Martin van Geel keert terug bij Willem II: ‘Dit is een zeer mooie stap’

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Martin van Geel keert na zeventien jaar terug bij Willem II, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De 58-jarige bestuurder treedt in Tilburg per 1 juli aan als algemeen directeur. De afgelopen acht jaar was Van Geel bij Feyenoord werkzaam als technisch directeur, maar beide partijen besloten onlangs in samenspraak een einde te maken aan die samenwerking.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede zet van Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door kaassie)

Had van geel niet willem2 leeggeroofd toen hij naar az vertrok en alle contracten kende en wist uit te buiten? Opmerkelijke aanstelling en succes voor alle partijen

7 juni 2019 om 14:24

Ja klopt! Was wel een gouden lichting geloof ik.

7 juni 2019 om 14:24

Laat hem dat nu ook maar doen, want dan kan Feyenoord nog wat kopen.

7 juni 2019 om 14:25

Dezelfde Mathijsen die hem nu aanstelt is door van Geel als speler naar AZ gehaald.

7 juni 2019 om 14:26

Hoe lang is dat geleden? Als je als willem 2 daar nu nog steeds wakker van ligt en daardoor deze man als slechte kandidaat ziet, dat zou pas opmerkelijk zijn.

7 juni 2019 om 14:38

Dat is dus ook duidelijk niet het geval want ze stellen hem aan haha. Onder de supporters heerst toch een heel ander gevoel kan ik je vertellen. Zeker onder de wat oudere garde. Persoonlijk denk ik dat we gewoon blij moeten zijn met de personen die we nu in de directie hebben rondlopen en ik denk dat we zeker de structurele stap kunnen maken naar het linkerrijtje!

7 juni 2019 om 15:25

Die aversie naar van geel valt wel mee onder de supporters. Is ook niet helemaal Van Geel zn. schuld hij heeft nog een jaar gewacht tot hij die spelers transfervrij haalden. Hulshoff had in dat jaar de tijd om de contracten te verlengen en dat heeft hij toen verzuimd. Dat Van Geel dan toe hapt kan je hem niet kwalijk nemen en het overgrote deel van de supporters is nu vooral blij dat ie is aangesteld.

7 juni 2019 om 17:11

Bij Feyenoord was er wel een enorme afkeer. De suppporters lieten duidelijk hun ongenoegen blijken. Spreekkoren , liedjes enz. Gio en hij en het liefst ook Jan de Jong moeten volgens deze "mede" supporters weg. En dat nieuwe stadion is ook uit de boze.
Gio werd gelukkig niet uitgejouwd, maar helaas wel privé bedreigd.

7 juni 2019 om 14:36

Zaken zijn zaken. Dat hij de club leeg roofde was alleen een teken van zakelijk instinct. Dat kan m moeilijk kwalijk genomen worden. In een competitieve wereld naai je anderen als er geen andere afspraken zijn gemaakt. Zo simpel is t

7 juni 2019 om 18:23

Het blijven toch altijd opvallende reacties. Heeft Van Geel Willem II leeggeroofd of heeft Van Geel de kas van Willem II goed gespekt? Het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. En wat het betreft het de kennis van contracten, dat is ook zo'n aparte toevoeging. Je denkt toch zeker niet dat wanneer een club een speler wil halen dat zij het contact van die speler niet kennen?

7 juni 2019 om 20:37

Van Geel heeft toen zeker niet de kas van Willem II gespekt aangezien hij de spelers transfervrij ophaalde bij Willem II. Willem II moest toen ineens een groot deel van de basis 11 vervangen maar had daar geen geld voor waardoor veel mindere spelers er voor terug kwamen. Dit was het begin van de negatieve spiraal waar we nu al een tijdje uit proberen te klimmen. Dit is alleen niet de schuld van Van Geel maar van de toemalige TD die in zn eerste jaar niet heeft gekeken welke contracten af liepen en deze op tijd verlengde. Nee dat rekenen ik onze TD van toen Barry Hulshoff aan.

7 juni 2019 om 21:55

Oscar Moens, Kew Jaliens, Adil Ramzi, Tarik Sektioui, Denny Landzaat, Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui en Joris Mathijsen zijn allemaal van Willem 2 naar AZ gegaan en het lijkt me sterk dat ze allemaal transfervrij waren. Maar ook al waren ze dat, dan waren ze waarschijnlijk wel vertrokken naar een andere club als AZ ze niet had gehaald.

8 juni 2019 om 13:53

Laatste zin heb je gelijk in daarom hou ik Van Geel ook niet verantwoordelijk voor de spelers die hij bij ons ophaalde. Overigens de namen die jij noemt zijn niet alle van ons naar AZ gegaan en Dembélé was een ander tijdperk zonder Van Geel. Maar van diegene die wel de stap naar AZ maakte in die tijd hebben we van alleen Landzaat een transfersom ontvangen.

Ik denk dat hij als algemeen directeur prima kan werken in Tilburg. Hij kan goed opschieten met Mathijssen, hij kent de club. Verwachtingen zullen niet te hoog zijn. Stabiele middenmoter proberen te worden is mooi streven voor deze club.

Zullen we eerdaags Kromkamp, Landzaat en Bombarda wel weer op de velden terug zien.

7 juni 2019 om 14:44

Ik zou toch eerder gaan voor Hyypia, Overmars, Van Dijk en De Jong als je toch wat oudspelers moet noemen 😉

Martin heeft natuurlijk wel een massagetafel voor zn vrouw af gedwongen. Tevens heeft hij belooft Feyenoord te verlossen van een dozijn door hem aangetrokken overbetaalde B-keus spelers.
Succes Willem II.

7 juni 2019 om 15:22

Tapia is meer dan welkom in Tilburg!

Let op 1 van de eerste aankopen word swarts.

7 juni 2019 om 16:40

Martin word Algemeen Directeur bij ons he geen Technisch directeur dat is Mathijssen al. Bovendien denk ik dat Swarts beter bij Dordrecht kan blijven aangezien hij daar aan spelen toe komt wat op zijn leeftijd nu belangrijk is.

7 juni 2019 om 16:59

Geluk bij een ongeluk dat ie AD wordt ipv TD. Kan me ook niet voorstellen dat er serieus andere clubs interesse hadden in hem als TD.

7 juni 2019 om 18:50

Overdrijven is ook een vak. Voor het overgrote deel van de eredivisie is vGeel een uitstekende aanwinst

Gecondoleerd Willem2! Die vent duikt steeds elders weer op. Ik ben zo blij dat hij toendertijd weg is gegaan bij Ajax. Een zakkenvuller zonder significante waarde.

Wat een puinhoop laat die achter bij Feyenoord. Geen kapitaal, geen talent en geen kwaliteit laat die achter. Blij dat die weg gaat.

7 juni 2019 om 17:15

Nee dat was Bosz. Martin heeft alles opgeruimd. Het geld dat er was is naar nieuw trainingscomplex en aflossing vrienden van Feyenoord gegaan.

7 juni 2019 om 17:29

Lekker begonnen met een liter azijn vanochtend? Je hebt alleen maar afzeikposts. Kan aan mij liggen maar volgens mij zijn de afgelopen jaren en gezonder en eindelijk weer kampioen geworden. Maar volgens jou is dat dus ondanks van Geel....

Ja daarom moest van gool het veld ruimen . Die deed gewoon stil goed werk mede omdat hij het regionale bedrijfsleven goed kende . Te stil vonden enkele bobo’s . Die hebben liever een “naam”. Jammer.

7 juni 2019 om 21:06

Van Gool goed werk ja? Wat heeft ie goed gedaan dan? Willem II is al een tijdje bezig met een plan om het stadion te verbouwen. Dit plan zou van Gool moeten opstellen alleen is er nog niets gebeurt tot op heden. En hij zou veel contacten hebben en het regionale bedrijfsleven goed kennen....maar een hoofdsponsor heeft hij nooit gebracht. Sterker nog welke sponsor heeft hij eigenlijk wel binnen gebracht bij Willem II? Huidige hoofdsponsor is er eentje die al jaren sponsor is bij onze club en in het verleden ook al eens hoofdsponsor geweest. Leuk bedrijf hoor niets mis mee maar deze komt niet uit de koker van Van Gool. Het enige wat Van Gool goed heeft gedaan is er voor gezorgd dat er niet meer geld uitgegeven werd dan er binnen kwam. Daar ben ik hem dankbaar voor dat hebben een aantal voorgangers niet goed gedaan waardoor we in 2010 in financiële problemen zijn gekomen. Inmiddels zijn we gegroeid en om de stap naar het linkerrijtje te maken moet de begroting omhoog en hebben we een algemeen directeur nodig die meer kan dan alleen op het geld zitten. Martin van Geel heeft op dat vlak hier als TD al meer gebracht dan Van Gool als AD. Van Gool prima gast maar niet geschikt om een club naar het linker rijtje te brengen. Van Geel heeft ons al eens naar plek 2 gebracht als TD! Maar heeft toen naast het Technische vlak ook veel op Commercieel vlak voor elkaar gekregen. Hij heeft in die tijd een goed netwerk van bedrijven in de regio opgebouwd maar ook bij de gemeente waar we nu het stadion van willen kopen. Martin is voor ons nu een ideale man met veel aanzien in de directe omgeving.

8 juni 2019 om 02:26

Je praat echt letterlijk de desbetreffende bobo na. Lekker makkelijk laten indoctrineren vis de praatjes die hij via zijn trekpopjes bij het Brabants dagblad heeft laten verspreiden . “Het enige wat Van Gool heeft gedaan is gezorgd dat er meer geld binnenkwam dan er uit ging” Het enige ???? Uhhhh....werkelijk ..???? Het enige??? Ja duhhhh ...DAT is nou precies de voornaamste taak van een algemeen directeur !! En dat is wat Willem II al sinds 1980 niet gelukt was ...dus zo “het enige” lijkt me dat niet. Aan de ene kant door geen rare aankopen te doen ja. “Op zijn centen zitten” zoals jij dat oneerbiedig zegt. Maar wat is er mis met eens een directeur die in tegenstelling tot zo veel anderen eens niet uitgeeft wat er niet is? Ondanks gezeik hierover van o.a. Streppel en korte-termijn/denkende supporters . Een verademing in het voetbal. Daarnaast heeft hij de inkomsten met ruim 30% doen toenemen. Niet door een spannende hoofdsponsor inderdaad (die overigens maar 10% van de begroting is) maar juist daar vele regionale bedrijven voor kleinere bedragen aan Willem II te binden. Niet alleen levert dat meer geld op maar ook meer continuïteit , daar je niet ineens in problemen komt als je hoofdsponsor wegvalt. Maar het is inderdaad jammer dat er geen groter bedrijf aan Willem II verbonden is geraakt . Maar denk je dat Nike nu ineens komt of zo dankzij Martin van Geel? Martin komt in een gespreid bedje . Bij bijna geen club in ee ED is het financieel zo stabiel momenteel. En dan kan Willem II zich ook nog eens dankzij de bedragen van sol en Frenkie wat meer roeren opmde Transfermarkt . Het is de kwaadste niet hoor die Van Geel, behalve dan dat hij Willem II de vorige keer op sterven na dood heeft achtergelaten en dan ook nog eens dankzij interne kennis over slecht afgesloten contracten de beste spelers gratis weghaalde naar az. Met dat Al was hij de basis van een dal waar Willem II jaren in is gekomen en nu weer uit is gekrabbeld . Van mij hoeft hij dus absoluut niet terug te komen

8 juni 2019 om 09:44

Kom op van een algemeen directeur mag je toch wel meer verwachten dan niet meer uitgeven dan er binnenkomt toch? Kijk anders een naar het profiel wat gebruikt wordt voor een algemeen directeur. Daar staan toch echt meer taken op. Ben blij hoor dat dit gebeurt geen onnodige risico's nemen. Wil geen 2e FC Twente worden. Maar een algemeen directeur moet meer kunnen. Anders hoeven we ook geen financieel manager te hebben als de algmeen directeur dit bewaakt. Dat gedoe met Streppel weet ik eerlijk gezegd niet wie daar schuldig aan is. Wel dat ze beide dit in de media hebben uitgevochten en dat hoort niet zo. Maar ik geef van Gool hier het voordeel ik weet dat Streppel een vervelend manneke is. Dat Willem II financieel gezond is geworden onder van Gool is geweldig maar als je nou eens de financiele jaarverslagen uit de tijd van Van Gool bekijkt zie je dat dit door inkomsten is gebeurt waar Van Gool geen invloed op had. O.a. de verkoop van Van dijk van Celtic naar Southampton bijvoorbeeld en zo nog een paar transfers waar hij niets mee te maken heeft gehad. Wat ie goed heeft gedaan is dat geld gebruiken voor het dichten van gaten in de begroting. Maar kom op dat kan ik ook dat kan jii ook. Als dat het enige is wat een algmeen directeur moet doen kunnen wij ook solliciteren. Maar het aankopen van het stadion dat loopt al een paar jaar hoe ver zijn we daar mee? Is het al ons eigendom? Wordt het momenteel verbouwd? Zijn de plannen al gepresenteerd? Helemaal nog niets van dat. En het verbouwen van het oude RKTVV complex tot een nieuw jeugdcomplex is dat al afgerond? Nu van Gool weg is zijn de plannen ingediend en zijn ze gestart. Maar wel nadat Van Gool weg is. Dit had de gemeente niet verwacht, hoe kan het ook want onder Van Gool ging dat niet zo snel. Hierdoor kan de gemeente zich niet meer aan de afspraak houden om het complex legionella vrij op te leveren en geven ze Willem II maar geld om dat zelf te doen. Die 'kleinere' sponsoren waar je het over hebt komen door Pim Delmee, die is verantwoordelijk voor de kleinere accounts bij Willem II en doet dat erg goed inderdaad. Van Gool was verantwoordelijk voor de grotere vissen en, zoals je zelf kan zien, zijn er daar een aantal grote van vertrokken en weinig nieuwe voor terug gekomen. Bedrijven als Interpolis zijn juist om Van Gool vertrokken! Omdat die grote sponsoren juist niet met van Gool door 1 deur kunnen (itt wat het brabants dagblad melden vorig jaar) lukte het van Gool niet om een nieuwe hoofdsponsor op tijd te stikken toen Ticorp stopte (door van Gool overigens). Een jaar lang zocht van Gool naar een nieuwe hoofdsponsor en er waren geintresseerde waaronder van mossel groep. Alleen verprutste van Gool deze sponsor als hoofdsponsor te strikken. Nu hebben we voor een veel lager bedrag Destil als hoofdsponsor. Hierdoor was de maat vol voor de RvC en moest Van Gool eruit. Alleen de manier waarop dat gebeurde was mens en vooral Willem II onwaardig. Hij werd publiekelijk aan de schandpaal genageld en dat is niet zoals het hoort. Vandaar dat het st bestuur de RvC naar huis stuurde. Echter waar beide partijen het wel over eens waren (wat het brabants dagblad juist tegen spreekt) is dat Van Gool eruit moest. Dat is ook gebeurt terwijl de RvC al ontmanteld was. Het bewijs dat het brabants dagblad in deze er totaal naast zat. Van Gool is net als ons een echte supporter maar geen AD. Van Gool is in de meest zware periode ingestapt bij onze club en dat siert hem. Heeft geen gekke dingen gedaan dus zeker niet de slechtste AD die we ooit gehad hebben maar we hebben nu een andere AD nodig om verdere stappen te maken.

Ja daarom moest van gool het veld ruimen . Die deed gewoon stil goed werk mede omdat hij het regionale bedrijfsleven goed kende . Te stil vonden enkele bobo’s . Die hebben liever een “naam”. Jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren