‘Een krokettenploeg, die hebben Hakim Ziyech heel slecht behandeld’

Donderdag, 6 juni 2019 om

Hans Kraay jr. kijkt uit naar de Afrika Cup, het toernooi dat op 21 juni van start gaat. Volgens de analist gaat Hakim Ziyech Marokko naar de titel leiden. De spelmaker van Ajax en het nationale elftal van Marokko is een van de favoriete voetballers van Kraay jr. “Ik geloof niet in close zijn met voetballers, maar ik heb iets met Ziyech.”

“Dat was al vanaf het moment dat iedereen bij FC Twente tegen Alfred Schreuder was. Joop Munsterman wilde van hem af omdat hij acht ton per jaar verdiende. Na afloop van FC Twente - Ajax zei Ziyech tegen mij: ‘de fans kunnen met 30.000 of 130.000 witte zakdoekjes gaan zitten wapperen, ík vind het gewoon een heel goede trainer’. Toen was hij 21”, vertelde Kraay jr. bij FOX Sports.

“Dat heeft hij ook vorig jaar meegenomen. Hij vergeet niks. AS Roma vindt hij een krokettenploeg. Die hebben hem heel slecht behandeld. Bij Ajax heb ik begrepen ook. Een aanbieding doen, die intrekken en vervolgens niets meer laten horen... En toen hij uitgefloten werd door een flink gedeelte van de supporters, heeft hij heel zachtjes in mijn oor gezegd: vergeet ik nóóit meer."

"Ik vind hem een heel, heel, heel eerlijke jongen. Ziyech gaat Marokko de Afrika Cup brengen.” Marokko speelt op 23 juni de eerste groepswedstrijd tegen Namibië. Vijf dagen later wacht de krachtmeting met Ivoorkust, waarna de groepsfase met een duel met Zuid-Afrika wordt afgesloten.


Poll

Denk jij dat Marokko de Afrika Cup gaat winnen?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door thejurgenklopp)

Vind hem zelf ook wel een oprechte en toffe gozer. Dat voorbeeld met Schreuder, het feit dat hij nergens om heen draait, en hoe zich na zo'n moeilijk jaar met Ajax (Nouri, supporters die hem uitfluiten, dat incident bij de bus, het feit dat zijn rugnummer zonder communiceren werd weggegeven) dan vervolgens het nieuwe seizoen begint met zo'n positieve mindset en zich de ballen uit zijn broek werkt op het veld. Grote klasse. Hij verdiend absoluut een transfer

6 juni 2019 om 08:09

Je hebt gesproken! Een nummer afpakken is echt not done! Tenzij het niveau tussen de 2 spelers dusdanig groot is dat beide spelers het begrijpen. Wederom een rattenstreek! T ergste zou zijn als Ajax hem deze zomer niet laat gaan omdat ze een te hoge transfersom eisen waar andere clubs niet aan willen voldoen.

6 juni 2019 om 08:22

Warabe waar heb je het allemaal over. De kans dat Ziyech vorig jaar zou vertrekken was 99% vooral met de interesse van AS Roma en het incident dat bij de bus was gebeurd. Wie had nou gedacht dat Ziyech zou blijven. Vandaar dat Tadić nummer 10 kreeg. Verklaar ook je 'wederom' want ben erg benieuwd welke 'rattenstreken' Ajax nog meer flikt volgens jou. Daarnaast werkt Ajax mee aan een transfer van Ziyech zonder de ultieme hoofdprijs eruit te halen.

6 juni 2019 om 08:31

Maar hij ging niet weg..
Tadic had dus nooit rugnummer 10 mogen krijgen.

6 juni 2019 om 08:43

Het was een eis van Tadic en Ajax moest hem vroeg binnenhalen ivm CL voorrondes. Het was een goede zet van Ajax. En nu wil Ziyech nooit meer een ander nummer dan 22.

6 juni 2019 om 08:59

@Warabe

Je vindt Ajax de laatste tijd nogal wat rattestreken uithalen niet? Deze week typeerde je de overgang van jeugdspelers al als een rattenstreek en nu is het geven van rugnummer 10 aan Tadic weer een rattenstreek.

Even chronologisch op een rijtje:

Met Ziyech was in de transferzomer overeengekomen, zoals eerder ook afgesproken, dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club. Zowel Ziyech als Ajax waren al in afrondende gesprekken met AS Roma, waarbij alles al in kannen en kruiken leek te zijn. Het enige wat miste waren de handtekeningen onder het contract. Roma trok zich echter op het laatste komen terug en liet niks meer van zich horen.

Tegelijkertijd was Ajax al in de afrondende fase van de op handen zijnde transfer van Dusan Tadic. Op het moment dat het zeker leek dat Ziyech naar Roma zou verhuizen, onderhandelde Ajax over de details van het op te stellen contract van Tadic. Deze vroeg of hij het rugnummer 10 van de zeker lijkende vertrekkende Ziyech mocht gaan dragen. Dat was voor Ajax geen probleem en ze gunde hem die geste.

Helaas trok AS Roma zoals gezegd zich onvoorzien terug en negeerde het eerder gemaakte contractvoorstel van Ziyech. Ajax werd voor een verdrongen feit gesteld. Dat Roma zich terugtrok was pure onmacht en Ziyech’s rugnummer was contractueel al vergeven.

Hoe kun het die hele situatie nu als een rattestreek van Ajax bestempelen? De enige partij die hier een feitelijke rattestreek uithaalde was Roma, die de gemaakte afspraken verbrak. Wat had Ajax dan moeten doen: contractbreuk plegen en Tadic een ander nummer geven? Dat zou een lekker begin zijn geweest in de samenwerking.

6 juni 2019 om 09:42

@buitenspelval,

Je zet het wel heel rooskleurig neer.

1) Tadic eiste rugnummer 10. Ajax wilde hem heel graag en ging akkoord, mede ervan uitgaande dat Ziyech zou vertrekken.
2) Ajax weet ook in de voetbalwereld dat zolang er geen handtekeningen staan, er 0% zekerheid is en alles kan veranderen. Ook al zou er totaal geen sprake zijn van clubs die interesse hadden in Ziyech, dan nog had Ajax Tadic gecontracteerd (en terecht hoor, buitenkansje voor 12 miljoen of meer).
3) Waarom gaat niemand in op wat Kraaij jr. beweert over dat Ajax hem heel slecht heeft behandeld? Aanbieding doen, intrekken en niks meer laten horen.
Kraaij begint over Roma, vervolgens Ajax. En daarna bovenstaande zin. En sluit af over de supporters. Dan moet die aanbieding over Ajax gaan?

Afijn, ben benieuwd waar Ziyech heen gaat en of men daar ook de vele zwakke afstandsschoten buiten de 16 accepteert en de risicopassjes. Maar voor de eredivisie was het een prachtige voetballer en is het een verarming voor onze competitie dat hij vertrekt.

6 juni 2019 om 09:54

Denk dat Ziyech het nog steeds een heel vieze actie (nr 10 afpakken)vindt wat Ajax hem geflikt heeft.

6 juni 2019 om 10:18

4fRedono ik denk dat niemand daar op in gaat omdat Kraaij altijd zo raaskalt. Ajax heeft nooit een aanbieding voor Ziyech ingetrokken, alleen zijn salaris verhoogt zonder dat daar verlenging tegenover stond.

6 juni 2019 om 10:27

Warabe

Lijkt me dat Ziyech ook heel veel aan Ajax te danken heeft toch?

6 juni 2019 om 11:13

@Warabe Een Chelseafan die over rattenstreken begint? Iets met een pot en ketel die elkaar wat verwijten, niet? @redondo4 Beetje onhandig geschreven maar er staat: ‘Bij Ajax vinden ze Roma ook een krokettenploeg’. Anyways niemand had verwacht dat Ziyech zou blijven. Ik denk ook niet dat Ziyech zo kleinzerig is als jullie beweren. Het is maar een nummertje. Een symbooltje. De selectieve verontwaardiging richting Ajax is weer groot trouwens. Ach I guess dat dit erbij hoort wanneer je de beste bent.

6 juni 2019 om 15:48

4fredondo, om nog even in te haken op je puntje 3. Je leest de tekst verkeerd. Hans bedoelt dat Ajax AS Roma ook een zogenoemde 'krokettenploeg' vindt, omdat ze niets meer van zich lieten horen. Het staat er wat wazig, maar Ajax heeft nooit een aanbieding ingetrokken of iets, in tegendeel. Hij kreeg juist een dikke salarisverhoging nadat hij uiteindelijk bij Ajax bleef dit seizoen.

6 juni 2019 om 08:54

Deze mening deel ik. Ik kan hem soms werkelijk onuitstaanbaar vinden, maar hij is wel helemaal zichzelf en speelt geen rol en is bovendien niet bang om een mening te geven die anderen niet aanstaat. Eigenzinnig, what you see is what you get. Zijn keuze om naar Twente te gaan ipv Feyenoord is ook wel exemplarisch. Niet veel spelers zouden dezelfde keuze gemaakt hebben, maar hij had een duidelijk plan voor ogen en zag daar in Enschede meer kansen voor - ondanks dat hij naar verluidt uit een Feyenoordomgeving komt. Ondanks dat ik vreselijk baalde, heb ik wel respect voor iemand die zo'n, op het eerste gezicht onverwachte, beslissing durft te nemen.

6 juni 2019 om 11:49

Zijn uitspraak over de supporters van Ajax snap ik wel. Maar een prof moet als geen ander weten dat als je top speelt, je een held bent en al je slecht speelt wordt je uitgefloten. Op de tribune zitten nou eenmaal verschillende mensen die te fanatiek zijn, niet allemaal even slim en niet altijd realistisch kunnen kijken naar hun team. Daar moet je als prof op voorbereid zijn. Ziyech was erg jong en lijkt zich nu meer bewust te zijn hoe het kan lopen. Ronaldo werd ook eens uitgefloten in de Bernabeu. 1 van de beste voetballers ooit he

Je kunt zeggen wat je wil, maar Ziyech bewandelt het pad der geleidelijkheid en dat heeft hem en ons alleen maar goed gedaan. Wat heeft hij zich heerlijk door ontwikkeld. Dat hij zo eerlijk is valt alleen maar te prijzen en zie je weinig in dit voetbalwereldje. Stiekem hoop ik dat hij gewoon nog een jaartje blijft, maar een andere mooie club is hem ook gegund!

Als Ziyech vindt dat Roma hem slecht heeft behandeld dan zal hij nog vele teleurstellingen gaan meemaken in z'n leven,...

Wat is er trouwens mis met een goede kroket??

6 juni 2019 om 07:58

En wie zijn wij om een oordeel te geven over zijn gevoel. En jij hebt een glazen bol? Wie weet wordt hij de komende jaren op handen gedragen toch de teams waar hij zal voetballen.

6 juni 2019 om 08:06

Mensen en instellingen die hun beloftes niet nakomen? Daar krijgt iedereen in z'n leven mee te maken volgens mij, in het verleden in het heden en in de toekomst daar heb ik geen glazen bol voor nodig...ik hoop dat hij de komende jaren op handen gedragen wordt alleen dan nog zal hij teleurstellingen meemaken, dat gebeurd iedereen of je nou topvoetballer ben of niet....

6 juni 2019 om 08:20

Ik zou ook teleurgesteld zijn in mensen die hun beloften niet nakomen. De handelswijze van as Roma is dusdanig voor Ziyech dat hij die club nu niet meer als serieuze kandidaat ziet. En terecht. Dat Ajax er net zo in staat is dan weer onzin vind ik. Want daar is Ajax geen partij in. tov Kluivert hebben ze het wel netjes gedaan lijkt het.

6 juni 2019 om 11:26

Ajax is toch ook een partij geweest in dit verhaal? Zij waren verkoper. Daarbij is Ziyech geen handelswaar maar een mens. Een mens waar alles en iedereen, die Ajax en voetbal een warm hart toedraagt, van houdt. Daar mag je toch zeker achter gaan staan? Het zijn trouwens geen ‘personen’ die hun beloften niet na komen. Het gaat om professionele organisaties die over miljoenen euro’s gaan. Het tonen van respect is het minste wat je kan doen. Of denk je dat ze het gewoon vergeten waren? Als je afhankelijk bent van dit soort clubs zul je alles moeten pikken. Ajax is, helaas helaas voor het arme Roma, niet langer afhankelijk en kan een vuist maken en zeggen:’Dit soort shit flik je ons niet meer’.

6 juni 2019 om 08:09

Ja. Hij mag dat toch vinden. Vind jij het niet asociaal als je bij een sollicitatie gesprek hoort dat je wordt aangenomen. Je contract krijg je nog opgestuurd. En dan hoor je nooit meer wat. Hij reageert bovendien zelf hier ook nooit op. Dus klagen doet hij niet. Wel kan as roma hem nu vergeten. Hoe graag ze hem ook zouden willen nu. Dus dan lacht Ziyech toch t laatst. Zeker als real of Bayern (2 clubs die genoemd worden) z’n nieuwe club wordt.

6 juni 2019 om 08:18

Zeker mag hij (in dit geval Kraaij volgens mij) dat. Het overkomt iedereen, teleurstellingen in het leven zijn niet alleen weggelegd voor Ziyech natuurlijk. Hij mag ervan gaan stampvoeten huilen krijsen kroketten gaan eten hij mag alles. Alleen wat levert het je op?
Uiteindelijk is het alleen maar goed geweest voor Ziyech dat Roma z'n keutel destijds heeft terug getrokken, hij heeft een fantastisch jaar gehad de halve finale in de CL gehaald. Dus eigenlijk moet hij Roma dankbaar zijn.

Ken hem niet persoonlijk, maar van buitenaf lijkt het juist dat Ziyech daarin iets volwassener is geworden. Zal het vast niet vergeten zijn, maar hij lijkt zich er overheen gezet te hebben en te genieten van voetbal.

Kraay junior heeft wel wat met hem hoor. Kraay junior heeft volgens eigen zeggen wel vaker dit soort informatie. Was er niet ooit een genant interview waarin kraay beweerde dat de gebruikte tactiek van die wedstrijd van hem kwam.. dat hij dit aan de trainer had verteld. Werd een welles nietes interview van 5 minuten. Vind het een nare man die zich enkel richt op vragen die onnodig zijn en inspelen op de emotionele staat van de persoon. Vind dit de valentijn driessen onder de interviewers, verschrikkelijke man.

6 juni 2019 om 08:11

Ik kan me ook nog een incident tijdens een wedstrijd herinneren, waar Kraaij na de wedstrijd als analist in de studio zat.

Er werd een discutabel moment besproken, waar een beslissing van de scheidsrechter ter discussie stond. Kraaij kreeg op dat moment een sms of app van die bewuste arbiter, in alle vertrouwen gestuurd.

Maar las doodleuk live in de uitzending zinder de inhoud te kennen letterlijk de inhoud van het berichtje. Aan het eind las hij hardop de vraag of hij het bericht niet wereldkundig wilde maken en de inhoud voor zichzelf moest houden... Gênant moment ten top.

Echt not done, dat impulsieve gedrag van die man. Ik vind Kraaij een goeie gozer en doorgaans een prima vraagsteller verder, maar inderdaad dat emotionele mag hij best wat vaker onder controle houden. Hij maakt er te vaak zijn eigen feestje van.

6 juni 2019 om 08:15

Vervolgens noemde derksen hem de billenmaat van makkelie 😁, mooie gozer die kraay. Of dat interview met Gullit als trainer van Feyenoord over pascal bosschaart of een andere speler van Feyenoord. Mag kraay toch wel maar zoals je zegt veel te emotioneel die man

6 juni 2019 om 08:46

En inhoudelijk vind ik hem gewoon matig. Zoekt enkel naar sensatie.
Wanneer heeft hij ooit iets over een wedstrijd gevraagd waar een blijk van kennis uit is gekomen.ik heb er niks mee, vind het een vervelende vent waar ik nul begrip voor kan opbrengen. Er zijn analisten die inhoudelijk iets vinden, maar waar je het gewoon totaal niet mee eens kan zijn. Maar liever dat, dan dit popiejopie gedrag.

6 juni 2019 om 09:10

Inhoudelijk is hij zeker vaak oppervlakkig, maar daarin is hij bij Fox als interviewer geen uitzondering. Als analist mag hij de kkd dien, dat sluit ook goed asn bij zijn niveau. Als analist is hij natuurlijk geen topper. Het is ook meer een verslaggever ter plaatse.

Verder kan ik hem als persoon meestal wel hebben. Natuurlijk is hij een Popie Jopie, maar daarnaast vind ik hen wel authentiek en zichzelf als persoonlijkheid. Hij schroomt het niet om tegen de persoon in te gaan, ook tegen Derksen laat hij zich het kaas niet van het brood eten. Dat siert hem wel, zo’n bord voor de kop.

Je mag hem of je mag hem niet. Al schommel ik daar een beetje tussenin. Soms vind ik hem vermakelijk, maar soms ook denk ik bij mij zelf: Kraaij, denk eens na voordat je er iets uitflapt, effe een beetje meer dimmen.

6 juni 2019 om 11:32

Weet wel van iedereen in Nederland het meeste van voetbal. Hij weet werkelijk zelfs nog wie de schoonmoeder van de materiaalman van FC Volendam was in 2004. Heeft het hart op de tong waardoor hij soms wat uitflapt maar is gewoon echt een goeie gast.

Ziyech ziet nu hoe opportunistisch (een gedeelte van ) het voetbalpubliek is. Dit gaat hij (helaas) overal op de wereld kunnen meemaken.
Vergeet hij alleen het uitfluiten niet, of vergeet hij ook de superlatieven over afgelopen seizoen niet?

Een krokettenploeg die boven Ajax staat op de uefa coefficientenlijst en bijna ieder jaar CL spelen.

6 juni 2019 om 08:03

Maar een club bestaat uit meer dan een coëfficiëntielijst en een ranglijst wat tot CL voetbal leidt..., en misschien vond ie dat gedeelte niks

6 juni 2019 om 08:07

En die we terug zien in de Europa League voorrondes

6 juni 2019 om 09:59

Koekoek, bijna ieder jaar CL spelen? Met concurrentie van onder andere Inter, AC Milan, Juventus en Napoli is dat geen gesneden koek hoor. Bewijs: dit jaar.

6 juni 2019 om 10:20

Oh jee. Thrilospiraeus moet weer eens zijn afgunst richting Ajax kenbaar maken.

Leuk dat AS Roma boven Ajax staat op de coefficientenlijst, maar daar win je niks voor terug als je 6e in Italië eindigt.

En hoe weten wij dan, hoe slecht AS Roma hem behandeld heeft? Waren wij bij de contacten aanwezig, hebben wij inzage in de correspondentie gehad? Wij horen alleen Ziyech's versie.

6 juni 2019 om 08:37

Ziyech heeft zn versie nooit verteld. Hij zei alleen ik hoef niet meer naar Roma. Wat jij ziyechs versie noemt is eigenlijk Ajax/ overmars versie. Tenminste volgens een journalist die heeft gereageerd over waarom Ajax nee zei tegen Roma op een vertrek van ten hage naar Roma.

6 juni 2019 om 09:17

En iedereen geeft Roma de schuldaar de trainer die dacht dat Ziyech al zou komen alleen had meneer Monchi de deal eigenhandig verpest.

Ziyech heeft ballen daarom gaat hij het maken. Toen hij uitgefloten werd en veel kritiek kreeg in de media omdat hij veel risico legt in zn spel en vaak buiten de 16m schiet. Trok hij dr niks van en ging hij gewoon op hetzelfde manier voetballen. De gemiddelde voetballer zou gelijk de volgende wedstrijd alles save en alle ballen breed leggen om van de kritiek af te komen maar ziyech niet.

Hakim is HET voorbeeld hoe om te gaan met tegenslagen, teleurstellingen etc. Dit jaar meteen vanaf het begin begonnen met een gezonde positieve instelling. Geknokt en gevoetbald als een tijger. Voorop in de strijd. Top!

Ziyech heeft dit jaar bewezen dat hij een voetballer is met een klasse, ben benieuwd wat hij kan verrichten op de Afrika Cup. Ik zie Marokko als titelfavoriet samen met evt Egypte.

Hakim Ziyech, wat een voetballer. Een waar je voor naar het stadion komt. En wat ben ik blij dat hij is gebleven, en er zelfs een hele kleine kans bestaat dat ie nog een jaar blijft.
Maar ook deze jongen heeft een kant die weinige weten, hij was zo gekwetst door het uitfluiten van zijn eigen supporters dat hij nooit op social media liet blijken dat hij trots was voor Ajax te spelen. sterker nog, op zijn hele socials was nergens iets te bekennen dat hij uberhaubt speelde voor de mooiste club van Nederland. Iets wat ik begrijp maar ook erg jammer vind, zeker nu na het behalen van de titel het in een keer wel kan.

Zie Marokko zeker als de favoriet voor deze editie. Marokko heeft een erg goed elftal staan met spelers als Hakimi, Boufal, Ziyech, Benatia, Belhanda, El Ahmadi en noh meer talenten. Wens ze iig veel succes.

Een flink deel van de supporters van Ajax die hem uitfloot, hieruit blijkt dat Kraay jr zijn uitspraak baseert op van horen zeggen want als hij er zelf had gezeten dan zou hij ook hebben geweten dat het ging om een klein groepje die gelijk werden gecorrigeerd door het overgrote deel van het publiek. Ik gooi het weer onder de noemer, stemmingmakerij!

Hakim Ziyech heeft zich gedurende langere tijd niet professioneel gedragen: Altijd dat verongelijkte gezicht, die idiote gebaartjes in het veld, niet willen juichen bij doelpunten. Terecht dat hij door een deel van het Ajax-publiek werd uitgekotst. Hij heeft zijn gedrag nu verbeterd en doet wat van hem verwacht wordt: goed voetballen en daardoor zijn werkgever dienen.

7 juni 2019 om 17:18

Och, waarom kreeg Dolberg dan nooit dezelfde kritiek toen hij aan de lopende band scoorde? Had ook altijd een onweersgezicht en niet de meest uitbundige speler. Zou het iets met zijn blauwe ogen te maken hebben? Zou niet de eerste keer zijn.

Marokko heeft Ziyech, Egypte heeft Salah, Senegal heeft Mane en Algerije heeft Mahrez en zo kan je doorgaan, persoonlijk denk ik niet dat Marokko die cup gaat winnen omdat er te veel spelers zijn uit bescheiden clubs in Midden oosten en Frankrijk, ik denk eerder aan Egypte en Senegal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

241 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax ontvangt bod op David Neres: ‘Bedoeling is dat wij leidend zijn’

Door de transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vertrekken er deze zomer twee belangrijke krachten bij Ajax, maar de gevreesde leegloop lijkt voorlopig uit te blijven. Een aantal...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren