‘Ajax is door bereiken van halve finale een van de sterkste teams in Europa’

Donderdag, 6 juni 2019 om

Nicolás Tagliafico kwam onlangs met Ajax overeen dat hij nog minstens een seizoen in de Johan Cruijff ArenA is te bewonderen. De Argentijnse vleugelverdediger veroverde afgelopen seizoen de landstitel en TOTO KNVB Beker en reikte tot de halve finale van de Champions League. Hierdoor kwam de belangstelling vanuit Italië en Spanje op gang, maar een transfer behoort voorlopig niet tot de mogelijkheden.

“We hebben in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking nog minstens een seizoen voort te zetten. Over een jaar kan ik dan alsnog een transfer maken”, verklaart Tagliafico donderdag aan Goal. “Ajax is door het bereiken van de halve finale van de Champions League een van de sterkste teams in Europa. Ik ben erg gelukkig in Amsterdam, de mensen daar houden van me. Ik wil daar nog minstens een seizoen van genieten, daarna zien wel wat er gaat gebeuren.”

De linksback van Ajax is in voorbereiding op de Copa América in Brazilë, van 14 juni tot 7 juli. Argentinië begint volgens hem niet als topfavoriet aan het toernooi. “We denken nog helemaal niet aan de eindzege. We willen vooral een goede indruk achterlaten. We dromen natuurlijk allemaal van de titel, maar dit elftal begeeft zich in een overgangsperiode, waardoor winnen geen absolute must is.”

Veel zal afhangen van de vorm van Lionel Messi, die snakt naar succes in het shirt van de Argentijnse ploeg. De Barcelona-aanvaller verloor driemaal de finale van de Copa América en moest in 2014 de wereldtitel aan Duitsland laten. “Het is heel zwaar om hem als tegenstander te treffen, en daardoor des te mooier om Messi als ploeggenoot te hebben. We moeten er bij het nationale elftal voor waken dat hij niet alles op zijn bordje krijgt. Lionel moet vooral plezier hebben in zijn spel”, aldus Tagliafico.


Poll

Vind jij dat Nicolás Tagliafico eigenlijk al toe is aan een volgende stap?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Ben benieuwd waar hij uiteindelijk terecht komt. Speelde een heel sterk seizoen, is natuurlijk ook een verademing omdat de linksbackpositie de laatste jaren een zorgenkindje was bij Ajax. Vond hem de laatste weken van het seizoen wel een stuk minder dus denk dat hij er niet verkeerd aan doet om nog een jaar bij te blijven en daarna de stap te maken zoals hij zelf aangeeft. Napoli, Atletico of Arsenal lijken me wel mooie clubs voor hem!

6 juni 2019 om 14:22

Atletico vind ik wel een mooie club voor hem, Napoli en Arsenal zou ik niet doen als ik hem was, weinig kans op echte prijzen, helemaal als je naar Arsenal kijkt, van een structurele CL deelnemer, naar blij zijn dat je überhaupt Europees kunt spelen. Bij Napoli speel je in ieder geval nog CL.

6 juni 2019 om 14:29

Blij zijn dat je überhaupt Europees kan spelen. 1 punt achter Tottenham geëindigd en de finale van de EL verloren. Mensen hier overdrijven echt zwaar erg. Atletico wel veel kans op prijzen dan, zie die nou ook niet meer structureel meedoen om de CL en in Spanje met Barca en Real ook minder kans op La Liga. Voor de absolute topclubs vind ik hem niet goed genoeg..

6 juni 2019 om 14:45

Als je niet ziet dat hij bij Atletico véél meer kans op echte prijzen heeft dan bij Arsenal, dan zijn we snel klaar.

6 juni 2019 om 15:13

Nou veel meer? Ik zie Atleti eerlijk gezegd ook geen prijzen winnen de komende jaren. Ja een Copa del Rey of een EL zou zeker kunnen, maar dat kan bij Arsenal even goed met een FA Cup of een EL. De titel of de Champions League lijkt me er voor beide niet in te zitten. Als Griezmann vertrekt bij Atletico en als je Real zichzelf nu ziet roeren op de transfermarkt weet ik vrij zeker dat Real en Barca gewoon gaan strijden om de titel in Spanje. De mathematische kans dat Atleti de PD wint is vast groter dan de kans dat Arsenal de PL wint, maar ze zijn allebei erg klein denk ik hahah!

6 juni 2019 om 15:35

Dat klopt alleen jij doet net of je bij Arsenal niks kan bereiken en of het een straf is om daar te spelen.

6 juni 2019 om 17:07

@tilburg
Arsenal heeft voor het laatst in 2003-04 een echte prijs gewonnen, de Premier League, dat is 15 jaar geleden. Tenzij jij de FA cup of Community Shield wil meetellen, maar lijkt me niet dat je op een beker prijs doelt.
De laatste Europese prijs van Arsenal is zelfs nog veel langer geleden: 1993-94, 25 jaar geleden. Volgens mij was dat toen nog de Europa-Cup II. Dat is trouwens ook de enige Europese prijs die ze ooit gewonnen hebben.
Atletico heeft in 2013-14 de Spaanse Liga nog gewonnen, en heeft in de afgelopen 10 jaar nog 3 keer de Europa League gewonnen en 2 keer in de CL finale gestaan. Dus ja, bij Atletico lijkt de kans op prijzen wel groter ja, zeker aangezien Arsenal alleen maar minder en minder lijkt te worden.

6 juni 2019 om 17:38

Niemand heeft gezegd dat de kans op prijzen bij Atletico niet groter is maar dat betekent niet dat Arsenal geen goede club meer is om te spelen. FA cup is geen grote prijs maar toch wel een prestatie om te winnen. Arsenal stond vorig jaar in de halve finale EL en dit jaar finale dus om die prijs doen ze ook mee. Ik gaf alleen aan dat Arsenal, Napoli of Atletico me mooie clubs lijken voor hem.

Het is echt een enorm belangrijke slag die Overmars geslagen heeft door deze jongen nog een seizoen te behouden. Met zijn inzet en passie echt een hele waardevolle schakel die aantoonbaar (gezien de statistieken wanneer hij er niet bij is) voor punten zorgt bij Ajax. Ook mooi dat hij zijn nieuwe Argentijnse teamgenoot alvast kan klaaestomen voor het seizoen erop.

Toch jammer dat ajax nog steeds als opstapje gezien blijft worden. Ik snap het, maar toch, Als iedereen zou blijven en je zou het salarisplafond omhoog gooien kun je daar zo mooi op verder bouwen, maar helaas

6 juni 2019 om 14:05

Het gaat niet alleen om salaris he. Het niveau in de eredivisie is gewoon onwijs laag.

6 juni 2019 om 14:08

Heeft deels met het salaris (netto) te maken, maar ook vooral met de zwakke competitie. Spelers willen zich zowel persoonlijk (financieel) als op sportief gebied uitdagen (hoge weerstand). Dat je bijna elke wedstrijd 100% moet geven zoals in Engeland. Niet op 70% zoals in Nederland. Daarom is een benelux liga geen gekke gedachte.

6 juni 2019 om 14:21

Ik weet of je zelf vroeger hebt gevoetbald of aan een andere teamsport hebt gedaan, maar zo ja, dan heb je vast weleens ervaren hoe het is om in een te zwakke poule ingedeeld te worden. Ook al blijft het spelletje hetzelfde, is het toch minder leuk/spannend dan wanneer je in een sterke poule speelt (ook weer niet te sterk dat je er zelf steeds met 0-5 vanaf gaat uiteraard, haha).

6 juni 2019 om 14:30

Vroeger was dit eigenlijk ook al zo. De top-spelers gingen uiteindelijk ook naar een club in Italië of Spanje.

Het verschil is wel dat spelers langer bleven, en daarmee het voor Ajax makkelijker was de harde kern van hun team op niveau te houden.

Maar goed, deze jongen blijft iig nog een seizoen. Dat is erg mooi. De Ligt en Ziyech zie ik ook vertrekken, maar als Ajax de rest bij elkaar weet te houden, kunnen ze met enkele gerichte aankopen ook in Europa zich weer staande weten te houden (de halve finale verwacht ik in alle eerlijkheid niet weer).

6 juni 2019 om 14:34

Ajax prima club. Maar zou jij jaar in jaar uit in de Nederlandse competitie willen voetballen tegen Excelsior , ADO enzv?

6 juni 2019 om 14:59

Net alsof het rechter rijtje in Spanje of Italië zoveel voorstelt. Qua niveau stelt dat ook helemaal niets voor en zijn dat voor de topclubs ook gewoon verplichte nummertjes.

6 juni 2019 om 15:10

Tegen excelsior spelen ze iniedergeval niet volgend seizoen.

Inhakend op Rochus, het niveau van het rechterrijtje in bijvoorbeeld Spanje is nog steeds hoger dan bijvoorbeeld FC Emmen of Rkc.

6 juni 2019 om 15:59

Wat een onzin praat jij. Kijkend naar Spanje weet ik zeker dat teams als Real Vallafolid, Rayo Vallecano en Girona gewoon linkerrijtje zouden eindigen in NL dus vergelijk NL aub niet met het niveau van andere competities. Zelf Málaga, Granada of Osasuna van het 2de niveau zijn nog beter Dan Nl'se degradatiekandidaten

6 juni 2019 om 16:06

Dat maakt toch niet uit? Een speler van Barca zal net zo weinig "zin" hebben in een wedstrijd tegen de nr 18 van Spanje dan een speler van Ajax tegen de nr 18 van Nederland. Ze lopen er echt niet warmer voor in Spanje dan in Nederland en denk dat daar Rochus op doelt.

6 juni 2019 om 15:08

De eredivisie is en blijft een opstapje voor elke speler die de europese top ambieert. Zo lang alleen Ajax en PSV geld hebben en clubs als Emmen, Fortuna etc met hun budget erbij blijven zal de eredivisie nooit groeien. Hard maar de werkelijkheid.

6 juni 2019 om 18:30

Snap je wel. Ik merk dat ik t ook steeds irritanter vind worden. Spelers van Ajax die gewoon door media naar transfers geschreven wordt. Wat gezien deze prestaties vooral met de competitie te maken heeft. Toch heb ik wel een dusdanig vertrouwen gekregen in het (beleid van) Ajax dat ze de komende jaren vaker goede prestaties neer gaan zetten in Europa. Er komen nl nog meer goede lichtingen talent aan en met de juiste transfers Kun je prima teams houden. CL of El winnen is een ander verhaal maar minimaal kwartfinales van 1 van de toernooien regelmatig gaat meer voorkomen. Ajax speelt eigenlijk sinds bosz nl in Europa op een manier zoals ik t noem ‘volle bak’.

Arme Messi. Altijd de druk van het land op zijn schouders, terwijl ze zo'n fantastische selectie hebben met spelers als Aguero, Dybala, Di Maria en Pastore, maar ook een hele hoop jong talent dat zijn stempel nog moet drukken. En toch ligt het altijd aan de vorm van messi, die daar duidelijk onder leidt. Hij kan niet dat doen wat hij bij barcelona doet omdat er vaak op een hele andere manier gevoetbald wordt. Ik denk dat Argentinie en messi het beter zouden doen als men niet altijd beweert dat alles afhangt van de vorm van Lionel.

6 juni 2019 om 14:06

Wat verwacht je dan? Messi word gezien als 1 van de beste voetballers. Dan is het toch logisch dat de druk bij hem ligt?

6 juni 2019 om 14:07

je hoort het al. één van de besten, met nadruk op 'één'. Je wint niet als FC Messi, je wint als geheel. Als een cohesie. Lijkt me logisch toch.

6 juni 2019 om 14:10

Ik vind het logisch dat de druk bij hem ligt hoor. Was de druk er ook niet voor Maradona? Voor Ronaldo bij Portugal? Het is heel logisch dat de druk er ligt bij de grootste speler. Argentinië heeft een goed team en had met ‘de beste speler’ een prijs moeten winnen.

6 juni 2019 om 14:17

Natuurlijk was die druk er wel,. maar dat zijn ook hele andere persoonlijkheden, mensen die er van houden om in de spotlights en onder pressure te staan. Messi is verre van dat, wil gewoon lekker ballen. Is ook geen kritiek gewend. Nogmaals, er spelen meer grootheden bij Argentinie, Nederland was toch ook niet afhankelijk van de vorm van Rvp, omdat we spelers als robben, van der vaar en sneijder hadden? Ik vind het eerljk gezegd onzin dat als je een van de besten ter wereld bent, dat je dáárom je team moet dragen. Voetbal is áltijd een team-effort, hoe goed een speler ook individueel is, daar win je geen toernooien mee. Zeker geen intenationale cups.

6 juni 2019 om 14:29

Het klopt ook wel maar daarom begrijp ik nog wel waarom iedereen dat van hem verwacht.

Ik weet dat met de huidige krachtsverhoudingen in de top een utopie is dat Ajax dit team lang bij elkaar kan houden, maar ik zou het echt heel interessant gevonden hebben hoe dat eruit zou komen te zien. Stel je houdt iedereen binnenboord en kan met de verworven inkomsten je zwakke plekken nog verder aan pakken zou je echt een team krijgen met een bizarre potentie. Helaas voor Ajax is dat niet te doen maar het is toch wel positief dat belangrijke krachten als Onana en Tagliafico nog een jaartje blijven, waardoor je in ieder geval niet teveel spelers in éã©n transferperiode kwijt raakt. Ik verwacht dat Frenkie, de Ligt en Ziyech sowieso weg zullen gaan, en dat andere belangrijke spelers zoals Neres en van de Beek blijven (o.a. omdat ik denk dat Overmars hier dan gewoon voor zal gaan liggen aangezien die andere 3 al weggaan).

6 juni 2019 om 14:10

Maar die potentie komt er bij veel spelers niet uit zolang ze in de Eredivisie spelen. Met alle respect, dat is gewoon een bijzonder zwakke competitie waar alleen de wedstrijden tegen de top 4 prikkelend zijn voor de grote talenten. In een andere competitie worden die spelers altijd getriggerd om het maximale uit zichzelf te halen.

6 juni 2019 om 19:10

Ben ik gezegd niet helemaal mee eens. Ik vind je dat je gelijk hebt over dat de ED een zwakke competitie is. Aan de andere kant denk ik ook dat je tegen zwakke tegenstanders genoeg wordt uitgedaagd door hogere doelen te stellen. Dwingender spelen en nog hoger rendement halen bijvoorbeeld. Vergeet ook aub niet dat het voor Bayern, Juve, Barca, Real en Psg ook vrij makkelijk is sinds het niveau verschil veel te groot is, maar ze stellen gewoon hogere eisen.

6 juni 2019 om 14:18

Ajax moet gewoon denken en handelen als een Europese topclub als ze structureel in de Europese top mee willen doen ipv 1 keer in de 25 jaar. Dat betekent dus dat ze niet teveel vaste basisspelers tegelijk moeten verkopen en dat Ajax zelf elk jaar flink in de selectie moet investeren. Weliswaar niet met hetzelfde budget als Europese topclubs dat hebben. Maar met ieder jaar 50-80 miljoen uitgeven aan kwaliteitsinjecties in de selectie moet Ajax kunnen redden. Ajax verkoopt toch jaarlijks voor een paar honderd miljoen per jaar aan spelers als ze een goed inkoop-en verkoopbeleid voeren.
In de zomer De Ligt, Ziyech, Sinkgraven, Frenkie en Dolberg verkopen voor zo'n 250 miljoen.
En dan weer investeren in nieuwe spelers als bijvoorbeeld Edson Alvarez, Martinez, Propper, Marin, Pavon, Odegaard voor zo'n 60 miljoen.
En het seizoen daarna weer spelers als Onana, Mazraoui, Tagliafico, Vd.Beek, Neres, Tadic verkopen voor zo'n 200 miljoen.
En weer herinvesteren in nieuwe spelers als bijvoorbeeld Cillessen, Ake, Anthony, Vargas voor zo'n 60 miljoen.
En dat dan ieder jaar op zo'n manier doen.

6 juni 2019 om 14:43

Het is niet realistisch die namen die je opnoemt. Ajax gaat geen grote namen binnenhalen. Daarvoor is de competitie gewoon te matig. Het is ook niet voor zoveel geld dat ze overstag gaan.

6 juni 2019 om 14:48

De meeste zijn nog geen grote namen. De meeste moeten zich eerst nog doorontwikkelen voordat ze van Europees topniveau zijn. Maar het zijn wel spelers die voor Ajax interessant kunnen zijn. En nog betaalbaar voor Ajax.

6 juni 2019 om 16:53

@cantona
Marin en Martinez zijn al gehaald, en Ajax heeft al 25 miljoen uitgegeven. Als je ook Alvarez, Propper, Pavon en Odegaard nog haalt, ben je natuurlijk wel meer dan 60 miljoen kwijt in totaal. Ik hoop wel over vuurwerk, en denk dat het wel aannemelijk is dat Ajax 60 miljoen of meer gaat uitgeven dit jaar. Prioriteit is vervangers voor de Ligt en Ziyech. Ook een extra '6', zoals Propper, zou een versterking kunnen zijn, maar we hebben daar wel veel talent rondlopen met Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch.

6 juni 2019 om 16:55

@arsenal890
Welke van die namen zijn er dan zo onrealistisch? Marin en Martinez zijn al gehaald, en de rest is al aan Ajax gelinkt. Met Odegaard zijn ze nu bezig. Zulke grote namen zijn het niet hoor...

6 juni 2019 om 17:16

De Ligt (80), Ziyech (35), Sinkgraven (7), Frenkie (80) komt neer op 202 miljoen. Misschien dat dit nog kan oplopen naar 210 miljoen. Dat betekent dat Dolberg voor 40 miljoen verkocht moet worden. Alsof iemand dat gaat bieden. Als je een bod van 10 miljoen krijgt mag je je handen al dichtknijpen.

Martinez (7), Marin (12.5), Pirie (5), Alvarez (waarde is 7.5 miljoen. Dus club zal wel minimaal 12.5 willen verlangen), Pavon (markwaarde 20 miljoen, club zal wel 25 willen), Odegaard ( real wil meer dan 20 miljoen, laten we zeggen 25) = slordige 90 miljoen.

het jaar erna, wanneer waardes dalen doordat de prestaties minder zullen zijn dan dit jaar en dus minder een hype.
Onana (30 miljoen max), Mazraoui (20 miljoen), Tagliafico (20 miljoen, 1 jarig contract en al 28), Vd. Beek (35 miljoen), Neres ( 35 miljoen. De hype is volgend jaar over en Neres is goed maar niet overdreven goed. Er zal niet snel nog een hoog bod van 50 miljoen komen). Tadic (maximaal 10 miljoen. Geen restwaarde meer)= ongeveer 150 miljoen.

Cillessen zal dan wel willen komen. Ik heb werkelijk waar geen idee waarom Ake naar Ajax zou willen komen. Die wordt tegenwoordig gelinkt aan clubs uit de top van de Bpl. Dan heeft Ajax natuurlijk geen schijn van kans. Is daarnaast vanuit Feyenoord jeugd gekomen. Die zal rond de 40 miljoen moeten kosten. (antony zal dan wel rond de 20 miljoen kosten.

Mijn bedragen zijn verwachtingen alleen schat ik de mijne een stuk realistischer in dan de jouwe. Jij overwaardeert de prijs van de ajaxspelers en onderwaardeerd de prijs van andere spelers

6 juni 2019 om 18:17

@glory
Haha, Ziyech reken je 35 miljoen voor? Neres 35 miljoen? Donny v/d Beek 35 miljoen? Wat een grapjas ben jij. Over onrealistisch gesproken. Op Neres is al twee keer 40 miljoen geboden man. En Tadic 10 miljoen, haha, het is geen Toornstra hoor. El Ghazi kost al 10 miljoen. Jij hebt er wel erg weinig kijk op.

6 juni 2019 om 18:45

Glory Zit eerder te denken aan 85 voor De Ligt, 45 voor Ziyech, 10 voor Sinkgraven, 86 voor Frenkie dus dat betekent dat Dolberg zo'n 25 miljoen moet opleveren voor 250 miljoen aan inkomsten. Ik acht dat wel haalbaar omdat Ajax al veel geld heeft.
Ik schat Pavon en Odegaard nog wel wat goedkoper in. 15 miljoen per speler. Pierie is 4 voor betaald. Alvarez schat ik op 10 in. Vd.Beek, Neres en Tadic gaan wel meer opleveren denk ik. Ongeveer 125 miljoen voor deze 3. Zelfs als ze volgend seizoen worden verkocht.

7 juni 2019 om 14:25

@hoogindenconcen
Deze zomer zal Ziyech echt niet voor veel meer weggaan dan 35 miljoen. Misschien 40. Maar de absolute top zal niet voor Ziyech komen en de subtop kan niet veel meer betalen. Daarnaast heeft Ziyech toch een afspraak met Overmars.

Dan Neres/ vd beek en tadic zouden volgens Cantona Eric niet deze zomer gaan, maar de zomer erop.
In het geval van Neres: Momenteel hangt er een hype rond Neres. Volgend jaar presteert Ajax sowieso minder dan dit jaar en zal de hype rond Neres ook afnemen. Dus er zal volgende zomer echt niet veel hoger dan 40 miljoen geboden worden op Neres. Van de Beek leeft nu ook met de hype mee maar heeft echt veel wedstrijden ook niet goed gespeeld. Tadic is volgend jaar zomer bijna 32 he. Wie zal er dan voor hem meer dan 10 miljoen gaan neerleggen? Denk dat Tadic uberhaupt niet weggaat. Daarnaast kan je El Ghazi, die 9 miljoen en niet 10 kost, niet vergelijken met Tadic. Tadic komt namelijk uit de eredivisie en is dan al 32 terwijl El Ghazi Aston Villa de BPL in schoot... Als ik er al weinig kijk op heb, is jouw kijk het dieptepunt

7 juni 2019 om 14:31

@caontaneric.
Laatst op VZ kwam het bericht dat Bayer 7 miljoen overhad voor Sinkgraven. Frenkie is alleen pas na de variabelen 86, dus die moet hij eerst maar eens halen.
Ik denk niet dat De Ligt de duurste verdediger ooit wordt, dus het zal onder de 84 blijven. Daarnaast levert Dolberg deze zomer zeker geen 25 miljoen op. Niemand gaat het voor een spits die al 2 jaar niks laat zien, 25 miljoen voor betalen.

Waarom zou Real Odegaard voor slechts 15 miljoen laten gaan? Dat is een slechte deal. Daarnaast denk ik dat ze Odegaard zullen verhuren. Over Pavon kan ik het niet inschatten, maar volgde ik de cijfers van Transfermarkt. Dat is een stuk betrouwbaarder dan random schreeuwers als hoogindenconcen.
Volgens transfermarkt is er 5 miljoen voor Pierie betaald.

Tadic is volgend jaar zomer al bijna 32. Hoe zie je een club meer dan 15 miljoen neerleggen voor een speler die de BPL ontvlucht is vanwege haar intensiteit? VD beek en Neres zie ik niet voor gemiddeld 55 miljoen per speler verkocht worden. De hype is volgend jaar weg en dus de waarde zal rapido dalen

Ik denk toch dat het incidenteel is. Dit jaar zat het ook vaak mee in de CL. Weinig tot geen blessures of schorsingen an belangrijke spelers, en 't viel elke x de goede kant op. Geen enkele Nederlandse club heeft financiële power om structureel de kwartfinale te bereiken.

6 juni 2019 om 14:28

Ajax heeft juist steeds meer financiele power gekregen de afgelopen seizoenen en gaat alleen nog maar financieel sterker worden de komende jaren dus waarom zou het niet kunnen? Wel zal Ajax het beleid dan moeten veranderen.

6 juni 2019 om 17:21

meer financiele power ja maar nog steeds niet genoeg. Een degradant uit de BPL krijgt al evenveel geld als Ajax voor deze hele CL campagne

6 juni 2019 om 17:35

@cantona
Denk dat Ajax trouwens ook meer financiële power kan gaan krijgen door een nieuwe stadion te bouwen dat van de club zelf is. De Arena is 25 jaar oud, dus het is misschien aan de vroege kant, maar er worden op dit moment jaarlijks ongeveer 40.000 seizoenkaart verkocht, en er is een wachtrij van nog een keer 35.000 duizend (die neemt al jaren gestaag toe, dat is niet alleen door het succes van afgelopen jaar, veel mensen staan al vijf jaar of langer op die lijst). Dat betekent dus dat je 75.000 seizoenkaarten zou kunnen verkopen. Als je een stadion bouwt dat plaats biedt aan 75.000 man zit dat voor de grotere wedstrijden gewoon vol. Als er dan wat lege plekken zijn tegen Fortuna Sittard, soit, dan is dat maar zo. Je verdient dan 1,5 keer zoveel aan wedstrijden, want de kosten stijgen niet even veel mee als de extra inkomsten van die 25.000 extra man. Bovendien verdien je er meer aan als het stadion in eigen beheer is.
Ajax heeft 200 miljoen op de bank inmiddels, dus kan zo'n nieuw stadion gewoon financieren.

6 juni 2019 om 16:59

Het zal in de CL juist makkelijker worden dan vorig jaar. We zaten afgelopen jaar in pot 3, en moesten een voorronde meer spelen dan nu. Nu hebben we twee voorrondes, en komen dan in pot 2, dus de kans is groot dat we dan in een minder sterke poule komen. Ook hebben we gewoon Juventus en Real geloot hoor, afgelopen seizoen, dat waren gewoon twee van de favorieten voor de eindzege, hoe je het ook wendt of keert. En de overwinningen waren geen mazzeltjes, Real en Juve zijn gewoon echt weggespeeld. Behalve Real thuis geen enkele wedstrijd verloren tot aan Tottenham. Je kan eerder zeggen dat het juist niet mee zat, met die goal tegen in de 95e minuut.
Stel dat Ajax komend seizoen zich plaatst voor de groepsfase, en weer kampioen wordt, dat is helemaal niet zo onaannemelijk. Dan kom je het jaar daarop meteen in de groepsfase in pot 2, dat is een aanzienlijk betere uitgangspositie dan Ajax de laatste jaren gehad heeft. En wat Cantona zegt: die financiële power is alleen maar gegroeid de laatste jaren, en Ajax heeft nog steeds ongelooflijk veel waarde in de selectie zitten, dus ik zie niet in waarom we niet structureel de knock-out fase kunnen spelen.

6 juni 2019 om 17:20

@hoogindeconcen

Als je zegt dat het juist niet mee zat door de goal in de 95e minuut. Moet je ook even zeggen dat het meezat tegen benfica met de goal in de 92e minuut. Tagliafico's goal tegen Bayern in de 95e minuut. Dat heeft je dus 4 punten in de poule gescheeld. Dan hadden Ajax en Benfica evenveel punten...

Daarnaast zat het natuurlijk ook mee dat bij Juve Chiellini geblesseerd was. Scheelt toch een behoorlijke slok op de borrel.

Dus praat niet over 'tegen zitten' als je niet over mazzeltjes wilt praten. Het heeft jullie meer meegezeten dan tegen.

6 juni 2019 om 17:30

Onzin, het was gewoon dik verdiend, en dat was een finale ook geweest. Ajax heeft ook met blessures en schorsingen te maken gehad: Mazraoui, Tagliafico en Neres hebben allemaal wedstrijden moeten missen. Dat hoort er gewoon bij.
Verder heeft Tagliafico in de blessuretijd gescoord tegen Bayern, ja, maar dat was nadat Bayern twee keer had gescoord in de laatste minuten (87e en 90e), haha, dus dat is niet zo'n best voorbeeld dat je geeft. Tegen Bayern waren we ook gewoon beter en hadden we eigenlijk de overwinning verdiend, net als in de twee wedstrijden tegen Benfica trouwens. Ook heeft Ajax in de thuiswedstrijd tegen Real bepaald geen mazzel gehad, en ondanks dat Ajax veel beter was, toen met 2-1 verloren (door een goal, in, jawel... de 87e minuut).
Maar goed, jongen, iedereen in heel de wereld is dit seizoen onder de indruk van Ajax en zegt dat ze de finale hadden verdiend, maar jij vind dat ze er doorheen gemazzeld hebben, haha.

6 juni 2019 om 17:50

niemand zegt dat het niet verdiend is, je leest niet goed. Ik zeg dat jullie zelf genoeg mazzeltjes mee hebben gekregen en dan niet moet janken om een keer pech in de 95e minuut. In een wedstrijd waarin Tottenham beter was (meer balbezit, meer schoten op doel, zuiverder in de passing), was het gewoon wachten op de 3e van Spurs. Wellicht zuur dat hij in minuut 95 viel ipv 75 oid.

Schorsingen en blessures horen er bij maar dat doet toch niet af of het mee zit. Chiellini er niet bij is gewoon een meevaller. Of vind jij van niet?
Niemand praat over het verdienen van een overwinning of niet (overigens heb je pas een overwinning verdiend als je vaker gescoord hebt dan de tegenstander. Niet als je dreigender bent of meer de bal hebt. Het gaat puur om cijfers die er toe doen).

Begrijpend lezen is niet aan jou besteed. Ik zeg nergens dat ze door mazzel doorgekomen zijn. Het enige wat ik zeg is dat Ajax vaker het kwartje de juiste kant heeft zien opvallen dan de verkeerde. Dat doet niks af van de prestaties maar is gewoon een constatering. Mijn doel van mijn reactie was vooral wat nuance aanbrengen bij jou, iemand die zeurt dat het tegenzat, door ook te laten zien dat het meegezeten heeft. Nogmaals nergens daarin is een logische conclusie dat ik vind dat Ajax er doorheen gemazzeld heeft. Dus geen idee waar jij die conclusie vandaan haalt.

6 juni 2019 om 18:12

Het heeft Ajax niet meer mee gezeten dan tegen, maar Ajax was in de meeste wedstrijden wel veel beter dan de tegenstander. Dat het niet bepaald gelukkig was dat ze in de 95e minuut vlak voor de finale er uit gaan na zo'n toernooi gespeeld te hebben, daar zijn zelfs de Tottenham spelers en de voltallige Engelse pers het over eens.

7 juni 2019 om 14:35

Je reageert totaal niet op wat ik zeg.

Dat Ajax beter was heeft niet zoveel te maken met het meezitten of niet.
Ajax was tegen juventus met chiellini waarschijnlijk ook beter geweest, maar toch is het lekker dat Chiellini niet mee deed, of ontken jij dat? Dit keer wel graag een antwoord.

Ik zei ook dat het ongelukkig was dat ze er uitgingen in de 95e minuut. Maar dat ze eruit gingen was gezien de wedstrijd in amsterdam niet onterecht. Alleen zuur dat het in minuut 95 was in plaats van 75 ofzo. Daarnaast is het allemaal prachtig dat Ajax al die wedstrijden goed was alleen je bent zo goed als je laatste wedstrijd en dat bepaald of je door gaat. Het eerder vertoonde spel is geen factor in het wel of niet doorgaan naar een volgende ronde,

Ajax haalde juist de finale van de CL, omdat ze een van de sterkste teams van Europa zijn, niet andersom. Maar goed een kniesoor die daar op let.

Ik ben een kniesoor.

6 juni 2019 om 16:24

Kniesoor zijn heeft een aantal voordelen, zeker op deze website.

Het team Ajax was afgelopen seizoen inderdaad 1 van de allersterkste teams.
Individueel gezien valt het enigszins mee, maar als team zijnde echt alles klopte gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

27 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
2016 Independiente 16 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Een complete aanfluiting op die positie, dit is Ajax, geen NEC of Willem II’

Daley Sinkgraven gaat Ajax verlaten voor Bayer Leverkusen voor een bedrag van circa vijf miljoen euro. De middenvelder streek in januari 2015 neer in Amsterdam, maar kon nimmer een onuitwisbare indruk...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren