Peter Bosz aast op nóg een Ajacied: ‘Ik verwacht niet dat het gaat gebeuren’

Donderdag, 6 juni 2019 om

Peter Bosz heeft naast Daley Sinkgraven ook interesse in Kasper Dolberg, meldt het Deense BT. De oefenmeester van Bayer Leverkusen is gecharmeerd van de back annex middenvelder en de spits van Ajax. Bosz zou graag worden herenigd met het duo, maar Dolberg zelf wil niet op de zaken vooruitlopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Kasper Dolberg deze zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door koriander)

Ik weet zeker dat als Dolberg gaat hij de hele Bundesliga aan gort schiet, 100%. Deze jongen is extreem getalenteerd alleen lijkt hij mentaal even een dipje te hebben. Desondanks heeft hij er nog best veel ingeschoten viel me op. Komend jaar lekker vlammen bij Ajax Kasboem!

6 juni 2019 om 08:08

Ik vind Dolberg een talentvolle speler en ik sluit niet uit dat hij weer opbloeit onder een trainer die hem het volste vertrouwen geeft. Maar 'hij schiet de hele Bundesliga aan gort, 100%' vind ik iets té enthousiast om te zeggen over een spits die al twee jaar 'uit vorm' is.

6 juni 2019 om 08:27

Tim Hoeft niet meteen he, kan ook 2 jaar duren voor die op het niveau zit van ‘aan gort schieten’. Ik zie in hem wel de nieuwe Lewandowski. Koelbloedig, hele goede looplijnen. De tijd zal het leren

6 juni 2019 om 08:37

Sommige Ajax fans kunnen niet accepteren dat het niets meer wordt met Dolberg. Ik was ook heel erg gecharmeerd van hem onder Peter Bosz, maar momenteel zijn de feiten dat hij al twee seizoenen niets heeft laten zien. Als je in een Ajax dat 175 goals maakt in één seizoen maar 12 doelpunten weet te maken, dan heb je gewoon keihard gefaald. Huntelaar heeft aardig wat kansen gemist, maar staat toch op één goal per 75 minuten tegen over 1 goal per 156 minuten voor Dolberg. Daarnaast zie je zelden een glimp van het talent dat hij had/heeft.

Als Ajax hier 15 miljoen of meer aan kan verdienen, zou ik het direct doen, want Dolberg begint een gevalletje Yaya Sanogo te worden.

6 juni 2019 om 09:44

@daviddein

"ik was ook heel erg gecharmeerd van hem onder Peter Bosz, maar momenteel zijn de feiten dat hij al twee seizoenen niets heeft laten zien. Als je in een Ajax dat 175 goals maakt in éã©n seizoen maar 12 doelpunten weet te maken, dan heb je gewoon keihard gefaald".

Typisch reactie weer door een half verhaal te vertellen en daarin met geen woord te reppen over het feit dat hij al die tijd met blessures heeft geworsteld en geen moment 100 procent fit is geweest. Terwijl zijn collegas allemaal superfit waren. Nu is hij dat wel en gaat hij hopelijk de hele voorbereiding meemaken. Alle trainers zijn het met elkaar eens dat die superbelangrijk is en je hele seizoen in duigen kan gooien als hij niet goed verloopt. Pas als Dolberg helemaal fit is en de voorbereiding heeft meegemaakt, kan objectief worden beoordeeld hoe hij er voor staat. Jouw verhaal is als een verwijt aan Usain Bolt dat hij amateursprinters niet bij kan houden, zonder dat er bij wordt verteld dat hij met zijn poot in het gips zit.

6 juni 2019 om 10:26

Kom op man, hij is inderdaad geblesseerd geweest; 2017/2018 vrijwel de gehele tweede seizoenshelft gemist en in 2018/19 is hij van juli t/m september geblesseerd geweest. Prima als je dan even nodig hebt om weer op niveau te komen. Voor een jongen van 21 kan dat best even duren, dus laten we zeggen dat hij tot de winterstop nodig heeft gehad om weer fit te geraken. Maar ook na de winterstop was Dolberg bagger; 5 goals in 16 wedstrijden (763 minuten). Als hij echt zo goed was dan zou het er wel uitkomen, maar hij lijkt juist alleen maar slechter te worden.

6 juni 2019 om 08:24

Hij heeft er 11 gemaakt in de competitie. Niet echt spraakmakende cijfers. Denk ook niet dat hij volgend jaar 100% vertrouwen krijgt onder Ten Hag. Hij heeft een jaar goed gedraaid. Daarna heeft hij nooit echt meer kunnen overtuigen. Zou daarom juist goed zijn voor hem om in een andere omgeving weer op te bloeien.

6 juni 2019 om 08:25

Aan gort schiet... overdrijven is ook een vak zeg. Dit soort termen passen momenteel bij spelers als Messi, Ronaldo, Lewandowski, etc. Maar dat je dit over Dolberg zegt tovert een grote grijns op mijn gezicht.

6 juni 2019 om 12:01

Ik ben het volledig eens met je uitspraak dat hij extreem getalenteerd is. We moeten zo'n jonge gast is mens laten zijn soms. Laat hem zichzelf ontwikkelen. Hij komt er wel.

Voor 30miljoen verkopen en anders lekker vertrouwen geven. Ik weet dat hij momenteel minder waard is maar Ajax hoeft m niet te verkopen natuurlijk.

6 juni 2019 om 08:11

30 mil, hij is niet eens 3 mil waard. Bosz heeft interesse in 2 waardeloze spelers van ajax, wees blij dat er iemand is die interesse toont, meteen verkopen

6 juni 2019 om 08:27

Twee waardeloze spelers... Je bent lekker bezig bochherief met je schatting van 3 miljoen. Daar betaal je tegenwoordig een derde keeper, een terreinknecht en een grasveld voor, maar geen Dolberg.

Sinkgraven kampte met langdurige blesurres en heeft zich nog nauwelijks over ern langere kunnen bewijzen, maar is en blijft een getalenteerde voetballer. Geef die jongen waar dan ook een plekje op het middenveld en hij zal op den duur waarschijnlijk excelleren, zoals hij ook eerder bij Heerenveen liet zien een potentiële spelverdeler te zijn.

Voor Dolberg geldt eveneens dat hij zeer getalenteerd is, met vervelende slepende blesurres kampte en hij zich het afgelopen halve seizoen nauwelijk kon bewijzen. Hij is nog erg jong en kampt met een dip waarmee vele jonge talenten kampen op die leeftijd.

Huntelaar heeft niet het eeuwige leven, zal komend seizoen wellicht minder aan spelen toekomen, waardoor Dolberg meer speelminuten kan gaan maken. Kasper moet gewoon een paar wedstrijden lang achter elkaar gaan spelen, dan komt zijn zelfvertrouwen en wedstrijdritme ongetwijfeld weer terug.

6 juni 2019 om 08:32

Nee dit zijn de koopjes van Ajax. De rest heeft een fantastisch seizoen gedraaid en zijn eerder overpriced. Zeker als nu een te verwachten minder seizoen volgt. Van Dolberg en Singraven is het juist niet onrealistisch dat ze hun dip/blessure volgend seizoen weer te boven komen en aan het eind van het komend seizoen weer het dubbele waard zijn. Degene die dat bij uitstek weet is degene die dagelijks met ze gewerkt heeft: Peter Bosz

6 juni 2019 om 08:38

Sinkgraven heeft 6 jaar de kans gehad om zich te bewijzen bij Ajax. Het is helemaal niks gebleken. Jij beoefent liefdadigheidssporten, ik topsport . Daarom meteen verkopen en wees blij dat een bosz gekleurd is, anders zou niemand interesse hebben.

6 juni 2019 om 08:58

Sinkgraven heeft niet gebracht wat er vooraf van hem verwacht werd, maar heeft onder Bosz basis gespeeld voor het Ajax dat de EL finale haalde. Viel ook in de uitwedstrijd tegen Juve (zonder wedstrijdritme) uitstekend in waardoor Ajax de halve finale CL bereikte. Dat is toch wel iets meer dan helemaal niks.

Maar Bochherief laat wel vaker zien ietwat zwart-wit te denken en daardoor de realiteit netjes uit zijn observatie te kunnen filteren.

6 juni 2019 om 09:04

Helemaal mee eens. Beiden zijn geblesseerd geweest en moeten dan terugkomen in een elftal wat geweldig draait. Dan krijg je geen speeltijd en geen ritme. Laat ze het beiden maar laten zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sommigen willen Odegaard halen voor 20 miljoen plus terwijl Sinkgraven gewoon een betere speler is. En dan Dolberg gaan verkopen voor 20 miljoen en Bergwijn kopen voor 40 miljoen. Laat Bergwijn maar naar Bosz gaan. Bij Dolberg moet gewoon het kwartje vallen dat hij net zo hard moet gaan werken als Ziyech. Investeren in je zelf en kijken naar de mentaliteit van Huntelaar en Tadic. Dan schiet Dolberg er komend seizoen meer dan 30 in.

6 juni 2019 om 09:36

@bochherief

Onzin dat Sinkgraven 6 jaar bij Ajax zit. Het is allereerst 4 1/2 seizoen om precies te zijn. Ik zijn eerste anderhalve seizoen kwam hij gewoon tot 26 competitiewedstrijden, maar miste hij de rest door blesurres.

In zijn volgende volledige seizoen was hij verdienstelijk 24 wedstrijden de vaste linksback onder Bosz totdat hij geblesseerd raakte.

Het seizoen daarop raakte hij weer landurig geblesseerd en kwam daardoor niet verder dan 4 competitiewedstijden.

Afgelopen seizoen begon hij nog steeds geblesseerd, maar in het laatste maandjes maakte hij nog 11 keer zijn opwachting.

Je idee dat Sinkgraven 6 seizoenen de kans heeft gehad slaat als een tang op een varken. Je roept masr wat zonder flauw benul.

6 juni 2019 om 09:55

@bochherief

"sinkgraven heeft 6 jaar de kans gehad om zich te bewijzen bij Ajax. Het is helemaal niks gebleken. Jij beoefent liefdadigheidssporten, ik topsport" .

Jij snapt helemaal niets van topsport. Om topsport te kunnen beoefenen moet je topfit zijn en dat is Sinkgraven al drie jaar niet geweest. Een oordeel vellen over een speler die geblesseerd is een oordeel van een blinde over de kleuren. Gelukkig denkt men bij Ajax wel met de hersencellen ipv met de onderbuik en zullen zowel Sinkgraven en Dolberg een kans krijgen om zich te bewijzen tijdens de voorbereiding. Verkopen kan altijd nog en als ze fit zijn, brengen ze nog meer op ooit. Alleen al uit het feit dat je er voor pleit om uiterst talentvolle spelers te verkopen op het moment dat ze niet fit of uit vorm zijn, blijkt al dat je er helemaal niets van snapt. Dan kan je ze veel beter uitlenen om zich in de kijker te laten spelen en hun transferwaarde omhoog te brengen. Dat heeft helemaal niets met liefdadigheid te maken maar met zakelijk verstand en effectief beleid.

6 juni 2019 om 10:13

Zogenaamd fysiek nooit fit en dan wel geschikt voor topsport noemen. 5 jaar lang mogen aanmodderen en dan excuses zoeken voor waarom het toch een succes zal worden. Jullie manke is dat jullie diehard Ajax fan zijn en emotioneel geladen berichten schrijven. Wat je liefst zou willen en de realiteit is helaas anders. Dat is topsport

6 juni 2019 om 10:57

@bochherief

Is goed joh. Laten het vooral over makkes hebben Topargument ook: emotioneel geladen Ajax-supporters, haha. Meneer de topsportkenner oreert.

Weet je wie ook constant met fysieke ongemakken aanmodderden? Robin van Persie, Marco van Basten, Arjen Robben. Volgens jouw theorie moeten ze ook niet geschikt zijn geweest voor topsport en deden Arsenal, Man United, AC Milan, Bayern vooral aan liefdadigheid

Ik kan je helaas niet meer serieus nemen. Je praat zoveel onzin en zo vaak ongefundeerd sinds ik je hier op VZ zie posten sinds 3 weekjes.

Je roept onder elk willekeurig artikel maar van alles en nog wat, zonder dat je vaak weet waar je het over hebt, dat ik met jouw discussiëren in het vervolg maar beter aan anderen zal overlaten.

Een fijne dag nog kerel.

6 juni 2019 om 11:10

Bizar dat jij sinkgraven op 1 lijn zet met van Persie, van basten en robben . Totaal onwerkelijk. De andere 3 hadden een enorme bijdrage in het veld als ze wel fit waren en dus wel geschikt voor topsport niveau. Sinkgraven hoort bij een nederlandse subtopper. Je schiet door in je sentiment, hartstikke zonde

6 juni 2019 om 12:03

@Bochherief, oh, welke topsport beoefen je dan als ik vragen mag? Wat een onzin man. 3 miljoen. Lachwekkend. Nee, het is geen liefdadigheidinstelling maar als je een speler die 2 jaar geleden scoorde tegen alles en iedereen op z'n 19e 2 jaar later in een dipje (terwijl hij nog steeds z'n doelpunten meepikte) laat gaan en dan ook nog eens met zo'n bedrag komt snap je weinig van beleid maken. Lachwekkend.

6 juni 2019 om 12:34

Ik beoefen geen topsport. Ik heb het over het verschil in beleid tussen topsport en liefdadigheid. Vasthouden aan werknemers die het niet gaan redden is charity.

6 juni 2019 om 13:54

Als je nou eens leest wat ik zeg dan had je niet zo'n reactie hoeven typen. 30 miljoen voor Dolberg en anders volgend jaar maar weer terug komen als hij wel in vorm is. 3 miljoen heeft Marc in zn portemonnee elke dag. Daar hoeft Ajax geen spelers voor te verkopen

6 juni 2019 om 14:13

@bochherief

Bizar dat jij niet begrijpt, dat ik de kwaliteiten van Sinkgraven niet op éã©n lijn zet met van Persie, van Basten en Robben. Een beetje beter begrijpend lezen en je weet dat ik iets anders probeer te zeggen. Daarnaast haal je ermee je eigen theorie domweg zelf keihard onderuit.

Nogmaals een fijne dag.

6 juni 2019 om 14:14

@spettersson

"sommigen willen Odegaard halen voor 20 miljoen plus terwijl Sinkgraven gewoon een betere speler is."

Naar welke kwaliteiten kijk jij als je claimt dat Sinkgraven een betere speler is dan Odegaard en in wat voor statistieken vertaald zich dat? Als het zich eventueel niet makkelijk laat kwantificeren in statistieken, kun je me dan spelmomenten noemen die ik eventueel op Youtube kan bekijken zodat ik begrijp waar je vandaan komt?

6 juni 2019 om 15:25

Koriander, gewoon even de tijd terug kijken toen Sinkgraven nog bij Heerenveen speelde en toen Odegaard er speelde. Zegt genoeg denk ik.

6 juni 2019 om 19:04

@spettersson

Is dat nu de beste manier om 2 spelers te beoordelen voor hoe ze nu zijn tov elkaar? De spelers zijn nu toch verder in hun carriere en in hun ontwikkeling? Teams waarin ze speelden zijn ook verschillend (inclusief coaches). Ik ben meer benieuwd naar welke kwaliteiten jij kijkt als je zegt dat Sinkgraven beter is dan Odegaard.

Nu heb ik ook nog de moeite genomen je suggestie op te volgen, dus ik ben naar Whoscored stats gegaan en het 2014-2015 seizoen erbij gepakt voor Sinkgraven. Daar kwam hij uit op een 5de plek in zijn team met een score van 7.20 over 1740 minuten in de Eredivisie. Ga ik naar Odegaards seizoen vorig jaar bij Heerenveen (2017-2018), dan haalt hij een score van 7.36 over 2079 minuten en eindigde hij in hun ranking op de eerste plek voor zijn team. Dat was dus meer dan anderhalf tiende hoger. Whoscored gebruikt heel veel parameters om tot deze scores to komen, dus het is niet gek om het als een van de tools te gebruiken om spelers te beoordelen (maar meerdere is beter). Dan kunnen we het niet eens zijn over de weging van de parameters en we kunnen zeggen dat we de wedstrijden toch echt moeten zien om bepaalde situaties in te schatten. Prima, maar daar ging ook mijn vraag over. Dat is wat ik wil weten. Wat zie jij dan in Sinkgraven en zijn kwaliteiten tov Odegaard? Waarom vind JIJ hem beter dan de Noor? Dan kan ik daar eens op gaan letten.

vreemde aankoop als dit echt zo is. Dolberg is het al 2 jaar kwijt en nooit meer de oude geworden na zijn blessure. nu koop je als Leverkusen een speler puur in de hoop dat hij misschien ooit zijn oude niveau weer gaat halen. dat heeft weinig met beleid voeren te maken

6 juni 2019 om 08:28

Aan de andere kant: Dolberg blonk uit toen Peter Bosz zijn trainer was. Wellicht geeft dit vertrouwen wat andere trainers niet hebben. Ik vind Dolberg nog steeds iets speciaals hebben. Het zijn die touches en spitsengoals, soms pure klasse. Hoop dat hij dit consistent blijft volhouden, genieten!

6 juni 2019 om 08:55

Ik vind het een slimme aankoop. Bosz kent als geen ander de kwaliteiten van Dolberg en omdat hij al zo lang uit vorm is zal hij niet veel hoeven kosten.

6 juni 2019 om 09:32

Dat heeft juist heel veel met beleid voeren te maken. Als je echt gelooft in een speler en verder kijkt dan statistieken alleen en potentie ziet. Een spits kopen tegen de hoofdprijs die net het seizoen daarvoor de pannen van het dak speelde en er 40 in schoot , dat kan iedereen. Een spits kopen die goedkoper is en daar de volle potentie uit halen , dat is beleid .

6 juni 2019 om 10:04

@japie_krekel

"dolberg is het al 2 jaar kwijt en nooit meer de oude geworden na zijn blessure. nu koop je als Leverkusen een speler puur in de hoop dat hij misschien ooit zijn oude niveau weer gaat halen. dat heeft weinig met beleid voeren te maken".

Dolberg is het niet 2 jaar kwijt, maar 2 jaar niet fit geweest en van de ene in de andere blessure gerold. Zijn talent heeft hij natuurlijk nog steeds en als hij fit weet te blijven, is de kans groot dat zijn kwaliteiten vanzelf weer boven komen drijven. Wat Bosz probeert is juist heel slim, een Dolberg uit vorm zal niet de hoofdprijs kosten, een Dolberg in vorm is voor een club als Leverkusen niet te te betalen en dus onhaalbaar. Maar Ajax is natuurlijk ook niet gek en gaat zo een talentvolle speler natuurlijk niet voor een habbekrats verkopen terwijl dat niet nodig is, maar hem nu hij weer fit is, op zijn oude niveau proberen te krijgen. Het is niet gezegd dat dat gaat lukken, maar dat zal je pas weten als je het hebt geprobeerd. Dolberg staat na dit seizoen nog drie jaar onder contract bij Ajax en er is dus geen enkele reden voor de club om nu al het kind met het badwater weg te gooien. Dat kan na de voorbereiding altijd nog en een uitleenbeurt aan een club waar hij een grote kans heeft om veel aan spelen toe te komen en die hem de kans geeft om zich weer in vorm en de kijker te spelen, is ook een optie.

Ik hoop dat Ten Hag hem nog één seizoen de kans geeft om zich te bewijzen. Hij kan nu een hele voorbereiding meemaken. Als je zijn cijfers er bij pakt dan zijn die ook absoluut niet slecht voor een spits uit vorm. Hij heeft er toch 11 gemaakt in 25 wedstrijden en ook nog 5 assists gegeven. Hopelijk weet hij zijn vorm te hervinden en ontwikkelt hij zich verder. Gelukkig vindt hij zelf ook dat hij eerst moet presteren bij Ajax alvorens hij gaat denken aan een volgende stap.

Aan de andere kant, mocht Leverkusen aankomen met 30 miljoen, dan is het bijna onverantwoord te noemen om het niet te accepteren.

6 juni 2019 om 08:30

Her zou een onverantwoorde aankoop zijn om 30 mil voor dolberg te betalen. Zie dat niet zo snel gebeuren

6 juni 2019 om 09:09

Ik ook niet, maar mocht Bayer met zo'n bod komen dan is het dus niet slim om deze af te slaan.

Gewoon een hele goede voetballer. Hij heeft gewoon meer mentaal een issue. Hij had onder bosz geen concurrent. En nu Huntelaar. Alhoewel die niet echt z’n concurrent is, was de bedoeling. Maar denk toch dat t daarmee te maken heeft. Of hij moet nog steeds niet pijnvrij zijn.

Is misschien wel beter voor Dolberg. Bij Ajax lijkt het er gewoon niet meer uit te komen, wellicht dat een nieuwe omgeving plus Bosz hem goed doet. Is nu gewoon derde keus bij Ajax, en denk dat hij met de wedstrijd meer vertrouwen van de fans verliest.

6 juni 2019 om 08:17

Ik ga er vanuit dat Dolberg volgend seizoen meer wedstrijden mag spelen. Er zijn al meerdere berichten geweest waarin stond dat Ten Hag volgend seizoen zijn selectie anders wilt invullen. Hij wilt sowieso meer snelheid om de vleugels en hij wilt een dynamischer middenvelder.

Ik gok dat dit betekend dat Tadic naar het middenveld wordt verhuist als nummer 10, dat Van de Beek en Marin daar achter komen en dat er één of twee rappe vleugelspelers bijkomen (robben, Berwijn, Januzaj?). Als je dan Dolberg in de spits zet heb je veel meer aanvoer dan afgelopen seizoen. Met Ziyech, Tadic en (in minder mate) Neres had Ajax vleugelspelers die bijna nooit voor een voorzet gingen en bijna alleen maar binnendoor gingen. Een Robben of Bergwijn zie ik daarentegen wat vaker kiezen voor een voorzet. Dit is wat ik denk dat er gaat gebeuren, maar het kan dus ook net zo goed heel anders gaan.

Dolberg, Huntelaar en soms Tadic stonden vaak op een eiland afgelopen seizoen. Tadic kan daar mee omgaan omdat hij zelf ook goed is aan de bal, maar een Huntelaar of Dolberg hadden daar wel moeite mee. Nou heeft Huntelaar bakken aan ervaring en werkt hij als een beer, dus die weet zijn kansen wel te pakken. Ik denk dat Dolberg wel moet gaan werken aan zijn werklust.

6 juni 2019 om 10:16

@miccoli

"ik ga er vanuit dat Dolberg volgend seizoen meer wedstrijden mag spelen. "

Dolberg gaat als hij heel blijft, voor het eerst sinds zijn debuutjaar een hele voorbereiding meemaken en kan daarin inhoud en vorm kweken. De voorbereiding is extreem belangrijk voor een speler, helemaal voor een jonge speler die ook nog lange tijd geblesseerd geweest en van het ene in het andere ongemak gerolde is. Dat is funest voor het zelfvertrouwen en als je vervolgens je collegas en concurrenten de ene na de andere topprestatie op de mat ziet leggen, wordt dat zelfvertrouwen er natuurlijk ook niet beter op. Volgend seizoen begint iedereen weer op nul en zullen er sterkhouders vertrokken zijn. Dat levert voor de achterblijvers nieuwe kansen op en daar kan Dolberg vertrouwen uit putten. Het gaat erom dat hij heel kan blijven, als dat het geval is en hij de hele voorbereiding kan meemaken, zou ik niet weten waarom hij niet weer op zijn oude niveau zou kunnen komen. Dat is waarschijnlijk vooral een kwestie van zelfvertrouwen en als hij het net een paar keer weet te vinden, is dat zo weer terug.

Bosz je bent een goeie trainer, maar laat het aankoopbeleid maar gewoon aub aan Voller en co over. Als we het met wisselspelers van Ajax moeten doen dan vechten we volgend jaar nog voor degradatie. Dolberg zal ook compleet overbodig zijn aangezien we met Volland en Alario al 2 uitstekende spitsen hebben.

Ik vind Leverkusen momenteel geen fantastische spits hebben. Volland is goed, maar niet goed genoeg om Leverkusen bij de top in Duitsland aan te laten haken of serieus mee te kunnen laten doen in de CL. Dolberg is dat in potentie wel, maar gezien zijn vertoonde spel de afgelopen twee seizoenen kunnen we hem ook geen zekerheidje meer noemen.

Ik vind dit niet mooi, Dolberg is na het seizoen van Bosz nooit meer fit geweest, maar als hij fit is kan hij echt heel erg goed voetballen, dat zagen we onder Bosz.
Maar als ik Ten Hag zo hoor praten, die heeft meer vertrouwen in Huntelaar dan Dolberg, daarnaast had hij het over dat hij heel erg gecharmeerd is van Lassina Traore (die is ook op voorspraak van Ten Hag gehaald ) dus die zal ook meer kansen krijgen komend seizoen dan Dolberg.
Dus voor Dolberg zou het goed zijn om naar Bosz te gaan, zal hij ook meer kansen krijgen want Bosz heeft zeer veel vertrouwen in hem.
Als hij Dolberg weer vertrouwen geeft , dan kan het weer gaan draaien met hem, en dat gun ik hem ook.
Ik heb liever dat we Sinkgraven kunnen slijten aan Bosz dan Dolberg.

Ik zou hem verhuren met een hoge optie tot koop. Als hij presteert kan hij zo verkocht worden. Presteert hij niet, dan zou hij dat waarschijnlijk bij Ajax ook niet doen. Een optie tot koop van €40 miljoen lijkt mij redelijk. En nee, ik zeg niet dat hij dat nu waard is.

Direct verkopen gaat niks meer worden. Met Huntelaar, Traore en Brobbey hebben we nog genoeg. Dolberg is echt vervelend om naar te kijken. Die houding van hem vind ik helemaal niks. Dat zou dan stoer moeten zijn ofzo ijskonijn type maar als het slecht gaat ziet het eruit als laks, arrogant en ongeïnteresseerd.

Sinkgraven zou ik er op zich graag bijhouden. Liet onder meer in de return tegen Juve zien dat hij toch wel degelijk een goede vervanger is op de linksback en is bovendien multifunctioneel. Al heeft Ajax al een vervanger aangetrokken voor de linksbackpositie, dus dan snap ik wel dat ze hem laten gaan.

Dolberg zou ik niet verkopen. Hij is niet in vorm, maar heeft teveel klasse laten zien om niet meer in hem te geloven. Wanneer Bosz hem wilt huren, is het natuurlijk wel een mooie kans om hem onder zijn oude mentor op te laten bloeien. Maar dan wel zonder optie tot koop of die optie idd op 40 miljoen zetten zoals ik hierboven lees.

Van Jørgensen bij Feyenoord kun je hetzelfde zeggen. 1ste seizoen top, daarna blessures en nooit meer de oude.

Toch zie ik het met ten Hag en Dolberg niet meer goedkomen. Dus of Dolberg verhuren voor een jaar (heeft volgens mij nog een lang contract) of voor veel geld verkopen 25 miljoen plus. En dat verkopen zou ik alleen doen als je Redan als aankoop kan halen. Dan ga je er niet echt op achteruit, maar ik denk dat Dolberg verhuren wel een goede zet zal zijn of ten Hag moet hem absoluut vertrouwen geven als spits nummer 1 en het team hem weer accepteren dan mag hij blijven.

Voor 35-40 miljoen mag Bosz zowel Sinkgraven als Dolberg kopen. Daar kan Ajax dan weer Edson Alvarez, Pavon en Vargas van kopen. Bosz is groot fan van ze dus laat ze maar naar Leverkusen gaan. En Bosz doet dan Ajax een plezier met een mooi bedrag waar Ajax goede spelers van kan halen.

Aardig van Bosz dat ie Ajax geld wil geven voor Dolberg. Dat wordt nooit meer wat.

Zo zo, het lijkt erop of Bosz Ajax af wil helpen van de mindere spelers. Deze reservespelers zijn maximaal eredivisie subtop op basis van hoe ze nu spelen.

1457 min in Eredivisie 11 goals 2 assist en 3 keer een penalty versiert. Als je niet speelt kan je ook geen goals maken. Ik zet mn geld op Dolberg voor komend seizoen. 20 plus goals.

6 juni 2019 om 16:39

@zek01
ik ook. Uiterst talentvolle jonge spits. Goede 1e aanname, hele goede looplijnen en koel in de 16. Hierboven noemen mensen Traore en/of Brobbey.
Die hebben het nog nooit aangetoond in Ajax 1, Dolberg al heel vaak wel voor zo'n jonge gast.
Heb het volste vertrouwen.

Het tegenargument, waarom Dolberg en Sinkgraven nog een glanzende carriã¨re tegemoet gaan (bij Ajax of elders), is dat ze zoveel pech hebben gehad, omdat ze altijd geblesseerd zijn.

Maar wat heb je nou aan spelers die altijd geblesseerd zijn?

Nou van mij mogen ze allebei naar Leverkusen vertrekken.. Je word van allebei niet gelukkig. En als ik dan iemand mag adviseren bij Ajax als nieuwe spits.. Wilfried Bony, of die Josef Martinez die bij het Atlanta Utd van de Boer in de spits staat halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
David de Gea gaat definitief een nieuw en verbeterd contract ondertekenen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren