Van der Vaart en Van Hooijdonk adviseren: ‘Dan moet hij zeker spelen’

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Donny van de Beek is bij Ajax uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld. Bij Oranje heeft hij die status nog niet verworven. Bondscoach Ronald Koeman gebruikte Van de Beek als invaller in de halve finale van de Nations League tegen Engeland (3-1 overwinning). De 22-jarige middenvelder heeft naar eigen zeggen begrip voor de keuzes die Koeman soms moet maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Donny van de Beek een basisplaats krijgen in Oranje?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door superman123)

What the fuck heeft hij laten zien dat hij in de basis hoort? 100 kans gemist, maarja dat is standaard hij moet echt de bal met niemand om hem heen op een afstand van 6 a 7 meter krijgen alleen voor de keeper. In verdedigend opzicht heb je gewoon niks aan hem, dat zag je bij die buitenspel goal.

Propper en de Roon vond ik ook niet goed, dus er moet wel wat gebeuren. Denk dat het middenveld met Vilhena de Jong en Wijnaldum op dit moment het beste zal zijn.

Cilissen
Dumfries
de Ligt
Van Dijk
Blind/ Ake
Vilhena
Wijnaldum
F. de Jong
Promes
Memphis
Bergwijn
7 juni 2019 om 16:11

met vd Beek kwam er voetbal in het elftal. De Roon leuk hoor, maar het verschil met vd Beek was enorm in hwt nadeel van de Roon.

7 juni 2019 om 16:18

@jaakke

Voetbal kwam in het elftal? NL was gewoon de bovenliggende partij in de eerste helft, 2de helft was dat juist iets minder. De Ligt maakt een foutje maar hersteld zijn fout door een corner uitstekend binnen te koppen waardoor NL wat meer in de wedstrijd komt.

Promes heeft het verschil gemaakt! Niemand anders van de wissels!

7 juni 2019 om 16:48

Waarom verdient depay een basis plaats? Aangezien hij 1 op 1 kansen heeft gemist en die kansen heeft hij niet gehad. Het gaat niet alleen om scoren vopr een middenvelder. Een CM heeft belangrijkere taken

7 juni 2019 om 16:53

Dat vindt jij, ik zag een veel dynamischer middenveld met vd Beek. Want ondanks het overwicht speelde het NL niet bijzonder. Die de Roon stond constant tussen de Ligt en van Dijk en liep daar in de weg. Tevens was het middenveld daardoor slecht. In mijn optiek dé oorzaak van het toch mindere spel in de eerste helft. Het is niet zo dat die Engelsen iets afdwingen, maar Nederland creëerde op die manier te weinig.

7 juni 2019 om 16:17

Vilhena? Waar heb jij t nou over. Beek propper en de roon zijn alle 3 beter. T is net voor welke plus punten je kiest

7 juni 2019 om 16:18

Ja van de Beek heeft zich dit seizoen heel goed ontwikkeld maar we slaan wel een beetje door vind ik. Vanaf dat de opstelling bekend was gaat het alleen maar om het 'passeren van van de Beek'. Laten we nou ook niet doen alsof we een 3 voudig wereldkampioen op de bank zetten. Met de Roon heb je iets meer verdedigende zekerheid op het middenveld. Dat is een tactische keuze, geen keuze op basis van kwaliteit.

7 juni 2019 om 16:20

@selecaooo
Hij mist inderdaad redelijk wat kansen. Maar vergeet niet dat hij wel in de gelegenheid komt. Er zijn niet veel spelers in Oranje die zo vaak in scorende posities komen als Donny.
Is veel waard, hij gaat ze uiteindelijk vaker maken zolang hij maar in die posities blijft komen.

Als je vindt dat Van de Beek niks heeft laten zien waarom hij in de basis zou horen maar zelf met Vilhena op de proppen komt dan haal je je eigen argument danig onderuit.

7 juni 2019 om 19:42

@norderligt

Vilhena heeft in NL gewoon goed gespeeld. Heeft ook andere kwaliteiten dan de andere middenvelders en zie in hem een goede stofzuiger naast de Jong.

Maar hey weet je wat laten we Donny gewoon voor Wijnaldum laten spelen zondag. Of heel het systeem omgooien zodat “ wonderboy” Donny kan spelen.

Schrijnend voor de Nederlandse media dat Promes niet wordt geprezen.

Wat zou er gebeurd zijn als Donny i.p.v. Promes die 2 goals had gemaakt? De zou denk ik dan volgens de media de rest van z n voetballeven in de basis moeten starten bij Oranje

Edit: iets mogelijk provocerends weggehaald. M.v.g., Mexicanooo.

7 juni 2019 om 19:55

Wat zit je toch af te geven op Ajacieden. Hier op vd Beek en in een ander topic roep je heel stellig dat de Ligt nooit beter als Virgil van Dijk zal worden. Je hebt toch geen kleine club voorkeur, ook gezien je opmerkingen ober Vilhena? En over Wijnaldum, die was niet erg best gisteren, dus hem wisselen voor vd Beek is niet zo gek.

8 juni 2019 om 13:23

@Selecaoo Je komt nogal gefrustreerd over gezien je algehele toon. Maar goed, je hebt gelijk dat Vilhena in NL goed heeft gespeeld in fases en het is een totaal ander type speler dan Van de Beek. Ik stel ook nergens dat Donny i.p.v. Van Roon moet spelen want zoals je zelf al aangeeft vergt dat een andere manier van spelen. Bedoel alleen maar te zeggen dat Van de Beek op champions league niveau heeft aangetoond mee te kunnen dus meer op zijn plaats is in Oranje dan Vilhena. Maar denk dat Vilhena prima mee zou kunnen. Schrijnend dat Promes niet werd geprezen? Nog ff en je gaat beweren dat dat rascistisch gemotiveerd is .

7 juni 2019 om 16:20

Hahahahha je maakt een grap, Vilhena?? Dat is de zwakste middenvelder van onze selectie ik vind hem niet eens Nederlands Elftal waardig na dit seizoen hoor.

7 juni 2019 om 17:38

De reacties hier over Vilhena zijn echt stuitend. Hij heeft in het shirt van Oranje (en daar gaat het om) nog nooit een slechte wedstrijd gespeeld. Zijn we ook weer vergeten dat je de goal van Van Dijk in blessuretijd tegen Duitsland voor 50% op het conto van Vilhena mag schrijven? Het was zijn gewonnen duel van Kroos en zijn voorzet waar die goal uit kwam. Zonder Vilhena hadden we niet eens in deze eindronde gestaan. Hij hoeft inderdaad niet in de basis te staan, maar hij heeft zich als invaller vaak genoeg bewezen.

7 juni 2019 om 18:10

Vind ik ook, had het ook niet vreemd gevonden als Vilhena er gister er in zou komen. Prima voetballer juist bij oranje en minder bij Feyenoord. Vorige keer ook goed tegen Ronaldo. Mensen met overmatig h en a gebruik, tsja wat moet je er mee, ze lijken nogal overtuigd van zichzelf. Persoonlijk vind ik dat kleutergedrag.

7 juni 2019 om 16:20

De balans is nu goed door de tactiek van Koeman. Hij moet juist een speelwijze vinden waar de betere voetballers renderen. Overduidelijk is dit niet de Roon. Mee eens dat Donny niet veel liet zien in de pot, maar je zag ook duidelijk dat zijn instructies waren: loeren op de ruimtes als 10/schaduwspits.. Geef Donny meer verantwoordelijkheid, een echte plek in het elftal ipv 20 min rennen en proberen te scoren...

Nou uhm.. ik ben enthousiast over donny maar t is geen gearriveerde vedette die de beste is in de Spaanse competitie. Als je zo iemand al tevreden moet houden. Bij n nationaal team hoor je gewoon 10 goede spelers op de bank te hebben die je er eigenlijk allemaal wel in wilt zetten. Kijk naar Frankrijk op t wk. Die konden 3 volwaardige elftallen maken

7 juni 2019 om 16:21

Het komt natuurlijk ook niet uit zijn mond, maar van anderen en de media

Nou uhm.. ik ben enthousiast over donny maar t is geen gearriveerde vedette die de beste is in de Spaanse competitie. Als je zo iemand al tevreden moet houden. Bij n nationaal team hoor je gewoon 10 goede spelers op de bank te hebben die je er eigenlijk allemaal wel in wilt zetten. Kijk naar Frankrijk op t wk. Die konden 3 volwaardige elftallen maken

IK vond het verschil vooral opvallen toen Propper er in kwam. Van de Beek viel mij eigenlijk niet echt op gisteren (behalve die ene kans die hij miste).

Als vd beek speelt, dan zal wijnaldum toch gewoon op de positie van de Roon spelen?

Als ik mag adviseren gaat NOS door met van der Vaart en van Hooijdonk en flikker je Egbers lekker in het kanaal ofzo, man wat is die man verschrikkelijk!

On: Ik denk dat we met 2 controleurs de Jong en een fitte van Ginkel een super duo is. Gini op een 10 positie zou denk ik prima zijn. Maar Van Ginkel is helaas niet veel fit en dan vrees ik dat de Roon de man is momenteel, al ben ik geen fan van de Roon.

Snap niet wat iedereen nou heeft over Vd Beek of De Roon, totaal verschillende spelers op totaal verschillende posities.

Voor mij is het Wijnaldum of Vd Beek als je met Frenkie speelt. Ik vind Frenkie een beest maar om hem nou als enigste verdedigende middenvelder te hebben gaat mij te ver en Wijnaldum en vd Beek beiden zijn nou niet sterk verdedigend.

Een middenveld met Vd Beek, Wijnaldum en Frenkie kan tegen mindere landen, niet tegen de toplanden.

7 juni 2019 om 19:34

@Freshzone Heel goed gezien. Alleen neemt de hype rondom vd Beek psychische vormen aan. Wijnaldum is in alles 3 zo niet 4 klasses beter daarom wordt er geprobeerd om de Roon nu uit het elftal te schrijven want Frenkie en Gini zijn onbetwiste basisspelers

Zoals ik eerder heb gezegt is dit gewoon hetzelfde probleem als met VDV/Sneijdrr en Van Persie/Huntelaar. Je hebt 2 goede spelers voor 1 positie (Wijnaldum/Van de Beek). Je verdedigend middenvelder eruit halen voor een nummer 8 is in mijn optiek geen goed idee omdat je middenveld dan sneller onder de voet kan worden gelopen (zoals in het verleden ook is gebleken).

7 juni 2019 om 18:32

Ja ben het met je eens maar ben het zeker niet met je eens dat je de plaats van wijnaldum ter discussie stelt. Alsof van de beek op dit moment in de buurt van Wijnaldum komt? Sorry maar daar ben ik het echt niet mee eens.

7 juni 2019 om 19:50

Ik zeg zeker niet dat de plaats van Wijnaldum ter discussie staat. Een fitte Wijnaldum zal ik altijd kiezen boven Donny. Ik zeg alleen dat de positie van Donny en Gini hetzelfde zijn en dat je hierdoor maar 1 van de twee kan laten spelen.

Tja, Van Hooijdonk. Negatieveling in hart en nieren, zwartkijker en mediageil. Ja, Donny v/d Beek heeft zich enorm ontwikkeld maar gelijk in de basis?? Waarom? Alsof de rest zo slecht is... Pierre, ga lekker bij NAC op de tribune wedstrijdjes analyseren en daar het bestuur adviseren... of pruimen ze je daar ook al niet meer?

7 juni 2019 om 17:01

Wat is nou precies je punt? Ik kan er geen touw aan vastknopen?!?!

De Roon loopt vaak ruimtes dicht op het middenveld. Dat zie je nu al 2 wedstrijden achter elkaar. De wisselwerking tussen die twee(frankie) is niet goed. Daarnaast brengt de Roon ook geen diepgang waardoor je ook geen ruimtes maakt voor andere. Dit zorgt voor een moeizaam verloop van de opbouw. Meteen toen Donny erin kwam zag je dat de Engelsen achteruit gingen lopen omdat hij over Depay kwam. Hierdoor konden we gelijk 20 meter opschuiven naar voren. Alleen hierdoor krijg je al meer ruimte om te spelen. De Roon is defensief sterker, maar Donny kan ook verdedigen en meters maken en brengt in de opbouw en aanval meer. Donny kan namelijk met zijn diepgang ruimte maken voor Depay om zich te laten zakken en de centrale verdedigers keuzes te laten maken. Dus ik denk als je de plusjes en minnetjes tegen elkaar afweegt Dat Donny meer brengt voor het team.
Maar ik snap goed dat Koeman niet meteen alles omgooit.

Wat ik niet goed snap is dat Dumfries zo geprezen word. Hij had 1 goede verdedigende actie de eerste helft op Rashford maar naast die actie was hij echt heel slecht. Ik schatte gister zijn balverlies op 15 keer in. Het had even geduurd maar toen ik keek naar zijn statistieken was dat 16 keer balverlies. Dat is 1 keer minder dan Memphis waar iedereen zo op loopt te zeuren, terwijl die bij alle goals betrokken is. Het is simpel weg gewoon te veel balverlies. Heb je de bal dan kan de tegenstander niet scoren. Geef je 16 keer de bal aan de tegenstander denk ik niet dat dit opweegt tegen zijn verdedigende kwaliteiten (redelijke).
Ik vraag me af of Ake daar niet kan spelen of Hateboer of iemand die wel kundig is met de bal en redelijk kan verdedigen. Het kan ook een incident zijn. Dumfries is namelijk wel een goede spelers, alleen wel al een half jaar hopeloos uit vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Marc Overmars verklaart megadeals: ‘Anders was dit nooit op tafel gekomen’

Marc Overmars is blij dat Ajax deze zomer veel geld kan incasseren bij uitgaande transfers. Frenkie de Jong is voor maximaal 86 miljoen euro verkast naar Barcelona, terwijl Ajax met de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren