Joey van den Berg fileert ‘teringlijers’: ‘Ik gunde die club echt niets’

Maandag, 3 juni 2019 om 19:40Dominic Mostert • Laatste update: 20:01

Joey van den Berg koos na drie seizoenen bij sc Heerenveen in 2016 voor het avontuur bij Reading. De Engelse droom veranderde echter al snel in een nachtmerrie. De 33-jarige middenvelder van NEC heeft doorgaans het hart op de tong en denkt dat hij mede daardoor moest vertrekken bij de club uit de Championship. “Ze probeerden me weg te pesten.”

“Die nieuwe trainer van Reading wilde makke lammetjes die achter hem aanliepen. Ik ben een sterke persoonlijkheid en daar hield hij niet van”, zegt Van den Berg in een interview met Proprof. “Ik moest meetrainen met het tweede, tot de eerste dag van de voorbereiding wachtten ze met de mededeling dat ze mij niet meer nodig hadden. Ze probeerden in mijn hoofd te komen. Maar ik maakte duidelijk dat ik me niet liet wegsturen, ik had het beste contract ooit in mijn leven. Al had ik met Onder-14 mee moeten trainen.”

De routinier koos na twee tegenvallende jaren in Engeland voor een terugkeer richting Nederland. Reading zorgde echter allesbehalve voor een soepele overgang naar NEC, waar hij een huurovereenkomst tekende. “Ik zat in Nijmegen al klaar voor de presentatie. In volledig tenue. Telefoon uit Engeland. Dat ik mijn tekengeld moest laten vallen, als voorwaarde voor de verhuur aan NEC. Zeventigduizend pond! Ik zou daar geen recht meer op hebben bij een verhuur. Vies hè.”

“Ik gunde die club echt niets, maar dan zou ik terug moeten. Dus heb ik het maar laten vallen. NEC is mij wel voor de helft tegemoetgekomen. Prima. Zo zie je maar, dat clubs toch proberen zo goedkoop mogelijk van spelers af te komen. Als ik echt principieel was geweest, had ik mijn tenue uitgedaan en was ik teruggegaan naar Reading. Maar alles was al geregeld. Ik kon moeilijk terug. Dat wisten zij ook. Teringlijers”, zo besluit Van den Berg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door kaassie)

Daarom heb ik nooit met clubs te doen als de beste speler of een groot talent vertrekt. Als je niet goed genoeg bent moet je weg en als je beter kan ook gewoon doen.

Dit zijn nog eens interviews. Mocht het verhaal van Joey kloppen, dan zijn ze daar echt zielig. Eindelijk eens iemand die niet zo politiek correct blijft.

Heerlijk, zo'n onomwonden reactie zonder dat politiek correcte wat je meestal van profvoetballers ziet. Jammer dat hij zich in het veld ook met enige regelmaat laat gaan, maar dit stukje mag ik wel..

Een uitgesproken mening hebben is heel iets anders dan een sterke persoonlijkheid zijn, Joey.

4 juni 2019 om 00:48

Dat klopt maar het een valt samen met het ander.

4 juni 2019 om 07:08

Kun je mij aub vertellen wat een sterke persoonlijkheid volgens jou inhoudt?

4 juni 2019 om 16:26

Je slaat de spijker op z'n kop! 🙏🏼

Altijd grappig als iemand die zich niet kan beheersen denkt dat ie een "sterke persoonlijkheid" heeft.

3 juni 2019 om 20:00

Niet kan beheersen ? Als dit echt zo is wil ik jou wel eens horen als 70 duizend door je neus geboord wordt ,

3 juni 2019 om 20:10

Bovendien werd Joey hier in Nederland ook gewoon vaak genaaid door de scheidsrechters. Kreeg vaak rode of gele kaarten puur omdat hij het was en vanwege zijn reputatie. Kan me een wedstrijdje uit in Zwolle bijvoorbeeld nog wel herinnneren waar hij zwaar onterecht rood kreeg.

3 juni 2019 om 20:46

Ook vaak zat terecht rood gehad.

3 juni 2019 om 20:50

Ja, tuurlijk. Van den Berg werd genaaid en gezocht. Daarom haalde hij in Engeland een vergelijkbaar aantal kaarten als in Nederland. Daar werd ie zeker ook gezocht. Gewoon een blinde gefrustreerde schopper dat is Joey van den Berg. Een antivoetballer die zich alleen maar met zijn grote bek en met schoppen staande kan houden.

3 juni 2019 om 20:50

Hij kan zich nu maanden na dato toch nog steeds niet beheersen of wel? Dat hij dat op het moment van het belletje doet is wel te begrijpen.

3 juni 2019 om 20:31

Altijd grappig als iemand op basis van een paar momenten in een paar jaar tijd denkt iemand persoonlijkheid te kunnen doorgronden.

3 juni 2019 om 20:51

Tig keer rood gehad, veel vloeken in interviews. Nee, de voortekenen zijn inderdaad ten gunste van Joey.

3 juni 2019 om 22:11

Tja, definieer een 'sterke persoonlijkheid'. Die kun je op meerdere manieren invullen en voor iedereen geld waarschijnlijk een andere definitie.

3 juni 2019 om 22:44

Wat is volgens jou precies de definitie van een sterke persoonlijkheid als ik vragen mag?

4 juni 2019 om 08:19

Controle hebben over je eigen gedrag is iig onderdeel ervan.

En ondertussen zijn ze 'm in Nijmegen ook alweer meer dan zat. Heeft helemaal niks gebracht en mist 1 op de 3 wedstrijden omdat hij consequent kaarten pakt. Nog 35k pound extra betaald ook dus, wat een wanbeleid.

Ik hou wel van spelers waarvan hun hart op de tong ligt. Liever zo, dan zwijgend achter je elleboog hebben.

Ik vond hem vooral een domme voetballer met een grote mond. Om dat nu een sterke persoonlijkheid te noemen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda6632
6.NEC5723
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanAanvaller3211
J. van der SluijsAanvaller202
N. AlblasKeeper220
R. RoefsKeeper00
J. SchuurmanKeeper20
K. BukusuVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren