Van Persie beleeft unicum en ziet ‘muur’ verdwijnen: ‘Dit heb ik nooit gehad’

Dinsdag, 4 juni 2019 om

Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst hebben afscheid genomen van Feyenoord. Eerstgenoemde heeft een punt achter zijn loopbaan gezet, terwijl de trainer na enkele succesvolle jaren heeft besloten om het voorlopig rustig aan te doen. In een dubbelinterview met Feyenoord Magazine staat het tweetal stil bij het 'einde van een tijdperk'.

“De afgelopen achttien maanden zijn best uniek geweest, als je naar onze samenwerking kijkt”, zegt Van Persie. “Giovanni en ik hebben vaak voor of na de wedstrijden contact gehad over het team, maar ook over dagelijkse dingen, het leven of een privé-situatie. Het is uniek dat een trainer zich zo openstelt. Ik stond als speler middenin het team, maar kreeg aan de andere kant ook mee wat er in het hoofd van Giovanni omging en wat erbij komt kijken om trainer te zijn bij Feyenoord."

“Het was voor mij heel leerzaam om constant in die twee werelden te zitten, dat was een heel leuk proces”, aldus Van Persie. Van Bronckhorst is blij dat hij de oud-aanvaller wat kon bijleren. De trainer wist dat de topscorer van Oranje in de toekomst mogelijk als coach aan de slag wil. “Als ik dan voor ogen had hoe we in een bepaalde wedstrijd gingen spelen, gingen we soms bij elkaar zitten en vroeg ik hem: Hoe zou jij het doen? Als hij dan met een antwoord kwam, ging ik bewust doorvragen, dat leverde leuke gesprekken op.”

“Leuk, maar ook leerzaam en daardoor bijzonder”, reageert Van Persie. “Ik heb eerder met trainers een open band gehad, maar nooit op deze manier. Heel veel trainers hebben toch een soort muurtje om zich heen, maar Giovanni niet. Samen met de rest van de technische en medische staf heeft Giovanni ook echt meegedacht met mij om ervoor te zorgen dat ik op mijn leeftijd en in mijn situatie zo fit mogelijk was.”


Poll

Verwacht jij dat Robin van Persie ooit hoofdtrainer wordt van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door zilverenvos)

Mooi om ook eens positief geluid te horen van een speler. Veel beter dan dat constante natrappen en toe-eigenen van de landstitel wat de verlosser Dirk Kuyt constant doet/deed. Van Persie geeft aan dat Gio hem meenam in het process, waar ik Kuijt soms hoorde zeggen dat hij het process een soort van overnam. Ik vond dat erg onsympathiek destijds. Mooi deze woorden van 2 legendes van het Nederlandse voetbal.

4 juni 2019 om 10:39

Zelden een trainer gezien (in Nederland) die zoveel warme gevoelens bij het publiek (ook bij rivalen) opriep. Gio is een prachtig mens en het is ook goed dat hij zich kwetsbaar opstelt. En door het delen van zijn visie en het doorvragen dwingt hij spelers op een positieve manier om na te denken over tactieken en de gevolgen van keuzes.
Kuyt zijn verhouding met Gio zit anders in elkaar. In zijn bewoordingen richting Gio is Kuyt wel respectvol gebleven maar heeft hij wel benadrukt dat zij regelmatig een andere visie op zaken hadden. Dat kan botsen toch? Van wrijving komt glans... in dit geval zelfs een landstitel.

4 juni 2019 om 10:44

Heb toendertijd passages uit dat boek van hem gelezen en daar komt Gio er toch wel heel slecht vanaf hoor. Dingen waarvan ik zeg: al is het zo gebeurd is het nog altijd niet netjes om het zo naar buiten te brengen terwijl de coach er nog zit en Feyenoord kwam er ook heel slecht vanaf. Ben zelf voor de concurrent, maar vond het niet kunnen.

4 juni 2019 om 11:32

Ik heb het boek compleet gelezen en de media nam altijd maar het halve verhaal over.

4 juni 2019 om 10:39

Mee eens! Ik vond Gio altijd een prima trainer, ook vond ik RVP een vele leukere speler om naar te kijken en luisteren dan Kuyt. Denk niet dat veel Feyenoorders het met me eens zullen zijn maar dat zij zo. Gio (en Rvp) hebben het maximale gehaald uit dit matige Feyenoord.

4 juni 2019 om 11:07

Klopt. 3e is veruit maximaal. Hoe erg ze ook versterken. Het niveau van ajax en psv halen ze niet. En veel beter dan het materiaal van az of Utrecht is het niet.. Helemaal zonder de goals van rvp

4 juni 2019 om 11:12

Helemaal mee eens!

4 juni 2019 om 11:19

Het verschil tussen Feyenoord in de Kuip en Feyenoord buitenshuis is gewoon te groot. Ben benieuwd hoe het komend seizoen gaat. Heb zelf ook wel hoge verwachtingen van m'n eigen cluppie, denk eerlijk gezegd dat het materiaal van Feyenoord inderdaad niet heel veel beter is. Beker zullen ze wel weer ver komen gezien het feit dat ze toch alles thuis spelen.

Ik vind alles best, ik hoop alleen dat de generatie van Sneijder en Van Persie anders willen voetballen dan de generatie van Frak en Cocu en Gio. Ze waren al voetballers al heel anders en ik hoop dat ze dat als trainers ook zullen zijn.

Dus ik hoop at Van Persie het een en ander heeft geleerd van Gio, maar grotendeels hoe het niet moet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren