18:11Tim Siekman • Laatste update: 19:18

Oranje won donderdagavond met 3-1 van Engeland, waardoor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zich zondag mag melden in de finale van de Nations League. Het Nederlands elftal, dat het opneemt tegen Portugal, kan geschiedenis schrijven door de eerste winnaar te worden van het toernooi. Kevin De Bruyne is echter niet bezig met de finale van zondag.

De middenvelder van Manchester City bereidt zich momenteel met de nationale ploeg van Belgie voor op het EK-kwalificatieduel met Kazachstan zaterdag. De Bruyne, die voor het eerst sinds het WK weer minuten lijkt te maken voor België, is niet bezig met de prestaties van Oranje. Als hij vrijdag op een perspraatje de vraag krijgt of hij spijt heeft dat België de finale niet heeft gehaald, reageert De Bruyne onverschillig.

“Ik weet het niet. Ik heb niet meegespeeld in de Nations League, dus ik weet niet waar of hoe het verkeerd is gelopen”, wordt De Bruyne geciteerd door Sporza. “Speel je die liever? Waarschijnlijk wel. Maar heeft dat betekenis? Neen. Het is geen echt toernooi en geen echte prijs. Het is maar een toernooi om de vriendschappelijke wedstrijden te vervangen. Ik weet zelfs niet of ik ga kijken."

De Bruyne is ook niet echt bezig met de mogelijke transfer van Eden Hazard van Chelsea naar Real Madrid. "Hij weet wat hij moet doen. Hij moet nog een paar dagen werken en dan heeft ook hij vakantie. Dan heeft hij tijd genoeg om alles te regelen. Als de transfer er komt, zal het niet in de komende vier of vijf dagen zijn. Waarom zou hij dat doen? Waarom zou hij dat risico nemen? Nu kijkt iedereen naar hem."

"Of hij die transfer verdiend heeft? Als die ploeg geïnteresseerd is, heb je het verdiend. Ik weet niet of hij daar meteen een leider zal zijn. Er zijn daar al andere leiders, dus hij zal niet meteen kapitein worden. Ook zijn kansen voor de Ballon d'Or blijven hetzelfde. Real Madrid is een grotere naam dan Chelsea, maar als hij zo speelt als dit seizoen, maakt hij kans."Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door theworld)

Zij hebben ook nooit een echt toernooi gewonnen.

7 juni 2019 om 18:42

Waarom is hij zo negatieve..? Ik dacht hij was goede gozer

7 juni 2019 om 19:20

Wat boeit het eigenlijk. Hij had dit waarschijnlijk ook gezegd wanneer Nederland niet in de finale had gestaan en als Engeland er wel stond. Is hij dan opeens negatief over Portugal of Engeland?

We verwachten dat voetballers altijd open en eerlijk zijn, dan is hij eerlijk en krijg je bovenstaande reactie ''be heeft nog nooit een echt tornooi gewonnen'. Oke dan, dat beseft hij zelf ook wel.

Net zoals wij als fans commentaar hebben over spelers terwijl wij veel dingen niet weten, kennen of kunnen. Moeten we dan ook stoppen met commentaar te hebben?

7 juni 2019 om 19:27

Daar zegt Leiders toch niks over? Hij zegt alleen dat hij negatief is in het algemeen, niet perse naar de Nederlandse of Engelsen in het bijzonder...

7 juni 2019 om 20:08

Allemaal zielige jaloezie. Iedere voetballer wil alles winnen wat er te winnen is!!

7 juni 2019 om 20:26

@Medellin het is allemaal vooral wat hypocriet. Ik betwijfel ten zeerste of hij dit had gezegd als zij zelf de finale hadden gehaald. Dan was het waarschijnlijk iets als 'iedere prijs telt'.

8 juni 2019 om 02:13

Is toch een niemendal toernooitje.... Een commercieel bijkomstige belasting voor de spelers. Who cares
?
European champion of world cup daar kunnen internationals zich voor opladen maar dit..... Komaan mannen, who cares.

8 juni 2019 om 02:23

Dus jou naam is domburg, wat toepasselijk zeg. Misschien is dit nu nog geen hoogstaande prijs. Dat betekend niet dat dat over 20 jaar zo is.

9 juni 2019 om 00:24

Het is helemaal geen extra belasting voor de spelers.. Als deze competitie niet was opgezet speelden ze oefenwedstrijden.. Met die oefenwedstrijden werd vaak geld verdient door de voetbalbonden, daardoor speel je dan als Nederland zijnde bijvoorbeeld tegen India of Thailand.. Wedstrijden waar al helemaal niemand op zit te wachten.. Nu zijn de Europese teams verdeeld op basis ranglijst en spelen dus tegen "gelijkwaardige" tegenstanders voor een beker en een geldprijs (en daarnaast een ticket voor de playoffs mocht het winnende land de kwalificatie verkloten).. Dit is voor de kijker interessanter en voor de spelers uitdagender..

7 juni 2019 om 19:25

Wat heeft dat er mee te maken?
Wat word hier kinderachtig gereageerd seg.
Hij zegt gewoon zijn mening.
De Nations league is er ook gewoon gekomen om die vriendschappelijke potjes te vervangen.
Hij zegt hier niks raar..

7 juni 2019 om 19:31

Je ziet zelf toch ook wel in dat dit een ongekend zure reactie is van De Bruyne? Ze hadden zelf in die finale moeten staan, eens kijken wat hij dan had gezegd.

7 juni 2019 om 19:40

Dan had hij sowieso willen winnen want het blijft een wedstrijd.
Maar dat veranderd niks aan het feit dat dit gewoon een vervanger is van vriendschappelijke wedstrijden..

7 juni 2019 om 20:06

Een vervanger van vriendschappelijke wedstrijden in de vorm van een officieel continentaal toernooi inderdaad.

7 juni 2019 om 20:22

Indien Nederland niet en onze zuiderburen wel in de finale hadden gestaan en je had die vraag aan een oranje speler gesteld dan heb je grote kans dat je een gelijkwaardig antwoord had gekregen. We moeten niet zo licht ontvlambaar zijn

7 juni 2019 om 20:32

Betekent dat dan dat het geen waarde heeft dit toernooi??! Het is juist bedacht om ergens voor te spelen en serieus een wedstrijd af te werken.

7 juni 2019 om 20:33

Royalantwerp, als we zo gaan redeneren; zijn de wedstrijden in de CL of het WK dan ook geen verkapte oefenwedstrijden? Het is maar net wat je goed uitkomt.

7 juni 2019 om 20:24

Snap wat hij bedoelt. Is wel gewoon een echt toernooit maar er wordt niet echt waarde aan gehecht... allesinds toch nog niet. Een prijs is een prijs. Als wij ons geplaatst hadden voor de finale zou hij dit niet zeggen. Maar de nederlanders hier zouden het wel meer kunnen begrijpen als Van Dijk dit zei en nederland in de situatie van Belgie was dat weet je zo al

Ik hoor je wel wanneer Belgen zich niet kwalificeren en oranje wint m!

7 juni 2019 om 18:32

In die kinderpoule lukt kwalificeren wel, maar op een eindronde geven ze nooit prijs

7 juni 2019 om 18:40

3de plaats op een WK is nochtans wel prijs.

7 juni 2019 om 19:11

Vind ik nochtans wel meevallen. Toen wij een aantal jaar geleden 3e werden, heerste bij mij in ieder geval enkel teleurstelling.

7 juni 2019 om 19:11

De 3e plaats prijs, tsja das wel erg optimistisch voor een wedstrijd die niemand wil spelen (voor 3e / 4e plaats). T was echt een verschrikkelijk belabbert tournooi i.m.o. Dit was gewoon de kans voor een niet-topfavoriet om het wk te winnen. Maar gefeliciteerd met de prijs!

7 juni 2019 om 19:42

Kom nou. Een derde plaatst is niets. Net als dat de tweede plaatst niets is. Dat een prijs noemen is echt iets voor eeuwige verliezers. Net als de uitspraak '' meedoen is belangrijker dan winnen ''. Dat wordt enkel gezegd door mensen die niet goed genoeg zijn om voor de eerste plaats mee te doen. Een echte winnaar hoor je dat toch echt niet zeggen en die baalt toch echt van een tweede plaats.

7 juni 2019 om 19:41

Denk je echt dat België zich niet gaat kwalificeren? En Witsel, en vooral Debruyne hebbe van wedstrijd 1 van deze campange gezegd dat dit vereedelde vriendenwedstrijden waren! Dat de echte wedstrijden pas in Maart starten!

Haha als je in de finale had gestaan had je het gewoon anders beoordeeld .Komt op mij een beetje arrogant over dit en ook hoe die op andere vragen reageert

7 juni 2019 om 18:28

Valt wel mee toch. Als Nederland niet bij de laatste 4 had gezeten zou k er nn ook niet voor thuis blijven. Vergelijk het met de beker. Mooi als je m wint als PSV of Ajax zijnde, maar zo niet dan niet. Lig er niet van wakker

7 juni 2019 om 18:28

Hij was al tegenstander vd Nations League alvorens het zelfs van start ging...samen met meerdere ploegmaten trouwens (extra belasting na een zwaar seizoen enz)

7 juni 2019 om 18:39

Extra belasting? Volgens mij speelt hij nu toch ook gewoon 2 wedstrijden? En anders waren er oefenwedstrijden geweest en nu spelen ze tenminste ergens voor. Slap argument dus.

7 juni 2019 om 18:57

Meneertje is duidelijk een beetje uur omdat ze de zwakste groeo van de Nations League niet overleef hebben.

Hoor van Belgen dat KdB een verschrikkelijke persoonlijkheid heeft, weet niet of dit klopt natuurlijk, maar heb geen idee wat ik hier van moet vinden.

7 juni 2019 om 18:25

In tegendeel, hij is nederig, ingetogen, timide, verlegen,... alles behalve arrogant ofzo

Hier geeft hij gewoon zijn mening, iets wat hij al zei voor dat de nations league van start ging

7 juni 2019 om 18:32

Zo komt hij op mij in ieder geval niet over in interviews e.d. De Bruyne lijkt me nou niet echt een arrogant type en ik heb ook nergens gelezen dat hij ooit problemen heeft veroorzaakt.

7 juni 2019 om 18:43

Sprak ooit iemand die bij KdB op school had gezeten. Was vroeger heel rustig en teruggetrokken. Maar geen idee hoe hij nu is. In het interview kan het wel wat arrogant overkomen, maar we horen de intonatie niet.

7 juni 2019 om 18:43

Zoals al aangegeven is De Bruyne totaal geen verschrikkelijke persoonlijkheid, buiten het veld is het een hele verlegen jongen die meestal gewoon bij zijn gezin wil zijn. Ik zou je aanraden zijn interview voor The Players' Tribune te bekijken, daar laat hij onder andere weten hoe zijn verlegenheid hem in de problemen heeft gebracht vroeger.

7 juni 2019 om 18:49

Dat zullen dan maar 2 Belgen zijn ofzo die dat denken en waarschijnlijk geen voetbalfans.

7 juni 2019 om 19:35

Neen de Bruyne is een hele sympathieke gast. Je verwart hem misschien met Courtois. Ik wist wel dat er hier aardig wat Nederlanders tegen hun schenen geschopt zouden zijn maar hij zegt niks verkeerd, of wel? Je moet ook weten dat de Bruyne geen voetbalfreak is die de ene na de ander match bekijkt, ik geloof dat ie in 2014 of 16 de WK of EK finale zelfs niet heeft bekeken. Kan je wel weer zeggen dat dat komt omdat hij een slechte verliezer is maar aardig wat voetballers kijken gewoon niet zo veel voetbal. Velen vonden het destijds ook raar dat Robben nog nooit van zijn nieuwe ploegmaat Benatia had gehoord maar als je dag in dag uit bezig bent met voetbal kan ik me wel inbeelden dat je niet elke wedstrijd in de Serie A bekijkt maar graag eens wat anders doet. De Bruyne is ook sinds kort voor de 2de x vader geworden dus hij heeft wel andere prioriteiten, lijkt me. Zeker omdat het dus inderdaad 'maar' de Nations League finale is. Maar goed dat mag je blijkbaar niet zeggen. Maar hoe je het ook draait of keert, het blijven veredelde oefenpotjes. Het is zoals de League Cup in Engeland, leuk als je wint, maar het boeit niemand behalve de ploegen die er nog in zitten. Maar het is wel veel leuker dan oefenwedstrijden of het vrouwen WK.

Je moet het inderdaad niet te groot maken. Maar als je toch meedoet is het leuker on te winnen. Het is in ieder geval leuker dan de normale oefenpots en oranje doet goede zaken op de FIFA ranking

7 juni 2019 om 18:30

Het is een stuk leuker en een stuk serieuzere tegenstand dan de gangbare oefenpotjes. Frankrijk, Duitsland, Engeland en nu Portugal. Normaal ben je blij als je tegen twee van die landen een potje mag oefenen. Nu heb je zes in totaal 8 keer tegen die landen gespeeld. Het heeft dus zeker toegevoegde waarde.

Nou dit was een diepgaand interview zeg. Op elke vraag is zijn antwoord ik weet het niet. Chapeau dat ze er nog een interessante kop van hebben weten te maken.

Zo'n toernooitje is leuk om te winnen maar het is niet zo dat ik me kampioen zal voelen als we die winnen

7 juni 2019 om 18:44

Het lijkt mij juist weer prachtig om voor het eerst een internationale voetbalprijs te winnen

7 juni 2019 om 18:46

Sinds het EK dan (maar dat heb ik nooit bewust meegemaakt)

Hazard naar real is natuurlijk fantastisch voor real, maar hij zal ze naar mijn mening geen cl titel bezorgen zoals Ronaldo deed. Vindt hazard fantastisch, maar op beslissende momenten soms toch niet zeker voor garantie

7 juni 2019 om 18:30

Dat ze de CL wonnen laatstens is al een wonder op zich (met hulp van VAR weliswaar)

7 juni 2019 om 18:37

En real doet nu allemaal aankopen, maar is dat beter dan wat ze hebben? Jovic beter dan bezema op termijn? Ik denk dat ie hoogstens op het zelfde niveau komt. Mendy beter dan marcelo of reguilon? Komst hazard gaat ten koste van vinicius misschien en aankoop rodrygo. Overvloed aan aanvallers daar. Vernieuw je middenveld tenminste met nieuwe frisse spelers

Zelfde antwoord als spelers van de top 3 in NL geven als ze de vraag krijgen of de blij zijn als ze de beker of Johan Cruyff schaal winnen...
Het is pas een prijs als ze m zelf winnen, zo niet doen ze allemaal een Debryunetje!

Makkelijk praten als je niet meer meedoet, maar ik heb zo'n gevoel dat hij heel anders gepraat had als Belgie er nog in zat. Dan heeft het voor voetballers met dit soort woorden ineens wel betekenis. Natuurlijk is het geen EK of WK, maar het is wel degelijk een mooi toernooi die de bijna altijd saaie oefenwedstrijden goed vervangt.

Heerlijk Kevin. Is het wel jou titel met city? Je was alleen maar geblesseerd.

Doet me toch goed om zo'n zure Belg te horen. Wat zal het pijn doen als we die beker omhoog tillen zondag.

7 juni 2019 om 18:52

Hij zal er waarschijnlijk nachten niet van kunnen slapen.

Idd. Het gaat om niks maar toch voelt dat als kijker niet zo aan. Ik vind het nu al een fantastisch alternatief voor die hopeloze vriendschappelijke wedstrijden.

Tsja, dat noemen ze nog eens een open deur intrappen. Als jezelf niet mee mag spelen vind je het al gauw helemaal niks.

Snap zijn reactie wel, ik denk dat dit zo een toernooi is dat je pas echt interesseert als je er nog in meedoet. Denk nu ook niet dat de gemiddelde Nederlander naar deze match zou toeleven als het Portugal-België of Engeland Zwitserland was. Lijkt met toch ook wel veelzeggend dat de twee sterkste landen van Europa (op dit moment België en Frankrijk) niet eens de halve finale bereikt hebben.

ik snap De Bruyne wel. die Nations League wedstrijden zijn niet meer dan een serie veredelde oefenpotjes. als Oranje speelt kijk ik wel maar het is niet zo dat ik helemaal door het lint ga en het nachtleven op stelten zet als ze dit toernooi winnen

7 juni 2019 om 19:29

Maar waarom zijn dit veredelde oefenpotjes? In mijn ogen is het gewoon een toernooi, waar je een playoff ticket kan verdienen (in de voorrondes) en nu een beker en geld. Dus eigenlijk hetzelfde als op een ek of wk. Ik zie dus niet in waarom dit veredelde oefenpotjes zijn.

7 juni 2019 om 19:50

Omdat er geen echte prijs te winnen valt. Ja je kan een playoff ticket winnen. Maar dat kan je met de kwalificaties ook. Dat vinden we dan toch ook geen prijs?

7 juni 2019 om 20:11

En wat valt er dan op een ek of wk te winnen? Naast een beker en geld? Eeuwige roem zeker? Nou dit toernooi kan ook gewoon groeien tot iets moois en groots. De Duitsers kunnen bijvoorbeeld max over 8 jaar pas weer kans maken op deze prijs, in essentie vind ik dit toernooi dus moeilijker om te winnen dan een EK

Groot gelijk heeft-ie. Maar het is wel net wat leuker dan die afschuwelijke, vriendschappelijke potjes die helemaaaal nergens over gaan.

De nations league is oprecht het beste idee van de uefa sinds hun oprichting.

Het direct vervangen van nietszeggende oefenpotjes voor een klein toernooitje, waardoor het aan zoveel allure wint, zonder enige extra belasting!!!

Ik keek alvast vroeger alle matchen die er toe deden en supporterde voor Oranje toen Belgie zich niet kwalificeerde voor Ek's en Wk's.

Nations league...ik en mijn Belgische vrienden geven er niets om. Niemand die dit interessant vindt, de Bruyne heeft gelijk. Ik kijk niet eens, genoeg voetbal gezien de laatste maanden, copa america volg ik dan weer wel.

Eerlijk antwoord, dat wel. Al zou die er natuurlijk anders instaan als België wél de halve finale had gehaald.

De Nations League zal nu natuurlijk nog wat minder leven bij de neutrale toeschouwer dan een EK of WK. Toen Oranje 2 toernooien op rij miste heb ik nog wel als voetballiefhebber zitten kijken.

Zelf vind ik het eigenlijk wel een leuke (al wel wat ingewikkelde) opzet. Een soort bekervoetbal voor landenteams.

Als België de nationsleague had gewonnen was het een hoofdprijs natuurlijk voor de zelfbenoemde wereldkampioen

Kan me het verder goed voorstellen hoor dat hij niet kijkt, weet niet of ik zelf gekeken had als nederland niet zo spelen... dan was het sowieso al niet eens op de npo uitgezonden.

7 juni 2019 om 20:10

Denk dat De Bruyne je dan absoluut niet dat zou horen zeggen. Die stond al voor zwaardere wedstrijden en is altijd zo in zijn reacties. Hij maakt er niet meer van wat er is, een realist.

Mensen zitten graag op het puntje van hun stoel wanneer een bekende persoon iets zegt in de hoop iets leuk te horen. Maar als dat niet zo is zijn ze teleurgesteld en gaan ze die persoon 'afbreken'. Zo gaat dat nu eenmaal.

Dit zeiden wij toch ook een tijd terug? Dit is niet meer dan een pakket samengesteld om meer kijkers te te trekken maar het blijven gewoon simpele vriendschappelijke wedstrijden.

Maar een speler die zijn mening daarover geeft, oh stel je voor hoe erg dat zou zijn. Neen, dan moet je echt wel jaloers zijn. Kansloos.

7 juni 2019 om 20:34

Ten eerste, alle toernooien zijn ‘samengesteld’ om zoveel mogelijk kijkers te trekken. Ten tweede denk ik niet dat De Bruyne dit zou zeggen als hij nu met de Belgen de finale zou spelen.

7 juni 2019 om 20:52

Langs de andere kant zouden minstens 75% van de Nederlandse fans er ook niet om geven moest Nederland niet zo ver zijn gekomen. Snap volledig dat als je hieraan meedoet dat het interessant is om te volgen en moest België zo ver gekomen zijn zou ik zeker ook nog met spanning kijken, maar als Belg volg ik dit toernooi ook niet echt. Dit concept van Nations League is een leuke toevoeging maar totaal niet op hetzelfde niveau als andere toernooien qua spanning voor neutrale volgers.

7 juni 2019 om 20:59

@foebele

Denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel. De Nations League is ontstaan uit nietszeggende vriendschappelijke wedstrijden, om daaruit meer kijkers te halen. Het niveau is dat van een vriendschappelijke wedstrijd, niet meer niet minder. Tuurlijk is het altijd leuk om een finale te spelen van iets, maar we gaan het niet meer maken dan het is.

En iedereen De Bruyne heeft gevolgd door de jaren heen weet dat hij echt niet wakker zou liggen van een mogelijke finale in de Nations League.

7 juni 2019 om 21:57

Ik begrijp zeker wat je bedoelt maar ik vond de wedstrijd van gister gewoon niet overkomen als een oefenpotje. En dat vond ik ook niet van portugal Zwitserland. En dat vond ik ook niet van de potten die we tegen Frankrijk en Duitsland speelden. Kijk bijvoorbeeld naar de reacties van de spelers na de kopgoal van VVD tegen Duitsland. Of de reacties gisteren na de winst. Het is vergeleken met Ek of wk een inferieur toernooi, dat zeker. Maar ik vind dit dus wel veel meer dan een paar oefenpotjes.

Wat een serie kinderachtige reacties zeg, .......pffffff. De Bruyne mag dit toch vinden? Ik geloof totaal niet dat zijn uitspraak afhankelijk is van de resultaten van Belgie. Ik zie het eerder andersom, omdat Nederland het aardig doet gaan ze hier het toernooi opwaarderen. Ik ben het volledig met De Bruyne eens: toernooi van niks. Laat die spelers ipv hiervan toch lekker wat langer vakantie nemen. Straks in de eigen competities krijgen we weer te maken met het gezeur van overbelasting. Stop dan eerst eens met dit soort onzin wedstrijden die nergens over gaan.

7 juni 2019 om 21:07

Stel je niet zo aan. De Bruyne mag hier iets over vinden, niets mis mee. En de mensen hier mogen ook gewoon iets vinden van wat De Bruyne vindt.

Het zal ook wel even duren voor dit toernooi belangrijk gaat worden. Als dat al gaat gebeuren. Mocht dat zo zijn dan is het mooi als wij de eerste winnaar zijn. Ik kan niet zeggen dat het halen van de finale mij bijzonder blij maakt maar vond het echt wel fijn toen we de Engelsen aanpakte in de verlenging.

Het is inderdaad een halve prijs, maar wel een die extreem moeilijk te winnen is. Weliswaar eens in de twee jaar, maar je moet wel eerste worden van je poule in de a categorie. Dat is al moeilijk zat. Ga je vervolgens spelen tegen de overige nummers 1 waarvan je er ook nog 2 van de drie moet verslaan.

Wat een bullshit! Alsof je zomaar ff die finale haalt. Het is gewoon een soort EK maar dan in een snel jasje. Het is nieuw hè dat is altijd moeilijk voor mensen want het is verandering. Als je zelf niet ver komt dan kan ik mij inderdaad voorstellen dat je het dan bagatelliseren wil. Is toch super zo'n beker winnen.

Klopt wat die zegt. Is toch ook niet echt een toernooi. Maar omdat nl in de finale staat is het opeens een o zo belangrijk. Lachwekkende reacties hier.

7 juni 2019 om 21:08

Waarom is het niet echt een toernooi dan? Omdat het nieuw is? Het WK, het EK en de Europa Cup I werden in het begin ook totaal niet serieus genomen.

7 juni 2019 om 21:37

Booking.com, Alipay (alibaba) en Hisense die sponsoren zijn, hahah. Als dat soort bedrijven je sponsoren zijn, dan is het echt serieuze zaak.

Is geen echt toernooi volgens een Belgische international die met zijn team is uitgeschakeld door een stelletje Zwitserse kazen 😅😂🤣😭

Snap het wel. Het is een Belg he, die weten sowieso niet veel over toernooien.

De enige reden waarom sommige mensen het niet als een "echt" toernooi zien is omdat het een nieuw toernooi is...

Nederland heeft eerst genoeg punten bij elkaar moeten sprokkelen om ingedeeld te worden in divisie A, heeft daarna eerste moeten worden in een poule met Frankrijk en Duitsland en heeft daarna Engeland uit moeten schakelen in de halve finale. Als het nu ook nog de finale wint van het Portugal van Ronaldo, dan is dat echt wel een serieuze prestatie.

Wat een pannenkoek is het ook, tijdje terug zei die ook al zoiets vervelends. Apart mannetje.

Ik denk zelf dat de Nation League nog in omvang moet groeien. Waarschijnlijk was de eerste Europa League ook niet zo groot van omvang. Ze moeten dit eigenlijk soort Confederation Cup van maken. Als je ziet welke bedrijven dit sponsoren, dan is dit toernooi wel een van de grootste. Booking.com, Alipay en Hisense. Dat zijn geen opkomende namen, maar gevestigde namen wereldwijd. Dus beetje laf om te doen alsof dit maar een toernooitje is. Ik vind persoonlijk dit toernooi wel groter dan bijvoorbeeld de Duitse beker, FA Cup, KNVB-beker. Dit is gewoon de CL voor landen, je speelt niet tegen kleine landen en de weg ernaar toe is niet makkelijk. En spelers van grote clubs spelen gewoon vol, in plaats van halve kracht. Als je Henderson en Kane erin gooit, dan wil je kosten wat het kost winnen. Als Ronaldo drie keer scoort, dan snap je wel dat dit geen kleine prijs is. Pepe die vol erin gaat en met blessure ervan af gaat. Ik denk dat je met dit toernooi aardig kan meten waar je staat. Als je echt goed bent, dan win je hem en dan is de kans wel groot de je op een EK wel bij de beste 4 gaat eindigen.

België doet niet mee en hebben een wereld eftal jaloezie tref ik hier jammer toernooi is toernooi

Heeft niks met jaloezie te maken. 3de plaats WK vs niet geplaatst, dat is iets anders. Het is niet omdat Nederland speelt dat iedereen ter wereld plots kijkt hoor. In België zenden ze de wedstrijden van de halve finale niet eens uit. Heb naar een nederlandse zender moeten gaan om jullie te zien spelen. Denk echt dat er weinig mensen ter wereld kijken naar de Nations League, Nederland-Engeland is niet zo'n aantrekkelijke affiche buiten voor de mensen in Nederland en Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
S. MignoletKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

233 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren