Update: Roda JC Kerkrade bevestigt komst van Mexicaanse investeerder

Dinsdag, 4 juni 2019 om

Roda JC Kerkrade hoeft niet langer te vrezen voor een faillissement. De Limburger meldt dinsdag dat de vertrekkende eigenaar Frits Schrouff de club overdoet aan Mauricio de la Vega, een gefortuneerde investeerder uit Mexico. De Telegraaf meldt dat hij tachtig procent van de aandelen in handen krijgt. De overige twintig procent blijft in bezit van de eveneens vermogende Aleksei Korotaev, die door een rechtszaak in Dubai niet meer kan doen op financieel gebied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een positieve ontwikkeling voor Roda JC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door nac bal!)

Mooi man. Liever dit dan dat roda oogedoekt wordt. Ik persoonlijk heb er helemaal niks op tegen als een club overgenomen wordt door een rijke stinkerd, mits degene een duidelijk plan heeft voor het langetermijn.

4 juni 2019 om 14:52

ik heb er persoonlijk niks op tegen als clubs opgedoekt worden omdat ze blijkbaar weinig bestaansrecht hebben.

Te veel clubs is te veel clubs. Liever 20 hele goede, sterke, goed georganiseerde profclubs dan 38, waarvan een groot deel maar wat aan moddert.

4 juni 2019 om 14:58

Tot dat het om je eigen club gaat. Het is makkelijk gezegd dat clubs maar opgedoekt moeten worden, mochten ze het niet op eigen kracht kunnen, maar voor de fans van roda jc kan dit wel een uitkomst zijn. Zolang er geen gemeente geld naar clubs gaat (dus belastinggeld) heb ik er niks op tegen.

4 juni 2019 om 15:19

Dat is inderdaad wel heel makkelijk gezegd, Nederland79. Vraag me af, zoals kleinegeneraa7 al zegt, hoe je zou reageren als het je eigen club betreft. En ik kan het weten.

On; goede zaak dat Roda gered is. Als dit de manier is om de club overeind te houden, dan moet dat maar. Hopen dat er een verstandig beleid gevoerd gaat worden en de club weer een beetje op kan krabbelen. Felicitaties naar de Roda-fans, dit zal toch een hele opluchting voor jullie zijn!

4 juni 2019 om 15:22

Zolang Roda maar elke cent gemeentegeld van al die miljoenen maar terugbetaald. Dan is er zeker bestaansrecht. Als Fortuna fan zijnde ben ik blij dat Roda blijft bestaan. Alleen het is afwachten of ze niet in oude gewoonten terugvallen. Veel geld ertegen aangooien en ergens zal wel een leuke speler tussen zitten. Dit doen ze eigenlijk al sinds Arnold Hendriks. Ik denk niet dat het anders zal gaan. Maar ik hoop het wel. Structureel beleid voeren en investeren in de juiste zaken ipv dure spelers.

4 juni 2019 om 15:26

20 clubs ja? En daar hoort Roda niet bij? Welke 20 goede, sterke clubs had je precies gedacht dan? Kan jij er überhaupt 10 noemen die niet door overheid of externe investeerders op enig moment zijn gesteund?

4 juni 2019 om 16:34

Het probleem met al die miljoenen is dat het overgrote deel een hypotheek is waarvoor de gemeente garant stond en die in handen kregen door het omvallen van de bank... die hypotheek is vervolgens door de gemeente "opgekocht" voor een euro + 6.5 Miljoen aan lening. En daar zit de crux, want Roda betaald nu een huur die normaal de hypotheek zou dekken + rente, en de lening. Onder normale omstandigheden zou je aan het eind van de rit een eigen stadion hebben, terwijl in de huidige constructie Roda het stadion financierd, maar de gemeente de winst krijgt. Dat is ook de reden waarom het relatief gemakkelijk was om de huur te verlagen.
Het vele geld smiijten is vooral gebeurt in de periode voor van Veldhoven, toen er na een reddingsoperatie vele spelers werden gehaald, meeste wel uit de omgeving, maar allemaal middelmaat en duur.
De periode Nol Hendriks, kan je hier absoluut niet mee vergelijken. Roda heeft veel aan hem gehad, maar andersom net zo goed. Met ziet Nol, onterecht, als suikeroom. Hij was een handelaar met oog voor voetballers, en meer een verkapte makelaar. Hij kocht een speler voor Roda, en bij verkoop krijg hij een percentage van de winst. Nuttig, maar zeer zeker geen geld gooien. Helaas, hebben die succes er ook mede voorgezorgd dat er nooit echt een basis voor de jeugd werd gelegd, immers was die investering gedekt door Nol en dus geen transferbudget op naar "normale" spelers. Een van Dijk, Vicelich, Peeters, etc.

Daarnaast moeten we helaas ook erkennen dat iedere club in Zuid-Limburg, en vele in NL, nu de nodige financiele steun hebben gehad. En situaties bij "grote" clubs als destijds Roda en recenter FC Twente waar gemeentes garant staan, voor iets wat toch niet gebeurt.... want niemand die er in 2000 naar kraaide dat de gemeente even voor 18 Miljoen! een garantstelling gaf, want hoe kan het nou dat Roda of een Bank omvallen....

4 juni 2019 om 16:39

@kleinegeneraa7 dat snap ik, maar dat probleem heb ik niet, dus maak ik me niet druk om.

4 juni 2019 om 16:40

@peter geen idee. Ik kan niet in de boekhouding e.d. kijken van al die clubs en volg ook bijna niks van de Kkd. Dus geen idee hoe de meeste clubs er voor staan.
Die van mij heeft net weer iets van 100 miljoen van de uefa binnen gekregen, dus daar zit het op het moment wel goed ;-)

4 juni 2019 om 17:19

Haha alle politie-inzet bij alle wedstrijden is natuurlijk ook belastinggeld, evenals de vernielingen die gerepareerd moeten worden aan de openbare voorzieningen.

4 juni 2019 om 19:58

Doet er niet toe wiens club het is, er zijn gewoon teveel profclubs.

4 juni 2019 om 14:59

Nederland is veel te klein voor 38 profclubs. Het zou tijd worden als er een paar instabiele clubs afhaken. Roda zou een mooi begin zijn. Op naar een competitie van 2x 16 clubs. Dat is meer dan genoeg voor zijn klein land als Nederland.

4 juni 2019 om 15:13

Dus dan hebben we 12 profclubs in de kkd en 16 in de eredivisie? Want in de kkd spelen nu ook al 4 jong teams. Dus dan zouden er volgens jouw berekeningen er 6 profclubs moeten sneuvelen? Heb je ook al een lijstje klaarliggen van welke clubs er volgens jou weg mogen?

4 juni 2019 om 15:15

Nederland telt maar 34 profclubs op het moment. Je vergeet even dat er 4 jong teams in de KKD spelen. 16 profclubs in KKD en 18 in Eredivisie. Denk niet dat je heel veel verder komt met 2 clubs minder.

4 juni 2019 om 15:34

Vrijwel alle clubs in Nederland zijn op een bepaalde manier instabiel. Veel clubs zijn afhankelijk van incidentele transferinkomsten en conjuctuurgevoelig wat betreft sponsoring. Misschien de top 3 niet, alhoewel de constructies m.b.t. de Herdgang misschien ook nog als discutabel gezien kunnen worden.

4 juni 2019 om 15:41

Roda, Emmen, Heracles, Telstar, Helmond Sport en Top Oss.

4 juni 2019 om 15:42

Leg me even voor de gein uit wat je bedoelt met de herdgang constructie en waarom dat negatief is? Ik begin alvast met lachen.

4 juni 2019 om 15:52

Ow is heracles dan zo'n instabiele club? Je roept maar gewoon wat en pikt er nu even 6 clubs uit die toevallig allemaal kunstgras hebben. Dat heeft niks te maken met instabiliteit. Dan zou je nog eerder Sparta kunnen nemen als Heracles.

4 juni 2019 om 16:01

Nee ik kijk beetje regio gebonden. Ik kan ook Eindhoven noemen of fc Den Bosch in plaats van Helmond en Top. In plaats van Telstar Volendam. En Heracles vind ik gewoon een verschrikkelijke club inderdaad. Dat is de enige club die helemaal niks met normaal voetbalbeleid te maken heeft. Een ploeg zonder jeugdopleiding met alleen een jong team en een eerste elftal, kunstgras. Op alles besparen om maar betaald voetbal te kunnen spelen. Dan verdien je het in mijn ogen niet. Ik vind dat iedere BVO een jeugdopleiding moet hebben. Sparta heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Kijk naar de selectie van Oranje en dan zie je oa Memphis, Wijnaldum, Strootman, de Roon en Dumfries. Komen allemaal van Spangen af.

4 juni 2019 om 16:07

Je pikt nu inderdaad de clubs eruit met kunstgras wat kleinegeneraal zegt of in ieder geval een deel daarvan. Roda is de grootste club van Limburg, hoezo zouden zij weg moeten, waarom niet MVV of Vvv? Emmen is de enige profclub in Drenthe. Hun potentie wat betreft achterland is best wel groot. Ik kan ook wel wat namen gaan noemen dan.

4 juni 2019 om 16:13

Ach als je regio gebonden naar bestaansrecht gaat kijken vallen driekwart van de clubs af, ook internationaal. Atletico/real, Espanyol/barcelona, een van de weet ik veel hoe veel clubs in Londen, Ac/inter, Lazio/roma, Een van de vier rotterdamse clubs(conglomeraat dordrecht meerekenend) 3 clubs in Gelderland, een van de 6? brabantse clubs. en zo kan je nog heel lang doorgaan.

4 juni 2019 om 18:45

@cuco. Dat de gemeente de grond voor 48 miljoen heeft gekocht van PSV. Enerzijds kun je zeggen PSV betaalt nu pacht, anderzijds waarom zou de gemeente die grond kopen als het er geen doel mee zou hebben. Het doel is PSV helpen. Als PSV de schijn had willen voorkomen was die constructie met een commerciële partij gebeurt, maar er waren blijkbaar geen commerciële partijen geïnteresseerd.

4 juni 2019 om 19:58

Haal je effe oude koeien uit de sloot Peter Isaias

Ik zou denken dat je toch beter af was geweest van dat reddingsplan van die Nederlandse ondernemers die écht een Roda-hart hebben. Het Nederlandse voetbal en buitenlanders investeerders is tot dusver nog niet echt een hele gelukkige combinatie gebleken en als deze Mexicaan straks z'n interesse weer verliest, dan ben je wellicht weer helemaal terug bij af...

4 juni 2019 om 14:52

Opzich gaat het bij Fortuna en Vitesse momenteel helemaal niet zo slecht met buitenlandse eigenaren. In het begin was het niet veel bij Vitesse maar nu langzamerhand toch uitgegroeid tot een ploeg die jaarlijks om de play offs mee doen. Fortuna laat ook zien dat het prima kan, dat was best (met alle respect) een kansloze club in de Jupiler League destijds. Nu toch laten zien dat het daar prima gaat!

4 juni 2019 om 14:57

Terug bij af? De stekker was er net niet uit. Roda was net niet failliet. Zo veel opties waren er niet dus dit is goed voor Roda.

Maar Limburg blijft een probleem in het voetbal, hoewel we zelfs 3 clubs in de Eredivisie hadden. Fortuna met een goede eigenaar, VVV met goed beleid en Roda, de grootste club, in een te groot jasje.

Vraag me af waarom dit wel mag maar het bij Den Bosch werd tegengehouden door de KNVB. Of heb ik iets gemist?

4 juni 2019 om 15:08

Omdat bij Den Bosch de zuiverheid van het geld niet aangetoond kon worden. Den Bosch gaat daartegen in hoger beroep, dus de echte uitspraak moet nog komen, maar dat was de voorlopige uitspraak van de Knvb. Wanneer deze man Roda wil overnemen gaat hij een vergelijkbare procedure in. Wanneer er niks geks wordt gevonden gaat de aankoop door. Zo werkt het systeem in Nederland.

4 juni 2019 om 17:51

Persoonlijk denk ik dat puur politiek is; namelijk alles wat uit de buurt van rusland komt is de vijand. Met andere woorden; als de situatie exact hetzelfde was geweest, maar de investeerder van den bosch kwam uit bijvoorbeeld frankrijk, dan was er niets aan de hand.

4 juni 2019 om 17:53

De zuiverheid van het geld was bij den bosch WEL aangetoond door een internationaal accountant bureau Granton Thornton en groen licht gegeven voor de overname . De Knvb heeft echter op eigen houtje op basis van onterechte vooroordelen de overname geblokkeerd. De beroepscommissie heeft al in een tussenvonnis aangegeven dat de Knvb licentiecommissie onjuist heeft gehandeld ze hebben te zware eisen gesteld aan de overname. Over 10 dagen ongeveer verwachten we nieuws dat het alsnog goed is gekeurd. Er is een nieuw normenkader vastgesteld voor overname van clubs en Fcdb en kahki gaan daar aan voldoen.

Dus de Knvb is de boesdoener in de vertraging en Niet de nieuwe eigenaar...

4 juni 2019 om 20:27

Klinkt als goed nieuws dus voor Den Bosch als ik het zo hoor van jou. Hoop dat Kahki net als zijn vader een goede visie heeft. Merab heeft een hele mooie basis neergezet bij Vitesse en vind het echt jammer dat hij weg moest na onder andere een conflict met Joost de Wit. De enige echte betrokken eigenaar tot nu toe van ons en de enige met een echte visie. Hopelijk zal het jullie ook goed vergaan!

Als we nu eens echt werk gaan maken van de doorstroom tussen betaald voetbal en amateurvoetbal, heb je ook niet meer dat we met z'n allen moeten hopen op een investeerder voor een KKD club omdat we anders weer een volgende gekunstelde constructie moeten bedenken om een draaiende competitie op te kunnen zetten op het tweede plan.

De la vega, Zorro JC zal een succes worden. Hoe komt zo'n man bij Roda, is er al onderzoek gedaan naar zijn achtergrond. Ben benieuwd naar zijn verhaal

4 juni 2019 om 15:45

Zolang het niet dezelfde competitie is mag dat gewoon.

-edit- Probeerde te reageren op Bikobike

Roda gaat dus wel een handelshuis worden. Die Mexicaan is eigenaar van Icon Star - Asesores EN Vinculacion SC en daarmee CEO van een spelersmakelaarskantoor. Daar staan een stuk of 50 Mexicaanse spelers onder contract. Of dat mag van de Knvb is maar de vraag.

Verder kunnen ze nog een hoop bestuurlijk gedoe verwachten. De la Vega zit sinds 2017 ook in Real Murcia en dat is ook continu ruzie en wachten op geld en daar machtspelletjes over spelen. Beetje Wang bij Ado. Maar of invloed bij twee clubs mag volgens de regels, dacht het eigenlijk niet.

Roda maakt er al meerdere keren een potje van. Liever idd 20 gezonde clubs met visie . Heeft niks te maken met of het je eigen club betreft. Dezelfde clubs maken er steeds weer een potje van oa dus roda. En dan weer bedelen om centen. Zijn in het verleden veel clubs geweest die dit voorrecht niet hadden. Maargoed ieder mag zn mening hebben. Voor de mensen die roda een warm hart toedragen vind ik het wel fijn maar njet terecht

Volgens het bericht van Roda zelf:

'mauricio Garcia de la Vega (51), geboren in Juadalajara te Mexico, werkte als internationale private banker bij Banco Santander van 1994 tot 2001. Mauricio behaalde een mastertitel in internationaal management (mimla) in 2000 aan de Thunderbird University, in Glendale Arizona. Hij startte zijn marketing, entertainment en tot 2017 voetbalmakelaars bedrijf (iconstar) in 2001. Hij engageerde Pavarotti en Sir Elton John voor concerten in Mexico. Daarnaast vertegenwoordigde het bedrijf een aantal Mexicaanse internationals.'

Blijft natuurlijk afwachten wat het wordt. Natuurlijk wel geweldig nieuws dat er in ieder geval weer een toekomst is. Nu hopen dat er geleerd is van de fouten uit het verleden, Roda weer langzaam een beetje wordt opgebouwd en wellicht dat we op de lange termijn weer een gezonde, stabiele eredivisionist kunnen worden.

4 juni 2019 om 22:29

Ik hoop het met je. Roda blijft gewoon een grote club met dito stadion die wat mij betreft hoort te blijven bestaan en zeker in de ED.

Ai ai ai, als ik de berichten op Twitter zie voorspeld dit niet veel goeds. De beste man schijnt geen geld te hebben en heeft Real Murcia verder in de schulden gewerkt. (53 miljoen). Zie de Spaanse reacties onder de officiële Twitter van Roda

Lees de Spaanse reacties op Twitter. Deze man is fout nieuws en mogelijk gelieerd aan een drugskartel. Ik betwijfel of dit door de keuring van de KNVB komt.

4 juni 2019 om 16:32

Drugskartel lijkt eerder een slechte roddel, maar het verhaal van Murcia is schokkend. Dit kan wel eens naar aflopen..

4 juni 2019 om 17:21

Lees anders eens de twitter van B. Jegers, lid van het platform Rjc. Dat plaatst e.e.a. al in een ander perspectief. Het is natuurlijk afwachten, maar er heeft schijnbaar een brede screening plaatsgevonden in zowel Spanje als Nederland waar niks aan het licht is gekomen.

4 juni 2019 om 19:25

Tsja wat vind jij een brede screening? Iemand kan documenten manipuleren. Als zoveel volgers op Twitter uit Spanje en Mexico zo reageren over deze persoon. Dan zegt dat wel iets. Een screening door de KNVB is een die toegang heeft tot veel meer documenten.

Ah de man die met Real Murcia een schuld van 56 miljoen heeft opgebouwd en Osasuna aan het lijntje hield, klinkt als een goed idee dit

Voor de supporters en iedereen rondom Rodajc ben ik erg blij dat ze een oplossing hebben gevonden voor het financiele probleem. Echter heb ik ook zo mijn bedenkingen bij deze beste man als investeerder, aangezien ik al hier en daar bizarre verhalen hoor over Real Murcia
Desalniettemin is het dus een selfmade investeerder en geen groep, wat voor de bestuurlijke situatie misschien wel weer beter kan zijn.
Hij zal alleen rekening moeten houden met Korotaev (mits dit allemaal goed afloopt)
Zijn voornaamste inkomsten zijn zo te lezen dus zijn marketing bedrijf, wat voor Rodajc voordelig kan zijn met o.a. reclame rondom de club.
En ook dat het organiseren van evenementen binnen zijn straatje past klinkt toch wel positief.

Fijn voor de supporters, maar ook treurig dat een ooit trotse club als Roda nu als handelswaar aan investeerders uit Verweggistan is verkocht.

4 juni 2019 om 19:24

Dat is bij onze club toch niet veel anders, Wanny?

(overigens: wel een mooi tijdstip van Posten van je: 19:12)

I give you a offer that's you can't decline. Hoe ik hier de reacties zo rond kijk dat lijkt het me een grote risico volle overname, maar waarschijnlijk moeten ze wel en zijn er geen betere opties. Positieve wat je eruit kan halen is dat hij al clubs onder de hoede heeft gehad waar er dikke rode cijfers zijn geschreven dan heb je in ieder geval de fouten gemaakt waar je als club moet voor behoeden. En een succesvolle zakenman wilt geen bedrijf runnen om verlies te maken en als t een leegzuiger is dus om op korte termijn geld eruit te trekken dan zitten ze nog dieper oftewel opgedoekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven22-11
14.Jong AZ20-4
16.Jong PSV16-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder190
J. CrouxAanvaller192
I. UgboAanvaller1810
R. RoeschMiddenvelder171
T. MuytersKeeper190
N. SourenMiddenvelder170
B. SimakalaAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren